2023-12-09 37 瀏覽
今日在西貢閒逛,原來WM酒店有這間地方寬敞,環境舒適的餐廳,一定要開心分享吓:*藍青口及烤麵包條青口新鮮彈牙,配搭以茴香調味的奶油湯底,口感豐富且層次分明;烤麵包條則提供了香脆的口感,增添了整道菜的層次感和飽足感👍*炸雞翼配蜜糖炸雞翼外脆內嫩,每一口都充滿了香氣和多汁的美味,配以蜜糖是奶差醬及青瓜酸忌廉來吃,感覺更加清爽,能中和肉類的少許油膩感😋*魷魚,墨汁意粉結合了魷魚、芥末忌廉汁及蕃茄莎莎,味道豐富,魷魚煮得剛剛好,咬下去有彈性,證明非常新鮮,蕃茄沙沙的酸甜風味更是一個亮點,另這個意粉非常開胃😁順帶一提,現在他們做緊一個外賣優惠,真心覺得非常超值👏我們點選了黑松露芝士汁薯條及焦糖香蕉窩夫、雲呢拿雪糕連同冰茶及朱古力奶色各一杯都是$150,不但賣相精美,食物及飲品質素均高,坐在戶外嘆吓打吓卡簡直係高級享受啊!

*藍青口及烤麵包條

*炸雞翼配蜜糖

*魷魚,墨汁意粉

2023-12-09 157 瀏覽
今日同朋友嚟西貢行下 chill下。 好耐冇入過嚟西貢,知道西貢上年開左間新酒店,仲有兩間餐廳。今日同朋友嚟試呢間 M Square。餐廳都幾大,枱與枱好闊落,樓底好高,空間咁好足。呢度有得睇波、玩桌球,仲有可付費嘅哥爾夫球,同朋友一大班人玩啱晒。Iron Grilled Rib-eye  $45812安士燒頂級肉眼牛扒,點左五成熟,肉質軟腍嫩滑,肉汁超JUICY,配以紅酒燒汁,薯茸,雜菜,正~Mussels Pot  $176朋友鍾意食青口,試下呢款藍青口。藍青口份量頗多,用上鮮茴香忌廉烹調,夠 creamy。旁邊的麵包條,蘸上忌廉汁食,都好好食。Lobster Mac & Cheese  $245通心粉用上兩款芝士,有巴馬臣芝士同車打芝士烹煮,濃郁芝士香。燒龍蝦尾配上龍蝦汁,肉質爽口。Pulled Pork & Pineapple  $195手撕豬肉菠蘿薄餅,批邊焗得好脆口,卜卜脆。餡料除了有手撕豬肉,仲用上大量紅洋蔥、菠蘿、芝士,少少芫茜,味道唔錯。
餐廳都幾大,枱與枱好闊落,樓底好高,空間咁好足。
Iron Grilled Rib-eye  $458
Iron Grilled Rib-eye
Mussels Pot  $176
朋友鍾意食青口,試下呢款藍青口。
Lobster Mac & Cheese  $245
Lobster Mac & Cheese
Pulled Pork & Pineapple  $195
2023-12-03
Iron Grilled Rib-eye
Lobster Mac & Cheese
2023-12-09 32 瀏覽
天氣好好,所以揸車入西貢行吓街食吓嘢,我哋去咗西貢WM酒店嘅M Square食嘢,原來餐廳除咗食嘢之外,餐廳裏便仲有桌球同埋室內哥爾夫球玩~我哋首先食咗午餐先,我哋選擇咗;Cod Fish n Chips $218份量好大碟,炸魚外皮鬆脆,魚肉好厚身,口感相當豐富,配合他他醬好好味~Grilled Salmon & Onsen Egg Risotto $185烤三文魚油香豐富,唔會乾,温泉蛋蛋液滲透入Risotto,仲有煎靈芝菇、烤南瓜、羽衣甘藍~厚班戟焦糖牛油楓葉糖漿&水果$128賣相好靚打卡一流,口感香甜而且空氣感十足,梳乎厘pancake係即叫即製,需時30分鐘,所以記得提早落order~食飽午餐之後,我哋就開始玩室內哥爾夫球,我哋未玩過,所以店員都好細心教我哋,店員教完我哋之後我哋就自由發揮喺度玩啦?初頭都覺得有啲難玩,但係打打吓已經上手,好好玩玩到唔想走~跟住我哋仲買咗,餐廳最新出嘅外賣杯,上層係小食下層係飲品,自由配搭有奶昔啦、汽水啦、酒類都有~我地就揀咗雪糕加窩夫士多啤梨奶昔、另外一杯就係墨西哥片配威士忌梳打~兩杯份量好大,好欣賞佢哋廚師做嘅甜品,甜度恰到好處,唔會過分甜

我哋首先食咗午餐先,我哋選擇咗;
Cod Fish n Chips $218

厚班戟焦糖牛油楓葉糖漿&水果$128

我地就揀咗雪糕加窩夫士多啤梨奶昔、另外一杯就係墨西哥片配威士忌梳打~兩杯份量好大,好欣賞佢哋廚師做嘅甜品,甜度恰到好處,唔會過分甜,值得一讚~
我哋拎住外賣杯坐喺餐廳室外,吹住微微嘅海風,好舒服呀~傾吓偈飲吓嘢好chill呀~

餐廳仲送咗5個鐘頭泊車,我哋食完外賣杯,仲有時間可以去咗碼頭,沿路睇風景,買下海鮮~
2023-12-08 135 瀏覽
以下價錢須+1******************************🥢Classic Nachos with Vanilla Milkshake $94🥢Waffle with Mint chocolate Milkshake $94呢個Snacks cup係飲品上面套住1兜小食上次黎見到menu已經覺得好吸引可惜嗰次食dinner食完已經冇時間買黎邊行邊chill下今次食完lunch 唔理三七廿十一即嗌🤣拎住呢兩杯出去散步唔係講笑回頭率真係100%😎而且唔好以為係gimmick嘢就睇得唔食得小食同milkshake都超正🥹Nachos好濃味 啱哂重口味人士窩夫外脆內鬆軟Milkshake質感超驚喜 唔會太杰撻撻香奶味得黎好解渴✨不枉費我地每杯加$36轉飲品做奶昔🥳以後去西貢就算唔dine inside都會encore snacks cup🤤***講返lunch😂👇🏻👇🏻👇🏻🥢Beef Brisket Taco $138餡料好豐富有牛肉 腰豆 燈籠椒 蕃茄仔 各種菜配上青檸汁&蜜糖是拉差醬酸酸甜甜清新開胃🤤餡料滿到拎起就瀉為左唔跌到周圍都係 只好唔顧儀態一啖吞🤭***🥢Smoke
以下價錢須+1
酸酸甜甜清新開胃🤤
餡料滿到拎起就瀉
為左唔跌到周圍都係 只好唔顧儀態一啖吞🤭
***
🥢Smokey Baby Back Ribs (Half) $229
呢度嘅半份同出面西餐廳嘅份量差唔多🥳
配上無花果醬中和油膩感
100分配搭!
Snacks  Cup
Beef Brisket Taco
Smokey Baby Back Ribs (Half)
Le Foie Gras Burger
Snacks  Cup
Beef Brisket Taco
Smokey Baby Back Ribs (Half)
Le Foie Gras Burger
  • le foie gras burger
  • SnacksCup
淘小姐趁weekend同朋友入西貢行下沿著海邊行下行下又到左 WM 酒店見到呢間 M Square 都有幾多家庭入黎食就決定入去試試啦餐廳面積相當大樓底高之餘座位都好闊落旁邊除咗有桌球可以玩仲有付費嘅虛擬哥爾夫球遊戲而且佢哋有幾組好大嘅螢光幕直播球賽啱晒唔同需要嘅朋友而佢哋嘅食物都唔錯⭐️Mussels Pot藍青口份量都幾多用鮮茴香、牛油、忌廉同蒜蓉去煮藍青口味道都幾特別而旁邊嘅烤麵包條都好有咬口⭐️Iron Grilled Rib-eye五成熟嘅頂級肉眼牛扒有 12oz 重肉質酥軟牛味極重配以紅酒燒汁、薯茸、雜菜幾個人分黎食都唔錯⭐️Pulled Pork & Pineapple Pizza餅底口感煙韌配料有手撕豬肉,菠蘿,紅洋蔥味道都好豐富⭐️Lobster Mac & Cheese以龍蝦汁、車打芝士、巴馬臣芝士炮製通心粉仲有燒龍蝦尾味道極鮮⭐️Long Island淘小姐特意點左杯長島冰茶裡面有伏特加、龍舌蘭酒、琴酒同最緊要嘅檸檬飲完感覺圓滿🍸🍽️ M Square📍 西貢惠民路28號WM酒店地下低層A1號舖
淘小姐趁weekend同朋友入西貢行下

啱晒唔同需要嘅朋友

而佢哋嘅食物都唔錯
⭐️Mussels Pot

藍青口份量都幾多
用鮮茴香、牛油、忌廉同蒜蓉去煮藍青口
味道都幾特別
而旁邊嘅烤麵包條都好有咬口

⭐️Iron Grilled Rib-eye

五成熟嘅頂級肉眼牛扒有 12oz 重
肉質酥軟牛味極重
配以紅酒燒汁、薯茸、雜菜
幾個人分黎食都唔錯

餅底口感煙韌
配料有手撕豬肉,菠蘿,紅洋蔥
味道都好豐富

⭐️Lobster Mac & Cheese

以龍蝦汁、車打芝士、巴馬臣芝士炮製通心粉
仲有燒龍蝦尾
味道極鮮

⭐️Long Island

淘小姐特意點左杯長島冰茶
裡面有伏特加、龍舌蘭酒、琴酒
同最緊要嘅檸檬
飲完感覺圓滿🍸

🍽️ M Square
📍 西貢惠民路28號WM酒店地下低層A1號舖
餐廳位於WM酒店地下低層, 室內環境好大, 樓底好高, 座位寬敞, 空間感十足!呢度提供好多唔同嘅娛樂設施, 包括:足球機⚽、高爾夫球機⛳、桌球枱🎱等等, 可以一邊食嘢一邊玩!🍕BBQ Chicken Pizza 手工Pizza即叫即製, 餅底有麵粉香, 批邊厚身又鬆脆, 底部有少少煙韌, 餡料有雞肉、黃椒、紅椒、紫洋蔥同埋大量芝士🧀, BBQ醬夠惹味, 芝士有拉絲效果, 每一啖都食到滿滿餡料, 好味😋!🦞🥪Lobster Brioche Roll 麵包烘至外層鬆脆, 咬落好軟熟, 有牛油香, 裏面夾住彈牙嘅龍蝦肉🦞, 份量都幾多, 仲要大件又厚肉, 味道鮮甜, 加埋檸檬胡椒沙律醬做醬汁, 令成個龍蝦包嘅味道層次提升!🍗Wild Wings雞翼炸至金黃香脆, 肉質嫩滑, 會配上蜜糖🍯、是拉差醬、青瓜酸忌廉, 可以一次過試晒甜、辣、酸嘅口味!🌮Togo Special外賣杯設計方便拎走, 可以一路行一路食~ 頂層係自選小食, 底層係自選飲品, 個杯好適合打卡, 而且吸睛度高, 我拎住嘅時候, 沿途吸引咗勁多目光🤣!我揀咗Classic Nachos + Cold Brew Iced T

🍕BBQ Chicken Pizza

🦞🥪Lobster Brioche Roll
🍗Wild Wings
🌮Togo Special
我揀咗Classic Nachos + Cold Brew Iced Tea, 配料有香脆嘅墨西哥粟米片、芝士醬、墨西哥辣椒醬、蕃茄莎莎、酸忌廉、牛油果醬🥑, 好豐富, 適合二人分享~
2023-12-03
  • Wild Wings
疫情期間,看到WM Hotel開幕,有無敵海景,早已想來看看,想不到疫後才有機會,所以是日來到其咖啡廳M.Square嘆嘆,環境非常悠閒舒適,感覺像到了外地度假,更估唔到酒店的餐廳可以咁出色!假日入嚟Chill Chill,簡直一流超值。烤大蝦冬蔭公意大利飯配魷魚($235)首先,這道菜品以大蝦和魷魚為主要配料,搭配冬蔭公意大利飯,看起來非常誘人。大蝦經過烤製後保持了鮮嫩的口感,並散發著迷人的香氣。魷魚則以墨汁調味,賦予了意大利飯獨特的風味。整體而言,這道菜品的味道豐富,烤大蝦和墨汁魷魚的搭配非常出色,而冬蔭公意大利飯則提供了濃郁的口感。魷魚,pommery芥末忌廉汁墨汁意粉&蕃茄莎莎($169)接下來是魷魚,pommery芥末忌廉汁墨汁意粉&蕃茄莎莎。這道菜品以墨汁意粉為基底,配上魷魚和pommery芥末忌廉汁,再搭配蕃茄莎莎。墨汁意粉煮得剛好,口感彈牙,與魷魚的鮮嫩結合得很好。pommery芥末忌廉汁為菜品增添了一層酸辣的風味,與蕃茄莎莎的清新口感形成了一個平衡。炸雞翼配蜜糖是拉差醬&青瓜酸忌廉($88)通過搭配蜜糖是拉差醬和青瓜酸忌廉,為傳統的炸雞翼增添了新鮮感。炸雞翼外酥內嫩,

烤大蝦冬蔭公意大利飯配魷魚($235)

炸雞翼配蜜糖是拉差醬&青瓜酸忌廉($88)
通過搭配蜜糖是拉差醬和青瓜酸忌廉,為傳統的炸雞翼增添了新鮮感。炸雞翼外酥內嫩,帶有香脆的口感,配上蜜糖是拉差醬的微辣和甜味,以及青瓜酸忌廉的清爽口感,這道菜品的味道非常出色。

士多啤梨,窩夫,焦糖薄脆 & 士多啤梨醬($148)
這道甜點以士多啤梨和窩夫為主要材料,搭配焦糖薄脆和士多啤梨醬。窩夫經過烘烤後變得酥脆,與士多啤梨的酸甜味形成了美妙的對比。焦糖薄脆為這道甜點增添了一層香脆的口感,並帶來了獨特的焦糖風味。士多啤梨醬則提供了豐富的水果風味,與窩夫和士多啤梨完美融合,是一個值得品嚐的選擇。

M Square (西貢)
地址:西貢惠民路28號WM酒店地下低層A1號舖
2023-11-26 24 瀏覽
今日同朋友一家四口一齊去西貢行吓,難得天氣咁好又清涼,啱晒周圍行吓🥢佢提議去呢間M square 餐廳,原來向WM酒店入邊,而酒店係非常寵物友善同埋family friendly,我去到仲見到酒店有好多朋友仔帶埋佢哋嘅屋企嘅寵物嚟行吓同做Spa!香港地好少呢啲咁chill嘅地方🐶本身以為酒店入邊嘅餐廳一定好貴,但睇返Menu原來都係一般西餐廳價錢,賣相仲要非常之唔錯,朋友叫咗以下食品:🥢Maple Bacon Cheeseburger (With Fries) - 呢個係餐廳推介之一,果然冇介紹錯!入邊嘅安格斯牛肉扒煎得好有肉汁,配菜嘅薯條新鮮炸起脆卜卜,麵包亦好有誠意,喺燒烤網上面grill 的👅🥢Soft Shell Crab Salad-呢個沙律亦冇點錯,上面嘅軟殼蟹脆卜卜好好食,下面嘅沙律非常大份同新鮮,亦有新鮮生果,例如芒果等,配合小小嘅dressing ,係清新之選☘️🥢Calamari Squid Ink Pasta -墨魚麵一向係我哋至愛平台餐廳煮得意粉好彈牙,而佢嘅汁亦煮得好好味,配合耍蕃茄酸酸甜甜又Creamy,連小朋友都食到唔停口🥢Peanut Butter Ban

🥢Peanut Butter Banana Waffle-呢個甜品係朋友指定嘅,waffle新鮮烘起,唔係一陣風嗰隻,配料好豐富,包括有雪糕,朱古力蛋糕仔,同四條焦糖咗嘅香蕉!有趣係小朋友見到黑色嘅以為係朱古力,食落去原來係brownie 仔,呢個係小驚喜😊

食完都係3點幾,餐廳出邊就係海濱,有好多人帶狗狗來散步,所以我哋買咗兩杯外賣summer to go 既snack cup,價錢都好吸引,小食連基本飲品都只係$58起!由於我哋有小朋友,所以揀咗最基本嘅薄荷朱古力奶昔配薯條,另一杯係檸檬水配墨西哥片,我哋拎住兩杯外賣杯去出邊海濱散步,一路吹海風,非常chill, 絕對係打卡之選!
午餐
  • Soft Shell Crab Salad
  • Maple Bacon Cheese Burger
Togo Special係一個集合小食同飲品嘅組合杯,最平$58 就食到,設計方便大家可以邊行邊食,所以我哋忍唔住明明食飽行咗陣,再返返去買嚟試🥰▫️Classic Nachos + Mint Chocolate Milkshake ($58+$36)👉🏻Nachos 好脆,配料有墨西哥粟米片,芝士醬,墨西哥辣椒,醬蕃茄莎莎,酸忌廉,牛油果醬,超級豐富!每次食都可以試唔同配搭😎👉🏻 Millkshake 唔會太甜,薄荷味好出,仲有一層層嘅朱古力醬,飲落仲有朱古力粒好有咬口⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️Peanut Butter Banana Waffle + Strawberry Milkshake ($58+$36)👉🏻估唔到Waffle 有成5 舊咁多😮口感好脆口,配料有焦糖香蕉,Brownies 同埋好大球雲呢拿雪糕🍦👉🏻 Milkshake同上面一樣都係唔會好甜,淡淡嘅士多啤梨味加上士多啤梨醬,粉紅控必點💕⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️Lobster Brioche Roll (龍蝦肉.牛油麵包.檸檬胡椒沙律醬伴沙律)($208)👉🏻龍蝦肉🦞份量好多,仲要超大舊,口感鮮甜有彈性🥰係包烘到外脆內軟,如果牛油香味再

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
👉🏻龍蝦肉🦞份量好多,仲要超大舊,口感鮮甜有彈性🥰係包烘到外脆內軟,如果牛油香味再出啲就Perfect池

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️Le Foie Gras Burger🍔 (香煎鵝肝、安格斯牛肉、無花果醬、芝士漢堡伴薯條) ($165)
👉🏻漢堡包外脆內軟,鵝肝煎到外面焦脆,入面柔軟入口即溶😋 安格斯牛肉牛味重同好Juicy,無花果醬果味濃郁好清甜,令到Burger 冇咁油膩😎
👉🏻薯條炸到酥脆唔會太油

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️Wild Wings($88)
👉🏻雞翼炸得金黃色好夠脆,肉汁嫩滑唔會好乾身,醬汁有蜜糖、是拉差醬同埋青瓜酸忌廉,可以一次過食哂甜、辣同酸嘅口味啊🥰

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️Iced Mocha ($62)

——————
評分:8/10
平圴消費:~$400

2023-11-19 48 瀏覽
Togo Special(外帶特餐),其中包括小食和飲品。這款組合杯的價格非常實惠,只需58元,方便顧客邊走邊吃。被這個概念吸引,即使我們已經吃飽了,仍然忍不住想再試試接下來是奶昔,它的味道清新而平衡。薄荷味道濃郁但不過分,帶來愉悅和涼爽的感覺。奶昔的甜度適中,這是一個優點。讓它更加美味的是奶昔中的醬層層疊加。加入的賦予了奶昔獨特的口感,令人愉悅。這個組合非常適合作為全天早餐的選擇。除了Togo Special之外,M Square還提供其他菜單選項。我們忍不住也試了他們的華夫餅班尼迪克特(Waffle Benedict),這是對經典菜餚的美味變化。華夫餅取代了傳統的英式鬆餅作為底部,上面放上水煮蛋和荷蘭醬。鹹香的蛋與甜美鬆軟的華夫餅的結合是獨特而愉悅的。

次次黎西貢都見到呢間酒店,原來佢都有唔少餐廳,今次就黎到---🌟M Square 🌟佢餐廳好闊落,環境好大,坐得舒適,採光度高,好有渡假feel,餐廳以西餐為主,選擇多._.🍔 | Le Foie Gras Burger |🍔(香煎鵝肝,安格斯牛肉,無花果醬,芝士漢堡伴沙律)漢堡可以要求上枱切開一半,勁厚身,安格斯牛肉肉質juicy,一啲都鞋口,仲配埋返勁香濃嘅鵝肝,令到整個漢堡增加香濃鵝肝油香味,好食·🐟| Grilled Salmon & Crab Mousse |🐟三文魚整到軟硬適中,肉質多嫩身唔乾,唔腥,配埋啲醬好夾.🍄| 黑松露芝士汁薯條 |🍄薯條炸到勁香脆,芝士汁伴隨住香濃嘅黑松露,好讚!.🍍| 菠羅汁 |🍍•餐廳仲有外賣零食杯加飲品,見佢幾得意,天氣又唔熱,一於點黎試試,飲品仲可自由撘配💗/ Snacks Cup with Sweet Lover or Alcoholic /| Classic Nachos with Blackcurrant & Raspberry |(墨西哥粟米片,芝士醬,墨西哥辣椒,蕃茄沙沙,酸忌廉)鹹味道之選,材料豐富,醬料足夠,最正就係一路食一路
._.
🍔 | Le Foie Gras Burger |🍔
(香煎鵝肝,安格斯牛肉,無花果醬,芝士漢堡伴沙律)
三文魚整到軟硬適中,肉質多嫩身唔乾,唔腥,配埋啲醬好夾
🍄| 黑松露芝士汁薯條 |🍄
薯條炸到勁香脆,芝士汁伴隨住香濃嘅黑松露,好讚!
🍍| 菠羅汁 |🍍

(墨西哥粟米片,芝士醬,墨西哥辣椒,蕃茄沙沙,酸忌廉)
鹹味道之選,材料豐富,醬料足夠,最正就係一路食一路有得飲野,唔怕口渴
| Peanut Butter Banana waffe with Apple Juice |
甜味道之選,窩夫適合想飽肚食,味道又係好夾,啱曬鐘意食甜味道嘅人
._.
2023-11-18 106 瀏覽
星期五即興去左呢間餐廳慶祝結婚周年紀念。如果早啲係open rice book 會有折😅呢間酒店近幾年開,仲係好新,M square 就係酒店內,近海邊位置。餐廳內非常開揚闊落。我地帶左BB 來,完全冇問題,仲可以有位開BB 車。係西貢搵呢啲餐廳唔係咁易😂所以貴少少都照去。講返食物,我地點左軟殼蟹沙律、墨汁意粉、安格斯牛配煙肉漢堡包。沙律中上,軟殼蟹炸得乾脆,蔬菜亦算新鮮。墨汁意粉反而最令我地失望,調味唔係幾好,只有蒜味,唔係幾慣🥲最有驚喜係個burger, 好重牛味,煙肉少少甜帶出肉味,薯條起好食,外面超跪👍兩個成人食份量好夠✅平日消費$300 就可以憑餐廳比既泊車券去酒店lobby free 5個小時!!可以免費係西貢玩成大半日!!
係西貢搵呢啲餐廳唔係咁易😂所以貴少少都照去。
沙律中上,軟殼蟹炸得乾脆,蔬菜亦算新鮮。
兩個成人食份量好夠✅
2023-11-14 41 瀏覽
星期日同朋友去西貢行山,朋友一早book左呢間cafe食dinner。原本book左7:30,但行完山好肚餓,好彩早到都有好多位,可以提早入座。餐廳環境優美,仲有得玩桌球同打機,而且有好多部電視機,播放住體育節目,一定唔會悶!食物方面都唔錯,我地叫左pizza,份量好大,味道就正正常常,不過burger就好有驚喜,誠意推介叫鵝肝安格斯burger,個薯條好脆、超好食,食完一條又一條!甜品方面都好吸引,我地叫左tiramisu 梳乎厘,唔會太甜,食完岩岩好,非常滿足。
鵝肝安格斯burger
Tiramisu  梳乎厘
鵝肝安格斯burger
Tiramisu  梳乎厘
2023-11-13 132 瀏覽
餐廳喺WM Hotel入面,同酒店一樣,充滿休閑度假嘅氣息~▪️Waffle Benedicts🧇有別於平時啲Egg benedicts,以waffle取代muffin,waffle食落鬆軟。另外除咗流心蛋🥚,仲有煙肉🥓、沙律菜🥬、牛油果🥑,配搭有新意▪️Maple Bacon Cheese Burger🍔安格斯牛肉🐮充滿肉汁,配上楓糖漿煙肉🥓、芝士🧀、蕃茄🍅、生菜🥬,口感層次豐富。伴碟有薯條🍟,炸得非常香脆▪️Four Cheese Pizza🧀🍕Pizza整成星星形狀,好特別。批邊有少少厚度,食落頗有咬口。四色芝士分別係burrata, gorgonzola, mozzarella, mascarpone,入口芝士味香濃▪️Super Oreo Milkshake🥛滿滿嘅Oreo味,係邪惡之選😈M Square📍西貢惠民路28號WM酒店地下低層A1號舖

▪️Waffle Benedicts🧇

▪️Maple Bacon Cheese Burger🍔
Maple Bacon Cheese Burger
Maple Bacon Cheese Burger

▪️Four Cheese Pizza🧀🍕
Four Cheese Pizza
Four Cheese Pizza

▪️Super Oreo Milkshake🥛
滿滿嘅Oreo味,係邪惡之選😈
Super Oreo Milkshake

M Square
📍西貢惠民路28號WM酒店地下低層A1號舖
2023-11-10 53 瀏覽
happy Friday放工之後直奔西貢食好西😎去過W Hotel staycation幾次,不過都未試過樓下間西餐廳,今日終於可以品嚐今晚叫咗三樣嘢:烤雞牛油果溫泉蛋凱撒沙律四重芝士Pizza黑松露雜菌溫泉蛋扁意粉沙律加咗適量嘅芝士粉,再加上清新嘅車厘茄同牛油果點綴,感覺好fresh,烤雞幾香口,有適量調味,成個沙律都好開胃四重芝士Pizza係我近來食過印象幾深刻嘅薄餅,餅底好香脆可口,因此唔會過分飽肚,至於四重芝士份量好慷慨,質素亦都甚高,係令人印象深刻嘅一道菜食完個Pizza之後已經好飽,不過身為意粉控,都係唔可以放過依碟黑松露雜菌溫泉蛋意粉,個意粉煮得非常之煙靭,而且有好多薄薄嘅黑松露片,成個意粉都幾抌本,值得一讚成間餐廳感覺非常之寬敞,適合一家大細同埋同朋友慶祝生日,感覺舒適,有機會都會想再嚟食飯#msquare

今晚叫咗三樣嘢:
烤雞牛油果溫泉蛋凱撒沙律
四重芝士Pizza
黑松露雜菌溫泉蛋扁意粉

#msquare
2023-11-10
20 分鐘 (堂食)
  • Buttermilk Chicken Salad
  • Black Truffle Egg & Portobello Sourdough