今日同男朋友去左依間位於上環既西餐廳食晚飯,入面裝修充滿復古英倫風,感覺好vintage ,好岩去chill下打卡影相💓Grilled US Prime Rib-Eye(10 OZ)牛扒好厚切,我比較鍾意食生d所以叫左3成熟,肉質色澤粉嫩,脂肪比例適中,口感軟淋,肉汁豐富,而牛扒邊既油筋油香味濃好正🤤伴碟有薯條同沙律🥗薯條新鮮炸起好香脆,而且仲係厚切😍沙律加左好多黑醋汁,份量都幾多,可以減輕食完牛扒既油膩感Thai Tom Yam Sauce Spaghetti($168)平時好少見到有冬陰功味既意粉,所以見到即刻叫黎試下😛意粉有好多汁所以食落去有濃郁既冬陰功味,味道帶酸辣好開胃,海鮮有蝦同帶子,配冬陰功汁食好夾Oldish Tiramisu($68)Tiramisu賣相係甜甜圈咁好特別,上碟既時候侍應仲倒左帶熱既expresso係中間,咬落去入面係冰凍既手指餅乾,而表層鋪滿可可粉,配埋味道帶苦澀既咖啡香口感好豐富❤️

Oldish Tiramisu($68)
2020-05-16