2018-07-10 137 瀏覽
約咗今晚喺大圍睇波之前,先食個晚餐太掛住Italy,食意大利菜懷緬下之前嘅意大利旅行。薯條控點都要嗌返個薯條唔少得啦!呢個係黑松露薯條,薯條好夠味,炸得夠鬆脆但唔乾,但黑松露味就真係唔太食到啦!80幾蚊咁就唔太抵食@@紙包比目魚 舊魚無乜調味,但肉質還好。魷魚墨汁意大利飯我最愛嘅意大利飯,墨汁又幾好味,好開胃!🐙魷魚好爽口,飯軟硬適中!鍾意食墨汁嘅一定要試吓整體黎講,價錢中上既餐廳環境不錯,但我覺得主菜有進步空間。
約咗今晚喺大圍睇波之前,先食個晚餐
太掛住Italy,食意大利菜懷緬下之前嘅意大利旅行。

薯條控點都要嗌返個薯條唔少得啦!

紙包比目魚 舊魚無乜調味,但肉質還好。

魷魚墨汁意大利飯

整體黎講,價錢中上既餐廳
環境不錯,但我覺得主菜有進步空間。
大圍近呢一年都開咗好多各式各樣嘅餐廳,剛好中午喺大圍覓食,行過見到呢一間🇮🇹意大利🇮🇹餐廳,就入去試一試啦。。餐廳環境格調都OK ,位置都好寬敞。板上仲寫住會逢禮拜五六嘅夜晚會有🎵🎶live Show添。有機會都要嚟睇吓。。🍽食物方面,我哋叫咗一個🍳Smoked Salmon Egg Benedict,認真講,同我平日食開嘅有啲唔同,雞蛋冇平日食開嘅咁滑身,嗰sauce都比較結。但係伴碟個🥗沙律就幾好味。另外我哋叫咗個鮮魷魚墨汁意大利飯🍚,個飯望落去就應該要去好有墨汁味因為真係好黑,但食落去冇乜味之餘,其實一啲都唔香😞,味道偏淡。真係有啲令我失望。。入鋪頭之前我會覺得佢都算係一間比較有格調嘅餐廳,但係食物嘅質素又並非如此。如果抱住一個食普通嘅西餐心態,佢就不過不失嘅。
Smoked  Salmon  Egg  Benedict
2018-06-30
Smoked  Salmon  Egg  Benedict
2018-07-06 110 瀏覽
今日係呢頭放工 一直都唔知原來大圍係咁多餐廳 見到OpenRice呢間餐廳評價好高 今日做野又辛苦就想獎勵下自己 就入咗嚟啦 我都早到六點半就到左 所以唔洗Book枱都有位 我見七點半開始其實全餐廳都開始full 所以我對佢嘅水準都有啲信心炸薯條配黑松露芝士 $88$88嘅薯條一開始覺得有少少貴 但係份量真係夠多 一開始以為係有芝士溶係面 但原來係有啲芝士碎喺面 但係都冇問題 如果黑松露沙律醬再配芝士一定會好「漏」 個黑松露沙律醬點炸薯條真係一流 黑松露味都好有 薯條份量有啲多所以我覺得佢一開始比嘅沙律醬份量可能有少少唔夠 好有禮貌咁問下店員可唔可以要多小小 佢都好樂意咁樣比多一份嘅黑松露沙律醬 唔需要附加收費 Parma Ham Pizza 帕爾馬火腿火箭菜薄餅 $138大家平時食沙律嗰陣有火箭菜都可能唔係太鍾意 因為會有陣苦既味道 但係朋友教落 原來當火箭菜同埋Pizza一齊食 苦味係會冇咗 而火箭菜嘅香味係會同pizza好夾 當然香港人可能好小知道這一個奇妙嘅配搭 所以香港普遍餐廳所比嘅火箭菜份量都冇我係外國食咁多 但如果大家有機會一定要夾大量嘅火箭菜配合Pizza一齊食大家就

炸薯條配黑松露芝士 $88

$88嘅薯條一開始覺得有少少貴 但係份量真係夠多

大家就會明白我所講嘅奇妙效果

蘋果樹 apple tree +$68

佢個底類似一個酥皮夾注蘋果批餡料 上面就一個雲呢拿雪糕
係一人份量 所以如果想同朋友夾份食一個嘅話可能會太小
仲有其實唔需要$68單買一個
只要加$70就可以喺甜品表度任選一個再加餐湯 所以完全唔覺得貴
佢個餐湯都好好飲 我嗰日飲係甘筍湯 極力推介大家一定要加$70去試吓
唔使慳埋嗰少少

2018-07-05 90 瀏覽
喺大圍教完琴好攰...............想舒舒服服嘆個晚餐,決定要同朋友試下呢間意大利菜!!!!俾佢裝修吸引好有feel咁~~~~餐廳d位夠鬆動,感覺舒服。同朋友傾計一流。<炸薯條配黑松露芝士>熱辣辣薯條正呀!炸得好香脆!邪惡芝士係我嘅最愛!!如果可以多d黑松露味就更好。<鮮魷魚墨汁意大利飯>魷魚軟嫩鮮美,risotto黑麻麻,充滿墨汁,我同朋友一路食一路係咁抹嘴<紙包比目魚配野菜香草牛油及沙津菜>比目魚好滑好高質,夠哂肥美!配香草牛油係perfect match,啖啖肉呀!沙律菜份量都多,好fresh!<夏威夷煙三文魚薄餅>係我最中意嘅超薄薄餅底呀,三文魚好香好大塊呀!食落一d都唔會滯。

俾佢裝修吸引

2018-07-03
紙包比目魚配野菜香草牛油及沙律菜
夏威夷煙三文魚薄餅
2018-06-26 104 瀏覽
肉眼扒嗌左5成熟 上到枱真係啱啱好!食落好腍有牛味 不過好似落重左鹽燒春雞外脆內軟,唔會太燶 係個汁同隻雞唔太夾之外 底下仲有薯蓉 夠曬飽呀 $178only!!!青口有少少失望 雖然個汁較得好好,個已煮縮到好細 放入口好似一啖食左⋯服務亦做得好好,侍應見我地食完前菜會主動過黎換過隻碟👍🏻👍🏻
肉眼扒嗌左5成熟 上到枱真係啱啱好!
食落好腍有牛味 不過好似落重左鹽

燒春雞外脆內軟,唔會太燶 係個汁同隻雞唔太夾
之外 底下仲有薯蓉 夠曬飽呀 $178only!!!

2018-06-22 477 瀏覽
成日都會係大圍食野但食下食下發現好食既真係少之有少幾乎試勻晒之際見到大圍呢到都有沙田河畔果邊都有分店,而又想試左好耐既M3點可以唔會一會佢呢==============================黎到門口已經感覺得陣陣既歐洲風味撲緊埋黎入面環境舒適,裝修優雅令客人可以舒舒服服咁享受接住落黎既盛宴MENU都幾多選擇,價錢都唔會太貴有傳統意大利菜,如risotto, pizza等但係牛魔王又點可以唔食牛呢所以決定叫一份西冷烤美國安格斯西冷($258)食烤牛扒最鍾意就係見到條條坑紋真係未食都已經流晒口水(打緊食評既呢一刻都流緊)外面烤到焦香,入面都唔會烤到熟晒令到外皮緊緊鎖住入面既肉汁保持到原本就已經香濃既肉味另外必需一讚既係牛扒係有靜置過既靜置係指整完牛扒後要放置幾分鐘先至上碟因為咁樣牛扒外面既餘熱先會繼續傳落內部亦會令係中央既肉汁流到外層咁就可以係切同食既時候保留肉汁所以留意返隻碟係唔會有肉汁流出黎呢個其實係西餐既基本但係往往香港好多西餐廳都會為求快而忽略左呢一點所以必需一讚!焗薯都焗得恰到好處保持到薯仔獨有既香味同口感唔會焗到乾晒水同太硬沙律比較特別既係除左有常見既紅蕃茄之外仲有黃
成日都會係大圍食野
但食下食下發現好食既真係少之有少
點可以唔會一會佢呢

黎到門口已經感覺得陣陣既歐洲風味撲緊埋黎

入面環境舒適,裝修優雅
令客人可以舒舒服服咁享受接住落黎既盛宴

MENU都幾多選擇,價錢都唔會太貴
有傳統意大利菜,如risotto, pizza等
但係牛魔王又點可以唔食牛呢
所以決定叫一份西冷
烤美國安格斯西冷

烤美國安格斯西冷($258)
食烤牛扒最鍾意就係見到條條坑紋
真係未食都已經流晒口水(打緊食評既呢一刻都流緊)
烤美國安格斯西冷
外面烤到焦香,入面都唔會烤到熟晒
令到外皮緊緊鎖住入面既肉汁

焗薯都焗得恰到好處
保持到薯仔獨有既香味同口感
唔會焗到乾晒水同太硬
沙律比較特別既係除左有常見既紅蕃茄之外
仲有黃蕃茄,令味道更有層次

總結而言
呢到都係一個唔錯既選擇
可以話係大圍呢個沙漠中的綠洲
下次再黎一定要試埋Risotto,同Pizza
2018-06-21
2018-06-15 114 瀏覽
中午路經大圍道,見到大圍都附近也有很多餐廳,但餐廳主要是一些街坊食堂和茶餐廳,而m3italian就是少數比較有情調的西餐廳。眼見午餐的選擇也非常多,於是便嘗試。點了一個安格斯牛肉漢堡套餐,套餐爆一碗雜菜湯。雜菜湯的味道普通,尚算合格,但有點太稀。牛肉漢堡層次分明,醬汁及配料非常夾,漢堡多肉汁,有爽口的洋蔥圈,好吃。跟餐的薯王就炸得太乾,有茄醬及酸瓜醬附送。整體來說,尚算推薦,因為主打的漢堡包令人滿意。

跟餐的薯王就炸得太乾,有茄醬及酸瓜醬附送。
整體來說,尚算推薦,因為主打的漢堡包令人滿意。
2018-06-02 166 瀏覽
上個月睇朋友facebook推介甜品櫃好靚,睇到openrice評價甜品都正面。今次就約好姊妹去食,睇到感覺同朋友facebook有出入好似不一樣,一開始充滿好期待到時候食什麼甜品。但食完黎間西餐廳,食物質素係好難食。第一次黎大圍食,一食就無回頭。一開始入去服務員態度一般,加上見到個餅櫃不吸引,感覺同自助餐甜品無分別。之後朋友選擇其中一個拖肥合桃蛋糕,味道超甜,蛋糕不鬆軟又好乾,真係形容難食。而我就選擇同餅櫃跟甜品餐牌一模一樣的雜莓奶凍,一食就形容奶凍好似好水咁,唔似食奶凍,又好難食。真係中伏。早知食旁邊的夏雪甜品店好過。

2018-06-01 3919 瀏覽
一個人喺大圍嗰邊收工,見有d肚餓就去左附近揾野食,見到M3意大利餐廳裝修幾靚,價錢又唔貴,就決定入去食反餐!餐廳入面空間都幾好,檯與檯之間都有極多空間,樓底又高,令人倍覺舒服!餐廳內環境都滿有意式風情,大量掛畫,吊燈,皮梳化!喺香港咁有心佈置既意大利餐廳實屬少見!餐廳提供既食物無論小食定主菜都係比較重口味,每個類別都精選左幾樣菜式,唔會有好多選擇,除左餐牌內的菜式,仲要留意下有咩是日精選!反而飲品,尤其酒類既選擇,比食物既款式仲要多!我先叫左個餐前小食辣味薯角,熱辣辣送到檯上,份量ok! 辣味適中, 炸得香脆,唔會太辣搶走左d薯仔味,我覺得唔駛點茄汁都非常夠味!Pasta我叫左個卡邦尼意粉配温泉蛋,份量頗大盡顯意大利餐廳本色,意粉煙韌,奶油汁及煙肉同樣豐富,每啖都必定會食到煙肉,而香甜既温泉蛋則令本來已經香滑既意粉,更多添一層滑漏既口感!而今晚既主菜法式燒春雞配新薯干蒜酸辣汁,可謂色香味俱全,由賣相,份量到味道都令我非常滿足!雞皮帶點鹽燒香味,也帶點燒烤既焦香,雞肉亦保持得嫩滑有肉汁,重點係80%以上既雞骨已經除去,啖啖肉既滿足感真係令人興奮!如果唔係咁好食,我估我都未必會食得晒,因

而今晚既主菜法式燒春雞配新薯干蒜酸辣汁,可謂色香味俱全,由賣相,份量到味道都令我非常滿足!雞皮帶點鹽燒香味,也帶點燒烤既焦香,雞肉亦保持得嫩滑有肉汁,重點係80%以上既雞骨已經除去,啖啖肉既滿足感真係令人興奮!如果唔係咁好食,我估我都未必會食得晒,因為食完個意粉已經有d飽肚!只係呢隻雞實在吸引,唔食晒唔得!

法式燒春雞配新薯干蒜酸辣汁

作為一間意大利餐廳,M3既食物到裝修以及服務都令我非常滿意,唔好話喺大圍,就算係香港都係實屬難得!

• 法式燒春雞配新薯干蒜酸辣汁
2018-05-30 126 瀏覽
今日dept lunch~為jor食M3既burger所以選擇黎哩到lunch~佢lunch menu可以揀湯/沙律然後主食就揀burgerburger會有跟薯條最鍾意係佢隨餐有酸菜蓉可以加落burger食🤩唔會太油膩食完已經好飽!
今日dept lunch~為jor食M3既burger
所以選擇黎哩到lunch~
佢lunch menu可以揀湯/沙律
食完已經好飽!
2018-05-30
午餐
2018-05-19 139 瀏覽
今日星期五 happy friday所以同同事出去食飯就揀jor哩間西餐廳佢個lunch set都唔錯有好多選擇~意粉啦、燉飯啦、漢堡包、魚柳等都係set黎~每個set跟湯or沙律我嗌jor 蟹肉燉飯~跟餐湯個餐湯係南瓜湯,味道幾濃但係個燉飯我自己覺得份量有啲少😂然後menu話有精美甜品點知上黎係一粒雪糕糯米糍..............欸................我最後都食jor😂但係lunch西餐~算係咁啦不過不失
今日星期五 happy friday
所以同同事出去食飯就揀jor哩間西餐廳

佢個lunch set都唔錯
有好多選擇~
意粉啦、燉飯啦、漢堡包、魚柳等
都係set黎~每個set跟湯or沙律

我嗌jor 蟹肉燉飯~跟餐湯
個餐湯係南瓜湯,味道幾濃
但係個燉飯我自己覺得份量有啲少😂

然後menu話有精美甜品
點知上黎係一粒雪糕糯米糍..............
欸................我最後都食jor😂
但係lunch西餐~算係咁啦
不過不失
2018-05-18
午餐
2018-05-18 130 瀏覽
好味指數爆燈,情調都好好的意大西餐廳。 這餐廳真的好適合情侶用餐的地方,好舒服,可以靜靜地傾心意,聊天,飲下野,都是不錯的選擇。 我們點了Parma ham pizza, 羊架8成熟及蘋果酥配雪糕。Parma Ham 配上水蜜桃的pizza, 咸香parma ham跟水果甜的甜的水蜜桃又幾配,好開胃, 薄薄地的pizza又好易入口又好2味道,唔覺得膩,好清新的配搭。我好怕食羊,但羊架一向係美食。今次勇敢地點了,同時要求8成熟。 個買相好靚,好想食。 食落個羊架真的唔係好羊so味,口感好嫩,好滑,好好食 … 值得一嘗試。最後,我地點個蘋果酥,因為知道點焗,唔係好難焗的西甜,所以評分只可以說一般,唔有什麼驚喜,但買相唔錯,好靚。
好味指數爆燈,情調都好好的意大西餐廳。

M3
Parma Ham Pizza
羊架
蘋果酥
2018-05-16
2 分鐘 (堂食)
M3
Parma Ham Pizza
羊架
蘋果酥
2018-05-17 97 瀏覽
以前返工成日經過未留意呢間西餐廳,今次和朋友來試下。餐廳充滿異國風情,高高的樓底配予燈飾佈置,中間設制了一個小酒吧,里面放滿各種不同的酒類,相信可以満足食客的不同需求。酒吧之外是整齊排列的小餐枱,餐枱可以自由移動配搭,適合不同組合的客人。進來的時候,留意到星期五、六有live show,打工一族週末放鬆相信是一個好地方。Pizza主打其薄為主,薄皮令焗出來更加香脆。上面加上Parma ham 和香桃,香桃與Parma Ham味道非常match,更增加了味覺的享受。羊架用了慢煮的方式,將肉汁鎖住,因此吃起上來一點也不韌,愛好羊蘇味的朋友會一吃就愛上它,一旁有蔬果作為配襯,一來視角效果提升,二來達致營養均衡,再者蔬果有清洗味蕾的感覺。一個完整的西餐,甜品可以講係必須的,今次我們order了一個「蘋果樹」,原來用酥皮做底,上面放上一個雪糕球,在插上綠葉,發揮你的想像力,彷彿一棵蘋果樹。吃起上來,香脆冰甜集合於一身,作為今晚西餐的完美結局。
以前返工成日經過未留意呢間西餐廳,今次和朋友來試下。

燒羊架

蘋果樹

燒羊架
蘋果樹
2018-05-06 126 瀏覽
大圍不嬲出名食平靚正小食,但家住九龍嘅我難得黎到新界呢頭,緊係唔可以頹食就算。火車站一出就開始捐窿捐罅覓食去 ,行咗幾個街口就見到一間環境好似唔錯嘅西餐廳,見價錢都幾公道所以就決定試下。    一入到去就俾餐廳嘅裝潢同酒櫃吸引住,感覺都幾高級。跟住有個蛋糕凍櫃,客人只要俾跟餐加60蚊,就可以任揀一款蛋糕同餐湯。店員都幾熱情帶位,密密斟水畀我哋飲,一流服務!我同朋友兩個人嗌咗黑松露野菌燒海蝦帶子意粉。黑松露味好濃郁,入口creamy;帶子同蝦都好大隻:前者鮮嫩,後者彈牙;意粉份量都幾多。 辣肉腸薄餅最為驚喜,一開始仲拉到芝士添架,每一塊都有辣肉腸,包保每塊足料。薄薄嘅批底令我哋食多幾嚿都唔怕。輕鬆ko成個pizza。最後就嗌咗個五成熟嘅安格斯牛扒。唔係鐵板上嘅好處係牛扒唔會過熟。睇見啲烤架紋都流曬口水!牛扒粉嫩,唔食到醃料味,相反仲食到好重牛味,食到滿足。配有燒汁同沙律菜連皮薯仔,薯仔有煎過表皮,口感集齊脆同淋。

一入到去就俾餐廳嘅裝潢同酒櫃吸引住,感覺都幾高級。
我同朋友兩個人嗌咗黑松露野菌燒海蝦帶子意粉。
黑松露味好濃郁,入口creamy;
帶子同蝦都好大隻:前者鮮嫩,後者彈牙;意粉份量都幾多。

唔係鐵板上嘅好處係牛扒唔會過熟。睇見啲烤架紋都流曬口水!
2018-05-01 218 瀏覽
大圍多好西食就大家都知 不過我自己好少機會過黎呢邊 但住喺呢邊既朋友知我中意食西餐就推介咗M3 放學之後過黎食夠順路fit晒啊餐廳裝修非常有格調 環境又舒適喎 呢一方面已經大大加分都有幾多唔同既選擇我同朋友既選擇困難症又出晒黎🤦🏿‍♀️主菜朋友揀咗黑松露野菌燒海蝦帶子意粉一上菜就已經聞到黑松露香 食落口就更加唔洗講係超濃味啊勁幸福而且非常足料 海蝦同帶子都夠晒大隻同大粒 成道菜係非常之夾 好好味啊☺️食肉獸梗係唔會錯過食肉嘅機會啦 揀咗安格斯肉眼扒我地嗌咗五分熟 肉質真係夠晒嫩滑啊 而且係真係有好重既牛味非常滿足之後仲嗌咗意式辣肉腸薄餅但佢唔會只得辣肉腸 仲有好多既配菜例如洋蔥、菠蘿、野菌、黑橄欖令到成個pizza唔會淨係得肉咁齋 但依然非常惹味 仲要個餅底夠晒脆 正啊!

餐廳裝修非常有格調 環境又舒適喎 呢一方面已經大大加分

我地嗌咗五分熟 肉質真係夠晒嫩滑啊 而且係真係有好重既牛味
非常滿足

之後仲嗌咗意式辣肉腸薄餅
令到成個pizza唔會淨係得肉咁齋 但依然非常惹味
仲要個餅底夠晒脆 正啊!

黑松露野菌燒海蝦帶子意粉