2025-05-22
Mamtom 位於尖東海旁附近,尖沙咀麼地道永安廣場地下1-6及45-46 號鋪餐廳主打東南亞fusion菜,店內裝修橫溢優雅上面掛着一盞盞的小燈夠晒浪漫,餐廳播著輕快音樂,夠哂 chillMalaysian satay 邊有青瓜,洋蔥,蔥,菠蘿,花生醬牛肉串燒,雞肉串燒廚師直接用碳來燒,所以比較乾身,配有香香甜甜的秘製花生醬好滑溜Thai beef salad牛肉經過煎特別香口,肉質嫩滑,肥瘦適中,仲配有蕃茄,乾蔥,青蔥,辣椒加埋啲青檸汁,辣辣地,酸酸地,非常開胃Beef rendang $168傳統印尼式椰奶燴牛,面頰肉非常嫩滑,又夠淋身,牛肉又吾會散開,加入椰奶一齊煮味道香濃,帶有微微的香茅味道,用咗泰式嘅羅勒,黑醬油去烹調牛肉顏色較為深色Bendi belacan $68叄巴馬拉盞醬炒秋葵,秋葵切到一細粒上面鋪滿乾䓤,辣椒,洋蔥粒炒在一起,非常惹味,醬料濃郁又吾會太咸炸香蕉,配椰子雪糕$118椰子雪糕花生粒,有口感,雪糕有香濃既椰香味,香蕉切開一半,再去炸夠晒特別,又凍又熱嘅感覺夠晒特別
Malaysian satay
邊有青瓜,洋蔥,蔥,菠蘿,花生醬
牛肉串燒,雞肉串燒
Thai beef salad