2021-03-23 2917 瀏覽
NMSLxNo money so loney😫冇錢就窿💸💸💸無錢呻吟,有錢身痕記得抹咀墨汁卡邦尼配巴馬火腿 $118有得揀意粉或者烏冬意粉平時食得多,試吓墨魚汁嘅烏冬除咗個名得意,味道都好好食開頭第一下見到嘅時候諗,分量咁少然後食下食下唔覺原來都幾飽最緊要食完記得抹咀🤣🤣🤣話梅蜂蜜咖啡 $46見到賣相有少少唔開心,因為覺得個拉花醜樣左,但係話梅加蜂蜜既咖啡從來都未飲過。咁特別嘅咖啡,第一啖飲落去唔覺話梅味,但飲到酸酸地,再飲落去就飲到蜂蜜味甜甜地,最後飲到真係話梅嘅味道,特別得來又唔會蓋過咗咖啡,10分推介👍👍椰子香茅咖啡 $46佢呢個得凍飲,嚟到嘅時候見到好多椰絲,飲落去係酸酸地嘅咖啡,但佢嘅酸味唔係話梅咖啡嗰啲酸,而真係咖啡酸味嘅酸,但飲咗好多啖都飲唔到佢有椰子嘅味道,香茅感覺都唔多覺,但個賣相都算正常咖啡種類太多,下次要試埋其他味道。甜品係我好大期望嘅一樣嘢叫嘅時候店員話琴日太好賣,賣晒😔得返cake, 我同佢講話我黎bookmark咗一定要食,過咗一陣佢同我講話有窩夫,再過多一陣又同我講話有心太軟,睇得到佢好努力幫我爭取😍😍呢個店員唔係呢間鋪,佢都話想試吓心太軟,佢同我講話佢哋
NMSLxNo money so loney😫
冇錢就窿💸💸💸
無錢呻吟,有錢身痕

記得抹咀墨汁卡邦尼配巴馬火腿 $118
有得揀意粉或者烏冬
意粉平時食得多,試吓墨魚汁嘅烏冬
除咗個名得意,味道都好好食
開頭第一下見到嘅時候諗,分量咁少
然後食下食下唔覺原來都幾飽
最緊要食完記得抹咀🤣🤣🤣

話梅蜂蜜咖啡 $46

椰子香茅咖啡 $46

咖啡種類太多,下次要試埋其他味道。

甜品係我好大期望嘅一樣嘢
叫嘅時候店員話琴日太好賣,賣晒😔
呢個店員唔係呢間鋪,佢都話想試吓心太軟,佢同我講話佢哋依家整可能要等耐啲,我專程為咗呢個黎,等一陣梗係冇問題。

辣的心太軟 $68
一上到黎就好吸引我,影咗一兩張相就要即刻切,因為我好怕裏面個朱古力凝固咗
切落去嘅時候係流心嘅,開頭都睇唔到上面有啲辣椒,食落去第一啖係辣嘅,第二啖加埋雪糕一齊放落口,辣到噴火🔥,感覺好特別,而且啲辣唔會蓋過咗朱古力味,重點係個雪糕仲要係海鹽味😆
好驚喜,好好食😋

環境都算大,除咗啲食物名得意又好食之外,仲有好多打卡位,最緊要調過嚟嗰個員工真係好正,好傾得,好開朗,希望佢哋表揚一下呢位員工🤣🤣

• 辣的心太軟
  • 記得抹咀墨魚汁卡邦尼配巴馬火腿(烏冬)
2021-03-22 1586 瀏覽
今日去旺角行街,係T.O.P.個到行咗陣後就同朋友去食個午餐🥣呢間餐飯好大好靚,入面既裝飾都好特別,又有啲東南亞風味,好有氣氛😆口水牛面珠配麻辣八爪魚花生碎 $108唔好睇佢好少嘢,呢碟口水牛面珠配麻辣八爪魚花生碎係’寶物沉歸底’🙉因為佢最好食既口水牛面珠好嫩口,仲好淋,而且佢仲有好濃既麻辣香味 另外佢仲有麻辣八爪魚,好爽、好有咬口。側面仲有啲菜同花生碎,幾樣嘢配埋一齊食真係唔錯。啖啖蟹肉擔擔飯 $136呢個飯真係啖啖蟹肉,無論係炒飯入邊定係外邊嘅裝飾全部都係蟹肉,又多又好味。炒飯叫擔擔飯,自己都幾好奇會係點。原來佢有好多花生碎係表面,炒飯味道帶有胡辣味,都幾辣咖🤓另外,仲有好多蟹籽,撈埋蟹肉額外多份脆卜卜口感😋牛油果芒果芫茜沙冰 $48我雖然唔稱得上超級芫茜愛好者,但都幾鍾意同想挑戰芫茜😂呢杯沙冰幾得意,第一啖飲落去嘅時候係好重芫荽味,好似淨係得芫荽加奶。之後會慢慢滲出芒果味,甜甜哋。每飲一啖都會係一個循環🤓 牛油果本身已經唔算重味,不過相信牛油果造就咗沙冰creamy嘅效果😋

口水牛面珠配麻辣八爪魚花生碎 $108

2021-03-17
口水牛面珠配麻辣八爪魚花生碎
牛油芒果芫荽沙冰
2021-03-17 1836 瀏覽
旺角TOP真係一個非常之方便的地方,上面都有好幾家既新又未食過的餐廳,今次朋友生日,一於去試下呢家好搞笑又FUNNY的餐廳先~餐廳既環境企理,入面好多裝潢都行HUMOR 路線,令人意會到由心一笑。呢個RELAX的環境,都幾好笑又開心。午市2PM之前會有SET LUNCH,價錢$100左右,包沙律/湯及飲品一杯。泰式沙律酸甜味好開胃,非常之精緻又FRESH的沙律,味道調得好味,顏色都好靚呢~青紅尖椒辣辣少辣肥牛意粉$108有些少麻辣味的炒意粉,味道夠刺激但又唔會太辣,肥牛夠多, 又唔會太油~讚~!!!柚子豚肉燉飯$106柚子同豚肉原來都幾夾,燉飯好有味夠入味. 豚肉都好滑又稔,燉飯味甜甜的,唔錯~又好獨特的DISH原味炸薯條$18好抵食~係我至愛的粗薯條,好有口感超正。避風塘炸單骨雞翼 $38炸蒜好正,同雞翼好夾,係非常之正的餐前小食~熱情果金桔SODA $42椰子香茅咖啡 $46無奶的咖啡,好香椰味,咖啡唔澀,好特別的飲料,唔會好飽,呢個咖啡令人非常之驚喜~
泰式沙律
青紅尖椒辣辣少辣肥牛意粉$108
柚子豚肉燉飯$106
原味炸薯條$18
好抵食~係我至愛的粗薯條,好有口感超正。

避風塘炸單骨雞翼 $38
炸蒜好正,同雞翼好夾,係非常之正的餐前小食~
熱情果金桔SODA $42
椰子香茅咖啡 $46
2021-03-16
之前睇左唔少人嘅食評 好壞參半~抱住打卡同支持下小店💛嘅心態試一試🤪其實𝚝𝚞𝚛𝚗𝚘𝚞𝚝個味道都幾唔錯呀☺️不過睇番佢都轉過𝚖𝚎𝚗𝚞 可能改良左進步左(?)𝙰𝚗𝚢肥 我覺得可以一戰!泰式肉碎豬頸肉𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊 $𝟷𝟸𝟼餅底簿兼脆身 一反傳統Pizza好漏嘅感覺~落埋青檸落去 酸酸辣辣嘅感覺!好惹味 而且上面嘅餡都算幾多 唔會話食到最後淨係食餅底🤣喇沙掛天使麵配石斑大蝦 $𝟷𝟸𝟼我自己當晚最中意就係呢一味~佢嘅喇沙汁夠香 但唔會話好辣食唔倒辣嘅朋友都應該好易入口!天使麵煮得啱啱好唔會太稔石斑食落肉質幾實淨鮮嫩~蝦肉也爽甜 不過份量同價錢黎講 麵就少左啲☺️貧窮是寂寞拼盤 $𝟿𝟼平時去親𝚌𝚊𝚏𝚎食小食拼盤都離不開雞翼 洋蔥圈 腸仔等等..但呢度嘅拼盤就係薯條 冬蔭公炸飯波 腐皮扎肉同秋葵蝦!同朋友一致認為佢地嘅炸物係幾好食!香口得黎唔會好油膩😇藍莓薄荷拉西 $𝟺𝟼反而全晚覺得稍為唔係太滿意嘅係呢杯飲品~因為飲落去其實薄荷味已經蓋過左其他味道..導致奶昔味同埋藍莓味都唔出🥸有小小似飲緊牙膏水嘅感覺🤣熱情果金桔梳打 $𝟺𝟸飲落去幾𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑 酸酸甜甜咁 正常發揮~環境真的好有心思 好打卡able!
之前睇左唔少人嘅食評 好壞參半~
抱住打卡同支持下小店💛嘅心態試一試🤪
其實𝚝𝚞𝚛𝚗𝚘𝚞𝚝個味道都幾唔錯呀☺️
不過睇番佢都轉過𝚖𝚎𝚗𝚞 可能改良左進步左(?)
𝙰𝚗𝚢肥 我覺得可以一戰!

泰式肉碎豬頸肉𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊 $𝟷𝟸𝟼
餅底簿兼脆身 一反傳統Pizza好漏嘅感覺~
落埋青檸落去 酸酸辣辣嘅感覺!
好惹味 而且上面嘅餡都算幾多 唔會話食到最後淨係食餅底🤣
泰式肉碎豬頸肉pizza

泰式肉碎豬頸肉𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊

喇沙掛天使麵配石斑大蝦 $𝟷𝟸𝟼
我自己當晚最中意就係呢一味~
佢嘅喇沙汁夠香 但唔會話好辣
食唔倒辣嘅朋友都應該好易入口!
天使麵煮得啱啱好唔會太稔
石斑食落肉質幾實淨鮮嫩~
蝦肉也爽甜 不過份量同價錢黎講 麵就少左啲☺️
喇沙掛天使麵配石斑大蝦

貧窮是寂寞拼盤 $𝟿𝟼
平時去親𝚌𝚊𝚏𝚎食小食拼盤
都離不開雞翼 洋蔥圈 腸仔等等..
但呢度嘅拼盤就係薯條 冬蔭公炸飯波 腐皮扎肉同秋葵蝦!
同朋友一致認為佢地嘅炸物係幾好食!
香口得黎唔會好油膩😇
貧窮是寂寞拼盤

藍莓薄荷拉西 $𝟺𝟼
反而全晚覺得稍為唔係太滿意嘅係呢杯飲品~
因為飲落去其實薄荷味已經蓋過左其他味道..
導致奶昔味同埋藍莓味都唔出🥸
有小小似飲緊牙膏水嘅感覺🤣

熱情果金桔梳打 $𝟺𝟸
飲落去幾𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑 酸酸甜甜咁
正常發揮~

環境真的好有心思 好打卡able!
泰式肉碎豬頸肉pizza
泰式肉碎豬頸肉𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊
喇沙掛天使麵配石斑大蝦
貧窮是寂寞拼盤
今晚收工又去試下新餐廳先,今次地點係旺角,餐廳名好特別叫No Money So Lonely,雖然好似同間餐廳無甚關係。呢間餐廳菜式好特別,基本上係西餐但係融合左好多東南亞菜元素,係幾得意既fusion菜式。餐牌簡單,有沙律,比薩,前菜,意粉同飯,甜品,連甜品都包含東南亞菜元素,好多選擇都係辣。野飲有幾多選擇。餐廳裝修玩味,好有特式,處處打卡點,其他食評都已經詳細介紹過,等我主力講返d食物先。第一次黎梗係揀d特別同正野試下啦,首先一定要揀我最鍾意既比蕯,之後就係飯同意粉之中揀左後者。青咖喱石斑魚比薩 $128+10%我好鍾意試唔同口味既比蕯,青咖哩同石斑魚呢個combo又真係唔覺其他地方有得食。批底係我最愛既超薄脆,食完唔會過飽。每塊批上面都有一件石斑魚柳,雖然唔算大或十分滑嫩,但係唔鞋又唔腥。披薩拉絲唔多,因為主要係青咖哩,青咖哩唔係好濃,微辣惹味。配料仲有泰國小茄子切片,車厘茄切片,同洋蔥片,同其他配料一齊食增添香甜味道。不過唔見有菜單上既紅尖椒。呢個比薩確係好味道,我邊食邊讚。蒜片鹹魚茄子鮑魚意大利麵 $138+10%鮑魚同意粉一齊食你試過未?鮑魚有兩隻,可以成隻放入口咬,質感好

青咖喱石斑魚比薩 $128+10%

蒜片鹹魚茄子鮑魚意大利麵 $138+10%
蒜片鹹魚茄子鮑魚意大利麵

鮑魚同意粉一齊食你試過未?鮑魚有兩隻,可以成隻放入口咬,質感好有咬口,超彈牙,味道非常鮮甜。意大利麵係扁意粉,質地都尚算有咬口,炒得好乾身。個汁都幾辣,帶微微咸魚咸香,好似食緊中式炒麵,幾特別。配料有切粒既茄子同大量蒜皮,上面加左新鮮沙律菜。值得一提既係隻碟影相好靚。

上菜好快,坐低半個鐘食完。今晚兩道菜都唔錯,我特別鍾意個比薩。下次希望可以試下其他新菜式。
2021-03-09
2021-04-08 0 瀏覽
今日同朋友到TOP行商場,人流唔少,有服裝店同精品店之餘,亦有唔少餐廳選擇。.呢間餐廳個名好特別,叫No Money So Lonely😌,内裡嘅裝飾亦頗特別,菜式配搭亦新穎,於是就吸引咗我哋入內坐低進餐。.🔺口水牛面珠配麻辣八爪魚花生碎 $108大大碟前菜,上面有沙律菜、蕃茄、洋蔥同辣椒,色彩鮮艷;下面有牛面珠同麻辣八爪魚,前者超腍,而且醬油入味,後者爽口唔腥,少辣而後期好麻,要多飲水解渴。.🔺青檸凍的蜆 $88腰果形碟上放滿蜆隻,上面有芫荽、洋蔥、蒜蓉、雞醬、酸醋等製成嘅特色醬汁,酸甜開胃,蜆肉數量唔少,配上特色醬汁係個新鮮口味。.🔺夏威夷·洛神花·玫瑰·果粒茶 $42清潤飲品解渴,無糖,用料天然,味道清新,而洛神花酸味味,係適合推薦畀大家嘅選擇。

🔺口水牛面珠配麻辣八爪魚花生碎 $108

🔺青檸凍的蜆 $88

🔺夏威夷·洛神花·玫瑰·果粒茶 $42
2021-04-07
2021-04-08 0 瀏覽
旺角開咗間專食海鮮fusion菜嘅餐廳。菜式好特別,裝修亦好有玩味。🍠話梅粉地瓜條 $58香甜嘅番薯條加上酸酸甜甜嘅話梅粉,充滿台灣風味。番薯條切得比較幼身,油炸後口感香脆。話梅粉質地幼細,同番薯條經過充分攪拌,酸甜嘅口味變得均勻。🍚啖啖蟹肉擔擔飯 $136珍珠米加入醬油、花椒粉等調味料炒勻,米飯粒粒分明之餘亦變得帶有光澤。佐以大量蟹肉,頓時變得鮮味十足。🧇咖央窩夫 $68窩夫充滿蛋香,口感亦好鬆軟。咖央味道來自窩夫旁邊嘅咖央醬。🍎蘋果桂花雪梨茶 $42口味天然,清新怡人。份量大概有三大杯。

🍠話梅粉地瓜條 $58

🍚啖啖蟹肉擔擔飯 $136

🧇咖央窩夫 $68
窩夫充滿蛋香,口感亦好鬆軟。咖央味道來自窩夫旁邊嘅咖央醬。

🍎蘋果桂花雪梨茶 $42
口味天然,清新怡人。份量大概有三大杯。

2021-04-03 0 瀏覽
No Money So Lonely係Mamaday嘅姊妹店💛裝潢都係極具特色,貫徹一貫嘅搞笑風格,玩味十足😆仲有好多影相位添📸️ 呢間餐廳主打泰式fusion菜🤤就連菜式名都好搞笑🤪啖啖蟹肉擔擔飯 ($136)蘋果咖哩飯配香煎鴨肝 ($138)鴨肝外層煎到好香,食落近乎入口即融🥰好重油香 👍🏽每啖飯咖哩味都好重,飯嘅質感幾煙韌,有啲似risotto!小編食晒先發現到旁邊嘅蘋果蓉🥲我諗撈埋一齊食應該會更加開胃!番石榴熱情果沙冰 ($48)飲品飲落好清新🥰甜味適中,食完啲咁重口味嘅嘢飲呢杯就最啱🥳

啖啖蟹肉擔擔飯 ($136)

蘋果咖哩飯配香煎鴨肝 ($138)

番石榴熱情果沙冰 ($48)
飲品飲落好清新🥰甜味適中,食完啲咁重口味嘅嘢飲呢杯就最啱🥳
2021-04-03 0 瀏覽
餐廳只Sell Gimmick本來以為是Mamaday的Extension,會唔差得去邊但實在令人太失望餐廳裝修係幾靚但食物一般而且定價較貴,食物份量較少性價比太低服務非常一般,當天等位時,服務員答應了在有枱時致電我們,但最後不了了之友人後來致電餐廳才知道有位了,服務態度真的不是太好食物方面冬蔭功意粉的份量過少且食落太淡,甚至是無味但回到家卻感到非常口渴。。。莫明其妙唯獨咖央窩夫份量較多但完全不是正統的咖央似是以煉奶加啲椰奶代替之完全不值他的價錢未試的不用一試有不少同等價錢的餐廳能提供更好質素的食物相反Mamaday中各樣嘢都出色好多,大家可以食翻Mamaday
餐廳只Sell Gimmick
本來以為是Mamaday的Extension,會唔差得去邊
但實在令人太失望

餐廳裝修係幾靚
但食物一般
而且定價較貴,食物份量較少
性價比太低

友人後來致電餐廳才知道有位了,服務態度真的不是太好

食物方面
冬蔭功意粉的份量過少
且食落太淡,甚至是無味
但回到家卻感到非常口渴

未試的不用一試

有不少同等價錢的餐廳能提供更好質素的食物

2021-03-22
2021-04-03 0 瀏覽
感覺上旺角嘅食店一般環境都係爭啲,因為主要都係啲舊嘅大廈,之前得朗豪坊一個新啲嘅商場,依家喺T.O.P.呢個商場除咗行街都多咗餐廳,呢間餐廳係食泰國fusion菜👀 青檸凍的蜆 $88 加上青檸,清新香辣嘅前菜😛蘋果咖喱飯配香煎鴨肝 $138🍏蘋果味同咖喱味都唔係好覺,好彩有個鴨肝令到成個飯都提升番,唔知係咪特登👀薯條配他他醬 $58🍟 炸得幾夠香脆,配埋他他醬幾好食嘅,就唔算有特色牛油果芒果芫荽沙冰 $48🥑🥭 叫黎試吓會唔會中伏,點知又OK喎冇乜問題😂蘋果雪梨桂花茶 $42🍐 個茶壺同杯set好可愛,飲落比較淡味,都算OK總括嚟講,野食賣相同味道都唔錯,同埋始終算係商場,環境感覺乾淨、舒服啲,如果預訂坐卡位應該仲好👍🏻 同埋個logo名好好笑就試吓🤣

青檸凍的蜆

青檸凍的蜆 $88 加上青檸,清新香辣嘅前菜😛

薯條配他他醬

牛油果芒果芫荽沙冰

青檸凍的蜆
薯條配他他醬
牛油果芒果芫荽沙冰
2021-04-02 10 瀏覽
今次去開旺角T.O.P.商場附近知道有間餐廳幾特別叫No Money So Lonely就走入去試,今次order咗啖啖蟹肉擔擔飯及蘋果咖哩飯配香煎鴨肝。個蟹肉擔擔飯炒得好香,係用咗擔擔麵嘅汁炒個飯底,所以每一啖飯都好有擔擔麵嘅味道,而且內裏有超多蟹肉又帶出另一種鮮味層次,真係好好味。 而蘋果咖哩飯就好有泰式風味,旁邊嘅青蘋果蓉點埋又有生果嗰種清新感覺,塊鴨肝煎得恰到好處,依個完全係fusion菜嘅代表菜式。旺角咁方便,下次我一定會再嚟試埋其他fusion菜。
🔥喇沙掛天使麵配石斑大蝦🦐 $126 (7/10)⁣依個超presentable 😎可以自己根據喜好倒入湯嘅份量!⁣喇沙湯同我想像中有出入🦫,係只係有少少辣嘅海鮮湯咁,味道都唔算好濃。⁣天使麵煮得好淋,食啲時候有點一Patpat 🥺⁣大蝦係入面最好味嘅,好彈牙但冇咩調味,主要食嘅天然的鮮甜味😗。⁣⁣🍕冬蔭公大蝦比薩 $136 (7.5/10)⁣不得不讚有好多隻蝦😗但係失敗位係完全食落冇冬蔭公味🥲🥲‼️少少辣或者酸嘅味都冇。薄批好脆,以鹹鹹芝士味為主🧀。⁣⁣🍝欖菜香煎帶子扁意粉 $128 (7.5/10)⁣意粉有青椒🫑,整體炒得幾香口~每一條都比欖菜包裹住。味道唔算濃,不過不失😉。⁣⁣🥥椰子香茅咖啡☕️ $46 (7/10)⁣第一次飲咁特別嘅咖啡😗入口有淡淡椰絲嘅椰子味。咖啡味唔算濃,有淡淡地嘅苦味。飲到底少少會有一陣陣香茅嘅味道滲出黎,幾得意😎。但我個人飲慣冇糖嘅咖啡就覺得成杯野甜左少少🤓。⁣

🔥喇沙掛天使麵配石斑大蝦🦐 $126 (7/10)⁣
天使麵煮得好淋,食啲時候有點一Patpat 🥺⁣

🍕冬蔭公大蝦比薩 $136 (7.5/10)⁣

🍝欖菜香煎帶子扁意粉 $128 (7.5/10)⁣

🥥椰子香茅咖啡☕️ $46 (7/10)⁣
2021-03-30 46 瀏覽
難得今日放假,約朋友到呢間餐廳食個下午茶先。之前聽朋友講過呢間餐間好岩打卡,食物名稱好特別,食物質素又唔錯,甘就要試要試啦。蘋果雪梨桂花茶:唔係普通茶包既花茶,茶壺內有蘋果似和雪梨肉,仲有淡淡既桂花香味,好飲。地瓜條:炸得非常香脆,外脆內軟。地瓜好香甜,忍唔住食左好多。記得抹嘴墨汁卡邦尼配巴馬火腿烏冬和欖菜香煎帶子扁意粉:墨汁烏冬食完真係要記得抹嘴,個名真係好貼切。欖菜意粉都係第一次食,估唔到好夾,好食。NMSL比薩:隨機的比薩,等呢個比薩時係有期待既,因為唔知佢會出咩比薩。餅底好薄多脆,而且唔油膩。甜品:窩夫好脆。

甜品:窩夫好脆。
見到呢間玩味十足既餐廳 原來係MAMADAY創辦人之一開設既餐廳 主打泰國西式fusion菜😆店內裝飾都好靚🥳但就坐得唔係太舒服 佢係幾個open area咁樣😶而且店員態度好cool...可以friendly少少就好🥺🙈🍕冬陰公大蝦比薩 $136酸酸地😍唔算辣 薄既餅底食落似脆餅😆大蝦係新鮮蝦 每塊都有一大隻🤤🦀啖啖蟹肉擔擔飯 $136Omg完全係譚仔3哥胡麻既味 but in炒飯形態😍好惹味 炒得乾身 蟹肉都好多🤤🍛蘋果咖喱飯配香煎鴨肝 $138佢係好香咖喱薑黃味既 但就好似唔夠鹹香 醬汁都唔多🥺同埋覺得呢個既蘋果蓉同咖喱唔太夾🤭鴨肝就不嬲都愛🤤🍹木瓜蜂蜜花椒𝐦𝐢𝐥𝐤𝐬𝐡𝐚𝐤𝐞 $46勁特別既味 我幾中意🤣又係3哥胡麻味 加上甜甜既蜂蜜~ 不過milkshake黎講佢稀左d🥺似果汁....(?)如果再厚身d會更好🙈
冬陰公大蝦比薩
🍕冬陰公大蝦比薩 $136
🦀啖啖蟹肉擔擔飯 $136
🍛蘋果咖喱飯配香煎鴨肝 $138
木瓜蜂蜜花椒milkshake
🍹木瓜蜂蜜花椒𝐦𝐢𝐥𝐤𝐬𝐡𝐚𝐤𝐞 $46
冬陰公大蝦比薩
2021-03-28 50 瀏覽
< No Money So Lonely >📍旺角今日同朋友行完旺角就同佢試下呢間玩味十足嘅fusion餐廳🤣🦀啖啖蟹肉擔擔飯 $136呢個好有驚喜 首先蟹肉份量非常多 而且唔係細細條 有誠意🥰 擔擔飯好香 入面有花生粒🥜 飯粒煙韌有咬口 唔錯👍🏻 麻香味濃 唔會太辣 層次好豐富👍🏻🐣孜然味香茅雞翼 半份 $68半份都有10隻單骨雞翼🐣 雞翼炸得好香脆 灑上孜然粉非常惹味😋🍫辣的心太軟 $68第一次食辣嘅心太軟 朱古力味香濃 蛋糕體都做得唔錯😆 辣味係黎自辣椒油 係接受到嘅辣度😛 估唔到同朱古力都幾夾😋🍊橙·檸檬片·香桃木·太陽花瓣·薑綠茶🍵 $42個茶壺好似阿拉丁神燈 好靚🥰 好香橙同檸檬味 飲完成個人都放鬆晒😛
< No Money So Lonely >📍旺角

🦀啖啖蟹肉擔擔飯 $136