2019-02-26 155 瀏覽
本來是約了朋友在另一家餐廳的,但我去錯大廈,最後選擇就在自己附近的亨利大廈。想喝咖啡便試試這家意大利餐廳Lo Spazio. 結果不錯,Lunch set 只是$88起,包括starters, main dish, dessert, and coffee/tea. 在銅鑼灣吃西餐喎,本人覺得性價比算高了。環境也很舒服,我去的時候已是1:45pm, 可能weekdays + 已過 peak hr,所以不是很多人。我點左白酒煮蜆意粉,個汁有d檸檬味酸酸的,幾fresh又開胃,我鐘意。Cappuccino味道ok. 朋友點了hanger steak(橫膈膜中心肉),肉味濃郁,肉質軟嫩.最後有brownie作為午餐的句號。

最後有brownie作為午餐的句號。
2019-02-26
今日雖然係星期一, 但無損心情, 做完Facial按完摩再去食餐好嘅。朋友帶咗我去咗位於銅鑼灣恩平道樓上嘅一間西餐廳食飯,餐食聽裝修得好別緻,燈光暗暗而且氣氛幾好。由於我樣樣都想食, 又唔知點揀好?最後朋友發板。先點咗兩杯特飲, 以荔枝丶薄荷丶ginger ale 同soda water製成嘅 Menta fresca - 入口非常清新, 而另一杯Tearific 混合咗蘋果汁、茶丶玫瑰糖醬同檸檬製成,茶味濃有D似蘋果茶。前菜 - 炸Risotto球, risotto 包parma ham同芝士, 似西式炸飯團, 夠脆蒜蓉牛油炒虎蝦配脆多士, 蝦夠彈牙Green salad, 沙律菜夠新鮮, 我鐘意個醋甜甜地, 好夾個沙律主莱 - 慢煮豬肋骨 👍🏻👍🏻👍🏻 好 juicy 夠入味海鮮意粉 - 有大蝦丶青口丶大蜆以蕃茄做醬汁, 用料十足以西餐廳黎講, 無論環景、服務、食物我都好滿意, 我估我會再黎😋

蒜蓉牛油炒虎蝦配脆多士, 蝦夠彈牙

主莱 - 慢煮豬肋骨 👍🏻👍🏻👍🏻 好 juicy 夠入味
海鮮意粉 - 有大蝦丶青口丶大蜆以蕃茄做醬汁, 用料十足

2019-02-18
  • 1/2 BBQ Ribs
2019-02-24 112 瀏覽
烤黑毛豬腩肉 $138二月份餐廳做緊星期日晚Steak Night 特選肉類5折 唔一定經op訂座都有優惠 呢份黑毛豬腩就係特選肉類既其中一款 5折左好抵玩講返野食 賣相似特大燒腩肉 好厚身 見到真身我都有啲意外 伴碟就有沙律菜同薯條落刀唔容易 除左埀直切仲要水平切 咁先方便進食 燒腩肉既皮好硬身 咬開有難度 如果可以脆身啲就好反而腩肉就非常juicy 一路切肉汁就一路流出黎 到舊肉入口都仲好夠汁腩肉中間少不免有層肥膏 我個人鍾意半肥瘦 落刀刻意將膏同肉平均啲切出黎 所以食落口感岩岩好 唔會太肥 厚厚既肉身有啲膏一齊食又易啲入口主角腩肉整得都算ok 不過敗筆在伴碟既薯條 一無我鍾意既粗薯 二呢隻幼薯食落無咩口感同薯味 差夠老麥 如果無茄汁真係未必想清哂佢無影到5折既特選肉類menu 印象中仲有豬肩西冷肉眼等幾樣 趁優惠期間不妨黎一黎扒之夜 最後溫聲提示 無咩店員講中文 如果電話訂位要有up英文既心理準備牛肝菌鬼佬雲吞陪黑松露醬 $138呢道菜歸左落pasta類 第一印象係其貌不揚 實情係好食到舔舔脷所謂鬼佬雲吞 係指唔用中式雲吞既肉餡菜餡 而係改用芝士餡 如果無食錯芝士似係美國菜芝士條
烤黑毛豬腩肉 $138

牛肝菌鬼佬雲吞陪黑松露醬 $138
所謂鬼佬雲吞 係指唔用中式雲吞既肉餡菜餡 而係改用芝士餡 如果無食錯芝士似係美國菜芝士條用開果種水牛芝士
開講既皮薄餡靚我覺得可以攞黎形容呢份鬼佬雲吞 雲吞皮厚無過厚 然後芝士餡好足又好好食 再加上牛肝菌汁 夠哂juicy 汁底有啲菇同肉醬粒 一件件雲吞跟汁連配料擺入口 幾樣食材搭配得出百二分味道 食過翻尋味
味道方面無得抽稱 一流 價錢上可以話係西餐價 考慮返食物質素我覺得都可以接受 如果有機會一場黎到 必試!

Molten Cheese Cake $78
幾有特色既一份甜品 最重要係訂位果陣可以要求伴碟寫字 慶祝生日紀念日一流!
呢件cake其實都係餐廳signature甜品 事實上賣相同味道都完全唔似一件cheese cake 反而係似炸鮮奶 特別個皮同炸鮮奶真係差唔多
入面既餡就似吉士醬 流心 唔係cheese cake果種實既芝士 custard量好多 一個人食可能會有啲漏 二人share食就剛好
伴碟有朱古力醬 同埋朱古力醬寫你要求既writing 另外有兩粒藍莓同一粒士多啤梨咁 配合件cake食 會減少幾分膩
整體性價比唔算高 不過用作慶祝之用就另計 有時食甜品未必係食個味道 係食個氣氛
2019-02-17
慶祝紀念
生日
2019-02-24 81 瀏覽
晚上係銅鑼灣附近,朋友話附近有間西餐廳唔錯,所以帶左我上黎試下食。上到黎,餐廳唔係好大間,環境睇落唔錯,但係餐廳採用左開放式廚房,所以食完後身上邊可能會有食物油煙味。餐廳逢星期一有seafood night, 因為知道會食seafood, 我地都叫左兩杯白酒送海鮮😋Risotto Ball: 依個小食好特別,Risotto Ball 裡面有Parma Ham, 炸到脆脆地,好香口。燒牛舌:牛舌係厚切燒,但唔會好韌,反而好燒得好脆、好入味。加埋中間啲配菜一齊食,就唔會食到好膩。黑松露芝士雲吞:依個主食做到好出色,黑松露好香口,雲吞都好薄皮,餡料都好足。海鮮盤A: 海鮮煮得啱啱好,好新鮮,亦都好入味。貝殼類嘅海鮮都無沙,處理得好好。

2019-02-11
2019-02-24 65 瀏覽
今晚約了好朋友食晚飯,去了食意大利菜,餐廳很有氣氛,燈光昏黃,可以見到廚房出菜,亦有個大酒吧。點了飲品,Gingerbell 薑味相當濃,最好攪拌一下才喝。TEArific 相對甜點,有點像檸茶。雞胸沙律肉軟而不粗糙,配上芝士及沙律醬,清新開胃。青口擺得精美,入口亦香滑。牛肉意大利麵滑而不膩,很快便吃光。牛柳配海鮮是我的最愛,厚厚的牛柳肉配上啖啖肉的龍蝦肉和大蝦肉,配有雜菌、青瓜及蕃茄。最後還要了creme brûlée 作結,伯爵茶味濃,上脆下滑。

雞胸沙律肉軟而不粗糙,配上芝士及沙律醬,清新開胃。
青口擺得精美,入口亦香滑。

牛肉意大利麵滑而不膩,很快便吃光。

2019-02-21 82 瀏覽
朋友鍾意食意大利嘢,喺OpenRice搵到呢間餐廳有好多好評,地點又就腳方便,所以就去試試。Fried Ravioli炸意大利雲吞炸得金黃酥脆,餡料的芝士菠菜creamy,配上的芝士蕃茄蓉醬酸甜惹味,整體搭配很夾。Insalata Di Manzo (Salad with steak)蔬菜新鮮爽脆,配黑醋汁清新開胃,灑上的芝士碎增加了味道層次。炭燒牛扒粒火候剛好,不會過熟,肉質不韌,灑上的海鹽帶起了牛味。Grilled Pork Belly五花腩燒得油脂焦香,充滿骨膠原的豬皮煙韌Q彈,配上酸酸的果醬汁去掉了豬腩肉的肥膩感。另外,配菜的薯條和沙律菜亦不錯,但如果是粗身薯條會更好,因為個人比較喜歡粗身薯條的口感。Beetroot Risotto紅菜頭汁顏色鮮豔,賣相吸引。醬汁creamy,除了紅菜頭的甜味,仲有濃郁的芝士忌廉,兩者味道平衡,芝士忌廉不會搶走紅菜頭的甜味。雖然是素菜款式,但不會過於清淡。Asparago 這是牛油蒜蓉露荀,我本身好鍾意食露荀,呢個牛油汁好香濃,加上蒜蓉惹味,食到停唔到口。Mocha朋友想飲熱飲,佢話呢個不會太甜,幾好。Fuzzy Melon呢個cocktail

Fried Ravioli

Beetroot Risotto

Asparago

Mocha
朋友想飲熱飲,佢話呢個不會太甜,幾好。

Fuzzy Melon
呢個cocktail 顔色靚,主要有melon liquor 、peach liquor、青檸梳打。果味甜甜地,幾易入口。

Brownie sundae
朱古力Brownie 熱辣辣配凍冰冰雲呢拿雪糕是絕配,好好食。我鍾意呢度嘅brownie有合桃粒喺里面,食落有d口感。

是日豐富晚餐完滿地結束。
2019-02-14 98 瀏覽
銅鑼灣是我經常出沒嘅地方,作為香港嘅核心地帶,呢度有好多好食嘅餐廳等待我哋去發掘!今次呢間起希慎同利園附近,非常易去內在環境幾浪漫,有cocktail 飲!Bitbittch $65 ( happy hour 有半價 ) Cocktail 甜甜地,好易入口,適合女士飲Cutecumber $65 ( happy hour 有半價 ) 好濃厚既青瓜味,有啲似沙冰,感覺好清新!Chicken tenders $68炸雞柳有好多件,每件都大大舊!用麵包糠炸,所以夠鬆脆,雞件夠滑份量比想像中多!1/2 clams $78呢個蜆好抵食!份量好多,成碗滿灑!用上白酒同牛油煮,清清地,反而鮮味更出!Prawn linguine $158平時起街好少食墨魚汁麵,因為怕食到個咀烏卒卒!但係朋友極力推薦呢度嘅墨魚汁麵,所以都試一試!蝦煎得夠爽口,新鮮的!墨魚汁麵好好味,麵條蛋味重,食得出係新鮮既麵,好有蛋香,就算食到烏卒卒,都值得下次再encore!Grilled pork loin $288有成4塊豬扒,豬扒有炭燒味,而且夠淋身,唔錯!仲有沙律菜同薯條,好滿足!Cream brûlée $48比正常既份
今次呢間起希慎同利園附近,非常易去

內在環境幾浪漫,有cocktail 飲!

Cocktail 甜甜地,好易入口,適合女士飲

好濃厚既青瓜味,有啲似沙冰,感覺好清新!

Chicken tenders $68
炸雞柳有好多件,每件都大大舊!
用麵包糠炸,所以夠鬆脆,雞件夠滑
份量比想像中多!

1/2 clams $78
呢個蜆好抵食!份量好多,成碗滿灑!
用上白酒同牛油煮,清清地,反而鮮味更出!

Prawn linguine $158
蝦煎得夠爽口,新鮮的!

Grilled pork loin $288
有成4塊豬扒,豬扒有炭燒味,而且夠淋身,唔錯!
仲有沙律菜同薯條,好滿足!

Cream brûlée $48
比正常既份量大,燒到焦糖夠硬,一硬一軟好夾!
唔會太甜,唔錯!

餐廳食物份量比想像中大,性價比幾高,味道唔錯!
  • 白酒煮蜆
  • Prawn linguine
  • Chicken  tenders
2019-02-01 1794 瀏覽
自從轉工後銅鑼灣就經常成為同男朋友既晚餐地點。係希慎提早辦完年貨後就去到位於恩平道亨利中心7樓ge Lo Spazio。Lo Spazio係一間意大利餐廳,一入門口可以見到裝潢及環境充滿情調。唯一留意係店員會以英語對答。Red Sangria 既然食意菜當然要點杯酒,但我同男友都不是對酒有豐富認同就點咗平時飲開既Red Sangria。Sangria上層係紅酒,而下層就係果汁,面上又加放有檸檬。2層交錯賣相唔錯,不過飲前必須攪拌好先可以飲出水果酒精髓,當然攪拌前就緊係相機食先啦。平時飲開既Sangria都會有濃濃果味蓋過酒味,呢杯反而相反,紅酒味最為突出。Fired Ravioli前菜小食叫左炸意大利餃,配上肉醬一齊食,香脆!Chicken salad – 雞肉沙律呢碟沙律上碟時都比佢份量嚇親,雞肉份量幾多。Truffle Porcini Mezzelune – 黑松露牛肝菌意大利餃黑松露牛肝菌好香而且份量好多,有別於華人所整嘅餃及雲吞,配料及調味料都比較多,豐富口感。Grilled Pork Belly — 烤豬腩點菜期間發覺唔少客人都有點呢款,所以我地都跟著叫左一碟。烤豬腩肉肥瘦肉
自從轉工後銅鑼灣就經常成為同男朋友既晚餐地點。

Fired Ravioli
前菜小食叫左炸意大利餃,配上肉醬一齊食,香脆!

Chicken salad
Chicken salad – 雞肉沙律
呢碟沙律上碟時都比佢份量嚇親,雞肉份量幾多。

Truffle Porcini Mezzelune

Grilled Pork Belly — 烤豬腩
點菜期間發覺唔少客人都有點呢款,所以我地都跟著叫左一碟。
烤豬腩肉肥瘦肉平均,用左燒烤醬作配料好惹味。

Waffle
到最後就叫左個朱古力Waffle作為結尾,朱古力雪榚加上朱古力醬窩夫,超級邪惡呀!!~
Chicken salad
Truffle Porcini Mezzelune
2019-01-29 1401 瀏覽
呢間Lo Spazio 已經係第二次泥食喇!貪佢地方夠晒方便,而且環境好舒服,食物質素又唔錯....餐牌嘅選擇有好多....頭盤、沙律、意粉、海鮮、Burger、甜品等等~仲有set menu, 選擇困難症嘅朋友仔都唔使驚!https://m.facebook.com/miyakoholic/食飯先前先泥兩杯餐前酒。Airen 極易入口,甜度適中....帶有陣陣果香又唔會過酸或者澀~超開胃!1/2 Mussels 青口肉嫰, 鮮甜多汁⋯⋯無渣, 醬汁仲提升左青口本身既鮮甜味,LIKE!!Saltati Gamberi蝦肉爽實彈牙....醬汁帶微辣~脆多士點埋醬汁一齊食!吸盡鮮蝦精華,真係Perfect Match呀*Amerita Burger有漢堡扒,焦糖洋蔥同芝士...漢堡扒好厚身,好重牛味~配埋自家製既醬汁超惹味呀~Tiramisu口感超軟滑,每一啖都食到芝士同忌廉既香味,仲帶有陣陣咖啡酒香添...!幫襯過兩次,我最鍾意就係呢個Carbonara~上次食完,今次都要再嗌呀....蛋汁香濃Creamy唔會太Rich.....帶奶香!煙肉夠咸香,但又無搶去左芝士同蛋香,真係好好食,係
呢間Lo Spazio 已經係第二次泥食喇!
貪佢地方夠晒方便,而且環境好舒服,食物質素又唔錯....

餐牌嘅選擇有好多....
頭盤、沙律、意粉、海鮮、Burger、甜品等等~
仲有set menu, 選擇困難症嘅朋友仔都唔使驚!

食飯先前先泥兩杯餐前酒。

Airen
極易入口,甜度適中....
帶有陣陣果香又唔會過酸或者澀~
超開胃!
1/2 Mussels
青口肉嫰, 鮮甜多汁⋯⋯
無渣, 醬汁仲提升左青口本身既鮮甜味,LIKE!!
Saltati Gamberi
蝦肉爽實彈牙....
醬汁帶微辣~
脆多士點埋醬汁一齊食!
吸盡鮮蝦精華,真係Perfect Match呀*

Amerita Burger
有漢堡扒,焦糖洋蔥同芝士...
漢堡扒好厚身,好重牛味~
配埋自家製既醬汁超惹味呀~
Tiramisu

幫襯過兩次,我最鍾意就係呢個Carbonara~
上次食完,今次都要再嗌呀....
蛋汁香濃Creamy唔會太Rich.....
帶奶香!
煙肉夠咸香,但又無搶去左芝士同蛋香,真係好好食,係必點推介呀!
2018-11-16
2019-01-24 174 瀏覽
這家餐廳我常常來。主要我偏愛意大利菜,加上佢真心好食又坐得舒服,價錢亦唔貴,仲有個小酒吧可以點酒飲。今日係慶祝朋友生日,特登揀咗呢間餐廳。1. Ravioli Fritti E Profondi 脆炸菠菜加意大利芝士ricotta餃子,沾上由蕃茄、大蒜及洋蔥自家製的Marinara,Marinara味道酸酸甜甜,似茄汁,配上新鮮炸起的餃子,味道非常夾。2. 意式火腿拼盤 它包括4款意式火腿,有常見的Parma hem、coppa staggionate、truffle salami同calabrese。truffle salami有好香濃的黑松露味,咬落鹹香有甜味。另一款火腿是偏辣,刺激味濃。我最愛Parma hem的軟熟及油滋滋。3. 大蝦扁意粉墨汁忌廉味十足,意粉入味。大蝦除了大隻,色澤亮麗,十分脆口新鮮。非常好味,十分推介。4. 黑松露薯條呢度可以點酒飲,仲可以點埋送酒小食。香脆薯條配上香濃的黑松露,又係食唔停口。5. 慢煮豬肋骨配自家製bbq醬份量好多,基本上兩個人食係食唔曬。因為係慢煮處理,所以肉好稔,而唔係脆口。個自家製醬就甜甜地,似叉燒醬,多咗橙香味。旁邊是黃色脆肉瓜,

1. Ravioli Fritti E Profondi

2. 意式火腿拼盤

3. 大蝦扁意粉

4. 黑松露薯條

5. 慢煮豬肋骨配自家製bbq醬
份量好多,基本上兩個人食係食唔曬。因為係慢煮處理,所以肉好稔,而唔係脆口。個自家製醬就甜甜地,似叉燒醬,多咗橙香味。旁邊是黃色脆肉瓜,烤得香口又多汁。
6. Mocktails

呢杯係Menta Fresca,用上荔枝、薄荷、薑汁和梳打製成,荔枝味十足,非常清新解渴。

呢杯Tearific就係蘋果汁、茶、檸檬和玫瑰花蜜製成。偏向檸檬茶味,但多了玫瑰花香。

7. Brownie配雪糕
又棉又熱辣辣的brownie充滿濃郁朱古力,配上雲呢拿雪糕,好正。呢度既甜品一直水準都好高,推介。

總括來說呢間餐廳好味之餘又坐得舒服,價錢唔貴,所以要食要一早book定位,當晚都好多walkin客要等位。
2019-01-16 208 瀏覽
今晚得到好友推介,到了Lo Spazio 吃晚飯,她之前到過這裏吃晚飯,說這裡氣氛及食物都好,著我一定要試試。一入門口,室內裝潢雅緻,雖然地方不大,但就完全沒有狹窄的感覺。店員全是外籍人士,親切有禮。坐下來,便開始介紹他們的餐單,還推介我們飲下紅酒,因為現在happy hour 做半價。我們於是點了兩杯紅酒、自家製肉丸配香草、燒八爪魚🐙、慢煮鴨腿意大利飯,及燒黑毛豬腩肉。紅酒味甜易入口,自己就很希望啊!加上做半價,$65 真抵飲。肉丸一吃便知是手打,肉味非常濃郁,配上香草汁及多士,確是滿足。燒八爪魚一點都不靭,加上配薯條,已有點開始飽肚的感覺。意大利飯汁濃兼入味,烹調得宜,粒粒飯都有汁香,加上鴨腿很稔,肉質鮮嫩,正!豬腩肉個燒汁確直是舔舔脷,甜酸味齊,配上沙律及薯條,是完美的配合啊整體而言,印象很好,食物美味,招呼週到,坐得舒服,下次一定會再來啊
今晚得到好友推介,到了Lo Spazio 吃晚飯,

2019-01-15
2019-01-14 176 瀏覽
阿姐在港島區工作,近日我倆忙於工作,真的很想找個鬆一口氣的地方,吃一頓豐富的來慰勞自己 。了解她對吃的方面較有要求,她鍾情吃西餐,跟她去吃西餐是最好不過下班後, 相約跟她一起去Lo Spazio吃晚飯,約會前先在Openrise選了幾間餐廳, 阿姐特意選擇來這一間!我們被安排坐在廚房附近位置,廚房是開放式,整體環境尚算舒適,餐廳職員聽不懂廣東語言, 點餐時需要跟職員以英語對話📣🥂Cova (Gls) 跟阿姐先來一杯西班牙氣泡酒, 味道帶點甜,容易入口,大家舉起酒杯把酒談心,確實很relax!🔰Parma e Melone $108Parma Ham跟哈密瓜是不可多得的美好配搭😍 Parma Ham的鹹香加哈密瓜的甜,再配上黑醋汁同蜜糖,初嚐把蜜糖點Ham來吃,沒有那種又甜又鹹的不夾感覺,相反卻是蠻不錯,感覺很特別🍢Ox-Tongue $68燒烤慢煮牛舌,肉質很嫩,燒過的特別香口,慢煮的牛舌好腍身,十分美味👍🦐🐚 SEAFOOD A $198這份海鮮以青口,大蝦,蜆,墨魚仔為主,另有粟米,腸仔等配料,海鮮味道一流,絕無挑剔可言🥄Peetroot Risotto $128紅菜頭蘆筍意大利飯

🥂Cova (Gls)

🔰Parma e Melone $108

🍢Ox-Tongue $68

🦐🐚 SEAFOOD A $198

🥄Peetroot Risotto $128

紅菜頭蘆筍意大利飯,飯粒煙韌,蘆筍很新鮮,紅菜頭有維生素和鐵質,營養豐富,好吃之餘亦是健康之選。

🌠Terimisu $68
飯後吃個甜品,沾滿可可粉的Terimisu,質感柔滑,酒味不會太濃,吃過這甜品感覺很完滿。
  • Peetroot Risotto
  • Seafood A
  • Ox-Tongue
2019-01-08 344 瀏覽
雖然係平日夜晚黎,但都唔少人黎食,我地已經黎食第3次lu,相信好快就會有第4次,因為太好味~點了兩杯餐酒,兩杯都好易入口,女仔好啱飲,但小心兩杯都甜甜地好易醉!第一次食炸意大利雲吞,炸到金黃色好香脆,入面嘅芝士菠菜好軟滑,口感非常豐富!水牛雞翼同平時嘅有啲唔同,似落好bbq醬,味道特別!呢個卡邦尼意粉好有意大利嘅味道,意粉偏鹹(係意大利食嘅意粉都係咁),蛋漿同芝士融為一體,意粉食落好滑,煙肉都煎得好香!豬腩肉煎得好香,肥瘦均勻,一啲都唔韌。Tiramisu好有homemade嘅感覺~

Zensa  Fiano
Cava

Fried  Ravioli

水牛雞翼同平時嘅有啲唔同,似落好bbq醬,味道特別!

Buffalo  Chicken  Wings

),蛋漿同芝士融為一體,意粉食落好滑,煙肉都煎得好香!

Spaghetti  Carbonara

豬腩肉煎得好香,肥瘦均勻,一啲都唔韌。
Grilled  Pork  Belly

Tiramisu好有homemade嘅感覺~
2018-12-04
Zensa  Fiano
Cava
Fried  Ravioli
Buffalo  Chicken  Wings
Grilled  Pork  Belly
2019-01-06 374 瀏覽
餐廳景觀開揚,可以看到餐廳附近的建築物餐廳職員都說英語,連廚師都是外國人,英文餐牌更是英文版本,所以特別有西式風味食物價錢方面也非常花算,最便宜$88便可有前菜、主菜、甜品和飲品先來蜆肉,有豐富的酒味,而且份量十足另點了芝士味較重的通粉,它是呈正方形的,有著濃郁的芝士味,吃了一小塊便有飽肚的感覺三文魚外皮輕輕一煎,再加些檸檬汁,值得一讚的是配菜,以粗身蕃薯一切條,再落油炸,既香甜又爽脆另外這是豬的腰部,配以bbq醬最後附送了香濃的朱古力蛋糕
餐廳景觀開揚,可以看到餐廳附近的建築物
先來蜆肉,有豐富的酒味,而且份量十足
另外這是豬的腰部,配以bbq醬
最後附送了香濃的朱古力蛋糕
2019-01-03
$140.5 (午餐)
2019-01-05 217 瀏覽
今晚一行四大一小又來到銅鑼灣呢間意大利菜食晚飯,之前已經有人推薦過,今次特登過嚟食,難得人多可以試多啲唔同菜式!脆炸大蘑菇,非常香口好食,粉漿厚薄適中,蘑菇依然多汁,點蛋黃醬食一流Parma ham芝士薯蓉波,好香口好好味,鹹香適中!香草八爪魚薯仔,八爪魚煮得非常之淋,薯仔好入味!不錯!肉丸意大利麵,好惹味,醬汁煮得好好,肉丸都非常之出色!白酒煮青口,青口都非常鮮甜,少渣,白酒味出色香煎帶子,煮得剛好,好軟滑墨魚汁海鮮意大利飯,好香好好味,飯質地做得剛好,醬汁惹味!主角出場,燒乳豬!皮做得非常之脆,肉質鮮嫩,份量不少,推介
Parma ham芝士薯蓉波,好香口好好味,鹹香適中!

香草八爪魚薯仔,八爪魚煮得非常之淋,薯仔好入味!不錯!

肉丸意大利麵,好惹味,醬汁煮得好好,肉丸都非常之出色!
白酒煮青口,青口都非常鮮甜,少渣,白酒味出色
香煎帶子,煮得剛好,好軟滑
墨魚汁海鮮意大利飯,好香好好味,飯質地做得剛好,醬汁惹味!
主角出場,燒乳豬!皮做得非常之脆,肉質鮮嫩,份量不少,推介