2020-12-11 120 瀏覽
有天路過,見到有Happy hour時段 “買2送1”的啤酒優惠,又有一些人氣,所以決定找天上課前與朋友一起試試。沒有失望,更是意想不到的美味!餐牌👆🏻1664/Asahi $68/glass🍻🍻Happy Hour 時段做買二送一優惠😊觀塘放工可以和朋友飲杯。本人不是太好啤酒,所以點了汽水🤣🤣另外一些果茶都不錯。其實已經來了兩次,第二次沒拍照😆這一次試的是經典口味的burger, 非常Juicy的牛肉,配上外脆內軟的麵包,burger口味有幾款選擇,價錢大約是60多元右左,的確令人驚喜。 另一次我試了辣雞肉款式,同樣做得不錯。至於然雞翼,有很多口味選擇,三心兩意可以叫個四種味的,不用心思思,想試多幾款🤩再吃BBQ醬薯條就有點heavy,上面滿滿的芝士😅
沒有失望,更是意想不到的美味!

餐牌👆🏻

1664/Asahi $68/glass🍻🍻
Happy Hour 時段做買二送一優惠😊
觀塘放工可以和朋友飲杯。
本人不是太好啤酒,所以點了汽水🤣🤣
另外一些果茶都不錯。

其實已經來了兩次,第二次沒拍照😆

再吃BBQ醬薯條就有點heavy,上面滿滿的芝士😅

2020-12-10 36 瀏覽
夜晚放工, 周圍搵野食, 咁啱見到呢間食Burger嘅店鋪裝修唔錯, 客人都幾多, 就決定係呢度攪掂我嘅晚餐. 店鋪有分露天同室內座位, 環境氣氛都比較Chill, 令人覺得Relax. 因為第一次黎食, 所以試左餐牌推薦. 經典之堡($60), 麵包出色, 鬆軟帶甜, 牛油味重. 中間夾咗新鮮爽脆嘅生菜同番茄, 如果牛肉漢堡可以煎既時間短返小小, 應該會更juicy. 泰檸雞槌($40, 3隻)青檸酸味唔大, 令人比較驚喜嘅係炸漿薄脆, 雞肉嫩滑, 咬嘅時候更會流下肉汁,十分滋味.

經典之堡($60),

泰檸雞槌($40, 3隻)
2020-12-02 143 瀏覽
嚟到happy Friday, 放工梗係要同朋友仔chill下傾下計啦~朋友係官塘返工,知道呢頭有咩好嘢食,今次帶我嚟工廈食burger ~初初睇menu,覺得同其他burger 店好似差不多,通常唔知嗌咩都係會叫最original 果款,其次就點多個特別款式~ 咁我地2個為食妹係一定唔夠既,所以叫多個薯條😂好,講下味道先!經典之堡🍔🐮賣相幾靚,層次分明,睇落塊漢堡肉有d乾,😋但食落係好juicy有驚喜呀!麵包外軟內脆滿滿牛油香,用料新鮮好味!鹹蛋黃雞堡🍔🐔見到鹹蛋黃呢三個字,真係抗拒唔到啊!雞皮好香鹹蛋黃味,🤤雞肉亦夠厚肉好juicy! 如果再多d蛋黃就更加正la😛肉汁芝士薯條肉醬薯條食得多,肉汁薄薄的倒在薯條上,芝士做到拉絲效果,風味不同但同樣惹味!友人係啤酒🍻lover! 梗係叫返杯Asahi飲杯la~ 呢度既職員都好有禮~ 我地走果時發現outdoor位置都好有氣氛呢!😜

好,講下味道先!

經典之堡🍔🐮

鹹蛋黃雞堡🍔🐔
見到鹹蛋黃呢三個字,真係抗拒唔到啊!

肉汁芝士薯條

友人係啤酒🍻lover! 梗係叫返杯Asahi飲杯la~

鹹蛋黃雞堡
2020-11-20
鹹蛋黃雞堡
2020-12-01 42 瀏覽
所謂好食既野一定會有返頭食既一日,今日同小胖女又黎返之前食過既MooMoo 食晚餐啦呢到出左味抵食又好味,我地又係一人一個漢堡包+小食,值得推介一定係招牌既經典漢堡,舊肉好夠肉汁,份量夠大,價錢都係賣緊$60蚊一個,未試過既朋友一定要試試,,之後小胖女就叫左個滋味雞堡,塊雞扒都係好大塊好juice配埋特制醬汁簡直無得彈,又係賣$60蚊,真係去邊到搵,其他小食方面亦都好足料,忌廉蘑菇雞翼同埋芝士肉醬薯條都好好味,成餐加埋200蚊都唔洗,認真抵食

價錢都係賣緊$60蚊一個,未試過既朋友一定要試試,
,之後小胖女就叫左個滋味雞堡,塊雞扒都係好大塊好juice
配埋特制醬汁簡直無得彈,又係賣$60蚊,真係去邊到搵
成餐加埋200蚊都唔洗,認真抵食

2020-11-06
5 分鐘 (堂食)
  • 經典漢堡
  • 滋味雞堡
  • 忌廉蘑菇雞翼
2020-11-24 143 瀏覽
今日突然好想食burger🍔🍔上網搵到尼間moomoo既burger望落好吸引😍😍於是就黎左食😆😆店員好有禮貌咁同我地講有indoor & outdoor 位。叫完野食等左大約10分鐘,熱辣辣嘅burger就送到😙😙個麵包皮夠晒鬆軟又唔太乾,唔似平時食開嗰啲硬骨骨同乾爭爭🥰🥰個牛肉煎到啱啱好,蕃茄唔係好生有陣青味個種,而係食落好juicy,同成個burger好夾好fresh👍🏻👍🏻薯條係即炸所以好爽脆,加埋啲肉汁同芝士💯總括來講好滿意,大家經開可以嚟試吓😇😇
薯條係即炸所以好爽脆,加埋啲肉汁同芝士💯
總括來講好滿意,大家經開可以嚟試吓😇😇
經典漢堡
經典漢堡
  • 經典之堡
  • 白菌之堡
2020-11-19 45 瀏覽
觀塘友又有好西介紹大家!呢間「MOO MOO」唔知大家有冇食過呢?佢除咗係Happy hour 之選,仲係我心目中嘅Burger 之選!我最鍾意就係食佢呢款熱帶之堡!因為有勁多料,唔係講笑,$67又有安格斯牛、芝士、菠蘿、生菜、番茄同埋煙肉,個口細少少都真係搞唔掂!加上仲有我最愛嘅千島醬!超級滿足,呢個價錢真係無得輸!而吳生就叫咗美式之堡,佢呢款分別係少咗一片菠蘿同埋醬汁唔同!但就因為少咗片菠蘿,所以咬落去完全感受到安格斯肉汁嘅滋味!而BBQ醬食落又幾惹味喎,幾有驚喜!兩款漢堡都真係各有千秋食Burger又點可以唔叫薯條!我地叫咗個肉汁芝士薯條,超正呀!拉絲就必然架啦,除咗有滿滿嘅芝士之外,佢嘅肉汁味仲好濃郁!同芝士都幾夾,而且份量仲要好多!最後一定要整返罐可樂,成件事咁就完美晒!但我想介紹下佢杯特飲,我地叫咗杯檸檬特飲,又幾好飲喎!唔會好酸,飲完都幾爽!鍾意檸檬嘅朋友不妨試吓!

2020-11-16
5 分鐘 (堂食)
  • 美式之堡
  • 肉汁芝士薯條
  • 熱帶之堡
2020-11-18 7974 瀏覽
好耐冇食過burger啦,今日過開嚟搵男朋友所以又可以去鴻圖中心搵Moo Moo。開放式嘅廚房令你可以見到廚師好忙碌咁樣幫你準備緊嘢食,成個feel好似外國嗰啲快餐咁。店舖細細但係裝修絕不馬虎,我覺得佢呢幅牆影相出嚟真係好靚,都可以打下卡。講返嘢食先,我仍然都係俾個菠蘿吸引咗,叫咗個熱帶之堡。佢個包依然都係咁鬆軟,望落去好吸引。一揭開滿滿嘅芝士,同埋一塊唔令人抗拒嘅煙肉,佢塊煙肉瘦嘅位多個肥嘅位,又唔會好似其他地方咁油笠笠。最重要嘅精髓就係佢塊菠蘿,真係又甜又Juicy。不過佢塊漢堡扒就好似薄過之前,話雖如此但係仍舊Juicy。男朋友就嗌咗佢個滋味雞堡,雖然餐牌有隻辣椒仔,但係其實一啲都唔辣。而佢塊雞扒超級厚肉之餘,仲爆多汁添。另外見佢新出咗個雞翼小食,一次可以是四隻唔同嘅味道。佢好細心咁樣幫我地將甜同鹹嘅味道分開擺。呢兩隻就係柚子蜜雞翼,柚子味好香,甜甜地,清清地都唔錯。另外三隻味分別係辣味,菜脯味同埋孜然味。菜脯就因為上面沈左啲菜脯,所以都幾特別,鹹鹹地又爽爽脆脆咁。但係辣味同埋孜然味就比較普通咗少少。

不過佢塊漢堡扒就好似薄過之前,話雖如此但係仍舊Juicy。

而佢塊雞扒超級厚肉之餘,仲爆多汁添。

2020-11-18
2020-11-17 3394 瀏覽
今日又去左食漢堡!!呢期成日周圍去試唔同既漢堡,而呢次收工就坐車入到觀塘去試下工廈既小店~觀塘區其實都好多好野食,奈何距離有啲遠,所以我都比較少黎呢區。呢間專賣漢堡既小店係工廈入面,仲有happy hour可以叫啤酒飲。除左店內既area之外,店外有個類似food court既位,同埋工廈既出面都有一個area可以坐。呢到既漢堡定價都係60-70蚊左右,不過就唔跟薯條/沙律,要另外叫。白菌之堡我食既呢個漢堡加左白菌,醬汁亦帶有少少松露香味,幾香口。漢堡扒唔會太老太鞋,入面保留左啲肉汁,而且都食得出牛肉既香味。麵包輕輕烘過,有少少脆身同帶牛油香。熱帶之堡朋友揀既,佢同其他漢堡唔同既地方就係多左塊菠蘿,可以解下膩,感覺無咁膩。另外醬汁係用千島醬,有酸酸甜甜既味道,應該都幾開胃。翠綠森林沙律沙律菜新鮮,醬汁可以自己揀。我就揀左凱撒沙律醬,個人唔太鐘意,因為無左食開個種味,反而係偏酸少少。肉汁芝士薯條芝士可以拉到絲,肉汁稍為有啲咸。薯條質感唔差,而且用左粗薯條,值得加分。

白菌之堡

熱帶之堡

翠綠森林沙律

2020-11-13
2020-11-13 60 瀏覽
《Moo Moo》.🍔魚Full之堡漢堡嘅麵包鬆軟,包底亦唔會過淋,食嘅時侯唔會論論盡盡啦😆魚柳🐠肉質結實,唔會一咬就散,配上芝士、生菜、蕃茄,簡單嘅配搭已經好好味,醬料如果落多啲就更加好喇!.🍔鹹蛋黃雞堡呢個邪惡嘅漢堡夠晒特別,juicy嘅雞肉食落帶陣陣鹹蛋黃香味,又有生菜同蕃茄中和吓肥膩感,呢個配搭又幾match喎!.🥗豬頸肉沙律配柚子醋柚子醋汁酸酸哋非常醒胃,啱晒中和返食熱氣嘢嘅油膩感👍🏼.🍟薯條配burger必食嘅薯條就正常發揮啦,勝在份量夠多,同朋友兩個人開心share夠晒正!.同埋呢度有happy hour, 啤酒買二送一,下次嚟happy Friday 就啱晒啦!🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸Moo Moo(觀塘)觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
《Moo Moo》

🍔魚Full之堡
漢堡嘅麵包鬆軟,包底亦唔會過淋,食嘅時侯唔會論論盡盡啦😆

🍔鹹蛋黃雞堡

🥗豬頸肉沙律配柚子醋
柚子醋汁酸酸哋非常醒胃,啱晒中和返食熱氣嘢嘅油膩感👍🏼

🍟薯條

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
Moo Moo(觀塘)
觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
呢間burger有室外既位,室內位置都好多,坐得幾舒服,價錢質素都唔錯!————————❦ 經典之堡 $60包有烘過,而且軟熟。漢堡幾juicy,醬汁都幾多,除左生菜之外仲有d洋蔥,甜甜地中和左醬汁同漢堡扒嘅鹹味👍🏻評分:🌕🌕🌕🌕🌘-❦ 美式之堡 $63同經典之堡唔同嘅係呢個多左塊煙肉🤣不過加左煙肉又真係香d。評分:🌕🌕🌕🌕🌘-❦ 正雞沙律 $52份量勁多,裝到滿哂!d雞肉好嫩滑,一d都唔乾。汁方面揀左柚子醋,食面頭個d好fresh,不過食到底就會覺得有少少酸。評分:🌕🌕🌕🌕🌑-❦ 水牛城辣雞槌 (3隻) $45雞炸到好脆,雞肉好嫩滑,汁嘅味道唔錯。評分:🌕🌕🌕🌖🌑
————————
❦ 經典之堡 $60
評分:🌕🌕🌕🌕🌘

❦ 美式之堡 $63
同經典之堡唔同嘅係呢個多左塊煙肉🤣不過加左煙肉又真係香d。
評分:🌕🌕🌕🌕🌘
美式之堡

❦ 正雞沙律 $52
評分:🌕🌕🌕🌕🌑
正雞沙律

❦ 水牛城辣雞槌 (3隻) $45
雞炸到好脆,雞肉好嫩滑,汁嘅味道唔錯。
評分:🌕🌕🌕🌖🌑
水牛城辣雞槌
美式之堡
正雞沙律
水牛城辣雞槌
2020-11-11 45 瀏覽
疫情放緩回復正常,又開始要同人逼車,收工唔想逼車返屋企住,佗佗佻佻食下happy food,吹下水先返屋企平日放工時間幫襯嘅人都唔少,落柯打之後都唔係等好耐就有得食,我地兩個人一個叫咗美式之堡,另一個叫滋味雞堡,另外又叫咗忌廉磨菇雞翼些牙食其實佢地個經典漢堡好好食,漢堡扒充滿肉汁,入口又充滿肉香,但每次都會想有少少嘢唔同,菠蘿或磨菇都係個好選擇,不過今次想惹味d,所以揀咗有煙肉嘅美式之堡,果然不負所望,脆香嘅煙肉,滲透住燻香肉油,加埋芝士,食落果然更加惹味,再加鮮甜埋蕃茄同爽口生菜平衡滋味雞堡塊雞扒好大塊,雞肉肉質又鮮嫩,啖啖都好juicy,因為見到menu個度 滋味雞堡有個辣椒icon,不過食落又唔辣,有少少落差,不過雞肉口感好嫩滑,所以都食得好滿足忌廉磨菇雞翼因為無相,以為係淋汁,估唔到帶來驚喜,睇落燒得好靚,外皮香脆多汁,咬口除咗雞肉外,原來雞翼入面仲有磨菇同溶化軟綿綿嘅忌廉芝士,一啖就有幾種唔感,複雜嘅味道,麻雀需小五藏倶存,而且互相都好夾,一啖就好似食咗一個世界落肚咁慢慢地吃完快樂晚餐,也沒很晚,但人潮已散去,再緩緩地順暢踏上回家之路

2020-11-10 50 瀏覽
星期日途經觀塘牛頭角附近,發現間隱蔽漢堡包店。我叫左個熱帶之堡煙肉配上菠蘿,自己揀左千島醬酸酸甜甜,十分夾店內裝修亦很特別。不過有點兒細!美中不足,在店內進食時,外籍員工在說一些髒話。不知是對誰在說
星期日途經觀塘牛頭角附近,發現間隱蔽漢堡包店。

我叫左個熱帶之堡
煙肉配上菠蘿,自己揀左千島醬
酸酸甜甜,十分夾

店內裝修亦很特別。不過有點兒細!
美中不足,在店內進食時,外籍員工在說一些髒話。
不知是對誰在說

2020-11-08
2020-11-09 47 瀏覽
今日同朋友嚟觀塘度行街,我同朋友都好想食西式嘅野食,加上好耐冇食過burger,於是我哋入咗嚟呢間moomoo burger,估唔到觀塘有間咁好食嘅快餐🤩 我離到下午茶時間,可以叫set,一個burger/salad,可以加$28加配薯條同嘢飲,加多$12仲可以升級做特飲,分量十足,食到勁飽🤟🏻而且不得不讚嘅係依度上菜速度勁快!熱帶芝堡套餐(熱帶滋補、芝士肉醬薯條、蜜桃特飲)我超級鍾意食漢堡,呢度嘅漢堡極高質!裏面有蕃茄、生菜、手打漢堡、菠蘿,超級Juicy🤩🌟煙肉豬頸肉沙律套餐(煙肉豬頸沙律、千島醬、肉汁芝士薯條、蘋果薄荷特飲)我朋友叫咗個沙律,裏面一樣材料好豐富,有超級厚嘅豬頸肉而且兩個薯條味道都超好,炸到脆卜卜🌟必食推介!

熱帶芝堡套餐(熱帶滋補、芝士肉醬薯條、蜜桃特飲)

我朋友叫咗個沙律,裏面一樣材料好豐富,有超級厚嘅豬頸肉

而且兩個薯條味道都超好,炸到脆卜卜🌟必食推介!
2020-11-07 33 瀏覽
放工時間好肚餓 又未夠鐘食飯見到openrice 外賣moomoo burger有折係公司落order 預時間去拎一上手仲係熱辣辣叫左個牛堡一咬落去 d汁包到成個袋都係材料唔多唔fancy但個味就好夾好突出到舊漢堡既味之後都會再食
放工時間好肚餓 又未夠鐘食飯
但個味就好夾
好突出到舊漢堡既味
之後都會再食
2020-03-03
15 分鐘 (外賣自取)
2020-11-05 33 瀏覽
大部份香港出名嘅漢堡 最平都要$70- $80Moo moo $50左右就有一個 而且好食!經典之堡套餐 另加$14就有芝士薯條同嘢飲包有加牛油煎過 好香又脆 漢堡扒完全唔輸蝕其他出名漢堡店 有牛味 又唔會細塊不過其他配料就冇咁多 芝士薯條正常
大部份香港出名嘅漢堡 最平都要$70- $80
Moo moo $50左右就有一個 而且好食!

經典之堡套餐
另加$14就有芝士薯條同嘢飲