今晚同媽媽黎銅鑼灣食泰國菜,mee...lemongrass之前午餐食過一次,覺得平靚正,知道佢出左個龍蝦喇沙,所以又黎多次去食~原隻龍蝦喇沙特價只係$84,馬上點碗試下!上枱超大碗,但麵條份量都係一人份,應該係為左放隻龍蝦先咁大個碗😂麵條食落夠正宗,係由油麵同米粉組合而成,煙韌有咬口,唔會淋patpat!湯底椰香味十足,甜甜地又帶點微辣,好食!但配料就比較單寡,只有隻龍蝦,四舊豆卜同半粒雞蛋。龍蝦無乜味道同有點韌,最正係好多蝦膏!下次應該會點返招牌喇沙~緬甸咖哩牛腩 $78入面有四五大舊牛腩,仲有兩大舊牛筋,好足料!當中仲有半筋半肉的啊!牛筋軟滑帶煙韌,半筋半肉就不用說,肉質夠鬆軟~但都有啲肉係太乾比較鞋。不過好食佔多數。咖哩汁有濃濃嘅椰香味,所以唔會太辣,我好怕辣都食到~蒜蓉通菜 $68呢個炒通菜我覺得炒得真係好好!唔會好多莖部(我自己鍾意食葉),調味適中又炒得唔油!食落啲菜好新鮮好嫩!芒果糯米飯 $48之前都食過,壽司造型嘅甜品,依家擺碟有新設計,靚左之餘仲多左芒果肉!糯米飯暖笠笠,煙韌有咬口,配上鮮甜芒果同咸甜適中嘅椰漿,一啖一滿足!整體價錢同食物質素成正比,店員態度貼心友善,

原隻龍蝦喇沙特價只係$84,馬上點碗試下!

緬甸咖哩牛腩 $78

蒜蓉通菜 $68

芒果糯米飯 $48
整體價錢同食物質素成正比,店員態度貼心友善,值得再黎食!
2018-06-23 103 瀏覽
同朋友喺銅鑼灣行行吓街,有啲肚餓,openrice見到me...lemongrass餐廳呢個名,發現原來同我之前青衣食過既係同一間👻 即刻介紹朋友黎食><平日黎食,都有少少人龍排緊隊,等左無幾耐就有位嚕😝座位乾淨企理,店員見到我shopping啲戰績,仲好細心咁比多張凳我😋💕 好貼心!食物種類好多,款款都好吸引🤣 飲品同甜品同樣有好多選擇,仲好新穎!講左主食先😝😝🤤 呢個係Mee...喇沙👻 就咁睇都可以見到有好多材料,非常足料!有大蝦,蜆肉,蟹柳,魚蛋,豆卜,雞蛋,魷魚等等😋 大蝦好新鮮又大隻,鮮甜彈牙💛 其他材料一啲都唔慳料,正呀!! 另外,湯底我非常鍾意呀! 值得encore! 椰汁味香濃,喇沙湯底好好味! 佢既麵條好特別,一碗麵可以食到2隻口感。有米粉同油麵,2款我都鍾意,油麵彈牙,而米粉可以索曬啲汁🤤💙 第二個主食就係炭燒豬頸肉撈檬粉🐷份量超大🤣🤣 可以for 2個女仔食xd 同平時食開既檬粉一樣會跟一壺魚露🐟 然後同檬粉撈埋一齊! 味道同平時食開既差唔多👍🏼 炭燒豬頸肉好香,唔會太油,岩岩好! 檬粉仲會有其他免費配料,例如花生,生菜💚👻小食方面,我地叫左個香
平日黎食,都有少少人龍排緊隊,等左無幾耐就有位嚕😝

講左主食先😝😝🤤

第二個主食就係炭燒豬頸肉撈檬粉🐷

小食方面,我地叫左個香脆蝦餅😍😍
呢個都係好正😼 有4大舊,份量夠曬! 佢炸粉唔厚,唔會食落成舊粉咁!炸得岩岩好,炸得又薄又脆,內裡既蝦肉大大舊,夠曬彈牙😋唔捨得食曬呀😝 點埋酸甜醬更好味!

我地仲叫左一個地道串燒小食🍢 雞牛各2串,有兩款醬料for你點^ ^ 兩隻肉都好味,特別鍾意雞!好滑!! 另外,牛串燒都燒得好香口🐄 點埋沙嗲醬,正呀!

最後,點少得野飲呢! menu上有好多選擇,而我就比泰國豆奶紅豆冰既外表吸引左去點佢😛 一杯2個人share,因為真係好大杯架!
味道方面,泰國既豆奶好濃厚,充滿豆香,同紅豆冰份外匹配😋🥛
2018-06-22 58 瀏覽
A lucky find. Great taste and the roti tissue is freshly made of course. Good for families as they have baby chairs. The kids loved the dishes and laksa soup was very tasty (drank the whole bowl). The vegetables were fresh and crunchy. Will certainly return
2018-06-22
5 分鐘 (堂食)
  • Laksa
  • Roti  tissue
大蝦炒金邊粉🦐 $78突然之間口痕好想食泰國野🇹🇭就決定晚餐食番上次食過吾錯既泰國餐廳,雖然呢間整體上價錢都偏貴,但佢份量都比較大,而且係銅鑼灣食既話,所以都係一個吾錯既選擇 😳😋-睇咗個餐牌之後就好快咁決定咗要食金邊粉🦐等左大約10分鐘左右就已經上左枱,果然有驚喜😍一般來講如果係金邊粉嘅話蝦都係急凍冰鮮蝦,但係佢呢隻係新鮮大蝦🦐食落去都好爽口,而且重係用茄汁烹調出黎,所以連蝦殼都好好啜-另外金邊粉旁邊多數會有辣椒粉同砂糖就比人撈埋啲粉食🙈甘但係身為香港辣王既我多數都會全部撈曬,點知就死火啦🤦🏼‍♀️一食落口完全係辣到苦出嚟,所以如果係我建議嘅話就盡量落一半🤔或者係逐啲逐啲咁樣撈會比較好-另外仲有一點溫馨提示大家,因為銅鑼灣呢間分店長期都好多人排隊🤦🏼‍♀️有時真係會排到吾想食,咁我建議大家先Download App<The Gulu>用遙距攞飛咁就可以贏在起跑線咁樣去到就有得食如果大家鍾意我嘅食評,都可以多多支持我嘅食評instagram (mayma_co),多謝各位!
大蝦炒金邊粉🦐 $78

2018-06-17 191 瀏覽
人流都算高嘅一間餐廳 去食個時都滿座■ MEE...喇沙 $84好多料啊😍 有蝦啦蜆肉啦蟹柳啦魚蛋啦豆卜啦雞蛋啦魷魚啦 湯底都好飲不過如果再辣少少就更加好味 ■ 招牌無骨海南雞飯 $80都好食嘅 係啲雞份量唔多 食曬啲雞都仲有成碗飯係到🤕 仲有碟菜好乾巴巴⋯要讚嘅係碗湯好鮮甜勁好飲!同埋個辣汁蘸雞好好味■ 香芒椰汁糯米飯 $48芒果好酸啲飯偏實🤧可能要做到手握壽司嘅效果?🙄 本身落order嘅時候仲話要製作需時 20分鐘左右 點知落完單3-4分鐘就上咗⋯ ■ Cool爆鮮士多啤梨冰冰 $38好抵飲🤑🤑🤑 極大杯 2-3人飲都得 ■ 藍洋梳打 $28係柚子梳打
人流都算高嘅一間餐廳 去食個時都滿座

招牌無骨海南雞飯
Cool爆鮮士多啤梨冰冰
藍洋梳打
2018-06-17 4581 瀏覽
前幾日又落銅鑼灣食飯,終於食到Mee...lemongrass,尼間店人流超旺,次次去到都排晒長龍,今次好彩朋友仔早去排住先。一向都好鍾意泰菜,尼度重有馬來西亞菜揀,可惜今次得2個人,我睇中左門口個大餐牌果2個招牌菜!足爆版喇沙VS 波士頓原隻龍蝦喇沙 ,見到左右隔離都係叫波士頓原隻龍蝦喇沙,隻龍蝦真係好大隻!重要有半價優惠;但另一邊廂,足爆版喇沙 勁大碗,好好好多料,人生的決擇 又開始……最後都係受唔住誘惑,叫左足爆版喇沙,黎到真係嘆為觀止!係2-4人份量。入面有 大蝦、大扇貝、原隻大魷魚、青口、蜆、魚蛋、豆腐卜、蛋。下面重Mix左幼麵同米粉。而d喇沙湯係自己落既~大大壺,可以跟自己既喜好落,又唔會浸淋d麵同米粉!隻大魷魚,好嫩滑、又彈牙,加埋d喇沙好滋味,隻大蝦有2隻手指甘粗,蝦身好鮮甜,有咬口,大扇貝、青口、蜆都好入味,總體份量好多,不過味道好好,我地2個人有縛飽都要食晒佢!!我重叫左杯cool爆鮮芒果冰,上面有芒果肉,芒果味好鮮甜,夏天飲真係好岩!ps : 我見到人地杯士多啤梨冰都好正!下次要叫成班朋友黎再食過!

前幾日又落銅鑼灣食飯,
終於食到Mee...lemongrass,
尼間店人流超旺,次次去到都排晒長龍,
今次好彩朋友仔早去排住先。

一向都好鍾意泰菜,尼度重有馬來西亞菜揀,
可惜今次得2個人,我睇中左門口個大餐牌果2個招牌菜!
足爆版喇沙VS 波士頓原隻龍蝦喇沙 ,
見到左右隔離都係叫波士頓原隻龍蝦喇沙
隻龍蝦真係好大隻!重要有半價優惠;
但另一邊廂,足爆版喇沙 勁大碗,好好好多料,
人生的決擇 又開始……

最後都係受唔住誘惑,叫左足爆版喇沙
黎到真係嘆為觀止!係2-4人份量。
下面重Mix左幼麵同米粉。

而d喇沙湯係自己落既~大大壺,可以跟自己既喜好落,
又唔會浸淋d麵同米粉!
隻大魷魚,好嫩滑、又彈牙,加埋d喇沙好滋味,
隻大蝦有2隻手指甘粗,蝦身好鮮甜,有咬口,
大扇貝、青口、蜆都好入味,
總體份量好多,不過味道好好,
我地2個人有縛飽都要食晒佢!!

我重叫左杯cool爆鮮芒果冰,
上面有芒果肉,芒果味好鮮甜,夏天飲真係好岩!
ps : 我見到人地杯士多啤梨冰都好正!
下次要叫成班朋友黎再食過!
2018-06-09
朋友介紹我去一間性價比超高既馬拉風味餐廳食晏,地點位於鬧市銅鑼灣皇室堡地庫,果然無介紹錯,一看到Menu 是午市套餐,又係我最喜歡的全包宴。每個套餐都已經包括左沙律、甜品及飲品,有部份套餐仲包括埋餐湯,果然正!! 餐廳位置都幾大,座位好多,午市都好快滿座。打開餐牌,哇,單單是午市套餐已經好多選擇,價錢由$58-80不等,當然除左午市套餐餐牌外,仲可以散點。套餐包括的飲品包括咖啡、泰式奶茶、檸檬茶及檸檬水。如果想飲特飲,可以加錢轉,只要分別加$8 或$22 就可以加不同的特飲。 我同同事分別點了 『蟹肉炒飯$76』及 『無骨海南雞喇沙$78』share食。套餐前菜有白雲鳳爪、甜品有意大利芝士蛋糕,而『蟹肉炒飯$76』仲包左中式餐湯。 『無骨海南雞喇沙$78』海南雞每件大大件而且起哂骨,雞件數大約有3-4件,雞件與湯底分開上。喇沙湯底實在令人驚喜,滿充椰子香既湯底,香濃惹味,湯底濃郁,越食越開胃。 『蟹肉炒飯$76』一絲絲既蟹肉放在香濃入味既炒飯上,蟹肉鲜美,雖然,炒飯既顏色看似味道偏淡,但味道恰到好處,而且份量超足,一個人一定吃不完,同人分享就岩岩好喇。 除左點了兩個套餐之外,我地另外點

除左點了兩個套餐之外,我地另外點了『地道串燒-雞牛各2串$66』,地道果然是地道菜,唔好以為串燒就真的簡單只有4串就完,其配菜都好豐富,有青瓜、菠蘿、蓄茄仔,仲有已烤過既麵包及兩款不同既醬料,串燒不會烤到好乾,仍然保持到好juicy。

我好想食芒果糯米飯好耐喇,呢個午市套餐只需要加$32就可以食到『椰汁芒果糯米飯$32』有4件,芒果好甜,食埋呢個甜品就真係完滿喇。

差點忘記左介紹我地杯熱拉茶,我地大家都加左$8 轉馬來特色手拉茶,夠熱而且唔太甜,值得加錢轉。

呢間馬來西亞餐廳果然受香港人歡迎,午市人流超旺,人來人往,咁又係,呢度既午市套餐的確好吸引。
2018-06-14 84 瀏覽
其實我自己真係好中意食叻沙😈個湯底真係好正架😋今次食到呢間mee lemongrass 😍👉🏿✨mee喇沙 Hkd 84 💸🙄都算係重份量架!入面有蝦,魷魚,蜆肉,蟹柳同魚蛋等,都非常足料😈同埋個湯底濃郁得黎帶小小椰香,愈食愈開胃!一個人都食得晒🤣好中意佢啲米粉入晒味呢👍🏿👉🏿✨招牌無骨海南雞飯 Hkd 80 💸📌黎到先知原來佢包埋一份時菜同湯,咁既價錢都合理既。佢既湯好清甜,配飯就一流!海南雞好嫩滑,冇乜肥膏又唔算un,一定要配佢個酸辣醬汁😆又係勁開胃呀!👉🏿✨cool爆士多啤梨沙冰 Hkd 38 💸📌超大一杯😂😂一個人絕對飲唔晒,建議同朋友一齊share就最好!👉🏿✨藍洋梳打 Hkd 28 💸📌又係藍色😂底下有啲柚子蜜,估唔到加埋梳打都幾好飲喎👀唔會好甜我中意~👉🏿✨香芒椰汁糯米飯 Hkd 48 💸📌每次都一定要叫芒果糯米飯先心息😋芒果都算清甜~有4大嚿,過下口癮正呀!
其實我自己真係好中意食叻沙😈個湯底真係好正架😋
今次食到呢間mee lemongrass 😍

👉🏿✨mee喇沙 Hkd 84 💸

👉🏿✨招牌無骨海南雞飯 Hkd 80 💸

📌黎到先知原來佢包埋一份時菜同湯,咁既價錢都合理既。
👉🏿✨cool爆士多啤梨沙冰 Hkd 38 💸

👉🏿✨藍洋梳打 Hkd 28 💸

👉🏿✨香芒椰汁糯米飯 Hkd 48 💸

2018-06-13 77 瀏覽
最近天氣好差,成日落雨,中午食晏都簡番D近近地,室內商場餐廳食。今日去左銅鑼灣皇室堡<<Mee...lemongrass>>食晏   <<Mee...lemongrass>>係一間馬拉風味餐廳,主打海南雞。 餐廳位置好開揚,而且座位好多,我地好容易就搵到位坐喇,<<Mee...lemongrass>>既午市套餐有好多選擇,價錢由$58-80不等,而且每個餐都包括左沙律、甜品及飲品。如果想飲D特飲就另外加錢,例如可以加$22 配泰國特級營養豆奶或加$8 特色飲。我同同事分別點了 『無骨海南雞喇沙$78』及 『MEE….. 喇沙. 大. 蜆肉. 蟹柳. 魚旦. 豆蔔. 雞旦$78』。其實之前都聽過同事話呢度既喇沙好好味,今日終於有機會試下喇。每個套餐都用木盆盛著,好精緻又豐富。『無骨海南雞喇沙$78』套餐前菜有白雲鳳爪、主菜無骨海南雞,甜品有藍莓蛋糕,我加左$22轉升級紫米豆奶 。我太懶了,海南雞已起骨就岩哂我,切得大大件,啖啖肉有咬口。喇沙非常有水準,麵浸在椰奶濃香味濃鬱既湯底裡,每一麵條都能

我太懶了,海南雞已起骨就岩哂我,切得大大件,啖啖肉有咬口。喇沙非常有水準,麵浸在椰奶濃香味濃鬱既湯底裡,每一麵條都能佔上濃鬱椰香咪,唔會太脷太滯。

『MEE….. 喇沙. 大蝦. 蜆肉. 蟹柳. 魚旦. 豆蔔. 雞旦$78』. 呢個套餐西利喇,材料豐富到佈滿全個碗呀,我最喜歡是吸哂濃湯既豆蔔,簡值將所有精華吸哂。其實個湯底真係做得好出色,香甜又開胃,所以無論係無骨海南雞或大蝦,蜆肉作主菜都非常配合。

除左點了兩個套餐之外,我地另外點了『馬拉盞炒秋葵$64』,我地想食D菜,平時見好少食炒秋葵,所以一心想試下。, 果然無令我地失望,好香好惹味.,而且秋葵又健康,食多D都唔怕啦。

飲品方面我加了$22 配泰國豆奶紫米冰,成支豆奶插到杯裡,好巨型,有紫米係裡面可以當做甜品,而且紫米配豆奶,唔太甜,反而好香濃。
呢個價錢,可以食到一份大件夾抵食既全餐,而且坐得又舒服,絕對銅鑼灣食晏既明智選擇。
2018-06-13 74 瀏覽
1. Satisfying three wishes in one go: boneless, Hainan chicken, laksa2. Sweet milky soup base3. Oil noodles and rice noodles in one bowl4. Not overly sweet Thai milk tea5. Value for tea set (HK$70 with 10% service charge)
2. Sweet milky soup base
Boneless Hainan Chicken Laksa
Boneless Hainan Chicken Laksa
自問是一個海南雞飯控, 所以一看到食 Mee Lemongrass  主打海南雞飯即時二話不說, 約埋朋友去開餐。 老老實實進註皇室堡的餐廳一向唔太岩我口味,大部份都係見慣見熟的連鎖店。 Mee Lemongrass 應該係異類。 七點正是人人開飯時間, 所以滿坐率已有七八成,我兩個人夾在枱與枱之間位置,  坐得真係幾唔舒服。 雖然好想食海南雞飯但最終還是選擇了其他食物, 因為 好更吸引我。另外加多一碗油飯、蛋餅、大蝦串燒等。 所有食物都上枱速度全超快,快到張枱唔夠位放。  份量非常多, 多到可以當湯飲。緬甸咖哩味道和馬來咖哩相似, 大家都擁有濃麵的椰漿香味,辣度唔太高,雜菜翠綠入口爽甜。但味道和油飯不配, 而油飯只有油沒有香茅味,個人不太推薦。 蛋餅並不是即點即做,拎上手都係微暖, 但味道唔錯,口感煙靭咸香配咖哩無得頂!  唔食得都睇得,大蝦隻隻都唔細, 伴上有小量沙律菜、菠蘿粒、車喱茄、多士等。 大蝦肉雖然唔太鮮甜, 但優點是啖啖肉,蝦肉爽口,絕對無投訴 。大致上食物合格價錢合理, 但最大問題是成晚勁多烏蠅飛來飛去,麻煩餐廳要注重一下衛生問題 。店員都唔醒目, 客人未食晒就收碟,

Mee Lemongrass 應該係異類。

雖然好想食海南雞飯但最終還是選擇了其他食物, 因為 [緬甸咖哩雜菜] 好更吸引我。

另外加多一碗油飯、蛋餅、大蝦串燒等。

所有食物都上枱速度全超快,快到張枱唔夠位放。

[緬甸咖哩雜菜] 份量非常多, 多到可以當湯飲。

但味道和油飯不配, 而油飯只有油沒有香茅味,個人不太推薦。

[大蝦串燒] 唔食得都睇得,大蝦隻隻都唔細, 伴上有小量沙律菜、菠蘿粒、車喱茄、多士等。

店員都唔醒目, 客人未食晒就收碟,叫佢落單反應又無咁快.
2018-06-07
  • 咖哩
2018-06-12 64 瀏覽
係銅鑼灣皇室堡, 睇完侏羅紀之後, 再落去下底, 食番餐好嘅, 排隊排咗一陣, 就有位入, 餐廳裝修非常之開揚, 多人食, 一定係信心之選啦! 喇沙先係佢嘅重點係 橙色既湯, 使用椰奶咖哩湯頭, 味道較為濃郁,椰香滿溢辣辣哋喺夏天食非常之惹味叻沙的配料多, 有豆芽、血蚶、蝦、雞蛋, 豆卜, 豆卜索滿湯汁, 一咬落去, 湯汁四溢在口入, 好有FEEL, 呢個湯真係成碗喇沙嘅靈魂, 差不多飲曬啲湯落肚馬拉箋炒通菜, 通菜幾嫩、夠惹味又唔會太辣, 通菜好爽脆唔會黐牙感覺不錯, 最重要係很夠鑊氣, 正

2018-06-10 235 瀏覽
餐廳闊落 坐得舒服同友⼈人係炎熱既夏天行街行到攰⾒到有間泰國餐廳 諗都唔諗就入去吃過痛快! ⼀行⼆人星期三晚八點左右 等左⼀一陣位就入左去,入到d待應招呼都好周到! 可能係間餐廳⼤大同多⼈人,環境有少少嘈咁 可能因為咁更更加有泰國風味餐牌選擇花多瞭亂,⽽而且價錢吸引我同友⼈都揀好耐先諗好食咩🤭前菜精緻 食不停⼝
我同友⼈人選擇了了炸軟殼蟹越南春卷⼀黎到我同友⼈人都流哂水🤤立即放入⼝ 可惜炸軟殼蟹比較淋淋同凍唔似係新鮮炸出黎黎同待應反應完即刻換個碟新既 立即有改善服務態度抵讚!! 👍🏻👍🏻咬落脆卜熱辣辣既炸軟殼蟹配搭軟淋既牛油果同芒果簡直係世界級既配搭 建議大家點埋個醬試先咸後甜再脆再軟加埋個醬咩感覺都出齊黎黎! 必試!!!勁辣PAD THAI 驚喜⼤大蝦我地仲叫左pad thai 本身都無預有咩驚喜因為都係其他地方食過好多次 食落發現都唔差金邊粉彈牙有口感,亦都炒得惹味稍嫌有少少乾身。建議⼤大家撈果時唔好⼀次個撈哂d 辣粉因為真係好辣!!!另外仲想讚一讚下個⼤蝦 隻蝦都好新鮮會痴殼☺️主菜叫左個咖哩牛腩賣相吸引,仲有落到椰奶去豐富個口感食落落去辣中帶甜仲好滑,屬於厚身既咖哩至於d牛腩都幾
餐廳闊落 坐得舒服
同友⼈人係炎熱既夏天行街行到攰
⾒到有間泰國餐廳 諗都唔諗就入去吃過痛快!
⼀行⼆人星期三晚八點左右
等左⼀一陣位就入左去,入到d待應招呼都好周到!
餐牌選擇花多瞭亂,⽽而且價錢吸引
我同友⼈都揀好耐先諗好食咩🤭

立即有改善服務態度抵讚!! 👍🏻👍🏻
咬落脆卜熱辣辣既炸軟殼蟹配搭軟淋既牛油果同芒果
簡直係世界級既配搭
建議大家點埋個醬試先咸後甜再脆再軟加埋個醬
咩感覺都出齊黎黎! 必試!!!

勁辣PAD THAI 驚喜⼤大蝦
我地仲叫左pad thai 本身都無預有咩驚喜
因為都係其他地方食過好多次 食落發現都唔

金邊粉彈牙有口感,亦都炒得惹味
稍嫌有少少乾身。
建議⼤大家撈果時唔好⼀次個撈哂d 辣粉
因為真係好辣!!!
另外仲想讚一讚下個⼤蝦 隻蝦都好新鮮會痴殼☺️

主菜叫左個咖哩牛腩
賣相吸引,仲有落到椰奶去豐富個口感
食落落去辣中帶甜仲好滑,屬於厚身既咖哩
至於d牛腩都幾淋,肉質鮮嫩,
係有d⾁入會有根 不過我同友人都會食⽜
牛根
所以完全無問題
美中不⾜既係可能d咖哩同牛腩溫度唔係好夠只係微暖
南亞咖哩實在太好味 建議叫埋pizza黎黎送咖哩
我地就叫左薯仔薄餅 薄餅份量充足
我地兩個⼤食之人勉強先食得唒
我地將薄餅浸哂落落咖哩度,勁吸味,咬落落去d咖哩必哂出黎☺️

飲品夠凍 份量量夠⼤大
飲品唔多講,起碼夠凍同夠⼤大份可以比我地解辣。

總結
我地⼀行兩⼈人食左二百零蚊
有咁既食物質素同服務態度實在難能可貴。係呢個價位算係性價比⾼
我地都打算遲d試埋其實菜式!唔錯!
2018-06-10 55 瀏覽
秘製肉骨茶 $86我第一次食肉骨茶 冇得比較我想像中既肉骨茶係藥材味 但呢個冇乜成個湯係好似菇湯咁 都ok既 只係同我想像唔同骨有三四舊 好多腐竹同菇😗—香脆蝦餅 $68好脆好香口熱辣辣 又彈牙 唔錯略咸少少 之前食既串燒更好食😛—Mee 喇沙 $84呢個係返兜架啦 一如之前咁濃郁料都幾多 黎到必食😋—雞油飯 $18幾好味 幾香 唔太油 係略嫌太細碗😶—Cool爆鮮芒果冰冰 $38上次黎都係飲呢個 大大杯 兩個人share都得好芒果 好飲😋
秘製肉骨茶 $86

Cool爆鮮芒果冰冰 $38
上次黎都係飲呢個 大大杯 兩個人share都得
好芒果 好飲😋
2018-06-07 70 瀏覽
呢間野已經係第二次食番兜得既話緊係好食先會咁做啦上次係點左個喇沙同埋海南雞飯兩個都好好食🤔今次就點左個喇沙同埋肉骨茶喇沙依舊保持到水準湯底好濃雖然偏油但唔會太脷易滯餸都足料有兩隻蝦魚旦蜆蛋唔錯👍🏻個肉骨茶就中規中矩啦藥材味唔太濃如果鍾意濃味既話未必岩食本人就係鍾意濃味所以覺得有啲失望但都唔差既🤔料方面有三舊仔肉幾舊冬菇,枝竹同埋係大量豆扑多到驚😂下次會再黎試其他野😂最後加埋杯芒果冰勁大杯夠兩個人share芒果都落足料既抵飲👍🏻
呢間野已經係第二次食
番兜得既話緊係好食先會咁做啦