大蝦炒金邊粉🦐 $78突然之間口痕好想食泰國野🇹🇭就決定晚餐食番上次食過吾錯既泰國餐廳,雖然呢間整體上價錢都偏貴,但佢份量都比較大,而且係銅鑼灣食既話,所以都係一個吾錯既選擇 😳😋-睇咗個餐牌之後就好快咁決定咗要食金邊粉🦐等左大約10分鐘左右就已經上左枱,果然有驚喜😍一般來講如果係金邊粉嘅話蝦都係急凍冰鮮蝦,但係佢呢隻係新鮮大蝦🦐食落去都好爽口,而且重係用茄汁烹調出黎,所以連蝦殼都好好啜-另外金邊粉旁邊多數會有辣椒粉同砂糖就比人撈埋啲粉食🙈甘但係身為香港辣王既我多數都會全部撈曬,點知就死火啦🤦🏼‍♀️一食落口完全係辣到苦出嚟,所以如果係我建議嘅話就盡量落一半🤔或者係逐啲逐啲咁樣撈會比較好-另外仲有一點溫馨提示大家,因為銅鑼灣呢間分店長期都好多人排隊🤦🏼‍♀️有時真係會排到吾想食,咁我建議大家先Download App<The Gulu>用遙距攞飛咁就可以贏在起跑線咁樣去到就有得食如果大家鍾意我嘅食評,都可以多多支持我嘅食評instagram (mayma_co),多謝各位!
大蝦炒金邊粉🦐 $78