👦🏻👧🏻係生蠔big fans,不過食嚟食去都係法國生蠔。咁岩見到@openoyster_hk有一場event係介紹5款top grade 生蠔,仲有5款酒做返個wine pairing,岩晒咁鐘意食生蠔又對food and wine有要求嘅我地呀!Open oyster 不嬲都係尖沙咀區數一數二嘅出名生蠔🦪吧,除左今次攪嘅event,店主每月都會有唔同主題,喜歡食蠔嘅蠔迷可以留意一下!錯過今次活動嘅朋友仔唔使擔心👍🏻今次full set oyster dinner 可以一次過試5種酒配唔同食物。仲有專業品酒師教授酒嘅知識,同oyster farmer 講解點養殖生蠔,令今餐唔止好食咁簡單,仲學到好多知識!Amuse BoucheBrie Bruschetta with Tomato, Herbs & 5J Cinco Jotas Jamon Iberico呢個開胃小食入口先食到蕃茄嘅酸味,加上軟綿綿唧香滑芝士,配上超級酥脆嘅多士,口感非常有層次!為呢次美食美酒盛宴打開序幕!Piper Heidsieck Brut NV (Match Amuse Bouche)呢支係氣泡酒,泡泡非常強

Amuse Bouche

呢支係氣泡酒,泡泡非常強勁,直到飲到最後一啖都仲好有氣。呢支酒仲係由十八世紀開始賣俾路易十六皇后,非常有名!支酒聞落好香甜,仲有陣陣啤梨同檸檬味,飲落好清新,同開胃前菜一齊食非常夾!

跟住到今日嘅重頭戲oyster! 5 Top grade Oysters

Virginia USE (Crassostrea virginica)
呢款係美國東岸原生本土生蠔人,係美國5大蠔種之一。呢款蠔蠔身好厚肉,入口好清甜順滑,有蠔味,但唔heavy。

呢隻蠔有個幾特別嘅故事,雖然佢個名叫熊本蠔,但其實係熊本係搵唔到的,因為係第二次世界大戰事,日本戰敗後就交出左呢款蠔俾美國。同呢隻蠔係比較少出口,所以今次係幾難得嘅機會試到!雖然蠔身比較細,但鮮味十足!

Olympia USA (Ostrea Lurida)
都係嚟自美國西岸嘅生蠔,蠔身比較細隻,咸味較重,同會有金屬味,好有風味!

蠔身非常飽滿,口感creamy同十分鮮甜,仲有淡淡海水味,唔會好鹹,非常balance.

Belon France (Ostrea edulis)
嚟自法國嘅蠔王Belon, 蠔味極濃,入口有金屬味同海水鹹味,裙邊爽脆帶勁,之後嘅餘韻持久不散!

Chablis Domaine Billaud Simon 2021 (Match Oyster)
以上嘅生蠔都係配上Chablis 嘅白酒,呢隻白酒由1815年開始已經開始釀製,係一支歷史攸久嘅白酒。呢款酒係一支好balance嘅白酒,會有啤梨同青蘋果🍏香味之餘帶點檸檬味

1st Appetizer
Seared Tuna with Mango Salsa
吞拿魚輕輕煎香四邊,令四邊香脆,內部半生熟,保持嫩滑的口感,加上清爽的芒果莎莎,呈現出豐富的口感和美味的風味。

2nd Appetizer
BB藍青口超級嫩滑,鮮味十足!而青醬忌廉汁非常惹味,香氣十足,用嚟點法包🥖的話,可以一個人食晒一條都無難度!

Pouilly-Fume En Travertin, Henri Bourgeois 2022 (Match Appetizer)
而頭盤就配左由Henri Bourgeois 酒莊釀造嘅白酒,呢款酒有清新的果香氣息,淡淡青檸、柑橘味道,伴隨著微妙的礦物感。口感豐富而平衡,酸度清爽。

Main Course
橡果飼養嘅西班牙伊比利亞豬,唔使多講都知道係肉質細嫩,帶有豐富的油脂,烹煮之後都一樣保持到肉質鮮嫩多汁,每一啖都係油脂香味同緊致嘅肉質。

鱈魚柳煎烤得恰到好處,保持了魚肉的嫩滑和鮮美,滑到唔使用咬就直入喉嚨。而蝦肉和蟹肉的組合為整體帶來了海鮮的鮮味和甜美!

Sancerre les Baronnes, Henri Bourgeois 2022 (Match Main Course)
呢款酒擁有明亮的淡黃色,散發出清新的柑橘和青蘋果的香氣,礦物味道比較重。口感清爽而平衡,尾韻悠長而清新,用嚟配合重口味嘅Main Course 非常合適

Dessert
French Crème Brulee
Crème Brulee焦糖面非常香脆,甜度適中,同蛋味配合得好好

📍Open Oyster (尖沙咀)
尖沙咀麼地道75號南洋中心地下56號舖
2024-01-25
最近好鐘意邊食邊學習,今次又比我去到🦪Oyster & Wine Pairing Masterclass event🥂餐廳本身做開生蠔吧~ 今次Event場地係佢哋一樓PARKVIEW private room,今次配搭了5款酒比我地享受下full set oyster dinner menu🌟—Amuse Bouche—🍅Brie Bruschetta with Tomato, Herbs & 5J Cinco Jotas Jamon Iberico蕃茄的酸度令整體更加清爽,芝士軟綿,和香脆的多士形成強烈對比,口感上呈現多種層次🫶🏻🥂Piper Heidsieck Brut NV歷史悠久的Piper~由18世紀已經開始賣比路易16皇后,泡泡好強,聞落有好香嘅啤梨🍐檸檬🍋青檸味,同Amuse Bouche個芝士好夾—Oyster—🦪5 Top Grade Oysters 涵蓋了所有蠔種✨Virginica USA (Crassostrea virginica) 呢款Virginica係美國東岸原產品種本土蠔,美國五大蠔種之一,入口鮮甜,而且大細適中👍🏻Kumamoto USA (Cr

—Amuse Bouche—

🥂Piper Heidsieck Brut NV

—Oyster—
🦪5 Top Grade Oysters 涵蓋了所有蠔種✨

帶有少少嘅鮮甜味,由於佢比較細隻,所以平時香港好少食到㗎😼 呢種蠔本身嚟自熊本市,但在熊本是沒有的❔源於第二次世界大戰美國要求日本交出蠔種,日本就交出這款給美國,所以現在主要是在美國西岸出產的🦪

Olympia USA (Ostrea lurida)
美國西岸本土蠔,體型好細隻,帶有金屬味,海水都相當濃郁🌊

🌟Castle Black Ireland / France (Crassostrea gigas)
入口非常鮮甜,厚身飽滿,海水味啱啱好,食落去唔會好鹹,一試難忘🥰

Belon France (Ostrea edulis)
被譽為世界蠔王,整體望落比較扁身,有濃烈銅金屬味,所以味道相對較重,生蠔控必試✨

🥂Chablis Domaine Billaud Simon 2021
呢款酒酸度較高,有點堅果香,適合配搭各種海鮮🦪

—1st Appetizer—
🐟Seared Tuna with Mango Salsa
吞拿魚他他表面煎香,肉質鮮嫩,配上芒果香甜味,整體形成出獨特的口感🫶🏻

🥂Muscadet Sevre et Maine
Accostage Domaine Menard Gaborit 2021 近海區域 冇農藥或化學成份 唔會好酸 smooth 青蘋果

—2nd Appetizer—
✨French Prime Baby Blue Mussels with Pesto Cream Sauce
忌廉汁青口選用了BB青口,比平時市面上買到的細隻,不過正因為細細隻,每一隻都充滿忌廉汁的味道,值得推介🫶🏻

🥂Pouilly-Fume En Travertin, Henri Bourgeois 2022 夠酸 熱情果 Burberry 黃梅 青檸

—Main Course—
🐖Spanish Iberico Pork Rack (Acorn-fed)
用橡果餵飼的西班牙伊比利亞豬鞍扒,油脂均勻而且帶有獨特的榛果香氣,口感鮮嫩可口✨

🦀Pan Seared Cod Fillet with Prawn & Crab Meat in Cream Cheese Sauce
香煎鱈魚加埋蝦同蟹肉,口感豐富有鮮味,以綿滑嘅Cream Cheese薯蓉做底,每一啖都勁滿足

🥂Sancerre Les Baronnes, Henri Bourgeois 2022 淡味 酸度高 青檸味 after taste 好長

—Dessert—
🍮French Crème Brulee
品嘗完豐富的美酒美食,配埋法式焦糖燉蛋就圓滿~焦糖糖衣令色澤更深,味道帶少少甜味之餘,又唔會搶走燉蛋嘅香味,整體質感仲好creamy添

今次event除了品嚐不同的生蠔和美食,他們一邊提供專業的服務,讓我這個晚宴感到很舒適🥰還有他們專業的介紹,讓我更加了解了很多專業的知識☺️而且有關蠔的資訊都可以向他們查詢👍🏻店主每月都會有不同主題,喜歡食蠔的蠔粉可以留意一下呢🫶🏻
2024-01-25
  • Brie Bruschetta with Tomato
  • Herbs & 5J Cinco Jotas Jamon Iberico
  • Virginica USA
  • Kumamoto USA
  • Olympia USA
  • Castle Black Ireland / France
  • Belon France
  • French Prime Baby Blue Mussels with Pesto Cream Sauce
  • Spanish Iberico Pork Rack (Acorn-fed)
  • Pan Seared Cod Fillet with Prawn & Crab Meat in Cream Cheese Sauce
  • French Crème Brulee
  • Piper Heidsieck Brut NV
2024-02-02 396 瀏覽
第二次嚟食喇,無論食物同職員態度都依舊好滿意,原本book咗室外位置,有火爐影相好睇啲,不過剩返好少位,又有少少撇雨,見室內唔算多客人,最後揀室內。我哋一行三人每人order兩杯酒或者一支酒加一杯,蠔都會有discounts,最後我哋飲咗兩支Giant Steps Yarra Valley 2021,好易入口,價錢又唔貴。第一round每人五隻,我哋都唔係咁識,好似有一款係creamy啲,由職員推介,蠔好新鮮,佢哋都話第二隻最好味。旗仔起由右至左:Namibian Gigas(WLD)Arousa(WLD)Gillardeau(WLD)Gold OstraRegal(WLD)L'Etoile(WLD)第二ground我同老公每人三隻,朋友仔話有啲飽,由上面旗仔起由右至左:Kumamoto(WLD)Taylor Pacific(WLD)Irish Premium(WLD)意式小食拼盤 (煙三文魚,莎樂美腸,巴馬火腿,水牛芝士蕃茄,橄欖)頂級法國藍青口(香草忌廉汁),好味呀,青口熟嘅程度啱啱好,仲好軟身。法國長棍麵包(牛油,田園香草醬,意大利黑醋橄欖油),職員介紹點青口忌廉汁食。蒜香橄欖油

旗仔起由右至左:
Namibian Gigas(WLD)
Arousa(WLD)
Gillardeau(WLD)
Gold OstraRegal(WLD)
L'Etoile(WLD)

第二ground我同老公每人三隻,朋友仔話有啲飽
,由上面旗仔起由右至左:
Kumamoto(WLD)
Taylor Pacific(WLD)
Irish Premium(WLD)

蒜香橄欖油意大利麵。

美國頂級安格斯肉眼扒(5成),唔乾又有肉味,有少少油脂感

法式芝士焗薯餅,share一個後覺得好好味,外脆內軟,裏面唔係碎或者蓉,係一條條片狀嘅薯仔,所以每人再食多份,即係食咗4份

其實係預早同agent小姐慶祝生日,訂座嗰陣無講過係慶祝,只係隨口講你生日你話事啦,職員就話送件蛋糕

預祝你生日快樂

2024-01-30
生日
2024-05-27 18 瀏覽
男朋友話想試既尖沙咀蠔吧✨因為我地唔係成日食都唔太識所以叫staff每款都揀少少比我地試👏🏽同埋叫埋酒飲,蠔就會有discount上盤既時候有張紙仔mark低埋每款蠔既名Encore個陣就知想要邊款👍🏽👍🏽🦪個人最中意有:Namibian Gigas、Gillardeau😋😋係清甜既蠔,礦物味無咁重(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)個日重有個靚女好細心同我地講解😍重介紹埋邊條河出產有咩特別,超級pro!!!令我依d咩都唔識有更加好既體驗🥰🥰揀到最岩食既🦪Chicken Cartilage $68唔係落炸粉既雞軟骨,每一粒都幾大因為飲酒所以想食香口野,都不錯👌🏽🦪Carbonara Spaghetti $148好creamy 既carbonara,放左一陣都唔太漿住濃味太唔咸,都好值得推介😋🦪Sileni Sauvignon Blanc $429想飲白酒但唔好太甜,店員推介左依款有番石榴香,係偏酸少少,不錯👍🏽
男朋友話想試既尖沙咀蠔吧✨
因為我地唔係成日食都唔太識
所以叫staff每款都揀少少比我地試👏🏽
同埋叫埋酒飲,蠔就會有discount
上盤既時候有張紙仔mark低埋每款蠔既名
Encore個陣就知想要邊款👍🏽👍🏽

係清甜既蠔,礦物味無咁重(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
個日重有個靚女好細心同我地講解😍
重介紹埋邊條河出產有咩特別,超級pro!!!
令我依d咩都唔識有更加好既體驗🥰🥰揀到最岩食既

🦪Chicken Cartilage $68
唔係落炸粉既雞軟骨,每一粒都幾大
因為飲酒所以想食香口野,都不錯👌🏽

🦪Carbonara Spaghetti $148
好creamy 既carbonara,放左一陣都唔太漿住
濃味太唔咸,都好值得推介😋

🦪Sileni Sauvignon Blanc $429
想飲白酒但唔好太甜,店員推介左依款
有番石榴香,係偏酸少少,不錯👍🏽
2024-03-28 110 瀏覽
每當想食蠔,一定會番嚟Open Oyster。 各式各樣嘅蠔,一定有啱心水。如果揀wine lover,開一枝酒,蠔仲會有discount,大約$4x 一隻。鍾意飲酒食蠔嘅朋友,呢度真係不二之選。我唔係打手啊!真係每次嚟都feel到餐廳職員好有heart,好詳細咁解釋每種蠔嘅特色,今次仲介紹咗一枝好好飲嘅酒俾我哋,好啱女仔飲,夠甜!我哋每人menu上每種蠔都要咗一隻,有十幾廿隻,埋單都係2千幾,好抵,下次再番嚟!!

2024-01-06
2024-02-05 206 瀏覽
西餐廳大家就食得多啦,唔知大家鍾唔鍾意食蠔呢?最近就去咗尖沙咀最出名嘅一間食蠔既餐廳,今次佢哋係一樓嘅PARKVIEW private room搞event,環境都幾唔錯㗎,大家都可以去同朋友包場食飯。今次就食咗一個full set oyster dinner menu,五個餸一個配上五杯唔同嘅酒。~Amuse Bouche~Brie Bruschetta with Tomato,Herbs & 5J Cinco Jotas Jamon Iberico成個多士嘅口感好特別,蕃茄酸酸甜甜配上芝士,好開胃作為前菜一流。Piper Heidsieck Brut NV呢款酒嘅果味好重,有檸檬同啤梨嘅味道,飲落好易入口,係女士必選。💖~Oyster @l 5 Top Grade Oysters 涵蓋了所有蠔種+✨Virginica USA (Crassostrea virginica)佢嘅大小適中,入口鮮甜,佢係美國東岸原產品種本土蠔,所以產量都比較多。✨Kumamoto USA (Crassostrea sikamea)呢一款喺香港好少食到,佢係比較細隻,但都係鮮甜嘅味道較為多。✨Olvmpi

~Amuse Bouche~
Brie Bruschetta with Tomato,

Piper Heidsieck Brut NV

✨Olvmpia USA (Ostrea lurida)
美國西岸本土蠔,佢係比較細隻,而且佢嘅金屬同海水味道都好重。

✨Castle Black Ireland / France (Crassostrea gigas)
望落好大隻而且非常鮮甜,佢嘅肉質係比較厚,我會比較鍾意呢一款。

✨Belon France (Ostrea edulis) 有世界蠔王之稱,佢嘅金屬味係比較重,會一直喺口腔徘徊。

A Chablis Domaine Billaud Simon 2021
酸度比較高,用嚟配上海鮮一流。

~1st Appetizer~ • Seared Tuna with Mango Salsa
吞拿魚肉質非常嫩,食落好新鮮,配上芒果,令到肉質嘅鮮甜味更加突顯出嚟。

Muscadet Sevre et Maine
有青蘋果嘅酸感,帶有果香

~2nd Appetizer

🔱French Prime Baby Blue Musselswith Pesto Cream Sauce
佢嘅青口係選用左BB嘅青口,所以肉質都係好嫩口,加上每一隻都掛滿左忌廉汁,一啖一隻,正。

第四款酒I Pouilly-Fume En Travertin, Henri Bourgeois 2022
微酸,佢可以中和返忌廉”漏”嘅感覺

Main Course~
🔱Spanish Iberico Pork Rack (Acorn-fed)
佢嘅西班牙豬鞍煮得非常出色,油脂分布非常好,入口肉軟硬適中,豬油慢慢滲透入口腔,好香口,令人回味。

🔱Pan Seared Cod Fillet with Prawn & Crab Meat inCream Cheese Sauce

我俾佢嘅忌廉芝士嘅汁吸引咗,鱈魚非常嫩滑,加埋蝦同蟹肉都好新鮮,成個感覺好豐富,而且個薯蓉配上芝士汁超好味。

第五杯酒Sancerre Les Baronnes, Henri Bourgeois 2022
佢嘅酸度係最高嘅,停留喺口腔嘅味道好耐

🔱French Crème Brulee
甜品方面當然係食返法國最出名嘅甜品Crème Brulee,成個蛋味超足,面頭燒香左啲焦糖,加上入口即溶嘅燉蛋,真係圓滿。
男朋友生日🥰 想慶祝佢食好啲又聽過佢話鍾意食生蠔 所以就決定揀呢間試試佢!🤩個日預先book咗位 準時到達!😋我哋揀咗坐indoor地方雖然細 但入到去都覺得有種高級嘅感覺🍽️🍷所以如果大家去 不妨可以著靚啲 幾好feel的~☺️👍🏻好!入正題😏🪄每款生蠔🦪 職員都有好詳盡咁介紹~平時我哋係比較少食生蠔嘅所以就想清啲濃啲都試下~🤨💪🏻最後聽完咁多款 我哋叫咗 6款生蠔 每款2隻⭐️ 生蠔 Oyster 🇫🇷🇮🇪🇺🇸🇦🇺職員叫我哋由⬆️食到⬇️ = 又清澈到最濃厚😋(由上至下排 左右一樣)1. Poget Papin2. White Pearl3. Krystale4. Ostra Regal5. Prestige6. L'Etoile食晒咁多款咁 每一隻生蠔嘅味道 口感 汁感真係好似職員咁樣介紹 完全一模一樣😂~🦪✨(如果唔識揀嘅 真係可以完全信晒佢哋🤣)咁因為食生蠔好主觀感受所以呢到係我哋嘅評分 比大家作個參考~☺️☺️👧🏻 女朋友pick🦪✨: 1 4 6👦🏻 男朋友pick🦪✨: 1 3 4第一隻係超好食 海水味勁鮮甜勁清😫口感係厚得嚟滑身 強推!食完浸清澈味 係可以留起個口好耐 🦪🥹👅✨⭐️
男朋友生日🥰 想慶祝佢食好啲
又聽過佢話鍾意食生蠔 所以就決定揀呢間試試佢!🤩

個日預先book咗位 準時到達!😋
我哋揀咗坐indoor
地方雖然細 但入到去都覺得有種高級嘅感覺🍽️🍷
所以如果大家去 不妨可以著靚啲 幾好feel的~☺️👍🏻

好!入正題😏🪄

每款生蠔🦪 職員都有好詳盡咁介紹~
平時我哋係比較少食生蠔嘅
所以就想清啲濃啲都試下~🤨💪🏻

最後聽完咁多款 我哋叫咗 6款生蠔 每款2隻

⭐️ 生蠔 Oyster 🇫🇷🇮🇪🇺🇸🇦🇺
職員叫我哋由⬆️食到⬇️ = 又清澈到最濃厚😋

(由上至下排 左右一樣)
1. Poget Papin
2. White Pearl
3. Krystale
4. Ostra Regal
5. Prestige
6. L'Etoile

食晒咁多款咁 每一隻生蠔嘅味道 口感 汁感
真係好似職員咁樣介紹 完全一模一樣😂~🦪✨
(如果唔識揀嘅 真係可以完全信晒佢哋🤣)

咁因為食生蠔好主觀感受
所以呢到係我哋嘅評分 比大家作個參考~☺️☺️

👧🏻 女朋友pick🦪✨: 1 4 6
👦🏻 男朋友pick🦪✨: 1 3 4

第一隻係超好食 海水味勁鮮甜勁清😫
口感係厚得嚟滑身 強推!
食完浸清澈味 係可以留起個口好耐 🦪🥹👅✨

⭐️ 海鮮墨汁意大利粉
Squid Ink Spaghetti with Seasonal Seafood in Cream Sauce

💥呢個!超級無敵勁爆好食🥲💗

一食已經即刻上晒癮!個汁勁濃郁 又唔膩!
越食越滋味 我覺得自己食一份都唔過分😻👍🏻👍🏻

因為太有驚喜 所以我同男朋友都決定
下次再嚟 要試埋佢哋其他意粉
我估有信心保證!🤨🍝👍🏻✨

⭐️ 紐西蘭BB羊肉
New Zealand Baby Lamb Rack

BB羊👶🏻真係好BB🤣🤣 3件嚟講算偏貴~

我哋叫咗三成熟🍖 見到紅紅定都好似唔錯😋✨

不過我自己食羊肉嘅話 係比較鍾意羊騷味濃啲
但呢個就真係冇乜羊味之餘 個口感好似牛🤔🤔
所以呢個紐西蘭羊肉 普普通通冇乜特別🧐~

⭐️ 意大利芝士蛋糕 Tiramisu

為男朋友生日而點🥰🎂✨

好好食🤤🫦✨ 口感軟得嚟 又夠實~
平時最怕Tiramisu中間嗰層好濕

所以會想下次路過都入去食~☺️

同埋我哋食咗咁多嘢 先$1000都唔洗😻😻
推介推介啊💰👍🏻✨

2023-12-16
尖東性價比極高生蠔吧好想介紹下位於尖東巷內既一間神秘蠔吧。位置好少人行過,要專程搵,但相信我,唔難搵而且好值得試!過左夜晚10點後入座有10款生蠔6折,款款都好新鮮好好味。叫左4款由海水味淡至濃分別係Namibian Gigas、Arousa、Le Fleur、Krystale。推薦Gigas,因為呢款係最特別,入口極奇creamy甘甜⭐️😍兩個人埋單$640左右,食到每人4隻蠔,仲有個好好食熱辣辣既肉丸、香腸、蘑菇湯同兩杯白酒。價錢黎講算公道呢!
尖東性價比極高生蠔吧

過左夜晚10點後入座有10款生蠔6折,款款都好新鮮好好味。

2023-12-09 379 瀏覽
已經嚟過呢間餐廳幾次,每次都食得好開心,店員耐心介紹各款蠔的味道口感大少。記得問店員有冇off menu的蠔,因為佢哋會因為啲蠔靚唔靚而入貨。呢兩次去都有驚喜!以前試過一些食蠔嘅地方,蠔得廚房就麻麻地,但呢間廚房都幾好味!選擇都幾多,小食、扒類、意粉及意大利飯都有。我自己則喜歡佢嘅西班牙的iberico pork chop! 味道都處理得好好,保持食物的肉汁,同時有碳火的香味。美中不足就有時人多,要等耐少少。坐室內室外都咁舒服!
  • Taylor Pacific
  • Oyster Platter
2023-12-02 313 瀏覽
落咗兩轉蠔同埋兩轉熱食蠔嚟得好快熱食 第一次一碟等超過半個鐘原來係送錯去第二張枱第二碟熱食 又再一次等超過半個鐘忍唔住問到底幾時到女職員話(又)漏單等多五分鐘其實都唔係好多客四張單 錯/漏兩張都似乎無咩覺得唔妥兩個人張單都千幾啲蠔幾好食…都唔太想再嚟
落咗兩轉蠔

兩個人張單都千幾
啲蠔幾好食…
都唔太想再嚟

2023-11-21 390 瀏覽
一直都好想搵一間專門食生蠔嘅地方經過朋友推介試吓!有室外同室內需要食煙嘅朋友可以考慮坐室外生蠔係斷隻計,而且酒+生蠔抵食好多每人最少嗌兩杯House Wine 但係生蠔個價錢會平啲~ Staff嘅服務好好!你可以直接問佢叫佢推介你鍾意口味嘅生蠔我自己偏向鍾意食濃味啲嘅! 比較推介:Gold OstraRegal 同L‘E……(唔記得點串)呢兩款我哋叫咗3 round 而且佢有時令嘅生蠔 唔係Menu入邊 可以叫店員推介 忌廉汁青口必食!食完個汁仲可以嗌一份法包點嚟食牛柳粒同燒牛舌都唔錯,如果食燒蠔嘅話 可以要求佢燒得冇咁熟~整體評分:食物: 4.5/5環境:4/5服務:4.5/5推介指數:
一直都好想搵一間專門食生蠔嘅地方
經過朋友推介試吓!有室外同室內
需要食煙嘅朋友可以考慮坐室外

生蠔係斷隻計,而且酒+生蠔抵食好多
每人最少嗌兩杯House Wine 但係生蠔個價錢會平啲~

Staff嘅服務好好!

你可以直接問佢叫佢推介你鍾意口味嘅生蠔
我自己偏向鍾意食濃味啲嘅!
呢兩款我哋叫咗3 round
而且佢有時令嘅生蠔 唔係Menu入邊 可以叫店員推介

忌廉汁青口必食!
食完個汁仲可以嗌一份法包點嚟食

2023-11-20
Gold  個款個殼上面係有啲金箔
忌廉汁青口
  • 生蠔
  • 你可以直接問佢叫佢推介你鍾意口味嘅生蠔 我自己偏向鍾意食濃味啲嘅! 比較推介:Gold OstraRegal 同L‘E……(唔記得點串):mad:呢兩款我哋叫咗3 round 而且佢有時令嘅生蠔 唔係Menu入邊 可以叫店員推介 忌廉汁青口必食!:like:食完個汁仲可以嗌一份法包點嚟食:yummy::yummy:
2023-09-19 874 瀏覽
ꕀ 𝙊𝙮𝙨𝙩𝙚𝙧𝙨↳ 𝙏𝙖𝙮𝙡𝙤𝙧 𝙋𝙖𝙘𝙞𝙛𝙞𝙘 $33 ↳ 𝙁𝙪𝙜𝙖 $51↳ 𝘼𝙧𝙤𝙪𝙨𝙖 $41↳ 𝙎𝙋 𝙁𝙞𝙣𝙚 𝙙𝙚 𝘾𝙡𝙖𝙞𝙧𝙚 $40↳ 𝙋𝙤𝙜𝙚𝙩 𝙋𝙖𝙥𝙞𝙣 $40↳ 𝙋𝙞𝙣𝙠𝙮 $40↳ 𝙂𝙤𝙡𝙙 𝙊𝙨𝙩𝙧𝙖𝙍𝙚𝙜𝙖𝙡 $50↳ 𝙇'𝙀𝙩𝙤𝙞𝙡𝙚 $48超推薦去食蠔 真係又大又鮮甜(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)同埋有好多唔同國家既蠔都有得食推介大家嗌𝙏𝙖𝙮𝙡𝙤𝙧 𝙋𝙖𝙘𝙞𝙛𝙞𝙘 同 𝙁𝙪𝙜𝙖 忍唔住嗌咗2nd round(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)記得叫一枝紅白酒就可以半價優惠嗌蠔ꕀ 𝙋𝙧𝙞𝙢𝙚 𝘽𝙡𝙪𝙚 𝙈𝙪𝙨𝙨𝙚𝙡𝙨 (𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢) $168ꕀ 𝘽𝙖𝙜𝙪𝙚𝙩𝙩𝙚 $28侍應推薦我地嗌𝙈𝙪𝙨𝙨𝙚𝙡𝙨 再加 𝘽𝙖𝙜𝙪𝙚𝙩𝙩𝙚 真係無介紹錯 超多𝙈𝙪𝙨𝙨𝙚𝙡𝙨 再加法包好夾好想再食多碟 但係太飽了(。・ω・。)ꕀ 𝘽𝙚𝙚𝙛 𝙏𝙚𝙣𝙙𝙚𝙧𝙡𝙤𝙞𝙣 $268無乜驚喜既牛扒 同埋有啲太鞋 唔推介大家嗌⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯𓍯 ꜰᴏᴏᴅ 𝟵/𝟭𝟬𓍯 ᴄᴘ ᴠᴀʟᴜᴇ 𝟴/𝟭𝟬𓍯 ʀᴇᴠɪꜱɪᴛ ✓ ᥊
ꕀ 𝙊𝙮𝙨𝙩𝙚𝙧𝙨
↳ 𝙋𝙤𝙜𝙚𝙩 𝙋𝙖𝙥𝙞𝙣 $40
↳ 𝙋𝙞𝙣𝙠𝙮 $40
↳ 𝙂𝙤𝙡𝙙 𝙊𝙨𝙩𝙧𝙖𝙍𝙚𝙜𝙖𝙡 $50
↳ 𝙇'𝙀𝙩𝙤𝙞𝙡𝙚 $48

超推薦去食蠔 真係又大又鮮甜(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
同埋有好多唔同國家既蠔都有得食
推介大家嗌𝙏𝙖𝙮𝙡𝙤𝙧 𝙋𝙖𝙘𝙞𝙛𝙞𝙘 同 𝙁𝙪𝙜𝙖
忍唔住嗌咗2nd round(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
記得叫一枝紅白酒就可以半價優惠嗌蠔

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
𓍯 ꜰᴏᴏᴅ 𝟵/𝟭𝟬
𓍯 ᴄᴘ ᴠᴀʟᴜᴇ 𝟴/𝟭𝟬
𓍯 ʀᴇᴠɪꜱɪᴛ ✓ ᥊
同朋友一直講左好耐想食生蠔🦪終於有機會喺weekend約出黎一齊試下唔同餐廳本身我哋兩個人都對生食有比較高嘅要求最緊要就係新鮮·呢間餐廳有幾十種生蠔仲咁啱俾我哋趕上半價優惠!當然要放開肚大食一餐😋不過我本身唔係好了解唔同品種好在職員非常耐心同我哋介紹唔同品種之間嘅分別知道我哋鍾意鮮甜味多過金屬味仲特別推薦左幾款 結果大部分都好啱食~除此之外,仲介紹埋合適嘅配酒食得非常開心🥳我仲encall左第二round!熟食方面叫左兩個set沙律同餐湯都非常唔錯🥗龍蝦湯鮮甜美味 我個人十分喜歡👍
同朋友一直講左好耐想食生蠔🦪
終於有機會喺weekend約出黎一齊試下唔同餐廳
本身我哋兩個人都對生食有比較高嘅要求
最緊要就係新鮮
呢間餐廳有幾十種生蠔
仲咁啱俾我哋趕上半價優惠!
當然要放開肚大食一餐😋

不過我本身唔係好了解唔同品種
好在職員非常耐心同我哋介紹唔同品種之間嘅分別
知道我哋鍾意鮮甜味多過金屬味
仲特別推薦左幾款 結果大部分都好啱食~
除此之外,仲介紹埋合適嘅配酒
食得非常開心🥳我仲encall左第二round!

熟食方面叫左兩個set
沙律同餐湯都非常唔錯🥗
龍蝦湯鮮甜美味 我個人十分喜歡👍

生日
  • Oyster
  • Oysters
  • Oyster Platter
2023-07-01 858 瀏覽
即慶約食飯,得左服務好好👍一坐低就已經感受到熱情會根據你口味去介紹生蠔到食物方便又會耐心建議雖然晚市非常繁忙但並沒有一絲感到怠慢服務好好總括 生蠔 好正 M6西冷 好正 豬鞍稍微有小小肥 意粉 意飯 係偏硬啲嘅口感 比較有咬口 同埋啲汁係偏向甜小小嘅 個人口感鍾意食淋啲嘅 所以主食我自己就覺得一般 小食嗌左雞軟骨n雞鎚 🍗 個雞鎚幾好 嫩滑 會再次黎 因為環境 氣氛 野食都幾好 尖沙咀地區黎講價錢都幾抵食
即慶約食飯,得左

但並沒有一絲感到怠慢
服務好好
2023-06-30
2023-06-13 654 瀏覽
denden,一來到已經知道我係邊台,可能果個時段只有我地,但咁樣已經好sweet, 再好pro咁介紹蠔介紹白酒非常好服務King 都好nice 又好風趣, 勁nice 又介紹dishes都好鬼正,好開得玩笑今晚食得好開心
今晚食得好開心