2018-11-28
上星期五放工就同好姊妹去尖沙咀寶勒巷傾下計食下飯,我哋就上openrice search 餐廳,就畀我哋搵到 layback cafe & bar,睇下 openrice裏面介紹啲環境好舒適, 應該都好適合傾計就食飯嘅地方。我哋就去到餐廳時見到都有少女姊妹團, 斯斯文文一邊傾一邊食。我哋梗係唔執輸,打開餐牌裡面有好多款式選擇,今次軟殼蟹王上身, 我哋叫咗 明太子炸軟殼蟹忌廉芝士意大利粉及牛油果軟殼蟹漢堡配薯條,來一個完全軟殼蟹之夜。明太子炸軟殼蟹忌廉芝士意大利粉, 明太子及芝士比例適中, 軟殼蟹炸粉很薄,而且香脆可口, 意粉彈牙,價錢合理。至於牛油果軟殼蟹漢堡配薯條, 牛油果剛剛熟味道超正, 軟殼蟹仲好大隻, 成個漢堡都好巨型, 根本冇辦法可以用口一次過食曬, 唯有分開食但係未到依然很好。跟住我仲好浪漫地兩個share一個玫瑰茶,飲食開心,傾得愉快。