2020-06-03 253 瀏覽
Sheung Wan 上環• Oldish 🇬🇧 📍上環東街53號地舖➰Four Cheese Beef Burger $158 🧀🧀🧀🧀🍔Seafood Risotto $168 🦐🦪🦑Oldish Chicken Wings $78 🐥Oldish Tiramisu $68 🍩Rose Chocolate $25 🌹🍫Craft Beer (豬朋狗友Wheat) $40 🍻➰Four Cheese Beef Burger的賣相好特別,薄脆巴馬臣芝士開花般夾心,啖啖牛肉好juicy,還有車打和水牛芝士,芝味十足😍漢堡包採用提子包,甜香好食🥰粗薯條食到最後依然脆身,不錯👍🏼Seafood Risotto的海鮮好足料,有青口、蝦、墨魚、帶子,入口有好濃郁的蕃茄味,risotto軟硬適中,好creamy,完全是食不停口😆 Oldish Chicken Wings酸酸辣辣,外皮脆口,蕃茄醬惹味😚 伴碟的沙律用上黑醋,好清新😋Oldish Tiramitsu是Signature dessert,可謂是必食之選!賣相是冬甩的造型,很可愛😍加入espresso在中間,口感有點像雪糕,咖啡味濃,一
Sheung Wan 上環• Oldish 🇬🇧
📍上環東街53號地舖

Seafood Risotto $168 🦐🦪🦑
Oldish Chicken Wings $78 🐥
Oldish Tiramisu $68 🍩
Rose Chocolate $25 🌹🍫
Craft Beer (豬朋狗友Wheat) $40 🍻

Oldish Tiramitsu是Signature dessert,可謂是必食之選!賣相是冬甩的造型,很可愛😍加入espresso在中間,口感有點像雪糕,咖啡味濃,一入口覺得好苦澀,但之後回甘味香,又幾好食☺️

👅 味道:🌟🌟🌟🌟💫
👀 環境:🌟🌟🌟💫
👩🏼‍🍳 服務:🌟🌟🌟💫
💰 抵食:🌟🌟🌟
———————————
📌 Instagram: penguin_foodblog
#200529.英倫風打卡又好食西餐廳🍴‼️.<Oldish Four Cheese Beef Burger 🍔 $158>裙子巴馬臣芝士脆片 鹹香脆口‼️牛肉上還有軟綿綿的水牛芝士和半溶車打芝士等 層次豐富😚牛肉約4cm 十分juicy而且熟成程度剛好 啖啖肉又不會有牛騷味😍用上提子bioche 以微甜的提子中和四重芝士的鹹味🍇面頭的包體外脆內軟 只是略嫌底部的有點被壓冧😗整體比想像出色 芝士控一定不能錯過😀另外店員十分貼心☺️因為不吃薯條而給了我們更多的沙律🥗.<Seafood Risotto 168>海鮮種類豐富😀魷魚 青口 大蝦都新鮮(●´∀`●)大蝦經火炙更彈牙 且有點煙薰香味🍤意大利飯掛上滿滿番茄汁🍅飯粒帶咀勁🤣還嘗到鮮茄粒😍最後有少量青醬作點綴☺️.<Oldish Egg Benedict $138>經典不敗之選😛雞蛋呈流心狀☺️三文魚佈滿微脆英式鬆餅🌟軟熟的包體更塗上牛油果蓉🥑拌上充滿忌廉香的荷蘭醬更好吃💛.<Oldish Tiramisu $68>第一次吃Doughnut形的Tiramisu🤣上枱後店員會淋上一sh
#200529
英倫風打卡又好食西餐廳🍴‼️
整體比想像出色 芝士控一定不能錯過😀
另外店員十分貼心☺️因為不吃薯條而給了我們更多的沙律🥗
<Seafood Risotto 168>
海鮮種類豐富😀魷魚 青口 大蝦都新鮮(●´∀`●)
大蝦經火炙更彈牙 且有點煙薰香味🍤
軟滑Mascarpone cheese撒上朱古力粉🍫
略嫌下層雪糕有點硬🙈但其冰涼口感使它成為炎夏的佳品🥳
下層還有沾上少量espresso的蛋糕🍰蛋香頗突出👍🏿
整體頗有特色 值得一試😼
店主很友善🥰除了打卡 各款美食都有頗高的質素🤤很適合週末與親友來chill一chill😚
📍 #Oldish (上環)
上環東街53號地舖
#justeat_西式 #justeat_上環 #alldaybreakfast #eggbenedicts #tiramisu #burger
#risotto #eggporn #topfoodnews
#hkig #hk #hkfood #hkfoodie #fotdhk #hkgirl #igfood #igfoodie #foodpics #foodlover #foodie #food #foodstagram #foodporn #支持小店 #良心小店 #oldishhkfood #oldishhk
2020-05-29
  • Seafood Risotto
  • Four cheese beef burger
2020-06-02 151 瀏覽
近期見呢間餐廳好多人去 搞到我都心思思 有日嚟到上環 梗係順勢去埋啦😆 一去到餐廳門口 俾佢外牆嘅紅磚吸引左 令我諗返起以前係外國讀書既日子😂 餐廳入面嘅擺設都充滿英倫風 位同位之間一d都唔逼 坐得好舒服👍🏻食物方面嗌左份ribeye同Tom yum spaghetti😋 ribeye🥩叫左5成熟 油脂比例適中 好重牛味👍🏻 仲有沙律🥗同薯條🍟伴碟 意粉🍝口味相對比較少見 冬蔭味好香同時唔會過辣 意粉爽口彈牙 食得幾過癮另外仲嗌左甜品tiramisu 賣相好得意 成個donut咁🤣 有好重既咖啡味 特別既係店員係你面前倒杯咖啡落去 呢個食法真係第一次

2020-05-28
2020-05-30 194 瀏覽
呢間餐廳bookmark左好耐😆 終於喺紀念日可以同男朋友去試下啦😘 .餐廳離上環鐵路站都有少少距離 要行大概10分鐘入到去餐廳覺得好有特式 男朋友好鍾意懷舊聽到舊歌又有貓王相 覺得好正 好英式.我地叫左兩樣野食+1杯野飲(檸檬茶)🔸Garlic Prawn With Toast $118呢個蝦多士好好味 讚👍🏻啲蝦好大隻🦐 蒜蓉多士我就最鍾意😆佢啲沙律醬有好多 撈埋黎食好好味💕. 🔸Peri Peri Grill Spring Chicken (Whole) $238一隻燒春雞 又有粟米 薯條 青瓜 配菜都好吸引我地成碟食哂😆 佢個醬係有少少辣既 吊下味咁😄就算唔點汁 隻雞都有味道 唔會淡而無味😘仲可以落埋檸檬汁 酸酸地好夾😊.呢餐食左半隻燒春雞再加小食都已經好飽😆可能係食左好多薯條同青瓜🤪
呢間餐廳bookmark左好耐😆
終於喺紀念日可以同男朋友去試下啦😘
餐廳離上環鐵路站都有少少距離 要行大概10分鐘
入到去餐廳覺得好有特式 男朋友好鍾意懷舊
聽到舊歌又有貓王相 覺得好正 好英式

我地叫左兩樣野食+1杯野飲(檸檬茶)
🔸Garlic Prawn With Toast $118

可能係食左好多薯條同青瓜🤪
2020-05-23
慶祝紀念
紀念日
上星期有朋友約我到上環食晚餐由地鐵站行到上去斜路大家行咗5分鐘坦白講嗰陣我已經好肚餓不知幾想快啲到而朋友同我講嗰間餐廳好好食架絕對值得你咁樣行上去一去到餐廳門口已經覺得餐廳擁有一種非常漂亮嘅復古味道踏入門口後更加感覺到自己時光倒流去到70-80年代店主為店內佈置非常有心機由擺設到播放嘅音樂都充滿着70-80時代有好多歌一聽到就不禁會會心微笑而且會覺得好熟悉當日我非常肚餓見到主餐牌有肉眼牛扒我就即刻想試下牛扒上到枱冇令到我失望雖然比我預期熟咗少少但味道仍然非常不錯值得一讚嘅係薯條非常鬆脆食完主菜後朋友就提議不如試吓依度嘅招牌甜品Tiramisu一上枱我就覺得好奇怪點解一個Tiramisu 會變成好似一個冬甩咁嘅形狀原來餐廳方面將Tiramisu放響雪櫃度雪到有小小結冰一上枱後就倒下一杯expresso 冰與火既交融絕對唔會忘記呢一個甜品坦白講依度並不接近地鐵站但我非常推薦大家行少少路上黎試吓依間餐廳
上星期有朋友約我到上環食晚餐

絕對唔會忘記呢一個甜品

坦白講依度並不接近地鐵站
但我非常推薦大家行少少路上黎試吓依間餐廳
2020-05-24 197 瀏覽
本身無諗住去呢間餐廳,因為原本想去個間餐廳原來未開,所以去左附近睇下有咩其他餐廳啱食,行行下見到呢間英倫風🇬🇧cafe, 裝修好靚好舒服,好適合打卡,所以決定入去試一試,最後兩個人叫左個,Oldish Tiramisu,All day breakfast同Iced mocha,all day breakfast 好好味😋,兩個人食都飽飽地,甜品oldish tiramisu 好有驚喜,值得推介🤤,係個冷氣有d凍🥶
2020-05-24
$150 (早餐)
  • All Day Breakfast
2020-05-24 170 瀏覽
上環好似間間舖頭都有自己獨特風格🎞而呢間就走英倫復古風🇬🇧店內貌似殘舊嘅佈置大多都係經典,充滿Vintage氣息🎙打開menu發現原來唔只淨係英國all day breakfast/ fish&chips🤣,仲有好多fusion菜式👍🏼😏整體來講,高質🤩👏🏼.▽/ 𝑻𝒉𝒂𝒊 𝑻𝒐𝒎 𝒀𝒖𝒎 𝑺𝒂𝒖𝒄𝒆 𝑺𝒑𝒂𝒈𝒉𝒆𝒕𝒕𝒊 / ❶❻❽♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎(濃厚嘅酸甜冬陰功醬汁做得出色,杰身之餘又夠多😋配上鮮蝦同帶子,新鮮冇雪味☺️連一向唔鍾意食蝦嘅我都食咗好多😚)./ 𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑼𝑺 𝑷𝒓𝒊𝒎𝒆 𝑹𝒊𝒃-𝑬𝒚𝒆 / ❷❸❽♥︎♥︎♥︎♡♡(5成熟牛排🥩火候啱啱好🔥,不過冇咩grilled味; 配左英國人最鍾意嘅薯條🍟,粗身薯條炸到外脆內軟👍🏼). / 𝑶𝒍𝒅𝒊𝒔𝒉 𝑻𝒊𝒓𝒂𝒎𝒊𝒔𝒖 / ❻❽♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎(平時鍾意飲espresso嘅咖啡粉絲仔,或者唔鍾意甜到漏嘅甜品,我都要強烈推介呢個Tiramisu!!!🤩 真係十分創新,外表非一般四方體而係donut-shaped 🍩,特別之處在於圈圈中間淋上espresso,所以比一般更濃咖啡味,亦較苦澀,反而冇酒果 (this “tiramisu” reall

♥︎♥︎♥︎♡♡

/ 𝑶𝒍𝒅𝒊𝒔𝒉 𝑻𝒊𝒓𝒂𝒎𝒊𝒔𝒖 / ❻❽
♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎
(平時鍾意飲espresso嘅咖啡粉絲仔,或者唔鍾意甜到漏嘅甜品,我都要強烈推介呢個Tiramisu!!!🤩 真係十分創新,外表非一般四方體而係donut-shaped 🍩,特別之處在於圈圈中間淋上espresso,所以比一般更濃咖啡味,亦較苦澀,反而冇酒果 (this “tiramisu” really “cheered me up”...🤎😳))

/ 𝑯𝑲 𝑩𝒆𝒆𝒓 𝑪𝒐. - 𝑫𝒓𝒂𝒈𝒐𝒏’𝒔 𝑩𝒂𝒄𝒌 / ❻❽
♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎
(🍺飲完呢支”龍脊”🐲令我愛上果味較重嘅Pale Ale💕)
/ 𝑰𝒄𝒆𝒅 𝑮𝒓𝒆𝒆𝒏 𝑻𝒆𝒂 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 / ❺❺
♥︎♥︎♡♡♡
(呢個較普通,見到佢用Meiji牛奶沖,可惜牛奶🥛比例太多,抹茶味🍵可以再濃啲)

——————————————————————
2020-05-22 315 瀏覽
呢度充滿復古英倫風格❤️環境加埋音樂的確好吸引 亦都啱中意打卡既人🙆🏻‍♀️🐷揀既意大利飯 食第一啖已經😋好濃郁番茄味 海鮮夠足料冇雪味 飯煮得啱啱好 口感一流而且做到拉絲效果👍🏿誠意推介Seafood Risotto好好食啊🤪-🐮揀左漢堡包 一上檯見到D芝士炸到開花咁幾靚 漢堡用咗提子麥包做面幾特別!食落口鹹鹹甜甜咁幾得意 漢堡扒半熟 唔會過老有肉汁 但肉味唔重 可能芝士重手基本上食落去鹹味多啲!薯條有粗有幼 可以試到兩種唔同嘅口感 沙侓選用黑醋 食落口清新!-甜品揀佢招牌Tiramisu採用冬甩既造型!由於佢另外會加Espresso 所以咖啡味係極重!咖啡食落口有回甘既味道 佢既Tiramisu用蛋糕做底唔係用手指餅 不過佢雪得較硬身 冰既感覺 口感唔似食蛋糕!-兩款主菜都比較膩口🐷就叫左杯Apple & Rose Tea飲 陣陣既花香味唔太甜 清新既感覺!整體食物質素認為中上👍🏿價錢以地段黎講都合理!
誠意推介Seafood Risotto好好食啊🤪
整體食物質素認為中上👍🏿價錢以地段黎講都合理!
Seafood Risotto
Oldish Tiramisu
Apple & Rose Tea
2020-05-15
Seafood Risotto
  • Oldish  tiramisu
  • Four cheese burger
『復古英倫風//適合打卡吃Fusion英國菜』@𝙾𝚕𝚍𝚒𝚜𝚑, 𝚂𝚊𝚒 𝚆𝚊𝚗⠀⠀上次來上環/西環這邊的咖啡店打卡,碰巧經過這家位於東街的Oldish,覺得門面好復古,非常適合打卡!這次相約朋友來這裡吃晚飯,感受一下懷舊氣氛。⠀You can taste fusion cuisines in this vintage style cafe located at Sheung Wan, nice atmosphere and good to dinner with friends. ⠀⠀𝗢𝗹𝗱𝗶𝘀𝗵 𝗙𝗼𝘂𝗿 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 $158⠀ʀᴀᴛɪɴɢ: 8.25/10⠀身為芝士愛好者,表示這個有驚喜!一大塊芝士脆脆是parmesan cheese做成的,充滿了鹹香,而且可以為漢堡增添口感,漢堡扒上還有一些熱熔芝士。牛肉方面也算很不錯,雖然不算很juicy,但質地不會過於軟或者硬,而且也有牛肉味。伴碟的沙律菜加了黑醋,很開胃。薯條略嫌不夠脆身。⠀This burger is out of my expectations. The crispy permesan chee

ʀᴀᴛɪɴɢ: 8.25/10⠀
This burger is out of my expectations. The crispy permesan cheese takes it to another level. It's crunchy and cheesy! The beef patty is quite juicy and beefy too, worth to try! ⠀

𝗧𝗵𝗮𝗶 𝗧𝗼𝗺 𝗬𝘂𝗺 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲 𝗦𝗽𝗮𝗴𝗵𝗲𝘁𝘁𝗶 $168⠀
ʀᴀᴛɪɴɢ: 6.75/10⠀
因為突然想念泰國菜了,就點了這個冬陰公炒意粉。意粉不會煮的過軟,口感有點像港式燴意粉的那種硬身的感覺,感覺很Fusion。味道方面,酸酸辣辣的,但如果可以再Creamy一點會更好。海鮮方面有蝦和小小的元貝粒,如果多點其他海鮮伴碟應該會更好看。整體來說,這意粉適合重口味人士。⠀
This tom yum sauce spaghetti is sour, but I prefer it to be spicier and creamier. ⠀

𝗢𝗹𝗱𝗶𝘀𝗵 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗪𝗶𝗻𝗴𝘀 $78⠀
ʀᴀᴛɪɴɢ: 7.8/10⠀
身為一個雞翼愛好者,不會錯過任何吃雞翼的機會。這個炸雞翼外皮炸得脆脆的,口感其實有點像港式的生炸雞翼,外脆內嫩。雞翼裹上了滿滿的醬汁,酸酸的有一點點辣度,如果更辣一點會更開心!⠀
This crispy chicken wings. The portion is quite big and the size of the wings too. The sauce is sour and a bit spicy, quite good in general. ⠀
-⠀
Four Cheese Burger⠀

Oldish⠀
上環東街53號地舖
2020-05-21 186 瀏覽
《🍽懷舊復古小店》 一入到去 @oldishhk 環境好有特色好舒服,好多好懷舊既英倫風佈置🎞好有特色最值得一讚嘅地方係佢哋餐廳嘅服務真係好細心❤️會主動問食物質素同埋好有笑容,仲會推薦甜品Oldish Chicken wing🍽一上菜就係小食雞翼,每隻都好肥美,,由於顏色紅紅地,我初頭以為係辣的,但完全不辣😳反而係酸酸地超開胃,仲有黑醋汁既沙律菜,好Fresh呀Seafood Risotto🍽賣相好靚又好多口感既一款Risotto,除左海鮮好新鮮之外,飯粒口感好好,而且好有番茄味,仲有d cheese👍🏻👍🏻 好味呀Four cheese burger🍽我一向對 🍔 Burger情有獨鍾❤️❤️所以order 咗呢款,仲超有驚喜😳😳賣相好特別,有一塊係中間大芝士薄脆,咬落去食到好多口感😋😋份牛肉超 juicy ,因為係超厚架👍🏻 而且仲有提子干係入面,味道超夾呢間#oldishhkfood 餐廳好岩談心拍拖去既好地方呀😌 好推薦一班朋友或者係情侶去呢💕 好可惜太飽既關係,個胃無位再Tiramisu ,下次要去食呀地址:上環東街53號地舖#復古餐廳 #美食推薦
《🍽懷舊復古小店》

Oldish Chicken wing🍽
Oldish  chicken  wings

Seafood Risotto🍽
Seafood  risotto

Four cheese burger🍽
Seafood  risotto  &  four  cheese  🍔

我一向對 🍔 Burger情有獨鍾❤️❤️
所以order 咗呢款,仲超有驚喜😳😳
賣相好特別,有一塊係中間大芝士薄脆,咬落去食到好多口感😋😋

份牛肉超 juicy ,因為係超厚架👍🏻
而且仲有提子干係入面,味道超夾

地址:上環東街53號地舖

#復古餐廳 #美食推薦
Oldish  chicken  wings
Seafood  risotto
評分:🐷🐷🐷🐷(5🐷滿分)個人大左就更加珍惜好朋友食一餐好既、靜靜地傾心事。今次好好彩搵到Oldish依間咁特別既餐廳,除左環境好舒服,裝潢好warm之外,特別中意佢地播既懷舊金曲🤣好有vibe💕Seafood Risotto🦞海鮮有超級多種類❗️青口、魷魚🦑、帶子...好滿足啊🥰個Risotto好有口感,煮得恰到好處,我最怕食軟飯🤣🤣個sauce creamy得黎一d都唔膩,唔會食完個飯就食唔落其他野☺️去既朋友仔一定要bookmark定😋Avocado Selmon Egg Benedict🍳雖然我地係夜晚去,但係我個fd實在太中意食Benedict🤣所以就由佢照叫啦🙄點知benedict都有小驚喜啊🤭個蛋超級流心🥚😍Avocado鋪滿晒成個包🥑個Hollandaise sauce味道好balance唔太酸,Egg Benedict狂既你必試啊🤣Espresso Tiramisu🍩個Tiramisu成個甜甜圈咁🤣🤣中間係空心,用黎倒Espresso。一苦一甜,口感好特別,如果個Tiramisu再溶d就好啦😍
評分:🐷🐷🐷🐷(5🐷滿分)

Seafood Risotto🦞

Seafood  Risotto
Seafood Risotto
Egg  Benedict
  • Seafood Risotto
今日同男朋友去左依間位於上環既西餐廳食晚飯,入面裝修充滿復古英倫風,感覺好vintage ,好岩去chill下打卡影相💓Grilled US Prime Rib-Eye(10 OZ)牛扒好厚切,我比較鍾意食生d所以叫左3成熟,肉質色澤粉嫩,脂肪比例適中,口感軟淋,肉汁豐富,而牛扒邊既油筋油香味濃好正🤤伴碟有薯條同沙律🥗薯條新鮮炸起好香脆,而且仲係厚切😍沙律加左好多黑醋汁,份量都幾多,可以減輕食完牛扒既油膩感Thai Tom Yam Sauce Spaghetti($168)平時好少見到有冬陰功味既意粉,所以見到即刻叫黎試下😛意粉有好多汁所以食落去有濃郁既冬陰功味,味道帶酸辣好開胃,海鮮有蝦同帶子,配冬陰功汁食好夾Oldish Tiramisu($68)Tiramisu賣相係甜甜圈咁好特別,上碟既時候侍應仲倒左帶熱既expresso係中間,咬落去入面係冰凍既手指餅乾,而表層鋪滿可可粉,配埋味道帶苦澀既咖啡香口感好豐富❤️

Oldish Tiramisu($68)
2020-05-16
2020-04-25 445 瀏覽
上環區其實有好多特色小店Oldish走既係復古懷舊英倫風裝飾好細緻有heart食物方面Risotto煮得恰到好處海鮮份量都非常足料蕃茄醬連埋芝士好惹味而佢地另一個招牌叫Oldish Tiramisu同傳統既唔同佢地既tiramisu 好似bagel咁而上枱時會即場加入double espresso 係中間令到咖啡香味更加濃郁入面就有雪凍左既手指餅口感好豐富
上環區其實有好多特色小店
令到咖啡香味更加濃郁
入面就有雪凍左既手指餅
口感好豐富
2020-04-21 306 瀏覽
🕰️ 今次呢間餐廳本身喺中西區都少有名氣,但O之前食開嘅已經係位於觀塘結業咗嗰一間,時隔多件!😽今次就黎到上環嘅分店,重喚當初嘅回憶!試下 係咪味道不變、一樣咁有水準啦!👻😻———————————————🥩Grilled US Prime Ribeye $258相信呢道都可以係Oldish招牌菜之一,今次都照舊係保持水準之上。👍🏻Ribeye大大塊唔在講啦,熟度亦都喺啱啱好,外面熟得嚟內裏保持鮮嫩!而且伴碟亦都有粗薯條同埋撈咗黑醋嘅沙律菜,以性價比嚟講實屬非常抵食!👏🏻😻.🍝Chicken Mushroom Spaghetti $148睇落就平平無奇,但食落發覺又有啲驚喜喎~意粉本身都keep到個al dente,最令人滿意嘅反而係個醬汁,creamy得嚟夠黏身,唔會話好稀咁最後意粉同醬溝唔埋。當然,雞柳同蘑菇連埋醬汁一齊食係十分夾架啦~一碟令人滿意嘅意粉就應該係咁樣:簡單,滿足,又令人回味!.🍵Iced Mint Chocolate 呢杯亦都係O本身鍾愛嘅飲品,朱古力+牛奶本身已經無得輸,加埋淡淡薄荷味調劑一下,令人入口唔會覺得好甜好膩,飲落好舒服,作為一個晚餐嘅完結十分適合☺️————
———————————————
🥩Grilled US Prime Ribeye $258
🍵Iced Mint Chocolate
———————————————
好食指數:😋😋😋😋😋😋😋😋 (10個😋為滿分)
雖然話有情意結,但唔係因為有私心先係咁讚,食物質素都依然保持到以前咁嘅水平,咁有心機嘅小店實屬難得。🤤🤤
2020-04-15 335 瀏覽
⭐️ Oldish~上環⭐️睇見個餐廳門面已經覺得好有復古嘅感覺😍入到去裝修都好靚,充滿着濃厚復古英倫風格🇬🇧就好似行入左古董coffee shop咁,好有feel~但係餐廳係少偏僻,係喺上環東街斜坡上,上環地鐵站行上去都要10分鐘🥵店內店外都有好多人打卡📸聽講佢嘅佢哋嘅All Day Breakfast好出名,但係今次就試咗佢嘅burger🍔1️⃣Oldish Four Cheese Beef Burger $158一送上嚟已經覺得個賣相好靚🤩burger都幾大份,加上塊厚牛肉真係好吸引😍芝士薄片幾脆同好大塊,入邊仲有熱熔芝士🧀芝味十足呀!整體幾有口感!漢堡包用咗提子包係幾特別😗但係我覺得牛肉未夠juicy,味道整體偏鹹😕伴碟嘅薯條都幾好味,最鍾意食厚薯條😋💡總括而言,呢間餐廳真係好友復古英式風味,幾chill😂但係價錢略高,全部餐點都有加一服務費💸食個burger要成$180,值唔值得就見仁見智啦🙃
⭐️ Oldish~上環⭐️