2020-12-15 13 瀏覽
今日情人落咗指令話想食西餐,當然會帶佢去食任食薯條同牛扒,餐廳位於灣仔軒尼詩道,所以對於我哋來講都幾方便,餐廳情調十分浪漫,係我最鍾意黑蚊蚊嘅感覺,最重要係性價比極高,三百幾蚊已經有塊高質嘅牛扒,同埋任食新鮮炸起嘅薯條。先講講頭盤,佢係凱撒沙律,呢個凱撒沙律唔似出面嗰啲汁咁搶喉,而且10分醒胃,佢個餐包最特別係有玉桂醬或者牛油俾你點,真係好特別,玉桂醬配餐包呢個組合原來都幾夾。而今次有兩款主菜俾你揀分別係牛扒,或者豬肋骨,不過牛精王嘅我當然係揀8安士既肉眼啦,我叫咗五成熟嘅,切出嚟真係粉紅色㗎,配埋上邊個香草一齊煎,香草味入晒牛扒度,而外香內嫩,最滿意係佢個薯條係有幾幼薯,熱辣辣,次次都新鮮炸起,真係唔同你客氣refill左2次。
2020-12-15 219 瀏覽
今日同女友人去左灣仔行下, 發現今年冬天比上年凍得多, 真真正正有返冬天既感覺。 咁岩同朋友傾開計話如果有間餐廳有火爐係身邊食飯就過癮啦, 跟住佢就推介左La Moo Moo's比我,佢話入面亂笠笠好有feel.. 咁我就同女友人上去試下啦, 我地上到去發覺餐廳怖置都好grand, 全外國人招呼。最重點係佢有個火爐係個電視度 . 配合埋室內既暖氣果然好有feel..野食方面就set好晒有得揀Rib eye steak同BBQ Ribs,我同女友人就叫左各一份, 味道方面個Ribs烤得好嫩滑完全無過烤導致乾捍既情況, 個Rib Eye Steak我就揀左Medium, 佢都幾大份下同埋肉質都唔錯好有牛香。。 特別一提係佢呢度既薯條係任添既. 不過我地齋食佢地既main course都已經好夠做,最後飲埋杯Ice Lemon Tea就超滿足飽晒
今日同女友人去左灣仔行下, 發現今年冬天比上年凍得多
,佢話入面亂笠笠好有feel
.. 咁我就同女友人上去試下啦
. 配合埋室內既暖氣
果然好有feel
,我同女友人就叫左各一份
, 味道方面個Ribs烤得好嫩滑
完全無過烤導致乾捍既情況
, 個Rib Eye Steak我就揀左Medium
, 佢都幾大份下同埋肉質都唔錯
好有牛香。。 特別一提係佢呢度既薯條係任添既
. 不過我地齋食佢地既main course都已經好夠做
,最後飲埋杯Ice Lemon Tea就超滿足飽晒

2020-12-05
要數灣仔的Fine Dinning 餐廳,La Moo Moo一定是其中一間。餐廳不論裝修或是佈置,都非常典雅時尚,加上服務員貼心親切,在這裏可以享受真正的慢活生活。這次我是專程來吃它們的套餐,價錢HK$298 (需加一),就有自家製餐包、沙律、主菜及薯條(無限量供應),而主菜有數款選擇,落單時服務員會再作介紹。自家製餐包自家製配上普通牛油及肉桂醬,服務員叮囑我們於肉桂醬上加點鹽來中和味道,說實,麵包很軟熟,單單塗上牛油就已經很美味,可惜套餐沒有配備餐湯,感覺美中不足。羅馬生菜沙律雖然沙律是退餐的,但廚師做得挺用心,除了有羅馬生菜外,還有多士粒及流心蛋,口感爽脆清新,酸酸的味道,很醒胃。烤排骨套餐 由於這天肉眼扒已售罄,服務員推介我吃燒排骨,送上來時,已經有陣陣燒烤香味,排骨不是全瘦,而是帶點脂肪,加上塗滿了香甜醬汁,入口時除了甘香,還有焦香味,令我忍不住一口一口的吃下去。

自家製餐包

羅馬生菜沙律

烤排骨套餐

午餐
2020-12-15 10 瀏覽
今日去了灣仔~同朋友食lunch,我們今日去了斬尼詩道的 " la moo moo's steak and fries"餐廳的裝修好有歐式風格,有一個大大的火爐電視!🤣😂好有冬日氣氛!香港沒有歐洲咁凍!看住火爐的火好有治癒的感覺!好放鬆!餐廳的音樂是放鬆輕快為主!這間餐廳只有兩款可以選!一個是牛扒肉眼 8oz有好多薯條,牛扒好淋滑!有兩款汁 一個是豬肋骨是BBQ 味,味道濃濃香香,豬肉肉香淋滑!我們點了一個甜品芝士蛋糕!味道不錯,香香滑滑!
今日去了灣仔~同朋友食lunch,
這間餐廳只有兩款可以選!
一個是牛扒肉眼 8oz
有好多薯條,牛扒好淋滑!有兩款汁

一個是豬肋骨
是BBQ 味,味道濃濃香香,豬肉肉香淋滑!

我們點了一個甜品
芝士蛋糕!
味道不錯,香香滑滑!
2020-12-14 115 瀏覽
WFH 比上班累得一百倍,週末與男友到附近小約會,選了一間他想吃很久的La Moo Moo. La Moo Moo 就是一個價錢,有麵包有沙律有薯條還有牛扒,薯條還可以瘋狂refill! -我們到的時候是5點,入座不久都坐滿了一半,比想像中更熱鬧。店內是高級餐廳的裝修,還有大電視放著火爐,看著火爐真是有點熱的神奇感覺哈哈。-沙律菜不錯很新鮮,配上半熟蛋感覺更高級。最有驚喜是麵包,一邊是很軟熟,表面是有點薄脆的感覺,最特別是那肉桂味牛油,我平常不喜歡肉桂味,但這牛油的肉桂味很香很自然,配搭麵包真的是超美味。-到主菜了,店員說除了牛扒,今天還有豬仔骨,所以我們各點了一份。豬仔骨是超超超大一排,肉質很軟,有點入口即溶的感覺,而且意外地肉味很香。-牛扒是8oz Premium USDA Ribeye Steak, 我們點了五成熟,切開是帶一點點血但又不會流出來,肉是粉粉啡啡的,顏色很美。吃下去很易咬,肉質很鬆軟,肉味很舒服。-另外也想說一下薯條,是幼的那種,薯仔味很出色,炸得也很不油膩,而且熱騰騰的,我們那不住encore 了一次!

2020-12-05
臨近節日,看到灣仔這間La Moo Moo's Steak and Fries的環境蠻cozy的,就來了這裡吃個提早的聖誕大餐開心一下🎅🏼 坐升降機到18樓,這裡真的很有外國餐廳的feel,聖誕的佈置氣氛一流,而且牆壁還有個電子火爐,彷彿在冰冷的冬天都能感受到溫暖這間扒房只有一個Menu提供,非常適合有選擇困難症的朋友來到訪。$298的套餐有 Home-made Bread Roll + Garden Fresh Romaine Salad + 8oz Premium USDA Ribeye Steak + Free Flow Crispy Golden Fries,性價比不俗,點餐時告知牛扒熟度即可先來了自家製麵包和田園沙律。溫熱的麵包兩邊烤得金黃酥脆,配了一般的牛油和Cinnamon Butter。本來餐前麵包我也不會吃太多,但這個玉桂牛油很有新意,在麵包上呈半溶的狀態,柔滑香醇,味道清甜得宜,所以也吃光光了羅馬生菜新鮮爽脆,配搭流心蛋和大量Parmesan芝士,夢幻一般的組合,很醒胃。主角Steak Frites的牛扒選用USDA最高等級Prime Grade 的Ribeye,

主角Steak Frites的牛扒選用USDA最高等級Prime Grade 的Ribeye,是肉質嫩而且油花豐富的部位。熟度點了 Medium Rare,用上可愛的迷你肉刀切開,外層焦香,內裡呈好看的粉嫩色,肉汁豐富。

醬汁方面附三款選擇,有black pepper、red pepper 和onion。其實牛扒肉味濃郁,加點黑椒和鹽都已經很好吃。Red pepper醬汁辣辣地,用來點薯條也不錯,很惹味。現炸薯條酥香金黃,可以無限refill,不過吃完牛扒都飽飽了,滿足的一餐。

小妹之前已聽聞灣仔E間La Moo Moo's環境唔錯, 而且野食幾正, 於是今日就book左lunch同朋友去試下😊! 一入到去就已經感受到濃厚嘅聖誕氣氛🎄, 而且非常有情調同浪漫, 相信夜晚個感覺會更正🌌🌃, 十分適合情侶👫🏻嚟食飯或慶祝🎉🎊! 餐廳位於18樓, 所以坐係窗邊望出去都唔錯! 而最特別之處就係全日只會提供一個Set, 入面包括有自家製麵包🍞🥖, 田園沙律🥗, 主菜方面可以選擇牛扒🐂🥩或原條豬肋骨🐖, 至於配菜嘅薯條🍟更可以無限添加😋!!Homemade Bread Roll🍞🥖麵包非常香, 而且就連入面都有烘烤過👍🏻, 所以特別外脆內軟! 佢地除左有普通牛油之外, 仲提供玉桂牛油, 如果平時比較中意食甜麵包嘅朋友仔, 小妹強烈建議試下玉桂牛油🤗, 牛油入面有一粒粒嘅玉桂碎, 所以玉桂味好香濃, 食落甜甜地, 口感極滑而且唔會膩, 極度推介😋👍🏻!!Garden Fresh Romaine Salad🥗沙律菜🥬口感清新爽脆, 上面鋪有大量芝士碎🧀仲有半熟蛋, 蛋液微微溢出, 味道唔錯😊!8oz Premium USDA Ribeye Steak🐂🥩一上枱已經聞到好香嘅牛

Homemade Bread Roll🍞🥖

Garden Fresh Romaine Salad🥗

一上枱已經聞到好香嘅牛扒味😌, 小妹今次點左7成熟, 牛扒味道濃郁, 口感軟腍, 油脂甘香, 肉汁多, 唔沾醬汁已經好好味😋! 醬汁有3種: 洋蔥汁, 紅椒汁同黑椒汁, 小妹揀左洋蔥汁同紅椒汁, 紅椒汁由紅椒磨蓉而成的, 所以會食到清新微辣嘅味道, 有d似食墨西哥燒烤嘅感覺, 牛扒配搭紅椒蓉食落口感層次會更好!洋蔥汁相比下味道無咁濃郁, 所以小妹推介紅椒汁👍🏻!

BBQ Pork Ribs Set🐖(Full Rack)
燒烤醬味道岩岩好, 唔會過酸或甜, 豬肋骨骨肉分離, 好容易食亦唔會食到周圍都係, 口感鮮嫩好惹味😊! 旁邊嘅沙律口感爽脆, 帶有柚子同微微嘅辣味🌶, 味道特別又解膩!
2020-12-12
  • Home-madeBreadRoll
  • 8ozPremiumUSDARibeyeSteak
2020-12-13 19 瀏覽
🔆周年紀念日專登揀咗間有格情調嘅餐廳,嘆下有品味既中午​🕞輪後時間🕤好彩有預先訂位,坐近靠窗邊位置除咗食都有街景睇吓👍🏻👍🏻​​🌟推介食品🌟​1️⃣ 牛扒餐$298💯Simple is good, 第一個賣點就系餐廳得一個餐,老套都要講,因為專做所以專業❗️一間美式扒房用揀選左美國黑安格斯肉眼✈️空運到港,再配埋沙律同秘製肉桂牛油餐包🍞沙律唔會太多醬,感覺清新開胃,美中不足既個面包唔夠熱,涂牛油🧈上去難均勻不過個肉桂醬就好香👍🏻來到主角,牛扒叫左5成熟,火喉控制得幾好,肉質嫩又夠juicy 😋😋枱上有黑椒同海鹽,不過純牛扒味都夠哂🤩🤩​💡溫馨提示💡​第二個驚喜一定系把切肉刀,造型精功,出奇地好切,如果想要重可以買返把拎走😎😎​​La Moo Moo' s Steak and Fries 地址:​灣仔軒尼詩道239號18樓​好味 😋😋😋😋😋​賣相 👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️價錢 🏦🏦🏦🏦​​✨餐廳環境✨:古典優閒風格,午餐後有Happy Hour ,有時約埋朋友上來吹水都咪話唔爽🤗🤗🤗​​🔆總結一下🔆:整體性格比好高,無論環境用餐經驗都好滿意,價錢重相當化算,值得來試​
🔆周年紀念日專登揀咗間有格情調嘅餐廳,嘆下有品味既中午

🌟推介食品🌟​
1️⃣ 牛扒餐$298

💡溫馨提示💡​

地址:​灣仔軒尼詩道239號18樓

好味 😋😋😋😋😋​
賣相 👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️
價錢 🏦🏦🏦🏦​

2020-12-13 112 瀏覽
好耐冇同男友去食好野,今日佢主動提議帶我去呢間位於灣仔嘅西式扒房。估唔到佢咁浪漫,識揀間咁有氣氛嘅餐廳。餐牌上只有一款肉眼扒餐,只要揀幾成熟同醬汁就可以。岩哂我呢啲有選擇困難症嘅食客。另外聽職員講原來仲有個BBQ Pork Ribs餐,不過今次我哋就冇試到。先上係Homemade Bread,包烘到金黃色,夠鬆軟。可以加牛油同肉桂醬點綴下,好食嘅。另外Caesar Salad生菜夠爽甜,麵包粒粒夠脆口。仲有隻流心蛋煮到岩岩好,成個沙律一啲都唔單調。medium rare嘅肉眼扒火喉岩岩好,𥚃面肉質鮮嫩,扒夠厚,牛味香濃,本身唔點醬已經好夠味。如果鐘意再濃味啲,可以試下個洋蔥醬。如果唔想咁膩,就可以點秘製辣椒醬食,酸酸辣辣幾開胃。原來呢到薯條係任食,食到咁上下,職員就會主動問你需唔需要加添薯條,不過個餐本身薯條份量都多,唔加都好夠食。加$59就有一份甜品。我哋就試咗個Cheesecake同Chocolate Brownie,Cheesecake餅底有肉桂味都幾好食。不過如果兩者比較我鐘意Brownie多啲,做得幾出色。𥚃面朱古力真係超級流心,暖暖地嘅蛋糕同朱古力醬再配埋凍冰冰嘅雪糕,真係

加$59就有一份甜品。我哋就試咗個Cheesecake同Chocolate Brownie,Cheesecake餅底有肉桂味都幾好食。不過如果兩者比較我鐘意Brownie多啲,做得幾出色。𥚃面朱古力真係超級流心,暖暖地嘅蛋糕同朱古力醬再配埋凍冰冰嘅雪糕,真係令人好滿足。

呢到整體環境,食物都好高質,非常推介情侶去。
2020-12-12
👣 La Moo Moo’s Steak and Fries👣—🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩餐廳環境不算大 但氣氛環境幾好後面仲有個假既火爐擺設😂餐廳只獨賣單一牛扒套餐 有選擇困難既人就唔使煩🤣但老實說 以專賣牛扒的餐廳來說牛扒的質素真的未如理想😥😥😥真的有點失望😟The place wasn’t too spacious but the atmosphere was quite cozy and romantic!🤓The decor was classy looking! It even has a pseudo fireplace behind me.😂Here they had only one menu, which to people with ‘’decidophobia’’ as a good news🤣However, the steak was quite disappointing😥😥😥——————————————————————————⭐️⭐️ 𝙈𝙤𝙤 𝙈𝙤𝙤’𝙨 𝙀𝙭𝙘𝙡𝙪𝙨𝙞𝙫𝙚 𝙎𝙚𝙩 HKD298⭐️⭐️首先上枱的是𝙂𝙤𝙡𝙙𝙚𝙣 𝙁𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙍𝙤

—

但老實說 以專賣牛扒的餐廳來說
牛扒的質素真的未如理想😥😥😥
真的有點失望😟

——————————————————————————

首先上枱的是𝙂𝙤𝙡𝙙𝙚𝙣 𝙁𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙍𝙤𝙢𝙖𝙞𝙣𝙚 𝙎𝙖𝙡𝙖𝙙 🥗
入面有生菜🥬麵包糠🍞溏心蛋🥚脆脆煙肉粒🥓同芝士碎粒🧀分量正常
頗開胃的😙醬汁都幾好食!

The first one to come is 𝙂𝙤𝙡𝙙𝙚𝙣 𝙁𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙍𝙤𝙢𝙖𝙞𝙣𝙚 𝙎𝙖𝙡𝙖𝙙 🥗
There’re lettuce, bread crumbs 🍞 soft boiled egg 🥚 crispy bacon bites 🥓 cheese crumbles 🧀
Quite appetizing 😙 sauces were very good too!

味道:🌕🌕🌕🌖🌑

之後再嚟咗𝙃𝙤𝙢𝙚𝙢𝙖𝙙𝙚 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙙 𝙍𝙤𝙡𝙡🍞
有肉桂醬同埋牛油🧈俾你選擇搽邊樣
玉桂醬甜甜的 😋都幾濃肉桂加甜味!
有少少顆粒感 係平時比較少見嘅選擇!
餐包焗到金黃微脆 都算鬆軟 不錯的!🤓

Here came the second appetizer: 𝙃𝙤𝙢𝙚𝙢𝙖𝙙𝙚 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙙 𝙍𝙤𝙡𝙡🍞
Cinnamon sugar paste and butter 🧈were provided😌
Cinnamon sugar paste was sweet and fragrant😋good with a little graininess!
The bread roll were baked until golden brown and slightly crispy. 😜
Quite soft and not bad! 🤓

味道:🌕🌕🌕🌖🌑

重頭戲來了!
真係期望越大失望越大.......🥲🥲

成個套餐入邊前菜配菜反而好食過牛扒😵😵

The highlight(bad news) is coming!
The greater the expectation, the greater the disappointment😩
The appetisers were way better than the main course-steak…🥩

我哋叫了三成熟的8𝙤𝙯 𝙋𝙧𝙚𝙢𝙞𝙪𝙢 𝙐𝙎𝘿𝘼 𝙍𝙞𝙗𝙚𝙮𝙚 𝙎𝙩𝙚𝙖𝙠🥩美國黑安格斯肉眼扒
牛扒都幾大片 而且厚度足夠🥩
而且餐廳冷氣頗大🌬很快便吹到凍咗
後面越食越韌 就算用把咁得意既特製刀
切都就黎切唔開😵真係得個樣既刀
最後尾塊牛扒都幾多筋吓😐

We’ve ordered medium rare 8𝙤𝙯 𝙋𝙧𝙚𝙢𝙞𝙪𝙢 𝙐𝙎𝘿𝘼 𝙍𝙞𝙗𝙚𝙮𝙚 𝙎𝙩𝙚𝙖𝙠🥩
The steaks were large and thick enough🥩
The meat is quite tender but without any beef flavor🤷‍♀️
Even though we’ve added many black pepper sauce or salt, the taste was still not flavourful☹️
And the restaurant was so cold with the air-conditioning🌬 the steak cooled down quickly😣
The steak was too tough to cut with the mini meat cleaver😵tho it was quite cute!

味道:🌕🌕🌑🌑🌑

但係‼️
佢個𝘾𝙧𝙞𝙨𝙥𝙮 𝙂𝙤𝙡𝙙𝙚𝙣 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙨🍟係真係幾好食!
係新鮮炸起既幼薯條 熱辣辣又脆身 正🤤
而且份量都幾多!😆
餐廳仲提供Free Flow任食薯條‼️
店員都勁好人 咁問咗我哋兩次要唔要再加薯條!😂
但當然 食完塊扒已經好飽 所以就無食啦!

BUT‼️
𝘾𝙧𝙞𝙨𝙥𝙮 𝙂𝙤𝙡𝙙𝙚𝙣 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙨🍟 was definitely the best among all!
The freshly fried fries were hot and crispy🤤
The portion was large too! 😆
The restaurant offered free flow French fries ‼️
The waiters were very nice, he asked if I wanted a refill of fries twice! 😂
But of course, the steak already made me so full😂
So I didn’t ask for more!

味道:🌕🌕🌕🌕🌑

2020-12-12 19 瀏覽
好友話這間餐廳只食牛扒或豬肋骨,最岩有選擇困難的我,餐廳有架大電視機📺播放著燃燒中🔥仿似火爐,牆上掛聖誕裝飾充滿聖誕氣氛。我們點左牛扒套餐$298和豬肋骨套餐$298,有Home-made Bread Roll配牛油同肉桂醬,麵包很鬆軟,真不錯。有Gradeb Fresh Romaine Salad 🥗,羅馬生菜、芝士粒、炸麵包粒、煙肉粒、4分一隻雞蛋🥚清新可口。有8oz Premiun USDA Ribeye Steak,肉質腍滑,牛肉味不濃。最得意是菜刀形狀的餐刀,切肉很鋒利,很特色。幼身薯條,薯條即炸熱辣辣很脆,任食可無限添加真抵。豬肋骨,大大份有十多條骨,肉質夠腍。
牛扒套餐$298和豬肋骨套餐$298,
幼身薯條,薯條即炸熱辣辣很脆,任食可無限添加真抵。
豬肋骨,大大份有十多條骨,肉質夠腍。
  • Home-made Bread Roll
  • Garden Fresh Romaine Salad
2020-12-12 7 瀏覽
最近見好多人都去食呢間牛扒,所以我都決定要試一試!成間鋪剩係得一個餐可以嗌,證明佢哋專心做好一件事。冇得揀好適合我呢啲有選擇困難嘅人。(但今日佢話有豬肉食,個心都離一離。我唔想揀呀!)($298+10%)牛扒 🥩:八安士1855黑安格斯肉眼牛扒好似話喺美國空運過嚟,好強大嘅外國勢力。唯一要揀嘅就係生熟度,我諗咗好耐最後揀咗五成熟。把刀好可愛,平時我都係成塊扒用叉插住咁食,見呢排都禁得意要即刻用下!(可以比$200買把刀)呢度有三款醬汁可以揀。我叫咗洋蔥醬,但其實最好食都係落鹽同黑椒。沙律🥗: 凱撒沙律幾清新,仲有四份一隻流心蛋。有冇人都好鍾意食沙律入邊嘅麵包粒?呢度啲麵包米好鬆脆!沙律上面仲有啲芝士粉,令到成個味道提升一個層次!麵包 🍞:餐包係餐廳自家製同埋有烘底,仲有兩款牛油俾我哋揀!唔知係我唔係我嘅幻覺,覺得個包比出邊嘅甜。除咗普通牛油仲有肉桂牛油醬,平時其他餐廳好少試到。個人覺得肉桂味比較特別同好食。薯條 🍟: 任嗌㗎喎!呢度嘅薯條可以無限添,抵食。幾脆身所以容易吸收醬汁,係一個好嘅配菜。呢度仲有番茄醬,但係我覺得點洋蔥醬更好食,食落好似卡樂B嘅雜菜薯條。夜晚嚟呢度嘅環境昏暗,仲

牛扒 🥩:八安士1855黑安格斯肉眼牛扒

沙律🥗: 凱撒沙律

麵包 🍞:餐包

薯條 🍟: 任嗌㗎喎!

夜晚嚟呢度嘅環境昏暗,仲有蠟燭同音樂,可以來一場燭光晚餐。 仲要講英文,I go to school by bus,成世人都未去過啲咁高級嘅餐廳。後面仲有netflix嘅家有壁爐,覺得好溫暖。水好飲,有wifi,今日冇去廁所。 🔥
  • 8oz Premium USDA Ribeye Steak
約女友到扒房食有個好處,選擇夠單一只需了解對方是否吃牛肉就可以,將重點放在選那一款酒就足夠。難得氣氛好好,品嘗 2011 法國波爾多Cabernet Sauvignon 與 Merlot 混釀的 Domaine Virginie-Thunevin,酒精含量高而單寧相對較少,入口柔順,口感圓潤厚實為,酸度亦比較低。初次喝的話要先抖氣一段時間。這裡的黃金炸薯條,夠熱又夠脆,店員亦會主動詢問添加,所以想多吃的話亦不用開口自己問。入夜後店員更會燃點蠟燭令氣氛,這裡有個好處就是只有兩款主菜選擇,最合我們各 選了 Medium,但可能每間餐廳定義都不同,喜歡吃鮮肉味多一點不妨選Medium Rare。吃一口就知肉味濃更是優質的食材,能於灣仔區以這價錢享受著氣氛及食材,作為約會的地點是不錯的選擇。女友則選了 Ribs,很輕鬆就將切開。沽上BBQ醬汁份外惹味。自家麵包賣相跟一般餐包無異,口感卻很鬆軟而當中玉桂醬值得一讚,未入口已經感受到香氣,入口則有陣陣的玉桂味,令香軟麵包更好吃。田園沙律生菜爽脆,加上芝士碎及半熟蛋入口更有層次,既清新又豐富。那個虛擬火爐都幾可亂真。聖誕節晚餐更有 PS5 抽獎,真爽

那個虛擬火爐都幾可亂真。

聖誕節晚餐更有 PS5 抽獎,真爽!
  • Home-madeBreadRoll
  • 8ozPremiumUSDARibeyeSteak
2020-12-10 78 瀏覽
好耐冇鋸扒喇,吾知大家本身中吾中意鋸扒?肉眼、西冷等等都系熱門嘅扒類。今日系同男朋友每個月嘅紀念日,近近哋去咗一座睇落幾新淨嘅大廈鋸扒,名叫「La Moo Moo’s」。之前都去過一啲餐廳有「moo moo」呢個字眼,好奇問咗男朋友,系咪牛肉嘅意思?佢話原來系解扒刀😅場內環境都幾暗🙊都可以話系有氣氛嘅,節日同伴侶黎都幾正😆聽番店員講原來全日只得一款套餐🤣真夠串咀。有自家製麵包、沙律、USSA肉眼扒、薯條,加$59就可以享用幾款甜品其中一款。餐廳反而以酒類為主🧐cocktail嘅種類真系吾少,仲有好多都系自己調製嘅。沙律就吾系一般嘅沙律🥗佢入面仲加咗吾少蒜蓉包粒同埋雞蛋,使得口感更豐富。蒜蓉包粒好香口,脆脆哋咁,雞蛋雖然吾系話好大舊,蛋香味都幾濃郁。講到自家製餐包,確實系同出面食嘅餐包吾同!麵包好軟綿綿,喺出面食嘅餐包多數一系乾身,另外一隻就系呢隻咁軟淋淋,食落甜甜哋咁,好似系有輕量嘅牛油。另外仲有一小杯牛油,牛油搽落麵包度一啲都吾漏👍🏼飲品方面、叫咗杯Peach Fizz,有桃糖漿、檸檬梳打、檸檬汁同埋士多啤梨粉,飲落口有啲似fruit punch🤣桃嘅味道會比較明顯~檸檬味都系,比人

場內環境都幾暗🙊都可以話系有氣氛嘅,節日同伴侶黎都幾正😆

飲品方面、叫咗杯Peach Fizz,有桃糖漿、檸檬梳打、檸檬汁同埋士多啤梨粉,飲落口有啲似fruit punch🤣桃嘅味道會比較明顯~檸檬味都系,比人感覺又吾會話好酸😊

好戲在後頭,有一份premium肉眼扒,肉眼扒嘅口感向來比較結實,呢度都唔例外,叫咗medium well,食落去肉質都幾結實,入面嘅生熟度都符合我哋嘅要求😊牛扒配以燒汁,點埋燒汁更滋味。
2020-12-05
【灣仔飲食】異國情調西餐廳🍽記得以前去加拿大姑姐屋企,一入門口面對着個壁爐,天氣凍冰冰的時候,屋企卻很和暖。近日老公就帶咗我去灣仔一間餐廳,黃昏時間,餐廳的氣氛非常之好,起初我以為是真嘅,細看之下原來是酒櫃的視覺效果,幾可亂真,令餐廳忽然有種異國情調。先來鬆軟麵包,可以搽牛油或者肉桂醬,而沙律有啲似凱撒沙律,有半隻半熟雞蛋、脆麵包粒和爽脆的羅馬生菜。美國安格斯牛扒 8安士配白胡椒燒汁,牛扒非常之大塊兼有厚度,亦好有牛肉嘅香味,但略為煮得有點過火,原本叫半成熟,好似變了全熟。烤豬肋骨配燒烤醬,豬肋骨很軟腍入味,稍為用刀叉輕輕力就能切開,重點是份量大過隻碟,可以同朋友、屋企人share。另外薯條都炸得幾香脆,仲可以無限添加。一邊鋸扒,一邊聽住輕快的音樂,的確係幾有氣氛嘅,幾啱情侶👫🏽黎拍拖傾偈食飯。
【灣仔飲食】異國情調西餐廳🍽