2008-09-07
一間以"全港唯一江戶前迴轉壽司"口號既壽司店??第一個印象已不好了,一入去個reception 好似未訓醒咁品神咁"暗"左一句野,我又是但答左句"壽司bar..." 居然中woo....至於食物方面, 首先可能自己對去壽司認識唔夠, 江戶前正宗可能就係咁!1. 壽司飯用上疑似普通白米, 外表毫不飽滿(同我個荷包同病相連), 咬落去毫無口感, 飯味更加搵唔到! 2. 一碟軍艦壽司兩件大少不一不在話下, 居然會上闊下窄??3. 用料真係好一般, 絕不是太新鮮之類!除左以上問題, 仲有d可能係個人口味意見:1. 大部分壽司都會預先塗上醬油?2. 部分壽司更用上加入梅子既飯,但係又同d魚生唔夾,食起黎有點格格不入!如果此店是"唯一", 坊間更多"疑似"但更出色既選擇, 我真係搵唔到再去既理由!
3. 用料真係好一般, 絕不是太新鮮之類!
除左以上問題, 仲有d可能係個人口味意見:
1. 大部分壽司都會預先塗上醬油?