2022-05-13 114 瀏覽
原來餐廳都係人氣店𝙼𝙰𝙼𝙰𝙳𝙰𝚈創辦人之一開設嘅另一品牌,餐廳主打東南亞𝙵𝚞𝚜𝚒𝚘𝚗菜💛🍲 餐廳同樣走玩味風仲有好多搶眼嘅打卡位,環境寛敞喺旺角都可以舒舒服服同朋友食下野傾吓偈😋野食質素都吾錯👍🏻🥩青紅尖椒辣辣少辣肥牛意粉 $𝟷𝟶𝟾肥牛意粉食落去其實係唔辣嘅,肥牛份量充足,食落去都幾香口🥰不過就油咗少少🤏🍗避風塘炸單骨雞翼(四件)$𝟹𝟾單點的話餐廳有提供三款唔同口味嘅香茅雞翼,包括避風塘、鹹蛋黃、孜然味,單骨雞翼食落都幾入味💜☕️焦糖黑椒咖啡 跟餐+$𝟸𝟼 原價$𝟺𝟼整體唔太甜,飲到焦糖嘅香味,飲到最底嘅時候黑椒味會比較強烈😂好少見呢個配搭 不過味道就一般啦🍸夏威夷·洛神花·玫瑰·果粒茶$𝟺𝟸味道幾清新,酸酸甜甜幾開胃,味道𝚘𝚔~🍰是日精選自家製手工蛋糕 $𝟺𝟸是日精選蛋糕係雜莓芝士蛋糕,打卡一流,味道一般,感覺似係免焗嗰啲芝士蛋糕,質感一般🤔

🥩青紅尖椒辣辣少辣肥牛意粉 $𝟷𝟶𝟾

🍗避風塘炸單骨雞翼(四件)$𝟹𝟾

☕️焦糖黑椒咖啡 跟餐+$𝟸𝟼 原價$𝟺𝟼

🍸夏威夷·洛神花·玫瑰·果粒茶$𝟺𝟸
味道幾清新,酸酸甜甜幾開胃,味道𝚘𝚔~

🍰是日精選自家製手工蛋糕 $𝟺𝟸

2022-05-11 82 瀏覽
去到旺角唔知食咩好,行到一間幾次都食唔到嘅餐廳。是晚有位,一個人壁姐,正呀🤣唔洗等位已經係正啦⋯⋯ 無人吹order野食,係唔錯😄 只係想食咩就無,都國家慣例。結果,都叫左米糟青蘋果沙冰及滷水辣味豬手配水果沙律。 一個人食,可以食兩餐。豬手肥而不膩,好多骨膠原👍,配泰式辣汁味道更好。 沙律被豬骨全面覆蓋。沙律有新鮮芒果粒同火龍果粒,如果無浸到滷水豬手汁會仲好味。有菜有肉的一餐👍沙冰有桂花香,清清地。 食完豬手再飲沙冰refresh😋

沙冰有桂花香,清清地。 食完豬手再飲沙冰refresh😋
滷水辣味豬手
米糟青蘋果沙冰
滷水辣味豬手
米糟青蘋果沙冰
  • 滷水辣味豬手配泰式水果沙律
Mamaday應該好多人都食過,亦都係一間幾出名嘅玩味餐廳。今次呢間NMSL一樣咁盞鬼!皆因佢係Mamaday嘅姊妹店!位置係極方便嘅T.O.P商場,一樣咁多打卡位~💂🏼《人人都嗌的啖啖蟹肉擔擔飯》 $138成個賣相就係非常適合打卡,而且都見到超多蟹肉同蟹籽🦀~撈埋一齊食之後真係啖啖蟹肉,而且係有平時食擔擔面嘅花生味,不過重口味兵仔就覺得可以咸多少少🤏🏻評分: 88/100💂🏼《蒜片配鹹魚茄子加鮑魚炒意大利麵》 $138係一個平時唔會周街都有嘅創意菜式!因為有鹹魚味,再加埋啲蒜片,成個意粉好有鹹香味,但又唔會死鹹~而且嗰兩隻鮑魚都幾夠份量,係一個特別而且有驚喜嘅意粉!評分:92.5/100💂🏼《貧窮是寂寞拼盤(Half)》 $78Half嘅拼盤就係六樣小食入面揀三樣🫔,兵仔同娘娘揀左炸魷魚圈、炸天婦羅同埋腐皮扎肉,炸物味道唔錯,炸粉唔會厚,腐皮扎肉就最香口!推薦👍🏻👍🏻評分:88/100💂🏼《石榴檸檬熱情果沙冰》、《芒果椰奶沙冰》$52本身係為咗芝麻豆腐沙冰而嚟,但佢原來係期間限定🥲⋯芒果椰奶沙冰比較大杯,芒果唔算好甜,椰汁味比較重。石榴沙冰就比較細杯,飲落都幾清新🥗~評分:80/10

💂🏼《人人都嗌的啖啖蟹肉擔擔飯》 $138

評分:88/100

💂🏼《石榴檸檬熱情果沙冰》、《芒果椰奶沙冰》$52
評分:80/100

總結:
食物上菜速度好快,啱晒想打卡嘅娘娘,成個環境影得好有文藝復古氣息,而且啲嘢食都有創意得來又有水準!✨

頒發軍階:上將🎖🎖🎖🎖
蒜片配鹹魚茄子加鮑魚炒意大利麵
  • 啖啖蟹肉擔擔飯
  • 貧窮是寂寞拼盤
  • 蒜片鹹魚茄子鮑魚炒意大利麵
依一間餐廳個名好盞鬼一直都想試下,然後終於搵到機會試lu☺️💚朱古力牛排沙律💚💵$148牛排似係慢煮牛排,食落好腍好juicy,夠牛味,好食😋沙律就係啲生菜加莓類,配上黑醋dressing,食落都好fresh~唔錯☺️💜冬蔭公大蝦比薩💜💵$138依個pizza真係好惹味🥰冬蔭公味好出好食,唔會辣😍pizza邊邊係我鍾意嘅脆度,似餅乾嘅脆😋pizza中間似係用咗蕃薯蓉舖底,特別得嚟有幾夾幾好食😳大蝦🍤分類唔少,而且食落都好彈牙,推薦~🧡親手煮的山楂蘋果茶🧡💵$46入落去酸酸甜甜,好夠味,山楂味都好出~不過飲到咁上下可能會覺得太甜,可以加水溝淡啲😂💙木瓜蜂蜜花椒奶昔💙💵$58依間餐廳嘅奶昔好多口味都好特別😍仲可以免費加奶蓋🥰飲落主要味道木瓜奶昔,加上有少少花椒嘅香氣味道,完全唔會辣,甜度亦都啱啱好~一啲都唔伏,而且好蓋都整得唔錯,係偏鹹嘅奶蓋,夠芝士味☺️值得一試~💕overall💕睇得出餐廳裝修同menu花咗唔少心思,都係行媽X地風格~食物質素唔錯,想同朋友出旺角諗唔到食咩好嘅話可以考慮下~

💚朱古力牛排沙律💚

冬蔭公大蝦比薩
親手煮的山楂蘋果茶
  • 冬蔭公大蝦Pizza
2022-04-30 81 瀏覽
蟹肉拌飯出奇地好食 但食食下有蟹骨 差啲吞左炸雞Pizza味道唔錯甜甜酸酸批底有薯仔小食拼盤炸飯波好味叫左兩杯飲品依杯香茅青檸 味道奇怪另一杯蝶豆花味梳打 普普通通總結:成間野奇奇怪怪 企係門口成幾分鐘 職員都無乜反應 落單又無人又要等 有D野食無既 又唔一早講清楚 明知香港人時間好L寶貴 搞到點個餐都要成3 4個字 連埋單都要等職員問先知 原來門口埋 餐牌好令 野食名賴係特別咁 唔睇清楚都食緊咩 價錢合理 有好食 有難食既 應該無下次喇

蟹肉拌飯

叫左兩杯飲品
依杯香茅青檸 味道奇怪
另一杯蝶豆花味梳打 普普通通

2022-04-25 121 瀏覽
見網上好多好評所以今個禮拜六就約埋朋友嚟試吓因為冇book位所以就拎飛等位 不過都算好快就有位試咗佢哋嘅貧窮是寂寞拼盤(薯條,腐皮扎肉,天婦羅蝦,炸魷魚,炸飯波)最有印象係個炸飯波,啲飯應該加左泰式風味醬其他炸得唔算話好食 大蝦冬陰公Pizza,啲蝦都算幾大隻嘅不過好可惜食落完全無冬陰公味食完勁失望啖啖蟹肉擔擔飯呢個應該係三個入面最好食嘅一碟蟹籽俾得算多而且都食到蟹肉飯唔會乾重嗌咗兩杯啤酒勁細杯CP值好低重要等咗勁耐
見網上好多好評
所以今個禮拜六就約埋朋友嚟試吓
因為冇book位
所以就拎飛等位 不過都算好快就有位
試咗佢哋嘅
貧窮是寂寞拼盤
(薯條,腐皮扎肉,天婦羅蝦,炸魷魚,炸飯波)
最有印象係個炸飯波,啲飯應該加左泰式風味醬
其他炸得唔算話好食

大蝦冬陰公Pizza,
啲蝦都算幾大隻嘅

勁細杯
CP值好低
重要等咗勁耐

2022-04-23 145 瀏覽
呢間餐廳坐落喺旺角T.O.P.,行完街去食真係好方便!不過最好book定位咁就可以揀卡位坐~地方都幾舒適闊落,裝修一樣好搶眼,啱晒打卡~食物質素方面,比預期中好食~雖然都係創新fusion菜,但非常迎合香港人主流口味~唔洗驚中伏!木瓜蜂蜜花椒奶昔,聽落去好似怪怪地,但入口無想像中咁大衝擊,係夾㗎喎!表層奶蓋好香濃郁芝士味,好正!值得加嘢飲試!炸物拼盤都相當有驚喜!炸豬肉春卷好好食!炸飯波好香香茅/冬陰功味,超開胃,滿滿泰式風味啖啖蟹肉擔擔飯,其實好似花生醬Risotto 幾好食嘅好多蟹肉,但試一次就夠呢個青咖喱石班PIZZA好食到不得了!係今晚Fusion泰國菜嘅MVP!魚好滑,少少辣,青咖喱同薄餅好夾!!但略嫌有少少太油~
地方都幾舒適闊落,裝修一樣好搶眼,啱晒打卡~

木瓜蜂蜜花椒奶昔

啖啖蟹肉擔擔飯,其實好似花生醬Risotto
幾好食嘅好多蟹肉,但試一次就夠

2022-04-23
  • 青咖哩石斑魚比薩
______________________________搞鬼風格係店舖特色,打開餐牌,十分有趣嘅野食名😂😂 搞到樣樣都想一試,店都比較受歡迎,建議大家要卜定位先,用餐時限都係90分鐘💫🅼🅸🆂🆂 🅻🅸🅾🅽🅽🦁評分:7/10 (⚡️為推介指數)三選寂寞拼盤⚡️⚡️⚡️⚡️炸飯波、天婦羅蝦、炸魷魚三樣都好好味,飯波好特別,脆脆嘅外殼,入面有啲煙韌嘅飯粒,推介大家必選~估唔到咩味牛油果蘆筍意粉(唔辣)⚡️⚡️⚡️玫瑰花形牛油果好靚,不過味道上就較偏淡火山黃咖哩唐揚炸雞⚡️⚡️⚡️⚡️上枱嘅時候係一個係好似火山嘅形狀,外型好吸引,切開表面用麵粉整成嘅外殼,入面有炸雞同蔬菜咖喱,表面有酸忌廉,加埋咖喱好好味,不過原來唔係流出黎嘅咖喱,無咩汁,有少少失望😞但整體都幾好味,加埋外殼嘅餅一齊食米糟青蘋果沙冰⚡️⚡️⚡️⚡️好飲,有少少酒味,加埋淡淡嘅蘋果香氣,飲落會食到少少米粒嘅質感Long Island⚡️比較重藥水味,不太推介大家order😆回頭率:70% 都幾好味但臨尾因為夠90分鐘,未食完,就好準時比人趕走🥲

💫🅼🅸🆂🆂 🅻🅸🅾🅽🅽🦁評分:7/10 (⚡️為推介指數)

三選寂寞拼盤⚡️⚡️⚡️⚡️
炸飯波、天婦羅蝦、炸魷魚

估唔到咩味牛油果蘆筍意粉(唔辣)⚡️⚡️⚡️
玫瑰花形牛油果好靚,不過味道上就較偏淡

火山黃咖哩唐揚炸雞⚡️⚡️⚡️⚡️

米糟青蘋果沙冰⚡️⚡️⚡️⚡️

Long Island⚡️
比較重藥水味,不太推介大家order😆

• 貧窮是寂寞拼盤
  • 米糟蘋果沙冰
  • 火山黃咖哩唐揚炸雞
2022-04-06 92 瀏覽
就咁睇呢間餐廳個名都覺得好特別啦,真係好適合自己嘅心情🤣😂一於食返啲好嘢慰勞下自己,等自己冇咁Lonley 啦!好推介呢一個日本雲丹醬油海鮮黃金炒飯,呢一度嘅炒飯真係好吸引,粒粒分明,而且好香嘅醬油味道,再加埋海鮮配料,真係好值得推介!而且上面仲有蟹子,蟹肉,八爪魚,蝦,令到成個炒飯都非常之豐富美味!

旺角戰士💛 - 新派泰式fusion菜 包你驚喜🎈薯條 配 蜜糖芥末醬 $58 🌝🌝🌝🌗🌚🎈大阪章魚燒意大利粉 $118 🌝🌝🌝🌝🌚🎈啖啖蟹肉擔擔飯 $136 🌝🌝🌝🌝🌗🎈NMSL Pizza $112 🌝🌝🌝🌝🌚🎈藍莓薄荷拉西 $46 🌝🌝🌝🌚🌚No Money So Lonely 頭盔仔👷🏻‍♂️已book marked左好耐,一去到已經比佢個裝修設計吸引住,沿用姊妹店Mamaday一向玩味特色風格🤪🤪坐低就上咗個薯條,佢做到脆身而入面唔乾身🍟外脆內薯🤩配埋honey mustard醬食,一隻字:好爽❗️唔知由幾時開始要食到新鮮炸起仲脆身嘅薯條都唔算一件易事🥲大阪章魚燒意大利粉頭盔朋友仔食落感覺似食緊日式炒麵🤔但頭盔仔👷🏻‍♂️更focus嘅位係意粉整到好彈牙,唔通係意大利人所講嘅al dente‼️🤤由日式味道華麗轉身襯落西式嘅意粉度完全冇違和感😆啖啖蟹肉擔擔飯 食咗第一啖就!!!哇!!!左出黎😳👷🏻‍♂️頭盔仔平時都鐘意食擔擔麵,但點都估唔到會有咁驚喜嘅效果🤩擔擔面嘅味道同個飯出奇地夾 ,而個飯鋪滿一絲絲嘅蟹肉🦀&花生碎🥜令成個飯個層次高左 㗳多幾啖仲有啲隱約嘅花椒麻辣味🌶但種辣又唔會搶
旺角戰士💛 - 新派泰式fusion菜 包你驚喜

🎈薯條 配 蜜糖芥末醬 $58 🌝🌝🌝🌗🌚

🎈大阪章魚燒意大利粉 $118 🌝🌝🌝🌝🌚

🎈啖啖蟹肉擔擔飯 $136 🌝🌝🌝🌝🌗

🎈NMSL Pizza $112 🌝🌝🌝🌝🌚

🎈藍莓薄荷拉西 $46 🌝🌝🌝🌚🌚

啖啖蟹肉擔擔飯 食咗第一啖就!!!哇!!!左出黎😳👷🏻‍♂️頭盔仔平時都鐘意食擔擔麵,但點都估唔到會有咁驚喜嘅效果🤩擔擔面嘅味道同個飯出奇地夾 ,而個飯鋪滿一絲絲嘅蟹肉🦀&花生碎🥜令成個飯個層次高左 㗳多幾啖仲有啲隱約嘅花椒麻辣味🌶但種辣又唔會搶左本身隻擔擔麵味🤣成個過程好特別

NMSL Pizza menu冇寫到由咩材料整成🤨以試下嘅心態去食 係鋪滿芝士底下有唔同嘅材料 再一次驚喜到我 果然一貫鋪頭鬼馬嘅特色👻咁我就唔係度開估 等大家自己去試下個NMSL🍕🍕

飲品就正正常常,解渴一流❗️❗️❗️

🚩 No Money So Lonely

#頭盔戰士 #頭盔救黃 #旺角頭盔 #泰國頭盔 #西式頭盔 #5_pro_foodie
▫️
#nomoneysolonely #泰式 #西式 #香港 #旺角 #旺角美食 #旺角好去處 #hkiger #hkig #foodie #instafood #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodie #hkeat #黃色經濟圈 #黃店 #旺角黃店 #💛
✨黃咖哩軟殼蟹比薩 $忘記了~呢個好食!黃咖喱味好濃好濃~仲有牛油果、軟殼蟹on top~配以薄脆嘅pizza底,值得一試~🔹人人都嗌的啖啖蟹肉擔擔飯 $138比想像中覺得一般期望佢浸擔擔味再濃郁啲🔹脆炸五花腩 $128有點失望~食落似炸厚切排骨多啲( •᷄⌓•᷅ )食落不是脆卜卜香口個種而係較油膩軟身嘅炸物✨芒果椰奶沙冰 $52好飲!不過略嫌椰奶味唔夠濃~✨士多啤梨玄米奶昔 $58呢杯好正~玄米茶奶蓋味道好出不過甜同士多啤梨估唔到咁夾!整體嚟講款式特別,但味道不感驚艷而且份量不多,性價比偏低~*✨為私心推介!✍🏻Overall:7.7 / 10
✨黃咖哩軟殼蟹比薩 $忘記了~
黃咖哩軟殼蟹比薩
呢個好食!黃咖喱味好濃好濃~
仲有牛油果、軟殼蟹on top~
配以薄脆嘅pizza底,值得一試~

🔹人人都嗌的啖啖蟹肉擔擔飯 $138
比想像中覺得一般
期望佢浸擔擔味再濃郁啲

🔹脆炸五花腩 $128
脆炸五花腩
有點失望~
食落似炸厚切排骨多啲( •᷄⌓•᷅ )
食落不是脆卜卜香口個種
而係較油膩軟身嘅炸物

✨芒果椰奶沙冰 $52
好飲!不過略嫌椰奶味唔夠濃~

✨士多啤梨玄米奶昔 $58
呢杯好正~
玄米茶奶蓋味道好出不過甜
同士多啤梨估唔到咁夾!
芒果椰奶沙冰
整體嚟講款式特別,但味道不感驚艷
而且份量不多,性價比偏低~

*✨為私心推介!

✍🏻Overall:7.7 / 10
黃咖哩軟殼蟹比薩
2022-03-23 112 瀏覽
-//位於旺角TOP嘅Fusion型格餐廳🕺🏻打卡靚但食物單點冇套餐,唔算抵食,食物一般🍴重點服務態度 有待改善😬感覺不太友善🥺舉手幾次見到都唔理☹️落單超唔耐煩咁😔📍泰式肉碎豬頸肉Pizza🌶$126呢款Pizza顏色係手焗得幾靚幾香,有少少辣味道可接受,但如果多少少豬頸肉會開心啲😬📍薯條x蜜糖芥末醬🍯$58薯條唔會好咸 都炸得脆,個醬幾好食但份量少👻📍煙三文魚海鮮醬意大利麵🍝$132意粉好多汁 幾Creamy,但個人覺得個麵煮得有啲淋另外三文魚少腥 但都接受到的🙌🏻📍烏龍茶x熱情果x接骨木花x青檸🍹$48 呢杯熱情果x青檸 酸到合埋眼🙈不斷溝水沖淡先飲到🥶...#旺角美食 #餐廳推介設加一服務費✔️抵食程度:🌝🌗🌑🌑🌑📍No Money So Lonely (旺角)旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 4樓406-408號舖
//位於旺角TOP嘅Fusion型格餐廳🕺🏻打卡靚
但食物單點冇套餐,唔算抵食,食物一般🍴
重點服務態度 有待改善😬感覺不太友善🥺
舉手幾次見到都唔理☹️落單超唔耐煩咁😔

📍泰式肉碎豬頸肉Pizza🌶$126
呢款Pizza顏色係手焗得幾靚幾香,有少少辣
味道可接受,但如果多少少豬頸肉會開心啲😬

📍薯條x蜜糖芥末醬🍯$58
薯條唔會好咸 都炸得脆,個醬幾好食但份量少👻

📍煙三文魚海鮮醬意大利麵🍝$132
意粉好多汁 幾Creamy,但個人覺得個麵煮得有啲淋
另外三文魚少腥 但都接受到的🙌🏻

📍烏龍茶x熱情果x接骨木花x青檸🍹$48
呢杯熱情果x青檸 酸到合埋眼🙈
不斷溝水沖淡先飲到🥶...

#旺角美食
#餐廳推介
設加一服務費✔️

抵食程度:🌝🌗🌑🌑🌑

📍No Money So Lonely (旺角)
🤑 啖啖蟹肉擔擔飯 $138🤑 好盞鬼香茅雞翼 (鹹蛋黃味) $68🤑 石榴檸檬熱情果沙冰 $50🤑 辣的心太軟 $68———————————————根據Openrice資料,呢間餐廳暫時裝修緊,大家可以先bookmark,等佢遲啲開返就可以去試🥰 呢間餐廳玩味十足,菜式好fusion,包含左唔同國家嘅菜式,食物名稱同配搭都好鬼馬,非常有特色。位置方便,旺角站一出嘅商場就到。今次我地兩個人,叫左以下嘅野食試:🌟 啖啖蟹肉擔擔飯 $138 🌟份量唔算多,但勝在十分足料,滿滿嘅蟹肉,配上炒到超香嘅飯,感覺又日式又泰式,食落口唔錯,感覺唔會怪🤩🌟 好盞鬼香茅雞翼 (鹹蛋黃味) $68 🌟呢款雞翼係必叫小食之一,單骨雞翼,方便進食,就算斯文女仔都唔怕食到尷尬😳 肉質細嫩,炸粉唔算好厚,尚算香脆。重點係雞翼醬,我地叫左鹹蛋黃味,好香濃,啱晒鍾意重口味嘅朋友❤️🌟 石榴檸檬熱情果沙冰 $50 🌟飲落好鮮甜,混合左3種水果嘅沙冰,好清新。夏天飲嘅話,更加係解渴之選,值得一試👍🏻🌟 辣的心太軟 $68 🌟最後,唔少得試一款cafe甜品,我地揀左辣味心太軟。甜品味玩味十足,食落真係有少少辣味,不過唔會好辣
🤑 啖啖蟹肉擔擔飯 $138
🤑 好盞鬼香茅雞翼 (鹹蛋黃味) $68
🤑 石榴檸檬熱情果沙冰 $50
🤑 辣的心太軟 $68

🌟 啖啖蟹肉擔擔飯 $138 🌟

🌟 好盞鬼香茅雞翼 (鹹蛋黃味) $68 🌟
好盞鬼香茅雞翼 (鹹蛋黃味)

🌟 石榴檸檬熱情果沙冰 $50 🌟
石榴檸檬熱情果沙冰

🌟 辣的心太軟 $68 🌟
最後,唔少得試一款cafe甜品,我地揀左辣味心太軟。甜品味玩味十足,食落真係有少少辣味,不過唔會好辣,平時唔太食得辣嘅朋友,都可以試下,更加適合無辣不歡嘅朋友仔😏 心太軟非常流心,外層鬆軟,配合雲喱嗱雪糕食,質感一流,係必試嘅甜品😝
辣的心太軟
———————————————
評分🔖 (5⭐️為滿分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

🚶🏻‍♀️ #youngcfood_hongkong
🚶🏻‍♀️ #youngcfood_mongkok
🕵🏻‍♀️ #youngcfood_cafe
📍No Money So Lonely
📍旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 4樓406-408號舖
👣 港鐵旺角站 B3 出口, 步行約1分鐘
#hkfoodblogger #hkig #discoverhongkong #hkfoodie #instafollow #foodstagram #bestfoodhongkong #bestfoodfeed #foodphotography #foodporn #topcitybiteshk #openricehk #吃貨 #支持小店 #香港美食 #hkcouple #hk #852 #hkiger #香港人 #香港 #相機食先 #hkfood #hkfoodstagram #旺角 #旺角cafe
2021-06-08
啖啖蟹肉擔擔飯
好盞鬼香茅雞翼 (鹹蛋黃味)
石榴檸檬熱情果沙冰
辣的心太軟
2022-02-23 81 瀏覽
No money so lonely圖一:個名好長 唔記得咩 蟹肉擔擔飯係好似燴飯咁,有好多蟹肉同蟹籽,crossover 擔擔麵個汁,食落真係有花生醬味,係滿足的味道🤤圖二:豬手菠蘿炒飯個炒飯底有少少鹹蛋黃味,幾惹味,正👍🏻圖三:脆炸一口五花腩真係很肥的肥豬肉😂😂😂調味偏重香料味,有啲似炸滷排骨的味道圖四:木瓜花椒奶昔想飲木瓜奶,不過花椒味有啲奇怪,可以免費加芝士奶蓋,溝均啲奶蓋個花椒味易啲接受
No money so lonely

圖一:個名好長 唔記得咩 蟹肉擔擔飯

圖二:豬手菠蘿炒飯
個炒飯底有少少鹹蛋黃味,幾惹味,正👍🏻

圖三:脆炸一口五花腩
真係很肥的肥豬肉😂😂😂
調味偏重香料味,有啲似炸滷排骨的味道

圖四:木瓜花椒奶昔
💸NMSL以fusion菜為主,菜式選擇多,揀食咩好都心大心細🙊今次就食咗呢幾款:☕️ 白癡戀人咖啡 $50|見個名咁搞笑,叫嚟試吓。杯面有果仁碎同棉花糖,望住啲棉花糖溶都幾治癒。記得撈勻飲,飲啖咖啡,再咬吓果仁碎,雙重口感。整體味道偏甜,嗜甜人士可試。▪️ 人人都嗌的啖啖蟹肉擔擔飯 $138|睇menu見到講到「人人都嗌」,咁我又嗌先🙈面頭舖有蟹肉同蟹子,底部有嘅係擔擔麵風味嘅拌飯。齋試一啖飯,味道微辣,有花生碎同蘆筍。但成碟飯一齊食就覺得麻麻地🤔唔太夾🥶(可以試其他款)▪️大阪章魚燒意大利粉 $126|章魚燒就食得多,但配搭意粉又真係未試過。一如既往,有章魚燒汁、沙律醬、紫菜、柴魚絲同章魚,撈勻意粉一齊食,完全係章魚燒嘅味😂唔會覺得奇怪/好膩,我哋就覺得呢碟意粉好味過擔擔飯~▪️貧窮是寂寞拼盤 $148 全份|有半份同全份可以揀,半份揀3款炸物,而全份就有齊6款:薯條、秋葵蝦、天婦羅炸蝦、炸魷魚、炸薯波、腐皮扎肉。拼盤上枱熱辣辣,每樣都酥脆。其中秋葵蝦就好似煎釀三寶咁,將蝦肉釀入秋葵,咬落唔只得汁液,仲有少少蝦肉。☕️海鹽焦糖黑椒咖啡 $46|就係同個名一樣,係加咗黑椒嘅焦糖咖啡。黑椒份量唔

☕️海鹽焦糖黑椒咖啡 $46|就係同個名一樣,係加咗黑椒嘅焦糖咖啡。黑椒份量唔重手,唔會搶咗咖啡味,飲落帶少少辣,係有少少刺激嘅。

▪️牛油果蜂蜜芫荽沙冰 $50🥑|牛油果奶昔就飲得多,呢杯沙冰再加埋芫荽落去打,味道更清新。芫荽份量唔算多,主要調一調牛油果味,但鍾意勁量芫荽嘅人就可能會覺得唔太茜🤣。