2020-12-12
最近見好多人都去食呢間牛扒,所以我都決定要試一試!成間鋪剩係得一個餐可以嗌,證明佢哋專心做好一件事。冇得揀好適合我呢啲有選擇困難嘅人。(但今日佢話有豬肉食,個心都離一離。我唔想揀呀!)($298+10%)牛扒 🥩:八安士1855黑安格斯肉眼牛扒好似話喺美國空運過嚟,好強大嘅外國勢力。唯一要揀嘅就係生熟度,我諗咗好耐最後揀咗五成熟。把刀好可愛,平時我都係成塊扒用叉插住咁食,見呢排都禁得意要即刻用下!(可以比$200買把刀)呢度有三款醬汁可以揀。我叫咗洋蔥醬,但其實最好食都係落鹽同黑椒。沙律🥗: 凱撒沙律幾清新,仲有四份一隻流心蛋。有冇人都好鍾意食沙律入邊嘅麵包粒?呢度啲麵包米好鬆脆!沙律上面仲有啲芝士粉,令到成個味道提升一個層次!麵包 🍞:餐包係餐廳自家製同埋有烘底,仲有兩款牛油俾我哋揀!唔知係我唔係我嘅幻覺,覺得個包比出邊嘅甜。除咗普通牛油仲有肉桂牛油醬,平時其他餐廳好少試到。個人覺得肉桂味比較特別同好食。薯條 🍟: 任嗌㗎喎!呢度嘅薯條可以無限添,抵食。幾脆身所以容易吸收醬汁,係一個好嘅配菜。呢度仲有番茄醬,但係我覺得點洋蔥醬更好食,食落好似卡樂B嘅雜菜薯條。夜晚嚟呢度嘅環境昏暗,仲
牛扒 🥩:八安士1855黑安格斯肉眼牛扒
沙律🥗: 凱撒沙律
麵包 🍞:餐包
薯條 🍟: 任嗌㗎喎!
夜晚嚟呢度嘅環境昏暗,仲有蠟燭同音樂,可以來一場燭光晚餐。 仲要講英文,I go to school by bus,成世人都未去過啲咁高級嘅餐廳。後面仲有netflix嘅家有壁爐,覺得好溫暖。水好飲,有wifi,今日冇去廁所。 🔥