2017-12-25 150 瀏覽
我記得上年曾經因為朋友推介的蒜頭滋味在 times square 食通天試過一次 Mad for Garlic, 果然是好好食. 而就係最近, 我發現了這家專吃蒜頭出品的餐廳我上班附近的地點奧海城都開了分店, 於是約了一個 dinner 和女友前來再朝聖一下和回味這份精彩的蒜味! 這晚我們 order 了 Sauteed Baby Octopus, BBQ Chicken Ranch Pizza 和 Arrabbiata.不久後, 食物便上桌了, 先來的是蒜頭蕃茄白酒汁炒八爪魚. 個八爪魚係前菜, 個蕃茄汁有少少辣幾開胃, 除左八爪魚BB仔好彈牙之外又仲有蜆, 當然唔少得勁多蒜頭片, 好好食, 亦都很開胃. 然後來的是 BBQ Chicken Ranch Pizza. 入面有烤雞胸同箭菜啦, 然後有 D 辣燒烤醬淋左嚮上面. 雖然呢個 pizza 餡料不算很豐富, 不過辣燒烤醬既香氣卻是賣點. 最後來的是 辣蕃茄汁煙肉意粉, 我記得聽收音機話意粉算係最健康嘅食物, 再加上辣蕃茄汁, 真係健康瘦身之選! 呢個辣茄汁意粉唔錯, 份量啱啱好, 如果太大碟嘅話真係好難頂, 麵條之間的煙肉又十
最後來的是 辣蕃茄汁煙肉意粉, 我記得聽收音機話意粉算係最健康嘅食物, 再加上辣蕃茄汁, 真係健康瘦身之選! 呢個辣茄汁意粉唔錯, 份量啱啱好, 如果太大碟嘅話真係好難頂, 麵條之間的煙肉又十分有咬口, 正呀~
食到咁上下, 我自己就 order 左一杯MFG 西柚特飲, 我覺得杯野飲幾得意, 梳打水橙紅色賣相層十分討好, 入口酸中帶甜, 然後又隱隱有陣苦澀味, 個人很是喜歡.
2017-12-25 1443 瀏覽
奧海城最近的主題展吸引到我特意過去看,到晚餐時間決定一試這間<Mad For Garlic>,誰叫我們對<蒜>的熱愛情度達到痴迷的情度超多人排隊,要等一會兒,但為了<蒜>,等多一會兒也值得吧!!內裡的風格有點像歐洲的酒莊,很有古典的味道餐牌也是美美的這個酥皮肉丸配上帶有蒜味的香草忌廉汁及原粒醃蒜頭一起吃肉丸內還有整粒蒜頭呢!!醬汁除了蒜味外還帶點羅勒葉的味道,非常香濃Dancing 莎莎有點像中式的鐵板牛柳飯,配以大量的蕃茄莎莎和太陽蛋蕃茄莎莎的香辣蒜味很濃,配著熱辣辣邊緣變成飯焦的牛油飯和軟滑的澳洲牛肉一起吃,風味十足香烤原個蒜頭放在濃濃的藍芝士醬汁上,未食就已經心心眼原粒烤蒜烤得棉棉糯糯又有點蒜甜味,好好吃長通粉的藍芝士醬汁真係濃郁到一個點!!!加上乾爽的菇菌條,絕對是本餐<我的最愛>誰説甜味和蒜味不會夾??這個薄餅就可以完美演繹蒜味的甜點都可以好好吃薄餅上有滿滿的乾蒜頭片,香蕉片和濃濃的朱古力醬,再加上自家制的雲呢嗱雪糕。冰對熱加上硬對軟,不矛盾還超正連加一服務費後4百多元結帳,價錢合理
們對<蒜>的熱愛情度達到痴迷的情度

內裡的風格有點像歐洲的酒莊,很有古典的味道

餐牌也是美美的

焗酥皮肉丸配香草忌廉汁及醃蒜頭

這個酥皮肉丸配上帶有蒜味的香草忌廉汁及原粒醃蒜頭一起吃

熱板澳洲牛肉炒韓國牛油飯配太陽蛋及蕃茄莎莎

藍芝士野菌長通粉配香烤原個蒜頭

香烤原個蒜頭放在濃濃的藍芝士醬汁上,未食就已經心心眼

原粒烤蒜烤得棉棉糯糯又有點蒜甜味,好好吃

長通粉的藍芝士醬汁真係濃郁到一個點!!!
加上乾爽的菇菌條,絕對是本餐<我的最愛>

蒜頭香蕉朱古力醬薄餅配自家制雲呢嗱雪糕

連加一服務費後4百多元結帳,價錢合理
2017-12-21
15 分鐘 (堂食)
焗酥皮肉丸配香草忌廉汁及醃蒜頭
熱板澳洲牛肉炒韓國牛油飯配太陽蛋及蕃茄莎莎
藍芝士野菌長通粉配香烤原個蒜頭
蒜頭香蕉朱古力醬薄餅配自家制雲呢嗱雪糕
  • 焗酥皮肉丸配香草忌靠汁及醃蒜頭
2017-12-22 185 瀏覽
服務OK, 但百幾蚊食個垃圾lunch, 真的很過份平時只係睇 openrice 有咩好堆介, 今次嬲到第一次寫食評, 希望廚師能加強改進!今日 walkin, 唔洗一分鐘就有位, 服務員好好, 知道有小朋友立即幫忙俾BB椅, 可惜冇野啱小朋友食, 都點左個菠菜意粉, 個湯似係食緊薯溶汁, 可以接受, 小朋友飲幾口就唔肯再飲, 到意粉黎, 剪細D 俾佢食, 食完1啖就唔食, 心唸亞仔好少咩都唔肯食, 自己試食, 點知....已經唔多客, 個意粉未煮熟, 好生好粉, 個帶子好似食緊香口膠咁... 我另一個朋友叫左個飯, 佢都食唔夠一半就唔食, 係個甜品好少少
服務OK, 但百幾蚊食個垃圾lunch, 真的很過份

2017-12-22
1 分鐘 (堂食)
2017-12-21 249 瀏覽
奧海城有小丸子聖誕deco💓 同朋友決定順便係度食埋個聖誕大餐🎄 見到呢間個名好特別 專係食蒜 好鍾意食蒜嘅佢地就拉左我入去💁🏼呢間餐廳幾有聖誕氣氛 加埋黃色嘅燈光 幾浪漫❤️必食推介💓 Crab & Lobster Pasta 好足料嘅蟹肉同龍蝦 淡淡都食到 而且同香滑濃郁嘅忌廉汁好夾🤤 蒜味唔突出 反而食到海鮮嘅鮮味 真心好食😭👍必食推介💓 Garlic Steak@ US beef 係炸蒜山呀😆 薄薄一小片炸蒜 食落似薯片 內裏收埋5 成熟嘅牛扒 牛排厚切而且肉嫩 內裏juicy 配合埋炸蒜 令口感好豐富☺️Garlic Snowing Pizza🍕 即場灑上芝士 營造落雪嘅感覺😆 薄薄香脆嘅pizza 配合菠蘿 芝士 鮮蝦 同埋炸蒜 清新得黎食到好脆卜卜嘅口感 好味🤤蒜香卡邦尼意粉特別鍾意好creamy 好重奶香味嘅汁 加上少許炸蒜 令味道更香 朋友話係食過最好食嘅卡邦尼之一😍Garlic Sizzling Rice 鐵板韓式牛油飯 裡面有魚籽 煙肉 粒粒珍珠飯 好足料 夠飽肚 唔錯😋蒜之甜品💓 Garlic and banana Nutella Pizza 估唔到蒜都可以做甜品!

呢間餐廳幾有聖誕氣氛 加埋黃色嘅燈光 幾浪漫❤️

蒜香卡邦尼意粉

蒜香卡邦尼

Garlic Sizzling Rice

Garlic  Sizzling Rice

估唔到蒜都可以做甜品! 薄薄香脆嘅pizza 上面都係香蕉同經過醃製嘅蒜 配合果仁 同埋凍冰冰嘅雲呢拿雪糕 口感豐富 值得一試😌
Garlic  and  Banana  Nurella  Pizza

食完好飽 好滿足 估唔到原來蒜都可以整得好好食😝

蝦 丶菠蘿丶炸蒜片招牌意大利薄餅
蒜香卡邦尼
Garlic  Sizzling Rice
2017-12-19 223 瀏覽
原來奧海城開左mad for garlic, 梗係同蒜頭控一齊去食啦~~~Garlic cream mussels 最愛青口,食過無數間西餐廳既青口哩間係我so far食過最鮮甜👍🏻👍🏻👍🏻Garlic chicken curry rice超級健康的咖哩雞扒飯,雞肉嫩滑,配菜也很美味,咖哩汁勁惹味!!! 推介Garlic &a banana Nutella pizza最後一定要食個甜品,就食最大份既🤣勁大個雪糕呀,好正❤️❤️❤️

Garlic cream mussels
最愛青口,食過無數間西餐廳既青口
哩間係我so far食過最鮮甜👍🏻👍🏻👍🏻

Garlic chicken curry rice

最後一定要食個甜品,就食最大份既🤣
勁大個雪糕呀,好正❤️❤️❤️

2017-12-12
2017-12-18 183 瀏覽
Lei次約jor朋友去食好o野, 今次就同重口味ge friend去試mad for garlic!! 餐廳位於奧海城一樓, o係food court隔離, 好易就搵到。入到去餐廳, 環境好舒服, ng嘈, 職員安排jor卡位俾我地。Garlic Cream Mussels, 朋友話佢食過蕃茄白酒o個款, 今次想試lei個忌廉汁。果然朋友無點我, 份量算係多, 有d出邊lei個價可能只係食到兩三粒, 我地算係每人都有4至5粒ar 。味道方面唔會太濃, 蓋過青口鮮味, 剛剛好!!! 而且仲會俾另一個碗俾你擺殻, 好貼心。另外我地仲叫多份蒜茸包, 點青口汁, 好好味, 蒜味適中。Roast Garlic Potato Soup, lei碗湯好好飲, 佢有一粒粒ge薯仔o係入面, 有咬口, 而蒜同薯仔係兩種味, 絕對唔會搶大家。Lemon Calamari Cream Risotto, 佢ge飯同我地一般食risotto有d分別, 味道有d奶油同牛油味, 而質感比較淋身, 容易消化。上面ge魷魚好鮮好香, 加上個飯有d辣, 味濃易入口唔錯。Floating ice ball, Lei杯飲品幾

入到去餐廳, 環境好舒服
, ng嘈, 職員安排jor卡位俾我地。

Floating ice ball, Lei杯飲品幾特別, 用jor梳打同雪碧做個底, 加上全部新鮮生果, 飲落好fresh, 而且賣相好cute

另外仲有個tropical fruit tea, 賣相都好吸引ga!!!
職員服務細心, 會時不時加水, 唔洗我地專登叫。
2017-12-18 1055 瀏覽
好耐無行奧海城,少咗好多買衫嘅鋪頭,多咗muji,有啲陌生嘅感覺。多咗嘅除左muji,仲有食店進駐。早排去過又一城嘅分店,朋友同我都一致好評。今次知道係奧海城都有開,當然支持。環境都係開揚,亦有獨立嘅卡位,都唔錯。同又一城嘅兩種感覺,呢間有啲歐洲feel,中間用酒櫃做牆身。先叫咗個snowing pizza($138),一上枱,職員用一個攪攪機攪出一絲絲嘅芝士,所以就明白點解叫「snowing」,有意思。上面鋪滿蒜片,有蝦,都幾好味,唔錯。剛剛忙完個peak season,對自己好啲,叫咗韓牛嚟食,$498,鐵板上,5成熟,上面盡是蒜片。味道方面ok,唔係厚身個種,但係好juicy,真係要快食。佢嘅肥唔算過分,恰到好處。其實我本身麻麻地蒜片,不過經過呢兩次去mad,都開始接受呢種味道,有啲蒜味可以香口啲,係幾好。忍唔住叫咗杯酒,MFG ladies($65)有小小cocktail底加咗支桃味,真係幾啱女士嘅,中和下口腔嘅蒜味。

環境都係開揚,亦有獨立嘅卡位,都唔錯。

上面鋪滿蒜片,有蝦,都幾好味,唔錯。

2017-12-17 250 瀏覽
參觀完小丸子展覽 咁啱見到呢間鋪  結果睇餐牌 真係大部分食物都有蒜 真不槐為"Mad For Garlic"三點鐘食返個 late lunch 唔洗排隊 入到去仲有卡位坐 空間好大 裝飾又靚又精緻 好有聖誕氣氛店舖主打韓風義大利菜 再融入蒜頭既元素 種類又多 好吸引 四個人黎到試左好多款Garlic Carbonara($118)卡邦尼意粉有好多忌廉汁同煙肉 好足料食落好creamy 但又唔會好漏  煙肉都好味 好正配上炸蒜粒好特別 好香 但又唔會影響本來卡邦尼個味 反而豐富左層次感 值得一試Crab & Lobster Pasta($168)呢個係我地大家一聽名就好想試既 果然不負眾望 好好味 呢個意粉都好cramy 而且同樣好足料 好多大大舊又鮮甜既龍蝦肉 好滿足 蟹肉同龍蝦肉都好鮮甜爽口 好match 個醬同意粉Garlic Snowing Pizza($138)送上枱後 店員係我地面前刨芝士 鋪滿成塊pizza 難怪個名叫snowing啦配上蝦同菠蘿 仲有勁多炸蒜片 好豐富 加上薄脆既餅底 食落又酸甜又鹹 好味Garlic steak-US beef($268)一送上枱就好s

Garlic Carbonara($118)
卡邦尼意粉有好多忌廉汁同煙肉 好足料
食落好creamy 但又唔會好漏  煙肉都好味 好正

Garlic  Carbonara

Crab & Lobster Pasta($168)
呢個係我地大家一聽名就好想試既 果然不負眾望 好好味

Crab  &  Lobster  Pasta

Garlic Snowing Pizza($138)

Garlic  snowing  pizza

Garlic steak-US beef($268)
一送上枱就好surprise 唔單止有大大塊牛 而且上面鋪滿炸蒜片山 勁多 鐘意食蒜既人一定勁鐘意
牛扒煎得唔錯 叫左五成熟 真係啱啱好 唔會好熟太乾 而且食落唔會好韌 但又彈牙 仲要好juicy
每次配小小炸蒜片食 唔錯唔錯 Perfect Match

Garlic  steak-US  Beef

而且服務都好好 我地坐左好耐 慢慢食 店員都會主動幫我地加水 上菜又快 整體黎講都好滿意
2017-12-16
下午茶
Garlic  Carbonara
Crab  &  Lobster  Pasta
Garlic  snowing  pizza
Garlic  steak-US  Beef
2017-12-15 111 瀏覽
一直以黎對蒜頭避之則吉因為食完真係勁大陣味!但自從跟friend食完呢間以garlic為主要材料既餐廳真係咩都改觀哂!我地叫左個garlic for you steak雖然份量唔多 但將garlic同牛扒一齊食係前所未有既match!!強烈推介大家要食佢地既garlic 甜甜地又唔會太軟身 好好食!然後又叫左個crab and lobster pasta!大大粒龍蝦肉同蟹肉喺到 食落好鮮甜架!不過唔知係咪我地相機食先太耐到食個陣已經變左暖身 我相信佢超熱個,陣食既話應該仲正!我地野飲方面就叫左lemon ade同orange ade 都幾好飲架!
一直以黎對蒜頭避之則吉
因為食完真係勁大陣味!
但自從跟friend食完呢間以garlic為主要材料既餐廳
真係咩都改觀哂!
我地叫左個garlic for you steak
然後又叫左個crab and lobster pasta!
大大粒龍蝦肉同蟹肉喺到 食落好鮮甜架!
不過唔知係咪我地相機食先太耐
到食個陣已經變左暖身 我相信佢超熱個,陣食既話應該仲正!
2017-12-14 162 瀏覽
蒜頭平日就覺得有一陣特別的味道,不過呢度最出色是用蒜頭製造的食材,就食出鮮味,現在也喜歡了這種味道。蒜香卡邦尼意粉-卡邦尼意粉非常creamy,意粉軟硬識中,味道濃郁美味,非常足料。配料如洋蔥、煙肉都非常好吃,十分濃厚。蒜香忌廉汁煮藍青口,汁好味又正,味道不錯。經典的Garlic牛扒,牛扒份量都好大,肉好厚,但食落一D都唔算好韌,唯一注意的是佢用鐵板奉上,小心放太久會過熟,影響肉質。甜品就是Vanilla ice cream on sweet pizza with bananas,pizza底上加香蕉片及甜甜的蒜頭,焗得又香甜又脆口,夾埋雲呢雪糕一起吃,好味。甜薄餅,上面塗滿了榛子醬,再加上香蕉片、甜蒜頭和自家製雲呢拿雪糕,再灑上果仁碎,榛子醬和香蕉從來都是絕配,加了甜蒜更感特別,還有是8"大,可以和好友一同分享。這晚吃了很多蒜頭,平時很少吃的,看到主菜都把整個蒜頭放在中間,如此特別,初時以為像一般吃過的蒜頭味道,嚐過後才發覺原來蒜頭都可泡制得那樣美味,口感一流,以前,真的小看了它。整體係美味意大利餐,融入韓國蒜頭特色。

,非常足料。配料如洋蔥、煙肉都非常好吃,十分濃厚

蒜香忌廉汁煮藍青口,汁好味又正
,味道不錯。

,口感一流,以前,真的小看了它。

整體係美味意大利餐,融入韓國蒜頭特色。
今日同我好朋友行街街,飲完咖啡再諗下 食乜嘢好, 之前我喺時代廣場食過Mad for Garlic, 咁啱奧海城又開咗一間, 二話不說 今晚就食佢啦一步入餐廳即刻聞到香香嘅蒜頭味 臨近聖誕嘅關係,餐廳佈置仲十分之有聖誕氣氛 我嘅不二之選梗係佢嘅蒜蓉忌廉蟹肉龍蝦意粉, 今次想試埋佢個 mussels and garlic cream sauce 再加一個牛肉番茄莎莎dancing rice青口好肥美,garlic cream sauce 美味, 我哋係懶人一族, 索性將青口肉拆曬出嚟, 在一 羹一羹咁連埋白汁一齊食青口, 青口煮得啱啱好嫩滑, 再加埋個白汁 實在太好味啦蒜蓉白汁蟹肉龍蝦意粉,龍蝦肉大大嚿起碼有四五舊, 意粉絕對al dente 完全保持水準 龍蝦啖啖肉十分滿足再來牛肉跳舞飯 一聽個名知佢趣緻 其實係鐵板炒飯再加番茄莎莎同埋墨西哥辣椒碎, 上枱鐵板熱辣辣要自己炒勻啲飯嚟食, 炒飯因為鐵板嘅關係有少少脆, 再炒埋隻雞蛋同其他配料, 少少辣少少酸少少脆 好複雜嘅口感,但是配合得啱啱好超級好味因為得我哋兩個人只可以點到三碟主菜 下一次我一定要試下佢個蒜片牛柳山蒜頭嘅調味做得啱啱

一步入餐廳即刻聞到香香嘅蒜頭味
臨近聖誕嘅關係,餐廳佈置仲十分之有聖誕氣氛
再加一個牛肉番茄莎莎dancing rice

青口
青口煮得啱啱好嫩滑, 再加埋個白汁
實在太好味啦

完全保持水準
龍蝦啖啖肉十分滿足

再來牛肉跳舞飯
一聽個名知佢趣緻
好複雜嘅口感,但是配合得啱啱好超級好味

因為得我哋兩個人只可以點到三碟主菜
下一次我一定要試下佢個蒜片牛柳山

蒜頭嘅調味做得啱啱好呀,簡直可以用出神入化嚟形容
其實如果唔係太喜歡食蒜頭嘅朋友,店內都有好多韓式或者墨西哥式fusion嘅選擇, 絕對係一間非常之有誠意 有創意嘅餐廳
牛肉鐵板跳舞飯
牛肉鐵板跳舞飯
  • 番茄莎莎韓式牛肉跳舞飯
  • 蒜蓉忌廉青口
  • 蒜蓉忌廉蟹肉龍蝦意粉
2017-12-12 165 瀏覽
聖誕奧海城有小丸子fair 所以就約朋友一齊去原來奧運都開左間mad for garlic!上次喺又一城太多人排 所以放棄左無食到今次見無乜人 點都要入去食返餐~一入去就即刻叫左個藍芝士加蜜糖pizza!真係啖啖芝士 店員仲好好咁幫我地再撒芝士碎!岩哂我地呢啲超中意芝士既人~再黎叫左個甜品pizza最主要既配料係香蕉同garlic黎呢到食野每樣都會有少少garlic喺到大家一定要試下!個味甜甜地都幾好食!最後同朋友叫左一杯Cinderella(左)同Lemon Ade(右)味道都唔會話太澀口 都唔錯架!
聖誕奧海城有小丸子fair 所以就約朋友一齊去
原來奧運都開左間mad for garlic!
上次喺又一城太多人排 所以放棄左無食到
今次見無乜人 點都要入去食返餐~

一入去就即刻叫左個藍芝士加蜜糖pizza!
真係啖啖芝士 店員仲好好咁幫我地再撒芝士碎!
岩哂我地呢啲超中意芝士既人~

再黎叫左個甜品pizza
最主要既配料係香蕉同garlic

黎呢到食野每樣都會有少少garlic喺到
大家一定要試下!個味甜甜地都幾好食!

味道都唔會話太澀口 都唔錯架!
2017-12-11 205 瀏覽
由於屋企都幾近奧海城,間中都會黎行下街今日就經過呢間餐廳,一睇個名就知啱我食下午三點半有下午茶焗酥皮肉丸侍應溫馨提示係即焗,話要等耐少少真係好貼心肉丸熱辣辣,切開見到中間都有蒜頭配埋忌廉汁。唔會太肥膩另外。值得推薦埋醃蒜頭我第一次食。以為會好辣但食落去係少少酸酸地,爽口蒜頭仲可以殺菌烤雞柳沙律配牛油餡角沙律菜微暖,適合秋冬食雞柳整得好香,而且唔會好乾牛油餡角係通心既,可以放沙律夾住食一邊軟身。底就脆蒜香白酒海鮮湯意粉酒味唔算濃勝在意粉夠哂辣海鮮份量超多,意粉煮得剛剛好,唔會過淋
由於屋企都幾近奧海城,間中都會黎行下街

今日就經過呢間餐廳,一睇個名就知啱我食

下午三點半有下午茶

焗酥皮肉丸

侍應溫馨提示係即焗,話要等耐少少
真係好貼心
肉丸熱辣辣,切開見到中間都有蒜頭

配埋忌廉汁。唔會太肥膩
另外。值得推薦埋醃蒜頭

我第一次食。以為會好辣
但食落去係少少酸酸地,爽口
蒜頭仲可以殺菌

烤雞柳沙律配牛油餡角
沙律菜微暖,適合秋冬食
雞柳整得好香,而且唔會好乾

牛油餡角係通心既,可以放沙律夾住食
一邊軟身。底就脆

蒜香白酒海鮮湯意粉

酒味唔算濃
勝在意粉夠哂辣
海鮮份量超多,意粉煮得剛剛好,唔會過淋

2017-12-09 223 瀏覽
今日去開大角咀,就去奧海城揀左呢間食tea。係奧運站出口連接商場個邊,都幾易搵。入到去俾梳化位坐,坐得幾舒服。特別在有好多酒放左係度,成個酒牆咁。Tea menu 由下午三點半開始,選擇都唔少。揀左個蒜香白酒海鮮湯意粉,蒜頭蕃茄白酒汁炒八爪魚同埋蒜頭香蕉朱古力醬薄餅配自家製雲呢嗱雪糕。個八爪魚應該算係前菜,個蕃茄汁係辣辣地幾開胃,除左八爪魚仔仲有蜆,當然唔少得勁多蒜頭片,好好食!個海鮮湯意粉都係辣辣地,入面有幾款海鮮,魷魚蝦蜆同八爪魚。意粉唔會太淋有咬口。跟住點少得甜品,應該係幾出名個餅底好脆,雖然有啲乾蒜頭但係其實夾埋朱古力醬同雪糕,唔係幾食得出個蒜頭味,所以一啲都唔覺得個味奇怪個其實望落唔多但其實好飽。幾值得推介!主餐牌有好多其他野食,下次應該會再黎去試下其他。
今日去開大角咀,就去奧海城揀左呢間食tea。

係奧運站出口連接商場個邊,都幾易搵。

Tea menu 由下午三點半開始,選擇都唔少。

跟住點少得甜品,應該係幾出名

個其實望落唔多但其實好飽。幾值得推介!

主餐牌有好多其他野食,下次應該會再黎去試下其他。
2017-12-09
2017-12-09 171 瀏覽
一講起蒜頭可能有啲人會唔鍾意,因為食到成個口都係蒜味;但亦都有人為之若狂,就好似食莞茜咁!阿媽教落蒜頭其實好有益,殺走身體入面既細菌!Sauteed Baby Octopus Spicy Tomato Sauce好濃郁既茄醬味,原來係蜆加八爪魚。BB八爪魚就係好似個和風芝麻八爪魚咁大。佢個茄醬係好重味道,因為入口啖啖蕃茄蓉咁既。Chicken SSAM食pizza食得多都會悶,所以就叫咗呢一個意大利餡餅試下。佢外層脆卜卜, 一邊係通窿軟熟嘅麵包咁嘅。點啊個蒜蓉酸忌廉醬,我覺得好夾好好味。沙律菜新鮮,配埋烤過嘅雞肉倍增滋味。Triple Garlic Pasta開頭上枱以為又係茄醬,咁紅嘅,點知食咗一啖就知道賴嘢。鍾意食辣嘅朋友一定好鍾意因為呢有幾隻指天椒,重口味既,海鮮日配料都好豐富有青口同蝦。原來呢度唔係剩係得蒜味,仲有好味㗎!

好濃郁既茄醬味,原來係蜆加八爪魚。
BB八爪魚就係好似個和風芝麻八爪魚咁大。
佢個茄醬係好重味道,因為入口啖啖蕃茄蓉咁既。

Chicken SSAM
食pizza食得多都會悶,所以就叫咗呢一個意大利餡餅試下。
佢外層脆卜卜, 一邊係通窿軟熟嘅麵包咁嘅。
點啊個蒜蓉酸忌廉醬,我覺得好夾好好味。
沙律菜新鮮,配埋烤過嘅雞肉倍增滋味。

Triple Garlic Pasta
開頭上枱以為又係茄醬,咁紅嘅,點知食咗一啖就知道賴嘢。

原來呢度唔係剩係得蒜味,仲有好味㗎!