2018-10-07 57 瀏覽
有live show 既餐廳唔算多, 好喜歡門口落地玻璃,地方很寬敞, 格調高雅, 好有氣氛。Happy hour 時段至19:30,點了一杯白酒及draught beer, O.U.R beer, 有花香味, 飲落有好香既麥味。試左6隻生蠔, 一半Scotland, 一半New Zealand, 肉身吾算厚但好爽口同鮮味。Cheese platter 有幾種ham既選擇因為我地唔食olive and pickles.餐廳在live show表演期間會暫停落order,門口會暫停進出,但可以上菜,要等待表演者完成一節才會再落order。

2018-10-07 72 瀏覽
中秋節同屋企人無book酒樓食菜,揀左食西餐。樓底好高,環境幾舒服。岩岩無撞正表演,下次再黎真係最好check check fb有無表演先。生蠔: 黎自紐西蘭同美國,美國蠔非常creamy熱溶蜂蜜芝士配法式麵包: 要即刻食,香濃芝士點法包,好好味!湯霜火炙精選鮮魚配鰹魚汁佐茴香青瓜沙律: 非常中意少少煙燻咪既魚。豬鞍配青蘋果醬:豬鞍唔會煮完仲有好多肉汁,同埋brussel sprouts唔會煮到有甘苦味,正!牛服肉佐墨西哥餅配士拉差蛋黃醬,阿根廷青醬,牛肉非常軟熟 Blueberry yogurt飲落有粒粒藍莓碎。Engerginer,姜茶

生蠔: 黎自紐西蘭同美國,美國蠔非常creamy

牛服肉佐墨西哥餅配士拉差蛋黃醬,阿根廷青醬,牛肉非常軟熟

Blueberry yogurt
飲落有粒粒藍莓碎。

Engerginer,姜茶

2018-10-06 2532 瀏覽
位於大角咀呢間餐廳,地點雖然比較隔涉, 但係勝在餐廳面積夠大,可以容納多檯嘅客人一路觀賞live music,一路品嚐餐廳嘅美食。 餐廳內在環境甚有情調,適合一般情侶約會。跟愛侶一齊欣賞音樂,享受美食都幾寫意。我地當晚去亦座無虛席。 呢度既 fusion菜確係不俗, 三度風味小吃。 碟頭細細,味道卻係一流。有三文魚墨西哥餅, 八爪魚同水晶蝦, 三道菜都配搭一流,媲美星級大廚嘅廚藝。 usda prime牛腹肉配墨西哥餅。牛肉好軟淋有牛肉味。味道雖然偏鹹,但配搭上墨西哥餅就啱啱好,蛋黃醬汁亦都好好食。 椰漿南瓜蓉 幼扁麵配迷你泰國茄子。呢度菜又係好特別,外面好少食到有南瓜蓉嘅意大利麵。估唔到個配搭又真係幾清新幾獨特,甜甜地但食落又唔覺膩, 越食仲越想食㖭。扁麵軟硬度適中,泰國茄子口感帶爽,有別於香港嘅茄子。 叫咗杯藍莓乳酪,味道幾清新亦唔算太濃, 甜甜地幾開胃。 因為之前幾道菜都幾好食,我哋決定叫埋佢嘅甜品,慢慢欣賞live music。柑桔冷凍梳乎厘配牛油金寶 ,食之前佢噴咗啲香水落去,令到甜品更加香 。梳乎里口感好特別,有啲似雪葩,蘋果金寶脆脆增加口感層次。

叫咗杯藍莓乳酪,味道幾清新亦唔算太濃, 甜甜地幾開胃。

• 三度風味小食
2018-10-06 83 瀏覽
係大角咀呢個美食平民美食天堂竟然會有另類d 既酒吧餐廳,其實之前經過見到呢間餐廳都覺得好特別,好想試下,仲要佢個名係lost stars(我很喜歡的一首歌曲),終於搵左一日去試位置唔難搵,係奧海城行過黎,十分鍾唔使都行到,一入到去,餐廳既裝修燈光已經好有feel, 侍應好有禮貌(同埋都幾靚仔)是日晚餐我地叫左特製饟香腸,呢個香腸配有三隻醬,作為前菜係一流,味道都好夾之後黎既就係白酒配雪梨汁煮蜆,呢個既白酒咪好出,蜆都好有肉地,唔會好似大排檔咁得d 殼冇肉食,呢個菜超鍾意再黎就係辣味肉醬意粉,叫呢個菜之前侍應都好有心咁提我地呢個醬會比較辣小小,怕我地唔食得辣,結果黎到,唔使5分鍾清碟,佢個辣好正,同埋意粉唔會煮到淋曬,岩曬我口味最後一味都係我全晚最愛,比滿分既菜,蟹肉蝦肉牛油果薄餅,其實我好憎食牛油果,但牛油既口感,配埋蟹肉同蝦係超夾,好freah, 唔會漏,而且蟹肉蝦肉啖啖都好full, 絕不欺場,加埋薄餅,薄餅帶小小咸味,唔會淡某某全部加埋一齊好味到上太空。另外飲品點了一杯corktail, 是畺,香茅 和 燈汁,我也十分喜歡只可惜當晚沒有live show, 但我都食得好開心
係大角咀呢個美食平民美食天堂

全部加埋一齊好味到上太空。

只可惜當晚沒有live show, 但我都食得好開心
雖然經常出街食飯,但就好少光顧有歌手現場獻唱嘅餐廳,今次朋友提議搞搞新意思,於是上網搜尋一下,發現大角咀有間新開冇耐嘅西餐廳, 一於揾日去試下。餐廳環境優雅時尚, 格調華麗高檔,而且刻意調上昏暗燈光, 令人可以輕輕鬆鬆嘆住美食同享受音樂。現場有一個禮儀守則, 基於對演出者的尊重 ,當有表演時要暫停點餐, 而每節演出大約20分鐘, 每位客人必須遵守, 這點絕對贊同。舞台設於餐廳嘅當眼位置,方便所有客人欣賞到精彩嘅演出,從認真的舞台設計可以看出餐廳負責人對本土藝術的支持及喜愛。USDA prime牛腹肉配自製醬汁及墨西哥餅, "USDA prime" 代表著美國牛肉的品質驗證, 果然夠頂級牛肉味濃,嫩口得來有嚼頭,連同墨西哥餅一齊吃口感特別,味道唔錯。加拿大保濕嫩豬鞍配青蘋果醬及灸燒粟米, 豬鞍採用保濕技術,保留豐富的肉汁,令肉質更鬆軟,口感更嫩滑, 配上醒神青蘋果醬, 食落好juicy,一啲都唔韌添。白雪莉酒煮蜆,蜆肉鮮甜肥美大大粒, 嗒落啖啖酒香。法國熱融蜂蜜芝士配法式麵包, 熱辣辣嘅芝士面層鋪著蜂蜜醬,夾着麵包食,少少甜幾好味,下次來也要食這個。龍萵蕃茄蓉大蝦意粉, 賣相唔錯,睇見都

看出餐廳負責人對本土藝術的支持及喜愛。

白雪莉酒煮蜆,蜆肉鮮甜肥美大大粒, 嗒落啖啖酒香。

龍萵蕃茄蓉大蝦意粉, 賣相唔錯,睇見都流曬口水,大蝦爽口彈牙,蕃茄味唔算太濃, 甜中帶酸,開胃美味。

紙包是日精選鮮魚配馬鈴薯及是日蔬菜, 店員推介,果然無介紹錯, 鱲魚鮮甜嫩滑無骨, 魚味濃而且唔腥,連唔鍾意食魚嘅朋友都讚好味。

九龍城雞翼, 上枱後先灑上特制辣醬,雞翼夠嫩滑, 辣辣地好惹味。

Lost Stars環境靚 , 可以一邊聽着美妙的音樂,同時另一邊又可以享用高質素的食物,實在是視覺聽覺味覺的一大享受,真的有點意猶未盡,期待下次再來。

2018-09-19
2018-10-05 63 瀏覽
終於到星期五拉,同同事Happy Friday ,同事話呢間環境同食物都姐正,就帶我地見識一下😏果然地方不錯,位於大角咀鬧市有咁大間地鋪,而且裝修典雅😍😍食物menu 好詳細,而且選舉不少美國USDA prime牛腹肉佐暖墨西哥餅配蛋黃醬及阿根廷青醬,以前食過類似整法,相比之下,這個更好味!分開食也不錯加拿大保濕嫩豬鞍配青蘋果醬及炙焼粟米,這份豬鞍很嫩很滿意,配菜也好食特選釀製香腸,很香,三種口味,熱辣辣,三種不同醬料,配合得宜黑松露鴨肝薯球,松露味很濃,脆脆的很香口,但份量稍為少了點點了最愛mojoto ,很清新,酒昧挺重,正合我意,好relax的一晚,說說笑笑,音樂,美食,一流

果然地方不錯,位於大角咀鬧市有咁大間地鋪,而且裝修典雅😍😍

食物menu 好詳細,而且選舉不少

特選釀製香腸

黑松露鴨肝薯球,松露味很濃,脆脆的很香口,但份量稍為少了點

點了最愛mojoto ,很清新,酒昧挺重,正合我意,

Mojoto

好relax的一晚,說說笑笑,音樂,美食,一流
特選釀製香腸
2018-10-05 278 瀏覽
我約咗以前外國讀書嘅同學聚會,當然都係西餐拉!想去返以前嘅校園回憶睇返啲comment呢間環境食物都不錯而且地方就腳就喺大角咀環境的確不錯非常之外國嘅feel而且有live Band show,真係令人relax 大家都揸咗車就cocktail 食物種類選擇也不少牛味很濃很juicy 薄薄地口感唔錯再加上啲醬很match 夾住餅嚟食,另一番風味這款意粉也是第一次是很特別呢. 清清地配搭得很好呢自己又可以整先酥炸軟殼蟹這種食法也不錯喎,配上新鮮蔬菜,令油膩感大減很喜歡這款黑松露薯波波,外脆內軟😋這個薯條先是不過不失吧只是非常之香濃配搭麵包簡直一絕

大家都揸咗車就cocktail

食物種類選擇也不少

茄子蓉鮮芝士長意粉配蜜䬻核桃

酥炸軟殼蟹這種食法也不錯喎,配上新鮮蔬菜,令油膩感大減
酥炸軟殼蟹及香草沙律 及檸檬香蒜蛋黃醬及新鮮蔬菜棒

很喜歡這款黑松露薯波波,外脆內軟😋
黑松露鴨肝薯球

這個薯條先是不過不失吧

只是非常之香濃配搭麵包簡直一絕

法國熱融蜂蜜芝士配法式麵包
黑松露鴨肝薯球
法國熱融蜂蜜芝士配法式麵包
2018-10-05 918 瀏覽
閨蜜生日🎂,book左位於大角咀利奧坊地下lost stars livehouse bar&eatery 慶祝😃餐廳地方很大全落地玻璃很開陽的感覺而且裝修很時尚恍似置身外國這裏的菜單與呢間餐廳名很一致,都是這麼長的名字我這裏的食物份量不是很大可以點多幾款啱晒我哋依班女孩子👧Main course加拿大保濕嫩豬鞍配青蘋果醬及炙焼粟米 非常之嫩口,一點也韌,配上青蘋果醬,減少肥膩感茄子蓉鮮芝士長意粉配蜜䬻核桃 很清新的配搭 意粉煙煙韌韌,茄子和意粉原來可以這樣配搭😄酥炸軟殼蟹及香草沙律 及檸檬香蒜蛋黃醬及新鮮蔬菜棒白雪莉酒煮蜆,清酒味很濃,有點過了火九龍城雞亦鮮味薯條配豆乳醬飲品方面一點也不遜色MargaritaOn more night一間滿意的餐廳真係為一個生日聚會增添左色彩
閨蜜生日🎂,book左位於大角咀利奧坊

這裏的菜單與呢間餐廳名很一致,都是這麼長的名字

我這裏的食物份量不是很大可以點多幾款啱晒我哋依班女孩子👧

Main course
加拿大保濕嫩豬鞍配青蘋果醬及炙焼粟米
非常之嫩口,一點也韌,配上青蘋果醬,減少肥膩感

茄子蓉鮮芝士長意粉配蜜䬻核桃

很清新的配搭 意粉煙煙韌韌,茄子和意粉原來可以這樣配搭😄

酥炸軟殼蟹及香草沙律 及檸檬香蒜蛋黃醬及新鮮蔬菜棒

白雪莉酒煮蜆,清酒味很濃,有點過了火

九龍城雞亦

飲品方面一點也不遜色

Margarita

On more night

一間滿意的餐廳真係為一個生日聚會增添左色彩
慶祝紀念
生日
2018-10-03 59 瀏覽
早前媒體報道這餐廳時已想試,我帶著期待的心情前往~甫進餐廳環境寬闊,樓底很高,完全沒有壓迫感,雖然大角咀比旺角較「隔涉」,但為了有舒適的空間,走多兩步是值得的!法國熱融蜂蜜芝士配法式麵包 - 必食!!  芝士和蜂蜜好夾,兩種味道能融和在一起,想不到蜂蜜都能帶起芝士的味道。芝士一定要趁熱食,必則攤涼了,由流心芝士變了硬身就浪費了。 一邊廂把美味芝士舖上法包,另一邊廂九龍城雞翼已到,不吃辣的朋友,記得要汁另上。雞翼多汁嫩滑,相信雞翼剛剛炸起,很燙咀,小心慢食。海鮮拼盤  平日不敢食海鮮,但望見食材新鮮,斗膽淺嚐 - 食了一隻蠔、兩隻熟蝦、一件螺肉,每一樣都很鮮甜,我尤對熟蝦愛不悉手。餐廳很貼心,早已為客人起了肉,免卻與背殻搏鬥。是晚回家後亦沒有敏感症狀出現,證明食材有一定的新鮮程度。 蟹肉及蝦肉墨西哥式薄餅 及 忘記了名字的食品  另一道有芝士的菜式,兩道菜清爽。之前吃過煎炸食物,剛好中和了「熱氣」的感覺。 北海道帶子幼扁麵 燒牛肋骨 + 莞茜配菜 - 另一道必食  牛肉做到入口即融的效果,肉質很腍;雖然有醬汁,不過牛肉已經非常入味很,個人不喜沾醬。 整體: Lost Stars 主打做
早前媒體報道這餐廳時已想試,我帶著期待的心情前往~

法國熱融蜂蜜芝士配法式麵包 - 必食!!

海鮮拼盤

蟹肉及蝦肉墨西哥式薄餅 及 忘記了名字的食品

北海道帶子幼扁麵

燒牛肋骨 + 莞茜配菜 - 另一道必食

整體:
Lost Stars 主打做Livehouse music,想不到食物方面都如此用心,完全超出了我期望。能夠欣賞音樂同時又能嚐美食,希望Lost Stars長做長有!
2018-09-28
  • 法國熱融蜂蜜芝士配法式麵包
2018-10-03 57 瀏覽
晚上約了朋友在奧海城交收東西順便一起吃晚餐,住在奧海城的她便帶了去一間比較偏的LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY。餐廳樓底很高環境亦很舒服播著音樂一邊食飯感覺輕鬆。中間有個舞台for live band表演,如果要知道當晚有沒有live band便要留意餐廳的Facebook了。Somewhere Only We know用左濃濃的薑味味道很特別還有薄荷葉和蘇打水,不錯的無酒精飲品。手工菠菜義大利雲吞配松露奶油汁奶油汁很香濃及陣陣松露香氣,把雲吞切開可以看見雲呑入面有菠菜和松露配有意大利Grana Padano 芝士真的完汁完味。紙包烹調是日精選鮮魚配馬鈴薯及什錦蔬菜今晚是日鮮魚是絲立魚,製作過程無油烹調,先用魚汁係由魚骨煮成魚湯,再把條魚用紙包住蒸!口感啖啖魚肉,蒸出來的魚汁好鮮甜,非常有鮮味!配有薯仔片同四季豆在底,吸收魚汁精華好好味。

Somewhere Only We know

手工菠菜義大利雲吞配松露奶油汁

紙包烹調是日精選鮮魚配馬鈴薯及什錦蔬菜
紙包烹調是日精選鮮魚 配 馬鈴薯 及什錦蔬菜
紙包烹調是日精選鮮魚 配 馬鈴薯 及什錦蔬菜
2018-10-01 48 瀏覽
最近聽人地推介呢間係大角咀有live band 餐廳 評價好似唔錯 所以黎試下 一入到去就覺得好surprised!! 因為間餐廳比想像中靚同好有氣氛😍咁岩今日有live band 演出 更加覺得好特別 可以一邊食飯一邊聽音樂☺️ 我地order 左卡邦尼意粉 意粉有少少硬 但味道好濃 另外signature beer 都幾好飲😊最好味莫過於炸豚油薯條 雖然有d熱氣 但送酒一流!!😍 😋😋最後叫左牛肩肉配墨西哥餅 配搭新㯋 好好味😋

最後叫左牛肩肉配墨西哥餅 配搭新㯋 好好味😋
2018-09-29 56 瀏覽
難得與三五知己一齊談天說地,當然要搵間特別小小的餐廳,朋友提議一路聽住live band 一路食,所以我地去左lost stars! 一入餐廳,就對專業的音響產生敬佩。環境很優美,裝修亦有格調,amazing。餐廳原來每一晚都會邀請不同的唱作band 友,不單舞台擺設、音響等等的設備非常講究,就連表演期間的manner也注重,希望客人尊注享受音樂而在表演的20分鐘中不落order,如此愛音樂的境界令人感動。環境好,服務好,食物也好。整晚的最愛,就是蟹肉墨西哥餅。餅底好脆,配上蟹肉和蝦肉,上面再配上獨製的醬汁,非常美味。水牛城雞翼,用一個小小鐵板上,熱辣辣香噴噴,令人吃不停口。鮮茄大蝦意粉份量十足,而且茄蓉鮮甜。牛肉切成薄薄的,配上特制的薄餅和獨有的醬汁,既柔軟又脆的口感令整個食物層次更加突出。色香味俱全的一間優質餐廳,讓我們都很享受這一晚。

環境好,服務好,食物也好。

水牛城雞翼,用一個小小鐵板上,熱辣辣香噴噴,令人吃不停口。

鮮茄大蝦意粉份量十足,而且茄蓉鮮甜。

色香味俱全的一間優質餐廳,讓我們都很享受這一晚。
  • 九龍城雞翼
  • 蟹蝦肉牛油果沙律墨西哥餅
2018-09-28 74 瀏覽
今日約左舊同事食飯,佢話我知大角咀有間餐廳, 又有好嘢食仲有歌聽添,我個心諗咁正,就去試下啦!😃餐廳OUTLOOK 都幾華麗, 入到餐廳之內, 真係見到有個 STAGE, 仲有專業音響, 後尾先知原來今晚有表演嘉賓: 謝芊彤同謝芊蕾🤗七點半前仲係happy hour, 所以酒精類會平啲! 有多款選擇,扒類,小食,意粉, 海鮮等等,有不同煮法, 樣樣都想試😃奈何我哋今日只得兩個人,所以只係叫咗 "白雪莉酒煮蜆" ,蓋好蓋後會沿著蓋邊淋上雪梨酒,隔一陣再打開,嘩真係好香呀,啲蜆好鮮味,完全冇沙,正!之後叫咗 "慢烤牛肋骨配紅尖椒香草沙律" 一上枱真係好震撼, 因為份量好大,味道濃,肉質腍軟又帶點爽口,完全唔使用刀切!朋友果然無介紹錯,絕對係 gathering 嘅好地方,希望下次揾多D朋友黎,可以食更多好野🤗🤗

2018-09-27
2018-09-28 60 瀏覽
今日老公畀咗個surprise我, 帶左我去一間好浪漫,好有氣氛嘅餐廳度食飯 💏💏去到餐廳門口真係幾好feel喎,有好華麗嘅窗簾再加埋柔和嘅燈光,即刻心心眼😍😍原來餐廳不定時會有表演嘉賓表演,每晚八點開始表演, 但我哋今晚太早到喇,所以等唔到,但現場有音樂播放🎵🎶🎵,喺燈光配襯下好relax好舒服💓💓望住個menu真係花多眼亂,因為樣樣都好特別,好想食😄 首先叫咗個 "白雪梨酒煮蜆" 係用白雪梨酒煮嘅, 入口鮮甜,蜆肉好大隻,完全冇沙 , 鮮😋之後叫咗個 "北海道帶子幼扁麵🍝" 菜式賣相唔錯, 帶子份量都多,好新鮮,完全無霉或雪藏感覺👍之後再叫咗 "慢烤牛肋骨" 燒得好香恰到好處, 肉質鮮嫩彈牙,絕對唔韌,香口惹味🤗🤗配埋二杯賣相極靚既 “Happy🍹” & “One More Night🍨”滿足晒……下次要食埋甜品先得……期待🤗🤗

2018-09-26
2018-09-27 64 瀏覽
嗰日經過大角咀,咁啱發現有間主打live Band嘅餐廳,見幾新奇就走左入去試吓。一入去,裝修別緻,環境寬闊,坐得好舒服,然之後就開始叫嘢食。黑松露鴨肝薯球炸得非常鬆脆,一啲都唔粉,黑松露味非常香濃,同薯仔的味道幾夾,香而不膩。以至於五花漢堡的好處就係夠細,可以一啖放入口入面,滿口都係佢嗰啲肉汁,香味四益,分量唔算話太大,所以當小食黎講算係唔錯。至於卡邦利意粉賣相唔錯,蛋漿都足夠,但略嫌有少少唔夠味,芝士味唔夠濃郁,缺乏左嗰陣門口芝士嘅感覺,但分量勝在夠大,整體尚算可以。而牛腹肉係成晚晚餐最令我滿意嘅一碟菜式,牛肉熟度掌握得很好,肉帶粉紅,肉質夠鬆軟,再配上醬汁和墨西哥餅嘅配搭,成件事即刻昇華咗幾陪,世界級好食!餐廳有少少規矩,開騷時唔會落單,去完廁所嘅話要聽埋首歌先準返埋位,以示對歌手尊重,所以總括依然呢間餐廳冇令我失望。