2020-10-10 15 瀏覽
今次嚟到西營盤試左呢間以石板牛同手工啤出名嘅小店,餐廳大約最多可容納二十人,大約六點半已有幾枱客人,見到每枱都點左石板牛當然唔好執輸都要點個啦🤣石上燒澳洲肉眼扒10oz $218廚師將牛扒燒到大約三成熟再上菜比客人用熱石燒到自己適合嘅熟到,餐廳🍴更有教先用蒜子🧄油搽上石板,再將牛扒放上燒。調味料方法更有海鹽及自製紅酒醬,但呢件牛扒唔需要放任何調味料已經好好食,肉汁留到咬口柔軟,好推介大家去試試!XO醬茄茸虎蝦帶子扁意粉 $138呢個fusion 意粉🍝又真係好好味喎,估唔到XO醬同意粉原來咁夾,酸酸辣辣咁好開胃,虎蝦同帶子嘅份量一啲都唔少,意粉煮得剛好留有咬牙口感,好味😋LG@Youngmaster Pale Ale 🍺 啤酒我就唔係太識飲啦,但飲落都好易入口,唔會太苦,清香嘅。LG Taproom (西環)西環堅尼地城爹核士街11號浚峯地下7號舖

石上燒澳洲肉眼扒10oz $218

XO醬茄茸虎蝦帶子扁意粉 $138

LG@Youngmaster Pale Ale 🍺
啤酒我就唔係太識飲啦,但飲落都好易入口,唔會太苦,清香嘅。

LG Taproom (西環)
西環堅尼地城爹核士街11號浚峯地下7號舖

好耐無出街食飯啦‼️今日終於約咗朋友出去飯🥺放下監❤️好彩早收工未夠6點已經坐底😂唔駛排隊😛我地2個女仔叫咗1個牛扒套餐➕1個意粉➕1個小食❣️好飽😂細食嘅朋友量力而為🤪入正題‼️🔺石上燒牛扒套餐💰$218🔺可以選擇另加$40升級要肉眼❣️我地無加到揀咗牛板腱🤤配菜有薯菜同沙律🥗份量多到好似另叫咁🤩薯角條條都好脆😋沙律加咗黑醋汁食落酸咪咪好開胃🥰主角牛板腱一出場已經有視覺享受😋又可以一路食一路玩😛大廚幫我地將牛扒煎到三成熟☺️可以俾我地揀自己切定師傅幫手切再煎🤪我地就梗係搵專業人士幫拖啦😍煎之前要用啲蒜油抹下個石板等啲肉唔好痴咗落去🤩每下嘅油吱聲都好治癒❣️基本上我地煎幾秒變咗色就食☺️真正嘅靚牛真係點食都正🤤超超超嫩❣️有驚喜❤️❤️❤️雖然有少少🤏筋不過唔影響口感☺️另外仲配有鹽,黑椒,同汁可以點牛食😛不過就咁食我已經覺得好好味❣️原味是最好❤️🔺松露野菌溫泉蛋啡菌扁意粉💰$118🔺本人係一個松露愛好者🤣呢個意粉無令我失望😛大廚落松露一啲都唔手軟☺️啖啖都係滿滿嘅松露🤤真係要講多次‼️呢間啲份量真係好多😂如果係其他舖頭可能只有一半左右🤨好抵食❣️🔺麻辣豬肉醬焗芝士墨西哥脆片💰$88🔺有啲洋蔥🧅加埋豬肉同芝士仲有❣️雖然

🔺麻辣豬肉醬焗芝士墨西哥脆片💰$88🔺有啲洋蔥🧅加埋豬肉同芝士仲有❣️雖然話麻辣但唔會太辣同重口味❣️食完唔口渴👏🏻平時出面啲肉醬係唔到底😂但呢個係滿到連底嘅脆脆都有肉醬無偷工減料👍🏻

真❤️推薦抵食夾大件‼️🤤
2020-10-07
  • 石上燒美國穀飼牛板腱
找個閑日,告一日假,和友人來到Kennedy town逛一逛。沿路大大小小形形式式的cafe。看到這間的門面就被吸引了。餐廳不大,三張四人枱三,一張二人枱和一排對外的椅子。一眼望哂,但整餐廳用上木枱木椅,大扇大扇的窗,營造了一種假日的悠閒傭懶感。和友人選了兩個lunch set share食👇🏻 前菜先來餐包和餐湯茄茸雜菜忌廉湯。餐包普普通通,稍嫌凍了少少。餐湯不過不失,蕃茄味濃郁。海鮮青醬配扁意粉 lunch set $148賣相令人唾唌!💨熱騰騰的意粉,豐富的材料,大量的蝦,每一條意粉都沾上濃郁的醬汁,青醬濃郁但完全不會膩,黏稠感剛好!非常好食,推介!$148一個lunch Set連餐包餐湯和一杯飲品,叫不上抵食,但以這質素來說,食得過煙三文魚和風沙津伴冷烏冬lunch set $88 這碟的賣相也十分吸引。大塊的煙三文魚十分搶眼😂 拌著冷烏冬吃,雖然感覺少少不合襯,但分開兩樣都食。藏在煙三文魚下是滿滿的沙津材料,松子仁藍莓哈密瓜士多啤梨粒和大量的黑醋。欣賞這沙津用上健康清新的黑醋而不是口感油膩沙津醬,稍嫌黑醋份量太多,蓋過了生果的味道。 Crème brûlée $40 甜品的假

和友人選了兩個lunch set share食👇🏻

前菜
先來餐包和餐湯茄茸雜菜忌廉湯。
餐包普普通通,稍嫌凍了少少。餐湯不過不失,蕃茄味濃郁。
餐包餐湯茄茸雜菜忌廉湯

海鮮青醬配扁意粉 lunch set $148
非常好食,推介!

欣賞這沙津用上健康清新的黑醋而不是口感油膩沙津醬
,稍嫌黑醋份量太多,蓋過了生果的味道。

Crème brûlée $40
甜品的假日的必需😂 在心太軟和creme brûlée之間心大心細,最後選了這creme brûlée! 好好食
焦糖脆面下是滑嘟嘟的燉蛋,甜度剛剛好!
Crème brûlée

小cafe環境舒服,對著馬路,間中有大貨車經過時頗嘈吵,但overall不錯。
2020-10-04 103 瀏覽
一聽TG Taproom這名字就知道是喝手工啤酒的地方。但是它的食物選擇都不少,除了有石燒牛扒,還有Cafe食到的食物,例如sandwich、bagel、pasta、benedict、snacks、salad 等等。「weekend brunch 8:30-17:30 (不收加一)」奉送美式咖啡或茶。撞正今日是星期日我當然要點這個啦!而且兩個人還點了三個餐。《鮮果乳酪果仁燕麥(Gluten Free) $78》首先點了一個健康的開胃乳酪,果仁燕麥份量多,韓分飽肚又健宜。《Cream Cheese Bagel w/Smoked SalmonSalmon & Avocado $88》簡簡單單一個bagel,口感煙煙韌韌,中間數上了厚厚的cream cheese,再加上牛油果和大塊的煙三文魚,伴碟還有加入了西式黑醋的沙律,特別開胃。《松露芝士野菜香蔥餡餅 $78》餡餅新鮮熱烘烘特別好吃,中間有松露芝士菇菌很香口,還用上了Cream Cheese做topping。雖然套餐奉送美式咖啡或茶但我們還是加錢點了兩杯《有機蘋果錫蘭茶(熱) 》(Up Grade +$15)- 茶味很香而且有機感覺很健康

一聽TG Taproom這名字就知道是喝手工啤酒的地方。

奉送美式咖啡或茶。

撞正今日是星期日我當然要點這個啦!而且兩個人還點了三個餐。

《鮮果乳酪果仁燕麥(Gluten Free) $78》

《Cream Cheese Bagel w/

《松露芝士野菜香蔥餡餅 $78》

雖然套餐奉送美式咖啡或茶但我們還是加錢點了兩杯《有機蘋果錫蘭茶(熱) 》(Up Grade +$15)- 茶味很香而且有機感覺很健康。

假日對着這樣的好天氣特別想喝一杯冰涼的啤酒
,更差還可以加$30要一杯啤酒。所以我點了一杯味道清甜、有果香並且易入口的 《LG@YoungMaster Pale Ale(Draught/HK) 5.6%》。

這個假日下午感覺真悠閒。
2020-10-03
2020-10-03 24 瀏覽
Weekend 放左半日,相約好姊妹去堅尼地城chill 下堅尼地城出名多酒吧、cafe,放工有少少肚餓,想搵間有主食又坐得耐的Cafe 傾下計,LG Taproom 一定系個好選擇Lunch Set 一百蚊有找,包前菜/餐湯,主菜同餐飲,唔駛加一,非常抵食<慢煮雞胸伴野菜配荷蘭汁$98>好多人聽到雞胸都會覺得好鞋唔好食,但系LG Taproom 的雞胸絕對會令你對雞胸有另一番見解Taproom 雞胸好juicy,雞肉亦都富有彈性,唔會話好鞋荷蘭汁好creamy,令到雞胸肉無咁單調<煙三文魚和風沙律伴冷烏冬$88>呢個set睇落去非常之日系未試過味道賣相已經贏咗,冷烏冬配上冰凍鏗魚汁,少少咸味襯親烏冬<雙薯拼盤$55>雙薯指的系薯條同蕃薯條,大食妹特別鐘意平時少見的蕃薯條,甜甜地脆卜卜

<慢煮雞胸伴野菜配荷蘭汁$98>

荷蘭汁好creamy,令到雞胸肉無咁單調

<煙三文魚和風沙律伴冷烏冬$88>
呢個set睇落去非常之日系

<雙薯拼盤$55>

2020-10-02 42 瀏覽
前幾晚答應左同朋友去食好味牛扒,於是就帶佢黎左好遠既西環食好野,店鋪門面細細間,座位分入面同幾個戶外bar枱位甘,我地坐低左望窗既bar枱位之後職員見有大d既枱就再安排我地坐梳化位,我地叫左一個二人餐,前菜係焗時蔬同埋羅宋湯,焗時蔬制作需時,所以就食左温泉蛋煙肉忌廉配扁意粉先,個汁好creamy,羅宋湯辣辣地,主菜兩個石板燒牛扒分別係石上燒美國穀飼牛板腱同埋澳洲肉眼扒,職員講解詳盡先用蒜蓉橄欖油搽勻石板上令牛扒唔會甘易痴住塊板,每塊牛扒都已經煮到三成熟,之後既熟度由客人自己決定同煮,牛扒好淋好有肉味,好厚肉,肉質鮮嫩,加埋紅酒汁同海鹽,叫左一杯洋甘菊花茶飲完會好訓d同冰萃咖啡檸檬紅茶,檸檬同咖啡好夾,甜品焦糖燉蛋就蛋味幾香,不過唔係好夠滑。好滿足既一餐。唔收服務費但職員真係好好服務。
2020-10-01 46 瀏覽
好耐無兩支公落去西環行下,最近問了個住在堅尼地城的朋友,如果假日想 chill 住食個午餐的話,有甚麼好推介?朋友介紹咗呢間位於爹核士街浚峯地下嘅「LG Tap Room」,餐廳由門面以至內外嘅裝修都很有格調。原來店名 LG 係代表 Lazy Garden,可以趁假日和另一半在這兒一同享受片刻傭懶時光,實在是件賞心樂事。餐廳主打石燒牛扒同手工啤,不過星期六、日及假期亦有早午餐供應。點咗兩個 Brunch Set,全日早餐 ($108)  及焗芝士雙花大啡菇配溫泉蛋。All Day Breakfast 用料非常豐富,有茄汁豆飛碟、松露炒蛋、煙肉、香草腸、炒雜菇、蕃茄和雜菜沙律。炒蛋富蛋汁,滑而不膩,入口即化,同時亦不失蛋味。煙肉煎得好脆口,富肉香及油香。肉腸腸衣香脆,多汁且香草味濃。炒雜菇味道亦唔錯,爽口新鮮。焗芝士雙花大啡菇配溫泉蛋 ($98)  賣相亦同樣吸引,啡菇肥大肉厚又多汁,入口充滿菇香,水煮蛋有完美流心,而且蛋味亦夠曬香濃。西蘭花同椰菜花入口爽脆唔硬,面頭的芝士份量下得甚慷慨,叉起有拉絲效果。一場嚟到,梗係要食埋甜品先至走。點咗法式焦糖燉蛋 ($40) 同 L*G 朱古力布朗
一場嚟到,梗係要食埋甜品先至走。點咗法式焦糖燉蛋 ($40) 同 L*G 朱古力布朗尼各一。焦糖燉蛋 Size 頗有睇頭,絕不的骰,面頭的焦糖皮非常脆身,燉蛋入口亦夠曬滑溜,加上蛋香突出之餘又不會太甜膩,美味。
至於 L*G 朱古力布朗尼 ($40)  亦很有水準,Brownies 充滿濃濃的可可味,質感帶點濕潤,配上入面炒烘過的合桃,食落香味十足,滋味妙不可言,令人回味不已。
早午餐奉送美式咖啡或茶,轉凍飲要 +$4,另外亦可以加錢升級至 Cappuccino、Latte、手打鴛鴦檸檬紅茶/綠茶或有機蘋果錫蘭茶。下次要搵晚嚟試下餐廳嘅石燒牛扒。
2020-09-30 22 瀏覽
聽朋友說家附近有家扒店不錯,有手工啤,晚上一個人無聊,沒吃晚飯就去試試門面看上去有點像小酒吧,其實有熱石牛扒吃的坐下后看看菜單,有套餐還不錯,石燒牛扒$218起,我加$40要了個澳洲肉眼扒,加$30要了杯自家制手工啤然而,最先送上是一杯白水,喝下有淡淡清新檸檬🍋味的水,檸檬水,開開胃還不錯LG@YoungMaster Pale Ale(Draught/HK)5.6%泡泡很細密,清新香桃味感覺,果香味重無苦味,很推薦很Chill,配菜配肉都很合適香辣脆薯角&雜菜沙律配意大利黑醋汁香辣脆薯角大大塊炸得很脆很惹味,配上蕃茄醬一流,雜菜沙律很大份,意大利黑醋汁很驚喜,配在沙律菜上很香甜開胃,很想買一支黑醋回家(但不好意思開口)澳洲肉眼10OZ肉眼店家是三成熟送上桌給客人,還有個熱石版,客人想吃多少成熟自己煎,調料分別有紅酒汁,胡椒海鹽,蒜油,蒜牛扒前,先用蒜油磨在石板上,再放牛肉上去熱一下,就可以開吃,肉眼很大塊,牛肉味濃,配海鹽或紅酒汁吃都很合適,一口牛肉一口手工啤,超chill 的說👍🏻👍🏻👍🏻

門面看上去有點像小酒吧,其實有熱石牛扒吃的

香辣脆薯角&雜菜沙律配意大利黑醋汁

澳洲肉眼10OZ
2020-09-29
小店就位於石牆樹對面,設一面大落枱通透玻璃窗,可以邊食飯邊欣賞到石牆奇景,又因樓底高,加上自然採光,感覺很放鬆舒適,覺得黎呢度拍拖/同朋友傾計都很合適!-LG taproom餐牌簡單,主打石燒牛,亦有意粉小食等選擇。石上燒美國谷飼牛板腱($178/10oz) 雖是最便宜的選擇,但質素已經很不錯,牛肉味濃,雖油花不多及帶根,但是肉質軟淋又juicy,好好吃😋😋牛肉上餐時是3成熟,自己放在石板上再燒控制生熟度,配有入口即溶蒜頭、紅酒汁(個人超喜歡呢個汁,微甜有紅酒香)、及調味鹽,一口吃牛一口喝清爽啤酒好有feel~-Carbonara ($108) 有流心溫泉蛋一隻,把蛋汁撈勻意粉,好滑溜,表面灑上了芝士粉,亦很重黑椒香!

2020-09-27 25 瀏覽
最鍾意週末去cafe relax下,見到有weekend brunch menu, 免服務費,好吸引。 有飽肚嘅意粉類又有light嘅yogurt,都幾多選擇。尤其喜歡坐近窗邊的高櫈, 一路嘆茶,一路望住行人,輕鬆過週末。雖然是一間cafe,但有啤酒提供,啱曬好酒精嘅我哋。俄羅斯牛肉粒配扁意粉($88) 好好食, 用牛肉粒配番茄仔煮成嘅意粉, 酸酸味味之中帶點肉汁, 配搭 sour cream 多一層creamy口感,加青椒絲更加清新。另外一款點了松露芝士野菜香蔥薄餅($78), 沒有肉類,適合素食的朋友。雖然是素食 ,但味道香濃。薄餅餡料有半溶的芝士, 大量的野菜,松露味十分突出。薄餅是類似手抓餅,十分香脆。既然我們點了啤酒,當然少不了佐酒小吃。 香辣脆薯角($48)惹味香脆。還點了法式焦糖燉蛋($48), 外表精緻, 焦糖面夠脆, 燉蛋香滑。

俄羅斯牛肉粒配扁意粉

俄羅斯牛肉粒配扁意粉
2020-07-19 54 瀏覽
約了好姊妹一聚好姊妹非常喜歡吃西餐選了在堅尼地城的一間西餐餐廳吃飯 這兒最出名的是他的石燒牛扒 和啤酒有一個二人套餐$628 我覺得性價比不錯 , 另外也有兩頁餐牌 有意粉 有小吃 有牛扒 選擇頗多呢!但是基於我們也不是太肚餓 所以就簡單叫了以下東西石上燒美國穀飼牛板腱 $178 上菜的時候有一塊石板 一份牛肉 和三小碟先放上蒜子油,石板受熱再放上牛扒燒,燒好了可以選擇吃自家制紅酒汁或海鹽我自己就喜歡加紅酒汁,味道清甜好吃 松露惹菌忌廉意粉 $118意粉味道十分之香配上溫泉蛋 另外每次意粉也掛滿醬汁 讓人忍不住一口接着一口!再試下兩杯手工啤酒LG youngmaster rye ale(較深色 )/ LG youngmaster pale ale酒精濃度不高 ,味道清新好喝,配上牛扒吃真是一絕!最後埋單差不多$200一位,性價比很高呢!
約了好姊妹一聚

好姊妹非常喜歡吃西餐
選了在堅尼地城的一間西餐餐廳吃飯
這兒最出名的是他的石燒牛扒 和啤酒

有一個二人套餐$628 我覺得性價比不錯 ,
另外也有兩頁餐牌 有意粉 有小吃 有牛扒 選擇頗多呢!

但是基於我們也不是太肚餓 所以就簡單叫了以下東西

石上燒美國穀飼牛板腱 $178

上菜的時候有一塊石板 一份牛肉 和三小碟

我自己就喜歡加紅酒汁,味道清甜好吃

松露惹菌忌廉意粉 $118

再試下兩杯手工啤酒

酒精濃度不高 ,味道清新好喝,配上牛扒吃真是一絕!

最後埋單差不多$200一位,性價比很高呢!

西環新開左間西餐廳,主打石上燒同手工啤🍻,而且環境唔錯,所以就同男朋友坐左去半戶外窗台位道Chill下😆。————————————————————石上燒美國穀飼牛板腱 10oz $178相信大家對石上燒都唔會陌生,牛板腱上枱前只有三成熟,隨後牛板腱既生熟度可以根據個人喜好掌控。-牛板腱燒至五成熟🥩,牛味非常香濃,筋位軟彈🤤;因為用上穀飼牛,所以肉質更軟腍✨,油脂分布亦會更平均。-非常欣賞呢道石上燒會用橄欖油蒜粒去燒💡,蒜油香氣濃郁,入口時牛板腱亦帶淡淡蒜味,幾特別🧄。醬汁有自家調製既紅酒汁同意大利海鹽,紅酒汁濃甜惹味🍷,不過因為牛板腱肉味濃厚😋,所以沾少少海鹽已經好足夠。————————————————————XO醬茄茸虎蝦帶子扁意粉 $138非常有驚喜既一道意粉🍝,大推‼️XO醬鹹鮮味十足,配茄茸鹹鹹甜甜好惹味🤩,扁意粉軟硬度適中,煮得入味掛汁,虎蝦爽彈,帶子連埋帶子裙邊好正💖!好好食呀~————————————————————手打陳年咸檸檬蘇打水 $32上枱時係無糖版本,可以更加試真啲陳年咸檸檬既味道🍋,入口鹹爽清新,如果想加糖漿都可以同店員講~———————————————————

石上燒美國穀飼牛板腱 10oz $178

XO醬茄茸虎蝦帶子扁意粉 $138
非常有驚喜既一道意粉🍝,大推‼️
XO醬鹹鮮味十足,配茄茸鹹鹹甜甜好惹味🤩,
扁意粉軟硬度適中,煮得入味掛汁,
虎蝦爽彈,帶子連埋帶子裙邊好正💖!
好好食呀~

手打陳年咸檸檬蘇打水 $32
手打鴛鴦檸檬綠茶 $28
鴛鴦檸檬夠新鮮,唔會有苦澀味✅,
入口清甜,唔錯。
————————————————————
呢間小店比到唔少驚喜我,絕對會再Encore✨!
今次胃唔太舒服所以無叫到,
下次一定會試埋佢地都幾出名既手工啤😇~
2020-07-13 43 瀏覽
堅尼地城是餓底極少踏足的區域,今晚來探朋友,吃間好的吧!看這間小店幾骨子,就試試。牛板腱這熱石牛扒令餓底跟朋友喜出望外!首先牛已煎至三成熟,切開了一塊塊,好方便,再來有特製蒜油,店員教落先在熱石塗上蒜油燒,不會痴底得嚟又有蒜味,牛扒塊不用燒好耐就已經食得,牛板腱肉質幾軟淋,容易嚼,沾海鹽/燒汁/加蒜頭食,好味喎!跟朋友慢慢燒,每塊都可以五成熟兼熱辣辣,之前食過既熱石牛扒,成日食到最後因為燒耐左而過熟,一唔係就係塊熱石好快唔熱又燒唔熟,總之狀況多多,今次呢間taproom既安排好太多,朋友已經話下次要帶老公來encore!XO醬茄蓉虎蝦帶子扁意粉哈哈,西餐廳竟然用XO醬炒意粉?估唔到又幾夾喎!XO醬同茄蓉一齊,味道一流,加上料足新鮮,掛晒啲味落意粉,餓底鯨吞大半碟🤣Pale Ale咁開心,啤啤佢啦,叫了果香味重的Pale ale,好清新,好夏天!店員無推介錯!

牛板腱

XO醬茄蓉虎蝦帶子扁意粉

Pale Ale

2020-07-11 34 瀏覽
炎炎夏日放假有咩做,熱辣辣唔想周圍去想一個人chill,最好就系搵間好坐又好食的cafe chill 番個晏就堅尼地城新開chill 爆cafe LG Room一定系個好選擇,炎炎夏日可以簡坐Bar 枱望住街外美景,食住美食hea 一個晏就,夫復何求<慢煮雞胸伴烤野菜伴荷蘭汁$88>Lunch set一百蚊有找幾抵食近排開始做gym 瘦身,要食黎D雞肉補祝下蛋白質先第一次食到一D老唔鞋的雞胸肉,啖啖都鎖得住雞汁,推介呢<有機蘋果錫蘭茶$15>食完美食,再配個靚茶就更加無得頂,淡淡蘋果味

<慢煮雞胸伴烤野菜伴荷蘭汁$88>
Lunch set一百蚊有找幾抵食
近排開始做gym 瘦身,要食黎D雞肉補祝下蛋白質先
第一次食到一D老唔鞋的雞胸肉,啖啖都鎖得住雞汁,推介呢

<有機蘋果錫蘭茶$15>
食完美食,再配個靚茶就更加無得頂,淡淡蘋果味

窗口位可以望住堅尼地城嘅石牆樹嘅小店🌳有手工啤、石燒牛扒、意粉、小食等等放工或者週末嚟嘆下都幾正. 《石上燒美國牛板腱🥩》$178上枱前將牛扒煎香左四邊 然後切件上碟店員我地用旁邊嘅蒜油塗係舊熱石 (粒蒜本身都好淋好甜😻)再將牛煎至自己喜歡嘅熟度 小編覺得5成熟剛剛好🤩 肉身keep到好腍肥肉同筋位都唔多👍🏻 完全冇咬唔開嘅情況牛肉味同油脂香就未算好突出 旁邊有海鹽同紅酒汁供調味除左牛板腱 仲有其他部位揀 .《溫泉蛋卡邦尼意粉🍝》係落左cream嘅carbonara 仲有煙肉碎每一條麵都掛到醬汁🤤 調味適中 撈埋溫泉蛋嘅蛋汁 更加香濃 係邪惡但啖啖都好滿足😍 .《LG Pale Ale》Made in Hong Kong🇭🇰係店員見我話鍾意果香重而推介的一聞落去已經超香果味 好夏日嘅感覺☀️入口完全冇苦澀味 偏淡 啱晒女仔飲唔飲酒都有好多其他選擇例如花茶檸檬茶等.《雙薯拼盤》薯角配番薯條🍟🍠上枱熱辣辣 一定係啱啱新鮮炸起 🔥 呢個冇得輸嘅組合 好滿足

窗口位可以望住堅尼地城嘅石牆樹嘅小店🌳
有手工啤、石燒牛扒、意粉、小食等等
放工或者週末嚟嘆下都幾正

《石上燒美國牛板腱🥩》$178
上枱前將牛扒煎香左四邊 然後切件上碟
店員我地用旁邊嘅蒜油塗係舊熱石
(粒蒜本身都好淋好甜😻)
再將牛煎至自己喜歡嘅熟度
小編覺得5成熟剛剛好🤩 肉身keep到好腍