2018-11-29 97 瀏覽
見d相都幾吸引,多數都係like多,尖沙咀區方便,打算一試。樓上cafe通常都中伏多,不過呢間算不過不失,唔難食,價錢算中下便宜之選。入座時間晚上9點半,食物上菜速度都算快,黎完一碟又一碟,可能已經無乜客。煙三文魚蟹子卡邦尼扁意粉賣相挺吸引,上菜第一眼以為是沙律,有食開卡邦尼意粉就知味道並非如此,蛋黃忌廉汁同蟹籽份量相比意粉多,較咸。香蒜白酒蘆筍日本和牛粒煮扁意粉和牛粒半生熟,咬不開都是筋,整個配搭很奇怪,味道非常清淡,而且太多黑椒。牛油果軟殼蟹漢堡配薯條薯條是翻炸的,吃下是沒口感和味道可言。軟殼蟹非常香脆,內有大量牛油果。黑松露雜菌忌廉芝士意大利飯辣肉腸薄餅醬汁雖收得不夠杰身,但飯粒軟硬適中,入口充滿黑松露味。薄餅是薄身脆片狀,令人驚喜。忌廉芝士磨菇釀雞翼雞翼外皮很脆,肉質嫩滑,餐前小食一流。小食拼盆有菠蘿雞翼、炸芝士、炸紫薯餅和炸蝦另外,必食推薦:芝士煙肉焗有機大蘑菇,香味撲鼻,食完一份想再叫多一份營業時間至11點,但10:10分已經話last-order,仲要店員用一般態度同我地講:「或者要揀快d喇,唔好諗咁耐,廚房要收!」另外,朋友叫左杯鹽啤酒倒落杯飲,飲到尾見到有隻昆蟲仔係杯

煙三文魚蟹子卡邦尼扁意粉

香蒜白酒蘆筍日本和牛粒煮扁意粉

和牛粒半生熟,咬不開都是筋,
整個配搭很奇怪,味道非常清淡,而且太多黑椒。

牛油果軟殼蟹漢堡配薯條

黑松露雜菌忌廉芝士意大利飯
辣肉腸薄餅

醬汁雖收得不夠杰身,但飯粒軟硬適中,入口充滿黑松露味。
薄餅是薄身脆片狀,令人驚喜。

忌廉芝士磨菇釀雞翼

雞翼外皮很脆,肉質嫩滑,餐前小食一流。

小食拼盆
小食拼盆

有菠蘿雞翼、炸芝士、炸紫薯餅和炸蝦

另外,必食推薦:
芝士煙肉焗有機大蘑菇,
香味撲鼻,食完一份想再叫多一份

「或者要揀快d喇,唔好諗咁耐,廚房要收!」
另外,朋友叫左杯鹽啤酒倒落杯飲,飲到尾見到有隻昆蟲仔係杯入面 店員係後面聽到我地係到講係完全無反應,淨係想我地快d比完錢好讓他們埋數收工。
  • 芝士煙肉焗有機大蘑菇
  • 黑松露雜菌忌廉芝士意大利飯
2018-11-28 73 瀏覽
喺呢個尖沙咀呢鬧市之中嘅樓上鋪,竟然有間咁出色嘅地方係估唔到囉……嗰度係好舒服,係消磨一個下午茶好地方芝士煙肉焗蘑菇大大隻,咬落去係好軟熟, 好多水份,呢個真係值得一試你要比分……我真係要比個99分佢囉……超級好味軟殼蟹芝士白汁意粉超級好味,軟殼蟹外脆內軟, 脆卜卜, 白汁帶有芝士香味,但係感覺一啲都唔 炸魚薯條 好大份,食完之後超級滿足,啱曬我呢個大胃王,超值抵食即叫即炸熱辣辣,魚柳脆漿夠薄,肉質依然嫩滑洛神花茶用上新鮮嘅洛神花,我哋食咗咁多煎炸油膩嘅食物, 最啱就係飲番杯落神花茶可以去除油膩感,味道酸酸甜甜好開胃最驚喜呢度有個書架,擺左一些旅遊書, 一邊吃美食一邊睇旅遊書, 感覺非常優閒又寫意,在這裏可以消磨一個下晝 餐廳亦有提供室外位置用餐,尤其是呢啲涼涼哋嘅天氣坐室外確實不錯,可以睇著街景 吸下新鮮空氣室內亦有座位用餐,牆上掛咗好多好有特色嘅壁畫,感覺簡單又溫馨,在這裏用餐完全冇焗促感

嗰度係好舒服,係消磨一個下午茶好地方

你要比分……我真係要比個99分佢囉……超級好味

即叫即炸熱辣辣,魚柳脆漿夠薄,肉質依然嫩滑

1K
2018-11-28 63 瀏覽
上星期五放工就同好姊妹去尖沙咀寶勒巷傾下計食下飯,我哋就上openrice search 餐廳,就畀我哋搵到 layback cafe & bar,睇下 openrice裏面介紹啲環境好舒適, 應該都好適合傾計就食飯嘅地方。我哋就去到餐廳時見到都有少女姊妹團, 斯斯文文一邊傾一邊食。我哋梗係唔執輸,打開餐牌裡面有好多款式選擇,今次軟殼蟹王上身, 我哋叫咗 明太子炸軟殼蟹忌廉芝士意大利粉及牛油果軟殼蟹漢堡配薯條,來一個完全軟殼蟹之夜。明太子炸軟殼蟹忌廉芝士意大利粉, 明太子及芝士比例適中, 軟殼蟹炸粉很薄,而且香脆可口, 意粉彈牙,價錢合理。至於牛油果軟殼蟹漢堡配薯條, 牛油果剛剛熟味道超正, 軟殼蟹仲好大隻, 成個漢堡都好巨型, 根本冇辦法可以用口一次過食曬, 唯有分開食但係未到依然很好。跟住我仲好浪漫地兩個share一個玫瑰茶,飲食開心,傾得愉快。

• 牛油果軟殼蟹漢堡配薯條
2018-11-26 454 瀏覽
放工約咗個朋友去尖沙咀食飯,見到依家cafe,cafe 地方小小而且唔太多人,抱住試心態,點知好有驚喜!可惜當日落雨如果唔係坐戶外吹吹水都幾好😉蜜桃果茶($58)估唔到好香蜜桃味,酸酸的,好清新開胃🤩芝士煙肉焗大蘑菇($68)我想講依個係必食必食必食的👍🏻👍🏻👍🏻有Portobello、Sharp Cheddar、Mozzarella🧀洋蔥丶煙肉🥓,一睇依個陣容就知一定好食啦😋一切開,多汁到湧出嚟,好 juicy 🤩芝士煙肉蘑菇焗薯皮($58) 其實都好好味,但有點兒乾身,我都係偏愛大蘑菇多啲😜黑松露雜菌忌廉芝士意大利飯($118) 眼見黑松露不多但出奇地好香濃松露,忌廉好creamy包住粒粒意大利飯😋都係啦,記得share嚟食,咁可以食多啲其他嘢嘛芝士焗紐西蘭青口($88) 青口非常大隻,加埋芝士咁多金黃色有拉絲效果,好惹味依間餐廳服務好好、嘢食亦都超好,又多一個食飯好選擇

蜜桃果茶($58)估唔到好香蜜桃味,酸酸的,好清新開胃🤩

依間餐廳服務好好、嘢食亦都超好,又多一個食飯好選擇
  • 芝士煙肉焗有機大蘑菇
2018-11-21 1531 瀏覽
Layback Cafe & Bar (尖沙咀) - 樓上Cafe ☕️•樓上Cafe是朋友聚會的好地方,但食物質素往往有待改善,要找一間高質的樓上Cafe真的不容易🥺。無意間被我發現了這間高質的樓上Cafe🥰。-星期二晚上竟然客似雲來,座無虛席😯。眼見大多客人也有預先訂座的。-店鋪比想像中大,有室內及室外的座位。•1️⃣ 英式炸魚配黑松露薯條 $108👍 炸魚 — 外皮很脆,肉質很滑,不會覺得很厚粉。炸魚用了香草調味,就算不點任何醬汁也很美味🤤。不得不提的是這個看似平平無奇的白松露醬汁,松露味非常香,不論是配以炸魚或薯條🍟一起吃,也完全提昇了食物的原味道,令人食指大動。只可惜醬汁太少,如要添加醬汁,要另外加錢😭。-強烈推薦大家試這道菜!😍-2️⃣ 小食拼盤 $118有菠蘿雞翼🍍、炸芝士🧀、炸紫薯餅和炸蝦🍤。-菠蘿雞翼很新奇有趣,雞翼中釀了一塊菠蘿🍍,肉質很軟滑,配上酸酸甜甜的菠蘿,不錯不錯👍。-炸芝士:本以為是提絲芝士,一咬下去才發現是軟滑芝士,一點也不覺得膩,正🤣。-紫薯餅:共3件,紫薯餡很Creamy,不過吃一件便會很膩(可能是紫薯的原故,很飽肚🤔)3️⃣ 士多啤梨啤梨鮮打紅茶 $52😍賣相很

店鋪比想像中大,有室內及室外的座位。

1️⃣ 英式炸魚配黑松露薯條 $108

強烈推薦大家試這道菜!😍
2️⃣ 小食拼盤 $118

有菠蘿雞翼🍍、炸芝士🧀、炸紫薯餅和炸蝦🍤。

3️⃣ 士多啤梨啤梨鮮打紅茶 $52

😍賣相很少女。
😋士多啤梨🍓、啤梨🍐和玫瑰🌹的組合,意想不到地夾,味道很清新,玫瑰味很突出。
喝到啖啖的果肉。但由於飲管太幼,果肉經常卡在飲管中間。喝到底時,更剩下了不少果肉😢。
4️⃣朱古力奶(熱)🍫🥛 $42

原本點了玫瑰朱古力奶🌹,喝了幾口後發現完全沒有玫瑰味,一問之下,原來店員聽錯了朱古力奶😂,唯有將錯就錯。

朱古力奶很適合冬天喝,「暖粒粒」。朱古力味香濃,甜度適中。

⚠️ 由於店鋪人手有限,下單和上菜也要耐心等候,不過個人認為絕對值得等,因為食物味道真的有驚喜。

回頭指數:9/10(高質樓上Cafe,強烈推介炸魚薯條和士多啤梨啤梨鮮打紅茶。)
  • 英式炸魚配黑松露薯條
  • 士多啤梨玫瑰鮮打紅茶
2018-11-19 936 瀏覽
[周末tea-tea]難得放假輕鬆,去行街shopping 之餘,行到攰,緊係休息一下,於是帶友人去tea一tea這間cafe之前朋友介紹,因為「就腳」又唔做等位,所以趁下午茶時間,一於上來坐下傾下計。有室內,也有室外位置,天空好坐出面都是不錯的選擇室內裝修也不錯,背景音樂也很好聽。地方好舒服,菜單也有不少的選擇我同友人分別點了一杯葡萄柚啤酒(右)和荔枝啤梨鮮打綠茶(左)啤酒的麥味並不重,適合女孩子飲。配啤酒當然不少得小食:芝士煙肉蘑菇薯皮 $58煙肉同芝士很夾,薯皮也不錯。因為我未食午餐的關係,所以點了一份自家製南瓜汁天婦羅蝦什錦意大利飯。$118。南瓜汁很濃,炸蝦很香脆,如以午餐而言有點貴雞翼燒得很香~~嫩滑的雞,確實不錯配啤酒一流來一個大合照最後當然唔少得甜品法式焦糖燉蛋$58蛋味很香,值得一試!
[周末tea-tea]

有室內,也有室外位置,天空好坐出面都是不錯的選擇

室內裝修也不錯,背景音樂也很好聽。

地方好舒服,菜單也有不少的選擇

我同友人分別點了一杯
葡萄柚啤酒(右)和荔枝啤梨鮮打綠茶(左)

啤酒的麥味並不重,適合女孩子飲。

配啤酒當然不少得小食:

芝士煙肉蘑菇薯皮 $58

$118。南瓜汁很濃,炸蝦很香脆,如以午餐而言有點貴

雞翼燒得很香~~

嫩滑的雞,確實不錯
配啤酒一流

來一個大合照

最後當然唔少得甜品
法式焦糖燉蛋$58
蛋味很香,值得一試!
2018-10-14
下午茶
  • 黑松露忌廉什菌扁意粉
2018-11-17 46 瀏覽
今日相約好耐冇見嘅朋友食飯,想搵間餐廳可以慢慢傾計,又坐得舒服。結果就搵到呢一間位於尖沙咀嘅樓上cafe~店員安排左我哋坐室外,咁啱而家秋天,吹着微微涼風食嘢非常有feel🤩 我同朋友分別嗌咗兩個main course兩款小食,分量唔算好少👍🏼呢碟明太子炸軟殼蟹忌廉扁意粉賣相非常精緻,喺意粉上放咗原隻軟殼蟹,軟殼蟹炸得香脆,再將明太子撈落忌廉意粉度食係完美嘅配搭,味道唔會過鹹,不錯🍝呢碟係自家製南瓜汁天婦羅蝦什菌意大利飯~聽個名咁長都知應該唔小野🤪顏色非常鮮艷,意大利飯浸住喺濃濃嘅南瓜汁裏面,濃稠度就好似飲緊南瓜湯咁🤣返上面嘅天婦羅蝦非常新鮮,食落彈牙之餘,外層炸得非常鬆脆,好食!另外呢個蒜蓉芝士焗紐西蘭青口都不得不嗌!熱力將面層嘅芝士完全溶化,滲入青口到,食嘅時候仲會有拉絲效果🤩青口非常大隻,食完我同朋友都好想嗌多碟添~最後仲有呢一盤小食,上面有一口芝士、炸紫薯、天婦羅蝦同埋雞翼。呢間餐廳嘅炸物真係做得不錯,每樣食物都鬆脆,點埋側邊嘅沙律醬同埋茄汁就更有層次~食物質素同埋環境都非常加分,下次會再同朋友嚟個敘舊😝

食物質素同埋環境都非常加分,下次會再同朋友嚟個敘舊😝
2018-11-13 45 瀏覽
黎到加連威老道既哩間cafe,見到有露天位置,但我怕熱,所以無出到去!同個朋友share左個大蝦南瓜意大利飯,好creamy,甜甜地,質感唔錯,大蝦都係即炸釀雞翼都好好味,啖啖肉,外皮好香脆薯皮個餡料好足料,有煙肉蘑菇,但焗得唔夠,個薯皮唔熱,同店家反映左,都好有禮貌同我地換過叫左一枝西柚啤酒,另一杯係荔枝啤梨特飲,啤酒無乜特別,無乜西柚味,特飲唔錯,唔會太甜最後叫左個焦點燉蛋,正正常常,蛋都算滑,唔會太甜

釀雞翼都好好味,啖啖肉,外皮好香脆

最後叫左個焦點燉蛋,正正常常,蛋都算滑,唔會太甜

2018-10-14
下午茶
2018-11-11 126 瀏覽
今日去佐間cafe食dinner😍 環境好清幽而且感覺好舒服 都好多人黎gathering! 佢仲有室外可以坐,岩晒依家涼涼地既天氣😍.明太子炸軟殼蟹忌廉扁意粉 $128意粉都份量好足,啖啖都充滿醬汁好juicy,明太子好貼心咁擺咗一邊,可以根據自己嘅喜好黎搭配。軟殼蟹都算幾大隻同尚算鬆脆😚.英式炸魚配黑松露薯條 $108炸魚有兩大條😍 同埋唔會話落得好多炸粉而且一咬就食到!仲可以落少少檸檬黎調味。薯條都比佐好多🤤 雖然話係黑松露薯條但係佢都有提供埋茄汁,等味道唔洗咁單調😚 而且個黑松露醬真係好好味同埋俾咗好大兜,一啲都唔使機會未食完已經點晒!.玫瑰果茶 $58同一般花茶一樣會座熱佐慢慢飲,啱晒gathering同朋友傾計嘅時候嗌😚 仲有呃like一流。味道偏淡,但依然保留左玫瑰嘅花香😍 仲有陣陣嘅士多啤梨味.Here comes the sun (strawberry) $88見佢有好多特色既cocktail 就嗌佐黎試😚 外觀整得好靚,佢整到好似沙冰咁完全覺得有好重嘅酒味,士多啤梨都好濃!啱晒啲唔係幾鍾意飲酒但又想試吓既朋友.總結,我覺得算係一間有誠意嘅小店👍🏻 環境真係好適合ga

明太子炸軟殼蟹忌廉扁意粉 $128

英式炸魚配黑松露薯條 $108

玫瑰果茶 $58
玫瑰果茶

總結,我覺得算係一間有誠意嘅小店👍🏻 環境真係好適合gathering,而且食物嘅份量都好足夠同有水凖!下次應該都會帶埋其他朋友嚟試吓再慢慢談下心😚
2018-11-11 36 瀏覽
今日約左朋友放工後係尖咀食飯,經朋友介紹原來有間隱世樓上cafe, 仲有露台,環境好舒服門口有Halloween 裝飾我同朋友揀左坐露台,唔熱又幾舒服叫左兩個mains, 仲加左個餐湯,香濃既粟米味,好飲黑松露芝士忌廉飯,上面有香濃芝士,好creamy, 好好味明太子軟殼蟹意粉漏左單,所以較遲上,不過新鮮炸好,香口鬆脆餐飲叫左蜜桃紅茶&洋甘菊茶,前者味道酸酸的,後者有淡淡香味每人平均二百蚊,不算昂貴,係傾計好地方
門口有Halloween 裝飾
我同朋友揀左坐露台,唔熱又幾舒服
叫左兩個mains, 仲加左個餐湯,香濃既粟米味,好飲

黑松露芝士忌廉飯,上面有香濃芝士,好creamy, 好好味
明太子軟殼蟹意粉漏左單,所以較遲上,不過新鮮炸好,香口鬆脆
餐飲叫左蜜桃紅茶&洋甘菊茶,前者味道酸酸的,後者有淡淡香味

每人平均二百蚊,不算昂貴,係傾計好地方
2018-11-05 48 瀏覽
又同朋友出去食嘢~想搵間傾吓計,唔會比人趕走cafe就最適合不過~上網見有人推介呢間~無book位,就咁上去~咁啱又有位喎~環境都唔錯,有分室內同室外~我哋被安排室內坐~都好吖,有冷氣嘛~睇完menu之後~我都係揀咗我最愛嘅菌類~黑松露什箘忌廉芝士意大利飯~好多忌廉汁,好重箘味得嚟又食到啲芝士味~啲意大利飯又唔太硬,啱晒我~另外叫咗 明太子炸軟殼蟹忌廉扁意粉又幾好食喎~軟殼蟹好脆~我本身唔太好扁意粉嗰啲~因為覺得佢點煮都唔入味~但嗰個扁意粉又幾入味喎~撈勻咗啲明太子之後,每啖都有明太子~好好味~我近排戀上玫瑰味嘅嘢~任何有玫瑰味嘅嘢都會叫嚟試~見呢度有玫瑰牛奶~即刻叫嚟飲~玫瑰真係無敵,襯乜都好好味~朋友就叫咗 OREO朱古力沙冰建議要飲咗3份一先好傾計~唔係啲沙冰溶咗會滿瀉~
又同朋友出去食嘢~想搵間傾吓計,唔會比人趕走
cafe就最適合不過~上網見有人推介呢間~
無book位,就咁上去~咁啱又有位喎~
環境都唔錯,有分室內同室外~
我哋被安排室內坐~都好吖,有冷氣嘛~

睇完menu之後~我都係揀咗我最愛嘅菌類~
黑松露什箘忌廉芝士意大利飯~

好多忌廉汁,好重箘味得嚟又食到啲芝士味~
啲意大利飯又唔太硬,啱晒我~

另外叫咗 明太子炸軟殼蟹忌廉扁意粉

又幾好食喎~軟殼蟹好脆~
我本身唔太好扁意粉嗰啲~
因為覺得佢點煮都唔入味~
但嗰個扁意粉又幾入味喎~撈勻咗啲明太子之後,
每啖都有明太子~好好味~

我近排戀上玫瑰味嘅嘢~
任何有玫瑰味嘅嘢都會叫嚟試~
見呢度有玫瑰牛奶~即刻叫嚟飲~
玫瑰真係無敵,襯乜都好好味~

朋友就叫咗 OREO朱古力沙冰

建議要飲咗3份一先好傾計~
唔係啲沙冰溶咗會滿瀉~
  • 黑松露忌廉什菌扁意粉
2018-11-01 50 瀏覽
萬聖節黎左呢間上樓 Cafe 食晚飯。為左迎合萬聖節, 餐廳都有花心思去佈置一下。餐廳有室內同戶外座位。戶外座位非常開揚, 好適合一大班人 Gathering 餐牌上食物款式都幾多, Main Course 可以加錢跟餐湯 & 飲品。黑松露粟米忌廉湯粟米打成蓉, 飲落去啖啖都有濃厚嘅黑松露 & 粟米味道。煙三文魚蟹籽卡邦尼扁意粉煙三文魚份量夠多, 扁意粉沾滿晒卡邦尼白汁, 非常 Creamy, 意粉嘅質感比較有嚼勁, 加上大量蟹籽, 令口感更加豐富。芝士煙肉焗有機大蘑菇菇身非常肥大, 焗完仍然保持到 Juicy 嘅感覺, 一切開蘑菇汁漏晒出嚟。 將芝士 & 煙肉鋪喺蘑菇面一齊焗, 味道真係冇得輸, 絕對係必點嘅小食。
萬聖節黎左呢間上樓 Cafe 食晚飯。

為左迎合萬聖節, 餐廳都有花心思去佈置一下。

餐廳有室內同戶外座位。

戶外座位非常開揚, 好適合一大班人 Gathering

黑松露粟米忌廉湯
粟米打成蓉, 飲落去啖啖都有濃厚嘅黑松露 & 粟米味道。

2018-10-31
2018-11-01 1124 瀏覽
上樓 Café 雖然唔似得大商場咁五光十色,但上樓相對租平,用較平價錢食到好嘢的機會相對較大。今晚呢間 Café 就係一個好例子。芝士煙肉焗有機大蘑菇新鮮 Portobello、Sharp Cheddar、Mozzarella、煙肉…. 會有理由唔好食嗎? ?煙三文魚蟹籽卡邦尼扁意粉意粉做到 Al Dente, 蛋黃忌廉汁好香濃、好Creamy, 加上煙三文魚嘅鹹香、蟹籽口感,好食!但略嫌份量有點少。英式炸魚配黑松露薯條外層粉漿做到酥脆又鬆化。魚肉足夠厚身。如果用黑松露 Mayonnaise 代替直接將黑松露放在炸薯條上會更加好。蘋果啤梨鮮打綠茶用新鮮蘋果製作,並不是用現成蘋果汁,很好! Café 提供室外位置,適合吸煙人士。

蘋果啤梨鮮打綠茶
用新鮮蘋果製作,並不是用現成蘋果汁,很好!
蘋果啤梨鮮打綠茶

Café 提供室外位置,適合吸煙人士。

2018-10-31
2018-10-23 153 瀏覽
星期六晚去食,唔算太多人,有得揀坐室內或室外,我哋揀咗室內。環境幾舒服,唔太嘈,野食都幾好味,係同朋友聚會談心嘅好選擇!😎·🔸 是日餐湯 - 粟米蘑菇湯($25)8/10以為係隻碟大但份量少嘅蘑菇湯,估佢唔到咁足料咁creamy,一d都唔水,而且蘑菇🍄味香濃,好多粟米粒🌽,唔錯!·🔸 明太子炸軟殼蟹忌廉扁意粉($128)9/10軟殼蟹🦀炸得外脆內軟,朋友都話好味,大大舊蟹啖啖肉,出色!明太子嘅份量都幾多,撈埋扁意粉一齊食,好味道!😍·🔸 香蒜白酒露荀日本和牛粒燴扁意粉($128)8.5/10作為「牛魔王😈」嘅我,如果menu有牛,而朋友又唔洗戒口的話,我多數都會揀食牛,今次都唔例外!和牛粒🐂好腍好入味,意粉索晒d汁,好入味!·🔸 芝士煙肉焗有機大蘑菇($68)9/10芝士控表示大滿足!超級juicy嘅蘑菇🍄,用刀切開,好多汁漏出嚟,一d都唔乾!芝士🧀煙肉🥓味好香,正!😍·🔸 法式焦糖燉蛋($58 + 寫字$10)9/10用嚟同好朋友慶祝生日🎂嘅甜品,賣相靚,味道唔錯。店員好識做,我冇特別俾signal,2位店員都識喺適當嘅時候偷偷送上甜品,仲好歡愉咁為我朋友唱生日歌🎶,值得加許嘅窩心服
🔸 是日餐湯 - 粟米蘑菇湯($25)8/10

🔸 明太子炸軟殼蟹忌廉扁意粉($128)9/10

🔸 香蒜白酒露荀日本和牛粒燴扁意粉($128)8.5/10
香蒜白酒露荀日本和牛粒燴扁意粉

🔸 芝士煙肉焗有機大蘑菇($68)9/10

🔸 法式焦糖燉蛋($58 + 寫字$10)9/10
用嚟同好朋友慶祝生日🎂嘅甜品,賣相靚,味道唔錯。店員好識做,我冇特別俾signal,2位店員都識喺適當嘅時候偷偷送上甜品,仲好歡愉咁為我朋友唱生日歌🎶,值得加許嘅窩心服務!👍🏻

🔸 熱玫瑰牛奶🌹🥛($42)9/10
由細到大都鍾意飲奶,基本上每日一杯。呢杯熱玫瑰牛奶,奶味夠,唔會被玫瑰味蓋過,熱熱地飲落好舒服,啱晒涼涼地嘅天氣!🍂
熱玫瑰牛奶
慶祝紀念
生日
香蒜白酒露荀日本和牛粒燴扁意粉
2018-10-19 88 瀏覽
每次同啲朋友約出街就指定要去cafe,因為夠靜又夠舒服,嘢可以慢慢食又可以慢慢坐嚟傾計,今次揀咗去尖沙咀一間樓上cafe,又有酒飲又有得chill下。份menu都設計得好靚,簡簡單單令人睇落好舒服。士多啤梨紅茶 士多啤梨味唔假唔藥水味,仲食到有少少籽係入面,證明真材實料用新鮮士多啤梨打出嚟,紅茶唔會苦澀 飲落好順口,士多啤梨嘅甜味帶出淡淡茶香。Mojito依個係朋友嗌嘅,因為我唔飲得酒所以無試到,朋友就話唔錯 酒味唔重 檸檬味好清新酸酸甜甜又帶有酒精味 唔係好飲得嘅朋友都可以試下。餐湯係粟米忌廉湯,粟米粒非常多 好郁濃杰身。黑松露什菌芝士意大利飯,意大利飯粒煮得軟硬適中唔會過淋,醬汁收得夠杰身同creamy,啖啖入口都充滿黑松露味 超級香口。大家估唔估到依碟係咩嚟㗎呢?佢係四川黑糖單骨雞翼,雞翼皮脆肉嫩又多汁,剪開咗單骨更容易入口食得夠過癮,醬汁甜得嚟帶麻辣香 真係好令人上癮。士多啤梨芝士蛋糕,質感好軟滑有士多啤梨肉,芝士味唔會太過濃烈,酸酸甜甜咁 岩岩好唔會太膩。焦糖燉蛋嘅焦糖面燒得好均勻,燉蛋好滑唔會過熟,仲好香濃雲呢拿味,一個人食都唔會覺得好膩。
每次同啲朋友約出街就指定要去cafe,
因為夠靜又夠舒服,
嘢可以慢慢食又可以慢慢坐嚟傾計,
今次揀咗去尖沙咀一間樓上cafe,
又有酒飲又有得chill下。

份menu都設計得好靚,
簡簡單單令人睇落好舒服。

士多啤梨紅茶 士多啤梨味唔假唔藥水味,
仲食到有少少籽係入面,
證明真材實料用新鮮士多啤梨打出嚟,
紅茶唔會苦澀 飲落好順口,
士多啤梨嘅甜味帶出淡淡茶香。

Mojito依個係朋友嗌嘅,
因為我唔飲得酒所以無試到,
朋友就話唔錯 酒味唔重 檸檬味好清新
酸酸甜甜又帶有酒精味
唔係好飲得嘅朋友都可以試下。

餐湯係粟米忌廉湯,
粟米粒非常多 好郁濃杰身。

黑松露什菌芝士意大利飯,
意大利飯粒煮得軟硬適中唔會過淋,
醬汁收得夠杰身同creamy,
啖啖入口都充滿黑松露味 超級香口。

大家估唔估到依碟係咩嚟㗎呢?

佢係四川黑糖單骨雞翼,
雞翼皮脆肉嫩又多汁,
剪開咗單骨更容易入口食得夠過癮,
醬汁甜得嚟帶麻辣香 真係好令人上癮。

士多啤梨芝士蛋糕,
質感好軟滑有士多啤梨肉,
芝士味唔會太過濃烈,
酸酸甜甜咁 岩岩好唔會太膩。

焦糖燉蛋嘅焦糖面燒得好均勻,
燉蛋好滑唔會過熟,
仲好香濃雲呢拿味,
一個人食都唔會覺得好膩。

2018-09-03