2022-02-13
今年生日比呢個疫情打亂晒🤪不過好彩有個窩心姊妹,一早就約我食生日飯😘我地兩個都鍾意食串燒,所以佢上網搵左呢間主要食豚肉串燒,而且依家做緊正價7折優惠,佢即刻上開飯app book位同我食生日飯😍我地Book左3:00,去到原來都幾爆場,聞到好香既串燒味🤤急不及待坐定定就開始點餐😅好姊妹話盡情點,想食乜就點乜,咁就點呢幾樣啦🤣🤣蒜子蕃茄沙律:蕃茄清甜,配上沙律汁,絕對係開胃前菜😋刺身盛(5款):食材絕對唔馬虎👍🏻每件刺身不但新鮮又鮮甜,而且每件都厚切架生蠔刺身:真係不得了,大大隻生蠔,漲卜卜,好鮮味,點少少檸檬汁已好正黑白啤, 巨峰味汽酒:準備食串燒,就點埋野飲,買一送一,超抵😝月見免治豚肉串:肉質好軟稔😋每啖都好juicy, 最緊要加隻日本蛋香味,味道更濃香西班牙黑豚豬頸肉串:肉質半肥瘦有咬口👍🏻脂肪分佈又平均😋西班牙夾心肉:呢個係豬既不見天部位,味道豐富😋師傅燒到外脆內軟,當咬一口,爆汁豬顎骨肉串:豬好多部位都食過,但當在餐牌見到呢個好特別,所以特別點來食,肉味超濃郁,口感有d似似地牛肉咁爽口豬肚串:一d豬騷味都無,亦都處理得好乾淨,口感爽脆厚切白金豚肉:看似成舊肥膏,但入口又不太肥
蒜子蕃茄沙律:
蕃茄清甜,配上沙律汁,絕對係開胃前菜😋
刺身盛(5款):
食材絕對唔馬虎👍🏻每件刺身不但新鮮又鮮甜,而且每件都厚切架
生蠔刺身:
真係不得了,大大隻生蠔,漲卜卜,好鮮味,點少少檸檬汁已好正
黑白啤, 巨峰味汽酒:
準備食串燒,就點埋野飲,買一送一,超抵😝
月見免治豚肉串:
西班牙黑豚豬頸肉串:
肉質半肥瘦有咬口👍🏻脂肪分佈又平均😋
西班牙夾心肉:
豬顎骨肉串:
豬肚串:
一d豬騷味都無,亦都處理得好乾淨,口感爽脆
厚切白金豚肉:
看似成舊肥膏,但入口又不太肥膩,肉味又夠香濃,而且入口又彈牙🤤🤤
食到咁上下飽飽地,點番幾串蔬菜類來食下
蒜芯豬肉卷:
將油香豚肉包住蒜芯,食落有層次,亦都可以減左d油膩感
花生苗卷:
唔係好多餐廳有得食,味道有花生及蔥既混合,口感好香脆😋😋
抱子廿藍:
即係燒椰菜仔,細細粒超爽口🤤🤤
燒菠蘿:
每次食串燒食到最後,一定點呢個,因為絕對解膩,無咁大罪惡感,表面燒到薄薄焦糖咁😋酸酸甜甜
7折左好抵食,大大滿足