2018-11-29
見d相都幾吸引,多數都係like多,尖沙咀區方便,打算一試。樓上cafe通常都中伏多,不過呢間算不過不失,唔難食,價錢算中下便宜之選。入座時間晚上9點半,食物上菜速度都算快,黎完一碟又一碟,可能已經無乜客。煙三文魚蟹子卡邦尼扁意粉賣相挺吸引,上菜第一眼以為是沙律,有食開卡邦尼意粉就知味道並非如此,蛋黃忌廉汁同蟹籽份量相比意粉多,較咸。香蒜白酒蘆筍日本和牛粒煮扁意粉和牛粒半生熟,咬不開都是筋,整個配搭很奇怪,味道非常清淡,而且太多黑椒。牛油果軟殼蟹漢堡配薯條薯條是翻炸的,吃下是沒口感和味道可言。軟殼蟹非常香脆,內有大量牛油果。黑松露雜菌忌廉芝士意大利飯辣肉腸薄餅醬汁雖收得不夠杰身,但飯粒軟硬適中,入口充滿黑松露味。薄餅是薄身脆片狀,令人驚喜。忌廉芝士磨菇釀雞翼雞翼外皮很脆,肉質嫩滑,餐前小食一流。小食拼盆有菠蘿雞翼、炸芝士、炸紫薯餅和炸蝦另外,必食推薦:芝士煙肉焗有機大蘑菇,香味撲鼻,食完一份想再叫多一份營業時間至11點,但10:10分已經話last-order,仲要店員用一般態度同我地講:「或者要揀快d喇,唔好諗咁耐,廚房要收!」另外,朋友叫左杯鹽啤酒倒落杯飲,飲到尾見到有隻昆蟲仔係杯
煙三文魚蟹子卡邦尼扁意粉
香蒜白酒蘆筍日本和牛粒煮扁意粉
和牛粒半生熟,咬不開都是筋,
整個配搭很奇怪,味道非常清淡,而且太多黑椒。
牛油果軟殼蟹漢堡配薯條
黑松露雜菌忌廉芝士意大利飯
辣肉腸薄餅
辣肉腸薄餅
醬汁雖收得不夠杰身,但飯粒軟硬適中,入口充滿黑松露味。
薄餅是薄身脆片狀,令人驚喜。
忌廉芝士磨菇釀雞翼
忌廉芝士磨菇釀雞翼
雞翼外皮很脆,肉質嫩滑,餐前小食一流。
小食拼盆
小食拼盆
有菠蘿雞翼、炸芝士、炸紫薯餅和炸蝦
另外,必食推薦:
芝士煙肉焗有機大蘑菇,
香味撲鼻,食完一份想再叫多一份
「或者要揀快d喇,唔好諗咁耐,廚房要收!」
另外,朋友叫左杯鹽啤酒倒落杯飲,飲到尾見到有隻昆蟲仔係杯入面 店員係後面聽到我地係到講係完全無反應,淨係想我地快d比完錢好讓他們埋數收工。