2021-07-28
朋友介紹旺角有間得意CAFE,約埋放工去CHILL下!餐廳裝修設計好有心思,處處都係打卡位,鐘意佢座位擺得好闊落,幾乎滿座都唔會好逼~我地2個人叫左1個小食拼盆, 1個飯, 2杯飲品, 埋單3百幾蚊, 餐廳好坐, 野食又好食, 感覺好好!貧窮是寂寞拼盆$78可以自選三款小食,我地揀左秋葵蝦、炸魷魚圈同腐皮扎肉秋葵夾住蝦膠配搭味道清新,炸魷魚圈仲係勁脆,腐皮扎肉好彈牙,新鮮炸起點埋個沙律醬食好,樣樣都好味!啖啖蟹肉擔擔飯 $136見到多人推薦決定試下,果然冇揀錯!上枱已經聞到好香,飯面鋪滿了蟹子及蟹肉,入口啖啖肉口感豐富,小小辣小小麻好惹味,而飯的軟硬度適中,我地成功清晒一粒飯都冇剩!番石榴檸檬熱情果沙冰$50夏日的必選,清新酸甜,食完炸野飲返啖好爽!木瓜蜂蜜花椒$52玩味奶昔,沒有想木瓜、蜂蜜、花椒三樣加埋咁夾,好飲得黎又新奇,鐘意試新口味的朋友要試下啊!
貧窮是寂寞拼盆$78
可以自選三款小食,我地揀左秋葵蝦、炸魷魚圈同腐皮扎肉
啖啖蟹肉擔擔飯 $136
番石榴檸檬熱情果沙冰$50
夏日的必選,清新酸甜,食完炸野飲返啖好爽!
木瓜蜂蜜花椒$52