2019-12-01
好耐都冇出過旺角,今日同朋友去咗朗豪坊行街,行到上10樓見到一間餐廳好特別,佢有試管嘅飲品好特別,而且我仲未食晏,見到佢有韓式燒肉食,所以都好想試吓!佢嘅裝修都幾有特色,有好多嘅量杯放咗喺度,打卡都幾啱。我叫咗oppa牛牛板($388二人份量)+ test tube 飲品。本身飲品要$88 ,但係套餐價嘅話就淨係加$48 ,都幾抵,所以就叫左呢一set啦!Oppa牛牛板呢set 牛好豐富,分別有:厚切牛舌、M5澳洲西冷、巨型和牛牛筋肉、特級韓牛牛肩肉、黑牛牛板腱、特級韓牛牛脊肉、韓式牛大腸。一次過試晒咁多款口味嘅牛,食得幾滿足!而且份量都好夠,佢仲有花菇添啊!如果再加埋碗飯嘅話就更加正啦哈哈😄Lab Test Tube佢有士多啤梨、芒果、蘋果再同梳打Mix 埋一齊,將幾支試管入邊嘅飲品倒喺個量杯入面,感覺上真係覺得自己好似喺度做緊實驗咁,好有趣呀!飲品真係好玩又好飲,同埋飲品嘅顏色都好搶眼,like it!
Oppa牛牛板
Lab Test Tube