2021-12-10 65 瀏覽
上次食完黑毛豬漢堡驚為天人完全愛上左呢度嘅手作burger今日趁早收工又過嚟encore🤤🌟西冷黑松露水牛芝士漢堡($89)一如既往漢堡包啲饀多到滿瀉🤯雖然會食到成手都係醬同牛肉👍🏻但絕對啖啖滿足中間係切片西冷🐮但唔會切到好似肥牛咁薄而且西冷肉味濃 就算配上濃郁嘅黑松露醬 牛味都依然咁突出加埋洋蔥蘑菇青瓜 味道層次更豐富🌟鹿色聖誕·栗子烤雞漢堡($68)12月呢個聖誕月特別推出聖誕鹿型burger🦌栗子炆雞就食得多🌰估唔到濃縮左嗰栗子汁再加烤雞都咁夾中間仲有啲酸甜嘅莓肉 好有食聖誕大餐嘅感覺再加埋得意嘅聖誕鹿造型真係好適合打卡食漢堡包又點少得薯仔🥔同小食所以叫左奇津薯角同巴馬臣芝士雞翼Cajun spice有獨特嘅香料味又帶少少辣 入口非常惹味雞翼本身有少少辣味 加埋咸香芝士 搞到我都想食多幾隻!
上次食完黑毛豬漢堡驚為天人
完全愛上左呢度嘅手作burger
今日趁早收工又過嚟encore🤤
西冷黑松露水牛芝士漢堡

🌟西冷黑松露水牛芝士漢堡($89)
一如既往漢堡包啲饀多到滿瀉🤯
雖然會食到成手都係醬同牛肉👍🏻但絕對啖啖滿足
中間係切片西冷🐮但唔會切到好似肥牛咁薄
而且西冷肉味濃 就算配上濃郁嘅黑松露醬 牛味都依然咁突出
加埋洋蔥蘑菇青瓜 味道層次更豐富
鹿色聖誕·栗子烤雞漢堡

🌟鹿色聖誕·栗子烤雞漢堡($68)
12月呢個聖誕月特別推出聖誕鹿型burger🦌
栗子炆雞就食得多🌰估唔到濃縮左嗰栗子汁再加烤雞都咁夾
中間仲有啲酸甜嘅莓肉 好有食聖誕大餐嘅感覺
再加埋得意嘅聖誕鹿造型真係好適合打卡

食漢堡包又點少得薯仔🥔同小食
所以叫左奇津薯角同巴馬臣芝士雞翼
雞翼本身有少少辣味 加埋咸香芝士 搞到我都想食多幾隻!
鹿色聖誕·栗子烤雞漢堡
2021-12-08 28 瀏覽
上環真係充滿住形形式式嘅小店,今次食lunch時間就去咗呢間食burger同pasta嘅小店,係網上評價都唔錯👍🏻呢度舖頭細細,有少許位置可以堂食,又或者外賣。呢度嘅lunch set都幾抵食,一百蚊樓下就可以有套餐,有薯條/薯角同飲品。黑毛豬芳天娜有豬腩肉、蘋果醬、芝士、青瓜等,配搭幾新鮮幾特別。豬肉份量都幾多,肥瘦相間,同其他配料一齊食都唔錯😗😗三重芝士通心粉邪惡度爆燈嘅mac n cheese,無論睇落或者食落都係好creamy,芝士味算幾香,食完又唔會覺得好漏,幾滿足😛😛薯角套餐可以揀薯條/薯角,仲可以加錢要醬汁,我就額外加咗cajun粉,令到薯角更香口,食唔停口🤣🤣人均消費:$90推介指數(10分為滿分):7.5分

黑毛豬芳天娜

三重芝士通心粉

薯角

人均消費:$90
推介指數(10分為滿分):7.5分
2021-12-07
2021-12-08 32 瀏覽
繼續我們的香港本地覓食之旅,今次我們去到比較少去的港島區-上環的一間隱世漢堡店La Casa Burger & Pasta,雖然呀Ju叫這間餐廳做漢堡店,但其實店家也有手工意粉的,不過作為漢堡愛好者,我是專登來吃漢堡的,HAHAHA~ 餐廳的空間不太,只有十幾個座位而已,但沒有壓迫感,霓虹燈加工業風的設計有心機,環境氣氛很不錯,適合跟朋友聚餐聊聊天,但因為座位有限,建議想來的要先打電話訂座~-120g 經典牛肉芝士漢堡 $62漢堡是即叫即做的,上桌時熱辣辣,牛肉軟嫩多汁,配菜的蔬菜很新鮮,Cheddar Cheese熱溶得剛剛好,果然是經典口味,冇得輸 <3 店家還問我們要不要幫忙切開漢堡,可能是看呀Ju跟朋友來會Share, 很貼心!-西冷黑松露水牛芝士沙津 $89餐廳的漢堡有個選項是飛包變沙津,今次點了西冷黑松露水牛芝士沙津真的很期待,上桌時感覺份量還好,但吃下去發現店家真的足料,給料完全沒手軟~ 西冷是牛里脊肉片,上邊淋上了熱溶的Mozzarella Cheese,配搭沙津不會給人油膩的感覺,但可能沙津菜都必有那種草味,所以呀Ju覺得松露醬的風味被蓋過了,不太特出.-小食

-120g 經典牛肉芝士漢堡 $62

-西冷黑松露水牛芝士沙津 $89

-小食及飲品升級套餐+$26
所有的主食都可以加錢升級成套餐,我們點了黑松露蛋黃醬和雙重芝士口味的特色薯條,薯條是比較粗身那種,炸的很香脆,配搭上醬汁很涮嘴.

-奇津特色雞翼(6隻) $65
聽說奇津是店家的特別調味,所以我們點了奇津雞翼吃吃看,感覺是椒鹽+孜然粉,味道不錯,微辣惹味,但雞翼個頭有點小,可試可不試~

2021-12-04
  • 120g經典芝士漢堡
📍上環文咸東街2號地舖咁啱係上環行行吓🤤🤤🤤經過見到呢間漢堡包店,又肚餓喎,就即刻睇吓open🍚見到咁多讚👍🏻👍🏻 就梗係衝入去睇吓啲漢堡包好唔好食啦🍔🍔🍔叫咗個超抵食嘅二人餐$1781)經典牛肉芝士漢堡🍔,牛肉煎到大概六成熟左右,啱啱將啲肉汁鎖緊晒😋😋之後再用火槍溶化面頭上嗰塊車打芝士🧀簡直有用心去諗過將一個經典漢堡包變得不經典。2) 三重芝士通心粉加煙肉🍝,估唔到佢會用🧀車芝士,巴馬臣芝士,再加埋水牛芝士,令到個通心粉超嘢味,粒粒都超多芝士,唔會好似出邊嗰啲得少少芝士。👍🏻👍🏻👍🏻,簡直食落口係唔想停😋😋諗起都返尋味😂😂😂。 3) 套餐有跟薯角,雞翼,炸魚柳,日式炸雞,超飽肚又抵食🤤🤤🤤4)夠薑西柚梳打🥤,味道唔會太甜,薑味充足,啱晒我口味😬😬😬環境少少bar 枱setup,不過坐得好舒服,乾淨,價錢CP值超高,誠意推介上環朋友仔😂😂😂
📍上環文咸東街2號地舖

叫咗個超抵食嘅二人餐$178

經典牛肉芝士漢堡
三重芝士通心粉加煙肉
2021-12-05
5 分鐘 (堂食)
經典牛肉芝士漢堡
三重芝士通心粉加煙肉
2021-12-06 21 瀏覽
今日大鄉里出城🤡去上環辦啲事作為foodie既我工作完第一時間當然去覓食啦🍽行過文咸東街,被一間好搶眼黃色門面懷舊美式風情漢堡包店吸引住我🤤呢排唔知點解對漢堡包有情意結💓所以諗都唔洗諗即刻衝入去坐低😙望下個menu除咗漢堡之外,原來仲有意粉🌝咁我地又係兩個人當然要咩都試吓😋1. 西冷黑松露水牛芝士漢堡 $89再加左$18升級做套餐多一份原味雞翼呢款真心推介👍🏻芝士控必點🧀如圖所見芝士多到好似瀑布咁滿瀉,水牛芝士食落唔會太咸,拉絲效果強勁!牛肉嫩滑多汁,牛肉份量一啲都唔吝嗇😎配合生菜同洋蔥,口感層次非常豐富😋2. 雜菌黑松露意粉 $72一入口便是濃濃的黑松露味同菌香🤤加上濃厚既忌廉醬汁同芝士真係每一啖都食到齒頰留香😻食漢堡黎講又點可以無薯條🍟所以我地兩個大食怪魔又加左$26叫多個double cheese fries薯條夠熱夠脆加上double cheese想唔好食都難啦😂成餐都食得好滿足🥰但就係食得太多cheese食到成個人滯哂😂晚餐都食唔落各位芝士控記得要去試吓啦🧀
今日大鄉里出城🤡去上環辦啲事
作為foodie既我工作完第一時間當然去覓食啦🍽

呢排唔知點解對漢堡包有情意結💓
所以諗都唔洗諗即刻衝入去坐低😙
望下個menu除咗漢堡之外,原來仲有意粉🌝
咁我地又係兩個人當然要咩都試吓😋

1. 西冷黑松露水牛芝士漢堡 $89
再加左$18升級做套餐多一份原味雞翼
呢款真心推介👍🏻芝士控必點🧀
牛肉嫩滑多汁,牛肉份量一啲都唔吝嗇😎
配合生菜同洋蔥,口感層次非常豐富😋

2. 雜菌黑松露意粉 $72

成餐都食得好滿足🥰
但就係食得太多cheese食到成個人滯哂😂晚餐都食唔落
各位芝士控記得要去試吓啦🧀
2021-12-03 32 瀏覽
近來天寒地凍個人真係有些懶散,這天忽然不想煮早午餐就捉了車爸爸去吃邪惡的漢堡包,誓要用脂肪來對抗懶惰因子。上一趟在La Casa Burger & Pasta試過他們的出品我跟車爸爸也非常喜歡,所以今次又再來這兒品嚐其他款式的。我們分別選了自己喜歡的漢堡包,湊成兩個套餐然後開心Share吃得好滿足。敵不過那可愛的模樣我選了鹿色聖誕栗子烤雞漢堡$68,另外加$26升級作套餐包括了漢堡包、一客自選小食及飲品。小食我選了日式炸雞,四件雞粒炸得香脆而且不油膩,內裏的雞肉不會乾鞋很香口。這個栗子烤雞漢堡的造型非常可愛童心未泯的我很喜歡,內裏的烤雞腿肉質挺嫩,配上香甜栗子醬加香脆包包口味很特別。車爸爸這次選吃黑毛豬芳天娜漢堡$72、同樣加$26升級做豐富的套餐。這份小食點了炸薯角配Cajun粉,炸得乾爽香口的薯角吃下外脆內粉淋,加上香口惹味的Cajun粉真的好吃到停不了口。黑毛豬芳天娜漢堡內裏有為數不少香烤過的黑毛豬肉,肉香滿盈那豬油的香氣更令麵包吃下超好味道,配料聰明地加上了酸青瓜和BB菠菜,再襯上鹹香Fontina Cheese成個漢堡吃下油潤而不膩好香口。吃漢堡包始終飽足感強所以我們也點上酸

吃漢堡包始終飽足感強所以我們也點上酸甜的西柚梳打,始終吃漢堡包配汽水才是最佳拍檔。
2021-12-01
2021-11-29 25 瀏覽
🍄西冷黑松露水牛芝士漢堡$89軟糯嘅麵包🥯完全包唔住爆哂汁嘅餡料!配料包括有:超級拉絲香濃水牛芝士🧀、海量般多嘅西冷牛肉片、用以中和油膩感嘅青瓜片🥒同生菜🥬!最後塗抹黑松露沙律醬以點睛之用👍🏻🐔川式麻辣雞扒漢堡$108一撕開完全見到餡料漏曬出黎😋配料有:香烤過嘅香脆四川風味醃製嘅juicy雞扒🐔、用以中和油膩同辣味嘅新鮮fresh fresh紅蘿蔔絲🥕、生菜片🥬以及秘製醬汁👍🏻配搭好夾,鍾意fusion野嘅你一定要試下!🐔+飲品和雞翼$26雞翼一咬即刻爆哂雞油,入面勁juicy!外皮高溫烤過非常香脆,伴隨點點辣味很是惹味🌶️一份兩隻實在唔夠喉🤣建議大家叫多幾隻!🍟+飲品和特色薯條$26薯條醬汁揀選咗雙重芝士🥰車打芝士鹹香味濃郁,海量嘅芝士醬均勻地包裹住每一條薯條。食落極度邪惡😈非常滿足。
🍄西冷黑松露水牛芝士漢堡$89

🐔川式麻辣雞扒漢堡$108

🐔+飲品和雞翼$26

🍟+飲品和特色薯條$26
  • 川式麻辣雞扒漢堡
上次介紹咗上環炸雞漢堡Munchies,今次呢間Burger店同樣位於上環,睇吓佢正唔正啦。 La Casa Burger前身係La Casa Bristro,當時係間意大利私房菜,而家搬咗去文咸東街就轉變成Burger店,菜式同種類都比之前更有特色同創意。 餐廳主打多款特色漢堡,有西冷薄片漢堡,黑毛豬堡,烤雞四川麻辣漢堡等,選用較高級嘅食材,當然仲有意粉同手工啤酒。 亦有提供到會服務,料理包等,外賣自取仲有優惠。店舗招牌非常得意,以霓虹燈點亮,外牆黃色入面以白色石磚裝修,店內只有少數木格,大部份食客都係外賣,估唔到入面全部職員都係年輕人。 西冷黑松露水牛芝士漢堡$ 89(最近換咗新餐牌)望落好似細細地但其實有好多牛肉片,肉多過包,滿曬出黎。 性價比以中上環黎講算高,+ $ 19就包埋set,我今日叫嘅野全部都唔係一人份。 題外話:建議餐廳用張更厚嘅紙包著漢堡,因為好快變得油油地。 牛肉用上薄切西冷,代替一般漢堡扒,聲稱有至少150g。 牛肉肉質唔柴,肉味濃厚,雖然係西冷,但都充滿脂香感,咬落層次感豐富,用上黑椒調味。 麵包用上Brioche,外表較白,有少少麵粉喺面頭,入面用咗有鹽牛

西冷黑松露水牛芝士漢堡$ 89
(最近換咗新餐牌)

西冷黑松露水牛芝士漢堡

題外話:建議餐廳用張更厚嘅紙包著漢堡,因為好快變得油油地。

西冷黑松露水牛芝士漢堡

麵包用上Brioche,外表較白,有少少麵粉喺面頭,入面用咗有鹽牛油烘過,增加油香/成香,欣賞呢一點。 食落口感鬆軟,甜中帶香,算係唔錯。

西冷黑松露水牛芝士漢堡

牛肉上面有層黑松露醬,食落鹹鹹甜甜,松露味突出,完全冇石油氣味,非常惹味,如果落得多D就好啦。 醬汁配上蘑菇片,新鮮爽彈。 仲有少少醃漬洋蔥,爽口,偏向酸性,有少少酒香。 再配上青瓜同生菜,豐富又有特色。

Combo $ 26日式炸雞x4

日式炸雞

叫得日式炸雞,應該就係唐揚炸雞,的確有少少類似,但呢隻粉漿更厚,外表有D似爆谷雞。

外皮酥脆,具有豐富嘅調味,有好多種香料(好似有少少薑味),加上嫩滑香濃嘅炸雞,比薯條更有特色。

原味雞翼$ 68 6 pc

原味炸雞

雞翼就純炸,有加任何粉漿/蛋液,食落同日式炸雞一樣惹味,風味香濃,一入口有雞皮嘅薄脆同雞肉嘅鮮嫩,好juicy,兩者都係中上之作,個人就鍾意雞翼多D。
日式炸雞
原味炸雞
2021-11-24 29 瀏覽
抵食,所以叫咗個二人餐😂西冷黑松露水牛芝士漢堡Sliced Beef Sirloin with Mozzarella 超級爆多芝士,超拉芝士😂無圖無真相! 另外,個漢堡都好足料😂 西冷薄薄地,所以個漢堡都好易咬開👍🏻香蒜煙肉橄欖油意粉Aglio Olio Pasta 見到佢話係手工意粉!點都要試下😂個意粉果然係好食😋支持本土野👍🏻Snack Box薯角、雞翼、魚柳、炸雞Potato Wedge、Chicken Wings、Fish Filet 、Chicken Kraraage 除咗俾茄汁之外,竟然仲有蛋黃醬😂 好少見有依款!snack box以為好細份,但其實佢份量都幾大😂夠薑西柚梳打Ginger Grapefruit Soda港女打卡飲品😂有少少薑粒 加西柚梳打 都幾特別 不錯的~~~

抵食,所以叫咗個二人餐😂

西冷黑松露水牛芝士漢堡

超級爆多芝士,超拉芝士😂無圖無真相!

香蒜煙肉橄欖油意粉
Aglio Olio Pasta

Snack Box
薯角、雞翼、魚柳、炸雞

Ginger Grapefruit Soda
2021-11-23 24 瀏覽
呢間漢堡店除主打漢堡賣,仲有手工意粉/ 闊條麵,可惜當日職員話已經暫停供應,無得試😭*150g 薄切西冷漢堡配砵酒洋蔥醬 $105 🍔一片片薄切西冷代替傳統漢堡扒,包皮用牛油烤過,外酥內軟,好似脆豬咁😍 牛肉口感好嫩,肉味濃,唔會太重油脂感,配砵酒洋蔥醬,好特別的清甜*120g 經典芝士漢堡 (車打芝士) $85 🍔熱溶車打芝士🧀🤤 貪心額外+$10 加煙肉 片🥓 煎香口脆邊,漢堡扒厚身,咬落口感一流😍 仲要香濃多汁

*150g 薄切西冷漢堡配砵酒洋蔥醬 $105 🍔

*120g 經典芝士漢堡 (車打芝士) $85 🍔

2021-11-15 1686 瀏覽
🥺疫情關係,留港消費都已經兩年😮‍💨,呢兩年真係多咗好多機會發掘香港嘅美食🤗,今次就去到少有嘅上環區,先發現原來上環橫街小巷裏面有好多隱藏嘅美食,今次就嚟食本地手製漢堡「La Casa Burger & Pasta」,呢間小店除咗主打手製Burger之外,仲有手工意粉,不過今次第一次嚟食,就先試下佢哋啲Burger先🍔🐮120g經典芝士漢堡所有食物即叫即製,保證新鮮。我哋仲加咗$20加多咗個大啡菇,牛肉超級Juice,芝士溶晒超級邪惡😈。一啖咬落去,每一層嘅材料都係好朋友👭,經典口味組合冇得輸。🐓川式麻辣雞扒漢堡唔係講笑, 麻辣雞扒食落去有一種熟悉嘅味道(係譚仔麻辣米線味🙀)成個口味超級創新好特別,鍾意食譚仔嘅你,個人極度推薦試吓🤩,有驚喜。🌟加$18就可以升級做套餐,配小食同埋汽水🥤🥔即叫即炸薯角薯角份量超級足,食極都好似唔完咁樣😜(抵食過M記嗰啲薯條🍟)🍗 日式炸雞抵食自選(單點$35),而家套餐只係$18仲要連嘢飲🤩炸雞落去都有肉汁之餘,有要有雞味,絕對CP值之選。

🐮120g經典芝士漢堡

🐓川式麻辣雞扒漢堡

🌟加$18就可以升級做套餐,配小食同埋汽水🥤

🥔即叫即炸薯角

🍗 日式炸雞
抵食自選(單點$35),而家套餐只係$18仲要連嘢飲🤩
炸雞落去都有肉汁之餘,有要有雞味,絕對CP值之選。
  • 川式麻辣雞扒漢堡
有時食連鎖快餐店食到悶,試下小店總會發現有驚喜😳#小胖遊上環🐠 ————————————————🔹150g薄切西冷漢堡配砵酒洋蔥醬 $105西冷真係好多🤩漏晒岀黎,煎得好香(有少少牛角嘅感覺),唔會好韌,而且好juicy💦配半融橡木煙燻車打芝士,氛香撲鼻,激發牛肉汁嘅濃郁味道,🐮牛肉控不能錯過😳個包用過牛肉烘香同暖,十分鬆軟,配料係生菜🥬蕃茄🍅同酸瓜.🔹川式麻辣雞扒漢堡 $78可謂「真麻偽辣」,食唔到辣但又想感受麻辣感絕對不能錯過,真係超麻香,而且食完又有痺嘅衝擊,同雞扒配合得天衣無縫,令我諗起食麻辣雞煲,入面有青瓜🥒蘿蔔🥕令個🍔唔會過分heavy🥰.🔹Super Dinner Combo 加$30跟餐配飲品同一款小食▪️薯角配藍芝士醬薯角外脆,每塊都有滿滿薯蓉🥔而且份量好多,啱晒澱粉控!藍芝士唔會臭/太刺鼻,少少鹹又幾夾.▪️脆炸雞翼 (3件)雞翼肉質juicy,同麻辣雞扒🍔有異曲同工之妙,用上辣油整🌶十分香口,少少麻但唔會好辣👌🏽.💡餐廳比較細,好多人都嗌外賣👌🏽💡唔想食包,仲可以揀轉沙律🥗————————————————🧜🏻‍♂️口水度:🌕🌕🌕🌕🌑🤑CP值💰:🌕🌕🌕🌗🌑🧚🏻‍♀️打卡值:
有時食連鎖快餐店食到悶,試下小店總會發現有驚喜😳
#小胖遊上環🐠
————————————————
🔹150g薄切西冷漢堡配砵酒洋蔥醬 $105
個包用過牛肉烘香同暖,十分鬆軟,配料係生菜🥬蕃茄🍅同酸瓜

🔹川式麻辣雞扒漢堡 $78

🔹Super Dinner Combo
加$30跟餐配飲品同一款小食
▪️薯角配藍芝士醬
薯角外脆,每塊都有滿滿薯蓉🥔而且份量好多,啱晒澱粉控!
藍芝士唔會臭/太刺鼻,少少鹹又幾夾

▪️脆炸雞翼 (3件)

💡餐廳比較細,好多人都嗌外賣👌🏽
💡唔想食包,仲可以揀轉沙律🥗
————————————————
🧜🏻‍♂️口水度:🌕🌕🌕🌕🌑
🤑CP值💰:🌕🌕🌕🌗🌑
🧚🏻‍♀️打卡值:🌕🌕🌕🌗🌑
🥰舒適度:🌕🌕🌕🌑🌑
👅再食指數:🌕🌕🌕🌕🌑
♟Overall♟
🍔味道都好有特色,feel到餐廳有心機整,如果係附近住/返工返學都不妨去食下
2021-11-12 23 瀏覽
幾年前同同事食過呢間手工burger,因為覺得以午餐黎講價錢小貴所以好耐冇再食。最近喺啲外賣app再次見到呢間店,因為個app有優惠價錢平啲,於是決定再次光顧。今次order咗經典芝士漢堡(中味車打芝士)套餐,個餐包咗個漢堡包、薯條/薯角/沙律(我揀咗沙律),同埋一個飲品。漢堡包果然都係揀原始(牛肉漢堡)最好👍🏻塊漢堡真係好厚,連埋其他料有啲難一口咬哂😅不過厚歸厚,但肉質一啲都唔柴,而且肉汁豐富,包皮微脆,再加埋佢特製甜甜哋嘅洋蔥醬(應該係)加融化嘅芝士,食落去好開胃好滿足~今次有兩樣野後悔咗:1)個包叫咗少醬,好似連帶少咗芝士_(:3」∠)_ 2)小食叫咗沙律,因為比較普通,薯條或薯角應該會更好食(見到原來仲要有芝士嘅我揼心口喇😭)。下次食呢類快餐真係要本住肥死嘅決心,要食最好🤣佢另外仲有下午茶漢堡包餐比較平,雖然冇牛肉漢堡同小食,不過應該可一試。

經典芝士漢堡(中味車打芝士)

經典芝士漢堡(中味車打芝士)套餐
2021-11-10
外賣自取
經典芝士漢堡(中味車打芝士)
經典芝士漢堡(中味車打芝士)套餐
Burger真係食極都唔厭,每間餐廳製作嘅burger喺肉類/ 芝士/ 醬汁/ 配料都有唔同😎 今次weekend去開上環見到呢間專賣唔同手工burger同pasta嘅小店,就入去試試🤩.小店座位不多,全部都係高枱,裝修行工業風,磚牆係為食妹超中意嘅黃色🟡,私心地加了分🤣 我哋叫咗兩個burger,一個combo set🍟🥤小店都幾flexible,可能知道好多人而家都少食澱粉質,所以burger可以轉做skip bun salad,咁就唔怕肥啦😙~~~~▫️ 杜洛克黑毛豬腩片漢堡 + Combo ($90 + $15) ⭐️8/10呢個黑毛豬腩片漢堡好足料,應該都有3-4塊大豬腩片,滿瀉咁滯😝 豬腩片好香口,油脂分佈均匀,有口感又唔韌👍🏻 包重牛油香,唔會乾身,啱晒我呢啲包控🥯 漢堡入面仲加咗蘋果粒,酸酸甜甜,中和咗腩片嘅膩🍎 小店唔同burger會搭配唔同芝士,豬腩片漢堡就加咗芳天娜芝士🧀,可能為食妹重口味就覺得淡咗啲,芝士味更出就perfect🐷另外加咗$18 combo up,有多個小食同飲品🤣 小食揀咗薯條配藍芝士醬,薯條新鮮熱辣,blue cheese dip勁濃郁,唔係好多地

~~~~

另外加咗$18 combo up,有多個小食同飲品🤣 小食揀咗薯條配藍芝士醬,薯條新鮮熱辣,blue cheese dip勁濃郁,唔係好多地方有呢隻醬食,正呀❗️

▫️150g薄切西冷漢堡 ($105) ⭐️7.5/10
第一次食薄切牛肉burger,車打芝士包滿曬嗰一片片西冷,好正🤤 牛肉雖然係薄切但係同樣好香,唔會韌,食落都冇平時漢堡咁飽膩😙 但係可能因為薄切,令西冷煎得熟咗啲,如果juicy返少少就更好味
  • 杜洛克黑毛豬腩片漢堡
2021-11-11 21 瀏覽
去上環嘆漢堡位於上環地鐵站A2岀口行約2分鐘一入到舖頭見到Meun就已經餓到不行了小編係漢堡殺手,已經準備好鯨呑漢堡呢間小餐廳既漢堡種類比較少 但就每樣都好吸引有牛肉,西冷牛,雞,炸魚,黑毛豬其次就係Pasta ,其實每一款都好想食不過最後見到有黑松露口味就馬上決定左呢間漢堡小餐廳對我泥講係100%回頭率而且係我既漢堡排行榜上左榜-經典芝士漢堡(120g)/沙律(Medium cheddar cheese ) $85Super Dinner Combo(+$30)with snack & drinkfries with cheddar cheese + drip coffee 芝士漢堡中間既餡有生菜,120G漢堡肉,甜洋蔥,甜酸瓜醬,芝士十分推薦既漢堡,講明一定會回頭-黑松露野菌手工闊條麵 $95Caesar salad+ drip coffee (+$30)一上枱就已經聞到黑松露味道仲要配上什菌,超級好食只要加$30就可以轉set有小食同飲品-Sichuan Spicy chicken wing $68四川麻辣雞翼,無諗過食burger 會有四川小食,食完真係麻岩哂麻辣友
去上環嘆漢堡
位於上環地鐵站A2岀口行約2分鐘
一入到舖頭見到Meun就已經餓到不行了
小編係漢堡殺手,已經準備好鯨呑漢堡
呢間小餐廳既漢堡種類比較少 但就每樣都好吸引
有牛肉,西冷牛,雞,炸魚,黑毛豬
其次就係Pasta ,其實每一款都好想食
不過最後見到有黑松露口味就馬上決定左
呢間漢堡小餐廳對我泥講係100%回頭率
而且係我既漢堡排行榜上左榜

十分推薦既漢堡,講明一定會回頭

黑松露野菌手工闊條麵 $95
一上枱就已經聞到黑松露味道
仲要配上什菌,超級好食
只要加$30就可以轉set有小食同飲品

岩哂麻辣友