2023-12-30 46 瀏覽
這間坐得舒服,有渡假的感覺!位於西貢區酒店內,有不少玩樂設施,是一間西式餐廳,提供扒類、薄餅、小食等選擇。燒頂級肉眼牛扒 Rib-eye肉眼是牛胸背脊與肋骨之間的肌肉,肉質較幼滑,7成熟不會太生,肉質細嫩,多肉汁,沾上紅酒燒汁更香滑。肉醬闊麵夠晒邪惡,闊麵沾滿蕃茄醬,夾著厚厚的手撕豬肉絲,拉著厚身半溶芝士,好惹味。Bolognese Fettuccine with Onsen Egg溫泉蛋震揗揗,一切開好治癒,闊麵沾蛋汁更細滑,安格斯牛肉肉醬有香濃肉味,幾惹味。菠蘿果汁清新,可樂配檸底更清爽

燒頂級肉眼牛扒

肉醬闊麵

菠蘿果汁清新,可樂配檸底更清爽

2023-12-24
15 分鐘 (堂食)
渡假風滿滿的西貢海傍,週末天空滿是風箏紙鳶🌟竉物🐶放電天堂,更是休閑盡情享受美食的渡假小聖地💕這杯𝐓𝐎𝐆𝐎 𝐒𝐏𝐄𝐂𝐈𝐀𝐋的𝐒𝐧𝐚𝐜𝐤𝐬 𝐂𝐮𝐩 真的超養眼😍飲品➕小食 好食又觸目😋吸晴的造型引來眾人心花怒放🌟很多本地/遊客紛紛下單拍照📷更可在𝐎𝐮𝐭𝐬𝐢𝐝𝐞 的座位微吹海風𝐂𝐡𝐢𝐥𝐥 𝐂𝐡𝐢𝐥𝐥 的休憩呢~🌊.上層的𝐒𝐧𝐚𝐜𝐤𝐬 𝐂𝐮𝐩可以選擇:墨西哥🇲🇽粟米片 / 焦糖香蕉窩夫配雲拿呢雪糕.下層的飲品都有很多選擇:汽水🥤/咖啡☕️ /果汁🍹/ 冷泡冰茶 $58𝐇𝐨𝐮𝐬𝐞 𝐒𝐩𝐢𝐫𝐢𝐭 𝐌𝐢𝐱𝐞𝐫 / 𝐁𝐞𝐞𝐫 +$𝟐𝟔 𝐌𝐢𝐥𝐤𝐒𝐡𝐚𝐤𝐞 +$𝟑𝟔位於𝐌𝐖𝐇𝐎𝐓𝐄𝐋 裡面的 @msquarehongkong 又大又寛闊,滿滿聖誕裝飾🎄氣氛感𝐂𝐡𝐢𝐥𝐥 𝐂𝐡𝐢𝐥𝐥 ✨更有英式卓球,迷你酒吧,𝟑𝐃 迷你高爾夫遊戲,多部電視及大型屏幕,多角度欣賞不同的足球⚽️/體育精彩節目𝐏𝐨𝐫𝐭𝐨𝐛𝐞𝐥𝐥𝐨 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫安格斯牛肉,黑松露忌廉煮大啡菇芝士漢堡伴薯條🍟:真的超出色的安格斯牛肉😍炭燒味道濃濃的肉汁超爆口感!配合大啡菇真的把層次無限提升~!!美味非常 ❤️𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲𝐜𝐨𝐦𝐛 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚
渡假風滿滿的西貢海傍,週末天空滿是風箏紙鳶🌟
竉物🐶放電天堂,更是休閑盡情享受美食的渡假小聖地💕
𝐓𝐎𝐆𝐎 𝐒𝐏𝐄𝐂𝐈𝐀𝐋 𝐒𝐧𝐚𝐜𝐤𝐬 𝐂𝐮𝐩

汽水🥤/咖啡☕️ /果汁🍹/ 冷泡冰茶 $58
𝐌𝐢𝐥𝐤𝐒𝐡𝐚𝐤𝐞 +$𝟑𝟔

安格斯牛肉,黑松露忌廉煮大啡菇芝士漢堡伴薯條

𝐏𝐨𝐫𝐭𝐨𝐛𝐞𝐥𝐥𝐨 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫
安格斯牛肉,黑松露忌廉煮大啡菇芝士漢堡伴薯條🍟:
真的超出色的安格斯牛肉😍炭燒味道濃濃的肉汁超爆口感!
配合大啡菇真的把層次無限提升~!!美味非常 ❤️

𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲𝐜𝐨𝐦𝐛 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞
焦糖牛油🧈楓糖漿厚班戟
超好吃的厚厚蛋白班戟➰跟一般班戟不同的是〰️ 裡面真的是真材實料滿滿的蛋白🥚濃香蛋味配上楓糖漿,還有焦糖碎碎增加口感,打造幸福感爆滿的皇牌甜品💕

2023-12-17
𝐓𝐎𝐆𝐎 𝐒𝐏𝐄𝐂𝐈𝐀𝐋 𝐒𝐧𝐚𝐜𝐤𝐬 𝐂𝐮𝐩
安格斯牛肉,黑松露忌廉煮大啡菇芝士漢堡伴薯條
  • 𝐓𝐎𝐆𝐎𝐒𝐏𝐄𝐂𝐈𝐀𝐋𝐒𝐧𝐚𝐜𝐤𝐬𝐂𝐮𝐩
2023-12-26 48 瀏覽
有波睇,有桌球玩,地方舒適,服務態度良好,適合一家大細🏠或者一大班人嚟睇波❗️我哋個日平安夜預先book咗位🥂以一間酒店餐廳嚟講,價錢都合理。性價比ok👍🏻,我哋晚上2個人叫咗三碟💰 $572叫咗1️⃣mussels pot2️⃣salmon risotto3️⃣肉醬闊條麵⭐️最推介青口⭐️ Cream煮得好入味,加上有少少酒味,食落好juicy,唔會話煮得太耐👩‍💼店員見到我哋個碗滿晒殼,就會主動幫我哋換過個碗,服務周到👍🏻

叫咗

Mussels  pot
Salmon risotto
  • Mussels Pot
2023-12-23 37 瀏覽
📍西貢|M Square今日同男朋友去到西貢嚟個mini getaway🥰 去咗WM@Hotel入面嘅餐廳M Square度食dinner,呢度無論係裝修、食物同埋服務態度都好好,而價錢都OK,普通西餐價錢唔算太貴~最開心就係佢哋嘅甜品又疏乎厘pancake啦🥹my favourite!!❤️ Grilled Salmon & Crab Mousse ($268)燒三文魚同蟹肉Mousse係一個口感豐富嘅組合。燒得啱啱好嘅三文魚表皮酥脆,內部保持嫩滑質感。蟹肉Mousse係凍食嘅,淡淡蟹肉食得好滿足,為整道菜增添豐富口感。芫茜青檸汁嘅酸爽同法邊豆的爽脆,進一步提升味道嘅層次。這道料理絕對係優雅又美味,值得一試。Pancetta Carbonara ($159)都話咗我去到邊度都一定會叫Carbonara~ 呢個Pancetta Carbonara不過不失~呢度反而唔係用煙肉,而係用肉粒,油脂豐富!煙熏煙肉嘅風味喺白醬蛋黃忌廉汁嘅搭配下更加突出。意粉口感彈牙,配上Parmesan cheese,味道更加豐富。Black Truffle Cheese Chips ($58)黑松露芝士汁薯條係
📍西貢|M Square

Pancetta Carbonara ($159)

黑松露芝士汁薯條係餐廳嘅推介,薯條炸得酥脆,搭配上濃郁的黑松露芝士汁,每一啖都超級邪惡。男朋友話食過咁多薯條,最好味最邪惡就係呢一個啦,我地爭住清曬😂

Honeycomb Pancake ($128)
我係一個超超超超級鍾意食疏乎厘pancake嘅人!🥺見到呢度有即刻雙眼發光!pancake非常香甜鬆軟,配上焦糖牛油和楓葉糖漿,每一啖都好甜蜜。水果嘅清新口感為甜味增添一絲酸爽,幫呢道甜點帶來平衡。不過覺得入面偏濕,焗多耐少少就好啦~

總括而言都好推介,呢度嘅裝修真係好靚,仲有得睇波、玩足球機、或者玩桌球,果然係酒店嘅餐廳,好有holiday Mood💕消費滿$300就喺WM有5小時免費泊車~
2023-12-20 24 瀏覽
呢間酒店開左咁耐都無去過,今次終於去試下佢間餐廳餐廳好有聖誕氣氛,可以order cocktail/ 酒類🍹chill 番轉~Grilled Angus Beef Tenderloin & Foie Gras呢款係holiday special menu ,賣相好吸引,鵝肝正反兩面燒到金黃色,咬落好香口,另外安格斯牛柳有7oz重,份量剛剛好,叫左medium ,切開肉色粉嫩,口感咬落非常柔嫩,牛味十足~~Lobster Mac & cheese主要由濃濃的芝士再加入龍蝦烹煮的通粉,每粒通粉都掛滿濃厚的cheese ,勁邪惡,除左面頭有半隻蝦尾外,通粉入面仲有龍蝦肉,好豐富好creamy !!Banoffee Creme Brulee Pancake見到有梳乎厘無理由唔試下,cream brûlée 表層焦糖燒到脆卜卜,梳乎厘蛋香十足,仲有空氣感~PB Choc Banana milkshake呢杯超邪惡,除左有滿滿的cream外, 仲混合左花生醬,飲落會有粒粒的口感,朱古力與香蕉真係好match ~~另外仲叫左兩個外賣snacks cup(classic Nachos & peanut
呢間酒店開左咁耐都無去過,今次終於去試下佢間餐廳

Lobster Mac & cheese

Banoffee Creme Brulee Pancake
,梳乎厘蛋香十足,仲有空氣感~

PB Choc Banana milkshake

另外仲叫左兩個外賣snacks cup(classic Nachos & peanut butter banana waffle 🧇) ,價錢都幾抵食,小食連飲品都係$58,份量都大大份,味道都唔錯
2023-12-17
  • Lobster Mac & Cheese
🧇🥗M Square🍝🍹一家大小再黎M square食下午茶,因為呢度真係環境好,又寬敞,帶小朋友黎一流👍🏻已經轉哂聖誕裝飾啦🎄🔸Smoky baby back ribs (half) $229 - 以嫩肋排經過慢煮和煙燻的方式製作而成。咬落去時,肉質鬆軟多汁,肉汁充滿口腔。燒汁是這道菜的關鍵元素之一,完全帶來了豐富的口味和層次感。它的甜味與微辣的風味相結合,與肉質的鮮嫩相互融合,營造出一種口感上的平衡。🔸Truffle mushroom pizza $198 - 薄餅為基礎,鋪上黑松露醬、鮮蘑菇和cheese, 高溫下烘烤,使得餅底酥脆, 黑松露散發出誘人的香氣。獨特風味與鮮蘑菇均勻分佈在Pizza上。蘑菇的嫩滑質地使每一口都充滿了美味。🔸Peanut butter banana waffle $128 - 外觀金黃色,酥脆的外層&蓬鬆內裡,切開時會發現蓬鬆的窩夫體上加左脆焦糖香蕉,並加以濃郁的花生醬,與香蕉的自然甜味相互融合,營造出一種口感上的平衡。🔸Lychee mojito $88 -清新足料既荔枝cocktail, 果肉同薄荷葉都好多,甜味恰當,原粒荔枝令杯中畫面更為別緻。最
🧇🥗M Square🍝🍹

最後因為我地番屋企同親友食飯,同埋我地想飲咖啡,所以加左兩杯小食杯,底部飲品,上面小食,好有趣,好似睇戲既小食杯咁😆都幾方便丫

2023-12-16
下午茶
  • Smokey Baby Back Ribs (Half)
2023-12-19 124 瀏覽
星期日一定係去郊外遊玩,今次選擇咗去西貢玩因為有西貢市集,之後發現西貢除咗有新鮮海鮮食之外,原來仲有西式餐廳係入面!見到W M Hotel係新開的,所以就決定去食M Square! Bolognese Fettuccine with Onsen Egg $165安格斯牛肉肉醬闊麵&溫泉蛋意粉肉醬利用咗安格斯牛肉去製成,食落口感非常煙韌,好重牛肉味道,闊麵同醬汁分量配搭剛剛好,不會太多或者太少,令到食落去一啖闊麵一啖安格斯牛肉肉醬醬汁,好正呀!Roasted beef salad $165烤牛扒,青瓜,小蕃茄,菲達芝士,紅腰豆,黑醋洋蔥,燈籠椒,羅馬生菜,蜜糖芥末醬超級大份既沙律,餐廳用左羅馬生菜🥬,啲生茶超級超級超級新鮮同鮮甜,咬落去好爽口。而牛肉利用左特別烤牛肉方式,令到啲牛肉咬落仲會有淡淡牛肉汁係口腔中。如果將羅馬生菜、烤牛肉及芝士一齊食成個配搭食落去smooth!!Cajun prawn aioli chips $62奇尊粉蝦&香蒜蛋黃醬薯條呢度啲薯條唔似出邊一般的薯條一樣,唔會曲,咬落仲要係淡淡薯仔的味道!放左佢超過30分鐘,都仲係脆卜卜!蝦好有鮮味,咬落超級彈牙!Wild w

安格斯牛肉肉醬闊麵&溫泉蛋意粉

Roasted beef salad $165

Cajun prawn aioli chips $62
奇尊粉蝦&香蒜蛋黃醬薯條

Wild wings $88
炸雞翼配蜜糖是拉差醬&青瓜酸忌廉

炸雞翼外脆內嫩,咬落去有啖啖雞翼肉汁,非常juicy!
佢仲有三款醬汁可以任你點,有唔同醬汁有唔同口感同味道,雞翼控必食!!

食完主餐仲想食甜品,所以決定食埋佢地summer promotion。Snack Cup with Sweet Lover or Alcoholic $58!

我地其中一杯選擇左升級drink +$36 可以飲到milkshake- strawberry,而另一杯就叫左Cold Brew Iced Tea 荔枝味。

Snack Cup 選擇左
Peanut Butter Banana waffle
焦糖香蕉,烤杏仁,朱古力蛋糕,花生醬,窩夫&雲尼拿雪糕

Strawberry milkshake 味道剛剛好,酸酸甜甜好開胃。

Cold Brew Iced Tea 荔枝味味道超級特別,飲落有淡淡的荔枝味及茶味,一啲都唔甜,真係要黎到M Square 先飲到!

📍地址:
M Square (西貢)
西貢惠民路28號WM酒店地下低層A1號舖

#WHHotel #msquare #西貢 #美食 #西貢美食 #西貢美食推介
2023-12-19 21 瀏覽
今日學校假期, 我同爸爸都尊登攞咗假同囡囡一齊去玩, 天氣仲要好好, 近近地入西貢行吓食下野.落車一路沿住海邊行, 經過見到d 間酒店幾靓, 落去行咗個圈, 餐廳環境幾舒服, 感覺好chill , 唔使等好耐就有位, 所以就試吓.燒頂級肉眼牛扒-燒得唔錯, 肉味濃, 能鎖住肉汁, 唔鞋口, 食完好想再食, 值d 個價錢海鮮pizza - 幾足料, 有青口, 墨魚, 蝦, 海鮮舖滿成個pizza ,個餅底似係即叫即整, 煙煙銀銀Buttermilk chicken waffle-d 個幾特別, 好少見waffle 配雞, 但又幾夾喎, 個雞炸到好脆, 肉質鮮嫩臨走見到有人攞住個小食非常吸引, 上面放小食, 下面係飲品, 未食都覺得正😋賣相好靚

2023-12-11
午餐
M Square位於西貢WM酒店,以all day family dining為主題的西式餐廳👨‍👩‍👧‍👦 為一家大細提供各類體育及遊戲機:球賽直播、Golfzon、美式桌球、彈珠機及桌上足球等。環境悠閑輕鬆,大玻璃窗可以欣賞藍天景色,有別於香港鬧市的喧囂🥙Waffle Benedicts (Hk$159)窩夫超鬆軟,流心賓尼迪蛋配脆卜卜煙肉,和大量黑醋汁沙律火箭菜,搭配清爽🍔🌱Veggie Burger (Hk$152) :輕盈又健康嘅孜味素漢堡,內裡鬆軟帶很香的牛油味,加半溶芝士、炒蘑菇洋蔥,毫無罪惡感的滋味漢堡。薯條新鮮香脆, 亦可選配沙律🥞Tiramisu Pancake (Hk$139)梳乎厘班厚班戟富空氣感,口感鬆軟綿滑,配上提拉米蘇醬、燕麥松子仁和咖啡糖漿,滿滿的幸福感🍹Fresh orange juice (Hk$48)100%鮮榨橙汁富含鮮橙果肉及維他命C,酸甜可口🍸Apple juice (Hk$32)蘋果味非常甘甜清爽,甜中帶酸(All subject to 10% service charge)📍M Square西貢惠民路28號WM酒店地下低層A1號舖

🥙Waffle Benedicts (Hk$159)

🥞Tiramisu Pancake (Hk$139)

🍹Fresh orange juice (Hk$48)
100%鮮榨橙汁富含鮮橙果肉及維他命C,酸甜可口

🍸Apple juice (Hk$32)
蘋果味非常甘甜清爽,甜中帶酸

📍M Square
西貢惠民路28號WM酒店地下低層A1號舖

• Tiramisu Pancake
2023-12-19 15 瀏覽
近排天氣開始轉涼, 但又未去到好凍, 去戶外郊遊就最好不過, 唔想去得太遠, 所以近近揀咗西貢.之前知道有間新開既酒店, 其實都開咗一排, -頭都覺得天氣熱唔係好願去, 今日終於有機會, 順便入去食埋個lunch .位置好方便, 西貢市中心行過去約4-5分鐘, 環境舒服,酒店內有個小禮堂, 好靚, 影相結婚行禮的朋友們又多-個選擇.燒頂級肉眼牛扒-雖然價錢有啲貴, 但個人覺得值, 燒得剛剛好, 能鎖住肉汁, 肉質鮮嫩, 一d 都唔鞋口, 耐唔耐食豪d 🤪安格斯牛肉,楓葉糖漿煙肉, 芝士漢堡配薯條- 塊牛肉好厚切, 牛味濃,煙肉唔亁身, 仲好貼心分開咗4 小件👍最後叫埋個mango and coconut pancake , 個人覺得略甜咗少少, 鍾意甜既朋友應該好鍾意, 夾埋個pancake -齊食, 正走咗陣見到有外賣小食set , 好扺,忍唔住叫咗2 set , -路行海邊-路品賞, what a chill day

2023-12-17 21 瀏覽
上個月黎過wm hotel住,覺得各方面都幾好,於是放假就去左佢下面嘅餐廳M Square 食lunch。2個人叫左黑松露溫泉蛋大啡菇意粉,意粉煮得岩岩好,同埋有濃郁嘅黑松露,溫泉蛋+香烤大啡菇,口感好好。烤牛肋骨配薯條,牛肋骨嘅肉好軟好多汁,加埋炸到酥脆嘅薯條,好邪惡但又滿足雜果蜂蜜Pancake,pancake勁蓬鬆&有空氣感,周圍仲擺滿新鮮水果,每一啖都好sweet。呢度環境夠曬chill,好岩一家大細/情侶一齊黎食飯。
,牛肋骨嘅肉好軟好多汁,加埋炸到酥脆嘅薯條,好邪惡但又滿足
2023-12-16 20 瀏覽
M square M Square | @msquarehongkong📍西貢惠民路28號WM酒店地下低層A1號舖好推薦呢間餐廳 如果入開西貢嘅朋友一定要試下 係一間好啱小朋友去嘅餐廳菜色都係好出色嘅 例如 有酸種麵包配三交魚 牛油果 溫泉蛋 沙律菜呢五者係絕配拎來做前菜係一流好開胃 芝士千層麵成個口感好正佢係連埋芝士一齊煮 兩者好match 香煎鵝肝,安格斯牛肉,無花果醬,芝士漢堡伴薯條 鵝肝煎得好香脆安格斯牛肉牛味濃郁配上無花果醬大大減低鵝肝油膩感🍟薯條亦炸得好香脆,一食停唔到口Bailey 飲品想讚一讚 好好飲好重Bailey 味 重要咬落去啖啖都係朱古力碎! 仲有兩個邊走邊食零食杯可以一路食一路行 #foodblogger #hkfoodie #instafoodie#foodstagram #foodphotograhy #hkfoodshare #香港好去處 #香港美食指南 #相機食先 #吃貨 #今晚食咩好 #打卡餐廳 #hkrestaurant #打卡 #hkig #iggirl
M square

拎來做前菜係一流好開胃

芝士千層麵
成個口感好正
佢係連埋芝士一齊煮 兩者好match

香煎鵝肝,安格斯牛肉,無花果醬,芝士漢堡伴薯條

鵝肝煎得好香脆
安格斯牛肉牛味濃郁
配上無花果醬
大大減低鵝肝油膩感
🍟薯條亦炸得好香脆,一食停唔到口

Bailey 飲品想讚一讚
好好飲
好重Bailey 味
重要咬落去啖啖都係朱古力碎!

仲有兩個邊走邊食零食杯
可以一路食一路行

2023-12-14 50 瀏覽
好耐無入西貢行,因為週末都幾難搵位拍車🚗 但上網見到WM Hotel既「M Square」食Lunch可以有泊車優惠,食完仲可以周圍行下😎 喺2021年開業嘅WM Hotel 底層就係 @msqaurehk ,裝修走簡約大自然清新木系風格,加上落地大玻璃令空間感十足🖼️ 餐廳內有大電視播放體育賽事同提供玩樂設施,連golf都有得玩🏌🏻M Square is located at the ground level of WM hotel, and is a pet friendly restaurant perfect for a nice meal with friends or family in Sai Kung. 烤牛扒沙律 $165Roasted Beef Salad沙律有青瓜、小番茄、菲達芝士、紅腰豆、黑醋洋蔥、燈籠椒同羅馬生菜加上蜜糖芥末醬味道開胃🥗 烤牛扒有6-7塊,大概5成熟,口感軟嫩焦香味十足🔥 There’s loads of ingredients in the salad, such as feta cheese and kidney beans, slather

烤牛扒沙律 $165
Roasted Beef Salad
There’s loads of ingredients in the salad, such as feta cheese and kidney beans, slathered in honey mustard sauce. The roasted beef was perfectly cooked and tender. 烤三文魚配蟹肉慕斯 $268
Grilled Salmon & Crab Mousse
三文魚扒都幾厚度,魚皮焗得香脆,魚肉保持濕潤,配埋莞茜檸檸汁有助解膩🐟 一絲絲蟹肉同雙色魚籽嘅鹹鮮味揉合,造就鮮甜十足嘅配搭🤤 伴碟有幼滑嘅薯蓉同爽脆嘅法邊豆,口感豐富🫛
The salmon fillet was grilled with butter, creating a nice crispy skin and juicy meat The homemade crab meat mousse was creamy and umami.

依家佢地做緊個外賣套餐,咁大份小食杯配飲料都只係$58,好抵食呀😳 小食有3個選擇,我就叫左墨西哥粟米片🌮 上面加左芝士醬、番茄莎莎、酸忌廉、牛油果醬同墨西哥辣椒、夠曬惹味❤️‍🔥 花生醬香蕉窩夫外脆內軟,仲有朱古力蛋糕、焦糖香蕉同一球雲呢拿雪糕,真係物超所值🍨 下面飲料揀左可樂同紅莓汁,清新又滿足🥰
Their recent promotion - Snacks Cup with Sweet Lover or Alcoholic for only $58 is definitely a pleasant surprise! We got their Classic Nacho with Coke, and Peanut Butter Banana Waffle with cranberry juice.
M Square是坐落西貢WM酒店商場內的西餐廳。🌇裝修:餐廳樓底高、非常闊落,裝潢走簡約木系風格,並有大玻璃窗可以欣賞景色,環境相當舒服。餐廳都好特別咁提供不同的遊戲設備,例如足球機、桌球等,亦有大螢幕不定時撥放最新運動賽事和收費的室內哥爾夫球模擬空間,好適合大群朋友party聚餐 / 帶小朋友來享用美食及玩樂🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️我見Openrice有set可以包食物和一小時任玩室內哥爾夫球;亦可聯絡餐廳查詢party book場。🫶Tom Yum Gong Risotto $235🥘烤大蝦冬蔭公意大利飯配魷魚和磨菇🥘依個fusion risotto好好味,冬蔭公sauce酸酸辣辣同creamy,又開胃又同risotto夾,完全唔覺得漏!🥘另可加泰式青茅醬汁,令risotto酸味再重d,但我覺得唔加都好夠味☺️🥘risotto飯煮到剛剛好,口感煙韌,半軟半硬👍🥘配料有一隻大蝦和一堆小蝦和魷魚,大蝦唔係好入味有少少失色;但整體個sauce到昇華成個risotte,好食😋🫶Mussels Pot 忌廉煮藍青口 $176🥘青口夠多,而且鮮甜飽滿,完全無沙🥘洋蔥忌廉sauce都非常濃郁香滑,將麵
M Square是坐落西貢WM酒店商場內的西餐廳。

🫶Tom Yum Gong Risotto $235
🥘烤大蝦冬蔭公意大利飯配魷魚和磨菇
🥘risotto飯煮到剛剛好,口感煙韌,半軟半硬👍

🫶Mussels Pot 忌廉煮藍青口 $176
🥘青口夠多,而且鮮甜飽滿,完全無沙
🥘洋蔥忌廉sauce都非常濃郁香滑,將麵包條蘸埋忌廉一齊食,好正!
🥘個麵包都好鬆軟👍

🫶 Loaded Pulled Pork Nachos $108
🧆Nachos點整都唔會錯得去邊😂配手絲豬肉、墨西哥辣椒、橄欖、芝士醬、醬番茄莎莎、酸忌康、牛油果醬等等,配料好豐富,每片nachos都可以同不同醬和配料一齊食😌

🫶Tiramisu Pancake $139
🥞日式梳乎厘Pancake即叫即製,班戟入口半空氣半鬆軟蛋香班戟,好好食,我唔中意空氣感過重/太結實好似蛋糕咁,依個係做到個balance!
🥞配埋咖啡粉、糖漿、cream和水果,都唔會太甜,非常滿足。

🎆整體:食物質素非常好,每道菜同甜品都好食,環境闊落舒服,又有野玩,員工服務都不錯,黎開西貢玩都推薦大家試下M Square👍🏻
呢間餐廳係WM hotel入面, 但唔係住客都可以入去食野架🍽️而且食物價錢都唔貴, 環境又闊落🤩如果你想搵一間光猛空間又大嘅親子餐廳, 呢間就啱晒喇!!..『Maple Bacon Cheese Burger』HK$160牛肉漢堡扒好juicy, 口感扎實, 加左楓葉漿甜甜地咁, 再加埋煙肉同半溶芝士, 好豐富嘅層次! 🍔外層嘅包烘焙過, 有輕脆口感但內裡又保持鬆軟, 帶有微微牛油香🧈餐廳仲好貼心問我地要唔要切半share食🫶🏻..『Grilled Salmon & Onsen Egg Risotto』HK$185🍝温泉蛋整得好靚🥘意大利飯煮得剛剛好, 𠝹開左溫泉蛋後, 每粒飯都沾滿蛋汁🍳三文魚扒烤得好香, 我地清晒成碟!..『Salami Picante』HK$185Pizza外脆內鬆軟, 12吋份量好夠! 餡料都好足🍕 餅底又非常香脆. 我女都試左少少😂..餐廳有好多免費娛樂設備, 包括桌球, 美式足球檯同彈珠機, 亦有收費嘅模擬高爾夫球空間..另外餐廳門口就係海邊, 食飽可以散下步🏖️✨我地買左兩個小食杯, 係出邊散步睇人放風箏同放狗😜薯條同窩夫都好正! HK$58份量極多👍🏻有幾

『Maple Bacon Cheese Burger』

『Salami Picante』HK$185
『Salami Picante』

餐廳有好多免費娛樂設備, 包括桌球, 美式足球檯同彈珠機, 亦有收費嘅模擬高爾夫球空間..另外餐廳門口就係海邊, 食飽可以散下步🏖️✨我地買左兩個小食杯, 係出邊散步睇人放風箏同放狗😜薯條同窩夫都好正! HK$58份量極多👍🏻有幾個人見我地拎住食都入左餐廳整返杯😂

下次有機會都可以試下係WM酒店staycation, 啲房望落好靚😍
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
M Square @msquarehongkong
📍 西貢惠民路28號WM酒店地下低層A1號舖

#MrsLong #hk #hkmami #hkbloggermama #Longs #influencer #hkmom #mamablogger #香港美食 #餐廳推介 #hkfoodie #親子好去處 #假日好去處 #香港探店 #foodieshk #hkigfood #tasteofhk #hkfoodlovers #saikung #西貢 #西貢美食 #saikungfood #saikungrestaurant #親子餐廳 #MSQUARE #WM酒店
『Maple Bacon Cheese Burger』
『Salami Picante』