2019-02-25
今日雖然係星期一, 但無損心情, 做完Facial按完摩再去食餐好嘅。朋友帶咗我去咗位於銅鑼灣恩平道樓上嘅一間西餐廳食飯,餐食聽裝修得好別緻,燈光暗暗而且氣氛幾好。由於我樣樣都想食, 又唔知點揀好?最後朋友發板。先點咗兩杯特飲, 以荔枝丶薄荷丶ginger ale 同soda water製成嘅 Menta fresca - 入口非常清新, 而另一杯Tearific 混合咗蘋果汁、茶丶玫瑰糖醬同檸檬製成,茶味濃有D似蘋果茶。前菜 - 炸Risotto球, risotto 包parma ham同芝士, 似西式炸飯團, 夠脆蒜蓉牛油炒虎蝦配脆多士, 蝦夠彈牙Green salad, 沙律菜夠新鮮, 我鐘意個醋甜甜地, 好夾個沙律主莱 - 慢煮豬肋骨 👍🏻👍🏻👍🏻 好 juicy 夠入味海鮮意粉 - 有大蝦丶青口丶大蜆以蕃茄做醬汁, 用料十足以西餐廳黎講, 無論環景、服務、食物我都好滿意, 我估我會再黎😋
蒜蓉牛油炒虎蝦配脆多士, 蝦夠彈牙
主莱 - 慢煮豬肋骨 👍🏻👍🏻👍🏻 好 juicy 夠入味
海鮮意粉 - 有大蝦丶青口丶大蜆以蕃茄做醬汁, 用料十足