2019-04-07 45 瀏覽
朋友仔同我話要黎食呢個無煙燒烤入到餐廳又真係冇乜燒烤味但係我又搵唔到抽油煙機喺邊我哋揀咗一個198嘅二人餐食咗牛嘅七大部位上黎牛肉嫩紅色 睇上好新鮮牛舌厚切 可以燒耐一點 食落好爽口 而且無油膩和牛牛肋條 肥美而且柔軟 入口溶化澳洲西冷 呢個有少少筋 比較有咬口 牛肉味較濃牛板腱 燒過後香濃 而且肉味香濃 送啤酒一流牛後腹 脂肪較少 肉質依然嫩滑 一口牛 香濃嘅牛味 食落較煙韌 豬皮豬皮輕輕燒一陣有住一點點油香食落卻係一啲都唔油膩 表面微微焦脆牛腸帶住脂肪嘅牛腸燒熟後 減少左油膩感食落煙煙韌韌 口感好好 而且洗得好乾淨 一啲異味都無
朋友仔同我話要黎食呢個無煙燒烤

牛腸

帶住脂肪嘅牛腸燒熟後 減少左油膩感
食落煙煙韌韌 口感好好 而且洗得好乾淨 一啲異味都無

2019-04-07 158 瀏覽
睇完Captain Marvel外面落大雨,唯有食個early dinner,嚟到呢間標榜無煙韓燒一試。同朋友兩個人,坐位好迫下,叫多兩樣嘢都唔夠位擺,其實又唔駛咁迫啫。所謂既無煙其實係佢喺個爐度有抽風口,唔會走到出嚟。前菜都係要order,盛惠$48燒物我地叫咗兩款,一款牛舌,同一般差不多水準。另一款係雞扒,不過個青檸醬其實唔係太夾。牛骨湯就比較清淡,唔係太多味道。反而個炒粉絲幾好食,雖然個賣相就hea啲。比我地有驚喜既反而係呢味生牛肉雪梨牛油果,本身我有少少怕食生牛,但呢個夾埋牛油果同雪梨又出奇地好味喎!呢度啲飲品都無得少冰,太凍了。呢度的確係無煙,唔會令到啲衫吸味。但係座位唔舒適,加上限時一個鐘,未食已經覺得好倉促咁,食都唔食得安樂。而且嘢食無話特別好味,反而唔係咁抵食添,我諗我都係寧願去返炑八了。
所謂既無煙其實係佢喺個爐度有抽風口,唔會走到出嚟。
泡菜金字塔
前菜都係要order,盛惠$48
香蔥薄切牛舌
燒物我地叫咗兩款,一款牛舌,同一般差不多水準。
醬燒雞扒配青檸醬
另一款係雞扒,不過個青檸醬其實唔係太夾。
韓式牛骨湯
牛骨湯就比較清淡,唔係太多味道。
韓式牛肉炒粉絲
反而個炒粉絲幾好食,雖然個賣相就hea啲。
生韓牛伴雪梨牛油果
The Flash (熱情果、西柚、蘋果、蜜糖)
呢度啲飲品都無得少冰,太凍了。

2019-03-09
泡菜金字塔
香蔥薄切牛舌
韓式牛骨湯
韓式牛肉炒粉絲
生韓牛伴雪梨牛油果
The Flash (熱情果、西柚、蘋果、蜜糖)
2019-04-07 25 瀏覽
好耐無食韓燒喇,因為都幾怕食完陣油煙味。今日咁啱去朗豪坊睇戲,朋友話有間無煙燒肉,梗係即刻去試下啦!位於10樓嘅Lab 10,門口有個果汁bar,製作果汁特飲。鮮果汁加韓燒配搭又幾新穎喎👍而餐廳裝修亦都好新穎,又似實驗室又似自修室,簡潔時尚,而無煙燒烤爐亦無一般韓燒的大煙通和油煙味,感覺非常良好😊而食物我地點咗牛牛板:食足牛牛的7大部份。二人份量厚切牛舌,安格斯西冷,黑牛牛板腱,特級牛小排,韓式牛肋條,嚴選牛後腹及嚴選一口牛。 靚牛肉唔需要醃制絕對原汁原味,當中牛小排由其出色,油花分布均勻,略略一燒,再點上自家製醬汁,肉味濃,甘香回味😋😋濟州三色豬五花:肥瘦相間顏色粉嫩,肥肉非常搶火,外面燒得焦脆,陣陣燒烤香味,豬油非常甘香,但入口唔肥膩,而家想起都流口水呀😋😋鰻魚熔岩芝士飯:芝士唔算好多,都做到少少拉絲,但加咗滑蛋又升級一個層次,鰻魚肥美肉厚,高汁👍再點了兩杯鮮果特飲:Captain lab同The flash,兩杯都有熱情果,另外再分別加了西柚/香橙,蘋果/奇異果,仲有蜜糖。兩杯味道都係酸酸甜甜,很開胃清新,中和咗肉食的膩滯,大推!食燒肉一定要叫番杯呀!

2019-04-05 642 瀏覽
今晚同朋友去咗朗豪坊食咗依間新派韓式燒牛。間餐廳以灰同白色為主調,比人一種光鮮亮麗嘅感覺。佢有四人同二人枱,但座位唔係太寛闊,不過好在有個白色格網阻隔住每枱客人。裝修都幾靚,餐廳入面都有幾多假盤栽。而且都好乾淨,雖然係燒烤店,但地板同四周圍都無油煙同油漬(係間無煙韓燒)點咗一個牛牛板$198。兩人份量,包括:厚切牛舌丶韓式牛肋條丶牛後腹丶一口牛丶黑牛牛板腱丶安格斯西冷丶特級牛小排。之後點咗一杯Big n small$35 同caption Lab $35。一個鰻魚鐵鍋炒飯$128同一個韓式鐵鍋拌飯$78。Big n snail 係一杯(西柚丶香橙🍊丶蜜糖加生薑)混合而成的果汁。果汁🍹係超濃西柚味,有點點苦,不過加咗生薑成杯飲品變得清新。Caption Lab係一杯(熱情果丶奇異果丶香橙加蜜糖混合而成的果汁。這杯奇異果🥝味較濃,而香橙同熱情果汁較淡。韓式鐵鍋拌飯米飯份量都好多,配菜都足夠,仲有隻大的太陽蛋在拌飯上面。其實個拌飯同配料無咩味道,要加韓式辣醬等撈落飯到先有味。鰻魚鍋炒飯這個炒飯都係炒得好香,飯吸收晒鰻魚汁嘅醬油味,而且鰻魚肉都很淋,肉質都幾軟,仲係無骨。牛牛板可以試到牛唔同部

Big n snail

韓式燒鍋飯

鰻魚鍋炒飯
鰻魚鐵鍋炒飯

牛牛板
可以試到牛唔同部位,而且牛嘅花紋都幾靚,脂肪比例都幾平均,比較喜歡一口牛同厚切牛舌,一口牛好有咬感,而且肉質鮮嫩,牛舌十分爽囗,而且沾上烤汁食,牛舌鎖住肉汁,特別香口。
Oppa牛牛板
燒牛牛板

環境優美,不過限時食,所以感覺食得有少許急速。
2019-04-04
Big  n  small
Caption  lab
韓式燒鍋飯
鰻魚鐵鍋炒飯
Oppa牛牛板
燒牛牛板
2019-04-05 78 瀏覽
看見這麼多食評有真有假,我只是平凡人遇到不愉快經驗分享一下。當然看到食評看這餐廳不錯,難得今天小孩生日而他也喜歡吃韓燒於是試試不是常常去的餐廳(不會太悶)。早上訂了位晚上七時,六點四十五分到了,問可不可以進去座,四眼女待應説很不友善說馬上要計時90分鐘,因等老人家,所以只在門外等但他們的場只有三成客。過了十五分鐘換了一位四眼哥哥,他讓我進場但1910開始計時,我覺得合理於是入去了而我開始不愉快經驗。我點菜時他們要求你說他們旁邊的號碼,當然態度惡劣,我第一次來那會知道!叫了兩盤他的七味牛,有些好像變壞的!服務員的面色真的難看到你不能再吃下去,不是一個兩個,三四個都是這樣!我20:30走也沒有什麼人你,祝你們好運吧!
今日去朗豪坊行街街,行到攰想搵個地方坐低休息下,見到呢間Lab10幾文青咁,於是入去抖抖先意想不到的是,原來是間韓燒料理,枱與枱之間放了一片格板,私穩度頓時提高了,場內以鋼及黑色風格為主,再滲入綠色植物中和,簡潔清新。除韓燒及料理外,亦有飲品提供,入口處已經鋪設了一個飲品吧,可外帶又可在內飲用,人流多,座無虛席食物以牛和韓式料理為主,在旺角當旺位置,價錢中肯,而且牛牛板也很低食牛牛板分兩款套餐$198和$388。為二人份量,一次過可以吃到七大部位,另有重量級OPPA款式,確實係牛迷福音我地點咗個$198二人份量,再外加小食。上盤用牛形木板,在其位置放上肉款,別具用心七款部位分別係牛舌丶牛小排丶安格斯西冷丶牛後腹丶一口牛和牛肋條。只灑上黑椒調味,牛味濃,爽丶滑丶咬口的都一應俱全。建議烤20~30秒,可反轉再烤上20秒,口感多汁嫩滑。韓式辣炒年糕,甜中帶辣,仲好煙韌韓式鐡鍋伴飯,材料豐富,波菜丶泡菜丶芽菜丶牛肉丶大蔥丶紅蘿白絲紫菜和半熟旦,淋上醬汁後攪拌均勻就可以食,如果有麻油同芝麻會更好味~脆香芝士炸雞,這個超大份,除有芝士外,還食到有蛋,炸雞好大舊,既脆又滑香桃芒果沙冰,賣相好靚,在杯
韓式辣炒年糕,甜中帶辣,仲好煙韌
香桃芒果沙冰,賣相好靚,在杯面還有個沙冰雪球,首先飲到芒果味,其後慢慢夾集桃香,不太甜,帶微酸,不錯的沙冰
2019-04-02 45 瀏覽
MK行得多,但食到食野真係少,特別係朗豪覺得呢到D野貴得黎唔多值呢個價但今次呢間無煙韓燒令我有好大驚喜因為小弟唔食內臟既,所以只叫左198既牛牛板200蚊唔洗就有咁多部位都幾抵食成隻牛咁上,見到都開心呢個SET有:厚切牛舌,安格斯西冷,韓式牛肋條,嚴選牛後腹,嚴選一口牛,黑牛牛板腱,同埋特級牛小排一共7個唔同部位,每個部位都有4-5件左右份量比我想像中多好多嚴選一口牛一般食呢D方形既牛都會好韌但呢到既唔會,咬落去仲好軟淋淋而且燒到入面少少生生地既話仲正特級牛小排雪花分佈平均入口好香油脂味黑牛牛板腱唔好睇佢得幾舊仔其實灘開會好大塊咬落去口感一流嚴選牛後腹好有咬勁,而且肉味香濃安格斯西冷好有西冷既最大特色--牛味可以話係牛味沖天不過個人對上面層脂肪唔太感冒除左牛今次仲好少有地食豬因為呢個係好少有既護心豬肉佢入口好香豬肉味,但唔會有我最怕既豬騷味而且入口好鬆軟連我呢個唔鍾意食豬既都覺得好好食好有水準既炒粉絲加左D燈籠椒,令佢好香好惹味而且牛肉同粉絲既份量都唔少完全夠我同女友SHARE食飲品就叫左Red Hot同The Flash水準都唔錯比起D茶飲店可能更好食咁多牛又有咁珍貴既護心肉又叫粉絲
但今次呢間無煙韓燒令我有好大驚喜
因為小弟唔食內臟既,所以只叫左198既牛牛板
200蚊唔洗就有咁多部位都幾抵食
成隻牛咁上,見到都開心
一共7個唔同部位,每個部位都有4-5件左右
份量比我想像中多好多
嚴選一口牛
一般食呢D方形既牛都會好韌
但呢到既唔會,咬落去仲好軟淋淋
而且燒到入面少少生生地既話仲正
唔好睇佢得幾舊仔
其實灘開會好大塊
咬落去口感一流

嚴選牛後腹
好有咬勁,而且肉味香濃
安格斯西冷
好有西冷既最大特色--牛味
可以話係牛味沖天
不過個人對上面層脂肪唔太感冒
除左牛
今次仲好少有地食豬
因為呢個係好少有既護心豬肉
佢入口好香豬肉味,但唔會有我最怕既豬騷味
而且入口好鬆軟
連我呢個唔鍾意食豬既都覺得好好食
好有水準既炒粉絲
加左D燈籠椒,令佢好香好惹味
而且牛肉同粉絲既份量都唔少

本身以為會好貴
點知先5舊水唔洗
抵!
2019-03-25
一個人逛街,係朗豪坊行到攰睇下有咩好食先,行過Lab 10見到大大個menu既價錢寫住$42+,好似好抵又好吸引,就呢間啦,見入面坐滿八成,而又唔駛等位!鰻魚鐵鍋炒飯 $42 (包熱飲)初初以為得幾粒鰻魚在飯既表面,原來食落去差不多每一啖都有鰻魚,幸好,鰻魚無腥味的,叧外,炒飯係用珍珠米,而且有炒蛋既香味!整體味道係唔錯,可惜炒飯偏油,而且份量比較少,真係食唔飽。叫左杯熱柚子茶,唔甜偏酸。加埋一都係$46,雖然唔飽,但都唔算貴。
鰻魚鐵鍋炒飯 $42 (包熱飲)
2019-04-02
2019-04-02 38 瀏覽
朋友們的晚餐~總是離不開韓食~是日朋友介紹,去左朗豪坊新開的店舖,LAB10LAB10店真的給人有時尚的感覺,精簡的裝修,給人有CYBER的感覺,因為是日我們無訂位,都要等左半個鐘到先可以入座食飯一坐下時,位置感覺有少少迫,多人時真的唔太舒服~點了牛盤,韓式拌飯,煎餃子,五花腩,蔬菜拚盤,海鮮煎餅同埋人參雞湯~牛盤方面,我們點了198蚊的款式,有多種不同的牛肉部位可以食,食完感覺都是一般,不過198蚊有多少少的份量,我都覺得可以的,之後的蔬菜拚盤就真的蔬菜的味道~~哈哈煎餃子味道唔錯,咬下時有少少汁在餃子到,另外韓式拌飯就曖了一點,沒有熱的感覺,味道方面也比較淡了一點,海鮮煎餅,入面食到有少少年榚?的東東,感覺都有咬口,但餅就真的有少少油的感覺,人參雞湯都有足夠的米同埋雞,飲下時都會有人參雞湯的味道,整餐飯我們最滿意就是人參雞湯哈哈~~之後最尾點的五花腩,有三款不同的汁去燒,食下都是五花腩的味~~無咩特別,最後我們飲品點西柚梳打同埋熱柚子薑茶,正常不過的飲品,總括來說,食物方面都OK,只是因為位置坐得不太舒服,有點迫的感覺,如果位置再闊一點,就坐得比較舒服~同埋食物可以再熱少少就可以了
因為是日我們無訂位,都要等左半個鐘到先可以入座食飯
一坐下時,位置感覺有少少迫,多人時真的唔太舒服~
之後的蔬菜拚盤就真的蔬菜的味道~~哈哈
煎餃子味道唔錯,咬下時有少少汁在餃子到,
最後我們飲品點西柚梳打同埋熱柚子薑茶,正常不過的飲品,
同埋食物可以再熱少少就可以了~~
一人都是食左200多,如果他位置會比較舒服D,我都會再去食哈哈
2019-03-22
30 分鐘 (堂食)
  • 韓式拌飯
2019-04-01 37 瀏覽
旺角-Lab10: 牛牛板2人量($198)+10%-成日在IG見到牛牛板,今次終於到我食啦,一次過可以食7個牛部位,加埋個牛牛碟🐂可以打個卡,係吸引既!我叫左平d果個,有厚切牛舌、安格斯西冷、黑牛牛板腱、韓式牛肋條、嚴選牛後腹、嚴選一口牛、特級牛小排,二人份量都只係$198,韓燒黎講仲要係食牛,認真唔貴,亦都反映左質素唔會好驚艷🤣,但平平地食個韓燒都ok既!當中我最喜歡薄切既黑牛牛板腱!雪花均勻,比其他較軟滑和有牛味。另外個爐又真係幾得,無煙!同埋中間叫左店員換左次板都肯換,讚!-呢度門口有個位間左做果汁舖,見到隔離桌飲緊成Jar實在太吸引,所以覺得有點貴都叫左Jar Flash(熱情果、蘋果、西柚、蜜糖~~非常冰凍的!!夾韓燒下下火真係非常正,味道天然,加左蜜糖所甜度好夠。-另外點左d 澱粉質,韓式水冷麵($75)夠哂凍,係配熱辣辣韓燒唔錯既選擇,湯底偏單調,少左d水冷麵湯底的層次,也缺少了梨的清甜,還好個麵都做到爽滑的質感。韓式海鮮煎餅($65)煎得夠哂脆,尤其是個邊,脆卜卜,個餅都有點厚度,飽肚的,海鮮唔多,細細粒的,食到爽甜的洋蔥。個汁比較少見,係黃色既,酸度好夠,點煎炸野都

旺角-Lab10: 牛牛板2人量($198)+10%

韓式海鮮煎餅($65)煎得夠哂脆,尤其是個邊,脆卜卜,個餅都有點厚度,飽肚的,海鮮唔多,細細粒的,食到爽甜的洋蔥。個汁比較少見,係黃色既,酸度好夠,點煎炸野都ok~

PS 呢度環境都幾特別,好似自修室咁用板間開一格格
2019-04-01 18 瀏覽
今日放工,相約朋友起旺角行街買野,起朗豪坊行咗好內,最後決定起10樓既呢間韓國餐廳食野。韓國菜在香港都流行咗好一段時間,呢間餐廳正正就是行年輕人路線,裝修新潮,行簡約路線,食物精美,飲品美味之餘,更是顏色鮮艷,最岩年輕人影相打卡,呃like餐牌有好多選擇,照顧到唔同人士,價錢相宜。我同友人各相要咗2杯野飲,我係菠蘿梳打,朋友係captain lab,係混合左幾種果汁嘅飲品,兩杯都冰涼解渴,最啱燒嘢食餐枱佈置乾淨簡潔,中間係燒烤爐,台面放左一碟韓式辣椒醬同一支自家制既牛肉汁,座位旁邊還有一個控制器,可以調教火爐大小,方便易用,值得一讚。我地點左oppa牛牛板,佢係包含牛嘅七大部位,最啱我地啲牛痴。牛舌:輕輕燒一下兩面,加點牛肉汁就可以吃得。M5澳洲西冷:肉味濃,而且是M5的,油份非常重,用火烤過後油香更鮮明。黑牛牛板腱:肉質鮮嫩,油份都重。嚴選韓牛牛肩肉:肉質較為結實,而且油脂都唔少。巨型和牛牛肋:肥瘦都有既部位,口感帶韌,所以記得要燒內少少。特級韓牛牛脊:油花分佈均勻,輕輕烤幾下食得,味美嫩滑。韓式牛大腸:有食開豬大腸既人一定會喜歡,佢係加版,更肥美,口感更爽👍🥣豆腐泡菜湯食一餐如此油

餐牌有好多選擇,照顧到唔同人士,價錢相宜。

牛舌:輕輕燒一下兩面,加點牛肉汁就可以吃得。

黑牛牛板腱:肉質鮮嫩,油份都重。

嚴選韓牛牛肩肉:肉質較為結實,而且油脂都唔少。

特級韓牛牛脊:油花分佈均勻,輕輕烤幾下食得,味美嫩滑。

🥣豆腐泡菜湯

食一餐如此油脂豐富而美味既牛肉美饌,我地特意要了一個豆腐泡菜湯黎中和一下油脂感,湯料還加咗蜆仔,所以湯除咗泡菜既辛,還帶有一陣鮮甜味。

🍚韓式鐵鍋拌飯

有點似過年食既撈起,幾種唔同既食材,加埋韓式辣椒醬,和米飯一齊混合起來,口感和味道都好特別。

總括黎講,呢間餐廳係可以俾你用一個唔太貴既價錢,一次過可以試食到唔同既牛肉部位,喜歡食牛既朋友,可以過來一是無妨。
2019-04-01 126 瀏覽
〈獅子老公〉顧名思義絕對是食肉獸,有時要氹下佢開心就顧不及什麼多菜少肉,今天就帶他去位於朗豪坊的〈Lab10〉來一餐肉肉盛宴,讓他開心開心吧。門口有卡通化的肉肉博士在瘋狂燒烤,勁搞笑見到肉肉博士poster既右邊就係〈Lab10〉既入口。店內裝修常光亮雪白,感覺非常簡潔,這就是實驗室。〈豬雞大聯盟〉拼盤比我們想像中的大很多!!應該不只是兩人份量的吧。把肉放進去網爐燒,火力很夠所以就很快就熟透有得吃,爽!!最霸氣就是燒這個西班牙豬架,整整一大嚿的放上去先,燒至表面有點焦香,看見那個格仔紋嗎??未食都已經流曬口水。🤤🤤🤤〈脆香芝士炸雞〉還以為只是小吃,想不到分量是這樣的大!! 這餐的分量絕對失去預算雞塊炸得又香又酥脆,粉漿不厚,內裏的肉質超嫩滑又juicy,仲有超級滋味的芝士醬點來吃,勁惹味。〈韓式水冷麵〉吃了這麼多熱辣辣有熱氣的東西,就想點個冰涼的水冷麵來降降溫。滑嘟嘟水冷面有著蒟蒻的爽滑彈牙,配上酸酸的冷麵汁真的超爽,油膩感一掃而空。店家還設有<Juice Lab>,當然要喝些鮮果汁來解解渴coco(左) 由清甜椰青水做基調,再加上微酸青檸,解渴西瓜和滋潤蜜糖所

門口有卡通化的肉肉博士在瘋狂燒烤,勁搞笑

見到肉肉博士poster既右邊就係〈Lab10〉既入口。

店內裝修常光亮雪白,感覺非常簡潔,這就是實驗室。

豬雞大聯盟

〈豬雞大聯盟〉
拼盤比我們想像中的大很多!!應該不只是兩人份量的吧。

把肉放進去網爐燒,火力很夠所以就很快就熟透有得吃,爽!!

脆香芝士炸雞

〈脆香芝士炸雞

韓式水冷麵
〈韓式水冷麵〉

店家還設有<Juice Lab>,當然要喝些鮮果汁來解解渴

coco(左)the flash(右)

coco(左) 由清甜椰青水做基調,再加上微酸青檸,解渴西瓜和滋潤蜜糖所調製成,甜甜爽爽的,很解熱氣很解暑

the flash(右)大量的西柚加上酸酸的熱情果和香甜蘋果及滋潤蜜糖所調製成,味道酸酸的,很解油膩,正

總結:本兔雖然不及食肉獸老公般愛好肉食,所以分量吃得不多,但我也覺得味道超好,絕對推介食肉獸們到來瘋狂的大吃一餐
豬雞大聯盟
脆香芝士炸雞
韓式水冷麵
coco(左)the flash(右)
  • coco(左)theflash(右)
2019-03-31 35 瀏覽
今晚叫左$198 二人份牛牛板,食晒7個牛牛唔同既位置。 $268豬雞大聯盟,一於專食韓燒咁話 佢個餐真係會跟返個動物形狀既托盤~一上檯心諗,原來咁大份嫁?塊雞扒同豬架真係大到好誇張。佢唔係一味得個大字嫁,味道都食到lam晒咀呀牛既味道算重,而且唔多筋連放調味醬料既盛器,都充滿lab感,六角形分子。喜愛呢到既飲品,門口都有得就咁買。今晚飲左$35 JL02 Captain tab,$35 st06 goldcoast,飲lab 10 好過比錢飲糖漿~總括:食燒肉最怕離開餐廳之後,D外套﹑D衫﹑頭髮好大陣味,食LAB10 呢個問題就唔洗太擔心。雖然我覺得唔係真係100%零煙,但控煙同無咩味真係做得唔錯。食物方面,韓式豬大腸令我最心心眼, 個調味真係辣得過隱~ 豬頸肉真係啖啖柚子香,証明真係有做足調味嫁。而且份量樣樣都大大份,對得住個價錢。Lab 10 地址 :旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖電話號碼:24786388營業時間:星期一至日12:00 - 23:00

牛既味道算重,而且唔多筋

連放調味醬料既盛器,都充滿lab感,六角形分子。

Lab 10
地址 :旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖
電話號碼:24786388
營業時間:星期一至日12:00 - 23:00
2019-03-21
係一間好靚既韓式餐廳,餐廳既設計吸引到我望左好多次,環境好光,冇油煙,聽住播緊既韓文歌真係好似去左韓國咁!搭lift直達到10樓超方便,一出就見到。好得意既設計,時尚感十足!標榜無煙韓燒有趣,唔怕一陣韓燒味!$198哩個set超抵,有成7個部位,一次滿足左我想食牛既慾望。lunch set選擇多 價錢好抵!用個牛仔盆裝住好可愛,開火後等大約2-3分鐘就燒得,牛肉顏色新鮮,雪花分佈都好靚,好吸引。特別喜歡食厚切牛舌,好爽口,牛肋條哩個部份好林,點韓式辣醬食一流!鰻魚芝士熔岩飯 $72連一杯熱柚子蜜,金黃色既芝士包住粒粒珍珠米飯好好味,飯粒用左蛋花炒過更香。鰻魚好入味,冇骨,好推介!lunch set - 梨汁牛五花 $58包白飯同海帶湯,哩個價錢食到咁大盆五花肉係超抵食呀!加入左梨汁,令肉汁甜甜的,唔洗點醬汁都已經好好味,肉切得好薄,燒果時要留意勁快食得。
搭lift直達到10樓超方便,一出就見到。
好得意既設計,時尚感十足!
lunch set選擇多 價錢好抵!
鰻魚芝士熔岩飯 $72
lunch set - 梨汁牛五花 $58
午餐
  • 韓式梨汁牛五花
  • 鰻魚鐵鍋炒飯
2019-03-30 29 瀏覽
經過朗豪坊在LAB10. 門口看下去都覺得像時尚的自修室感覺,很有趣,所以入去試試🥢🥢🥢人去餐廳感覺舒適,燈光柔和,枱寬闊不會很壓迫的感覺。餐廳原來是無煙韓式燒烤,餐廳不同其他的韓式燒烤,所有的燒烤爐都是可以吸油煙的,在燒肉😘未上碟前已經吸走油煙了👌🏻🥢🥢🥢真好👍🏻👍🏻👍🏻我㸃了二人份量的牛牛板肉,內裹有厚切牛舌、韓式牛肋條、嚴選牛後腹、嚴選一囗牛、安格斯西冷、黑牛牛板腱、特級生小排$198 價格非常優惠可以食足七大部位。還㸃了豆腐泡菜湯、秘製護心肉。先到的是牛牛板肉,賣相吸引,牛肉新鮮下次再來必㸃。朋友特別喜歡吃這裏的豆腐泡菜湯,差不多被他食光了。😂😂😂的確🌶湯辣得來帶香甜的豆腐海鮮味。

先到的是牛牛板肉,賣相吸引,牛肉新鮮下次再來必㸃。

• 豆腐泡菜湯