2021-08-26
想試海鮮Shake Shake袋好耐了,因為見到覺得滿有趣的,呢間餐廳位於港島,非常方便。----------------------------🔸海鮮Shake Shake袋可以自選三款海鮮:海蝦/小龍蝦/馬尼拉蜆/八爪魚仔/海蜆/翡翠螺/藍青口等。另外亦可以加錢升級長腳蟹/龍蝦。由於我地第一次食,所以就無升級,想試試味道如何先。最後我們選了海蝦+馬尼拉蜆+翡翠螺配辣汁,除了海鮮還有粟米,薯仔、香腸等配料,醬汁味道非常濃郁可以說是好惹味,辣味亦非常突出。海鮮份量多,絕對夠兩個人吃,薯仔非常軟淋,粟米也清甜,真的有趣又幾好味。🔸路易斯安那爆谷蟹餅一份有5件,望落不算大塊,但內裡是一絲絲的蟹肉,食落好有蟹味,而且香脆可口,滿有驚喜的。🔸黑松露海蝦忌廉汁闊條麵黑松露味好香而且好creamy,闊條麵煙韌有彈性,係我喜歡的口感,雖然海蝦較細隻,但整體味道不錯,朋友表示好喜歡。🔸白酒隨餐附送的白酒,容易入口果香味比較重的白酒,和海鮮滿配搭的,應該是女孩子喜歡的味道。Shake Shake海鮮袋過癡有趣,而且比預期好吃,店員服務態度好,有疑問或需要都好快手解決,可以一試。
----------------------------
🔸海鮮Shake Shake袋