2024-03-14 47 瀏覽
望海景又夢幻粉色與金色既裝飾,見到就係好心動~入面仲有專設打卡凳,係女仔鍾意既少女粉啊~整個店環境闊落,重點係望住海景,真係好正~My FairLady Tea冬蔭鮮蝦碎蛋卷有酸酸辣辣既碎蛋卷第一次嘗試,泰唔錯啦香脆雞肉棒 配香辣蛋黄醬脆辣蛋黃醬搭配炸至香脆嫩口雞肉棒好正巴馬火腿芝士三文治充分鹹香風味既火腿中加上奶酪,增添濃郁的奶香和綿密的口感。青咖哩雞酥盒酥盒外層酥脆,而入面係香氣四溢既青咖哩雞肉餡料,口感相當豐富。咖啡啫喱泰式奶茶慕絲抔順滑質地既泰式奶茶慕絲,再到濃郁咖啡香氣又柔軟既口感,整個口感相撞好出色。紐約芝士餅芝士濃郁而餅底相當鬆軟,好輕易係舌頭上融化。特濃抹茶卷蛋濃濃抹茶出色又有綿密蛋卷口感。白朱古力覆盆子馬卡龍酸酸甜甜馬卡龍係我最愛啊原味英式鬆餅 配 菠蘿青檸果醬 及 奶油忌廉搭配兩種醬又多一個口感,原味鬆餅最同奶油忌廉最搭配班蘭英式鬆餅 配 菠蘿青檸果醬 及 奶油忌廉多咗斑斕嘅香氣再搭配啲醬一流啊凍蝶豆花茶健康無會太甜飲落去冇負擔玫瑰泰奶茶有泰味既玫瑰奶茶係清爽又唔甜膩。
整個店環境闊落,重點係望住海景,真係好正~

My FairLady Tea

冬蔭鮮蝦碎蛋卷
有酸酸辣辣既碎蛋卷第一次嘗試,泰唔錯啦

香脆雞肉棒 配香辣蛋黄醬
脆辣蛋黃醬搭配炸至香脆嫩口雞肉棒好正

巴馬火腿芝士三文治
充分鹹香風味既火腿中加上奶酪,增添濃郁的奶香和綿密的口感。

青咖哩雞酥盒

咖啡啫喱泰式奶茶慕絲抔

紐約芝士餅
芝士濃郁而餅底相當鬆軟,好輕易係舌頭上融化。

特濃抹茶卷蛋
濃濃抹茶出色又有綿密蛋卷口感。

白朱古力覆盆子馬卡龍
酸酸甜甜馬卡龍係我最愛啊

原味英式鬆餅 配 菠蘿青檸果醬 及 奶油忌廉
搭配兩種醬又多一個口感,原味鬆餅最同奶油忌廉最搭配

班蘭英式鬆餅 配 菠蘿青檸果醬 及 奶油忌廉
多咗斑斕嘅香氣再搭配啲醬一流啊

凍蝶豆花茶
健康無會太甜飲落去冇負擔

玫瑰泰奶茶
有泰味既玫瑰奶茶係清爽又唔甜膩。
2024-03-14 47 瀏覽
Lady Nara • 尖東海景閨蜜打卡泰式之旅兩個女仔行尖沙咀仲可以做啲咩,行到攰左梗係揀間可以打到卡嘅餐廳食好嘢啦!呢度我嚟嗰幾次,今次就同識飲識食嘅閨蜜去呢個靚靚嘅千秋位打卡。餐廳安排咗呢個圓檯俾我哋。Snack $15 🥠呢隻例牌嘅月亮蝦餅感覺,一入嚟就有既小食。泰式椒子蜆煲 $218 🌶️🍲個湯有椰子,有蜆肉嘅鮮味,又有椰子嘅甜味。食落好有驚喜。湯入面嗰啲蘑菇都幾新鮮,蜆肉好大隻,正常味道,又鮮甜多肉。泰式東北小食拼盤 $168 🥬🥓🌶️朋友想試吓新嘢,我懷念去清邁旅行嘅時間,所以我哋就點咗啲泰北嘅小食,有大大塊嘅生菜,連埋三種唔同嘅豬肉。有調好味嘅豬肉碎、有豬肉腸、仲有仲有豬肉丸。呢三種肉類小食,可以淋一啲冬陰功醬食。用生菜包住食更加好味。生菜嘅鮮味可以好巧妙咁樣平衡左泰式小食個種濃烈嘅味道,令整體口感清新咗好多,食出一種田園風味。酥皮冬蔭粟米濃湯 $88🌽🥣酥皮粟米湯大大碗,我哋兩個女仔share食,酥皮好大塊溶唔落湯入邊,忌廉粟米湯加咗冬陰功,有種特別嘅口感。呢度嘅環境好適合同閨蜜嚟食。因為有一個好大嘅千秋打卡位,仲有兩人嘅粉紅色海景窗口位,可以好放鬆咁樣食個晚飯,又可以靚

Lady Nara • 尖東海景閨蜜打卡泰式之旅

餐廳安排咗呢個圓檯俾我哋。

Snack $15 🥠

呢隻例牌嘅月亮蝦餅感覺,一入嚟就有既小食。

泰式椒子蜆煲 $218 🌶️🍲
泰式椒子蜆煲

泰式東北小食拼盤 $168 🥬🥓🌶️

泰式東北小食拼盤

酥皮冬蔭粟米濃湯 $88🌽🥣

酥皮冬蔭粟米濃湯

呢度嘅環境好適合同閨蜜嚟食。因為有一個好大嘅千秋打卡位,仲有兩人嘅粉紅色海景窗口位,可以好放鬆咁樣食個晚飯,又可以靚靚咁樣打卡。而且餐廳有空間感,座位舒適又好大,喺尖東來講都算係一個CP值高嘅泰式之選。

泰式椒子蜆煲
泰式東北小食拼盤
2024-03-10 52 瀏覽
望住維港食泰國菜真係好Chill!之前已經食過Nara沙田分店覺得啲泰國嘢真係唔錯,點知原來佢尖沙咀分店果間地理位置咁好🤩可以望海景食嘢😍而且呢間Lady Nara係走少女風🩷餐廳有個靚靚鞦韆,總要係花海做Background,好啱IG打卡🥰.味道:🌕🌕🌕🌕🌑人均消費:$300.冬蔭雞肉墨西哥烤餅 $148估唔到食落都幾辣,除咗表面啲辣椒外,個餡入面有墨西哥辣椒仔🥵所以食唔到辣嘅朋友就唔建議叫🥰但食落啖啖雞肉而又帶啲冬陰公香味👍🏻加埋啲牛油果同牛油果醬一齊會中和番啲啲辣,同食落會Creamy啲😋泰式羅勒大蝦忌廉意粉 $208食落好Creamy,不過羅勒味唔夠突出🥹意粉份量都多👍🏻大蝦就比較普通,蝦肉唔夠彈牙同肉質比較乾身☺️香茅烤雞(半隻) $238呢個即叫即整要等30分鐘,但係值得等嘅😍食落好Juicy流晒啲雞汁同雞肉好嫩滑🤩香茅味突出,配埋啲秘制醬汁食落酸酸地幾開胃👍🏻半隻份量都靠2個人Share☺️泰式奶茶意大利芝士餅 $108食落好滑好Creamy😍泰式奶茶味好香,加埋另外會俾嘅淡牛奶,會更加好食,更加似平時啲蛋糕👍🏻而且整體唔會太甜,呢個可以叫🥰

味道:🌕🌕🌕🌕🌑
人均消費:$300

冬蔭雞肉墨西哥烤餅 $148

泰式羅勒大蝦忌廉意粉 $208

香茅烤雞(半隻) $238

泰式奶茶意大利芝士餅 $108
食落好滑好Creamy😍泰式奶茶味好香,加埋
2024-03-07 46 瀏覽
黎lady Nara除左有靚靚海景位,仲有門口千秋打卡位🧡每枱一碟泰式炸蝦片,同朋友邊傾邊食幾好。酥皮冬蔭粟米濃湯酥皮湯工夫多所以越黎越少餐廳有lu,哩個即叫即製要等15分鐘,焗得好靚👍🏻👍🏻酥皮多層酥脆牛油味香。湯濃厚creamy, 味道係粟米🌽再帶微微辛辣,好特別👍🏻泰式肉碎煎蛋飯泰國地道肉碎飯,九層塔炸至薄脆,加埋肉碎炒得香,更添惹味。紅咖喱牛肋肉放低已聞到咖哩香,入面既泰式香料再加埋臭豆,蕃茄仔,味道好香有層次,仲帶有椰香👍🏻牛助肉大舊但腍身輕鬆咬到,哩個真係好好味!!香脆腩肉炒椰菜睇個樣以為好plain但食落口原來好咸香惹味,腩肉皮脆口✔️送飯一流👍🏻見到隔離枱食火山排骨超吸引,下次一定要試下‼️
黎lady Nara除左有靚靚海景位,仲有門口千秋打卡位🧡

每枱一碟泰式炸蝦片,同朋友邊傾邊食幾好。

泰式肉碎煎蛋飯
泰國地道肉碎飯,九層塔炸至薄脆,加埋肉碎炒得香,更添惹味。

紅咖喱牛肋肉

香脆腩肉炒椰菜

見到隔離枱食火山排骨超吸引,下次一定要試下‼️

Had a wonderful afternoon tea at Lady Nara, a fusion Thai restaurant in Harbour City, Tsim Sha Tsui.The interior design is gorgeous and ig-able~The rattan peacock chairs are so cute and perfect for taking photos!, The views of Victoria Harbour are extraordinary stunning as well.Definitely recommend for a special occasion or a girls' day out.-We ordered "My Fair Lady Afternoon Tea". It is a great way to try a variety of Thai-inspired dishes., such as tom yum goong spring rolls, crispy chicken ske
It is a great way to try a variety of Thai-inspired dishes., such as tom yum goong spring rolls, crispy chicken skewers with spicy egg yolk sauce
 There are also some sweet treats, such as coffee jelly Thai tea mousse cups, New York cheesecake, and matcha roll cake.
The crispy chicken skewers with spicy egg yolk sauce were my favorite.
The sauce was flavorful and spicy.
The parma ham and cheese sandwiches were simple but delicious.
The sweet tweets were another fun and unique dessert.
The coffee jelly was bitter and sweet where the Thai tea mousse was light and airy.
The New York cheesecake was a classic~
It was rich and creamy
The matcha roll cake was light and fluffy, and the cream filling was sweet and creamy.
The white chocolate raspberry macarons were a perfect ending.
They were sweet and tart, with a perfect chewy texture.
Don't forget the original English scones
They were warm and fluffy served with clotted cream and jam., and the perfect accompaniment to the dried dragon eye- tea.
The mango yogout drinks and dried dragon eye tea mark the prefect ending/
Afternoon High Tea💖 人氣海景泰式餐廳,很適合打卡📸 環境闊落,座位寬敞舒適,好有氣氛,適合約會或朋友聚會🥂 店員服務態度一流🥰 三層架下午茶擺盤精緻,價格合理,性價比高,值得一試👍🏻午市二人消費:$443 🫧包括加一服務費🫧 🍽️Classic British Afternoon Tea Set ($388/2 ppl)✨𝑺𝒂𝒗𝒐𝒖𝒓𝒚🌮冬蔭鮮蝦碎蛋卷 碎蛋卷口感軟腍,配搭冬蔭鮮蝦味道酸酸辣辣,好好味😋🍗香脆雞肉棒配香辣蛋黃醬 Crispy Chicken Skewer with Spicy Mayonnaise口感外脆內嫩,配搭辣味蛋黃醬好惹味🤤🥪巴馬火腿芝士三文治 Parma Ham & Cheese Sandwich 三文治入口鬆軟,蛋沙律好香甜,結合了巴馬火腿和芝士,有鹹香和濃郁的口感‬🥙青咖哩雞酥盒 Green Curry Chicken Vol-au-Vent結合了青咖哩雞肉和酥皮盒,酥脆香口的小食,鹹香惹味~𝑺𝒘𝒆𝒆𝒕☕️咖啡啫喱泰式奶茶慕絲杯 Coffee Jelly & Thai Tea Mousse Cup結合了咖啡啫喱和泰式奶茶慕絲,有咖啡和茶的

午市二人消費:$443 🫧包括加一服務費🫧

𝑺𝒂𝒗𝒐𝒖𝒓𝒚
🌮冬蔭鮮蝦碎蛋卷
碎蛋卷口感軟腍,配搭冬蔭鮮蝦味道酸酸辣辣,好好味😋

口感外脆內嫩,配搭辣味蛋黃醬好惹味🤤

結合了青咖哩雞肉和酥皮盒,酥脆香口的小食,鹹香惹味~

𝑺𝒘𝒆𝒆𝒕
結合了咖啡啫喱和泰式奶茶慕絲,有咖啡和茶的香氣,加上啫喱和慕絲的口感👍🏻

🍰紐約芝士餅 New York Cheesecake
濃郁芝士味道,香甜可口😋😋

🍵特濃抹茶卷蛋 Matcha Roll Cake
濃郁的抹茶香和蛋糕的軟綿口感😋😋

🍫白朱古力覆盆子馬卡龍
白朱古力加覆盆子酸酸甜甜,好好味😚

🥯原味英式鬆餅配菠蘿青檸果醬及奶油 Plain
口感鬆軟,和酸甜的果醬,加上奶油的濃郁口感,好滋味~

🥯班蘭英式鬆餅配菠蘿青檸果醬及奶油
有班蘭的香氣和鬆脆的口感,加上果醬和奶油的搭配,口感豐富,好滋味~

𝑺𝒏𝒂𝒄𝒌
🍗蝦片 ($15)✨

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌
🫖桂圓紅棗茶 Longgan and Red Date Tea

🍹蝶豆花茶 Butterfly Pea Tea
2024-03-03 44 瀏覽
family day海港城行街,完左去Lady Nara吃晚餐,餐廳燈光好舒服,裝修頗有泰國悠閑品味,而且部份座位就係海景嘅添好正😊景觀好靚而且性價比高嘅每張枱面都會有一個餐前小食蝦片菠蘿肉鬆海鮮炒飯 炒飯底用了蝦頭炒製,食落好香口,而且好足料,帶子、青口、新鮮菠蘿肉、鹽焗腰果、提子乾和肉鬆系飯入面,加上用新鮮菠蘿裝住,面頭有大大隻虎蝦好彈牙好鮮,個飯好香加埋菠蘿肉酸甜醒胃味道豐富泰式椰子雞湯 Coconut Chicken Soup精緻小爐上菜,雞湯保持熱度。雞肉份量好夠,而且係雞腿肉所以嫩滑,湯底椰子🥥濃郁,味道有層次鮮椰子沙冰冰涼清爽嘅沙冰🍧椰子味濃郁,非常沙冰好滑仲有椰子肉口感豐富,飲完透心涼!芒果乳酪特飲賣相靚 飲落酸酸甜甜乳酪味 好足,攪一攪後就會飲到芒果味,好正椰香奶黃流心湯圓椰香奶黃流心湯圓我最愛甜品之一泰國宮廷傳入民間的傳統甜品,配料好多,除左奶黃湯圓仲有四色丸子、鮮椰肉、香芋和黃豆脆脆,配合香甜椰奶,丸子🍡口感軟糯,芋頭粒綿密每一口都是甜絲絲而且口感好豐富糖不甩糖碎同花生碎比例適中 糖不甩同名一樣真係十分軟滑 帶d黏稠感 餐廳嘅食物質素都好高質而且環境都好好值得一試

每張枱面都會有一個餐前小食蝦片

糖不甩

餐廳嘅食物質素都好高質而且環境都好好值得一試

尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖
2024-03-02 27 瀏覽
今晚放工去到尖沙咀habour city食飯, 選擇了裝修美麗, 又有得打卡的一間泰式西餐廳職員先為我地安排左window seat同提供餐前小食 (炸蝦片), 可一邊享受美食, 一邊看看海景, 非常之輕鬆寫意餐廳有本靚靚menu, 圖文並茂, 而食物種類都好多, 選擇多到令人心大心細, 選好之後用手機scan code 落單, 都好方便炸蝦片:酥脆口感配合鮮美味道, 帶來滿滿的滿足感, 香脆可口, 食過不停香脆蝦餅:口感豐富的料理, 外層酥脆, 內裡蝦肉鮮嫩多汁, 一嚐泰式獨特風味咸蛋黃薯條:可以話係為薯條控而生, 薯條炸得金黃酥脆, 配搭上特製的黃金咸蛋黃醬料, 非常香口誘人泰式炒金邊粉:傳統的泰式美食本來不太有期望, 反而有驚喜, 表面有塊薄薄的蛋網皮包住整個炒粉, 配有鮮甜大蝦, 豆腐干, 酸酸甜甜, 大大滿足了味蕾香蕉薄餅:可要求後上, 令完美既一餐畫上句號. 上菜時熱烘烘的, 很喜歡熱既甜品, 外皮口感柔軟綿密, 內有香蕉片的鮮甜, 配上煉奶及榛子醬, 非常之正! 好滿足斑蘭龍眼蜜:好多龍眼肉, 甜甜蜜蜜, 有滋潤的感覺最後不得不提餐廳內的搖搖千秋打卡位, 連我不喜愛打卡影

炸蝦片:

香脆蝦餅:

咸蛋黃薯條:

泰式炒金邊粉:

香蕉薄餅:

斑蘭龍眼蜜:
好多龍眼肉, 甜甜蜜蜜, 有滋潤的感覺

最後不得不提餐廳內的搖搖千秋打卡位, 連我不喜愛打卡影相的女生都拎起手機隨意影咗好幾張相, 喜愛影相打卡的女生不要錯過啊

2024-03-01 25 瀏覽
2024.02.25今日做完體能🏋🏻‍♀️約咗我好姐妹👩🏻‍🤝‍👩🏼去尖沙咀海港城high tea🍽️坐因餐廳滿滿少女心💖除咗以粉紅色做主題💕仲設有搖搖千秋可以打卡📸最緊要嘅係仲設有特色海景位😍點餐前每枱都會送上一份香脆嘅蝦片$15 開開胃🤭之後今次我地叫咗My FairLady Tea Set $388/2以精美鳥籠盛載着美味嘅食物✨鹹點:冬蔭鲜蝦碎蛋卷🦐香脆雞肉棒配香辣蛋黃醬🐥巴馬火腿芝士三文治🥪青咖哩雞酥盒🐔甜點:咖啡啫喱泰式奶茶慕絲杯🍮紐約芝士餅🍰特濃抹茶卷蛋🍵白朱古力覆盆子馬卡龍💟原味英式鬆餅 & 班蘭英式鬆餅配菠蘿青檸果醬及奶油忌廉🤍飲品:芒果乳酪特飲🥭+$38荔枝玫瑰梳打🫧+$28以上嘅份量一定夠飽👍🏻而且鹹點甜點都有就好平均⚖️無論情侶👫定係姐妹👩🏻‍🤝‍👩🏼一齊享用都無問題👌🏻
2024.02.25

荔枝玫瑰梳打🫧+$28

以上嘅份量一定夠飽👍🏻而且鹹點甜點都有就好平均⚖️
無論情侶👫定係姐妹👩🏻‍🤝‍👩🏼一齊享用都無問題👌🏻
2024-02-29 37 瀏覽
這間泰式特色餐廳一向是我鍾愛的,位置就是在尖沙咀海港城市中, 對於我來說又方便又舒服的地方, 加上餐廳打卡位都有幾個, 無論是打卡千秋,或是藤椅卡位望出海景坐,有時趁不太多人客的平日時間, 我都叫朋友幫忙拍下照打個卡呢!而食物水準都不錯, 今次就在午餐時間比較優惠,已包湯、沙律🥗 及餐飲海南雞飯雞肉香口肉嫩,點上特色醬惹味十足!誠意之選🧡Phad thai 泰式金邊粉,酸甜剛好,配上大粒新鮮彈牙的蝦令口感層次豐富!

海南雞飯
雞肉香口肉嫩,點上特色醬惹味十足!誠意之選🧡

Phad thai
泰式金邊粉,酸甜剛好,配上大粒新鮮彈牙的蝦令口感層次豐富!
2024-02-28 24 瀏覽
放假去咗「Lady Nara」嘆返個下午茶,真係有一個浪漫嘅用膳體驗!🍰🥂🍽️💐「Lady Nara」係一間泰菜餐廳,提供精緻嘅下午茶套餐。門口位仲有搖搖千秋及特色座位望海景,打卡一流❤️👍🏻 我試咗佢嘅My Fair Lady Afternoon Tea Set,每一樣都唔錯!🍰🥂🍽️💐冬蔭鮮蝦碎蛋卷,呢個卷蛋好滑嫩,味道鮮美而且有層次感。香脆雞肉棒配香辣蛋黄醬,雞肉棒炸得金黃酥脆,再加上香辣嘅蛋黄醬,味道濃郁又帶辣。巴馬火腿芝士三文治,三文治裡面有巴馬火腿同芝士,味道豐富又濃郁。青咖哩雞酥盒,酥盒酥脆,青咖哩味道香濃,令人驚喜又開胃。咖啡啫喱泰式奶茶慕絲杯,係一個令人愉悅嘅甜品。啫喱層次分明,咖啡同奶茶味道搭配得十分協調,清新又濃郁。紐約芝士餅,濃郁滑順,口感細膩,令人回味。特濃抹茶卷蛋係一個抹茶愛好者嘅最愛。卷蛋綿密滑嫩,抹茶味道濃郁。白朱古力覆盆子馬卡龍,外脆內軟,白朱古力同覆盆子味道交錯,帶來一種甜蜜酸爽嘅口感。原味英式鬆餅配菠蘿青檸果醬同奶油忌廉,鬆餅香甜,配上菠蘿青檸果醬同奶油忌廉,味道鮮明又搶口。「Lady Nara」餐廳環境優雅,服務周到,食物味道美味又豐富,值得推薦🌹🍽️💖

冬蔭鮮蝦碎蛋卷,呢個卷蛋好滑嫩,味道鮮美而且有層次感。
青咖哩雞酥盒,酥盒酥脆,青咖哩味道香濃,令人驚喜又開胃。

紐約芝士餅,濃郁滑順,口感細膩,令人回味。

2024-02-27 31 瀏覽
去尖沙咀行街想食泰國嘢揀咗Nara Thai ,入到去幾鍾意個裝修,好啱女仔打卡,店員安排我哋坐望海嘅位置,去嘅時候六點幾唔算多人,枱上面放咗蝦片,可以邊點餐邊食,差不多七點幾就坐滿。之前去泰國旅行都已食過Nara Thai ,兩個人叫太多驚食唔晒,所以淨係揀咗幾款!泰式豬肉炒河粉超正,河粉好煙靭,同喺泰國食嘅一樣味道!另外點咗黃咖喱大蝦🍤同印度薄餅,黃咖喱大蝦就咁食有啲單調,蛋同咖喱好香滑,配飯或者薄餅就啱啱好!仲有燒雞扒配青木瓜沙律,雞扒份量比想像中大,雞皮爽脆口感,滿足我又想食雞扒,又想食木瓜沙律!

2024-02-26 35 瀏覽
朋友👱🏻‍♀️訂咗呢間泰國🇹🇭餐廳🍽️,帶咗我嚟開餐,呢度座位幾闊落坐得幾舒服🤣$15「蝦片」:一坐低就有蝦片食,非常鬆脆,好味🤣$158「青咖喱雞」:青咖喱幾滑,少少辣😋$40「印度🇮🇳薄餅」:大大塊有2塊,沾青咖喱汁食就好夾啦🤣$88「泰式鹹魚芥蘭」:芥蘭菜🥬新鮮爽脆,鹹魚有濃郁鹹香,一齊炒幾惹味😋$98「穩打穩扎肉米紙卷」:扎肉係素肉,即係呢個係齋菜🤣$50「海鹽焦糖泰式奶茶」:叫咗少甜,真係唔係好甜,泰式奶茶非常之滑😋
$15「蝦片」:一坐低就有蝦片食,非常鬆脆,好味🤣
$158「青咖喱雞」:青咖喱幾滑,少少辣😋
$98「穩打穩扎肉米紙卷」:扎肉係素肉,即係呢個係齋菜🤣
2024-02-22 26 瀏覽
一月係high tea month🌝 haha飲杯茶🫖食件cake🍰Lady nara 係食泰式high tea,之前食過一次,打卡位一流,對住尖沙咀海旁個靚景,點影都靚,一入去有個花花千秋打卡位,同埋啲藤椅都好靚,周圍都好多花花裝飾,係閨蜜傾計之選,今次聯乘BeeFlo Botanic,出咗蜜然盎然下午茶🫖 用本地蜂農原蜜整嘅下午茶點心,蜂蜜嚟自馬灣,估唔到香港都會有一啲咁好嘅蜂蜜🍯 個盒好靚呀,唔係三層塔,而係野餐盒仔🧳蜂蜜🐝脆脆奶凍蜂蜜脆脆味道好出,奶凍滑滑的,伴隨濃郁嘅奶香味,唔錯。香蕉脆卷餅🍌類似千層酥嘅外皮加蜂蜜去烤製,咬落去鬆脆,入面有原粒嘅香蕉,幾特別,同香蕉酥唔同,有泰式風味🍌🍋檸蜜撻未開始食,聞落去已經有好香濃嘅檸檬味,係香薰level!! 外面嘅青檸果皮帶嚟酸甜嘅香味,加上牛油撻皮好正,中間嘅cream有蜂蜜🍯嘅甜味,有驚艷嘅感覺!完全係黑馬跑出!荔枝椰子果凍清爽嘅,不過我個人並唔係特別鍾意食椰汁糕😜蟹肉火腿魚子醬三文治🥪 一口咬落去有濃濃嘅魚子醬鮮味,同埋食到蟹肉火腿嘅鮮甜。大蝦🍤牛油果醬🥑米紙花米紙花上面有一片脆海苔再加上牛油果醬,然後再放上一隻大蝦,呢個配搭

一月係high tea month🌝 haha
飲杯茶🫖食件cake🍰

蜂蜜🐝脆脆奶凍
蜂蜜脆脆味道好出,奶凍滑滑的,伴隨濃郁嘅奶香味,唔錯。

香蕉脆卷餅🍌

🍋檸蜜撻

荔枝椰子果凍
清爽嘅,不過我個人並唔係特別鍾意食椰汁糕😜

蟹肉火腿魚子醬三文治🥪
一口咬落去有濃濃嘅魚子醬鮮味,同埋食到蟹肉火腿嘅鮮甜。

大蝦🍤牛油果醬🥑米紙花
米紙花上面有一片脆海苔再加上牛油果醬,然後再放上一隻大蝦,呢個配搭好特別,味道好夾🥑

一口車厘茄🍔蝦堡🍤
吉列炸蝦嘅香脆,同埋用香甜大大粒嘅車厘茄做mini burger,帶嚟鮮甜又清爽嘅感覺🍅

蜜糖脆條伴莎莎醬
口感似杏仁脆條,但係佢帶有蜂蜜嘅甜味,配合有少少辣,幾特別。

我最愛嘅蜜糖鬆餅🥞同埋桂圓紅棗鬆餅
粉紅色嘅cream,應該加咗士多啤梨,另外一款係士多啤梨果醬,有蜂蜜🍯嘅香甜味,同埋士多啤梨🍓鮮果肉,牛油🧈味好凸出,再帶有少少蜜糖嘅甜味。呢款Scone唔係英式鬆餅,而係有啲似KFC嘅香蜜鬆餅,佢香脆得嚟又鬆脆啲,英式鬆餅就會好實淨,各有佢嘅好食之處。

御茗寧茶🫖
我見佢嘅英文寫住emperor,我估係皇帝飲嘅茶(?)😆 淡淡香甜啱晒食甜野,或者可以揀Latte,唔會太甜都好夾🥰

2024-01-14
下午茶
  • Afternoon  tea
這間位於尖沙咀海港城的泰國餐廳來自曼谷人氣食府,主打創意新泰式料理,以粉紅粉綠為主調,配合沙發卡座及孔雀藤椅,充滿少女感。近窗的餐桌位更能欣賞到維港醉人的景色,藤椅鞦韆亦很好拍照。小食 - $15大大塊酥香的蝦片爽脆好鮮味。My Fair Lady Afternoon Tea - $388/2位冬蔭鮮蝦碎蛋卷爽脆的青瓜卷著綿密紮實的鮮蝦碎蛋,鮮味而清新。香脆雞肉棒配香辣蛋黃醬一串兩件金黃酥脆的炸雞肉嫩滑多汁。巴馬火腿芝士三文治三層鬆軟的麵包夾著柔韌的巴馬火腿帶陣陣餘香,亦有青瓜及芝士等配料。青咖喱雞酥盒酥脆的撻皮釀滿綿密的雞蓉,青咖喱香而不辣,有著濃郁的香料味。咖啡啫喱泰式奶茶慕絲杯香甜的泰式奶茶慕絲有著獨特的茶葉香,晶瑩剔透的咖啡啫喱很濃郁。紐約芝士餅綿密細滑,芝士味濃郁。特濃抹茶卷蛋鬆軟的蛋糕包裹著京都宇治抹茶,茶味濃郁而不苦澀。白朱古力覆盆子馬卡龍極薄酥的外層很香酥,蛋白霜餅綿密充滿杏仁香,覆盆子酸酸甜甜,白朱古力好香甜。原味英式鬆餅斑蘭英式鬆餅每種口味各兩件,極酥脆具有濃郁牛油鹽香好綿軟,略黏口而不黏牙,可蘸上菠蘿青檸果醬或奶油忌廉。桂圓紅棗茶獨特的桂圓香氣,加上紅棗的甜味,清
小食 - $15
大大塊酥香的蝦片爽脆好鮮味。
My Fair Lady Afternoon Tea
My Fair Lady Afternoon Tea
冬蔭鮮蝦碎蛋卷
爽脆的青瓜卷著綿密紮實的鮮蝦碎蛋,鮮味而清新。
香脆雞肉棒配香辣蛋黃醬

一串兩件金黃酥脆的炸雞肉嫩滑多汁。
巴馬火腿芝士三文治

青咖喱雞酥盒

咖啡啫喱泰式奶茶慕絲杯

紐約芝士餅
綿密細滑,芝士味濃郁。
特濃抹茶卷蛋

鬆軟的蛋糕包裹著京都宇治抹茶,茶味濃郁而不苦澀。
白朱古力覆盆子馬卡龍

原味英式鬆餅
斑蘭英式鬆餅
桂圓紅棗茶
桂圓紅棗茶
獨特的桂圓香氣,加上紅棗的甜味,清潤且滋味。
藍花皇家伯爵紅茶
藍花皇家伯爵紅茶
藍色錦葵花獨特清新的花香,與天然佛手柑完美融合,柔和清雅。
2024-02-17
下午茶