2021-10-13 24 瀏覽
小店在小巷中 尚算易找美式裝修 欣賞有室內室外餐桌一個係鹹蛋黃雞扒漢堡鹹蛋黃味唔係好出不過雞扒好嫩滑😋😋另一個係手工牛肉漢堡男朋友話肉汁豐富可以媲美其他連鎖店呢個價錢絕對值得一試👍🏻👍🏻
小店在小巷中 尚算易找

男朋友話肉汁豐富
可以媲美其他連鎖店
呢個價錢絕對值得一試👍🏻👍🏻
2021-10-06 36 瀏覽
#速食 #您想到係什麼.如題,速食您哋會諗到咩?今日我想講,我去咗觀塘一間 #Burger 店食呀~係!我又食Burger啦~😆😆😆.Moo Moo📌觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖.到咗門口,我開初以為自己去錯地方因為有啲似去咗酒吧咁.♦️我點咗個 #滋味雞堡 🐔🐔個雞扒夠大塊好Juicy味道都唔錯不過有一點可以改善吓就係包包有少少唔夠熱🔥期待下次會有進步呀~.♦️ #魚Full之堡一聽就知係魚🐟堡啦~呢個同我個雞堡一樣魚塊好大塊呀~外脆內軟.♦️ #鹹蛋黃雞堡呢個雞堡有一個失色位就係鹹蛋黃分怖得唔夠平均我相信下次一定改善了~😊😊.♦️ #煙豬頸肉沙律我哋點咗柚子醋醬汁同沙律真係好夾呀~豬頸肉又夠入味 .整體評分:最高為🟣🟣🟣🟣🟣味道:🟣🟣🟣🟣服務:🟣🟣🟣🟣環境:🟣🟣🟣🟣地點:🟣🟣🟣🟣🟣.總括嚟講,MooMoo嘅雞堡同沙律都唔錯外面有啲位可以比大家打下卡不過夏天外面就熱少少~••••••••••••••••••••••••••••••.#攸桐媽飲飲食食遊蹤 #攸桐媽 #攸桐媽媽遊樂團 #zozimama #6B29production #路邊研究事務所 #6B29 #MooMoo
#速食 #您想到係什麼
如題,速食您哋會諗到咩?
今日我想講,我去咗觀塘一間 #Burger 店食呀~
係!我又食Burger啦~😆😆😆
Moo Moo
📌觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖
到咗門口,我開初以為自己去錯地方
因為有啲似去咗酒吧咁
♦️我點咗個 #滋味雞堡 🐔🐔
個雞扒夠大塊好Juicy
味道都唔錯
不過有一點可以改善吓就係
包包有少少唔夠熱🔥
期待下次會有進步呀~
♦️ #魚Full之堡
一聽就知係魚🐟堡啦~
呢個同我個雞堡一樣
就係鹹蛋黃分怖得唔夠平均
我相信下次一定改善了~😊😊
♦️ #煙豬頸肉沙律
我哋點咗柚子醋
醬汁同沙律真係好夾呀~
豬頸肉又夠入味
整體評分:最高為🟣🟣🟣🟣🟣
味道:🟣🟣🟣🟣
服務:🟣🟣🟣🟣
環境:🟣🟣🟣🟣
地點:🟣🟣🟣🟣🟣
總括嚟講,MooMoo嘅雞堡同沙律都唔錯
外面有啲位可以比大家打下卡
不過夏天外面就熱少少~
#攸桐媽飲飲食食遊蹤 #攸桐媽 #攸桐媽媽遊樂團 #zozimama #6B29production #路邊研究事務所 #6B29 #MooMoo #觀塘 #觀塘美食 #香港美食 #大小帳 #互追 #followforfollow #hk #hkmama #hkmamablogger #hkmami #hkmamiblogger #hkkol #親子kol #親子blogger
2021-10-05 38 瀏覽
兩個人唔洗額外叫個薯條,食唔曬。 個雞槌係比嗌,出乎意料地好未,熱辣辣唔柴,仲有肉汁鎖住。奶昔都好飲,飽到傻。個包都唔錯,不過觀塘行過去真係好遠。薯條凍咗唔好食,價錢嚟講算平㗎啦。值得一試。
2021-10-04 38 瀏覽
🇭🇰Moo Moo🍔觀塘手打漢堡觀塘真係好多野食 今次去左近牛頭角站呢邊既moo moo平日lunch已經好多人😍今次weekend黎反而唔洗等位-嗌左兩個漢堡套餐🍔加炸雞搥🍗落完單搵位坐 有分室內室外位置店員手腳都好快 講緊套餐大約75蚊起 手打burger黎講 性價比幾高😉-🍔經典之堡 (💰 $60+$15套餐)👧🏻揀左呢款經典之堡 牛肉用左美國穀飼牛肉🐃有牛味得黎唔會好油好濕.牛肉上邊有大量車打芝士🧀MOO MOO汁配埋大大片新鮮生菜🥬係底 唔會令包底好快變濕味道豐富 但唔會食到成手汁🤣-🍔熱帶之堡 (💰 $67+$15套餐)用左安格斯牛肉🐃芝士🧀菠蘿🍍千島醬 煙肉🥓生菜🥬菠蘿🍍非常大件仲有微微燒過成個🍔非常厚同足料 可以一啖食到好多重食材菠蘿🍍令到成個包清新一點冇咁油膩 不過就會食到滴哂汁🤣-🍟跟餐既薯條同沙律都好大份另外跟埋汽水飲品🥤可以再加轉奶昔/特飲飲品選擇都幾多-🍗水牛城辣雞搥(💰$45/3pcs)雞搥外型幾得意🍗😆唔落sause都已經好不錯食落有少少似脆香雞翼的味道
🇭🇰Moo Moo🍔觀塘手打漢堡
觀塘真係好多野食 今次去左近牛頭角站呢邊既moo moo
平日lunch已經好多人😍今次weekend黎反而唔洗等位
嗌左兩個漢堡套餐🍔加炸雞搥🍗
落完單搵位坐 有分室內室外位置
店員手腳都好快 講緊套餐大約75蚊起
手打burger黎講 性價比幾高😉
🍔經典之堡 (💰 $60+$15套餐)
👧🏻揀左呢款經典之堡 牛肉用左美國穀飼牛肉🐃
有牛味得黎唔會好油好濕.
牛肉上邊有大量車打芝士🧀MOO MOO汁
配埋大大片新鮮生菜🥬係底 唔會令包底好快變濕
味道豐富 但唔會食到成手汁🤣
🍔熱帶之堡 (💰 $67+$15套餐)
用左安格斯牛肉🐃芝士🧀菠蘿🍍千島醬 煙肉🥓生菜🥬
菠蘿🍍非常大件仲有微微燒過
成個🍔非常厚同足料 可以一啖食到好多重食材
菠蘿🍍令到成個包清新一點冇咁油膩 不過就會食到滴哂汁🤣
🍟跟餐既薯條同沙律都好大份
另外跟埋汽水飲品🥤
可以再加轉奶昔/特飲
飲品選擇都幾多
🍗水牛城辣雞搥(💰$45/3pcs)
雞搥外型幾得意🍗😆
唔落sause都已經好不錯
食落有少少似脆香雞翼的味道
2021-10-03 29 瀏覽
MOO MOO @觀塘📍觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖🍔白菌之堡 $65入面有安格斯牛肉、白菌、芝士、生菜、蕃茄、松露mayo 白菌份量十足 🐂安格斯牛肉煎得好香 牛味濃郁 配埋松露蛋黃醬超正👅黑松露味夠濃 整體都好juicy🤤🤤🍔熱帶之堡 $67入面有安格斯牛肉、芝士、菠蘿、生菜、蕃茄、煙肉、千島醬 呢款比起上面個包唔同既係有煙肉同菠蘿🍍口感豐富😋麵包係我最鐘意既甜軟包 有微微烘過 食到淡淡既牛油香🧈 d牛幾嫩 肉汁滿滿又juicy 又fresh🌟🍟芝士肉醬薯條 +$29本身怕d肉醬搞到d薯條淋曬會好怪 點知芝士+ 肉醬同薯條呢個配搭都幾夾🤤 肉醬分量適中又唔會好鹹仲有拉絲芝士🧀😍 薯條上面仲有bbq粉更惹味✨🍓士多啤梨奶昔 +$24本身想揀朱古力味但怕甜所以就揀左士多啤梨🍓 甜度適中 奶昔濃稠度剛好 仲食到d士多啤梨肉😋😋🍑蜜桃冰茶+$13正常發揮不過甜咗少少🤏🏻👅好味:4/5💲價錢:4.2/5🌟性價比:4/5👀環境:3/5👥服務:自助形式服務

MOO MOO @觀塘

🌟性價比:4/5
👀環境:3/5
👥服務:自助形式服務

2021-10-02 26 瀏覽
Moo Moo - 觀塘地標漢堡店今日又黎到觀塘覓食喇,選了一間經常見到人食既美式漢堡包專門店,可以話係觀塘漢堡包的地標,今日一於朝聖一下!經典之堡 $60採用美國車打芝士、手打厚身的優質美國穀飼牛肉、爽脆生菜及多汁蕃茄,還有秘制Moo Moo醬汁,經典味道。魚full之堡 $62金黃色脆炸魚柳,外皮鬆化脆身,內裡魚肉嫩滑,配上甜甜的蜜糖芥茉醬。芝士肉醬薯條 $29漢堡包一定會有既炸薯條,配上惹味的芝士肉醬,更加Juicy。花生醬奶昔 $24重有超邪惡的特濃花生醬奶昔!
Moo Moo - 觀塘地標漢堡店

經典之堡 $60

魚full之堡 $62

芝士肉醬薯條 $29

花生醬奶昔 $24
重有超邪惡的特濃花生醬奶昔!

2021-10-02 19 瀏覽
鹹蛋黃雞堡 ($69) + 薯條配汽水 ($15)Love at first sight!! 雞堡係誠意之作, 雞扒超厚身, 有肉汁, 好濃鹹蛋黃味, 鐘意食鹹蛋黃既朋友會鐘意呢個雞堡, 而且啲生菜同蕃茄好新鮮。薯條normal, 就算即食都有啲淋身, 但好在調味粉搭夠, 好香口。The Salted Egg Chick ($69) + Regular Fries with Soft Drink ($15)Love at first sight!! The chicken burger is full of sincerity. The chicken thigh is very thick, as you can tell from the photo, and juicy. The burger is rich in salted egg yolk flavor. If you love salted egg yolk, you would definitely love this burger. It is also served with fresh lettuce and t
鹹蛋黃雞堡 ($69) + 薯條配汽水 ($15)

Love at first sight!! The chicken burger is full of sincerity. The chicken thigh is very thick, as you can tell from the photo, and juicy. The burger is rich in salted egg yolk flavor. If you love salted egg yolk, you would definitely love this burger. It is also served with fresh lettuce and tomato to add more crunchy flavor to the burger.
For the french fries, honestly, it was normal. It was soggy even though we dined in. But luckily, it was well seasoned.
  • 咸蛋黃雞堡
2021-10-02 13 瀏覽
仲有一日假!😀1. 經典之堡 $60個包皮偏濕潤 個牛漢堡口感偏厚實 不過個汁都夠 所以食落唔會太乾 經典口感2. 鹹蛋黃雞堡 $69鹹蛋黃沙沙嘅口感 個雞都燒香左少少 咬落有少少雞汁出黎 不過相對經典之堡會乾少少 始終係咸咸香香嘅重口味之選 3. 咖啡奶昔 $48呢杯唔錯 咖啡味好香濃 落重料 飲落又有奶昔個種漿住嘅口感 都幾特別 唔會太甜4. 魚手指拼薯格 $52好香脆 份量好多 呢個價都抵 魚手指嘅魚味都出 點落個甜酸醬都幾過癮 薯格又咸咸香香 正Overall推介指數:4/5價錢唔太貴 鋪頭位置係一間細細地嘅工廈地下food court 仔咁 食完呢間可以試埋隔離
仲有一日假!😀

1. 經典之堡 $60

2. 鹹蛋黃雞堡 $69

3. 咖啡奶昔 $48

4. 魚手指拼薯格 $52

Overall推介指數:4/5
2021-09-27 24 瀏覽
觀塘不嬲都有好多隱藏平價又高質嘅美食 今次黎到好多好西嘅鴻圖中心 呢間漢堡店做嘅漢堡係全手工 而且價錢非常親民 性價比好高~♪✾ 經典之堡🐄 (hkd60)最鍾意就係佢嘅麵包都係勁香牛油味🧈 而且軟軟的 唔會乾柴柴 厚厚嘅美國穀飼牛肉勁juicy! 加上秘制moo moo汁 甜甜地 配埋蕃茄生菜一齊食唔會好溜 幾唔錯嘅配搭٩(●ᴗ●)۶✾ 鹹蛋黃雞堡🐓 (hkd69)黎到比佢塊大雞扒impress到 而且肉眼睇已經有汁想溜出黎!仲有鹹蛋黃醬更加惹味 不過如果鹹蛋黃果part份量多啲就更好啦~✾ 芝士肉醬薯條🍟 (hkd39)今次係我第一次食薯條係加埋肉醬🤣 發現其實幾夾~而且飽腹感up! ୧( ⁼̴̶̤̀ω⁼̴̶̤́ )૭✾ 士多啤梨冰茶🍓 (hkd28)記得飲之前要stir左先 唔係就會飲到成啖糖🤭 不過整體味道都係偏甜喔

✾ 經典之堡🐄 (hkd60)

✾ 鹹蛋黃雞堡🐓 (hkd69)

✾ 芝士肉醬薯條🍟 (hkd39)

✾ 士多啤梨冰茶🍓 (hkd28)
⭐️MOO MOO⭐️📍:觀塘巧明街鴻圖中心地下1A號舖⏰:11:30am-10:00pm💰:人均$50-$100⭕️:現金、信用卡、Alipay、八達通-白菌之堡- 💰65🌜呢款我同友人都極力推薦 超級好食 佢哋用咗松露蛋黃醬 松露味好香濃 安格斯牛好厚身 煎得好香 好重牛味 好嫩多汁 配料仲有白蘑菇、生菜、蕃茄、芝士等 味道十分豐富 食落啖啖肉🙈-鹹蛋黃雞堡- 💰69 🌜雞肉好嫩唔鞋口 好邪惡 致肥必食😂再搭配埋生菜、蕃茄 食落口感好豐富-芝士肉醬薯條- 💰39🌜薯條用左粗身個種 即叫即炸 炸到卜卜脆 肉醬份量適中 唔會好咸 仲有芝士搭配 撈埋一齊好邪惡🙈-炸魷魚鬚- 💰68🌜拎到魷魚鬚個一刻 就知道物超所值 份量好多 會切開一粒粒 炸得好香口 食落好彈牙 再搭配埋沙律醬 簡直係增肥必備🤣🥲雖然外觀唔吸引 但系魷魚鬚完全唔韌 仲會有鹹香 食唔停口😚🌟觀塘不嬲都不乏美食😚今次同友人黎到呢間美式手工漢堡餐廳試吓🤣-呢個質素既漢堡黎講 賣相吸引 即叫即做熱辣辣 價錢都好合理🙈店員見我地兩個人 好貼心甘問我哋漢堡需唔需要切開share食🙈 可以試咗對方既包 唔同嘅味道🤣-除咗漢堡既種類好多之外
⭐️MOO MOO⭐️
📍:觀塘巧明街鴻圖中心地下1A號舖
⏰:11:30am-10:00pm
💰:人均$50-$100
⭕️:現金、信用卡、Alipay、八達通

-白菌之堡- 💰65

-鹹蛋黃雞堡- 💰69

-芝士肉醬薯條- 💰39

-炸魷魚鬚- 💰68

-除咗漢堡既種類好多之外 呢到既小食種類都唔少 快餐必配既薯條雞翼都有 各種唔同款式既口味 任君選擇😚
-自助區有溫水、餐具、餐紙、茄汁包等 但係記得 食完要自行收拾架👍🏻

#香港美食 #平民美食 #觀塘 #觀塘美食 #香港 #美食 #高質 #hkfood #hongkong #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodies #852food #hkfoodblog #食評 #美食推介 #MOOMOO #美式漢堡 #手工漢堡
2021-09-25
5 分鐘 (堂食)
  • 白菌之堡
2021-09-26 25 瀏覽
觀塘餐廳多樣化,想食小店嘅漢堡包唔難搵-餐廳位於觀塘同牛頭角交界,唔近地鐵站,被工業大廈包圍,餐廳內設有座位,亦可坐室外同food court的座位,店舖內嘅櫈係高櫈,所以坐food court反而比較舒服。餐廳以木色設計為主,有開放式廚房,牆身貼有海報,店員服務正常,有啤酒妹駐場,啤酒價錢仲貴過漢堡,不過都合理嘅-白菌之堡 (走芝士)$65漢堡包有蘑菇、生菜、蕃茄、牛肉漢堡、松露沙律醬。牛肉漢堡唔厚,肉味好濃,有肉汁,牛肉偏嚡,食到淡淡蘑菇香,又唔會太搶味同牛肉好夾,沙律醬可以再酸啲,好食-芝士肉醬薯條(走芝士)$39本身以為肉醬會係帶啲蕃茄酸味但係冇,味道一般,薯條係粗身,撈咗辣椒粉好惹味,越食越乾,唔解膩好飽肚。-洋蔥圈 $39脆,炸粉薄,洋蔥甜,軟腍,好食。-整體而言,漢堡包份量正常,細食嘅女仔食個包都夠,冇諗過小食咁大份,基本上叫一份兩人食就足夠,同區小店嚟講,晚餐價錢唔貴,有啤酒飲,傾偈一流,性價比高。
觀塘餐廳多樣化,想食小店嘅漢堡包唔難搵
白菌之堡 (走芝士)$65
芝士肉醬薯條(走芝士)$39
洋蔥圈 $39
脆,炸粉薄,洋蔥甜,軟腍,好食。
2021-09-25 25 瀏覽
(o´罒`o)MooMoo•唔知呢度有冇觀塘人呢?小妹今次就講吓呢間係觀塘都幾出名嘅漢堡bell店(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)•🍔《白菌之堡》($65)塊bell巧大,烘得幾鬆軟(*≧ω≦)塊牛巧重牛肉味同埋巧juicy~不過入面啲料同醬就唔係巧多(>人<;)芝士同沙律醬得少少,蕃茄都係得一塊,食到好入先食到ಥ_ಥ•🍔《鹹蛋黃雞堡》($69)塊雞雖然巧大塊但就冇乜味(>人<;)似係蒸定翻煎但煎得唔夠耐,白潺潺咁,不過就幾滑幾嫩(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)雞上面有一pat鹹蛋黃醬,搽得好唔均勻,得bell中間有,搞到食bell邊就冇味,食到中間就好好好咸ಥ_ಥ同上面個bell一樣,醬料都唔多,所以成個bell都係得咸味(>人<;)•🍟《芝士肉醬薯條》($39)薯條比起上面兩個bell就出色好多(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)首先佢有好多肉醬同芝士,而且係用粗薯條,啱啱炸起,熱辣辣香噴噴(*≧ω≦)不過薯條本身有鹽,肉醬同芝士都偏鹹,食落就巧鹹(>人<;)•小妹都見過好多人吹奏呢間觀塘漢堡店,但係以呢個價錢嚟講,小妹就覺得唔值(´・-・。)啲嘢食同店員態度都好hea(>人<;)•٩(ˊᗜˋ*)و✧*。📍 MOO MOO (觀塘
(o´罒`o)
MooMoo

🍔《白菌之堡》($65)

🍔《鹹蛋黃雞堡》($69)

🍟《芝士肉醬薯條》($39)

٩(ˊᗜˋ*)و✧*。
📍 MOO MOO (觀塘)
觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖

💰人均消費:$50-$100

#foodie小妹_觀塘 #觀塘美食 #漢堡 #burger #moomoo
2021-09-24 21 瀏覽
耐唔耐都會有條🍔Burger癮起🤭今日又癮起😝😜🤪食左依間工廈區🏬既漢堡🍔~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• Lunch Set ☀️ (供應時間 11:30 – 16:30 ) 💁🏻‍♀️可以用優惠價加配薯條🍟 • 汽水🥤 / 特飲🍹 ($15up) ▪️熱帶之堡 ($67) 🏝🍔(優質安格斯牛肉🐃 • 芝士🧀 • 菠蘿🍍 • 生菜🥬 • 蕃茄🍅 • 煙肉🥓 • 千島醬🧡)牛肉漢堡扒🐃好正,超級Juicy💦都幾厚身🤌🏻,肉味夠濃🥩加左菠蘿🍍同蕃茄🍅中和左煙肉🥓鹹味同減低左牛肉漢堡扒既油膩感💃🏻.加配薯條🍟 野飲▫️芝士肉醬薯條(+$29) 🧀🐷🍟幼身薯條,面頭肉醬🐷少少酸酸甜甜,肉醬底有半溶既芝士🧀.▫️士多啤梨特飲🍓 (+$13)PinkPink💕,甜甜地。.👆🏻Burger 🍔 麵包部份有先搽牛油🧈烘脆,包體軟熟👇🏻.▪菇菇堡 ($59) 🍄🍔(大啡菇🍄 • 芝士🧀 • 生菜🥬 • 蕃茄🥒 • 芝麻醬🤎)唔係扮可愛嗌佢做菇菇呀🤪係真係有2️⃣隻大啡菇,菇🍄 • 菇🍄菇🍄都係滑身有汁💦.加配薯條🍟 野飲▫️肉汁芝士薯條(+$29) 🐷💦🧀🍟幼身薯條,肉汁唔
耐唔耐都會有條🍔Burger癮起🤭
今日又癮起😝😜🤪
食左依間工廈區🏬既漢堡🍔

▪️熱帶之堡 ($67) 🏝🍔
牛肉漢堡扒🐃好正,超級Juicy💦
都幾厚身🤌🏻,肉味夠濃🥩
加左菠蘿🍍同蕃茄🍅中和左煙肉🥓鹹味
同減低左牛肉漢堡扒既油膩感💃🏻
熱帶之堡 ($67) 🏝🍔
熱帶之堡 ($67) 🏝🍔

加配薯條🍟 野飲
▫️芝士肉醬薯條(+$29) 🧀🐷🍟
幼身薯條,面頭肉醬🐷少少酸酸甜甜,
肉醬底有半溶既芝士🧀
芝士肉醬薯條🧀🐷🍟

▫️士多啤梨特飲🍓 (+$13)
PinkPink💕,甜甜地。
士多啤梨特飲🍓  •  Coke  Zero  🖤

菇菇堡 ($59) 🍄🍔
菇菇堡 ($59) 🍄🍔

加配薯條🍟 野飲
▫️肉汁芝士薯條(+$29) 🐷💦🧀🍟
幼身薯條,肉汁唔會太鹹🤪
芝士🧀做到少少拉絲效果👐🏻
肉汁芝士薯條 🐷💦🧀🍟

▫️Coke Zero 🖤
🔺除左Burger🍔,仲有熱狗🌭 / 沙律🥗 / 小食🧆 / 扒類🥩可揀
🔺餐廳Burger 🍔既麵包全部❣️都係香港🇭🇰工場自制,用日本麵粉🇯🇵 • 冇防腐劑
🔺有室內 / 户外位揀 (出入記住閂門🙇🏻‍♀️)

🔺買野食係自助型式,買完坐低等嗌號碼🔈就可以拎🙆🏻‍♀️

🔺可用Whatsapp落定單🥡

2021-09-23 15 瀏覽
《Moo Moo》觀塘真係有好多唔同類型既食肆!但呢間竟然可以喺林林總總嘅餐廳中依然保持到高人氣~ 今日就約朋友去試下佢既性價比高既burger!🍭鹹蛋黃雞堡($69)我好鍾意食鹹蛋黃,見到竟然有鹹蛋黃burger 咁特別緊係要嗌嚟試下!開初以為佢係鹹蛋黃炸雞扒,點知佢原來係鹹蛋黃醬嚟~ 覺得有少少失望~ 不過佢塊雞扒真係超級Juicy嫩滑!幾驚喜!🍭經典之堡($60)係傳統既牛漢堡~ 係用咗美國穀飼牛肉~ 肉質嫩滑多汁!夾埋車打芝士、新鮮蔬菜同秘製moo moo汁一齊食幾正~ 佢既包係烘過既,做到內脆外軟~🍭芝士肉醬薯條($39)呢個真係堅邪惡但又好好食🤣 佢啲車打芝士同肉醬既份量都好多!啲味道係夾到我食唔停~不過食完真係要懺悔😂😂🍭可口可樂($12)🍭熱朱古力($18)熱朱古力太多水喇⋯ 好似飲緊朱古力水咁🤣
《Moo Moo》
觀塘真係有好多唔同類型既食肆!
但呢間竟然可以喺林林總總嘅餐廳中依然保持到高人氣~
今日就約朋友去試下佢既性價比高既burger!

🍭鹹蛋黃雞堡($69)

🍭經典之堡($60)

🍭芝士肉醬薯條($39)
不過食完真係要懺悔😂😂

🍭可口可樂($12)
🍭熱朱古力($18)
熱朱古力太多水喇⋯ 好似飲緊朱古力水咁🤣
2021-09-21 12 瀏覽
觀塘呢間主打手工漢堡同炸物嘅小店 價位親民 相信唔少喺附近返工嘅人都聽過 舖面唔大 但室外室內均有少量用餐位置‎♡‧₊˚ 白 菌 之 堡 $65松露蛋黃醬、白菌、芝士同安格斯牛肉嘅配搭💯✨ 微微烘過嘅麵飽夾雜牛油香 牛肉質感厚實 肉味重 食到後尾啲肉汁仲流曬出嚟🤣💫7.2/10‎♡‧₊˚ 魚 full 之 堡 $62呢個冇白菌之堡咁saucy 但塊魚柳有驚喜🤩 新鮮炸起嘅魚柳咬落熱辣辣 口感外脆內軟 整體口感豐富🤤💫 8/10‎♡‧₊˚ 肉汁芝士薯條 +$29膨拜嘅肉汁味道濃郁得黎唔會太鹹 薯條略嫌淋咗少少🤏🏼 同埋如果芝士份量多啲會更好💫 6.5/10

‎♡‧₊˚ 白 菌 之 堡 $65
💫7.2/10