2016-12-19
與好友一行二人到銅鑼灣既Master Kama亨用晚餐,因為時間尚早既關係,所以餐廳客人不多,餐廳裝潢簡潔,環境尚算舒適。閱讀過餐牌後,除左龍蝦,仲想試佢地既海膽飯,可惜當日海膽缺貨,所以只點了佢地既signature lobster set 。飲品方面,我地點了Master Magic Soda。飲品配以兩支檸檬汁,當檸檬汁加入飲品,會由藍色變成紫色,好靚。飲品應該是由碟豆花沖製,有碟豆花獨特的味道。Signature lobster set有薯條、龍蝦包、蒜蓉牛油龍蝦及海鮮石鍋烏冬。蒜蓉牛油焗龍蝦-龍蝦肉没有很飽滿,肉質尚算爽口,蒜蓉牛油加上羅勒的香氣,味道很好龍蝦包既麵包用牛油烘過,外觀經已令人垂涎。熱烘烘既面包外脆內軟帶有牛油香,咬下啖啖龍蝦肉,中間既沙律菜中和了油膩和飽滯感,讚不得不提是餐内的薯條,真是超好食!!!外脆內軟,滿滿薯香。即使放涼了,也沒有變軟,香脆依然。比較深色既薯條唔係炸燶左,係蕃薯條,甜甜的,正海鮮石鍋烏冬-可選擇跟烏冬或飯,上桌時熱沸沸的,鍋內除了有龍蝦,還有青口和八爪魚。烏冬夠滑,不過略嫌味道偏鹹,扣少少分~