2018-08-01 125 瀏覽
今日放工遲咗,一收工即刻同同醫下肚,佢地話有間韓式燒肉有宵夜,所以我地二話不說就去咗喇。依間oppa korean近近地喺旺角火車站附近,好方便!我地三個女仔唔太大食,所以叫咗個「牛鮮生」宵夜餐,入面有齊牛肉同海鮮,啱晒我地口味!首先上嘅主要係牛肉類,分別有安格斯肉眼扒、牛脷同牛柳粒。塊肉眼扒好厚好大塊,一定啱鍾意食肉嘅朋友!因為係肉眼,肉同脂肪嘅分佈好平均,所以味道亦好香口。至於牛脷亦都好好味!侍應姐姐幫手剪成條狀,好易入口。而個牛柳粒係三樣之中較為普通啲,冇咩特別。跟住有個海鮮盤,入面有帶子、多春魚同虎蝦,當中虎蝦最好食!因為除咗蝦身厚肉,蝦頭仲有好多膏,好正!其次個帶子都好大粒,一啲都唔欺場,不過帶子本身冇咩味,要靠點醬先吊到味。至於個多春魚都保持水準!除咗食物,依度最值得欣賞嘅係服務,侍應姐姐全程協助剪嘢同燒嘢,如果想自己落手燒,佢亦唔會阻到,真係好貼心。睇嚟又多一個食宵夜嘅地方比我地嘆下!

依間oppa korean近近地喺旺角火車站附近,好方便!

首先上嘅主要係牛肉類,分別有安格斯肉眼扒、牛脷同牛柳粒。

至於牛脷亦都好好味!侍應姐姐幫手剪成條狀,好易入口。

而個牛柳粒係三樣之中較為普通啲,冇咩特別。

睇嚟又多一個食宵夜嘅地方比我地嘆下!
2018-07-23