2020-12-05 5 瀏覽
Homemade bread roll:超鐘意佢軟綿綿而且烘熱左,配牛油一流,自家製好有誠意呢👍🏻Garden fresh romaine salad:沙律菜新鮮爽脆,有1/4隻流心蛋8oz premium USDA ribeye steak:我叫左medium, 比我想像中熟左少少🤏我諗叫medium rare會更為合適Free flow crispy golden fries:幼薯條份量好多!!餐廳有好多聖誕裝飾,想感受下聖誕氣氛呢到幾適合😇
Homemade bread roll:
超鐘意佢軟綿綿而且烘熱左,配牛油一流,自家製好有誠意呢👍🏻

Garden fresh romaine salad:
沙律菜新鮮爽脆,有1/4隻流心蛋

幼薯條份量好多!!

餐廳有好多聖誕裝飾,想感受下聖誕氣氛呢到幾適合😇
2020-12-05 8 瀏覽
今日係灣仔食lunch, 老婆帶我黎左呢間位於軒尼詩道的餐廳La moo moo,一開門是開揚的景觀,採光度充足加上播住古典音樂,氣氛好好Homemade bread夠鬆軟 好好食,我夾哂成塊牛油🧈呢到只有兩個餐選擇,一個是ribeye steak, 一個就係我呢份豬肋骨,豬肋骨肉質非常柔軟,bbq sauce 好入味,幾推薦呢個菜式!side dishes 係我最鐘意食既幼身薯條,可以點放於餐桌上的茄汁、鹽、黑椒。

1K
2020-12-05 15 瀏覽
我是被「La Moo Moo's Steak and Fries」 這把有氣勢餐廳專設的鋸扒刀及豐厚的牛排吸引,餐廳位於灣仔軒尼詩道239號3樓。午市及晚市均一收費,每位$298加1服務費,包餐包、沙律、8安士黑安格斯肉眼扒及無限任添薯條,如不吃牛可選擇豬助骨,套餐不包任何飲品。首先職員會送上一份已烤好的「自家製餐包」,餐包質地鬆軟,味帶微甜,塗上牛油後,有一種在家裡吃早餐的感覺。「流心蛋凱撒沙律」羅馬生菜夾上芝士粉及多士粒口感很清爽,流心蛋滑溜,,這沙律令胃口大開 。主角出場「8oz Premium USDA 美國肉眼扒」,點了 medium rare的熟度,肉眼扒超厚身,配用上餐廳特製的刀去切肉, 順暢及乾淨俐落。切開後肉身是粉嫩,帶點肥膏及充滿油脂,入口有香濃肉香及豐富的肉汁,肉質質素不錯。另附上三款醬汁,個人較為喜愛黑胡椒醬汁,黑胡椒不會很辣, 黑胡椒的香氣還蠻濃,配肉食很match。「薯條」是長而幼身,香脆惹味,薯條控一定會吃過不停。「豬助骨」相當大條,肉質嫩腍,不要以為骨會很多,其實肉量一點都不少。味道方面,入口香烤味濃,惹味香口。

「薯條」是長而幼身,香脆惹味,薯條控一定會吃過不停。

2020-12-01 106 瀏覽
今晚跟朋友慶祝生日,朋友一直想吃間有質素的牛扒專門店,在Openrice找到灣仔有間La Moo Moo’s Steak and Fries評語不錯,就提早兩星期預約。我們約了6:30pm,時間尚早幸好餐廳內不算多人,餐廳環境非常適合約會、聚餐,還可以望到街境,店內氣氛一流,侍應都是說英文,好像在外國的高級餐廳用膳一樣。餐牌只有一款菜式,就是8oz Premium USDA 美國 肉眼牛扒,$298還跟餐包、沙律、無限任添的薯條。酒水還有Drink Menu,吃牛扒飲紅酒是常識吧,我加了$69點了一杯House Wine,味道豐富濃郁的牛肉與同樣複雜濃郁的葡萄酒在一起,總是能夠給味蕾無盡的享受。先上餐包,包中間還是暖暖的,中間烘了有脆口的口感,再配上肉桂味牛油,而且牛油沒有油膩的感覺,不錯。沙律菜非常新鮮,沒有變黑,加上多士粒粒,增加口感和層次感,沙律醬倍感鮮味。主菜美國肉眼扒點了5成熟,肉質特別嫩滑,味道亦濃厚,多汁無草腥味又香醇的牛肉,脂肪呈大理石花紋狀,沒有落任何鬆肉粉,原汁原味,沾上黑椒汁,惹味非常。

2020-11-30
2020-11-29 12 瀏覽
成日見到把chopper刀仔。終於的起心肝去會一會佢。可以online book枱好方便。menu得一個。除左steak仲有pork ribs可以揀。餐包同沙律先上。沙律味道好fresh。餐包個cinnamon butter好正。有玉桂香同時微甜。鍾意食cinnamon嘅朋友一定鍾意。牛扒用上美國肉眼。叫左medium。個生熟程序燒得對版。食到炭燒味。不過以美國牛黎講牛味就爭咁啲。bbq pork ribs好大份。total有成11支骨。bbq sauce好惹味。肉質好軟綿。唔會燒到乾柴柴。👍
成日見到把chopper刀仔。終於的起心肝去會一會佢。
可以online book枱好方便。

餐包同沙律先上。沙律味道好fresh。
鍾意食cinnamon嘅朋友一定鍾意。

牛扒用上美國肉眼。叫左medium。
個生熟程序燒得對版。食到炭燒味。

不過以美國牛黎講牛味就爭咁啲。
bbq pork ribs好大份。total有成11支骨。
bbq sauce好惹味。肉質好軟綿。唔會燒到乾柴柴。👍

2020-11-26
2020-11-29 160 瀏覽
今日難得返半日,可以訓晏d,然後早少少出門嘆返個悠閒午餐先返工岩岩12點就黎道呢間「La Moo Moo's steak」,之前同事食過話好得,趁今日時間充裕,一於黎試下餐廳環境唔錯,地方整潔亦夠光猛,坐得舒適!另門口有捽手液,枱與枱有膠片相隔第一次去一間餐廳,係完全沒有選擇既煩惱呢道不用選擇,全日就只有一個餐,已經非常清楚印係餐墊上相反飲品既選擇就非常多🤭自家製既餐包,配上牛油及平時比較少有既肉桂醬個包包好好味,外脆內鬆軟,配肉桂好夾,好沙律好精緻,份量都唔少;半熟蛋好軟滑,蛋味濃;面包糠夠脆;醬汁份量拿捏得準,剛好沾滿每一塊菜,不會過咸主角出場8安士既USDA肉眼扒賣相相當吸引專注只做一款食物,係信心既表現水準也必然有保証感覺好似唔止8安士,又厚又大塊,網紋賣相令人食慾大增🤤我點既係7成熟,控制得好好,沒有過熟牛扒肉味濃郁,內裡充滿肉汁,完全沒有鞋口感覺薯條可以refill的,侍應會好主動問要唔要加薯條食落好新鮮,熱辣辣,有薯味,口感微脆由餐包到沙律,薯條到牛扒,每一道都食得出用心製作,難怪有信心只做一款餐

餐廳環境唔錯,地方整潔亦夠光猛,坐得舒適!
另門口有捽手液,枱與枱有膠片相隔

第一次去一間餐廳,係完全沒有選擇既煩惱

呢道不用選擇,全日就只有一個餐,已經非常清楚印係餐墊上

相反飲品既選擇就非常多🤭

自家製既餐包,配上牛油及平時比較少有既肉桂醬

個包包好好味,外脆內鬆軟,配肉桂好夾,好

主角出場

8安士既USDA肉眼扒賣相相當吸引

專注只做一款食物,係信心既表現
水準也必然有保証

感覺好似唔止8安士,又厚又大塊,網紋賣相令人食慾大增🤤

我點既係7成熟,控制得好好,沒有過熟

牛扒肉味濃郁,內裡充滿肉汁,完全沒有鞋口感覺

薯條可以refill的,侍應會好主動問要唔要加
薯條食落好新鮮,熱辣辣,有薯味,口感微脆

2020-11-25
午餐
近排都比自己嘅工作同學業忙到連瞓覺時間都唔夠,不過今晚趁着大家工作都可以放鬆一下嘅時候,就即刻出嚟搵下好野食啦😋位於#灣仔 嘅一間樓上扒房,唔好睇佢細細間咁,入面嘅裝修十分精緻,係燈光效果底下勁有浪漫嘅氣氛!講返🥩,呢間扒房獨賣一款美國🇺🇸1855黑安格斯肉眼牛扒餐,食落非常軟嫩☺️再加埋前菜Romaine Salad同無限refill嘅薯條,每位$300都唔洗就可以落樓啦,性價比簡直🈵大家去開灣仔當然值得一試啦👍🏼😉
2020-11-27 14 瀏覽
近期成日見到有人喺呢間餐廳打卡,最特別嘅係佢把印有moo moo’s 嘅斧頭刀仔,都真係幾吸睛。仲有個吸睛假火爐,都幾有心思。▫️講返食物,餐廳只賣一個$298套餐,套餐包括餐包、沙律、餐廳嘅主打牛扒同埋無限添加薯條。除咗牛扒之外,原來仲有豬肋骨。我哋兩個人一於試晒👯‍♀️▫️餐包鬆軟,同時餐包切開烘過,烘過嘅一面好香脆,配上肉桂牛油同原味牛油兩種選擇。▫️沙律主要材料係羅馬生菜、麵包糠、煙肉碎、芝士碎同埋半熟蛋,其實即係凱撒沙律。材料新鮮,再加埋自家醬汁,味道不錯。▫️豬肋骨賣相好吸引,一共有成11支骨,好大條。肉質都算腍身,已經離骨,加埋個醬汁,味道不錯。▫️至於主角牛扒係 8oz 1855黑安格斯肉眼牛扒,比我手掌大。叫咗五成熟,煎得啱啱好,個燒紋好靚,肉質幾嫩滑。醬汁有3種選擇 - 黑椒、洋蔥同埋紅椒。至於任食嘅薯條係幼身嘅薯條,味道類似MCD,份量已經足夠,唔使添加。

Home-made  Bread  Roll

Garden  Fresh  Romaine  Salad

Pork  Ribs

▫️
8oz  Premium  USDA  Ribeye  Steak
Home-made  Bread  Roll
Garden  Fresh  Romaine  Salad
Pork  Ribs
2020-11-25 18 瀏覽
生日week 我既baby同佢老公搵左間正嘢同我食,因為我話呢排唔食得澱粉質,所以就揀左食扒,呢間餐廳第一樣吸引我既係佢地既餐包同把刀😂😂😂我好大鄉里諗住睇下menu有咩食,點知呢到係獨孤一味一個set ,你淨係需要揀幾成熟🤣呢個set 有 :✨餐包- 配牛油、玉桂醬,我個人唔太like 玉桂,淨係牛油外脆內軟,好味!✨沙律- 份量細細,1/4隻糖心蛋、沙律菜、麵包粒,味道剛剛好✨牛扒- over cook 左,有d 鞋,如果呢個專係食扒既餐廳黎講真係比較遜色✨薯條- 無限添加,但唔好食太乾身,本身既都食唔哂😢

呢個set 有 :
✨薯條- 無限添加,但唔好食太乾身,本身既都食唔哂😢
2020-11-24 12 瀏覽
平日的灣仔迫滿上班一族,但假日來這裡用膳就能悠閑地享受一頓美味的午餐。餐廳有一排大窗,光線充足。牆身放滿酒瓶,亦有「壁爐」,不妨可計劃一下在這食聖誕大餐,應該頗有節日氣氛。餐廳只提供一款套餐,$298,有齊麵包、沙律、8安士美國肉眼牛扒、無限任添炸薯條。麵包是自家烘焙,配有兩款牛油。推薦食法是先塗上牛油,然後加少許喜瑪拉雅粉紅岩鹽。另一款牛油加入了肉桂,甜甜的也很好吃。沙律用上新鮮的羅馬生菜,脆脆麵包粒、還有流心蛋、十分開胃。主角是美國出名的1855黑安格斯肉眼扒,一間百多年的肉商旗下品牌,果然非同凡響,配合師傅的精湛廚藝,medium rare掌握得很好,肉味濃郁,肉質嫩腍,有三款醬料供調味(黑椒醬,洋蔥醬,紅辣醬)。8安士的份量剛好,加上任食的薯條,好滿足。最後點了杯熱咖啡,人均消費$343,享受了一頓豐富美味的牛扒餐。

沙律用上新鮮的羅馬生菜,脆脆麵包粒、還有流心蛋、十分開胃。

2020-11-15
2020-11-23 10 瀏覽
餐廳非常有格調,燈色暗,私隱度高,非常適合與另一半或朋友來🥰 ,去這種地方$298一個人也划算,很特別的是餐廳只有一個set,客人只需要負責點飲品,即使是這樣我也非常滿意🤤⚠️大家去西餐廳要小心一點喔,水和汽泡水也要收費的喔!🙆🏻有點暗的關係,所以需要打燈,部份照片不太好看-🤣THE ONE AND THE ONLY SET🤣$298 + 10%service charge ❶ Home-made Bread Roll ❷Garden Fresh Romantic Salad ❸8oz Prrmium USDA Ribeye Steak(medium red pepper) ❹Free Flow Crispy Golden Fries 🧈餐包:不是説錯而是真的外軟內脆,餐廳心思很足,將麵包烘底,包也吃得出層次感😍🥬沙律:非常開胃,蛋有流心的感覺🤤 蔬菜細細塊,加上脆脆的麵包粒,非常易吃😻Steak & Fries: 真的是主角,五成熟剛剛好呢!五成熟的話血色美,肉汁鮮嫩多汁,牛肉不會乾身鞋口,亦不會韌,不加sauce也美味的牛扒。Red pepper,少少甜酸和辣,你們就想像是Tabac
⚠️大家去西餐廳要小心一點喔,水和汽泡水也要收費的喔!

🙆🏻有點暗的關係,所以需要打燈,部份照片不太好看

🤣THE ONE AND THE ONLY SET🤣

$298 + 10%service charge
❶ Home-made Bread Roll
❷Garden Fresh Romantic Salad

😻Steak & Fries: 真的是主角,五成熟剛剛好呢!五成熟的話血色美,肉汁鮮嫩多汁,牛肉不會乾身鞋口,亦不會韌,不加sauce也美味的牛扒。Red pepper,少少甜酸和辣,你們就想像是Tabacco的感覺吧。薯條非常脆,客人吃完可以免費添加!
2020-11-23 9 瀏覽
今晚食咗間好高質嘅扒房,位於旺中帶靜既灣仔。一坐低,就比佢把好得意嘅斧頭刀吸引咗!😍扒房只有一個$298 套餐,包括有Home-made Bread Roll、Garden Fresh Romantic Salad 、8oz Premium USDA Ribeye Steak、 Free Flow Crispy Golden Fries。性價比不錯👍🏻Home-made Bread Roll呢款自製麵包真的很特別皮脆內軟,又鬆化又香滑,加上入少許玉桂醬和大大嚿牛油,非常滋味!Garden Fresh Romantic Salad 沙律菜夠新鮮,最出色就是上面那隻溫泉蛋,有蛋香😋8oz Premium USDA Ribeye Steak主角肉眼扒簡直是鮮嫩油脂加肉香的完美結合,粉嫩的牛肉很柔軟,肉汁相當豐富,果然是頂級靚牛!Free Flow Crispy Golden Fries薯條香脆無比,熱騰騰食口感最佳。總的來說,餐廳的食物和環境氣氛都不錯,是非常適合情侶或朋友聚會的好地方。😃👍🏻

今晚食咗間好高質嘅扒房,位於旺中帶靜既灣仔。

一坐低,就比佢把好得意嘅斧頭刀吸引咗!😍

Home-made Bread Roll

Garden Fresh Romantic Salad
沙律菜夠新鮮,最出色就是上面那隻溫泉蛋,有蛋香😋

8oz Premium USDA Ribeye Steak

Free Flow Crispy Golden Fries
薯條香脆無比,熱騰騰食口感最佳。

2020-11-21 11 瀏覽
今天晚上同老婆订了这间西餐厅晚餐,是第一次吃。一进入餐厅便感受到很浪漫的气氛。暗暗的灯光但有着一个显示着红红璧炉的大屏幕,不少人拍照留念。餐厅只有肉眼扒餐。我们都很喜欢吃高质素的牛扒。我们今次都都同时只点了五成熟,与过往七成不一样。套餐先上了面包和沙律菜。厨师把每件面包一面都烘很脆口,口感很好。沙律菜新鲜,完全吃到罗马菜的鲜甜。五成熟的肉眼扒也来了。果然是厨师和食物都是高质素。厨师烤熟了牛扒的外面,令肉汁仍留住。五成熟果然更易食。牛扒外面已调味,但我要了红椒汁令牛扒又有另一种味道。享受着气氛又享受着美食,带着满足回家。

享受着气氛又享受着美食,带着满足回家。
  • 8oz Premium USDA Ribeye Steak
2020-11-20 20 瀏覽
“Moo Moo's Exclusive Set”($298)最近喺灣仔返工多咗機會喺呢區食嘢🤪趁住今日星期五食返個豪華lunch🤣嚟咗呢間扒房🥩餐廳只提供2款set分別係牛扒🐮同豬肋骨🐷第一次嚟當然係揀食牛扒啦😆1個set入面係包咗餐包,沙律,USDA肉眼扒同任食薯條🍟入座冇耐就會送上餐包同沙律🥗餐包真心幾好食☺️餐廳好貼心已經中間切開咗一半仲要係切咗先烘☺️個包烘到外面脆入面鬆軟配埋牛油好好味☺️不過我睇人地係有一款肉桂醬而我就得普通牛油😟唔通見我一個人就唔比我😓沙律用上羅馬生菜配有麵包粒同溏心蛋🥰配埋caesar salad嘅醬好開胃😋之後終於到主角肉眼扒🐮8oz嘅扒睇落雖然唔太大但有一定厚度用餐廳獨有嘅刀嚟切🔪一切落去嗰下已經心知不妙😂咁硬嘅😂明明係叫medium rare扒入面只係微微嘅紅色😩似7成多過3成都幾肯定冇落錯單因為店員送嚟嗰陣都係話medium rare完全係overcook哂☻不過趕時間冇叫佢換過啦唯有照食😂配埋黑椒汁味道係ok嘅個黑椒汁味道係有啲似kfc個黑椒磨菇飯汁味😂肉韌啲都算啦起碼入到口食到尾全部都係筋🤯去到連舖頭把特製刀都切唔開嘅程度☻搞到我係生吞咁濟😂仲搞

最近喺灣仔返工

最後薯條食咗呢碟已經夠飽
身為扒房配菜竟然仲正過塊扒
不過可能係我唔好彩掛🤡
2020-11-20
隔左好耐都無食過牛排無意中發現灣仔新開左一間樓上扒房係提供單一牛扒套餐 每位都只需$298餐廳環境唔係好大 裝潢華麗幾有氣氛成個餐除咗牛扒外,仲包埋餐包、沙律同無限量添加薯條餐包除左一般既牛油外,仲有餐廳自家製嘅肉桂牛油和鹽牛扒係美國1855黑安格斯肉眼牛扒 相等於U.S. Prime等級牛扒可可以自己選擇生熟度和配搭醬汁有洋蔥汁、黑椒汁可以揀牛排份量都幾多 有成 8oz我點左medium rare熟成度拿捏得幾好 而且食得出牛排肉質都幾靚個人推介揀搭配洋蔥汁 會同牛排味道更match仲可以問佢哋拎mustard薯條係幼身 即叫即炸所以好香脆 而且唔會好多油 good
隔左好耐都無食過牛排
無意中發現灣仔新開左一間樓上扒房
係提供單一牛扒套餐 每位都只需$298
餐廳環境唔係好大 裝潢華麗幾有氣氛
成個餐除咗牛扒外,仲包埋餐包、沙律同無限量添加薯條

餐包除左一般既牛油外,仲有餐廳自家製嘅肉桂牛油和鹽
牛扒係美國1855黑安格斯肉眼牛扒
相等於U.S. Prime等級
牛扒可可以自己選擇生熟度和配搭醬汁
有洋蔥汁、黑椒汁可以揀
牛排份量都幾多 有成 8oz
我點左medium rare