2022-02-19
No Money So Lonely 🇭🇰旺角💛-想試呢間搞鬼又有特色嘅fusion好耐啦!黎到見到個裝修咁吸睛又型格,原來佢係同mamaday 同一個系列㗎!咁啱我哋又坐咗個超靚嘅卡位添😍-Lunch Set (包是日餐湯/沙律,飲品)🔍 豬手肉鬆菠蘿炒飯🍍 $128菠蘿炒飯就食得多,不過佢分量十足!特別係菠蘿嘅份量,唔會好似其他地方咁得幾粒👍🏻 不過最值得一讚嘅係豬手超吸引!佢呢度標榜講話豬手滷水滷製咗6小時,見到佢講到咁梗係要試吓啦!果然名副其實🤩 豬手食落好香好冧,肉質食落好易入口,絕對唔會好硬或者好鞋。大量嘅肉鬆配搭菠蘿炒飯,十分出色👍🏻-🔍 黃咖喱軟殼蟹🦀 配法式長棍麵包🥖 $138呢個咖喱軟殼蟹可以配搭法式長麵包或者白飯,咁一向都比較鍾意食麵包嘅我,就當然要試吓佢嘅法式長棍麵包🥖🤪 一上盤真係吸引到我了🤩 賣相好吸引😍 麵包同咖喱係分開嘅,咖喱就係淋喺軟殼蟹嘅上面(如果多啲咖喱會更加好🤪)值得一讚嘅係佢嘅麵包外脆,入面軟度適中,(因為成日食好多法包都會做到太硬)但佢軟硬程度把握得非常好👍🏻-🔍 士多啤梨玄米milkshake 加奶蓋🍓睇落去外表已經好吸睛😍 係好Flash
Lunch Set (包是日餐湯/沙律,飲品)
🔍 豬手肉鬆菠蘿炒飯🍍 $128
豬手菠蘿炒飯
🔍 黃咖喱軟殼蟹🦀 配法式長棍麵包🥖 $138
🔍 士多啤梨玄米milkshake 加奶蓋🍓
睇落去外表已經好吸睛😍 係好Flash嘅士多啤梨味🍓🥰 仲可以免費配上抹茶味嘅奶蓋💚 🤩 清新嘅士多啤梨味,再配上口感好厚嘅抹茶奶蓋,配搭一流💚
📍No Money So Lonely (旺角)
旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 4樓406-408號舖