2021-11-10 21 瀏覽
位於工廠區既一個細foodcourt入面, 當日去見到漢堡店係最多客, 3-4點都仲會有人食嫁🙃 呢度既漢堡款式唔算多, 但係都滿足到唔用肉類需求既人群, 小食都係正常既款式😎美式之堡🐮($63)漢堡包又點少得牛肉呢, 呢個豐富既漢堡用左優質安格斯牛肉,芝士, 番茄, 生菜, 洋蔥, 煙肉, BBQ汁🧀 牛肉幾厚身, 而且幾juicy, 夾埋全部配料一齊食係大滿足😍滋味雞堡🐔($60)除左牛肉之外, 雞肉漢堡我都幾鐘意食, 一大塊微微煎過既嫩滑既雞扒配上芝士,番茄, 生菜, 唔食牛既朋友呢個會係一個唔錯既選擇👍🏽洋蔥圈🧅($39)食漢堡點都要食返啲熱氣野先叫完滿, 今次我地唔揀薯條而係選擇左洋蔥圈🧅 脆卜卜既外層包住中間甜甜既洋蔥圈, 係正既😍 除左薯條之外洋蔥圈都係一個幾好去襯托漢堡包既選擇📝除左單點之外, 仲可以加錢轉餐就會跟細薯條同埋汽水🥤大家如果係附近返工或者經過開既都可黎試下嫁😉

美式之堡🐮($63)

滋味雞堡🐔($60)

洋蔥圈🧅($39)

2021-11-09
  • 美式之堡
  • 滋味雞堡
  • 洋蔥圈
2021-11-06 31 瀏覽
呢間餐廳主打快餐有好多種漢堡包 特別想讚就係佢哋嘅經典芝士牛肉漢堡 份量唔算太大但係已經好夠食 環境好舒服好方便 比完錢然後攞嘢食可以揀自己想坐嘅位置 同朋友吹水食嘢 10分不錯的仲有佢哋嘅沙律真係好好食 如果想減肥唔想食得太飽嘅話 建議食佢哋嘅雞肉沙律 分量十足一定會夠食的菜配上紅豆同埋配上粟米 仲有佢哋嘅雞肉都好食的 調味調得好好 仲有佢哋可以揀沙律醬的 我就揀咗千島醬 同埋佢哋嘅薯條都好大份 兩個人夠食㗎啦 佢仲有好多唔同口味嘅薯條特別係芝士肉醬薯條 建議大家去食
呢間餐廳主打快餐
🍽🍴🍽🍴🍽 🍴 🍔🍔🍔🍔🍔 🍴 🍽🍴🍽🍴🍽-🥢 經典之堡 $60 🆗包入面有車打芝士、手打牛肉、生菜同蕃茄,再配埋秘制Moo Moo汁。麵包好重牛油味,食落外脆內軟;Patty非常Juicy但牛味唔重🥸。🥢 正雞沙律 (配柚子醋) $52 🆗沙律面頭有雞肉、麵包粒同蕃茄。下面個層就係羅馬生菜、紅毛菜、九芽菜、粟米粒同紅腰豆。除咗柚子醋之外仲可以配凱薩沙律醬或者千島醬。肉同沙律嘅份量都好多,食完都夠飽😽。🥢 芝士肉醬薯條 $39 🆗薯條可以配肉醬或者肉汁。薯條食落非常脆口,面頭仲有少少辣粉🤪。肉醬亦都唔膩,加埋咸香嘅芝士真係好好食!🥢 炸雞塊 $39 🆗新鮮炸起嘅炸雞真係熱到辣手🤡!總共有六嚿,外層好厚好脆。-🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7.5/10環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 6.5/10服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7.5/10整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.1/10-🍽🍴🍽🍴🍽 🍴 🍔🍔🍔🍔🍔 🍴 🍽🍴🍽🍴🍽

🍽🍴🍽🍴🍽 🍴 🍔🍔🍔🍔🍔 🍴 🍽🍴🍽🍴🍽
🥢 經典之堡 $60 🆗

🥢 正雞沙律 (配柚子醋) $52 🆗

🥢 芝士肉醬薯條 $39 🆗

🥢 炸雞塊 $39 🆗

新鮮炸起嘅炸雞真係熱到辣手🤡!總共有六嚿,外層好厚好脆。

🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7.5/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 6.5/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7.5/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.1/10

🍽🍴🍽🍴🍽 🍴 🍔🍔🍔🍔🍔 🍴 🍽🍴🍽🍴🍽
MOO MOO (觀塘)觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖經典之堡 $60手打美國穀飼牛肉,加上半溶車打芝士片、蕃茄及生菜,配MOO MOO秘制醬汁入口甜甜酸酸,開胃!麵包掃左少少牛油再烤烘,所以包面軟、包底帶點焦香而且脆口~滋味雞堡 $60 (+$8 菠蘿片)雞扒經過煎香,雞皮脆脆地,香口! 肉質保留肉汁juicy!無煎過熟!另+$8菠蘿~菠蘿片真係漢堡包好拍檔黎~好夾😆! 加埋微微辣的Mayo醬汁配芝士片、生菜、蕃茄,清新!芝士肉醬薯條 $39調味唔會過酸亦唔會過鹹,肉碎同醬汁份量比例啱啱好,碎肉份量多,而且仲有半溶芝士,夾埋幼薯條一齊食夠晒邪惡!蜜桃冰茶 $28飲得出由蜜桃茶包沖製,無糖份,解膩得嚟又健康!Zero可樂 $12小評💁🏻‍♀️:漢堡店心有室內、室外位置,兩種美式風格~經過室外座位附近位置,離遠都聞到陣陣煎漢堡扒同煎麵包香味
MOO MOO (觀塘)
觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖

經典之堡 $60
麵包掃左少少牛油再烤烘,所以包面軟、包底帶點焦香而且脆口~

滋味雞堡 $60 (+$8 菠蘿片)

芝士肉醬薯條 $39

蜜桃冰茶 $28
飲得出由蜜桃茶包沖製,無糖份,解膩得嚟又健康!

Zero可樂 $12

小評💁🏻‍♀️:
2021-11-06 22 瀏覽
突然好想食漢堡包,醒起見過有間喺牛頭角嘅手打漢堡,價錢又唔貴,又有奶昔飲,梗係要試吓。經典漢堡見到介紹係新鮮手打美國穀飼牛肉,好吸引😍 果然牛味夠重,而且好juicy,最特別係加入佢哋嘅特製moo moo 汁,其他地方一定食唔到。另外值得一提係佢嘅麵包用牛油烘咗吓,好香脆。鹹蛋黃雞堡聽過名已經知道好邪惡,但都係忍唔住叫。朋友試第一啖,已經忍唔住話鹹蛋黃味好香好重,而且雞夠嫩,同鹹蛋黃好夾好好味。薯條估唔到套餐嘅薯條份量都咁足,新鮮熱辣,夠和香脆,而且茄汁自己攞,無限加,正。咖啡奶昔好少飲咖啡奶昔,奶味唔會好重,而且唔會好甜,飲得出咖啡味,都幾特別,雖然要加錢轉,不過都值得。

經典漢堡

鹹蛋黃雞堡

薯條

咖啡奶昔

2021-11-05 25 瀏覽
通常好食嘅burger🍔閒閒地要百幾蚊先至食到,最近竟然比我搵到間隱世漢堡餐廳,平民價錢,而且質素都唔錯👍唔好以為平民價錢就比民平嘢食你,佢哋真係好用心,質素一啲都唔差架,我就叫咗:🍔熱帶之堡($67):新鮮手打優質美國榖飼牛肉🥩、芝士🧀、菠蘿🍍、生菜🥬、蕃茄🍅、煙肉🥓,醬汁係千島醬中午時段(11:30-16:30)可以加錢轉套餐😉我跟咗個細沙律🥗及汽水🥤(+$15)漢堡即叫即整,熱辣辣,牛肉好厚好juicy,加埋其他配料口感好豐富:芝士香濃、菠蘿清甜、生菜蕃茄新鮮、煙肉脆口,千島醬同以上配料好match,咁嘅價錢食到咁高質嘅漢堡,一個字「正😋」!佢仲有好多款式嘅漢堡,一定會再來🤤,下次帶埋屋企人/朋友一齊嚟,可以試多啲口味及不同小食😗

🍔熱帶之堡($67):

中午時段(11:30-16:30)可以加錢轉套餐😉
我跟咗個細沙律🥗及汽水🥤(+$15)

2021-11-05 39 瀏覽
今日突然🍔癮起,收工就捉左男友陪我去食呢間手工漢堡✌️我叫左個熱帶之堡走芝士,男友叫左經典之堡走芝士,另外加左小食薯條同三隻炸雞鎚😁我既熱帶之堡烘到外面脆裡面軟熟,食既時候散發住濃濃牛油香,仲要零添加劑無防腐劑👏 健康又好食😋安格斯​牛肉牛味濃郁兼彈牙👍煙肉好香口,​菠蘿勁juicy😍​🍅生菜新鮮爽脆,可以解一解煎肉既輕微油膩感,加埋我喜歡既千島醬提升左成個味道同層次😙男友既經典之堡就係搭配比較基礎既配料,特別在於個汁係自家用洋蔥同黑醋等等煮出黎,都幾好食😊薯條$25一份黎講份量超多😂 不過印象中上次黎食係粗身同帶皮既,個人口味中意粗身多啲🙊炸雞鎚係配蜜糖芥末醬,但原來本身已經辣辣地,好惹味😋 口感香脆,肉質嫰滑juicy👍👍食既途中都見到好多人黎happy hour 🍺🍻 呢度除左室內仲有室外座位,絕對係一個收工放鬆好選擇👏👏
今日突然🍔癮起,收工就捉左男友陪我去食呢間手工漢堡✌️

熱帶之堡走芝士
安格斯​牛肉牛味濃郁兼彈牙👍
煙肉好香口,​菠蘿勁juicy😍
經典之堡走芝士

薯條

炸雞鎚三隻

炸雞鎚三隻

食既途中都見到好多人黎happy hour 🍺🍻
呢度除左室內仲有室外座位,絕對係一個收工放鬆好選擇👏👏
2021-11-04
  • 炸雞鎚
  • 經典之堡
  • 熱帶之堡
2021-11-03 16 瀏覽
-🔸白菌之堡 $65🔸軟殼蟹堡 $88🔸青蘋果特飲 +$13🔸芝士肉醬薯條 +$29-依間moo moo嘅burger幾高性價比,放lunch時間仲會大排長龍架!今次食咗季節限定嘅軟殼蟹堡,即炸嘅軟殼蟹都幾人大隻,配他他醬,仲有新鮮蔬菜等等,厚到我係完全無可能一啖咬晒成個burger,勁誇張!白菌之堡就係松露醬配超多汁嘅牛肉漢堡扒,仲有白菌同蔬菜,好香又夠juicy!叫埋套餐就有芝士肉醬薯條同埋嘢飲啦!
🔸白菌之堡 $65
🔸軟殼蟹堡 $88
🔸青蘋果特飲 +$13
🔸芝士肉醬薯條 +$29

2021-11-01 20 瀏覽
今日去觀塘搵老友聚餐,佢說想食漢堡,但又唔想食麥記,於是就近近地去了#Moo Moo Burger,買了2個burger&一個沙律開心分享。餐廳地方細細,有室內或戶外可選擇,因早食關係,人流不多,故我地選擇咗坐室內,貪佢夠靜。我點了經典之堡,面包剛烤出很軟熟,有香濃嘅牛油,配料的生菜、蕃茄、車打芝士份量十足 ,主角的美國穀飼牛肉漢堡扒咬落多汁,秘製moo moo醬汁微酸,可中和一點油膩感。另一款是白菌之堡,呢款換左白磨菇同松露醬,老友說牛油多到流晒出嚟,咬落多汁,味道同口感都豐富😊。翠綠森林沙律,食材有粟米、紅腰豆,同脆卜卜的麵包粒,選了清新的柚子汁,拌勻沙律菜,酸酸地很開胃。飲品點了可樂跟熱柚子蜜。

飲品點了可樂跟熱柚子蜜。
2021-11-01
2021-10-27 24 瀏覽
觀塘食飯時間多數都係好多人, 要食平靚正嘅野都唔容易! 淨係食漢堡包都有好幾間比你選擇, 但要食到自家製嘅包, 我就覺得Moo Moo 唔錯嘅選擇。餐廳係好似快餐店咁, 落單後要等一陣, 再取餐。我叫咗一份經典芝堡🍔 $60 , 再加$15有薯條, 罐裝汽水。漢堡包係用安格斯牛肉🥩製作, 好夠牛肉味, 而且好juicy, 個包係同出面食嘅唔同, 好鬆軟, 好好味! 薯條🍟新鮮熱辣, 夠香脆。 我之前有食過佢嘅芝士🧀肉醬薯條, 都好正, 但因為對我嚟講份量太多太飽, 我食唔哂! 呢一set已經食都我好飽! 如果你同朋友仔一齊食, 可以叫嚟食share薯條嚟食都得! 👍🏻

餐廳係好似快餐店咁, 落單後要等一陣, 再取餐。

2021-10-25
2021-10-21 32 瀏覽
Fresh ingredients and juicy petties. Good value for money for homemade beef burgers in the midst of outstanding restaurants in the busy Kwun Tong area.🐷overall: 8/10The Mush Moo🐮Consists of premium angus beef petty, white mushrooms, cheese, lettuce, tomatoes, truffle mayo sauce. Beef petty is well seasoned and grilled, offering a rich and meaty taste and juicy texture. You can tell it’s authentically homemade. The savouriness of the burger is satisfactory, but the truffle mayo sauce brings it to

🐷overall: 8/10

The Mush Moo🐮
Consists of premium angus beef petty, white mushrooms, cheese, lettuce, tomatoes, truffle mayo sauce. Beef petty is well seasoned and grilled, offering a rich and meaty taste and juicy texture. You can tell it’s authentically homemade. The savouriness of the burger is satisfactory, but the truffle mayo sauce brings it to a whole new level of delicacy. I’m a big fan of truffles and I can say the slight earthy aroma of truffle did add bonus points to the burger. It would be even better if real truffles are added instead.

The Tropical Moo🐮
Ingredients are almost the same for both burgers, including angus beef patties, chewy, juicy and rich in flavour. The only difference is a pineapple piece and thousand island sauce. The pineapple slice is relatively dry, without much juice. Quite disappointing that it’s likely from a canned pineapple. The thousand island sauce is a good match to the savoury flavour indeed.
The  Mush  Moo
  • 肉汁芝士薯條
  • 白菌之堡
1K
2021-10-20 27 瀏覽
前幾日突然好想食burger🤤🤤於是又黎到觀塘既MOO MOO,上次食過覺得唔錯❤️❤️週末中午1點幾去到已經爆滿,果然好受歡迎~~🍔經典之堡 $60✨今次想試下佢地既經典款burger🤩🤩望落好足料,餡料有優質安格斯牛肉、芝士、生菜、蕃茄同秘製MOO MOO醬汁~~塊牛肉好厚身,煎得香脆咬落有肉汁😋😋另外加左($15)轉做套餐,有薯條同汽水~~薯條偏幼身,本身已灑上調味粉,蘸茄汁食更正👍🏻👍🏻🍔白菌之堡 $65✨見有好多人介紹呢個burger,就叫左黎試試~~裡面有優質安格斯牛肉、白菌、芝士、生菜、蕃茄同松露 mayo~~味道都唔錯!白菌份量啱啱好❤️❤️同埋好鍾意佢地既松露沙律醬,每啖都食到松露香味,超濃郁😋😋🍗炸雞塊 $39✨佢地仲有提供幾款小食,我地叫左炸雞塊試試~~炸雞塊炸到金黃色,望落好吸引😍😍外層脆卜卜,咬落外脆內嫩,仲可以蘸沙律醬食添!!份量有5-6舊左右,同朋友share就最啱👍🏻👍🏻
前幾日突然好想食burger🤤🤤
於是又黎到觀塘既MOO MOO,上次食過覺得唔錯❤️❤️
週末中午1點幾去到已經爆滿,果然好受歡迎~~

🍔經典之堡 $60✨
今次想試下佢地既經典款burger🤩🤩
塊牛肉好厚身,煎得香脆咬落有肉汁😋😋
另外加左($15)轉做套餐,有薯條同汽水~~
薯條偏幼身,本身已灑上調味粉,蘸茄汁食更正👍🏻👍🏻

🍔白菌之堡 $65✨
見有好多人介紹呢個burger,就叫左黎試試~~
味道都唔錯!白菌份量啱啱好❤️❤️
同埋好鍾意佢地既松露沙律醬,每啖都食到松露香味,超濃郁😋😋

🍗炸雞塊 $39✨
佢地仲有提供幾款小食,我地叫左炸雞塊試試~~
炸雞塊炸到金黃色,望落好吸引😍😍
外層脆卜卜,咬落外脆內嫩,仲可以蘸沙律醬食添!!
份量有5-6舊左右,同朋友share就最啱👍🏻👍🏻
2021-10-20 28 瀏覽
無意中發現位於觀塘鴻圖道一間手工漢堡店,店舖位置十分方便就腳,坐MTR行5分鐘左右就到啦,店舖有分外面坐/店舖內坐,店舖風格有外國街頭味道一入到舖頭見到Meun就已經餓到呑哂口水,已經準備好個肚腩仔收藏d手工漢堡,呢間小餐廳既漢堡種類好集中 ,每樣都好吸引,有牛肉,雞,菇 ,等等, 其次就係薯條呢間漢堡小餐廳係會回頭既手工漢堡店-經典之堡 $60外脆內軟牛油烤麵包美國車打芝士新鮮手打優質美國穀飼牛肉生菜及蕃茄秘製moo moo🐮 醬(+$15 薯條)(+$13 蜜桃冰茶)經典之堡一食落口有好強既牛肉香味,熱辣辣既牛油包皮配上特製汁,真心好食,漢堡神偷既你一定要試-白菌之堡 $65安格斯牛肉,白菌芝士,生菜,番茄,松露Mayo (+$15 細沙律)(+$5 薄荷茶)今次呢個白菌漢堡有意外收穫,牛肉一樣好香不過今次就配上松露Mayo汁,味道更上一層樓,不過就好快會飽-忌廉蘑菇雞翼(3隻) $40 呢3隻雞翼屬於雞翼餃子,釀左忌廉同蘑菇 奶味稍微有少少重不過平衝到本身隻雞翼

一入到舖頭見到Meun就已經餓到呑哂口水,
呢間漢堡小餐廳係會回頭既手工漢堡店

經典之堡 $60
外脆內軟牛油烤麵包
美國車打芝士
新鮮手打優質美國穀飼牛肉
生菜及蕃茄
秘製moo moo🐮 醬
(+$15 薯條)
(+$13 蜜桃冰茶)

白菌之堡 $65
安格斯牛肉,白菌芝士,生菜,番茄,松露Mayo
(+$15 細沙律)
(+$5 薄荷茶)

忌廉蘑菇雞翼(3隻) $40
  • 經典之堡
  • 白菌之堡
2021-10-19 21 瀏覽
❄️開始轉涼,聽講食多D高熱量既野可以保暖喎😂第一時間諗起🍔🥓🧀🍟⋯⋯⋯⋯😗雖然係小店但都幾多食物選擇哦,仲見到好多人坐係室外到啤一啤🍻!🍔白菌安格斯牛肉 $65--見人推介呢款,就揀左。塊肉煎到好焦香脆,食落有D似煎中式肉餅🤣。個黑松露沙律醬同菇既味好突出,蕃茄同生菜大大舊,食到最後都唔會好膩。我中意呢個麵包,鬆軟得黎有韌性!口感好好。🍔熱帶之堡 $67-除左牛肉,菠蘿+煙肉+千島醬既組合就會再fresh d 同juice d,成個burger 都幾厚好豐富!🍖忌廉蘑茹雞翼 $40 -食落個蘑茹餡甜甜地,無骨雞翼啖啖肉係爽嘅!🍟薯條 $25-非常大盤啊🤭,面頭撒左D調味粉,食落似熱浪味!如果再硬脆D就更好啦!
❄️開始轉涼,聽講食多D高熱量既野可以保暖喎😂
第一時間諗起🍔🥓🧀🍟⋯⋯⋯⋯😗
雖然係小店但都幾多食物選擇哦,
仲見到好多人坐係室外到啤一啤🍻!

🍔白菌安格斯牛肉 $65
--見人推介呢款,就揀左。塊肉煎到好焦香脆,
食落有D似煎中式肉餅🤣。
個黑松露沙律醬同菇既味好突出,
蕃茄同生菜大大舊,食到最後都唔會好膩。
我中意呢個麵包,鬆軟得黎有韌性!口感好好。

🍔熱帶之堡 $67
-除左牛肉,菠蘿+煙肉+千島醬既組合就會

🍖忌廉蘑茹雞翼 $40
-食落個蘑茹餡甜甜地,無骨雞翼啖啖肉係爽嘅!

🍟薯條 $25
-非常大盤啊🤭,面頭撒左D調味粉,
食落似熱浪味!如果再硬脆D就更好啦!

2021-10-16 18 瀏覽
今日係觀塘區放工上網見到呢間餐廳有戶外同戶內位而且有漢堡、小食同啤酒🍻最岩happy hour 兩個人叫左份WING WING PARTY SET $98 有7種唔同口味既雞翼揀4種,每種2隻!而醬汁方面有4種揀2種!柚子蜜雞翼 - 同平時一般食既差唔多菜脯雞翼 - 比較少見既口味,粒粒菜脯鋪係雞翼上面食落更爽口!水牛城雞翼 - 少許Tabasco醬係雞翼面上所以唔太辣加州風味雞翼 - 有d鹹同蔥味醬:蜜糖芥末 、松露可以係雞翼食到一半時沾上保持惹味!鹹蛋黃雞漢堡$69漢堡入面有新鮮既生菜🥬、蕃茄、炸到金黃色既咸蛋雞配上沙律醬,咬落有口感,鹹蛋味較重!花生醬奶昔$48呢個味其他地方好少見,啖啖濃郁香滑既花生醬味奶昔!好好味😋餐廳其實亦有提供酒精飲品🍻可惜呢期要戒酒所以無緣🥲
今日係觀塘區放工
上網見到呢間餐廳有戶外同戶內位
而且有漢堡、小食同啤酒🍻最岩happy hour

兩個人叫左份WING WING PARTY SET $98
柚子蜜雞翼 - 同平時一般食既差唔多
水牛城雞翼 - 少許Tabasco醬係雞翼面上所以唔太辣
加州風味雞翼 - 有d鹹同蔥味
醬:蜜糖芥末 、松露可以係雞翼食到一半時沾上保持惹味!

鹹蛋黃雞漢堡$69

花生醬奶昔$48
呢個味其他地方好少見,啖啖濃郁香滑既花生醬味奶昔!好好味😋

餐廳其實亦有提供酒精飲品🍻可惜呢期要戒酒所以無緣🥲

2021-10-16
$110 (其他)