2020-12-13
小妹之前已聽聞灣仔E間La Moo Moo's環境唔錯, 而且野食幾正, 於是今日就book左lunch同朋友去試下😊! 一入到去就已經感受到濃厚嘅聖誕氣氛🎄, 而且非常有情調同浪漫, 相信夜晚個感覺會更正🌌🌃, 十分適合情侶👫🏻嚟食飯或慶祝🎉🎊! 餐廳位於18樓, 所以坐係窗邊望出去都唔錯! 而最特別之處就係全日只會提供一個Set, 入面包括有自家製麵包🍞🥖, 田園沙律🥗, 主菜方面可以選擇牛扒🐂🥩或原條豬肋骨🐖, 至於配菜嘅薯條🍟更可以無限添加😋!!Homemade Bread Roll🍞🥖麵包非常香, 而且就連入面都有烘烤過👍🏻, 所以特別外脆內軟! 佢地除左有普通牛油之外, 仲提供玉桂牛油, 如果平時比較中意食甜麵包嘅朋友仔, 小妹強烈建議試下玉桂牛油🤗, 牛油入面有一粒粒嘅玉桂碎, 所以玉桂味好香濃, 食落甜甜地, 口感極滑而且唔會膩, 極度推介😋👍🏻!!Garden Fresh Romaine Salad🥗沙律菜🥬口感清新爽脆, 上面鋪有大量芝士碎🧀仲有半熟蛋, 蛋液微微溢出, 味道唔錯😊!8oz Premium USDA Ribeye Steak🐂🥩一上枱已經聞到好香嘅牛
Homemade Bread Roll🍞🥖
Garden Fresh Romaine Salad🥗
一上枱已經聞到好香嘅牛扒味😌, 小妹今次點左7成熟, 牛扒味道濃郁, 口感軟腍, 油脂甘香, 肉汁多, 唔沾醬汁已經好好味😋! 醬汁有3種: 洋蔥汁, 紅椒汁同黑椒汁, 小妹揀左洋蔥汁同紅椒汁, 紅椒汁由紅椒磨蓉而成的, 所以會食到清新微辣嘅味道, 有d似食墨西哥燒烤嘅感覺, 牛扒配搭紅椒蓉食落口感層次會更好!洋蔥汁相比下味道無咁濃郁, 所以小妹推介紅椒汁👍🏻!
BBQ Pork Ribs Set🐖(Full Rack)
燒烤醬味道岩岩好, 唔會過酸或甜, 豬肋骨骨肉分離, 好容易食亦唔會食到周圍都係, 口感鮮嫩好惹味😊! 旁邊嘅沙律口感爽脆, 帶有柚子同微微嘅辣味🌶, 味道特別又解膩!