2025-08-01
放假當然要食個好啲既brunch獎勵自己啦🤭🤭我地嗌左個set有:1. SERIOLE鮮嫩嘅鰤魚經柑橘醃製,帶微微嘅酸味,配上刁草油作簡單調味,作為開胃菜非常合適2. LANGOUSTINE小龍蝦肉質鮮嫩,比起龍蝦更鮮甜,配搭爽脆嘅沙律菜、青瓜、西芹同埋牛油果,醬汁配上微辣嘅cocktail sauce,惹味開胃3. OMELETTE 奄列使用疏乎厘方法烹調,口感輕盈蓬鬆,食落十分creamy,搭配來自瑞士Alplage地區的優質Gruyère芝士,味道濃郁而不太羶4. SHARING MAIN - POULET JAUNE🍗烤雞使用本地三雞黃雞,油香豐富,雞皮烤得香脆唔油膩,而且烤雞用上大量香料去烤製,上菜時已經聞到好惹味嘅香草味,搭配用三黃雞雞油同昆布烹煮嘅日本越光米,作為主食非常滿足😋5. DESSERTS - PATISSERIE甜品有幾好幾款可以選擇,我哋揀咗檸檬撻同埋Saint-Honoré🤤檸檬撻酸味啱啱好,食落酸味比起甜味突出好多,非常refreshing,啱晒食完烤雞之後食。Saint-Honoré脆皮焦糖泡芙嘅焦香味好濃,配上香滑嘅雲呢拿吉士同埋酥皮餅底,味
我地嗌左個set有:
1. SERIOLE
2. LANGOUSTINE
3. OMELETTE
5. DESSERTS - PATISSERIE
Saint-Honoré
脆皮焦糖泡芙嘅焦香味好濃,配上香滑嘅雲呢拿吉士同埋酥皮餅底,味道同口感都好有層次😋
飲品嗌咗non-alcoholic 嘅Berry Good Beets,由各種莓汁mix埋,有Raspberries, blackberries同blueberries,莓味清新冇藥水味,加上少量beetroot同black pepper作調味,入口會有微微嘅刺激感🍹