2019-06-09
星期日係旺角行街,夜晚想搵地方醫肚,突然收到張傳單,原來係韓燒。本人真係好耐無食韓燒,覺得都係時候食番次,就入朗豪坊搵下呢間野。呢間野裝修好cyber feel,就咁睇真係唔覺係韓燒!餐牌好多選擇,我地叫左兩份前菜,兩份主菜,一個水冷麵,兩杯飲品。<泡菜金字塔> ($48)分別有泡菜、辣蘿蔔、辣青瓜。黎到唔係餐牌上面既金字塔有啲失望,不過份量都幾多,本身我又勁鍾意食酸甜食物。<韓式煎餃子> ($38)韓式煎餃都係煎得硬硬地,點啲甜酸醬,餡料爆汁,好有韓式風味。<牛牛板> ($198)係呢度既主打,集合咁多款牛,就梗係試試。每款都要自己好好控制時間,唔好燒過龍。最鍾意韓式牛肋條同安格斯西冷,夠牛味同埋好煙韌。牛舌真係厚切,食落爽口。<生菜> ($28)生菜要快快反完再反,如果唔係就好易燶。用燒完既牛油燒生菜,都別有一番風味。<韓式水冷麵> ($75)煙韌既蕎麥麵加上白醋,涼涼地,最適合係食完熱辣辣既燒肉之後降下溫。<Captain Lab> ($35)分別有熱情果、奇異果、香橙、蜜糖。用科學實
<泡菜金字塔> ($48)
<韓式煎餃子> ($38)
<牛牛板> ($198)
<生菜> ($28)
<韓式水冷麵> ($75)
<Captain Lab> ($35)
分別有熱情果、奇異果、香橙、蜜糖。用科學實驗用既玻璃杯裝,好特別。
<熱蜜糖生薑茶> ($25)
養生之選。甜甜地帶有青檸同生薑,又夠解渴。
食韓燒最怕食到成身煙味,呢度食完又唔會,因為個燒爐係裝左排氣位,可以吸油煙。真係夠曬配合呢度主題,夠曬科學化!