4
招聘中
應徵
$15,000-$16,000
月薪
應徵
$50-$75
時薪
應徵
$15,000-$18,000
月薪
應徵
$17,500-$19,000
月薪
345
9
6
等級4
113
0
2019-08-04 1334 瀏覽
📍 LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY (大角咀).鬧市中一點靜,估唔到喺大角咀都有一個咁靜咁舒服嘅西餐廳😇環境非常好,晚上仲有live band ,價錢合理,大大碟好足料,同朋友坐左一個下午吹下水好舒服啊,下午茶仲有Tea set添!服務態度仲好好.———————————————————🔻推介黑松露薯條,炸得脆熱辣辣,配埋佢秘製醬汁好正!🔻慢煮澳洲牛肩肉配沙律薯格 重牛味,份量大,好食!🔻鐵板燒魷魚,熱辣辣魷魚唔會un🔻推介yogurt 飲品 ,中意酸酸味味飲品,重士多啤梨味🔻本菇忌廉車打芝幼扁麵,成大塊芝士再加成堆菇,好入味,整體濃味,淡d會再好食d😍🔻加$30仲有是日甜品 ,今日有心太軟、檸檬蛋白蛋、焦糖朱古力蛋糕,都幾多選擇。 ——————————————————————————————🔻如果淨想食簡單tea set $300左右兩個人食,下次要黎試下 Set dinner 都不貴,好想下次嚟睇埋live Band啊!———————————————————必去指數:♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️8.5/10地址:大角咀利奥坊一期地下506號舖(奧運站C1出口行
更多
📍 LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY (大角咀)
.
鬧市中一點靜,估唔到喺大角咀都有一個咁靜咁舒服嘅西餐廳😇環境非常好,晚上仲有live band ,價錢合理,大大碟好足料,同朋友坐左一個下午吹下水好舒服啊,下午茶仲有Tea set添!服務態度仲好好.
———————————————————
🔻推介黑松露薯條,炸得脆熱辣辣,配埋佢秘製醬汁好正!
🔻慢煮澳洲牛肩肉配沙律薯格
重牛味,份量大,好食!
🔻鐵板燒魷魚,熱辣辣魷魚唔會un
🔻推介yogurt 飲品 ,中意酸酸味味飲品,重士多啤梨味
🔻本菇忌廉車打芝幼扁麵,成大塊芝士再加成堆菇,好入味,整體濃味,淡d會再好食d😍
🔻加$30仲有是日甜品 ,今日有心太軟、檸檬蛋白蛋、焦糖朱古力蛋糕,都幾多選擇。 ——————————————————————————————
🔻如果淨想食簡單tea set $300左右兩個人食,下次要黎試下 Set dinner 都不貴,好想下次嚟睇埋live Band啊!
———————————————————
必去指數:♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️8.5/10
地址:
大角咀利奥坊一期地下506號舖(奧運站C1出口行六分鐘)
人均消費:$100-150

15 瀏覽
0 讚好
0 留言
7 瀏覽
0 讚好
0 留言
12 瀏覽
0 讚好
0 留言
11 瀏覽
0 讚好
0 留言
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
8 瀏覽
0 讚好
0 留言
1 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
1 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
  • 慢煮澳洲肉眼
等級4
155
0
Cloudy Bay 同lost star合作舉辦左個oyster Masterclass,有得試唔同蠔之餘,仲可以學到品酒小知識😍 當日佈置好有格調,放滿🌹,仲有唔同嘅白酒比參加者影下相,有個初步嘅認識先😌-第一個combination 係Sauvignon Blanc 配日本北九州下關蠔(shimonoseki)🇯🇵 依杯嘅白酒偏酸,有濃濃嘅果香,感覺好清新☀️ 而來自日本九州嘅生蠔海水味就偏淡,口感就比較清爽,兩者嘅配搭格外地fresh😙第二round係Te koko配法國聖馬田(France Saint Martin)🇫🇷 依支白酒係🍔大愛💕 飲落會有陣陣嘅煙燻木味,試試下又有啲似蜂蠟,非常獨特,係出面比夠難揾到嘅味道😍 依隻法國嘅海水味再重少少,口感一樣爽脆~最後就係Magnum 版嘅Sauvignon Blanc 配加拿大加里安努灣生蠔(Canada Hunter de Galiana)🇨🇦 Magum ver 除左size大左之餘,存放係木桶同玻璃樽嘅時候都耐左,酸度會比第一支balance啲,after taste 都強啲😉 依次嘅生蠔海水味最重,亦都比夠creamy,配
更多
Cloudy Bay 同lost star合作舉辦左個oyster Masterclass,有得試唔同蠔之餘,仲可以學到品酒小知識😍 當日佈置好有格調,放滿🌹,仲有唔同嘅白酒比參加者影下相,有個初步嘅認識先😌
-
第一個combination 係Sauvignon Blanc 配日本北九州下關蠔(shimonoseki)🇯🇵 依杯嘅白酒偏酸,有濃濃嘅果香,感覺好清新☀️ 而來自日本九州嘅生蠔海水味就偏淡,口感就比較清爽,兩者嘅配搭格外地fresh😙
37 瀏覽
0 讚好
0 留言

第二round係Te koko配法國聖馬田(France Saint Martin)🇫🇷 依支白酒係🍔大愛💕 飲落會有陣陣嘅煙燻木味,試試下又有啲似蜂蠟,非常獨特,係出面比夠難揾到嘅味道😍 依隻法國嘅海水味再重少少,口感一樣爽脆~
19 瀏覽
0 讚好
0 留言
14 瀏覽
0 讚好
0 留言

最後就係Magnum 版嘅Sauvignon Blanc 配加拿大加里安努灣生蠔(Canada Hunter de Galiana)🇨🇦 Magum ver 除左size大左之餘,存放係木桶同玻璃樽嘅時候都耐左,酸度會比第一支balance啲,after taste 都強啲😉 依次嘅生蠔海水味最重,亦都比夠creamy,配返支冇咁濃烈嘅酒就最好不過嘞🌟
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
8 瀏覽
0 讚好
0 留言
15 瀏覽
0 讚好
0 留言
5 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-07-27
用餐途徑
堂食
人均消費
$300 (下午茶)
等級4
169
0
2019-07-02 2340 瀏覽
呢間餐廳平時夜晚都有請啲嘉賓嚟做live show同打band。氣氛都唔, 同埋呢度嘅嘢食非常美味。今次就試下佢嘅lunch同埋 tea set 睇下質素又如何? 星期六嘅下午,未有開騷,環境反而更添寧靜,而且人流唔算多,可以同朋友促膝長談。 afternoon tea set 同埋手工啤酒,賣相都唔錯,好精緻嘅感覺,適合鍾意打卡嘅人士去食。 相配合呢度寧靜嘅環境實屬一流。 雖然tea set個樣子真係幾靚,幾精緻,但係因為我哋太肚餓決定叫咗set lunch。 每個set都有嘅餐湯餐湯粟米湯,煲溶曬啲粟米,味道有啲似金寶湯,香濃美味。 慢煮澳洲肉眼扒配炙燒荷蘭汁 同埋薯仔粒, 中午都有扒食,適合曬我哋呢啲大胃王。肉眼扒香濃多汁,將啲肉汁鎖住喺牛扒入面,上面有少少遲鹹蛋黃醬嘅荷蘭汁,令到牛扒更添惹味。 晚餐食過意粉非常好食,今次雜錦海鮮貝類扁意粉亦同樣出色,除咗配菜新鮮之外,扁意粉同樣有咬口,味道亦相當好。 65度溫泉蛋 牛油果羅文菜沙律, 除咗菜夠新鮮之外,溫泉蛋亦做得恰度好處,牛油果,蔬菜亦配合得宜,水準之作。是日甜品為檸檬餅,好開胃,夠晒蘇香。 嘆埋杯花茶同埋latte,岩岩好,
更多
呢間餐廳平時夜晚都有請啲嘉賓嚟做live show同打band。氣氛都唔, 同埋呢度嘅嘢食非常美味。今次就試下佢嘅lunch同埋 tea set 睇下質素又如何?
54 瀏覽
0 讚好
0 留言
星期六嘅下午,未有開騷,環境反而更添寧靜,而且人流唔算多,可以同朋友促膝長談。
66 瀏覽
0 讚好
0 留言

88 瀏覽
0 讚好
0 留言
afternoon tea set 同埋手工啤酒,賣相都唔錯,好精緻嘅感覺,適合鍾意打卡嘅人士去食。 相配合呢度寧靜嘅環境實屬一流。
26 瀏覽
0 讚好
0 留言
雖然tea set個樣子真係幾靚,幾精緻,但係因為我哋太肚餓決定叫咗set lunch。 每個set都有嘅餐湯餐湯粟米湯,煲溶曬啲粟米,味道有啲似金寶湯,香濃美味。
19 瀏覽
0 讚好
0 留言
慢煮澳洲肉眼扒配炙燒荷蘭汁 同埋薯仔粒, 中午都有扒食,適合曬我哋呢啲大胃王。肉眼扒香濃多汁,將啲肉汁鎖住喺牛扒入面,上面有少少遲鹹蛋黃醬嘅荷蘭汁,令到牛扒更添惹味。
14 瀏覽
0 讚好
0 留言
晚餐食過意粉非常好食,今次雜錦海鮮貝類扁意粉亦同樣出色,除咗配菜新鮮之外,扁意粉同樣有咬口,味道亦相當好。
8 瀏覽
0 讚好
0 留言
65度溫泉蛋 牛油果羅文菜沙律, 除咗菜夠新鮮之外,溫泉蛋亦做得恰度好處,牛油果,蔬菜亦配合得宜,水準之作。
6 瀏覽
0 讚好
0 留言
是日甜品為檸檬餅,好開胃,夠晒蘇香。
16 瀏覽
0 讚好
0 留言
嘆埋杯花茶同埋latte,岩岩好,超寫意。
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
  • Afternoon  Tea  Set
  • 慢煮澳洲肉眼
等級4
156
0
2019-06-16 1339 瀏覽
網上面見到呢間餐廳唔錯,就趁住放假,去歎個long lunch。奧運站行過嚟呢間餐廳只係5分鐘,玻璃幕牆嘅餐廳好soho。餐廳播放住唔同語言嘅輕鬆音樂,非常舒適。我哋到達嘅時間大概1:00,呢個時間tea同lunch都可以order。同老公點左兩份set lunch。餐湯係粟米湯,香濃而絞碎啲粟米好有咬口。加拿大保濕嫩豬鞍 - 感受到肉質濕潤,好腍好juicy,伴菜薯蓉香滑而且唔漏,配以酸酸地嘅伴醬,好好味。慢煮澳洲肉眼 - 好香嘅燒烤味,肉質juicy。我連伴菜薯仔粒都食哂~Today’s dessert (Lemon Egg White, Lava cake) - 檸檬味好重,上面嘅蛋白泡泡,配合成清新感覺嘅甜品。心太軟唔會過甜,切開嗰種感覺好治癒。餐飲Blueberry Yogurt, La Vie En Rose - 兩杯飲品都好fresh好健康,一個係酸酸地,一個係既聞到又飲得出好香嘅花茶。職員仲話夜晚會有live music 。呢間餐廳回頭率極高,而且職員都好專業,下次同d friends 聚聚又多個地方。
更多
網上面見到呢間餐廳唔錯,就趁住放假,去歎個long lunch。
21 瀏覽
0 讚好
0 留言
奧運站行過嚟呢間餐廳只係5分鐘,玻璃幕牆嘅餐廳好soho。餐廳播放住唔同語言嘅輕鬆音樂,非常舒適。

118 瀏覽
0 讚好
0 留言
我哋到達嘅時間大概1:00,呢個時間tea同lunch都可以order。
同老公點左兩份set lunch。餐湯係粟米湯,香濃而絞碎啲粟米好有咬口。
加拿大保濕嫩豬鞍
17 瀏覽
0 讚好
0 留言
加拿大保濕嫩豬鞍 - 感受到肉質濕潤,好腍好juicy,伴菜薯蓉香滑而且唔漏,配以酸酸地嘅伴醬,好好味。

慢煮澳洲肉眼
18 瀏覽
0 讚好
0 留言
慢煮澳洲肉眼 - 好香嘅燒烤味,肉質juicy。我連伴菜薯仔粒都食哂~

8 瀏覽
0 讚好
0 留言
心太軟
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
Today’s dessert (Lemon Egg White, Lava cake) - 檸檬味好重,上面嘅蛋白泡泡,配合成清新感覺嘅甜品。心太軟唔會過甜,切開嗰種感覺好治癒。

Blueberry Yogurt
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
La Vie En Rose
7 瀏覽
0 讚好
0 留言
餐飲Blueberry Yogurt, La Vie En Rose - 兩杯飲品都好fresh好健康,一個係酸酸地,一個係既聞到又飲得出好香嘅花茶。

10 瀏覽
0 讚好
0 留言
職員仲話夜晚會有live music 。呢間餐廳回頭率極高,而且職員都好專業,下次同d friends 聚聚又多個地方。
16 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
用餐時段
午餐
推介美食
加拿大保濕嫩豬鞍
慢煮澳洲肉眼
心太軟
Blueberry Yogurt
La Vie En Rose
等級4
160
0
星期日無野做最好去搵間舒服既Cafe坐下食個Brunch!大角咀依間餐廳距離奧運站8-10分鐘,簡直係鬧巿中既綠洲。餐廳環境寬敞,中央位置有Live Band Stage,夜晚會有駐唱歌手表演。下午時份就播放住Jazz Music,感覺都幾放鬆。就算Weekend,一樣有Lunch Set ($98 - $148不等) 同Tea Set ($328/for 2) 選擇。Menu賣相都好似幾吸引,一於下次試!______________________________今次我地揀左2份Lunch Set,價錢合理。有湯、主菜、餐飲,唔夠既話仲可以加甜品添。🔸加拿大保濕嫩豬鞍 $148豬鞍同手掌咁大塊,好厚實。肉質嫩,無筋,脂肪含量低。配上馬鈴薯泥,好香滑;及蘋果乾蔥甜辣醬,酸酸甜甜夠開胃。🔸慢煮澳洲肉眼 配 炙燒荷蘭汁 $148慢煮既肉眼保留到肉汁,肉質嫩滑,一切落去就知同平時就咁煎既有分別。肉眼上加左芝士,半溶左之後特別好味。伴碟仲有沙律同香脆薯粒。餐飲選擇不只咖啡或茶,更有花茶/乳酪/酒類飲品。今次叫左🔸Coffee Latte 同 🔸Blueberry Yogurt。Latte杯上有
更多
星期日無野做最好去搵間舒服既Cafe坐下食個Brunch!大角咀依間餐廳距離奧運站8-10分鐘,簡直係鬧巿中既綠洲。餐廳環境寬敞,中央位置有Live Band Stage,夜晚會有駐唱歌手表演。下午時份就播放住Jazz Music,感覺都幾放鬆。就算Weekend,一樣有Lunch Set ($98 - $148不等) 同Tea Set ($328/for 2) 選擇。Menu賣相都好似幾吸引,一於下次試!
135 瀏覽
2 讚好
0 留言
17 瀏覽
0 讚好
0 留言
18 瀏覽
0 讚好
0 留言
15 瀏覽
0 讚好
0 留言

______________________________
今次我地揀左2份Lunch Set,價錢合理。
有湯、主菜、餐飲,唔夠既話仲可以加甜品添。
蕃茄湯
7 瀏覽
0 讚好
0 留言
加拿大保濕嫩豬鞍
$148
20 瀏覽
0 讚好
0 留言
加拿大保濕嫩豬鞍
$148
15 瀏覽
0 讚好
0 留言

🔸加拿大保濕嫩豬鞍 $148
豬鞍同手掌咁大塊,好厚實。肉質嫩,無筋,脂肪含量低。配上馬鈴薯泥,好香滑;及蘋果乾蔥甜辣醬,酸酸甜甜夠開胃。
慢煮澳洲肉眼
$148
40 瀏覽
0 讚好
0 留言
慢煮澳洲肉眼
$148
18 瀏覽
0 讚好
0 留言

🔸慢煮澳洲肉眼 配 炙燒荷蘭汁 $148
慢煮既肉眼保留到肉汁,肉質嫩滑,一切落去就知同平時就咁煎既有分別。肉眼上加左芝士,半溶左之後特別好味。伴碟仲有沙律同香脆薯粒。
🔸Coffee Latte/ Blueberry Yogurt
12 瀏覽
0 讚好
0 留言

餐飲選擇不只咖啡或茶,更有花茶/乳酪/酒類飲品。今次叫左🔸Coffee Latte 同 🔸Blueberry Yogurt。Latte杯上有拉花,奶泡夠厚,奶味濃郁。Yogurt飲品比較稀身,淡淡藍莓香味,不會過甜。
檸檬撻
15 瀏覽
0 讚好
0 留言
朱古力焦糖蛋糕
12 瀏覽
0 讚好
0 留言

另外Lunch Set只要加$30就有一份是日精選甜品。今日有兩種甜品選擇,分別係🔸檸檬撻 同 🔸朱古力焦糖蛋糕。甜品造型精緻,味道唔錯。

檸檬撻味道酸甜清新,上層有打起左既蛋白霜,中層有鮮黃晶瑩的檸檬味內餡,底層餅底鬆脆。 朱古力焦糖蛋糕味道濃郁,上層更帶有少少拖肥味。加埋伴碟既焦糖脆脆一齊食,口感更豐富。

by VIN
環境分數: 8/10
食物分數: 8/10
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-06-09
用餐途徑
堂食
人均消費
$200 (午餐)
推介美食
蕃茄湯
加拿大保濕嫩豬鞍
$ 148
加拿大保濕嫩豬鞍
$ 148
慢煮澳洲肉眼
$ 148
慢煮澳洲肉眼
$ 148
🔸Coffee Latte/ Blueberry Yogurt
檸檬撻
朱古力焦糖蛋糕
等級4
106
0
2019-10-02 81 瀏覽
好似好耐冇食西餐啦👅於是今日就同友人來個女生的浪漫🤭一齊去左食燭光晚餐。今次我哋叫咗個Dinnet set ($916 for two);個餐會包數款自選前菜、主菜、甜點同飲品,都幾多野食架。今次我哋叫咗生蠔、布袋芝士沙律、蜂蜜芝士法包、奶油菠菜麵同埋加拿大保濕豬鞍🥳呢度的生蠔超級新鮮,兩款生蠔都食落好鮮甜。值得一讚的是加拿大保濕豬鞍,食落是剛剛熟的質感,肉質好嫩滑而且入囗肉汁豐富。現場還有演奏表演🥰哈哈 生活總要添加點儀式感。🏠LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY 大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖
更多
好似好耐冇食西餐啦👅於是今日就同友人來個女生的浪漫🤭一齊去左食燭光晚餐。今次我哋叫咗個Dinnet set ($916 for two);個餐會包數款自選前菜、主菜、甜點同飲品,都幾多野食架。今次我哋叫咗生蠔、布袋芝士沙律、蜂蜜芝士法包、奶油菠菜麵同埋加拿大保濕豬鞍🥳呢度的生蠔超級新鮮,兩款生蠔都食落好鮮甜。值得一讚的是加拿大保濕豬鞍,食落是剛剛熟的質感,肉質好嫩滑而且入囗肉汁豐富。現場還有演奏表演🥰哈哈 生活總要添加點儀式感。






🏠LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY
大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
2 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級2
25
0
2019-09-26 54 瀏覽
今年生日選了朋友介紹的餐廳慶祝,用餐時更有樂隊演出。頭盤我們點了生蠔,幾款也新鮮好味,我點了一杯白洒。另一個頭盤蟹肉他他清新口味,酸酸甜甜非常醒胃,主菜慢燉牛肋條貓耳朵粉,牛肋條香嫩,配上我最愛的麵條之一貓耳朵粉特別好味,加拿大保濕豬鞍配馬鈴薯麗泥蘋果乾甜蔥辣醬,豬鞍juicy美味,配馬鈴薯蓉十分搭配,吃不停。甜品我們選了推介之一朱古力Brownie,甜品反傳統,雪糕放在最底,已brownie則在上面,非常好味,確是推介之一。要注意表演期間暫停點菜,也不可離場。
更多
今年生日選了朋友介紹的餐廳慶祝,用餐時更有樂隊演出。頭盤我們點了生蠔,幾款也新鮮好味,我點了一杯白洒。

另一個頭盤蟹肉他他清新口味,酸酸甜甜非常醒胃,主菜慢燉牛肋條貓耳朵粉,牛肋條香嫩,配上我最愛的麵條之一貓耳朵粉特別好味,加拿大保濕豬鞍配馬鈴薯麗泥蘋果乾甜蔥辣醬,豬鞍juicy美味,配馬鈴薯蓉十分搭配,吃不停。

甜品我們選了推介之一朱古力Brownie,甜品反傳統,雪糕放在最底,已brownie則在上面,非常好味,確是推介之一。

要注意表演期間暫停點菜,也不可離場。
1 瀏覽
0 讚好
0 留言
1 瀏覽
0 讚好
0 留言
1 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
2 瀏覽
0 讚好
0 留言
1 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
96
0
2019-09-22 128 瀏覽
#loststarslivehouse 上網見到這間live band restaurant 與一般的同類型餐廳有很大的分別,就是會讓客人要尊重表演者,所以有一些餐廳rule ,表演8PM開始,分3節,每節約20分鐘。表演期間會暫停點餐,大門關上,小休的時候就可再落order。所以建議大家早30-45分鐘到達,落定order,邊聽邊食 😉😉😉裝潢相當有 style , 特別樓底高,空間感更突出,表演更理想。當然有好的主題,亦都有好的食物。我試了幾款都不錯🔹法國鴨油喜馬拉雅岩鹽蒜蓉薯條 $98 一上枱,已經好香的蒜油味撲向鼻,比平時的更脆、更香口,而且毫不油膩😋😋😋🔹蟹肉及蝦肉墨西哥式薄餅配燒墨西哥辣椒蛋黃醬及康堤芝士 $198 個名很長,但就是包含這個凍薄餅的食材。第一次食凍薄餅,我和朋友都超讚,滿滿的碎芝士,入口即溶,而內餡更是厚厚的蟹肉,超誇張啊😮必點推介👍👍👍🔹加拿大保濕豬鞍 $268 又真係好有水份, 塊豬鞍排😜 有彈性,好好味😀😀😀LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY地址: 大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖電話: 23376728
更多
#loststarslivehouse 上網見到這間live band restaurant 與一般的同類型餐廳有很大的分別,就是會讓客人要尊重表演者,所以有一些餐廳rule ,表演8PM開始,分3節,每節約20分鐘。表演期間會暫停點餐,大門關上,小休的時候就可再落order。所以建議大家早30-45分鐘到達,落定order,邊聽邊食 😉😉😉

16 瀏覽
0 讚好
0 留言


裝潢相當有 style , 特別樓底高,空間感更突出,表演更理想。
當然有好的主題,亦都有好的食物。我試了幾款都不錯

5 瀏覽
0 讚好
0 留言


🔹法國鴨油喜馬拉雅岩鹽蒜蓉薯條 $98 一上枱,已經好香的蒜油味撲向鼻,比平時的更脆、更香口,而且毫不油膩😋😋😋

2 瀏覽
0 讚好
0 留言


🔹蟹肉及蝦肉墨西哥式薄餅配燒墨西哥辣椒蛋黃醬及康堤芝士 $198 個名很長,但就是包含這個凍薄餅的食材。第一次食凍薄餅,
我和朋友都超讚,滿滿的碎芝士,入口即溶,而內餡更是厚厚的蟹肉,超誇張啊😮必點推介👍👍👍

3 瀏覽
0 讚好
0 留言


🔹加拿大保濕豬鞍 $268 又真係好有水份, 塊豬鞍排😜 有彈性,好好味😀😀😀

12 瀏覽
0 讚好
0 留言


10 瀏覽
0 讚好
0 留言


15 瀏覽
0 讚好
0 留言


11 瀏覽
0 讚好
0 留言


9 瀏覽
0 讚好
0 留言


6 瀏覽
0 讚好
0 留言


LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY
地址: 大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖
電話: 23376728
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
38
0
2019-09-21 122 瀏覽
今日同朋友嚟咗呢間live band 餐廳氣氛唔錯,不過要喺門口等20分鐘先入到去因為我哋去嘅時候正值入面表演緊侍應叫我地喺門口點餐先,點好先放行入去入到去食物水準都OK,不過表演緊嘅時候係唔可以order食物,如果要想食嘅嘢要一次過點定就最好啦,不過食蜆嘅時候有少少沙,其他食物蠔方面都好唔錯
更多
今日同朋友嚟咗呢間live band 餐廳
氣氛唔錯,不過要喺門口等20分鐘先入到去
因為我哋去嘅時候正值入面表演緊
侍應叫我地喺門口點餐先,點好先放行入去
入到去食物水準都OK,不過表演緊嘅時候係唔可以order食物,如果要想食嘅嘢要一次過點定就最好啦,不過食蜆嘅時候有少少沙,其他食物蠔方面都好唔錯
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
2 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-09-19
等候時間
20 分鐘 (堂食)
人均消費
$500 (晚餐)
等級1
1
0
首先訂七人枱今時今日嘅市道,要我們一開始落訂金,每人盛惠$100,我比。去到發現地點不好找,個荒蕪細商場附近沒有停車場可以泊車。去到餐廳,七人叫我們坐三張細圓枱泊埋的座位,嘢食也很難share。眼見有其他長方形枱,但係服務生話已經留咗比客人,但直至我哋9:30 pm離開餐廳一路也沒有人。原來訂枱有條款要每人叫一杯嘢飲一樣嘢食,我想叫一支酒($348)他們說只可以計兩杯,所以我們每人一定六杯嘢飲,價錢大約$68-$98一杯。硬性要我們跟規矩,表演姐唱歌嘅時候能夠點餐,唔能夠去完洗手間唔可以返入座位。一開始冇同我地講明, 俾咗張極近舞台嘅枱我哋,因為演出者唱歌我哋說話聲浪稍為大聲一點,服務生馬上走過來提示我們,搞到氣氛好尷尬。其實一開始佢問我們如果我們不喜歡看演出可否坐其他位置不近舞台,既可以不影響表演者又可以不限制我們和朋友傾計,好過大家一起也唔開心,況且未必每一位客人也喜歡聽台上表演姐嘅歌聲。最後強迫吃了兩個鐘頭飯,因為中間停了好幾次不能點餐,但兩個鐘頭嘅飯好似坐監一樣,限制多多!我們已經立時和經理反映但他完全沒有反應,連最後嗰句下次也不會再幫襯已經講埋,也覺得冇所謂,既然係咁,唯有喺
更多
首先訂七人枱今時今日嘅市道,要我們一開始落訂金,每人盛惠$100,我比。

去到發現地點不好找,個荒蕪細商場附近沒有停車場可以泊車。去到餐廳,七人叫我們坐三張細圓枱泊埋的座位,嘢食也很難share。眼見有其他長方形枱,但係服務生話已經留咗比客人,但直至我哋9:30 pm離開餐廳一路也沒有人。

原來訂枱有條款要每人叫一杯嘢飲一樣嘢食,我想叫一支酒($348)他們說只可以計兩杯,所以我們每人一定六杯嘢飲,價錢大約$68-$98一杯。

硬性要我們跟規矩,表演姐唱歌嘅時候能夠點餐,唔能夠去完洗手間唔可以返入座位。一開始冇同我地講明, 俾咗張極近舞台嘅枱我哋,因為演出者唱歌我哋說話聲浪稍為大聲一點,服務生馬上走過來提示我們,搞到氣氛好尷尬。其實一開始佢問我們如果我們不喜歡看演出可否坐其他位置不近舞台,既可以不影響表演者又可以不限制我們和朋友傾計,好過大家一起也唔開心,況且未必每一位客人也喜歡聽台上表演姐嘅歌聲。

最後強迫吃了兩個鐘頭飯,因為中間停了好幾次不能點餐,但兩個鐘頭嘅飯好似坐監一樣,限制多多!

我們已經立時和經理反映但他完全沒有反應,連最後嗰句下次也不會再幫襯已經講埋,也覺得冇所謂,既然係咁,唯有喺呢度第一次打食評話俾大家聽。

這餐生日飯吃了3000多元,每人消費五百幾,高級餐廳嘅價錢,坐監嘅服務,在這個區嘅餐廳收這個價錢,一點也不值!

(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級1
4
0
趁放暑假約咗一大班朋友仔食飯去咗一間好有搖滾音樂味道嘅Lost Stars食Brunch一入到裡面就好似置身於六七十年代 一個好華麗嘅地方原來每逢夜晚 都會有小型音樂會以音樂伴著美酒佳餚 真係好寫意-DrinkBlueberry Yogurt藍莓乳酪特飲Strawberry Yogurt士多啤梨乳酪特飲顏色夢幻 而且開胃又解膩 啱曬少男少女打卡Tea Set六款小食 配 Tete de Moine 半硬芝士配 義大利布袋芝士及天然蜂巢蜜CanapéMascarpone Canapé with House Aged Cured Egg Yolk馬茲卡彭芝士小點Smoke Salmon Sandwich煙燻三文魚三文治House Smoked Cheddar Cheese Stuffed Croquette自家煙燻車打芝士薯球半硬芝士味道鹹香帶甜師傅用刨刀將芝士削成薄薄一片片嘅花瓣增加咗芝士同空氣嘅接觸 令口感食落變得好柔滑食落唔係好重羶味 反而鹹味就啱啱好Sweets TreatsMini Apple Pie迷你蘋果批Walnut and Chocolate Cake核桃朱古力蛋糕Wil
更多
趁放暑假約咗一大班朋友仔食飯

去咗一間好有搖滾音樂味道嘅Lost Stars食Brunch

一入到裡面就好似置身於六七十年代 一個好華麗嘅地方

原來每逢夜晚 都會有小型音樂會

以音樂伴著美酒佳餚 真係好寫意

-

Drink

Blueberry Yogurt

藍莓乳酪特飲

Strawberry Yogurt

士多啤梨乳酪特飲

顏色夢幻 而且開胃又解膩 啱曬少男少女打卡

0 瀏覽
0 讚好
0 留言


Tea Set

六款小食 配 Tete de Moine 半硬芝士

配 義大利布袋芝士及天然蜂巢蜜

Canapé

Mascarpone Canapé with House Aged Cured Egg Yolk

馬茲卡彭芝士小點

Smoke Salmon Sandwich

煙燻三文魚三文治

House Smoked Cheddar Cheese Stuffed Croquette

自家煙燻車打芝士薯球

半硬芝士味道鹹香帶甜

師傅用刨刀將芝士削成薄薄一片片嘅花瓣

增加咗芝士同空氣嘅接觸 令口感食落變得好柔滑

食落唔係好重羶味 反而鹹味就啱啱好

1 瀏覽
0 讚好
0 留言




Sweets Treats

Mini Apple Pie

迷你蘋果批

Walnut and Chocolate Cake

核桃朱古力蛋糕

Wild Berries Pie

野梅甜甜圈

布袋芝士味道軟滑 清淡中帶有奶香

配上天然嘅蜂巢蜜 蜜味香濃食起上嚟好甘甜爽口

1 瀏覽
0 讚好
0 留言




純素椰漿南瓜幼扁麵

扁麵口感彈牙 椰漿微微帶辣 配上南瓜 食到停唔到口
1 瀏覽
0 讚好
0 留言


蕃茄薯仔湯

將薯仔打成蓉再加上蕃茄碎 口感濃郁
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-06-02
用餐途徑
堂食
人均消費
$200
慶祝紀念
紀念日
用餐優惠
試食活動
推介美食
  • 純素椰漿南瓜幼扁麵
等級1
1
0
2019-09-10 131 瀏覽
昨天星期一晚上朋友和我慶祝生日,餐廳亦通知了甜品寫生日字樣,竟然只安排一張細小的枱子,好似飲杯野個D枱,我們要求給予一張舒服少少和大少少的坐位,但竟然有個説自己是縂經理的男子説D枱留比walk in 3 丶4 人坐,當時已經過了七點三十分,他的態度亦只是表示無辨法啦,只可這樣安排,當然只入坐了四分一都不夠,我又問這位縂經理是否已有很多booking, 他只是張調留給walk in 客,這時我們知道這間餐廳只祈望有walk in 客,不需要booking 客和 repeated 客, 所以未食已經走,因為我們是booking 客!
更多
昨天星期一晚上朋友和我慶祝生日,餐廳亦通知了甜品寫生日字樣,竟然只安排一張細小的枱子,好似飲杯野個D枱,我們要求給予一張舒服少少和大少少的坐位,但竟然有個説自己是縂經理的男子説D枱留比walk in 3 丶4 人坐,當時已經過了七點三十分,他的態度亦只是表示無辨法啦,只可這樣安排,當然只入坐了四分一都不夠,我又問這位縂經理是否已有很多booking, 他只是張調留給walk in 客,這時我們知道這間餐廳只祈望有walk in 客,不需要booking 客和 repeated 客, 所以未食已經走,因為我們是booking 客!
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
環境
服務
衛生
等級4
101
0
2019-08-25 125 瀏覽
平時一個人都可食一打生𧐢既我😬 今次參加左呢個👉🏻Oyster Masterclass with Cloudy Bay Sauvignon Blanc Event👈🏻 真心好正‼️.💁🏻‍♀️介紹返...係會有3款生𧐢 同3款唔同既白酒🥂 我自己就好鐘意 ✨Cloudy Bay Te Koko 2015 ✨ 飲落 nuts 味濃而且好creamy 🤟🏻 配上第二款既法國生蠔,重蠔味,肉質柔滑,食完再飲返杯白酒,會感覺到味道帶有少少花香,令到層次更豐富😋.
更多
平時一個人都可食一打生𧐢既我😬 今次參加左呢個👉🏻Oyster Masterclass with Cloudy Bay Sauvignon Blanc Event👈🏻 真心好正‼️
.
💁🏻‍♀️介紹返...係會有3款生𧐢 同3款唔同既白酒🥂 我自己就好鐘意 ✨Cloudy Bay Te Koko 2015 ✨ 飲落 nuts 味濃而且好creamy 🤟🏻 配上第二款既法國生蠔,重蠔味,肉質柔滑,食完再飲返杯白酒,會感覺到味道帶有少少花香,令到層次更豐富😋
.
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
65
0
2019-08-22 173 瀏覽
老友前嗰排去完呢間餐廳,勁讚佢裝修好靚,搞到我心思思,我就約咗屋企人去試吓。由奧運站行過去餐廳,只係幾分鐘。餐廳喺一個叫利奥坊嘅新商場地舖。嘩,唔嚟唔知,大角咀變咗好多, 起咗啲新商場同新屋苑。一行入餐廳,覺得幾靚吓,色彩搶眼, 啲燈同裝飾都好潮!坐喺窗邊,可以聽住音樂睇街景!Set lunch由$98起,有8款選擇,包咗湯,主菜同餐飲。🔸️餐湯 🍅今日係鮮蕃茄濃湯,微酸開胃,食到啖啖蕃茄蓉,高纖有營養。🔸️主菜 1 : 慢煮澳洲牛肩肉配炙燒荷蘭汁沙律及香脆薯粒 (呢個名有小小長), $148牛肩肉厚切,微烤過嘅外層脆脆,肉質juicy滑嫩。 雖然我比較鍾意厚切薯條,但佢呢個薯粒做得唔錯,香脆得嚟唔會又乾又硬!配嚟爽口嘅雜菜沙律,中和咗純食肉嘅heavy感覺。🔸️主菜 2 : 龍萵蕃茄大蝦幼扁麵 $118材料新鮮味甜,啲蝦煮完都仲幾大隻,蝦殼就剝剩尾部, 咁樣方便食客之餘,上菜造型仲靚仔啲。幼扁麵一定要煮得透, 如果唔係就會好硬兼唔透心, 依家火候啱啱好, QQ夠彈牙!醬汁係意粉嘅靈魂,呢個蕃茄汁煮得鮮味,酸酸甜甜好惹味!🔸️甜品 : 朱古力心太軟配雲呢拿雪糕 (另加$30)我好鍾意食呢款甜
更多
老友前嗰排去完呢間餐廳,勁讚佢裝修好靚,搞到我心思思,我就約咗屋企人去試吓。由奧運站行過去餐廳,只係幾分鐘。餐廳喺一個叫利奥坊嘅新商場地舖。嘩,唔嚟唔知,大角咀變咗好多, 起咗啲新商場同新屋苑。
5 瀏覽
0 讚好
0 留言


一行入餐廳,覺得幾靚吓,色彩搶眼, 啲燈同裝飾都好潮!
8 瀏覽
0 讚好
0 留言


10 瀏覽
0 讚好
0 留言


坐喺窗邊,可以聽住音樂睇街景!

14 瀏覽
0 讚好
0 留言


Set lunch由$98起,有8款選擇,包咗湯,主菜同餐飲。
193 瀏覽
0 讚好
0 留言


🔸️餐湯 🍅
今日係鮮蕃茄濃湯,微酸開胃,食到啖啖蕃茄蓉,高纖有營養。
12 瀏覽
0 讚好
0 留言


🔸️主菜 1 : 慢煮澳洲牛肩肉配炙燒荷蘭汁沙律及香脆薯粒 (呢個名有小小長), $148
牛肩肉厚切,微烤過嘅外層脆脆,肉質juicy滑嫩。
雖然我比較鍾意厚切薯條,但佢呢個薯粒做得唔錯,香脆得嚟唔會又乾又硬!
配嚟爽口嘅雜菜沙律,中和咗純食肉嘅heavy感覺。
4 瀏覽
0 讚好
0 留言


5 瀏覽
0 讚好
0 留言


🔸️主菜 2 : 龍萵蕃茄大蝦幼扁麵 $118
材料新鮮味甜,啲蝦煮完都仲幾大隻,蝦殼就剝剩尾部, 咁樣方便食客之餘,上菜造型仲靚仔啲。
幼扁麵一定要煮得透, 如果唔係就會好硬兼唔透心, 依家火候啱啱好, QQ夠彈牙!
醬汁係意粉嘅靈魂,呢個蕃茄汁煮得鮮味,酸酸甜甜好惹味!
6 瀏覽
0 讚好
0 留言


🔸️甜品 : 朱古力心太軟配雲呢拿雪糕 (另加$30)
我好鍾意食呢款甜品,朱古力蛋糕微暖, 切開之後,流出好似熔岩咁嘅朱古力醬, 配埋微甜嘅雲呢拿雪糕, 十分滋味!
4 瀏覽
0 讚好
0 留言


呢度可以慢慢食慢慢傾,好relax!下次約埋啲老友嚟食個下午茶套餐, 好似幾豐富吓!

8 瀏覽
0 讚好
0 留言


163 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
  • 慢煮澳洲牛肩肉配炙燒荷蘭汁沙律及香脆薯粒
  • 朱古力心太軟配雲呢拿雪糕
  • 龍萵蕃茄大蝦幼扁麵
  • 蕃茄湯
等級3
42
0
2019-08-19 151 瀏覽
女人間中都想High Tea一下,唔係只係為左打卡的,查實真心想跟三五知己享受下、談天說地一下,但係油尖旺區大多都起碼要$500,也未免太high了,所以資料搜集完,覺得呢間都唔錯,雖然大角咀不算方便,但係性價比高,加上有一個好舒適、好寧靜既環境,真心覺得遠一點也不怕。Afternoon Tea Set包括6款小食,有兩款芝士可以揀,我地揀了義大利布袋芝士配天然蜂蜜巢,(另一款係半硬芝士,適合芝士控來試試的,)仲包括兩杯飲品,都只係$328@set,第一次試呢隻芝士,是清清的,不會太膩,配合蜂蜜巢是一種特別的享受,是黏黏的,小食有甜有咸,味道都不錯呀。另外仲叫左杯Mocktail-Happy,係青瓜加西柚的味道呀,好清好醒胃,不錯呀。
更多
女人間中都想High Tea一下,唔係只係為左打卡的,查實真心想跟三五知己享受下、談天說地一下,但係油尖旺區大多都起碼要$500,也未免太high了,所以資料搜集完,覺得呢間都唔錯,雖然大角咀不算方便,但係性價比高,加上有一個好舒適、好寧靜既環境,真心覺得遠一點也不怕。
Afternoon Tea Set包括6款小食,有兩款芝士可以揀,我地揀了義大利布袋芝士配天然蜂蜜巢,(另一款係半硬芝士,適合芝士控來試試的,)仲包括兩杯飲品,都只係$328@set,第一次試呢隻芝士,是清清的,不會太膩,配合蜂蜜巢是一種特別的享受,是黏黏的,小食有甜有咸,味道都不錯呀。
另外仲叫左杯Mocktail-Happy,係青瓜加西柚的味道呀,好清好醒胃,不錯呀。
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
7 瀏覽
0 讚好
0 留言
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食