2021-08-24 17 瀏覽
早兩日放假當然要同老婆去食多啲好嘢啦😊我哋突然間心血來潮想食Burger,咁我哋就上網搵下睇下邊間多好評,最後我哋決定去觀塘嘅「Moo Moo Burger」🍔經典之堡$60+$29芝士肉醬薯條配汽水呢個Burger真係好經典,係以前細細個先食到嘅味,依家可以食得返😍一大塊芝士 配 好厚嘅漢堡,一咬落去啲肉汁咇哂出嚟🤪白菌之堡$65呢個Burger除咗頭先所講嘅一大塊芝士 配 好厚嘅漢堡,一咬落去啲肉汁咇哂出嚟,再加上磨菇,磨菇都係十分之夾漢堡嘅一個食材👍酥炸雞鎚$45/3隻雖然呢個炸雞鎚不算太特別,但佢面頭嘅辣醬不可不提,辣得黎又唔會非常辣,比到人好開胃嘅感覺😋

經典之堡$60+$29芝士肉醬薯條配汽水

白菌之堡$65

炸雞鎚$45/3隻
2021-08-23 31 瀏覽
🍽Moo moo幾年前都曾經黎過呢間野聽住live band食burger, 今日雖然係lunch time無live band, 但經過都好想試返呢間😆🤍魚Full之堡($62)見到個名覺得幾特別就俾佢吸引咗,佢同魚柳包唔同嘅地方就係多咗生菜、蕃茄、同埋蜜糖芥末醬,魚柳感覺都幾大塊,食落唔會太乾。🤍美式之堡($63)佢係用咗安格斯牛,食落塊肉會有啲肉汁,仲有好香嘅牛肉味,同魚full之堡一樣有蕃茄同埋生菜,不過佢就用咗BBQ醬,同安格斯牛嘅味道幾夾🤍芝士肉醬薯條(+$29)平時冇特別鍾意食肉醬,不過估唔到原來佢配埋薯條食又幾好味,佢係一pat肉醬咁樣放喺面,所以其實食嘅時候自己可以調節點多啲定點少啲🤍肉汁芝士薯條(+$29)一樣都係有芝士,但係佢用咗肉汁,就多咗一份肉既香味,雖然個感覺冇肉醬芝士咁酸酸甜甜咁fresh,不過一樣好味💰人均消費:約$100📍94-96, How Ming Street, Kwun Tong, Hong Kong
🍽Moo moo

🤍魚Full之堡($62)

🤍美式之堡($63)

🤍芝士肉醬薯條(+$29)

🤍肉汁芝士薯條(+$29)

💰人均消費:約$100

2021-08-23 22 瀏覽
۵ ❥ MOO MOO ⋆ ۵⑀∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝✑ ✑ 白菌之堡set $65 +28$65. ✑ ✑ 美式之堡+雞扒 set $63 +14➴ 觀塘呢間MooMoo係銅鑼灣都開左MooMoo plus 不過今次都係第一次試😆漢堡排係手打美國安格斯牛肉,而且麵包用牛油烤焗,有彈性濕潤。白菌之堡牛肉漢堡排有肉汁熟度剛好,不過白菌份量就唔太夠。另外小食可以點薯條🍟沙拉🥗或者芝士肉醬薯條❣️ 芝士肉醬薯條有大量芝士同香甜番茄肉醬,加上薯條好肥肥,不過呢個combo好好食😛/✿˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞☞ ☞ MOO MOO (觀塘)觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ♡ 𝑃𝑙𝑒𝑎𝑠𝑒 𝑙𝑖𝑘𝑒, 𝑓𝑜𝑙
۵ ❥ MOO MOO ⋆ ۵

∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝

✑ ✑ 白菌之堡set $65 +28
$65.

✑ ✑ 美式之堡+雞扒 set $63 +14

/✿

☞ ☞ MOO MOO (觀塘)
觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖

♡ 𝑃𝑙𝑒𝑎𝑠𝑒 𝑙𝑖𝑘𝑒, 𝑓𝑜𝑙𝑙𝑜𝑤 𝑎𝑛𝑑 𝑠ℎ𝑎𝑟𝑒 ⍢ ♡

∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝ ∝

🥯𝐿𝑜𝑣𝑒 𝑡𝑜 𝑘𝑛𝑜𝑤 𝑦𝑜𝑢𝑟 𝑟𝑒𝑐𝑒𝑛𝑡 𝑔𝑜-𝑡𝑜 𝑠𝑝𝑜𝑡𝑠 𝑖𝑛 𝐻𝐾🥯
2021-08-22 2257 瀏覽
觀塘平價好食手工漢堡放假去觀塘行街,見到鴻圖中心地下有類似food court有很多餐廳,而且價錢都合理,不過大部份都是星期一至五開門,唯獨看到這家漢堡包🍔繼續營業,而且賣相吸引,價錢也很便宜小店環境算寬敞,木材家具座位舒適,背景音樂🎵播著輕快的英文歌曲。食完自行收拾,免收+1 服務費多款漢堡包選擇,價錢合理,平均$60-$70#經典之堡 $60新鮮出爐,熱騰騰的漢堡扒好香多汁不會粗糙,配上秘製moo moo醬汁味道出色。包着蕃茄、生菜、車打芝士等材料,面包軟熟🥯微甜。超抵食#菇菇堡 $59大啡菇超多汁!而且健康得來充滿菇香味,厚肉彈牙,跟芝麻醬味道很夾,健康又好食#雞翼拼盤 $98薯條賣光了所以選了八件雞翼拼盤,可以自行配搭四款口味~水牛城雞翼有點辣,柚子醬雞翼太甜,推介孜鹽雞翼和加州雞翼,點蜜糖芥茉醬不錯吃😋服務質素:6/10環境舒適度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10
觀塘平價好食手工漢堡

不過大部份都是星期一至五開門,唯獨看到這家漢堡包🍔
繼續營業,而且賣相吸引,
價錢也很便宜

小店環境算寬敞,木材家具座位舒適,

多款漢堡包選擇,價錢合理,平均$60-$70

#經典之堡 $60

#菇菇堡 $59

#雞翼拼盤 $98

薯條賣光了所以選了八件雞翼拼盤,可以自行配搭四款口味~

服務質素:6/10
環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10
2021-08-22
2021-08-20 33 瀏覽
呢間漢堡店喺觀塘同牛頭角中間喺工業大廈入面,價錢唔貴超啱打工仔放飯,放工過嚟食個包Lunch Time仲有Set添架,好抵食雖然我係夜晚嚟食散叫,但係加埋都係$200左右經典之堡 $60個包好有牛油味,超香好軟綿綿嘅包生菜同蕃茄有沙律醬調味同秘製Moo Moo醬汁,係好似燒汁洋蔥汁,又同個包幾夾喎手打美國穀飼牛漢堡唔算厚身,不過牛味好重$60 真係抵食肉汁芝士薯條 $39$40 都幾大份,而且汁都好多,唔會食到尾無哂汁薯條嘅質地有啲似係薯皮肉汁同薯條嘅組合,味道有啲似KFC嘅薯蓉炸魷魚鬚 $68呢個真係最好食,雖然係幾樣野入邊最貴首先份量真係唔少然後佢會將魷魚鬚太大嗰部份切開一粒粒食落好似墨魚咀咁彈牙,超正又Juicy蝕晒成兜,都唔會有一粒半粒好韌
呢間漢堡店喺觀塘同牛頭角中間
喺工業大廈入面,價錢唔貴
超啱打工仔放飯,放工過嚟食個包
Lunch Time仲有Set添架,好抵食
雖然我係夜晚嚟食散叫,但係加埋都係$200左右

經典之堡 $60
個包好有牛油味,超香好軟綿綿嘅包
生菜同蕃茄有沙律醬調味
同秘製Moo Moo醬汁,係好似燒汁洋蔥汁,又同個包幾夾喎
手打美國穀飼牛漢堡唔算厚身,不過牛味好重
$60 真係抵食

肉汁芝士薯條 $39
$40 都幾大份,而且汁都好多,唔會食到尾無哂汁
薯條嘅質地有啲似係薯皮
肉汁同薯條嘅組合,味道有啲似KFC嘅薯蓉

炸魷魚鬚 $68
呢個真係最好食,雖然係幾樣野入邊最貴
首先份量真係唔少
然後佢會將魷魚鬚太大嗰部份切開一粒粒
食落好似墨魚咀咁彈牙,超正又Juicy
蝕晒成兜,都唔會有一粒半粒好韌
2021-08-04
「食物擁有著能安撫人心的治癒力量,這股力量足於超越時間、言語、國籍。」⁡咩料呀又話𝙲𝚞𝚝𝚝𝚒𝚗𝚐又食𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛…!𝙷𝚘𝚕𝚍 𝚘𝚗,其實冇人話減肥要𝟷𝟶𝟶%𝙲𝚕𝚎𝚊𝚗 (除非你要參加健美比賽𝚘𝚛 要急急腳減脂),間唔中𝙲𝚑𝚎𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐真係完全冇問題👍🏻,最緊要知道點樣安排其他餐點,懂得其他時間自律就𝚘𝚔啦。⁡觀塘最多係咩?除咗人之外就係𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛𝚜𝚜𝚜𝚜𝚜𝚜😂。𝙱𝚕𝚞𝚎 𝙼𝚘𝚗𝚍𝚊𝚢總是特別累,所以下班後更加需要一份𝙲𝚘𝚖𝚏𝚘𝚛𝚝 𝚏𝚘𝚘𝚍,漢堡和雞翼,加上啤酒,絕對是不二之選。呢度仲有露天位⁡𓃽•••••••••••••••☽⁡🍔𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛🍔⁡▪️熱帶之堡▪️($𝟼𝟽)𝙲𝚕𝚊𝚜𝚜𝚒𝚌,漢堡用安格斯牛是定番吧!鍾意佢哋嘅包皮燒到微脆,菠蘿有微微的碳烤味,甜味迫出來後菠蘿汁流到鹹香的芝士和手打牛肉上一齊咬,牛肉仍然突出,加酸甜的千島汁❤️‍🔥,不死配搭。𝙿.𝚂. 希望蕃茄不要用邊邊的就好了𝚇𝙳⁡▪️鹹蛋黃雞堡▪️($𝟼𝟿)比較𝙵𝚞𝚜𝚒𝚘𝚗的𝙲𝚘𝚖𝚋𝚒𝚗𝚊𝚝𝚒𝚘𝚗,雞排很有心思地先用鹹蛋黃一起炸起。包皮亦搽了厚厚一層鹹蛋黃醬,索滿香氣,濃至起沙,和沙律醬一起咬頗有趣,口味較重,會有點漏。像清爽派

🍔𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛🍔

▪️熱帶之堡▪️($𝟼𝟽)
𝙿.𝚂. 希望蕃茄不要用邊邊的就好了𝚇𝙳
▪️鹹蛋黃雞堡▪️($𝟼𝟿)
比較𝙵𝚞𝚜𝚒𝚘𝚗的𝙲𝚘𝚖𝚋𝚒𝚗𝚊𝚝𝚒𝚘𝚗,雞排很有心思地先用鹹蛋黃一起炸起。包皮亦搽了厚厚一層鹹蛋黃醬,索滿香氣,濃至起沙,和沙律醬一起咬頗有趣,口味較重,會有點漏。像清爽派的我更喜歡熱帶之堡𝚇𝙳。

🍗𝚂𝚗𝚊𝚌𝚔🍗

▪𝙲𝚊𝚓𝚞𝚗 𝙱𝚞𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚆𝚒𝚗𝚐𝚜▪️($𝟼𝟾/𝟼 𝚙𝚒𝚌𝚜)
𝙲𝚊𝚓𝚞𝚗卡津一字源於𝙰𝚌𝚊𝚍𝚒𝚊𝚗,所指的是𝟷𝟼-𝟷𝟽世紀在加拿大居住的法裔人,獵人們慢慢定居到紐奧良,發展出屬於他們的飲食文化🔥。

而𝙲𝚊𝚓𝚞𝚗一般會被聯想到美式香辣口味的辛香料,所以這款雞翼咬下熱辣辣,會滿佈蒜椒味鹹香調味,好啱送酒 。

非常有趣嘅係佢地於每隻雞翼上抹咗一層謎之鹹蛋黃🤣🤣🤣,而且仲可以揀多一款醬,不過覺得本身已經好夠味,就冇特別點嚕。
食完個樣:🤰🏻
𝙲𝙿值 : 🌝🌕🌕🌑🌑
𓃽•••••••••••••••☽

𝚏𝚢𝚒 ,一份漢堡連三隻雞翼閒閒地都𝟿𝟶𝟶卡,不過我之後做𝚐𝚢𝚖🙆🏻‍♀️有𝚀𝚞𝚘𝚝𝚊,冇驚過。

2021-08-20 97 瀏覽
Moo Moo burger有室內同室外,室外霓虹燈酒吧設計,想收工chill下啤啤佢,係不錯的選擇。我揀左經典之選($60),蕃茄,芝士,生菜 樣樣齊,肉汁流曬出黎,仲爆汁流左落條裙到添,唔係講笑架。。老公就揀左($63)有埋煙肉, 口感就更豐富喇。不得不提個包, 鬆軟香甜,漢堡包 最緊要包的質感,加分喇。雞翼($68/6隻)有7種口味以為2隻為一組, 最後落單先知揀一款, 內心掙扎咗好耐, 揀左柚子蜜口味, 甜甜酸酸帶點清新, 感覺冇咁罪惡感, 外皮香脆雞肉嫩滑, 實在太多口味想試,下次再試啦 食burger 唔食薯條好似差啲野咁, 最後先追加肉汁芝士薯條($32), 超大一盤, 嘩!有拉絲芝士, 見到就興奮。
Moo Moo burger

經典之選

老公就揀左($63)有埋煙肉, 口感就更豐富喇。

美式之堡

不得不提個包, 鬆軟香甜,漢堡包 最緊要包的質感,加分喇。

柚子蜜雞翼

肉汁芝士薯條

2021-08-16
經典之選
柚子蜜雞翼
  • 經典之堡
2021-08-19 30 瀏覽
MOO MOO (觀塘)😆😆好少嚟牛頭角呢邊食野,都唔知原來牛頭角有間幾高質既burger店🥰🥰經典之堡 $60 🍔入面有優質安格斯牛肉、芝士、生菜、蕃茄同由特調Moo Moo汁製成🥰叫得經典之堡,當然唔會令人失望!安格斯肉同佢特調既汁真係超級夾😆而且肉汁超多,真係貨真價實😆生菜同蕃茄好fresh!半溶既芝士放係牛肉上面真係超級正!全部夾埋一齊食係唔會太漏🥰美式之堡 $63 🍔入面有同樣優質安格斯牛肉、芝士、生菜同蕃茄,但佢仲多左煙肉同埋係用BBQ汁製成既😆😆我超中意佢個BBQ汁🥰煙肉都令burger有多重口感🥰細沙律 +$15 🥗唔想食得咁heavy,可以揀叫沙律配burger❤️咁就唔會咁大罪惡感🤣🤣芝士肉醬薯條 +$29🍟芝士同肉醬超級多!薯條即叫即炸,超級正!脆口又好食🥰🥰一定要叫呢個!熱薄荷茶 +$5 🧊好解渴😆又好fresh熱朱古力 +$5 🍫中意甜既你地可以試下😋如果唔想食burger既朋友仔,可以揀食熱狗架!而且野飲都有好多選擇❤️奶昔都有架😆店鋪入面出面都有位提供比客人,如果想坐得闊落啲,可以選擇坐出面架🥰呢間鋪頭係自己去櫃台落單同自助取餐既😆服務員都幾nice架🥰地址:
MOO MOO (觀塘)😆😆

味道:5/5
環境:4/5
抵食:5/5
2021-08-19 14 瀏覽
經典之堡🍔🍔麵包係偏向軟熟漢堡扒食得出係用新鮮牛肉做牛肉味重再加上有肉汁配搭芝士🧀蕃茄🍅生菜🥬隱隱約約食到陣陣黑松露味多種口感熱帶之堡同經典之堡一樣有漢堡扒蕃茄芝士同埋生菜但係佢另外仲加咗煙肉有一陣煙肉嘅鹹香味,再加上菠蘿片酸酸甜甜咁樣唔會太漏令成個漢堡包更加有層次肉醬芝士薯條薯條夠脆卜卜 份量都好多肉醬同埋芝士店家俾得毫不吝嗇令到每一條薯條都可以配搭住芝士肉醬食佢肉醬亦都調味啱啱好唔會太鹹太膩炸雞塊炸雞塊係即叫即炸,咬開入面仲會冒啲白煙出嚟佢會配埋一個他他醬,酸酸甜甜十分開胃
經典之堡🍔🍔

多種口感

熱帶之堡

同經典之堡一樣有漢堡扒蕃茄芝士同埋生菜
但係佢另外仲加咗煙肉
有一陣煙肉嘅鹹香味,再加上菠蘿片

酸酸甜甜咁樣唔會太漏

令到每一條薯條都可以配搭住芝士肉醬食
佢肉醬亦都調味啱啱好
唔會太鹹太膩

炸雞

炸雞塊係即叫即炸,咬開入面仲會冒啲白煙出嚟
佢會配埋一個他他醬,酸酸甜甜十分開胃

2021-08-19 19 瀏覽
之前喺佢哋位於當時新開嘅銅鑼灣分店試過,食完真係讚口不絕👍🏻知道第一間鋪就係位於觀塘嘅,所以今日放工晚餐就嚟𝙈𝙤𝙤 𝙈𝙤𝙤🐮啦呢度店面雖然比銅鑼灣細啲,以𝐁𝐚𝐫枱高櫈為主感覺幾𝐜𝐡𝐢𝐥𝐥啱哂打工仔放工食下野聚下🍻▫️經典之堡 $𝟔𝟎▫️經典之堡+大啡菇 $𝟖𝟖一切從簡,食得出真滋味😋配料包括有新鮮製牛肉漢堡、半溶芝士、爽脆生菜、蕃茄以及佢哋秘製醬汁‼️加多$𝟐𝟖搭埋多汁𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲大啡菇,更豐富層次口感👍🏻不得不提就係佢哋嘅麵包,煎得香脆而且口感鬆軟煙韌,富有牛油香味,怪不平日放工時間後一樣咁多人嚟捧場啦🎉🎉▫️肉醬薯條 $𝟑𝟗食得🍔又點可以唔襯返🍟,粗薯灑上味粉再淋上肉醬份外惹味,真係食到停唔到口😋😋▫️可樂 $𝟏𝟐

▫️經典之堡 $𝟔𝟎
▫️經典之堡+大啡菇 $𝟖𝟖
▫️肉醬薯條 $𝟑𝟗
▫️可樂 $𝟏𝟐
2021-08-17
2021-08-15 29 瀏覽
🍽 MOO MOO觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖🐽 以前對漢堡包的印象就係連鎖店嗰啲乾乾扁扁嘅漢堡包,而家手工漢堡包店越開越多,大家終於可以食到有水準嘅漢堡🤣MOO MOO嘅漢堡包唔算太貴,食材新鮮又足料,平時放工同朋友嚟chill下都得☺️美式之堡 $63 (🧡🧡🧡🤍)​ 入面有安格斯牛肉、芝士、蕃茄、煙肉、生菜、秘製BBQ醬汁。 包皮係用充滿牛油味嘅軟包,烘得外脆內軟。牛肉漢堡扒好厚身,唔會好多筋亦都唔會好肥膩,但就略嫌唔夠juicy🤣煙肉都係比較厚,如果可以煎得脆少少就好啦!生菜同蕃茄都好新鮮~整體嘅配搭好match,濃郁得來又帶點清爽,加埋MOO MOO的秘製醬汁,將漢堡的味道昇華🤪魚full之堡 $62(🧡🧡🧡)豬豬偵探曾經都係魚柳包嘅fans,呢度嘅魚full之堡就係高配版嘅魚柳包,入面有塊超大超大嘅魚柳,肉質鮮嫩多汁,連鎖快餐店係完全不能比,不過魚柳冇調味,味道比較清淡,主要味道來自於醬汁🤣漢堡包用嘅醬汁係蜜糖芥末醬,可能自己食慣沙律醬酸酸甜甜嘅味道,覺得芥末醬就普通啦~跟餐 芝士肉醬薯條🍟+🥤$29 (🧡🧡🧡🤍)薯條炸到香脆熱辣辣,芝士味十分香濃,肉醬的份量可
🍽 MOO MOO
觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖

美式之堡 $63 (🧡🧡🧡🤍)​

魚full之堡 $62(🧡🧡🧡)

跟餐 芝士肉醬薯條🍟+🥤$29 (🧡🧡🧡🤍)
薯條炸到香脆熱辣辣,芝士味十分香濃,肉醬的份量可以鋪滿全部薯條🍟😋佢嘅味道比起平時食嘅芝士肉醬薯條更濃郁,正啊~

(5分滿分,🤍=0.5分)⁣⁣​
  • 美式之堡
  • 魚Full之堡
  • 芝士肉醬薯條
2021-08-12 41 瀏覽
自從上次食完five guys覺得唔好食之後都唔太敢喺觀塘食burger呢次食呢間moo moo都係個fd 食過覺得唔錯先叫我去食選擇都多我地揀左個經典之堡同白菌之堡再加大家都推薦嘅肉醬薯條同水牛城雞搥漢堡賣相唔錯就咁睇已經見到漢堡扒啲肉汁油油亮亮咬落去食到蔬菜爽口新鮮經典之堡配特調moo moo 醬汁朋友話似沙律醬我嘅白菌之堡配松露醬味道香濃仲有磨菇食添~比起five guys 真係差太遠價錢更平而且味道係過之而無不及呢度絕對值得更多人幫襯!肉醬薯條香焗薯條無炸薯條咁熱氣薯條粗身,勁多薯肉醬芝士都香口水牛城雞搥水牛城醬好好味微酸偏辣好惹味!而且佢地處理得好細心將雞搥肉推晒向前食落啖啖肉正!
自從上次食完five guys覺得唔好食之後

味道香濃
仲有磨菇食添~
比起five guys 真係差太遠
價錢更平而且味道係過之而無不及
呢度絕對值得更多人幫襯!

肉醬薯條
香焗薯條無炸薯條咁熱氣
薯條粗身,勁多薯
肉醬芝士都香口

水牛城雞搥
水牛城醬好好味
微酸偏辣好惹味!
而且佢地處理得好細心
將雞搥肉推晒向前
食落啖啖肉
正!
2021-08-07
  • 白菌之堡
2021-08-11 107 瀏覽
今日團購買野黎到牛頭角,順便食埋晚飯先返屋企。🍔經典之堡 $60好食😋必點! 用上美國穀飼牛肉、新鮮生菜🥬、蕃茄、秘制Moo Moo汁,牛肉厚身,真係啖啖肉,穀飼牛肉味香濃。🍔美式之堡 $63用上安格斯牛肉、BBQ汁,仲有大大塊煙肉,安格斯勁juicy 多肉汁 ,煙肉🥓鹹香,整個Burger 有多重口感。好鐘意佢地嘅麵包🥯,外表鬆軟,充滿牛油香味。🥗正雞沙律 $52沙律勁足料,有雞肉、羅馬生菜、紅毛菜、九芽菜、粟米粒、紅腰豆、麵包粒,配上千島醬,雞肉烤得好惹味,健康好食。🥤飲品叫左可樂 $12/罐食物即叫即整,熱熱辣辣夠晒新鮮。
今日團購買野黎到牛頭角,順便食埋晚飯先返屋企。

🍔經典之堡 $60

經典之堡

🍔美式之堡 $63

美式之堡

好鐘意佢地嘅麵包🥯,外表鬆軟,充滿牛油香味。

🥗正雞沙律 $52

正雞沙律

🥤飲品叫左可樂 $12/罐

食物即叫即整,熱熱辣辣夠晒新鮮。

2021-08-11
經典之堡
正雞沙律
2021-08-10 30 瀏覽
Moo moo 位於牛頭角鴻圖中心地下,為區內極少有以漢堡包為主打的美式餐廳。午餐時段餐廳座無虛席,不過始終都是美式快餐,所以輪候位置一般亦不需要太長時間。個人推介白菌之堡,材料豐富,牛肉芝士生菜蕃茄,牛肉漢堡中間多了一層白菌,可以提供多一重口感,而且更可以減低牛肉漢堡包之油膩感。牛肉味道相對比較濃味,而且牛肉非常厚,午餐來說,絕對有飽肚感覺。跟餐+29可以有三款薯條及汽水,漢堡包加薯條,美式漢堡包餐最正確的選擇。

2021-08-09
5 分鐘 (堂食)
2021-08-07 40 瀏覽
Moo Moo 位於工廠區,位置不顯眼,但如果想喺觀塘食好味既漢堡,絕對值得一試😎Moo Moo既漢堡麵包係用日本麵粉,由本地工場自制既。麵包唔會比漢堡既料整到濕晒,依然保持到彈性同脆口。1.美式之堡(有安格斯牛肉、煙肉、芝士、蕃茄、生菜、BBQ汁)2.白菌之堡(有安格斯牛肉、白菌、芝士、蕃茄、生菜、松露Mayo)漢堡非常之足料、好味,安格斯牛肉既牛肉味足,有咬口。3.芝士肉醬薯條4.肉汁芝士薯條粗薯有薯蓉,芝士肉醬咸左少少但好惹味😋,肉汁芝士仲拉到絲添!😋😋

1.美式之堡
(有安格斯牛肉、煙肉、芝士、蕃茄、生菜、BBQ汁)
2.白菌之堡
(有安格斯牛肉、白菌、芝士、蕃茄、生菜、松露Mayo)

漢堡非常之足料、好味,安格斯牛肉既牛肉味足,有咬口。

3.芝士肉醬薯條
4.肉汁芝士薯條