2013-01-21
之前去過一次, 覺得唔錯所以決定去多次…昨日係媽咪生日, 係早4/5 日前已訂檯3位, 當時聽電話果個人話只hold 檯5分鐘.小妹家住元朗但係港島區返工, 昨晚6:00pm sharp離開公司, 去埋天后拎預訂咗既蛋糕, 6:30pm 前已上968返元朗. 放工時可能多車, 見7:25pm 先岩岩出大欖所以諗住打去同佢講會遲多少少 (都心知佢講明hold 檯5 分鐘都覺得如果遲佢可能會放比其他人), 但電話一直不通, 過咗5分鐘都係咁, 跟住我媽咪打黎話佢轉彎就到, 咁我都知可能會遲多幾分鐘, 希望唔會有太大問題啦….過咗一陣媽咪打黎(我仲on the way 去元朗市中心), 佢話已經坐底咗(個陣7:37pm), 不過佢一去到有個帶位置既人(我諗係老闆) 既人好無禮貌, 佢去到攞位時果個人duk下隻錶示意佢遲到仲同佢講 “下次唔好遲啦” …我媽咪好嬲, 所以即刻打比我, 原本想走, 不過佢見我又book咗位又同埋就到費事去第二間等位先算數…入番正題, 食物方面, 味道唔錯, 以咁平既價錢黎講係幾ok 我地3個人點咗兩個套餐share煎吞拿魚+煎牛柳配薯蓉 – 唔知點解d 野唔熱,
我地3個人點咗兩個套餐share
煎吞拿魚+煎牛柳配薯蓉 – 唔知點解d 野唔熱, 只係有d微暖, 牛柳亦麻麻, 吞拿魚唔錯, 味道好似食魚生咁(因為佢只輕輕煎外面表
層, 入面係生的)
煎豬頸肉+青口配薯蓉- 又係唔知點解d野唔熱, 不過個豬頸肉都幾好味, 青口味道一般
餐飲熱朱古力 - 甜度適中,都幾滑
題外話/補充資料:
其實其他waiter/waitress 服務ok, 都有禮貌, 係帶位果個人態度好差.
雖然食物係唔錯, 但唔係話特別好味, 加上咁既服務態度, 真係更好食我都唔會再去, 費事搞到唔開心.