2021-07-28 52 瀏覽
朋友介紹旺角有間得意CAFE,約埋放工去CHILL下!餐廳裝修設計好有心思,處處都係打卡位,鐘意佢座位擺得好闊落,幾乎滿座都唔會好逼~我地2個人叫左1個小食拼盆, 1個飯, 2杯飲品, 埋單3百幾蚊, 餐廳好坐, 野食又好食, 感覺好好!貧窮是寂寞拼盆$78可以自選三款小食,我地揀左秋葵蝦、炸魷魚圈同腐皮扎肉秋葵夾住蝦膠配搭味道清新,炸魷魚圈仲係勁脆,腐皮扎肉好彈牙,新鮮炸起點埋個沙律醬食好,樣樣都好味!啖啖蟹肉擔擔飯 $136見到多人推薦決定試下,果然冇揀錯!上枱已經聞到好香,飯面鋪滿了蟹子及蟹肉,入口啖啖肉口感豐富,小小辣小小麻好惹味,而飯的軟硬度適中,我地成功清晒一粒飯都冇剩!番石榴檸檬熱情果沙冰$50夏日的必選,清新酸甜,食完炸野飲返啖好爽!木瓜蜂蜜花椒$52玩味奶昔,沒有想木瓜、蜂蜜、花椒三樣加埋咁夾,好飲得黎又新奇,鐘意試新口味的朋友要試下啊!
朋友介紹旺角有間得意CAFE,約埋放工去CHILL下!

貧窮是寂寞拼盆$78

可以自選三款小食,我地揀左秋葵蝦、炸魷魚圈同腐皮扎肉

啖啖蟹肉擔擔飯 $136

番石榴檸檬熱情果沙冰$50

夏日的必選,清新酸甜,食完炸野飲返啖好爽!

木瓜蜂蜜花椒$52
2021-07-21
5 分鐘 (堂食)
2021-07-28 53 瀏覽
又去左一間IG人氣店,NMSL係Mamaday 嘅姊妹店,主打一系列嘅fusion菜!兩個主菜我個人都認為太多汁,豬頸肉糊里糊塗胡椒飯個黑醋味好勁,個飯濕到淋哂,飯粒食到尾發哂脹,豬頸肉糊里糊塗胡椒飯就好東南亞風情,椰香味重,但汁太多食到尾好膩,食物其實算唔錯,係個人比較喜歡少汁!飲品方面蕃薯愛話梅就好濃稠,就咸味出過話梅味,幾刺激味蕾~椰子香茅咖啡令人想起越南椰子咖啡,呢杯多點椰香就正啦!裝修玩味十足,但食物唔夠吸引⋯
又去左一間IG人氣店,
NMSL係Mamaday 嘅姊妹店,
主打一系列嘅fusion菜!

兩個主菜我個人都認為太多汁,
豬頸肉糊里糊塗胡椒飯個黑醋味好勁,
個飯濕到淋哂,飯粒食到尾發哂脹,
豬頸肉糊里糊塗胡椒飯就好東南亞風情,
椰香味重,但汁太多食到尾好膩,
食物其實算唔錯,係個人比較喜歡少汁!

飲品方面蕃薯愛話梅就好濃稠,
就咸味出過話梅味,幾刺激味蕾~
椰子香茅咖啡令人想起越南椰子咖啡,
呢杯多點椰香就正啦!

裝修玩味十足,但食物唔夠吸引⋯
2021-07-22 101 瀏覽
同朋友行街行好好行既T.O.P. 見佢咁似mamaday既風格即刻入去試下ε-(´∀`; )好多特色fusion菜-🦀啖啖蟹肉擔擔飯 |💰136蟹肉都幾多,花生碎香,口感好好蟹肉大大粒好鮮!而且又有蟹籽好清爽將擔擔麵fusion好特別!少少辣好惹味!-🍕青咖喱石斑魚比薩 |💰128🌟青咖喱|石斑魚|泰國小茄子|紅尖椒|車厘茄聞到好香椰香味,少辣估唔到泰國嘢都有Pizza果然係fusion菜仲有冬陰功/泰式肉碎等等口味ε-(´∀`; )真係有一塊塊石斑魚🥰唔腥,滑又鮮,厚身青咖喱醬都幾出,芝士味又濃餅底薄脆唔會滯,啖啖配料,配菜蔬果加埋哂,清新又濃郁ε-(´∀`; ).🍏米糟青蘋果冰|💰50一上台好清香蘋果味!清新得黎好濃蘋果味!-餐牌同裝飾一樣咁玩味十足🤣泰色fusion菜好吃特別又清新開胃

🦀啖啖蟹肉擔擔飯 |💰136
蟹肉都幾多,花生碎香,口感好好
蟹肉大大粒好鮮!而且又有蟹籽好清爽

將擔擔麵fusion好特別!
少少辣好惹味!

🍕青咖喱石斑魚比薩 |💰128
🌟青咖喱|石斑魚|泰國小茄子|紅尖椒|車厘茄
聞到好香椰香味,少辣
估唔到泰國嘢都有Pizza果然係fusion菜
仲有冬陰功/泰式肉碎等等口味ε-(´∀`; )
真係有一塊塊石斑魚🥰唔腥,滑又鮮,厚身

青咖喱醬都幾出,芝士味又濃
餅底薄脆唔會滯,啖啖配料,

配菜蔬果加埋哂,清新又濃郁ε-(´∀`; )

🍏米糟青蘋果冰|💰50
一上台好清香蘋果味!清新得黎好濃蘋果味!

餐牌同裝飾一樣咁玩味十足🤣
泰色fusion菜好吃特別又清新開胃
2021-07-21 64 瀏覽
沒有錢很寂寞,沒有錢很寂寞!no Money so lonely!no Money so lonely!😳最近身邊每個朋友都喺度唱,唱到我無意間都口噏噏😂今次終於到我去食no Money so lonely!所有食物上枱之後影返一張全家福!沙甸魚辣肉pizzaPizza食得多有沙甸魚嘅就第一次食,味道幾特別而且好惹味!上面仲有好多芝士啊除咗指定lunch set仲有自選款式 我揀咗五款食物-煎塊石斑-炒雜菇沙律-明太子手撕雞-滋味炸雞滋味炸雞味道唔錯跟餐的沙律 裏面有藍莓,紅桑子只酸酸甜甜跟餐配咖啡或者蜂蜜紅茶。餐廳仲有唔少打卡位
所有食物上枱之後影返一張全家福!

沙甸魚辣肉pizza

-明太子手撕雞
-滋味炸雞
滋味炸雞
味道唔錯

跟餐的沙律 裏面有藍莓,紅桑子只酸酸甜甜
跟餐配咖啡或者蜂蜜紅茶。
餐廳仲有唔少打卡位

2021-07-21 99 瀏覽
旺角新派東南亞Fusion菜😛 呢間餐廳聽個名都知夠潮夠好玩😍 原來係Mamaday嘅姊妹店 無論係餐廳名定係菜式名都夠晒抵死🤡 仲有勁多打卡位!! 夠你影成個鐘📸 咁多位肥仔肥妹自問夠潮就要去試吓啦😏- 貧窮是寂寞拼盤 (薯條、冬陰功炸飯波、秋葵蝦、腐皮扎肉) $96 炸物拼盤通常都係成盤野唔係一樣味 就係炸漿嘅味道呢間餐廳都唔例外 個薯條唔夠脆😢秋葵蝦呢個配搭幾特別🧐一齊食唔會有好重秋葵味 最差就係個炸飯波 完全食唔出入面係飯😂 腐皮扎肉最正常🤣不過不失啦 呢個拼盤普通 唔太推薦叫😥 - 泰式肉碎豬頸肉Pizza $126 呢個pizza真係夠晒fusion 挑戰意大利人嘅底線?🤫 Pizza薄批真系薄到張紙咁 一夾就散 失敗🥲 如果鍾意超級薄批既朋友可以試下😌 但係個餡料出奇地好食喎😳肉碎唔會太辣😋食到一粒粒豬頸肉 加埋少少酸酸辣辣嘅醬汁 真係覺得意大利人都要試吓🤣 - 煙三文魚海鮮醬意粉 $112 本身睇個樣以為係卡邦尼或者忌廉汁🤔 點知原來係辣辣地嘅醬汁 醬汁濃稠度同份量啱啱好👍🏻 每條意粉都掛到汁 好惹味😍 意粉系扁意粉 夠煙韌😀 煙三文魚砌得好靚 🤭 整體來講算唔錯 可以

- 煙三文魚海鮮醬意粉 $112 本身睇個樣以為係卡邦尼或者忌廉汁🤔 點知原來係辣辣地嘅醬汁 醬汁濃稠度同份量啱啱好👍🏻 每條意粉都掛到汁 好惹味😍 意粉系扁意粉 夠煙韌😀 煙三文魚砌得好靚 🤭 整體來講算唔錯 可以一試🤗

- 香茅雞翼 (鹹蛋黃味) $68 雞翼係一字骨 容易食😋半份有8-10隻 一上枱個陣係超好香! 但食落完全冇咸蛋黃味😂得香茅味 不過味道都唔錯唔會太咸 當食香茅雞翼都OK既 不過如果想食鹹蛋黃雞翼就要去第間啦😅

總括而言 餐廳環境安靜仲有大量打卡位 📸️ 大部食物好食新奇又好玩🤣 走係潮流尖端既你仲唔快啲去試吓😉 💡溫馨提示 記得Book左位先 如果唔係好大機會有得睇冇得食☎️
淨係見到個名咁正已經擺咗NMSL 喺我嘅wishlist,今次終於約到朋友去食lunch 😚午市只有lunch menu 丶甜品同嘢飲,口味相近嘅我哋揀咗兩個自選set🤣有餐湯或者沙律揀,南瓜湯超濃郁,冇多餘嘅調味😋 Egg benedict/ 明太子手撕雞/ 牛油果蓉/ 香腸拼盤 配 baguette ($126)大推明太子手撕雞,幾特別又唔會太濃味,香腸拼盤可以一次過食三隻腸好滿足🥰 Scrambled egg/ 牛油果蓉/ 泡菜豚肉 配 baguette ($108)泡菜豚肉惹味得嚟唔太辣,應該好啱送飯🤣 飲品加錢轉Milkshake 番薯愛話梅(+$32),番薯味好天然,話梅味就唔太突出另一個飲品親手煮的山楂蘋果茶(+$26) 味道清甜好適合夏天,偷偷打開茶壺蓋見到入面好足料🤪

有餐湯或者沙律揀,南瓜湯超濃郁,冇多餘嘅調味😋

南瓜湯

[第一set] Egg benedict/ 明太子手撕雞/ 牛油果蓉/ 香腸拼盤 配 baguette ($126)

[第二set] Scrambled egg/ 牛油果蓉/ 泡菜豚肉 配 baguette ($108)
泡菜豚肉惹味得嚟唔太辣,應該好啱送飯🤣

番薯愛話梅

親手煮的山楂蘋果茶

午餐
南瓜湯
番薯愛話梅
親手煮的山楂蘋果茶
2021-07-21 51 瀏覽
NMSL..個餐廳名同餐牌既名都好盞鬼。😂🌶惹味辣辣肥牛意粉極速上菜,仲早過碗餐湯😂。上枱超香,食落辣辣地真係好惹味!個味道好熟悉,應該係麻辣鮮露味😆。店員話呢個係洋蔥湯,係我眼中係羅宋湯😂,酸酸地,所有菜都主導好腍,食哂即刻覺得個人健康左!漢堡扒是手打漢堡扒的漢堡包個名真係夠哂「了能」😂,薯條係厚切波浪形,好有口感!避風塘炸單骨雞翼黑蚊蚊😆,幾香口唐揚魷魚鬚好味但係份量比較少蜂蜜紅茶幾好,唔太甜想add on 埋是日蛋糕但店員話今日無,menu都幾多甜品揀,下次有機下午茶試吓先。
NMSL..個餐廳名同餐牌既名都好盞鬼。😂

🌶惹味辣辣肥牛意粉

漢堡扒是手打漢堡扒的漢堡包
個名真係夠哂「了能」😂,薯條係厚切波浪形,好有口感!

避風塘炸單骨雞翼
黑蚊蚊😆,幾香口

好味但係份量比較少
蜂蜜紅茶
幾好,唔太甜

2021-07-20 202 瀏覽
🥢啖啖蟹肉擔擔飯🌶 $138呢個飯有啲麻辣咁, 有蟹肉蟹子同蘑菇配料。我個人覺得幾特別, 而且一啖接一啖🙊😋: 🌟🌟🌟🌟/5🥤苦瓜豆奶 (奶昔) $52又佑佢唔到幾夾, 有苦瓜味但唔會過苦澀。😋: 🌟🌟🌟🌟/5🥢欖菜香煎帶子扁意粉 $128整體偏鹹, 欖菜個味食食下似黑松露😂 不過成碟都好油, 所以覺得伏左, 得帶子係無問題。😋: 🌟/5🥤蜂蜜x糖漬橙x柑橘x紅茶 (梳打) $48完全藥水味, 無諗到最平常既野會係最伏, 所飲左啖就無郁過。😋: ❌/5餐廳係幾有特色可以打下卡…

🥢啖啖蟹肉擔擔飯🌶 $138
😋: 🌟🌟🌟🌟/5

🥤苦瓜豆奶 (奶昔) $52
又佑佢唔到幾夾, 有苦瓜味但唔會過苦澀。
😋: 🌟🌟🌟🌟/5

🥢欖菜香煎帶子扁意粉 $128
😋: 🌟/5

🥤蜂蜜x糖漬橙x柑橘x紅茶 (梳打) $48
😋: ❌/5

餐廳係幾有特色可以打下卡…
欖菜香煎帶子扁意粉
啖啖蟹肉擔擔飯
苦瓜豆奶 (奶昔)
蜂蜜x糖漬橙x柑橘x紅茶 (梳打)
2021-07-01
5 分鐘 (堂食)
啖啖蟹肉擔擔飯
苦瓜豆奶 (奶昔)
2021-07-20 3960 瀏覽
So money so lonely型格門面!Menu玩味feel, 例如有個湯叫廚師今天起床決定煮的湯!又有個叫做估唔到咩味的牛油果意粉,哈哈哈好正!如果素食者嘅話依度都好多菜揀,咖喱椰菜花飯、素食沙律等等!仲有豬油飯,milk shake才都幾特別,有苦瓜豆奶、紅豆陳皮、木瓜蜂蜜花椒等等。不過今日m到唔飲凍野啦,食個開胃飯算了。啖啖蟹肉擔擔飯 $138Crab meat Sichuan Dan Dan rice麻醬濃郁,加少少辣。配菜有洋蔥、蘆筍、青椒、蕃茄、沙律菜,主菜當然係蟹肉!夏日分量相當之多,蟹肉帶有鮮甜!咁樣混合粒擔擔飯多食有幾滋味,因為麻醬好多!飯粒有d似意大利飯煮飯,幾特別!蒜片鹹魚茄子鮑魚炒意大利麵 $138Salted fish eggplant abalone spaghetti 兩大隻鮑魚、鮮蘆、茄子,鹹魚味道香而唔會太重味,健康點!開始仲以為係鮑魚粒,點不知係原隻鮑魚,哈哈!性價比幾好,彈牙鮑!意粉都係偏爽口,岩哂!環境幾東南亞風情,枱椅都「涼涼爽」。
So money so lonely型格門面!

如果素食者嘅話依度都好多菜揀,咖喱椰菜花飯、素食沙律等等!

啖啖蟹肉擔擔飯 $138

麻醬濃郁,加少少辣。

蒜片鹹魚茄子鮑魚炒意大利麵 $138

兩大隻鮑魚、鮮蘆、茄子,鹹魚味道香而唔會太重味,健康點!

環境幾東南亞風情,枱椅都「涼涼爽」。
2021-07-20 51 瀏覽
因為哩一間主題咖啡店,😋主打泰式Fusion,佢哋嘅特色菜式令我食得有驚喜。冬陰功大蝦披薩,即叫即焗,所以餅底非常之香脆。🍕面頭有香濃嘅冬陰功醬,而且每件都有大蝦,非常足料,😍食得出個底有少少薯蓉係個底入邊,所以口感有有啲質感好特別。肉食者沙律,叫咗燒🐙八爪魚salad,個沙律都非常的豐富,除咗有沙律菜之外,都仲有藍莓同埋紅莓,佢嘅八爪魚非常之好味,🔥成隻八爪魚大大隻咁上,而且唔會煮得老,非常鮮味。

2021-07-19 42 瀏覽
這天中午在TOP吃飯,看到這間主打泰式fusion菜Cafe,便來嚐嚐。餐廳大玩潮味風格,餐廳分開數個區域,設計色彩繽紛,到處都是搶眼打卡位。設有lunch set menu,配送餐湯/沙律及飲品。點了Select What You Like及漢堡扒是手打漢扒的漢堡包。Select What You Like選了法國麵包Baguette、虎蝦中東米、薯仔火腿沙律及啖啖蟹餅;麵包塗上牛油焗得香脆,cold dish的虎蝦中東米較少吃到,味道挺light的;hot dish的啖啖蟹餅炸得夠脆,咸道較重,配Baguette吃剛好。漢堡扒是手打漢扒的漢堡包友人點的,手打漢堡扒份量足,旁邊的薯條炸得很香脆,很好吃!另外還加配了唐揚魷魚鬚。飲品則點了蜂蜜紅茶及白之戀人朱古力咖啡,白朱古力咖啡比起一般Mocha更帶點乳香甜味,不錯喔。

餐廳大玩潮味風格,
餐廳分開數個區域,設計色彩繽紛,
到處都是搶眼打卡位。

設有lunch set menu,配送餐湯/沙律及飲品。

Select What You Like

漢堡扒是手打漢扒的漢堡包

友人點的,手打漢堡扒份量足,旁邊的薯條炸得很香脆,很好吃!

另外還加配了唐揚魷魚鬚。

白之戀人朱古力咖啡
2021-07-14
白之戀人朱古力咖啡
2021-07-18 42 瀏覽
提早到達餐廳,唔駛排隊就入得,可以盡情地影相,餐廳裝飾佈置一流,好多打卡位✨👍🏻貧窮是寂寞拼盤拼盤有薯條,冬蔭公炸飯波,腐皮扎肉,秋葵蝦。整體來講都好食,一大盤,冬蔭公炸飯波香口惹味,秋葵微脆釀入彈牙蝦肉好特別😋青乜檸牛肉比薩泰式風味薄底pizza,餅底香脆有口感,牛肉煙韌,以泰式辣醬,紫洋蔥,蘑菇,青檸芫茜汁配搭,清新好味道🤤笨拿拿肉桂飲到啲香蕉味,亦都有肉桂味,可能佢無落糖,或者當時嘅香蕉唔係當造,所以唔係咁甜,反而有陣青澀味。如果鐘意青澀味嘅朋友應該會好岩蘋果雪梨桂花茶淡淡桂花清香,味道香甜,食完濃味食物,飲呢杯花茶非常之解膩解渴🤩

貧窮是寂寞拼盤

青乜檸牛肉比薩

笨拿拿肉桂

蘋果雪梨桂花茶

2021-07-18 2116 瀏覽
估唔到Mamaday又開左一個新line,呢間走泰國風既cafe同樣走玩味濃既裝潢設計.餐牌內既菜名照舊搞笑風.lunch set前菜配餐湯或沙律.是日餐湯係雜菜湯,菜湯內湯料豐富,帶茄香味.沙律以桂花糖做沙律醬,味道香甜重桂花香,配上沙律菜出奇地夾.Select what you like Step 1:三款主食中揀一(法國麵包,漢堡包及紫菜芝麻飯)Step 2:之後可以按喜好再選擇3-6款配料(內裏包含雞蛋類,涼盤及熱盤).今次就選擇左紫菜芝麻飯及三款配料試一試先.紫菜芝麻飯用飽滿既珍珠米,粒粒分明又綿糯.米飯之間充滿麻油香又唔會過膩,紫菜鹹鹹香香,如果加多少少鹹味感會更香.配料就係三款主項目入面各揀左一款:炒蛋配辣椒粉,炒蛋香滑嫩香唔會好油膩,配上辣椒粉唔會過辣又令炒蛋香味昇華.牛油果蓉creamy,入口口感濃厚配上炸雞令整體味道更清新.滋味炸雞既炸漿唔過厚而且炸得香脆,咬開內裏就充滿肉汁,雞肉嫩滑多汁.日本雲丹醬油海鮮黃金炒飯將醬油及海膽混合而成既雲丹醬油,帶住濃郁鮮甜香味,加入炒飯內令顏色帶點海膽色,入口帶出海鮮甘香味.炒飯內加上大量蟹籽為炒飯增添多重脆口感及海洋鹹香.配料亦

lunch set前菜配餐湯或沙律.
是日餐湯係雜菜湯,菜湯內湯料豐富,帶茄香味.

Select what you like

配料就係三款主項目入面各揀左一款:

日本雲丹醬油海鮮黃金炒飯
將醬油及海膽混合而成既雲丹醬油,帶住濃郁鮮甜香味,加入炒飯內令顏色帶點海膽色,入口帶出海鮮甘香味.炒飯內加上大量蟹籽為炒飯增添多重脆口感及海洋鹹香.配料亦有各款海鮮雜錦令炒飯味道更鮮.

八角柚子梳打咖啡
八角甜中帶甘,辨識度高而且味道醇香濃烈.有柚子既甜味中和左八角既甘辛香,令苦味唔會過濃烈.碳酸既汽泡充分地將八角,柚子及咖啡融合一齊,令味道相當清爽又提神.
  • 日本雲丹醬油海鮮黃金炒飯
  • 八角柚子梳打咖啡
2021-07-17 38 瀏覽
喇沙掛天使麵配石斑大蝦🍤麵既份量比想像中少,另外有兩隻大蝦🍤同埋一大塊石斑魚柳。另外好得意嘅就係個湯底係另外用一個茶壺分開上,咁樣就唔會浸淋啲天使麵。但個人就覺得個湯底唔係太似喇沙味,又講唔出似乜嘢,🤔好彩食落都幾好食。啖啖蟹肉擔擔飯🦀唔知點解唔係好食到擔擔味,反而食到譚仔味🤣🤣不過食落味道又唔錯。蟹肉係冇同飯一齊炒,反而係放喺隔離,所以見到蟹肉份量都幾多。蟹肉食落都好鮮味,撈埋蟹籽同埋啲飯一齊食都幾好食😋冬陰功大蝦pizza🦐🍕Pizza上面加咗冬陰功醬,在上面就擺咗大蝦,大蝦爽口彈牙😌不過冬陰功醬比較淡味,亦食唔出任何辣味😣另外,餅底好薄好脆,再加左綿滑嘅薯蓉令pizza 有唔同既口感,好正💕避風塘雞翼 (半份)🍖即使係半份嘅單邊雞翼,但都有12隻,算係幾多。雞翼加埋避風塘真係冇得輸🤤
喇沙掛天使麵配石斑大蝦🍤

啖啖蟹肉擔擔飯🦀

冬陰功大蝦pizza🦐🍕

避風塘雞翼 (半份)🍖
  • 啖啖蟹肉擔擔飯
  • 冬蔭公大蝦比薩
2021-07-15 37 瀏覽
呢度嘅裝潢呢好靚,有異國色彩!不同嘅fusion特色呢混合左於一身餐廳門面也很吸引!我哋一行二人嗌左兩個lunch set包括左雜莓沙律,沙律菜新鮮而且配上蜜糖與雜莓,口感酸酸甜甜 ☺️黑松露野菌pizza🍕外貌好吸引呀!而且呢黑松露醬嘅香氣其實有除咗有芝士配上黑松露嘅香味,係素食人士唔錯嘅選擇另外可以自己自選三款或者四款嘅菜式紫菜芝麻飯配班尼廸蛋🍳,焗薯及啖啖蟹餅焗薯嘅口感香脆,加上煙肉芝士晚有口感的蟹餅 這個非常之有驚喜,切開後你會見到一條條嘅蟹肉煎得恰到好處,香口!另外仲嗌左佢嘅原味薯條🍟呢個價錢非常之抵$18有一大籃子的薯條而且剛剛炸起, 非常香脆,同朋友一路傾偈一路食啱晒!
呢度嘅裝潢呢好靚,有異國色彩!
不同嘅fusion特色呢混合左於一身餐廳
門面也很吸引!

我哋一行二人嗌左兩個lunch set包括左
雜莓沙律,沙律菜新鮮而且配上蜜糖與雜莓,
口感酸酸甜甜 ☺️

黑松露野菌pizza🍕
外貌好吸引呀!而且呢黑松露醬嘅香氣
其實有除咗有芝士配上黑松露嘅香味,係素食人士唔錯嘅選擇

另外可以自己自選三款或者四款嘅菜式
紫菜芝麻飯配班尼廸蛋🍳,焗薯及啖啖蟹餅
焗薯嘅口感香脆,加上煙肉芝士晚有口感的

另外仲嗌左佢嘅原味薯條🍟
呢個價錢非常之抵$18有一大籃子的薯條
而且剛剛炸起, 非常香脆,同朋友一路傾偈一路食啱晒!