2021-09-17
Laom Kaffe台北燉牛肉意粉雞肉番茄鷹嘴豆三明治法式吐司麻糬.百香果.布朗尼莓莓乳酪燕麥奶搖價錢💲: $98/ $88/ $158/ $48好味程度😋: 4/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 4.5/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 4/5-講到cafe,樂感都算幾出名的一間,同埋真係好多人去!不過佢地係牛頭角同觀塘的鋪都好大間,可以容納好多人。我見到有人什至可以帶電腦來做嘢,係間可以坐得耐的cafe🤩-🆗台北燉牛肉意粉。其實係一個大量肉醬的意粉,不過佢地的醬汁係麻辣味,麻>辣☺️ 每一條煮得啱啱好的意粉都被好多醬包住,幾惹味。上面鋪左大概6塊的薄牛肉,油脂感比較重但幾嫩😛 整體呢個意粉有d太油膩,食到底見到一層油浸住🥺 雖然味道幾惹味。-✅雞肉番茄鷹嘴豆三明治。呢個比想像有驚喜!一塊厚得來唔會過硬的sourdough上面先搽一層鷹嘴豆泥,再鋪滿好多雞胸肉😚 雞胸肉用香草醃過再煎,幾嫩滑🥰仲有好多小番茄,同面頭的芝士粉,夾埋一齊食完全冇想像咁dry,飽足感都好夠😉 隔離就有小小正常的沙律菜。-❌法式吐司麻糬.百香果.布朗尼。諗住呢個可以幾個人share就叫左。法式吐司浸得太
台北燉牛肉意粉
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 4.5/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 4/5
❌法式吐司麻糬.百香果.布朗尼。諗住呢個可以幾個人share就叫左。法式吐司浸得太多蛋漿太軟,食多幾啖好漏。。佢就好似一舊索滿奶同雞蛋的海綿🥶 入面的麻糬係一粒粒,係軟糯唔係煙韌的🤔 隔離的百香果雪芭好清新,中和返個吐司的甜味!最底仲有一舊brownie,不過偏硬😐 呢個除非你好頂得順好甜同好膩的甜品,如果唔係我唔建議叫。
✅莓莓乳酪燕麥奶搖。莓味十足,用上燕麥奶都比較健康。放得來都唔會有變好水的情況😌
主食好食過個甜品,下次一定要試試佢啲蛋糕🥳環境舒服,回訪率幾高😬