485
16
8
等級4
140
0
2020-07-02 1808 瀏覽
Spinach Egg Benedict $88Spinach數量唔多,但poached eggs整得好好,勁流心,個sourdough都好正,外皮脆,內濕潤煙銀,酸種味重。Prawn Linguine with Tarragon $98朋友食,佢話好好味😋Confit Salmon with Creamy Mashed Potatoes $128超大塊salmon😱$128有咁大片好良心,話曬都係有live band有格調既西餐廳,做到呢個價錢已經好surprise,仲要又大塊又嫩,用料上乘,贏曬😍😍DrinksepperMint Tea Ice Matcha Latte Peppermint好香唔錯,matchalatte就嫌冇乜抹茶味啦甜品叫咗心太軟Chocolate Moelleux with Vanilla Ice cream $42好中意唔太甜,濃濃巧克力味😋😋價錢唔貴,服務一流,一定要下次再食過😍😍📍 LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY (大角咀)大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖
更多
Spinach Egg Benedict $88
30 瀏覽
0 讚好
0 留言

Spinach數量唔多,但poached eggs整得好好,勁流心,個sourdough都好正,外皮脆,內濕潤煙銀,酸種味重。
26 瀏覽
0 讚好
0 留言
15 瀏覽
0 讚好
0 留言
11 瀏覽
0 讚好
0 留言

Prawn Linguine with Tarragon $98
4 瀏覽
0 讚好
0 留言

朋友食,佢話好好味😋
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
2 瀏覽
0 讚好
0 留言

Confit Salmon with Creamy Mashed Potatoes $128
10 瀏覽
0 讚好
0 留言

超大塊salmon😱$128有咁大片好良心,話曬都係有live band有格調既西餐廳,做到呢個價錢已經好surprise,仲要又大塊又嫩,用料上乘,贏曬😍😍
7 瀏覽
0 讚好
0 留言

Drinks:
PepperMint Tea
Ice Matcha Latte
2 瀏覽
0 讚好
0 留言

Peppermint好香唔錯,matchalatte就嫌冇乜抹茶味啦

甜品叫咗心太軟
Chocolate Moelleux with Vanilla Ice cream $42
6 瀏覽
0 讚好
0 留言

好中意唔太甜,濃濃巧克力味😋😋
4 瀏覽
0 讚好
0 留言

價錢唔貴,服務一流,一定要下次再食過😍😍

📍 LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY (大角咀)
大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
人均消費
$150 (下午茶)
等級4
856
0
大家好,今次就去到大角咀搵食啦周末食乜好?全日午餐好唔好?咁我地就食返個輕盈易消化既溫泉蛋,牛油果,羽衣甘藍沙律配杏桃果油醋先上2杯飲品,飲住等,食物係即時製作慢活就由飲品開始另外仲有煙肉牛油果多士等選擇,可選半份或一份午餐餐牌由12點至5點半都可以落單,主食+飲品,是日餐湯加12蚊有幾款意粉,一款米飯,紅酒燉牛肋條配三穀米飯,另有一款油封三文魚配薯蓉+節瓜沙律加配餐湯,粟米濃湯,味夠濃但無乜特別可飲可唔飲,純粹想試下加配一份炸薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬滿滿既芝士加松露醬香,令本來平凡既薯條帶來了濃重香氣紅酒燉牛肋條三穀米飯 $118 選用三穀米,健康有飽足感,伴碟有紅蘿蔔,洋蔥等配料健康不油膩~味道唔錯牛味濃郁,燉煮時間岩岩好,唔會煮到太過軟身又夠曬入味溫泉蛋,牛油果,羽衣甘藍沙律配杏桃果油醋 健美之選,我再加了一份火腿呢度既火腿係特別甘香鮮味,油感豐富為味道清新既沙律菜加添少許油脂香氣健康人士之選,有齊最營養豐富既食材牛油果非常新鮮,最後將隻慢煮溫泉蛋拌勻食味道極之豐富!呢度環境舒適,慢活之選,可以慢慢食,飲杯咖啡,咁就一個下午~檸檬芝士蛋糕,非常味美,芝士和檸檬好平衡,好清新帶
更多
大家好,今次就去到大角咀搵食啦
周末食乜好?全日午餐好唔好?
咁我地就食返個輕盈易消化既溫泉蛋,牛油果,羽衣甘藍沙律配杏桃果油醋
先上2杯飲品,飲住等,食物係即時製作
慢活就由飲品開始
另外仲有煙肉牛油果多士等選擇,可選半份或一份
午餐餐牌由12點至5點半都可以落單,主食+飲品,是日餐湯加12蚊
有幾款意粉,一款米飯,紅酒燉牛肋條配三穀米飯,另有一款油封三文魚配薯蓉+節瓜沙律
加配餐湯,粟米濃湯,味夠濃但無乜特別
可飲可唔飲,純粹想試下
加配一份炸薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬
滿滿既芝士加松露醬香,令本來平凡既薯條帶來了濃重香氣
紅酒燉牛肋條三穀米飯 $118
 選用三穀米,健康有飽足感,伴碟有紅蘿蔔,洋蔥等配料
健康不油膩~味道唔錯
牛味濃郁,燉煮時間岩岩好,唔會煮到太過軟身
又夠曬入味
溫泉蛋,牛油果,羽衣甘藍沙律配杏桃果油醋
 健美之選,我再加了一份火腿
呢度既火腿係特別甘香鮮味,油感豐富
為味道清新既沙律菜加添少許油脂香氣
健康人士之選,有齊最營養豐富既食材
牛油果非常新鮮,最後將隻慢煮溫泉蛋拌勻食
味道極之豐富!
呢度環境舒適,慢活之選,可以慢慢食,飲杯咖啡,咁就一個下午~
檸檬芝士蛋糕,非常味美,芝士和檸檬好平衡,好清新帶酸香~
lost stars livehouse bar & eatery 
大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖
17 瀏覽
0 讚好
0 留言
11 瀏覽
0 讚好
0 留言
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
6 瀏覽
0 讚好
0 留言
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
14 瀏覽
0 讚好
0 留言
4 瀏覽
0 讚好
0 留言
1 瀏覽
0 讚好
0 留言
21 瀏覽
0 讚好
0 留言
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
12 瀏覽
0 讚好
0 留言
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
15 瀏覽
0 讚好
0 留言
7 瀏覽
0 讚好
0 留言
5 瀏覽
0 讚好
0 留言
21 瀏覽
0 讚好
0 留言
2 瀏覽
0 讚好
0 留言
5 瀏覽
0 讚好
0 留言
14 瀏覽
0 讚好
0 留言
7 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
等候時間
5 分鐘 (堂食)
人均消費
$222
等級4
571
0
沒有鬧鐘的假期,最好就是睡到自然醒,前幾日又再重臨Lost Stars Livehouse Bar & Eatery,讓休日從一頓豐富Weekend Brunch開始。餐廳裝潢時尚流麗,還有午間柔和的陽光滲入餐廳,使整體室內風格和諧溫暖,氣氛悠閒,最適合兩口子撐枱腳又或是與閏密敍舊談心。內裡面積廣闊,感覺舒服不侷促,記得上次是來吃晚餐,晚間時段會有live show 演出,無柱位及高樓底,看live show時可以無遮無擋,令台下觀眾更加投入盡興。週末下午時段有Brunch 及 Lunch menu,選擇更多。油封挪威三文魚配馬鈴薯泥及意大利節瓜沙律 $128擺盤優雅,賣相精緻,舖面的海量節瓜切絲清新又爽口,混合帶酸的沙律醬,喚醒沉睡的味蕾,為悶熱的夏日一解暑氣。墊底的薯蓉口感極之creamy軟綿綿,三文魚相當厚肉,煮至約七成熟,保持嫩滑濕潤的口感,不會變得鞋口。青醬雞肉露荀長通粉 $88可惜今天貓耳朵粉缺貨,所以換成長通粉。長通粉煮出Al dente輕微韌度的口感,中空位盛載著鹹香惹味的青醬。煙燻三文魚班尼迪蛋配蜂蜜檸檬時蘿蛋黃醬 $108吃brunch 又怎能少了經典之選 - 班尼
更多
沒有鬧鐘的假期,最好就是睡到自然醒,前幾日又再重臨Lost Stars Livehouse Bar & Eatery,讓休日從一頓豐富Weekend Brunch開始。
29 瀏覽
1 讚好
0 留言

餐廳裝潢時尚流麗,還有午間柔和的陽光滲入餐廳,使整體室內風格和諧溫暖,氣氛悠閒,最適合兩口子撐枱腳又或是與閏密敍舊談心。
18 瀏覽
0 讚好
0 留言

內裡面積廣闊,感覺舒服不侷促,記得上次是來吃晚餐,晚間時段會有live show 演出,無柱位及高樓底,看live show時可以無遮無擋,令台下觀眾更加投入盡興。
15 瀏覽
0 讚好
0 留言

週末下午時段有Brunch 及 Lunch menu,選擇更多。
17 瀏覽
0 讚好
0 留言
254 瀏覽
0 讚好
0 留言
207 瀏覽
0 讚好
0 留言
247 瀏覽
0 讚好
0 留言

油封挪威三文魚配馬鈴薯泥及意大利節瓜沙律 $128
擺盤優雅,賣相精緻,舖面的海量節瓜切絲清新又爽口,混合帶酸的沙律醬,喚醒沉睡的味蕾,為悶熱的夏日一解暑氣。
油封挪威三文魚配馬鈴薯泥及意大利節瓜沙律
$128
22 瀏覽
0 讚好
0 留言

墊底的薯蓉口感極之creamy軟綿綿,三文魚相當厚肉,煮至約七成熟,保持嫩滑濕潤的口感,不會變得鞋口。
油封挪威三文魚配馬鈴薯泥及意大利節瓜沙律
$128
5 瀏覽
0 讚好
0 留言

青醬雞肉露荀長通粉 $88
可惜今天貓耳朵粉缺貨,所以換成長通粉。
青醬雞肉露荀貓耳朵粉
$88
2 瀏覽
0 讚好
0 留言

長通粉煮出Al dente輕微韌度的口感,中空位盛載著鹹香惹味的青醬。
青醬雞肉露荀貓耳朵粉
$88
4 瀏覽
0 讚好
0 留言

煙燻三文魚班尼迪蛋配蜂蜜檸檬時蘿蛋黃醬 $108
吃brunch 又怎能少了經典之選 - 班尼迪蛋?!班尼迪蛋和三文魚的搭配可謂是黃金組合。
煙燻三文魚班尼迪蛋配蜂蜜檸檬時蘿蛋黃醬
$108
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

煙三文魚色澤鮮豔,脂肪條紋清楚利落,魚肉鮮美而有彈性,帶出三文魚的魚鮮味。
煙燻三文魚班尼迪蛋配蜂蜜檸檬時蘿蛋黃醬
$108
3 瀏覽
0 讚好
0 留言

平時班尼迪蛋多數是配英式Muffin,但這裡就將鬆餅換成多士,烘得脆卜卜之餘,亦不會太過飽滯。
煙燻三文魚班尼迪蛋配蜂蜜檸檬時蘿蛋黃醬
$108
1 瀏覽
0 讚好
0 留言

灸燒車打芝士嫩菠菜班尼迪蛋配荷蘭汁 $88
素食版的Egg Benedict,以嫩菠菜葉取代火腿,輕盈清爽無負擔。
灸燒車打芝士嫩菠菜班尼迪蛋配荷蘭汁
$88
1 瀏覽
0 讚好
0 留言

水波蛋煮得外熟內生,吹彈可破,一刀切開蛋黃如熔岩般緩緩流出,與滑順的荷蘭醬融為一體。
灸燒車打芝士嫩菠菜班尼迪蛋配荷蘭汁
$88
3 瀏覽
0 讚好
0 留言

黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬 $48
薯條連著薯皮炸得金黃酥脆,保持乾爽不油膩,肉心軟綿細密。
黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬
$48
7 瀏覽
0 讚好
0 留言

沾上黑松露巴馬臣芝士豆乳醬提味,菌香滿溢,香氣馥郁。
黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬
$48
10 瀏覽
0 讚好
0 留言

炸雞翼 $48
雞翼即叫即炸熱辣辣,表皮炸得香脆不油膩。
脆炸雞翼
$48
5 瀏覽
0 讚好
0 留言

雞翼夠大隻厚肉,醃得入味又香口,一咬開肉質嫩滑,肉汁豐富。
脆炸雞翼
$48
4 瀏覽
0 讚好
0 留言

吃完豐盛的主菜後,當然少不了甜品作結,滿足心靈和口腹。
朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕
$68
1 瀏覽
0 讚好
0 留言

是日精選甜品 $48
有三款可選,選了三重朱古力蛋糕,入口軟滑,夾雜脆米和榛子朱古力醬,味覺層次感豐富。
是日精選甜品
$48
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕 $68
一切開朱古力蛋糕的表層就會緩緩地流出稠身的朱古力醬溶漿,不會變成固體。
朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕
$68
8 瀏覽
0 讚好
0 留言

午餐附送餐飲,其中一杯選了橙汁。
橙汁
5 瀏覽
0 讚好
0 留言

另一杯則加$8選了精選花茶 La Vie En Rose - 蘋果、玫瑰草、玫瑰花瓣紅茶,滲出含蓄清幽的茶韻,消滯解膩。
La Vie En Rose
$8
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-06-27
用餐途徑
堂食
人均消費
$350 (午餐)
推介美食
油封挪威三文魚配馬鈴薯泥及意大利節瓜沙律
$ 128
煙燻三文魚班尼迪蛋配蜂蜜檸檬時蘿蛋黃醬
$ 108
黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬
$ 48
脆炸雞翼
$ 48
等級4
315
0
2020-06-09 1442 瀏覽
同閨蜜好耐冇見,由於佢要湊小朋友嘅關係,唔可以離開屋企咁耐,趁呢個weekend過咗去佢屋企附近食個brunch。呢間西餐廳係閨蜜推介,環境同食物都好唔錯,性價比高!餐廳樓底高,空間感十足,落地大玻璃投入自然光,感覺舒服自在,原來呢度夜晚仲有Live Band,咁chillchill,下次夜晚要再嚟試過。✨脆炸雞翼 $48名副其實嘅脆雞翼,食落熱辣辣,雞皮脆卜卜,內裡肉質嫩滑,仲好juicy!✨炙燒車打芝士嫩菠菜班尼迪蛋配荷蘭汁+手切頂級依比利5J黑蹄豬風乾火腿 $133睇賣相都知吸引😍圓轆轆又飽滿嘅水波蛋,一切開蛋汁湧出嚟,蛋下嘅多士焗過,仲有溶咗嘅芝士係上面🤤風乾火腿味道濃郁而且好有鹹香👍🏻✨青醬雞肉蘆筍貓耳朵粉 $88好鍾意食貓耳朵粉,但唔係度度都有得食,佢哋呢度嘅貓耳朵粉,烹調時間掌握得好,質感煙煙韌韌,青醬均勻,每一口都食到羅勒/蒜頭/橄欖油嘅香氣。✨是日精選甜品-檸檬芝士蛋糕 $30檸檬芝士蛋糕,甜度適中,好creamy,檸檬味好清新,食晒全件都唔會覺得漏。✨朱古力心太軟蛋糕配雲尼拿雪糕 $42朱古力味非常香濃,鬆軟嘅朱古力蛋糕包住朱古力軟心,再配埋雲尼拿雪糕,真係一大享受
更多
同閨蜜好耐冇見,由於佢要湊小朋友嘅關係,唔可以離開屋企咁耐,趁呢個weekend過咗去佢屋企附近食個brunch。
呢間西餐廳係閨蜜推介,環境同食物都好唔錯,性價比高!
13 瀏覽
0 讚好
0 留言
餐廳樓底高,空間感十足,落地大玻璃投入自然光,感覺舒服自在,原來呢度夜晚仲有Live Band,咁chillchill,下次夜晚要再嚟試過。
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
✨脆炸雞翼 $48
名副其實嘅脆雞翼,食落熱辣辣,雞皮脆卜卜,內裡肉質嫩滑,仲好juicy!
4 瀏覽
0 讚好
0 留言
4 瀏覽
0 讚好
0 留言
5 瀏覽
0 讚好
0 留言

✨炙燒車打芝士嫩菠菜班尼迪蛋配荷蘭汁+手切頂級依比利5J黑蹄豬風乾火腿 $133
睇賣相都知吸引😍圓轆轆又飽滿嘅水波蛋,一切開蛋汁湧出嚟,蛋下嘅多士焗過,仲有溶咗嘅芝士係上面🤤
風乾火腿味道濃郁而且好有鹹香👍🏻
2 瀏覽
0 讚好
0 留言
7 瀏覽
0 讚好
0 留言
19 瀏覽
0 讚好
0 留言
✨青醬雞肉蘆筍貓耳朵粉 $88
好鍾意食貓耳朵粉,但唔係度度都有得食,佢哋呢度嘅貓耳朵粉,烹調時間掌握得好,質感煙煙韌韌,青醬均勻,每一口都食到羅勒/蒜頭/橄欖油嘅香氣。
2 瀏覽
0 讚好
0 留言
7 瀏覽
0 讚好
0 留言
4 瀏覽
0 讚好
0 留言
1 瀏覽
0 讚好
0 留言
2 瀏覽
0 讚好
0 留言
✨是日精選甜品-檸檬芝士蛋糕 $30
檸檬芝士蛋糕,甜度適中,好creamy,檸檬味好清新,食晒全件都唔會覺得漏。
✨朱古力心太軟蛋糕配雲尼拿雪糕 $42
朱古力味非常香濃,鬆軟嘅朱古力蛋糕包住朱古力軟心,再配埋雲尼拿雪糕,真係一大享受。
2 瀏覽
0 讚好
0 留言
✨Flat White
閨蜜嘅咖啡,拉花圖案細緻,好靚!我試咗啖,味道香濃,入口順滑!
1 瀏覽
0 讚好
0 留言
✨洋甘菊
鐘意飲洋甘菊,味道令人好relax😗
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
503
3
2020-06-06 1418 瀏覽
自己本身吾系住大角咀,但近排真系因為機緣巧合嘅情況下,成日都黎呢邊發掘美食,不過可以去到多啲地方食野都冇話吾好,對我黎講吾系非常遠嘅地方我都接受到。記起自己原來好耐之前已經喺OpenRice搵過大角咀呢間西餐廳,吾好聽到喺大角咀就以為會好吾方便,其實間餐廳好近奧運站,搭地鐵轉眼就到。門口非常易認,有一扇扇湖藍色嘅窗簾,就咁睇已經覺得好靚喇💙即使冇真系掩埋,就咁做吓裝飾都好靚呢。最值得一提嘅,莫過於餐廳入面系有live band聽架!聽人講系逢星期五/ 六晚8點正有live band表演🎼 今時今日啲餐廳都好難經營喇,所以成日都覺得如果一間餐廳仲肯花錢去請live band黎表演,一定真系一心一意系為客人著想。好似仲聽聞為咗尊重表演者,有成員喺度表演戈陣,客人只可以用側門出入。以呢區嘅餐廳價錢黎講,呢度啲食物都幾貴😨淨系小食都講緊要百幾蚊,主菜要二百幾蚊,意粉就少貴吧,不過我自己會系戈種吾介意比多少少錢,都想食好啲嘅人。P.s. 我冇錢😂首先叫咗份九龍城雞翼,就咁睇其實都係普通嘅炸雞翼,但係旁邊嘅醬汁原來先係重點,醬汁嘅味道同水牛城雞翼嘅醬汁非常相似,都係甜甜辣辣咁樣。雞翼嘅大小就咁睇已
更多
自己本身吾系住大角咀,但近排真系因為機緣巧合嘅情況下,成日都黎呢邊發掘美食,不過可以去到多啲地方食野都冇話吾好,對我黎講吾系非常遠嘅地方我都接受到。記起自己原來好耐之前已經喺OpenRice搵過大角咀呢間西餐廳,吾好聽到喺大角咀就以為會好吾方便,其實間餐廳好近奧運站,搭地鐵轉眼就到。


門口非常易認,有一扇扇湖藍色嘅窗簾,就咁睇已經覺得好靚喇💙即使冇真系掩埋,就咁做吓裝飾都好靚呢。
46 瀏覽
0 讚好
0 留言

53 瀏覽
0 讚好
0 留言

最值得一提嘅,莫過於餐廳入面系有live band聽架!聽人講系逢星期五/ 六晚8點正有live band表演🎼 今時今日啲餐廳都好難經營喇,所以成日都覺得如果一間餐廳仲肯花錢去請live band黎表演,一定真系一心一意系為客人著想。好似仲聽聞為咗尊重表演者,有成員喺度表演戈陣,客人只可以用側門出入。
54 瀏覽
1 讚好
0 留言
38 瀏覽
0 讚好
0 留言

以呢區嘅餐廳價錢黎講,呢度啲食物都幾貴😨淨系小食都講緊要百幾蚊,主菜要二百幾蚊,意粉就少貴吧,不過我自己會系戈種吾介意比多少少錢,都想食好啲嘅人。P.s. 我冇錢😂
226 瀏覽
1 讚好
0 留言
173 瀏覽
0 讚好
0 留言

首先叫咗份九龍城雞翼,就咁睇其實都係普通嘅炸雞翼,但係旁邊嘅醬汁原來先係重點,醬汁嘅味道同水牛城雞翼嘅醬汁非常相似,都係甜甜辣辣咁樣。雞翼嘅大小就咁睇已經知非常大隻,毫不吝嗇,雖然係炸雞翼,食落又唔會話感覺好油膩,但係又feel到香口。
九龍城雞翼(6件)
$128
7 瀏覽
0 讚好
0 留言

小食方面,我哋仲叫咗一份黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬,就咁聽落一份薯條要百幾蚊確實幾貴,但食落口就會覺得其實都算值得。首先薯條嘅份量非常多,成餐都喺度食薯條咁滯🤣跟住就咁睇都睇得出黑松露都唔少,好足料呀
最值得一提嘅係巴馬臣芝士豆乳醬,原來表面嘅芝士係未溶架,店員話係要透過薯條嘅熱力令芝士溶成液體,個原理都幾得意,食落口好芝味🧀
黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬
$118
9 瀏覽
0 讚好
0 留言

吾知大家食過貓耳朵粉未?喺呢度竟然有呢道菜式呀,系青醬雞肉露筍貓耳朵粉。本身麻麻地青醬,系因為有呢款貓耳朵粉我先試,不過食落又竟然覺得吾錯啊,青醬吾會好臭,系好似平時食西餐有戈啲香草嘅味道咁。雞肉都幾嫩滑,切到細細舊咁好易食,貓耳朵粉個口感其實有啲似蜆殼粉,不過系比較結實。
青醬雞肉露筍貓耳朵粉
$168
8 瀏覽
0 讚好
0 留言

最後試呢款系溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵,溫泉蛋系成個麵嘅重點,因為平時去西餐廳,都吾系間間都會有含有溫泉蛋嘅菜式,呢度竟然都有呢。將溫泉蛋吉穿,使得成個意粉都會有溫泉蛋味🤤跟住黑松露野菌扁麵都有好多黑松露同埋芝士粉,成個意粉食落感覺口感豐富,不過吾算十分creamy。
63℃溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵
$188
15 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-05-24
用餐途徑
堂食
用餐時段
晚餐
推介美食
九龍城雞翼(6件)
$ 128
黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬
$ 118
青醬雞肉露筍貓耳朵粉
$ 168
63℃溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵
$ 188
等級4
262
0
6天前 0 瀏覽
閨密Joanna bb生日,今次帶她去位於大角咀的浪漫餐廳慶祝,店內環境寬敞舒適,燈光暗暗,中間有間Live band舞台,於指定的時間有live band show添,非常浪漫💕🥘Loststars精選小食拼盤 有炸雞槌、炸芝士、墨西哥脆片、炸牛油果,配三款不同的醬汁,最愛炸牛油果,囗感好特別~🦞米蘭烤龍蝦手製闊條麵伴12小時淆製赤米蟹膏龍蝦汁 龍蝦大大隻,比面仲大,蝦肉新鮮彈牙,手製闊條麵口感煙韌,配埋12小時淆製赤米蟹膏龍蝦汁鮮味十足~🥩威靈頓牛柳 配法伯那西醬、左意大利鮮香芹 及甜醋初榨橄欖油 (需要一日前預訂)👍選用肉質軟嫩的頂級菲力牛柳👍以酥皮層層包裹,再以180度高溫烤焗,西班牙36個月橡果級火腿精華慢慢滲入其中🍰意大利傳統Tiramisu 最愛傳統的Tiramisu,口感幼滑細緻~🥧朱古力熔岩蛋糕配海鹽雲尼娜雪糕3-4人份量,仲有點火儀式添,一切開中間的朱古力漿湧出,邪惡又好味🥃Wisky high Ball🍹Moon River 呢個非常適合慶祝生日、紀念日
更多
閨密Joanna bb生日,今次帶她去位於大角咀的浪漫餐廳慶祝,店內環境寬敞舒適,燈光暗暗,中間有間Live band舞台,於指定的時間有live band show添,非常浪漫💕
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


0 瀏覽
0 讚好
0 留言


0 瀏覽
0 讚好
0 留言



🥘Loststars精選小食拼盤
炸雞槌、炸芝士、墨西哥脆片、炸牛油果,配三款不同的醬汁,最愛炸牛油果,囗感好特別~
Loststars精選小食拼盤
$238
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


🦞米蘭烤龍蝦手製闊條麵伴12小時淆製赤米蟹膏龍蝦汁
龍蝦大大隻,比面仲大,蝦肉新鮮彈牙,手製闊條麵口感煙韌,配埋12小時淆製赤米蟹膏龍蝦汁鮮味十足~
米蘭烤龍蝦手製闊條麵伴12小時淆製赤米蟹膏龍蝦汁
$368
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

0 瀏覽
0 讚好
0 留言


🥩威靈頓牛柳 配法伯那西醬、左意大利鮮香芹 及甜醋初榨橄欖油 (需要一日前預訂)
👍選用肉質軟嫩的頂級菲力牛柳
👍以酥皮層層包裹,再以180度高溫烤焗,西班牙36個月橡果級火腿精華慢慢滲入其中
威靈頓牛柳 配法伯那西醬、左意大利鮮香芹及甜醋初榨橄欖油
$788
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

0 瀏覽
0 讚好
0 留言


🍰意大利傳統Tiramisu
最愛傳統的Tiramisu,口感幼滑細緻~
意大利傳統Tiramisu
$128
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


🥧朱古力熔岩蛋糕配海鹽雲尼娜雪糕
3-4人份量,仲有點火儀式添,一切開中間的朱古力漿湧出,邪惡又好味
朱古力熔岩蛋糕配海鹽雲尼娜雪糕
$268
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


🥃Wisky high Ball
Whisky  high  ball
$88
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


🍹Moon River
Moon  River
$118
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

呢個非常適合慶祝生日、紀念日
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-09-14
用餐途徑
堂食
人均消費
$800 (晚餐)
慶祝紀念
生日
推介美食
Loststars精選小食拼盤
$ 238
米蘭烤龍蝦手製闊條麵伴12小時淆製赤米蟹膏龍蝦汁
$ 368
威靈頓牛柳 配法伯那西醬、左意大利鮮香芹及甜醋初榨橄欖油
$ 788
意大利傳統Tiramisu
$ 128
朱古力熔岩蛋糕配海鹽雲尼娜雪糕
$ 268
Moon  River
$ 118
  • 威靈頓牛柳 配法伯那西醬、左意大利鮮香芹 及甜醋初榨橄欖油
等級4
119
0
6天前 0 瀏覽
已有一段長時間沒來大角咀了,上次拜訪 Lost Star大概是上年的12月,還記得這裡的Live music表演相當高水準,雖然現在疫情其間,餐廳暫停了現場音樂表演,但氣氛還是很好呢。這次試了些新菜式,不負所望,味道保持著高水準。先上桌的有黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬 (HKD118),偏幼身的薯條十分香脆可口,黑松露的香氣慢慢從口腔中滲出,滿足!超推薦瀑布芝士配素肉白菌雅支竹手製寬條麵@Impossible (HKD198),手製寬條麵帶有濕潤感,極富彈性,濃稠的芝士鋪滿了整份寬條麵,真是一如其名,味道很棒!另一款主食有黑松露烤農家鮮三黃雞佐黑松露雞油 (HKD278),雞皮與雞肉中間抹勻了黑松露雞油及蒜蓉,黑松露味道不算濃,但突顯了雞的鮮味,雞肉非常嫩滑入味,值得一試。
更多
已有一段長時間沒來大角咀了,上次拜訪 Lost Star大概是上年的12月,還記得這裡的Live music表演相當高水準,雖然現在疫情其間,餐廳暫停了現場音樂表演,但氣氛還是很好呢。這次試了些新菜式,不負所望,味道保持著高水準。
先上桌的有黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬 (HKD118),偏幼身的薯條十分香脆可口,黑松露的香氣慢慢從口腔中滲出,滿足!超推薦瀑布芝士配素肉白菌雅支竹手製寬條麵@Impossible (HKD198),手製寬條麵帶有濕潤感,極富彈性,濃稠的芝士鋪滿了整份寬條麵,真是一如其名,味道很棒!另一款主食有黑松露烤農家鮮三黃雞佐黑松露雞油 (HKD278),雞皮與雞肉中間抹勻了黑松露雞油及蒜蓉,黑松露味道不算濃,但突顯了雞的鮮味,雞肉非常嫩滑入味,值得一試。
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級2
12
0
好味 #晚餐 分享 ~ 多國菜餐廳這餐廳食物水準是很好的😍😍 今晚我哋只係叫了兩個主菜和一個小食Grilled U.S Black Angus Rib Eye Steak with Grilled Vegetables in Bearnaise Sauce# 燒美國黑安格斯肉眼/法式佰那西醬$298亞仔話連配菜嘅薯仔都好好味😋😋Grilled Chile Halibut Fillet in Japanese Saikyo Miso Sauce with Lens Culinaris White Beans & Chickpea Warm Salad # 西京燒智利比目魚柳配三色豆蔬菜暖沙律$268(主廚推介新出菜式)比目魚超滑😋鷹嘴豆同黑豆好大粒入味佢嘅醬汁真心好特別👍好好味😋😋我一路食,一路同阿仔講好特別好特別😂😂 因為以前真係未食過這種味道😛 自己亦唔識整(如果自己識整就好囉)🤣🤣這個菜式又係令我一試難忘😍❤❤# 埃及風沙單骨棒棒雞/自家製清邁辣醬6隻$148(主廚推介新出菜式)雞翼非常香脆😋單骨又容易食😁醬料少辣😋我哋鍾意這餐廳的原因是靚食材😄👍配料和醬汁都講究❤味道配搭的確
更多
好味 #晚餐 分享 ~ 多國菜餐廳
這餐廳食物水準是很好的😍😍
今晚我哋只係叫了兩個主菜和一個小食

Grilled U.S Black Angus Rib Eye Steak with Grilled Vegetables in Bearnaise Sauce
# 燒美國黑安格斯肉眼/法式佰那西醬$298
亞仔話連配菜嘅薯仔都好好味😋😋

Grilled Chile Halibut Fillet in Japanese Saikyo Miso Sauce with Lens Culinaris White Beans & Chickpea Warm Salad
# 西京燒智利比目魚柳配三色豆蔬菜暖沙律$268
(主廚推介新出菜式)
比目魚超滑😋鷹嘴豆同黑豆好大粒入味
佢嘅醬汁真心好特別👍好好味😋😋
我一路食,一路同阿仔講好特別好特別😂😂
因為以前真係未食過這種味道😛 自己亦唔識整
(如果自己識整就好囉)🤣🤣
這個菜式又係令我一試難忘😍❤❤

# 埃及風沙單骨棒棒雞/自家製清邁辣醬6隻$148
(主廚推介新出菜式)
雞翼非常香脆😋單骨又容易食😁醬料少辣😋

我哋鍾意這餐廳的原因是靚食材😄👍
配料和醬汁都講究❤味道配搭的確好特別👍
係用心設計過的
好味😋 包括我們之前食的午餐其他菜式
都係嗰句,一定會再嚟食😜😜

下次再嚟食,都會同大家分享好嘢😁
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
456
0
2020-09-14 0 瀏覽
真的好喜歡這裏噢🥂尤其是這裏的氣氛和環境令人感到很舒服本來這裏會有樂隊演唱但是受着疫情關係現在暫停😢 ❣️63度溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵平時在其他西餐廳吃到的黑松露意粉都比較鹹但這個確是令我喜出望外溫泉蛋蛋汁配上黑松露香氣還有雜菇配搭在當中味道確是剛剛好😗❣️低溫油封挪威三文魚柳鮮橙色夠大件配上香滑薯蓉加上百搭的烤美國蘆筍還有酸酸甜甜的檸檬蛋黃醬🤩Super nice and yummy -❣️青醬雞肉蘆筍貓耳朵粉🐱個名聽落超得意 😂細細粒粒嘅意粉每粒夾雜住青醬同栗米🌽健康又有營養 佢哋上菜嘅速度值得一讚唔會一次過上菜整凍啲餸👏🏻#大角咀 #西餐 #音樂#relax #loststarslivehouse #loststars
更多
真的好喜歡這裏噢🥂
尤其是這裏的氣氛和環境
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

令人感到很舒服
本來這裏會有樂隊演唱
但是受着疫情關係現在暫停😢
❣️63度溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

平時在其他西餐廳
吃到的黑松露意粉都比較鹹
但這個確是令我喜出望外
溫泉蛋蛋汁配上黑松露香氣
還有雜菇配搭在當中
味道確是剛剛好😗
❣️低溫油封挪威三文魚柳
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

鮮橙色夠大件
配上香滑薯蓉
加上百搭的烤美國蘆筍
還有酸酸甜甜的檸檬蛋黃醬🤩
Super nice and yummy -
❣️青醬雞肉蘆筍貓耳朵粉🐱
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

個名聽落超得意 😂
細細粒粒嘅意粉
每粒夾雜住青醬同栗米🌽
健康又有營養
佢哋上菜嘅速度值得一讚
唔會一次過上菜整凍啲餸👏🏻
#大角咀 #西餐 #音樂#relax
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
#loststarslivehouse #loststars
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-05-14
等候時間
10 分鐘 (堂食)
人均消費
$180 (晚餐)
等級2
15
0
2020-09-13 0 瀏覽
今次去呢間餐廳最主要嘅原因係想試下個威靈頓牛柳,咁喺訂位嘅時候就pre-order咗啦。去到餐廳入去坐低個感覺都幾舒服嘅,因為間餐廳都幾大同埋啲座位都好闊落,環境唔錯嘅。咁坐低之後就嗌咗個小食拼盤啦,個小食拼盤嘅價錢就係二百三十幾蚊,咁但係個小食拼盤嚟咗之後到開始食個感覺就麻麻地。入面有炸牛油果啦、炸芝士啦、所謂嘅沙律就係兩條菜、兩隻雞翼啦、同埋幾片嗰啲墨西哥嘅薯片呀,其實本身個小食拼盤入面啲嘢都已經唔熱㗎喇,份量又少,至於食物質素就麻麻地。跟住就到個威靈頓牛柳,其實個威靈頓牛柳佢寫住係2人用嘅,但係一放低我就覺得其實一個人用就差唔多,兩人用就一定唔夠。呢個 威靈頓牛柳 價錢都唔平,要$788蚊。咁開始品嚐啦,個蘇皮 就都幾鹹,我就覺得係鹹得滯。而牛柳其實都幾難切得開囉,整體感覺食物質素就真係完全唔值呢個價錢,埋單總共係$1200蚊。我完全唔明點解openrice會有咁多人畀好評佢,完全真係諗唔到,我都畀佢呃咗。
更多
今次去呢間餐廳最主要嘅原因係想試下個威靈頓牛柳,咁喺訂位嘅時候就pre-order咗啦。去到餐廳入去坐低個感覺都幾舒服嘅,因為間餐廳都幾大同埋啲座位都好闊落,環境唔錯嘅。咁坐低之後就嗌咗個小食拼盤啦,個小食拼盤嘅價錢就係二百三十幾蚊,咁但係個小食拼盤嚟咗之後到開始食個感覺就麻麻地。入面有炸牛油果啦、炸芝士啦、所謂嘅沙律就係兩條菜、兩隻雞翼啦、同埋幾片嗰啲墨西哥嘅薯片呀,其實本身個小食拼盤入面啲嘢都已經唔熱㗎喇,份量又少,至於食物質素就麻麻地。
跟住就到個威靈頓牛柳,其實個威靈頓牛柳佢寫住係2人用嘅,但係一放低我就覺得其實一個人用就差唔多,兩人用就一定唔夠。呢個 威靈頓牛柳 價錢都唔平,要$788蚊。咁開始品嚐啦,個蘇皮 就都幾鹹,我就覺得係鹹得滯。而牛柳其實都幾難切得開囉,整體感覺食物質素就真係完全唔值呢個價錢,埋單總共係$1200蚊。我完全唔明點解openrice會有咁多人畀好評佢,完全真係諗唔到,我都畀佢呃咗。
威靈頓牛柳
$788
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
小食拼盤
$238
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-09-12
用餐途徑
堂食
人均消費
$1200 (晚餐)
等級2
25
0
2020-09-08 0 瀏覽
lost star 出名好坐、氣氛好、嘢食唔錯,今次試佢嘅下午茶。下午茶人流比較少,多人都可以一齊坐,大家傾吓計吹吓水!頭先介紹呢個忌廉黑松露蘑菇意粉🥳唔好睇佢細細份,其實食落超級大份,好抵食,配埋餐飲。女仔應該會食唔晒!溫泉蛋真係好夾個意粉🍝一吉就爆漿🥳應該就係呢個烤魚印象中呢一個套餐價位比較高但係食落都覺得性價比唔錯擺盤好靚打卡一流最後嘢飲叫咗greentea latte!好飲🥰————————————順帶一提,晚上不定期會有live Band!雖然位置係格攝咗少少,但係其實行去旺角都好快食飽行吓散吓步
更多
lost star 出名好坐、氣氛好、嘢食唔錯,
今次試佢嘅下午茶。
下午茶人流比較少,多人都可以一齊坐,
大家傾吓計吹吓水!

頭先介紹呢個忌廉黑松露蘑菇意粉🥳
唔好睇佢細細份,其實食落超級大份,
好抵食,配埋餐飲。
女仔應該會食唔晒!
溫泉蛋真係好夾個意粉🍝
一吉就爆漿🥳
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


應該就係呢個烤魚
印象中呢一個套餐價位比較高
但係食落都覺得性價比唔錯

擺盤好靚打卡一流
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

0 瀏覽
0 讚好
0 留言


最後嘢飲叫咗greentea latte!
好飲🥰
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

0 瀏覽
0 讚好
0 留言

————————————
順帶一提,晚上不定期會有live Band!
雖然位置係格攝咗少少,
但係其實行去旺角都好快
食飽行吓散吓步
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
人均消費
$100 (下午茶)
推介美食
  • 63度溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵
  • 青醬雞肉露荀貓耳朵粉
  • 九龍城雞翼
等級3
42
0
2020-08-10 89 瀏覽
大角咀呢一帶好多高質西餐廳想搵間裝修靚坐得舒服悠閑食個午餐夜晚間中會有live band表演浪漫過一個晚上亦得而且食物質素高價格又唔會太貴 論環境 食物 氣氛加埋性價比都好高油封挪威三文魚 配馬鈴薯泥 意大利節瓜沙律單靠賣相都非常滿意用油封方式慢烤三文魚腩魚肉非常嫩滑唔會因為過熟產生鞋口嘅質感而且魚油香好足夠每一口都充滿油香兼入口即化魚皮亦脆口伴碟嘅馬鈴薯泥亦唔會失色質感好幼滑又唔會過膩伴入少許切碎煙肉增加鹹香味同口感意大利節瓜沙律亦成為開胃菜之一節瓜爽脆清甜少少似青瓜用沙律醬同黑醋調味酸酸甜甜好開胃美中不足之處沙律有出水情況脆炸雞翼如果你覺得雞翼道道都有得食有咩好推介呀咁你就錯過好嘢了因為個雞翼真係好出色!雞翼似係先炸後焗店員仲提醒唔好掂到熱pan邊一咬真係不得了雞皮超級脆唔係誇張啲肉汁同油係噴咗出嚟肉質好嫩滑 外脆內軟小小嘅雞翼簡單嘅調味就已經好好食
更多
大角咀呢一帶好多高質西餐廳
想搵間裝修靚坐得舒服
悠閑食個午餐
夜晚間中會有live band表演
浪漫過一個晚上亦得

而且食物質素高
價格又唔會太貴
論環境 食物 氣氛加埋
性價比都好高



油封挪威三文魚 配馬鈴薯泥 意大利節瓜沙律


油封挪威三文魚 配馬鈴薯泥 意大利節瓜沙律
$128
0 瀏覽
0 讚好
0 留言




單靠賣相都非常滿意
用油封方式慢烤三文魚腩
魚肉非常嫩滑
唔會因為過熟產生鞋口嘅質感
而且魚油香好足夠
每一口都充滿油香兼入口即化

魚皮亦脆口


伴碟嘅馬鈴薯泥亦唔會失色
質感好幼滑又唔會過膩
伴入少許切碎煙肉
增加鹹香味同口感



意大利節瓜沙律亦成為開胃菜之一
節瓜爽脆清甜少少似青瓜
用沙律醬同黑醋調味
酸酸甜甜好開胃
美中不足之處沙律有出水情況





炸雞


脆炸雞翼
$48
0 瀏覽
0 讚好
0 留言




如果你覺得雞翼道道都有得食有咩好推介呀
咁你就錯過好嘢了
因為個雞翼真係好出色!

雞翼似係先炸後焗
店員仲提醒唔好掂到熱pan邊



一咬真係不得了
雞皮超級脆
唔係誇張啲肉汁同油係噴咗出嚟
肉質好嫩滑 外脆內軟
小小嘅雞翼簡單嘅調味就已經好好食
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
油封挪威三文魚 配馬鈴薯泥 意大利節瓜沙律
$ 128
脆炸雞翼
$ 48
  • 油封挪威三文魚配馬鈴薯泥及意大利節瓜沙律