2021-08-31
有一次搭電車途經莊士敦道,見到囍帖街附近嘅呢一間Mister Fred好似好油氣氛,決定約埋老公紀念日嚟呢度嘆番餐。位置相當方便,正正喺修頓球場嘅後面,一落電車就係門口。餐廳一樓係主打外賣, 2樓先係西餐廳。餐廳唔算好大,不過裝修好有地中海風格,感覺好似去咗旅行咁。我哋叫咗一個二人套餐,包左一個海鮮Combo、一個主菜及一份小食,仲有兩杯餐酒,都只係$688 ,喺灣仔區來講價錢相當公道。海鮮combo可以選擇三款海鮮,我哋揀咗海蝦、八爪魚仔及海蜆。三款性價比都非常之高,推介!海蝦數量都唔少,每一隻都有大有彈牙,蝦膏滿滿好新鮮。八爪魚仔煮得比較生,所以唔會好軔,不過咬落比較淋身。海蜆十分美味,有滿滿嘅海水鮮味,好乾淨冇沙,蜆肉實的的都幾大粒。揀完海鮮就可以揀醬汁,我哋揀咗signature Cajun source。牛油味非常之香,蒜蓉味唔會太過濃烈,唔會掩蓋左整個醬汁嘅香料味,處理得非常之好!小食我哋揀咗龍蝦濃湯法式煮青口,青口肉質好嫩滑多汁,同平時食開嘅急凍青口完全唔同呢服,非常有驚喜,好食!黑松露海蝦忌廉汁寬條麵份量都唔細,兩個人share都夠。黑松露好夠香,海蝦爽口彈牙,寬條麵口
黑松露海蝦忌廉汁寬條麵
份量都唔細,兩個人share都夠。黑松露好夠香,海蝦爽口彈牙,寬條麵口感不錯。
最後配埋兩杯sparkling wine,為紀念日畫上完美句號。