2018-10-27 105 瀏覽
跟朋友講起想搵間有D氣氛嘅餐廳跟大人enjoy吓,加上happy friday更加想佢relax放底工作,所以我就悉心安排book咗枱跟佢食個晚飯。去到大人已經被個環境吸引住,加上侍應細心招待坐係live band附近令我哋可以距離欣賞,親個live未開始我哋先揀咗嘢食,叫咗份青醬雞肉貓耳朵粉,貓耳朵都係意粉類又好幾好食口感就煙煙韌韌配埋個青醬夠灑香香草味, 叫大人最愛嘅牛...今次揀個牛腹肉配墨西哥餅,個牛腹肉夠軟淋又有牛肉香,齋食又好配埋墨西哥餅又另一個口感同食法,我哋都叫咗red house wine, 食到甘上下就到live band出場啦佢哋餐廳有規矩就係live band開始暫停落order及送餐服務,因為要尊重表演者,同埋客人有個更舒適環境relax。食食吓見到隔離枱一個烤芝士,我哋又叫嚟食點知好好味,個烤芝士熱辣辣配上蜜糖同麵包簡直係絕配,大人話下次要同自己friend嚟食賣甩等

,大人話下次要同自己friend嚟食賣甩等

2018-10-24 113 瀏覽
今日經住附近嘅朋友介紹依間西餐廳依家西餐廳係附近新開同live band 氣氛環境不錯張枱對住個台 個feel特別好首先嗌左個頭盤叫做西班牙黑豚薯條,簡單啲來講即係豬油炸薯條依個我就覺得CP值一般不過如果當side dish 嘅都好OK啲蠔質素都唔錯,d肉幾厚,有濃濃海水味。可以一試~另外叫嗌左個紙包魚佢話係新鮮鱸魚打開個紙包個賣相唔錯啲話說係新鮮魚嚟嘅佢咁樣煮有個好處就係令到嗰啲精華都流晒係個紙包入面佢下面仲鋪左層薯仔一齊焗令到啲薯仔吸哂魚嘅精華仲有陣香草味新鮮魚係會有啲腥拍腥嘅朋友就要諗下叫唔叫啦我本人就好喜歡因爲依d先叫魚味係值得推介嘅菜式再點了個美國牛腹肉配墨西哥薄餅都幾特別,牛肉好juicy,個醬汁係出面都好少食到~士拉差蛋黃醬和阿根廷青醬最尾以柑橘冷凍梳乎厘作結有兩種口感脆加滑成個人梳乎哂
今日經住附近嘅朋友介紹依間西餐廳
依家西餐廳係附近新開同live band 氣氛環境不錯
張枱對住個台 個feel特別好

首先嗌左個頭盤叫做西班牙黑豚薯條,簡單啲來講即係豬油炸薯條
依個我就覺得CP值一般
不過如果當side dish 嘅都好OK

啲蠔質素都唔錯,d肉幾厚,有濃濃海水味。
可以一試~

有兩種口感
脆加滑
成個人梳乎哂

2018-10-23 98 瀏覽
同好姐妹食 好想搵間好少少嘅餐廳chill下上網見到呢間餐廳 地方大之餘重有live band 即刻book位 果然唔錯 樓底高 坐得舒服叫左鹽酥雞翼配九層塔蛋黃醬做前菜雞翼好肥美 脆卜卜嘅外層包住嫩滑嘅雞肉咬落重好juicy 九層塔蛋黃醬帶少少微酸感覺好清新 唔油膩蟹肉+蝦肉墨西哥薄餅加康堤芝士配辣椒蛋黃醬第一次食呢款薄餅 大量芝士下有一層蛋黃醬微微嘅辣配埋大量嘅蟹肉蝦肉 口感唔錯重有勁多人推介嘅牛腹肉 好香牛味配上墨西哥皮一齊食 又係另一種口感8點開始有live band表演 其間會停止落單一路聽歌一路食嘅感覺 的確好正
同好姐妹食 好想搵間好少少嘅餐廳chill下

配上墨西哥皮一齊食 又係另一種口感

8點開始有live band表演 其間會停止落單
一路聽歌一路食嘅感覺 的確好正
2018-10-22 85 瀏覽
今晚同老友們gathering, 去左大角嘴既 「 Lost Stars Livehouse Bar & Eatery 」。老友話呢間餐廳相當好feel,環境好之餘,食物唔錯,重要有live music!一進入餐廳,感覺真的相當不錯,環境優雅,氣氛浪漫,加埋全落地玻璃裝修,很寬敞!由於live music 未開始,我地嗱嗱臨叫定野食,咁就可以好好enjoy the show!「 薄切是日鮮魚刺身 配 喜馬拉雅玫瑰鹽 及 意大利氣酒 」$388魚刺身切得非常薄,晶瑩通透,刀工一流!服務員介紹完菜式后,廚師會親自噴灑氣酒同橄欖油,服務一流!魚刺身入口非常鮮味!「 法國熱融蜂蜜芝士 配 法式麵包 」$98非常推介!!濃濃既芝士配上香甜既蜂蜜,再加埋哄得非常脆口既法式麵包,真係好好味!必食!!再嘆住杯 House wine,欣賞著精彩既 live music, 非常relax ! 一定會再光顧!
「 法國熱融蜂蜜芝士 配 法式麵包 」$98
2018-10-21 102 瀏覽
話說早排去咗大角咀附近搵人,咁搵完人梗係要去食返餐飽㗎啦!大角咀附近有個叫做利奧坊嘅屋苑,睇落都幾四正,下邊就有一間叫做lost star嘅餐廳,標榜著有live Band喺裏面玩喎!咁大個仔我都未睇過live Band,咁就入去食下野先!千祈唔好睇小呢間大角咀嘅fusion餐廳,原來呢度啲嘢食選擇都非常之多!最後我哋揀咗:特選生蠔、黑松露鴨肝薯球、五花漢堡、羅馬式蕃茄炆牛肚,同埋牛腹肉配墨西哥餅。Fusion菜式真係唔同啲,味道好新穎!呢度的live band亦都好特別!唱左一晚好有特色的歌!好blue! 好R&B!!
2018-10-20 77 瀏覽
We went for brunch. There was no one at the door to show us to our table. The menu is clean and easy to read. Ordering was OK, but we would have liked a bit more details. The drinks came first and we appreciated that. But the food is the best thing about this restaurant as it was delicious, very well seasoned and cooked with care. We had a bit of an issue getting the bill as the waiter wasn't looking around the room.
fried eggs with potatoes
salmon and scrambled eggs
burger
soup
fried eggs with potatoes
salmon and scrambled eggs
burger
2018-10-19 76 瀏覽
早幾日老公突然同我講 要帶我去一個神秘又浪漫既餐廳食飯 原來 老公搵到呢間有live band 既餐廳👇🏻氣氛非常好 餐廳很大👇🏻門口亦擺放左餐牌👇🏻呢間餐廳每日都會邀請唔同歌手黎演唱 而且分3part 每次20分鐘 歌手演唱期間唔可以叫野食 並且大門會關上 👇🏻入到去店員非常熱情招呼 並逐一介紹cocktail同special mocktail 比我地 當日揀左 City of Stars 因為當中有我最中意既Elder Flower 味道好似茶咁 超易入喉👇🏻係第一輪演唱既時候我地叫左鹽酥雞翼 配九層塔醬 脆卜卜 正 我見差唔多枱枱都有叫 👇🏻第二輪 店員極力推介我地試慢烤牛肋骨配牛油油醋汁配清新紅尖椒香草沙律 個牛真係好好味 非常軟 分量偏大 兩個人食唔曬

👇🏻氣氛非常好 餐廳很大

👇🏻門口亦擺放左餐牌

2018-10-19 96 瀏覽
之前朋友帶我來食嘢,當時比呢度嘅環境、歌聲、食物都深深吸引。終於等到老公得閒,我可以帶返佢嚟呢度同我撐枱腳今晚表演者主要係唱日文歌,現場氣氛幾好,雖然我唔識日文,但係美妙嘅歌聲令人沉醉其中餐牌上面嘅項目,選擇幾多,而且有別於一般嘅西餐廳食開的連餐具都別樹一格咁高格調嘅餐廳,但係價錢一啲都唔貴$168就有半打生蠔!有三隻係美國嘅石蠔,另外三隻就係法國,美國嘅好creamy, 而且甜甜啲,法國嗰個就海水味重啲嫩烤半雞配 續隨子乾蔥汁佐薯蓉及雜蔬沙律呢一隻可能係香港西餐廳之中最好味嘅燒雞!啲肉真係鮮嫩都以為係慢煮煮出嚟味道都控制得好好,連下面啲薯蓉都超好味,個汁味道濃郁得來又帶出小小的酸。手工扇貝魚肉義大利雲吞配燒烤蕃茄醬咬開雲吞之中味道最突出就係嗰個扇貝,味道特別鮮甜,伴燒烤蕃茄醬一齊食,原來都幾襯的,番茄醬嘅味道做得幾好,唔會太强的酸味。City of Stars 呢杯cocktail 令我覺得好驚喜!通常cocktail 的味道主調要都係甜,酸味,或者係酒味,但係呢一個用了薄荷茶,淡淡茶香成為主調,其中仲有花香,好出色侍應們嘅服務亦都好細緻,雖然嗰個表演期間,唔可以落單,但係我覺得呢個

餐牌上面嘅項目,選擇幾多,而且有別於一般嘅西餐廳食開的

連餐具都別樹一格

咁高格調嘅餐廳,但係價錢一啲都唔貴

嫩烤半雞配 續隨子乾蔥汁佐薯蓉及雜蔬沙律

手工扇貝魚肉義大利雲吞配燒烤蕃茄醬

City of Stars

侍應們嘅服務亦都好細緻,雖然嗰個表演期間,唔可以落單,但係我覺得呢個係又尊重表演者,又可以令大家有一個良好嘅現場環境去聽歌的一個好好嘅措施!好欣賞餐廳對音樂嘅尊重,對食物嘅高要求,呢一間成為我近期最喜愛嘅餐廳。

2018-10-18
  • City  of  Stars
  • 嫩烤半雞
2018-10-16 77 瀏覽
之前經過大角咀見到一間餐廳拉晒廉返去上網搜尋一下原來係一間好出名嘅live Band餐廳今日終於抽到時間黎雖然今晚嘅歌手唔係好出名但係都見佢有啲作品所以就黎聽下佢現場唱歌順便試吓呢間餐廳嘅嘢食歌手八點鐘開始演出咦呢度有個規定就係歌手唱歌嘅時候唔可以叫嘢食大門亦都會所想出入要用側門咁我就七點半嚟到喇嚟到嘅時候職員招呼都好好揀咗個位置都好好嘅位俾我坐當我揭開個餐牌苦無頭緒嘅時候就有個侍應走來同我介紹餐廳嘅嘢食佢比我感受到無限嘅熱情同埋誠意同埋係咁大本餐牌裏便佢真係可以記得有啲乜嘢食Mocktail有邊幾種每一種係乜嘢嘢佢可以全部清清楚楚咁解釋俾我聽然後我就叫咗一杯飲品同埋少少嘢食跟住就好期待佢開始唱歌啦飲品好快就送到黎我哋叫咗杯City of Stars呢杯係一啲Gin再加蜜糖同埋一啲唔知乜嘢花溝出嚟嘅飲落有一種好清嘅感覺酒味唔會太濃烈但係你會飲得出有蜜糖同埋花香然後我地點左佢嘅平時喺餐牌見到鹽酥雞翼都會覺得好熱氣但係今日一坐低見到隔離枱個鹽酥雞翼真係好香抵抗唔到佢嘅誘惑最後就投降啦叫咗一碟外層係好趣嘅再配埋佢特別嘅九層塔醬咁一齊放入口就唔會有嗰種好肥膩嘅感覺可惜得六隻真係唔係好夠食最後我
之前經過大角咀

但係當你將佢嘅配菜放埋入口嘅時候
就可以中和返佢嘅油膩
啱啱好
2018-10-16
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日
鹽酥雞翼
慢烤牛肋骨
2018-10-15 82 瀏覽
星期一,不是憂鬱的大角咀竟有如此chill的地方環境真係無得彈😭有氣氛雖然今日無live band但都同朋友吃得很愉快食物質素也不賴Menu上的每道菜式都很特別,可見餐廳用心新鮮時令生蠔👍🏻有來自愛爾蘭和紐西蘭的佳麗,先吃愛爾蘭的,較少吃到愛爾蘭的生蠔,一口吃下充滿海水鹹味,到尾段竟有絲絲甘甜。紐西蘭較肥美,海水味較重。湯霜火灸鮮魚配鰹魚汁佐茴香沙律,美妙,一碟有詩意既菜式,還是第一次吃這種配搭,湯霜過的魚外熟內生,魚帶鮮味甘甜。嫩烤半雞配續隨子乾蔥汁佐薯蓉及雜菜沙律,雖然賣相沒甚麼特別,但乾蔥汁香味的雞吃下去真皮香鮮嫩,creamy的薯蓉也很香對cocktail有陰影的我,還是喝sparkling water吧😹朋友這杯one night more 的mocktail賣相可是不錯,味道就普通吧整體環境食物也很好! 有機會在有liveband的時候再來!
星期一,不是憂鬱的
大角咀竟有如此chill的地方
環境真係無得彈😭有氣氛
雖然今日無live band
但都同朋友吃得很愉快
食物質素也不賴
Menu上的每道菜式都很特別,可見餐廳用心

精選生蠔
精選生蠔
嫩烤半雞
湯霜鮮魚
2018-10-14 179 瀏覽
雖然未到Happy Friday,但難得相約好友食飯,當然要選間特別的餐廳。Lost Stars 以live music 🎶為主題,可以邊聽歌邊食飯。餐廳裝潢十分有情調,環境舒適☺️。3-‪7:30pm‬是happy hour,部分飲品有優惠。Cocktail選擇很多,我們三心兩意拿不定主意,幸好有餐廳職員細心介紹,先點兩杯飲品。We Found Love 很浪漫的名字❤️ — 酒精混合荔枝、橙和檸檬,水果味較濃,甜甜酸酸的,十分容易入口😋。City of Stars 酒壺很精緻,茶加酒的配搭很創新,香味很特別👍🏻,酒味輕盈,入口清新。椰漿南瓜蓉幼扁麵配迷你泰國茄子迷你泰國茄子口感爽脆,幼扁麵軟硬度適中,醬汁混入椰漿和南瓜蓉,配搭很清新!紙包是日精選鮮魚配馬鈴薯及什錦蔬菜本地的時令鮮魚,用紙包蒸法無油烹調,配上馬鈴薯、昆布等蔬菜,鮮味又健康。Live show 8pm 開始,表演台算很大很professional, 有多種樂器可以夾band🎹🥁🎤。當晚請來一位頗感性的男生吳林峰和他的朋友。他很喜歡Eason 的歌,雖然我本身不熟他的歌,但現場自彈自唱真的有一種魔力令人特別陶醉。他亦分享了一

We  Found  Love
We Found Love

City  of  Stars

紙包是日精選鮮魚配馬鈴薯及什錦蔬菜

。他亦分享了一些他的故事,和唱的歌對他的影響及啟發,深深感受到他對音樂的熱愛和音樂對他的重要。他亦唱了一些自己寫的歌與我們分享。

熱愛音樂的人很多,但給人分享音樂的平台不多,很慶幸香港還有餐廳這麼有heart, 除了為本地創作人提供了一個表演場地,亦讓繁忙的都市人享受現場音樂和美酒佳餚!

提提大家:表演共3節,每節約20分鐘。演出期間餐廳會關上正門和暫停落單,每節中間有20分鐘休息時間。
We  Found  Love
City  of  Stars
2018-10-14 54 瀏覽
呢間係我去過有live Band之中最正嘅嗰一間,間餐廳好重視音樂嘅表演,唔似其他餐廳,只係當歌手係其中一個食飯情調嘅佈置。七點入到去,表演仲未開始,但係歌手已經上台綵排,所以我哋一路食都一路有聽咗啲。湯霜火炙精選鮮魚配鰹魚汁坐茴香青瓜沙律$148與其話呢個似係一個沙律,倒不如話佢其實係一個火炙刺身,配上沙律菜,條魚好新鮮,用咗火炙帶出與其話呢個似係一個沙律,倒不如話佢其實係一個火炙刺身,配上沙律菜,條魚好新鮮,用咗火炙帶出BBQ香味,另外沙律用咗沙律菜去做果汁,酸酸美味咁好開胃,最鍾意佢用咗大量嘅蘿蔔片做沙律,好有特色之餘,食落冇晒啲草青味。九龍城雞翼$98咩為之九龍城雞翼呢,侍應就解釋,因為九龍城比較多泰國人聚集,所以九龍城雞翼就即係泰式嘅雞翼,就係炸雞翼配左泰式酸辣醬。一疊有六隻雞翼,份量好足夠,雞翼炸得好香脆,個皮夠薄,裏面仲有肉汁,咬落好Juicy,我覺得唔配酸辣醬都好好食。純素椰漿南瓜蓉幼扁麵配泰國迷你茄子$128食落好清新,一啲都唔覺得呢個pasta heavy,南瓜味好濃,令到感覺好健康,Pasta質感較硬,好適合我本身鍾意食有啲口感嘅麵條,最得意係個迷你泰國茄子,青色

湯霜火炙精選鮮魚配鰹魚汁坐茴香青瓜沙律$148

九龍城雞翼$98

純素椰漿南瓜蓉幼扁麵配泰國迷你茄子$128

食落好清新,一啲都唔覺得呢個pasta heavy,南瓜味好濃,令到感覺好健康,Pasta質感較硬,好適合我本身鍾意食有啲口感嘅麵條,最得意係個迷你泰國茄子,青色嘅,細細條,有啲似秋葵但係肥好多。

印度咖喱羊腿扒$188

呢一個係今日特有嘅特別菜式,餐單上係冇嘅,我本身唔係好食羊,因為怕浸蘇味,但係侍應話用咗印度嘅咖喱,會蓋過嗰陣味,值得一試。
呢個菜最主力係我朋友食,我試咗少半,
羊始終都有嗰一浸蘇味,但係呢一個菜式用咗咖喱,令到成個感覺好好多,羊腿肉好彈牙,有好友肉味,七成熟火候啱啱好。

食到咁上下八點鐘左右就開show啦,歌手時先上台提醒,唱緊歌嘅時候,餐廳係唔會有點餐嘅服務,務求令到大家都專注喺台上面,連大門都暫時關閉,淨係留返後門俾大家去廁所出入,唱完幾首歌之後完咗第一部份,大家就可以點菜,再欣賞下一部份。

我好欣賞佢對音樂嘅熱誠同埋對歌手嘅尊重,係歌手唱緊歌嘅時候無人聲沸騰,呢件事真係好重要,而且嘢食好食得來又唔貴,真係性價比之選。
2018-09-22
2018-10-13 56 瀏覽
大角咀俾人感覺係一個老區, 但其實近幾年大角咀都開咗好多特色嘅餐廳今晚就同朋友選擇左一間有live Band嘅西餐廳, 餐廳環境裝修同格局都好有情調, 餐廳中間有一個live Band嘅台. 餐廳會邀請唔同嘅樂隊係表演, 而果晚我哋咁啱嘅就係Jazz Music. 原來餐廳為咗尊重表演者, 所以都會有一啲小規矩, 就係表演期間20分鐘, 餐廳唔會take order, 要到中間break 先可以要order, 音響質素亦都唔錯. 環境氣氛真係唔錯講返食物, 食物選擇範圍幾廣, 由tapes 到 main種類都多選擇。就好似我哋今次order左 Bone Marrow, 平時係出面餐廳都已經少見, 仲要係全條骨髓咁上就更加少. 牛骨髓搽上法包食好好食🤤, 但一定要趁熱食, 因為凍得好快凍左就會有少少羶味. Seafood platter, 分量正常, 食材都新鮮,不過不失Slow roast beef short rip, 🤤 牛肋骨慢烤完依然嫩口, 充滿肉汁同鮮味😻, 配上沙律菜, balance 番成個感覺, 食完都唔會好heavy.

2018-10-11 51 瀏覽
大角咀嘅餐廳越開越多競爭越來越大係依區冇乜特別好快就俾人淘汰在餐廳特別之處就係現場唱歌可以上面書check 下有咩樂隊環境唔錯樓底高聽歌一流不過有樣嘢要留意當有人唱歌嘅時候就唔能夠落單所以最好一早叫野食頭盤叫做九龍城雞翼其實佢係鬼佬水牛城雞翼變奏版加埋辣椒醬就似九龍城風味嘅雞翼之後叫左個龍蒿大蝦意大利粉呢隻香草同海鮮特別夾個意粉唔太淋蝦都幾好食質素屬於中上另外叫咗個牛扒Prime grade 夠淋冇喳有肉汁味道唔錯不過價錢有少少貴如果200頭就超值總括而言 食物中上又有live band 可以一試
大角咀嘅餐廳越開越多競爭越來越大

Prime grade 夠淋冇喳有肉汁
味道唔錯不過價錢有少少貴如果200頭就超值

總括而言 食物中上
又有live band 可以一試
今日特登去左大角咀覓食,見到一間叫Lost star live house and eatery,氣氛唔錯,決定去試試。現場有live band,燈光適中,整體好好感覺。再睇餐牌,食物都幾多選擇,酒精款式甚多,可以試唔同口味。先黎個主菜,羅馬式蕃茄燜牛肚,上菜已經有陣陣香味,麵包鬆軟滋味,茄汁、芝士、肉汁融於一起,牛肚吸滿汁,好味!接下來係五花漢堡,總共有三件,小巧玲瓏,一口可以食半個,牛肉味道濃郁。重頭戲牛腹肉!每片均勻,外脆內嫩,口感嫩滑,進食時用墨西哥餅夾住,比就咁食牛好,特別有風味。最後再加埋厚肉大隻生蠔做結尾。總體而言,live band加分唔少,環境同食物都算上乘,幾抵食,好有情調,推介吖!👍