2021-03-13 1062 瀏覽
同事T很喜歡吃意粉,他之前在La Moo Moo食過黑松露意粉覺得又好味又抵吃,所以今日就帶我來一試。餐廳屬美式扒房,環境開揚舒適,令人感覺輕鬆自在,不錯。Lunch Set Menu$98共有4款選擇,有Burger, Hotdog, Sandwich 和Pasta, 包coffee or tea, 另加$30可以有埋Starter(salad & soup)Ginger x Mint$60~成份有Homemade ginger Syrup, Mint, fresh lime juice和apple juice, 薄荷味好香好濃,有少許薑味和青檸味,還有少許青檸肉,好清新和冰涼。Lychee Lemon Cooler$60~成份有Homemade Lychee Syrup, fresh lemon juice, Lemon Soda和Strawberry powder,檸檬的酸味非常濃郁,有少許荔枝香甜味,很開胃,很清涼。Starter(+$30)~Ceasar Salad~新鮮的羅馬生菜加上炸脆的麵包粒和大量的芝士粉,十分滋味。Soup of the day~青豆忌廉湯~沒有青豆的

餐廳屬美式扒房,環境開揚舒適,令人感覺輕鬆自在,不錯。

Starter(+$30)~

Soup of the day~青豆忌廉湯~沒有青豆的草青味,反而有豆的香味和順滑creamy的口感,好驚喜。

La Moo Moo's Burger$98~除了有4oz New Zealad草飼牛漢堡扒,還有煮到半溶,好甜的洋葱,蕃茄,磨菇,生菜,American Cheddar cheese, 配上千島醬和BBQ sauce, 很美味,口感十分豐富。

Side dish炸薯條金黄香脆,仲要係任叫任食,好正。

Black Truffle Cream Pasta$98~意粉軟硬度適中有彈性,每條意粉也掛上意大利black truffle cream, 味道濃郁又creamy, 再加上炸脆的葱頭和洋葱粒,真係好好味呀!

2021-02-25
午餐
  • LaMooMoo’sBurger
  • BlackTruffleCreamPasta
  • LycheeLemonCooler
  • GingerxMint
2K
【🐄🔪𝐿𝒶 𝑀𝑜𝑜 𝑀𝑜𝑜' 𝓈 𝒮𝓉𝑒𝒶𝓀 𝒶𝓃𝒹 𝐹𝓇𝒾𝑒𝓈😋】朋友係灣仔番工,最近佢發現左間西餐廳,決定搵埋我一齊去試下,順便補祝我生日。12點幾去到,人愈黎愈多,仲以為樓上店會無咩人知,點知1點幾都差唔多坐滿成間餐廳。店內環境好靚, 開揚的景觀,佈置溫馨細緻,充滿異國風情氣氛。====—====—====—====—和朋友一人點了一個套餐,我是澱粉質控,點了個意粉餐🔖Lunch Set Menu ($98)套餐加沙律同湯只需$30,當然要試埋啦Starters (+$30)🥗Caeser salad + 🫕Soup of the day是日餐湯係南瓜湯🎃,creamy又濃郁,好rich 的南瓜味道😉Caeser salad調味剛剛好,清新爽口♦ Mains ♦🍝🍄Black Truffle Cream PastaItalian black truffle cream, crispy shallots & spring onion蔥花伴上香脆的紅蔥頭,再配埋忌廉黑松露意粉,中西合壁,成個配搭勁創新,不過食落真係出奇地好好味😋Creamy的意粉,黑松露的香味掛在每一條的意大利粉上,

====—====—====—====—

和朋友一人點了一個套餐,我是澱粉質控,點了個意粉餐

🔖Lunch Set Menu ($98)

套餐加沙律同湯只需$30,當然要試埋啦

Starters (+$30)

Caeser salad調味剛剛好,清新爽口
♦ Mains ♦

🍝🍄Black Truffle Cream Pasta

Creamy的意粉,黑松露的香味掛在每一條的意大利粉上,超香😝

♦ Drinks ♦

Serve with hot coffee or tea

(+$5 for cold drink)

意粉套餐仲包埋餐飲,可以揀茶/咖啡,我揀左凍檸茶🍋

朋友是食肉獸,無肉不歡,點了個Ribeye Steak齊齊share

🔖Set Menu ($328)

套餐包左餐湯同埋一客麵包+牛油,麵包浸住南瓜湯一齊食好正😍

Soup of the day
🍞Home made bread roll

🧈Served with our famous cinnamon butter
🥗Fresh Caesar Salad

♦ Main♦

🐄Signature 10oz Premium NZ Ribeye Steak

All served with free flow crispy golden fries🍟
Ribeye Steak份量幾大,同朋友一齊share份量都好足夠。

點了medium, 肉質香濃,有嚼口,不會鞋口,加埋黑椒汁一齊食更加惹味

旁邊仲有香脆薯條,好滿足
套餐還可加配蛋糕,同朋友飯後share一個剛剛好

賣相好靚,食落都非常不錯👍🏻

♦ Choice of Dessert ($59)♦
🍰French Blueberry Cheesecake

朋友還了了杯Cocktails,清新的桃香及士多啤梨香味,飲落酒味不會太濃,酸甜開胃,好正😍

♦ Signature Cocktails♦

🍸SHAMBY ($98)

Havana one Vodka shaken with homemade peach purée strawberry shrub egg whites & cranberry

====—====—====—====—
2021-02-10
2021-03-12 1032 瀏覽
多個月冇出街街拍拖,晚市重開後即約honey去撐枱腳!補祝情人節就梗係要鋸扒啦,地點就揀咗間人氣嫌就腳嘅「La Moo Moo' s Steak and Fries」。佔用全層面積嘅西餐廳樓底高高,用餐大堂排出三行二至四人嘅散座,均以透明膠板隔開,衛生整齊。最入一方為水吧及收銀處,背後擺放著不少酒樽,相信酒吧可以開返後該區應歡樂時光最旺嘅高櫈吧位區。室內燈光全靠天花上新潮嘅燈飾及桌上嘅燭光照出,客路明顯以情侶為主。晚市只提供$328/位嘅套餐,包咗是日餐湯、自家製麵包、凱撒沙律及任食薯條,主菜共有六款可選。外籍服務生友善有幹勁,點菜前主動推介美食之外,可讓水怪小肥隻水杯保持常滿狀態確真不易,食到七七八八時亦有問及食客對餐飲嘅感想,絕對體貼。餐桌上擺放有齊備嘅自用餐具。Fresh Caesar Salad:晚餐第一道凱撒沙律清新爽脆,輕盈健康。Home-made Bread Roll Served with Our Famous Cinnamon Butter:接著新鮮熱辣嘅自家製麵包食落半香脆半鬆軟,塗上招牌肉桂牛油更覺香甜可口!Soup of the Day - Cream of P
多個月冇出街街拍拖,晚市重開後即約honey去撐枱腳
晚市只提供$328/位嘅套餐
,包咗是日餐湯、自家製麵包凱撒沙律任食薯條,主菜共有六款可選。
,輕盈健康。
Fresh Caesar Salad

Soup of the Day - Cream of Pumpkin Soup:是日餐湯為芬芳柔滑嘅南瓜忌廉湯。
Signature 10oz Premium NZ Ribeye Steak:招牌紐西蘭肉眼扒厚潤鬆爽,肉汁豐沛,原來十安士話咁快就食哂

伴碟嘅幼條薯條Free Flow Golden Crispy Fries」當真如其名般金黃脆口,且毫不油膩,不過即使任細佬食都只可以添多一次
,因為真係好飽肚。
Free Flow Golden Crispy Fries
高樓扒房「La Moo Moo' s Steak and Fries」環境時尚,格調輕鬆,晚市套餐豐富味佳,如果$328個價位可包多杯餐酒相信食客會更加滿足
2021-03-03
Fresh Caesar Salad
Free Flow Golden Crispy Fries
2021-03-11 63 瀏覽
今次黎到銅鑼灣呢間momo,一睇就知出名佷牛扒既美式餐廳,估唔到裝修都好美式cowboy既風格,襯曬佢地出名既牛扒餐。大大支香濱放係櫃度,真係幾有霸氣既。lunch time叫左佢個出名既10oz cowboy set,仲有其他部份擇,不過呢款就最classic。前菜有麵包同沙律,大大份,用料一d都唔吝嗇,沙律d菜夠曬新鮮,而且落芝士粉份量又多,d生菜夠曬脆,所以都幾好食。餐湯個色雖然睇落好特別咁,但飲落都幾濃味,好creamy。叫左個5成熟既牛扒,真係好大份,足足10oz,用佢把momo刀切,真係別有一番風味,好有manlinees既感覺。配左黑椒同紅椒汁,紅椒汁比較少見,有少少辣,有少少raw veg既味道,解利一流。

餐湯個色雖然睇落好特別咁,但飲落都幾濃味,好creamy。

2021-03-10 52 瀏覽
呢日放假想食好dd 同食豪dd! 黎到銅鑼灣既la moomoo 食個靚brunch! 揀左個set menu $328! 冇揀佢個lunch menu , 因為想獎勵下自己🥰佢個set menu 入面有湯同包,我見lunch menu 你加$30 都一樣可以有呢d~~想食肉既我好自然就揀左佢個new zealand ribeye steak! 真係勁誇張!重成10oz which 我覺得上枱個陣係多過10oz! 我都用左好耐先成碟清哂!另外薯條就free flow,lunch menu 都有薯條free flow,但我都冇特別加,店員都問左我幾次加唔加~但因為真係太飽加唔到~hahaa 牛扒夠哂牛味,真係食落去啖啖肉勁正!佢個湯,沙律同埋麵包都好出色! 成個配搭都好正! 最後加左$59叫左個心太軟!心太軟入面流哂心勁正!美中不足係呢個set menu 冇包餐飲要另外再叫~但整體都非常之唔錯!

2021-03-10 57 瀏覽
約了個久未會面的朋友晚餐,提議找個環境舒適的餐廳慢慢暢談,想起了這一間位於灣仔的樓上西餐廳,新開張的時候曾經過來嘗試,感覺不錯,於是便訂座再訪比起剛開張的時候菜式選擇多了不少,餐廳主打的牛扒仍是主打,另外還提供各類主菜套餐包括了一份新鮮沙律,蔬菜新鮮,配搭大量芝士碎和流心蛋,是一道中上質素的沙律是日餐湯是粟米湯,大量的粟米蓉於湯中,每一口亦能想到粟米本身的顆粒感,味道濃烈,同樣沒有失望的餐湯主菜點了全份豬肋骨,先說份量非常多,以這個價錢和級數來說性價比相當高,另外不得不提他們的薯條是free flow, 每次refill的時候薯條都是新鮮炸起,非常香脆,豬肋骨肉質淋身軟熟,配搭香濃的燒烤醬非常惹味

2021-03-09 95 瀏覽
.#哈比四圍食 🥩 Signature 10oz Premium NZ Ribeye Steak $328Set lunch 有是日餐湯,咁啱我呢一日係青豆湯😆我都係第一次試,好香濃嘅青口味,飲落有少少青豆蓉,另外仲有麵包同凱撒沙律,麵包熱辣辣,質地好鬆軟,食落仲好香牛油味,除咗有牛油🧈仲有cinnamon butter,但可惜嗰日餐廳沒有提供,試唔到有少少可惜🙈凱撒沙律仲有¼嘅流心蛋,入面仲有啲鬆脆嘅麵包糠同埋大量嘅巴馬臣芝士🤤又健康又邪惡🤣牛扒係5成熟的,切開後見到肉質粉嫩,好重牛味有肉汁,另外牛扒有三款醬汁俾你揀,分別係洋蔥汁、黑椒汁、紅椒汁,但係我自己就覺得牛扒本身已經好夠味唔需要額外其他醬汁都OK☺️同埋呢度嘅薯條係可以無限追加,鍾意食薯條嘅朋友就啱晒啦😁.
#哈比四圍食
2021-03-08 237 瀏覽
今天工作來到灣仔軒尼詩道,Lunch時間和同事來到這間樓上舖「La Moo Moo's Steak」食午餐,餐廳裝修優雅,環境寧靜舒服。餐牌只有兩張,一貴一平,貴的$328一個餐,平的是$98,我和同事決定各叫一份share食。《Signature 10oz Premium NZ Ribeye Steak 》$328 有餐湯、餐包和沙律南瓜湯清甜,餐包軟綿綿,牛油太大塊,有點浪費。沙律菜新鮮,四份一隻溫泉蛋夠滋味。牛扒叫了Medium,10oz頗大塊,兩個人食都很足夠,以Medium 的程度來說,這塊牛扒偏熟,但勝在牛味濃烈,外層有點脆身,富嚼勁卻不會韌,淋上燒汁一齊食更正。薯條味道不錯,剛炸起非常香脆,難得是唔夠可以再添。《Black Truffle Cream Pasta》$98黑松露意粉味道濃郁,creamy,麵身有咬口,加上蔥花和芝士,幽香迷人,味道豐富綿密。

2021-02-19
2021-03-07 162 瀏覽
星期六Lunch得$3百幾set無A La carte menu叫左一個牛扒+雞扒1. Corn Soup : 稀 + 唔熱2. Salad : 碎菜葉 3. 餐包:普通餐包/應該曾經焗熱,不過上枱都係唔太熱主菜牛扒賣相okay一切 已經覺得難切食落😖 柴口 乾爭爭一係塊扒本身唔靚一係根本係frozen meat defrost得唔好揀舊中間位生d都係咁 相中所示就係食不下去既牛扒其實真係唔想浪費 但真係越食越嬲雞扒兩大塊 賣相ok一咬落去 無味扒上面個sauce都唔係好幫得手跟碟仲有個sauce 一個得個辣字類似泰式辣醬既sauce 相都費事影OpenRice 三百幾個好評可能係我個日唔好彩個廚係頂更坦白講 個set$100我都唔會再幫襯
星期六Lunch

可能係我個日唔好彩
個廚係頂更
坦白講 個set$100我都唔會再幫襯

2021-03-05 166 瀏覽
上一次黎食牛扒確實係好食,所以今晚先再決定黎食多次,一去到見到個Menu,好驚喜見到轉左同多咗選擇,價錢當然貴咗。但今次我地都係為咗食牛所以都係叫咗牛。由於環境太黑,當侍應送塊牛去枱時,我同我朋友都以為兩塊扒都煎燶了。😅但再食落去,我地都覺得佢地嘅牛扒確實差左好多,明明叫左medium, 黎左個差不多全熟,好似食緊擦膠咁!🥺Set 嗰個餐湯係粟米湯, 但佢將啲粟米搞爛晒,飲落去勁多渣差啲哽死我.......😅😅😅(我相信我屋企煮嘅粟米湯應該好過佢🤣)仲有個女廁,油煙到暈!去完出嚟成身都一陣味呀! HELP! 😒

2021-03-05 103 瀏覽
今日嚟咗食午餐地方不算大但位置坐得舒服店員都係講英文嘅感覺真係好.揀咗個328蚊嘅set lunch 頭盤有麵包 餐湯有粟米湯同頭盤中包一個凱撒沙律分量都好多食完都有啲飽喇 之後呢埋個牛扒分量都好多呀仲跟埋薯條薯條仲係可以免費refill牛扒配咗個汁好濃沃好好味餐桌有岩鹽同埋黑胡椒可以配返感覺都唔算貴份量好足店員親切有禮不停喺度問我使唔使加薯條呀水呀咁樣食雞肉都係紐西蘭自然科目嘅牛食天然飼料嘅牛嘅肉嚟嘅感覺真係好有營養好新鮮重好健康添地方裝修都好西式坐得好舒服喺18樓都值得一嚟嘅

signature steak

• Black Truffle Cream Pasta
  • 8oz Premium USDA Ribeye Steak
  • La Moo Moo’s Burger
  • La  Moo  Moo’s  Signature  Steak
2021-03-04 88 瀏覽
環境地方雖細但氣氛很好。食物點了牛扒肉質嫩味道正常,幼薯條是比較硬身配西餐很好,還有餐包配肉桂醬出奇的好味,飲品點了荔枝檸檬梳打很fresh。重點是店長態度很好,主動解釋以為落錯飲品order既原因,亦知我當天生日送了出名既甜品加慶祝字句…還唱了生日歌!其他員工態度也很好…會友善地為客人推門往洗手間。餐廳雖在高層,但當晚都有客人walk in…應該還有其他吸引人之處! Thanks
2021-02-28
慶祝紀念
生日
  • 自家製餐包
2021-03-04 451 瀏覽
環境5分:正常西餐廳格局,樓底好高,非常開揚嘅景觀,扒房黎講D燈好romantic,可以畀五分。衛生5分:地方望落都好乾淨企理,安心可以畀五分。服務5分: D外籍服務員好friendly,落單上菜夠爽手,加水加到冇停手,爆場情況下都無影響,中途都有問對食物滿唔意同夠唔夠飽,一樣滿分。味道5分:1)      凱撒沙律入面D羅馬生菜非常新鮮,沙律醬汁剛剛好,唔會太多唔會太少,麵包糠卜卜脆,上面仲有四分一隻溫泉蛋,係加分位!2)      一個餐包分兩半,每邊用牛油燒過下,個包好軟熟又脆皮同夠熱,真心好好食。3)      個忌廉南瓜湯非常濃郁,飲曬的確幾飽肚。4)      長長嘅燒豬肋骨差不多有成十多節,差唔多成隻碟咁長,側邊有薯條同少少沙律菜伴碟,薯條係任食嘅,加幾多次都冇問題。主角豬肋骨非常之淋,基本上都唔使點用力就可以撕開D肉出嚟食,點埋個燒烤醬就非常之野味。抵食5分:三百幾蚊又有餐湯,沙律,麵包,主菜,薯條任食,重要係環境唔差嘅西式餐廳, 呢個價錢真係非常之抵食。
環境5分:
衛生5分:
地方望落都好乾淨企理,安心可以畀五分。
服務5分:

味道5分:
凱撒沙律
餐包
3)      個忌廉南瓜湯非常濃郁,飲曬的確幾飽肚。
忌廉南瓜湯
抵食5分:
2021-03-03
凱撒沙律
餐包
忌廉南瓜湯
燒豬肋骨
生日lunch去据扒,朋友選擇咗一間氣氛好嘅餐廳,位於灣仔開咗業應有一段時間嘅La moo moo,期間好耐以前就有同朋友提起過呢間餐廳,感覺好有特式。當日第一次踏進餐廳,經已被店內嘅假火爐設計吸引,因於中午到步時時間尚早,餐廳較少人,所以配上個火爐嘅氣氛好好。事實上餐廳雖然唔大,但整體感覺好有格調,裝潢走美式扒房路線。回到食物上,當然就係据扒!同朋友一致order佢個 HK$328 set menu中嘅 Signature 10oz Premium NZ Ribeye Steak,再加杯紅酒。前菜與頭盤係南瓜湯、Caesar salad 同埋Homemade bread roll,坦白講,KO完個頭盤,經已有四成飽,因為份量都比想像中大。南瓜湯清甜而不會有蔬菜腥,而且入口有些微顆粒感,新鮮自家打嘅南瓜湯自然加分!至於Caesar salad亦相當高質,沙律菜夠新鮮,無需太多醬汁都令人一口接一口,加埋個半熟流心蛋同麵包糠,好食又開胃!最後個餐包配搭嘅玉桂牛油好特別,鬆脆餐包附上玉桂香淡淡然唔會太甜膩!來到最期待嘅main course-Signature 10oz Premium NZ

來到最期待嘅main course-Signature 10oz Premium NZ Ribeye steak。叫了medium rare,但上枱時個人認為有點over cook,中間呈粉紅色但冇血水,大概去到medium。牛扒極為厚身,外層煎得好香脆微焦,賣相相當吸引,而且牛味亦相當濃郁!

另外想大讚個free flow 嘅薯條,明顯係新鮮即炸,直長幼嘅薯條炸得金黃香口,入口條條都乾脆得嚟唔會油膩,無限任free flow絕對係一大selling point!可惜同朋友食完個扒經已好飽,叫round2都食唔落,可惜!
2021-03-03 78 瀏覽
今日情人節就同男朋友去咗食牛扒 晏晝去到已經好多人食緊今次我哋就帶咗兩個set Menu 包括係紐西蘭頂級ribeye steak同埋bbq ribs先嚟嘅係soup of the day😍 南瓜湯味道濃郁 南瓜打碎後再加上少少Paprika喺面頭 好正!Caesar salad好惹味 生菜主要用Parmeson cheese調味 鹹香得來又唔會好’lou’最驚喜就係呢個餐包 上嘅時候仲係熱辣辣 餐廳烘到個麵包好脆 準備咗牛油同埋肉桂牛油俾我哋揸👍🏼終於嚟到主角紐西蘭肉眼扒 今次我哋就叫咗medium rare 個熟度啱啱好 雖然肉質有少少靱 但係牛扒質感好厚 咬落幾有肉汁😍
今日情人節就同男朋友去咗食牛扒 晏晝去到已經好多人食緊