2020-10-26 37 瀏覽
👁‍🗨 經典之堡 (7.5/10) $60.經典🍔好似係每次食burger都會叫既野😂所謂愈普通愈好食😂佢入面有生菜,蕃茄,芝士同埋牛肉配上獨加MooMoo汁(有少少似BBQ汁既味道)😇雖然配搭簡單,但係成件事已經好好味.👁‍🗨白菌之堡(7.5/10) $65.之前試過呢度既熱帶之堡,今次就試下呢個白菌之堡,麵包同樣用牛油烘過,食落軟熟陣陣牛油香,入面有白菌,牛肉,芝士,蕃茄,生菜同松露美玉,牛肉漢堡吾會乾爭爭,有香濃牛肉味同埋少少肉汁,成個🍔配上松露美玉醬,非常夾,松露味吾會太濃郁,但係就令到成個burger食落更加香更有層次😋.👁‍🗨薯條(7.5/10) $25.食burger必點薯條🍟佢個薯條既味道就好似某連所快餐店既薯格既味道,食落非常惹味😍而且份量非常之多,食極都未食完咁😂兩個人叫一份絕對夠哂,呢個價錢有咁既份量,算係性價比高.🔛 整體評分(7.5/10)

👁‍🗨 經典之堡 (7.5/10) $60

👁‍🗨白菌之堡(7.5/10) $65

👁‍🗨薯條(7.5/10) $25

🔛 整體評分(7.5/10)

2020-10-21 60 瀏覽
觀塘鴻圖中心有好多小店,林林總總,感覺有啲似美食中心,今日約左朋友去想試MooMoo,主打漢堡包🍔.1. 經典之堡 $60牛肉、芝士、生菜、秘製moo moo 汁,同平時食開啲漢堡唔一樣,雖然無咁大份,但材料都無偷工減料,又唔會食到唧曬啲料出嚟,值得一讚2. 白菌之堡 $65換上左安格斯牛肉,加上白菌、松露美玉,又係另一種口味,無左成口肉嘅質感,但食落去比較健康咁🥰蘑菇醬充滿口腔,都係值得推薦之選3. 肉汁芝士薯條 $32因為驚肉醬太飽,所以揀肉汁呢隻就算,出奇地肉汁同芝士非常夾🤤又唔會太肥膩,份量岩岩好,足夠兩個人飲住啤酒食,relax 下4. 忌廉蘑菇雞翼6隻 $63一咬落去先發現原來雞翼去咗骨,入面釀滿左忌廉蘑菇,最有驚喜係蘑菇粒,真係食到粒粒蘑菇,口感一流😋值得一讚既係服務員既態度,俾咗好多好好嘅意見我哋,等我哋真係試到間鋪嘅熱門野😋
1. 經典之堡 $60

2. 白菌之堡 $65

3. 肉汁芝士薯條 $32

4. 忌廉蘑菇雞翼6隻 $63

2020-10-19
今日Lunch 突然間好想吃美式漢堡,馬上就想起公司附近那間有霓虹光管招牌的「Moo Moo 」😗😗😗一樣的餐廳,一樣的餐牌,但枱與枱之間已經有一塊隔版隔離...希望疫情快點過去,不用再只能4人聚餐💪🏻今日試吓美式漢堡($63)美式漢堡有一大大塊又厚的蕃茄,一大片的生菜,一片芝士,一大大片的煙肉,當然不會少得主角安格斯牛肉和BB醬汁🤤🤤🤤麵包因為是用牛油烘過,所以很香牛油味亦很鬆軟👍🏻安格斯牛肉份量剛好,肉汁豐富而且牛味很重🤤🤤煙肉煎得很香脆而不膩!果然仍然保持水準!👍🏻惹味魷魚鬚($68),份量不少,而且魷魚很大條粗身,和很有咬感,最重要不會太過油(因為其他店的炸魷魚鬚會很多油)!

• 美式之堡
  • 惹味魷魚鬚
2020-10-18 44 瀏覽
最鐘意喺觀塘搵小店幫襯,呢度唔係第一次黎,但呢晚漢堡就第一次食。先到櫃位點嘢食,之後可以搵位坐底等顯示牌顯示號碼,再去取餐。熱帶之堡:安格斯牛肉煎得外脆內軟,仍然保留肉汁,夾有香脆既煙肉,菠蘿甜甜的好清新,減輕咗牛肉的油膩感,再配上基本既漢堡配料,有生菜、蕃茄、芝士、千島醬,簡單得黎有驚喜鹹蛋王雞堡:故明思意係鹹蛋王醬既雞啦,雞面沾上薄薄鹹蛋王醬,唔會太膩,雞塊肉質嫩滑,一啲都唔鞋,同樣夾有生菜、蕃茄、沙律醬。都幾有創意。翠綠森林:食漢堡都係要配返沙律減油膩,有三種菜,包括羅馬生菜、紅毛菜、九芽茶,,仲有粟米粒、紅腰豆同麵包粒,沙律都算新鮮,食到爽脆口感。

2020-10-16
2020-10-12 53 瀏覽
Moo Moo呢間CP值勁高嘅burger店真係要一試再試,係一間會回頭嘅burger店,今日再去到Moo Moo到食burger同男朋友chill下。叫左個兩個burger同一個小食加多兩杯野飲。白菌之堡 $65個包係輕輕煎過,而且牛肉真係厚同埋好juicy,同埋咬落去都唔會好辛苦,因為出面有啲burger整到好大舊,材料係多,不過冇得一啖咬落去嘅快感。而Moo Moo就balance左呢方面,材料同口感都做得好好,而又唔會一啖咬唔曬。熱帶之堡 $67有原塊酸酸甜甜的菠蘿,再有一大塊牛肉,再配合埋芝士,好食!不得不讚佢啲牛肉真心好食,唔會太肥!肉汁芝士薯條 $32個人覺得Moo Moo呢個肉汁薯條十分出式,因為出面好少見到肉汁薯條,不過唔中意食牛嘅朋友就可能未必中意,因為餐廳係用牛個啲肉汁加落去,不得了,好邪惡。飲品就叫左汽水同一款冰茶,個人覺得burger都係match啤酒好啲,不過當日唔想飲酒所以就叫左汽水就算。Overall黎講真係可以一去再去,位置都算方便,雖然burger選擇唔係多,而且又唔會有個啲龍蝦burger,不過牛burger同埋薯條,加杯啤酒真係一流。
Moo Moo

叫左個兩個burger同一個小食加多兩杯野飲。

白菌之堡 $65

熱帶之堡 $67
有原塊酸酸甜甜的菠蘿,再有一大塊牛肉,再配合埋芝士,好食!
不得不讚佢啲牛肉真心好食,唔會太肥!

肉汁芝士薯條 $32

2020-10-06
2020-10-10 47 瀏覽
今日去左觀塘鴻圖中心入面嘅Moo Moo Burger買左兩個burger、一個薯條、一個沙律同家人開心share。餐廳環境都唔錯,地方細細但好整齊又乾淨。廚房係開放式,廚師煎緊牛扒定整緊個burger都一目了然👍🏻。講返兩個burger, 份量啱啱好,而且絕對係用心製作😋 -經典之堡個包本身就好似排包咁甜甜地,加上塗左少少牛油先煎香,烘到外脆內軟,而塊美國穀飼牛扒就好厚身而且肉質新鮮,仲係即叫即煎,配埋生菜蕃茄仲有片chedder cheese,未食都聞到好香👍。-白菌之堡除左換上安格斯牛肉外,仲加左白磨菇,咬落去真係feel到好多汁而不膩。-正雞沙律我選了比較清新嘅柚子汁嚟撈沙律菜,酸酸地好開胃,𥚃面仲有減肥唔少得嘅健康食材紅腰豆,同埋脆卜卜嘅麵包粒。-肉醬芝士薯條最後講吓最邪惡嘅薯條,佢有別於平時嘅fries,我喜愛佢厚切形狀,加埋香噴噴嘅肉醬同芝士,真係要搶住食😋。雖然價錢唔可以同其他連鎖快餐店相比,但真係做出高水準、即叫即整新鮮嘅食物。💯

講返兩個burger, 份量啱啱好,而且絕對係用心製作😋

-經典之堡

-白菌之堡

-正雞沙律

-肉醬芝士薯條

2020-10-09
午餐
2020-10-09 30 瀏覽
經典之堡-即叫即整。但都唔代表要等候好耐。由落單到出餐。10分鐘左右搞掂。完符合美式快餐既要求。再配杯蜜桃特飲。講下個Burger先。個麵包皮用鐵板配上牛油既烤烘。香脆可口。重有陣淡淡蒜香味。有別於其他漢堡包店既做法。牛肉用左美國穀飼牛肉。美國車打芝士。新鮮生菜。大大片蕃茄。加上佢哋秘制Moo Moo汁。食到尾啲肉汁留曬係個袋到。可見其相當juicy。價錢大眾化。適合三五知己或者同同事收工黎round happy hour.

經典之堡-
。完符合美式快餐既要求。再配杯蜜桃特飲。

• 經典之堡
2020-10-08 35 瀏覽
繼續觀塘美食之旅,女朋友話公司附近有商場有間burger幾高質,話要戴我試試佢~白菌之堡$65牛肉煎得香口,配上香味四溢既松露美玉,白菌,芝士同好fresh ge 蕃茄一大@啖咬落去,口感大滿足~滋味雞堡$60肉汁滿滿既雞肉加埋辣辣地既美玉醬,食落好開胃啊~加州風味$68身為「雞精」既我哋,梗係叫幾隻雞翼食啦~香口既雞翼上面加上滿滿邪惡既芝士,食完超有罪惡感😅

白菌之堡$65

滋味雞堡$60
肉汁滿滿既雞肉加埋辣辣地既美玉醬,食落好開胃啊~

加州風味$68

2020-10-08
  • 白菌之堡
2020-10-08 32 瀏覽
在觀塘工業區內其實隱藏著很多豐富美食不論地舖還是樓上鋪🥳而我今日搵咗間鄰近APM既漢堡霓虹燈招牌正對馬路👏🏻夠哂搶眼 好易搵餐廳除左食嘢仲有啤酒可以飲更設戶外空間💁🏻‍♀️啱晒Happy Hour或收工嘆返杯🍻漢堡款式接近約十款👀就連牛肉都有美國穀飼或者安格斯選亦有雞肉 / 魚 / 無肉的👍🏻另外亦設有沙律,小食🍴🍗水牛城辣雞槌 $68/6隻餐廳好貼心地將雞肉推於一邊👅方便顧客直接能食到啖啖肉再炸至鬆脆得咬後會掉到滿枱碎渣沾上特製醬汁後🤤吃起來酸酸辣辣寧舍開胃 會讓人吃不停口♥️🍔經典之堡 $60包面脹卜卜沒有軟掉 又烘得微微脆口😋這漢堡肉用上美國穀飼牛肉手打而成不乾口亦夠哂厚身👾味道鹹度也剛好入口更現出鹹香味較濃的車打芝士🗣配埋內含炒至洋蔥軟淋的MooMoo汁真是過口癮的最佳選擇💪🏻🐥滋味雞堡 $60所用的是全塊不斬件雞扒🙆🏻‍♂️肉質嫩滑 除了肉汁還連同油脂一同流出甘腴香氣在口腔內擴散👄雖然有辣椒仔圖案標示🌶但辣味較淡 乃是適合大眾均可接受範圍🍟薯條配汽水 +$14嗌漢堡就可以加錢跟餐 而且有不同選擇如果想豐富啲仲有芝士肉醬薯條添👻然而不得不承認薯條份量多到2個人都夠食並是即叫即炸💕內裡
在觀塘工業區內其實隱藏著很多豐富美食

啱晒Happy Hour或收工嘆返杯🍻

漢堡款式接近約十款👀
就連牛肉都有美國穀飼或者安格斯選
亦有雞肉 / 魚 / 無肉的👍🏻
另外亦設有沙律,小食🍴

🍗水牛城辣雞槌 $68/6隻

如果想豐富啲仲有芝士肉醬薯條添👻
然而不得不承認薯條份量多到2個人都夠食
並是即叫即炸💕內裡滿滿薯肉的

2020-10-07 4693 瀏覽
📍 ​Moo Moo當晚老媽子唔煮飯,決定收工去到位於觀塘的MOO MOO食下burger。wednesday night, burger night嘛!➖➖📌美式之堡 包烘左有少少脆,搽左牛油烘好香,meat patty勁厚身,比起經典之堡多左一塊微微焦脆既煙肉同酸酸甜甜既BBQ汁。➖➖​​📌經典之堡有最基本既安格斯牛肉漢堡、美國車打芝士、蕃茄、生菜同秘製moo moo汁。麵包帶微甜味,份量十足啖啖肉,牛肉係新鮮即煎,熱辣辣幾香,Moo Moo汁再加埋牛肉令到成個包好juicy,簡簡單單已經好好味➖➖📌肉汁芝士薯條gravy sauce特別香濃,加入左少少辣粉調味,有一點辣味,有少少似連鎖炸雞店蘑菇飯既汁。車打芝士好濃郁,粗薯條色澤金黃,薯味幾濃,超級惹味。份量啱啱好,食到停唔到口。➖➖📌忌廉蘑菇雞翼有驚喜,雞翼拆左骨,釀左d忌廉蘑菇係入面,啖啖肉得黎又幾creamy。➖➖餐廳環境都幾似外國chill and relax咁,都有唔少外國人幫襯!➖➖地址:觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖  ➖
📍 ​Moo Moo
📌美式之堡

​​📌經典之堡

📌肉汁芝士薯條

📌忌廉蘑菇雞翼

地址:觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖
2020-09-27 101 瀏覽
呢間鋪位於food court入面最盡頭,可能晚市 附近又係工廈區關係, food court入面無乜人。去到moo moo, 店鋪內位置唔多,佢係室外後巷位置放置在一啲坐椅,有露天茶座嘅感覺,當然客人亦可坐店鋪前food court的座位。我叫了一個經典漢堡、薑汁芒果冰茶、豬頸肉沙律。先評價經典漢堡 ($60)漢堡包包皮只係微微烘過,仲係非常軟身,只係塗左好少好少嘅牛油,,而且因為烘得唔夠乾,配菜嘅汁整濕晒個包,濕左嘅包皮口感好差,唔算係好食嘅包皮。漢堡扒算有肉味,但較乾身,整體夾埋配料食都叫不過不失嘅。我覺得如果個包皮可以烘得再乾身少少,牛油再搽重手啲,整體個包會高分啲。評價薑汁芒果冰茶 ($28)呢杯飲品反而有驚喜,飲落好清新,以為薑味同芒果味呢個配搭會好奇怪,點知出奇地夾,真心推介呢杯飲品。評價豬頸肉沙律 ($54)豬頸肉煎得幾香,份量都足,沙律正正常常。

我叫了一個經典漢堡、薑汁芒果冰茶、豬頸肉沙律。

經典漢堡

先評價經典漢堡 ($60)
漢堡扒算有肉味,但較乾身,整體夾埋配料食都叫不過不失嘅。

評價薑汁芒果冰茶 ($28)

評價豬頸肉沙律 ($54)
豬頸肉煎得幾香,份量都足,沙律正正常常。
經典漢堡
  • 薑味芒果冰茶
2020-09-23 69 瀏覽
囡囡話掛住觀塘嘅Moo Moo,佢好鍾意食呢間嘅忌廉磨菇雞翼,每次都要點👍雞翼拆咗骨,裏面釀入忌廉蘑菇,雞翼出面燒得脆卜卜,裏面creamy又香濃,我都好鍾意食。今次我就食佢嘅🍔經典之堡,裏面有漢堡扒,洋蔥碎,芝士,生菜,番茄。漢堡扒牛肉味濃郁,有爆汁效果。另外仲叫咗熱帶之堡,裏面有🍍菠蘿同煙肉🥓,充滿熱帶風情。下午茶時間嚟到所以可以叫餐,加14蚊就有飲品同薯條🍟或者細沙律🥗,抵好多。飲品我推介🍑蜜桃特飲🥤,夠曬清新。

另外仲叫咗熱帶之堡,裏面有🍍菠蘿同煙肉🥓,充滿熱帶風情。

2020-09-23
  • 忌廉磨菇雞翼
2020-09-23 120 瀏覽
第一次黎鴻圖中心地下搵食,呢度原來都有唔少食店,感覺又有點似food court~一入黎見到呢間burger 店都幾多人幫襯,無乜方向下就試下先。除左可以坐shop 入邊,亦都可以坐出面。✨黎到先試下個經典之堡,再加個沙律,薯條~ 如果夜晚有set 就更好。✨正雞沙律($52): 個雞真係幾正,調味唔錯份量又夠多。蕃茄多汁生菜夠fresh, 入面仲有粟米,紅腰豆。醬汁可以㨂柚子醋,千島醬同凱撒沙律醬, 呢個沙律都幾足料。✨經典之堡($60): 個包有牛油烤烘過,食落外軟內脆幾香口。 牛肉係美國穀飼牛,牛味夠濃,加埋車打芝士同新鮮蕃茄生菜好好味。✨白菌之堡($65): 材料其實差唔多,不過用左白菌芝士,有白菌香味同味道無咁濃,感覺無咁heavy.✨肉汁芝士薯條($32): 個肉汁好濃郁,芝士仲拉晒絲。薯條熱辣辣夠長,薯肉夠多~~食埋就夠晒飽肚。

夠濃,加埋車打芝士同新鮮蕃茄生菜好好味。

2020-09-22 41 瀏覽
一個人食lunch.. 想快但又唔想頹..搵到間好有美式格調嘅 🍔🍟🥤Classic burger 🍔 塊扒煎得有少少乾,唔係咁juice,不過好重肉味.. 其他嘅配菜都新鮮.. 個包都軟熟嘅..沙律就要睇個人口味,我個人認為唔錯嘅,黑醋汁配新鮮沙律菜.. 解油膩
一個人食lunch.. 想快但又唔想頹..
搵到間好有美式格調嘅 🍔🍟🥤

Classic burger 🍔

2020-09-21
午餐
2020-09-18 50 瀏覽
🔸經典之堡 $60🔸滋味雞堡 $60🔸泰檸雞槌 $40🔸炸雞條 $39-好耐好耐冇食過burger啦!原來上一次食burger已經個半月前,今日突然好想食,就約埋一樣喺觀塘嘅朋友仔食呢間以前每次經過都好多人嘅Moo Moo。我食滋味雞堡,主角係勁厚勁大塊嘅雞扒,咬落去啖啖肉咁好有肉感;而朋友就叫咗經典之堡,係牛肉漢堡嚟,都大讚塊漢堡好juicy同好有牛味!同埋我哋一致認同漢堡入面嘅番茄同生菜新鮮得嚟冇草青味,再配埋moo moo祕製醬汁真係好夾!炸雞條係類似麥樂雞咁,但係層炸衣再薄啲,冇金拱門咁熱氣。而雞槌就啖啖肉,好香脆,加埋少少辣,好惹味!本身覺得食個burger會唔夠飽,所以每人再叫多份小食,但其實食完個包已經飽咗😂
🔸經典之堡 $60
🔸滋味雞堡 $60
🔸泰檸雞槌 $40
🔸炸雞條 $39

炸雞條係類似麥樂雞咁,但係層炸衣再薄啲,冇金拱門咁熱氣。