2023-09-12 309 瀏覽
同男朋友經過荃灣西站,有啲肚餓,喺荃灣海之戀商場出口行一陣,好快就見到Kiki麵店,餐廳好大間,環境舒適,舖頭入面有好多貓貓裝飾非常可愛,好岩打卡。我地兩個都嗌全日套餐,可以揀前菜+主食+飲品蟹黃油拌麵+ 涼拌川耳 + 凍白桃烏龍 $148我男朋友話蟹黃油拌麵真係好好食,蟹粉醬入面有好多蟹肉,點埋蟹油同黑醋食更個蟹粉醬更加鮮濃,撈埋啲麵食大滿足😍老壇酸菜魚湯麵+ 涼拌川耳 + 熱白桃烏龍$148我就揀咗老壇酸菜魚湯麵,魚肉份量好多,魚肉嫩滑,酸菜都好多,台式嘅麵條爽口彈牙,湯底酸辣帶有少少甜味。涼拌川耳酸酸甜甜,非常醒胃白桃烏龍茶茶味清香滷水蛋$10加多個滷水蛋補充蛋白質,碗上面仲有好多芽菜📍KiKi麵店 (海之戀商場)荃灣大河道100號海之戀商場1樓1011號舖

我地兩個都嗌全日套餐,可以揀前菜+主食+飲品

蟹黃油拌麵+ 涼拌川耳 + 凍白桃烏龍 $148

老壇酸菜魚湯麵+ 涼拌川耳 + 熱白桃烏龍$148

涼拌川耳酸酸甜甜,非常醒胃

白桃烏龍茶茶味清香

滷水蛋$10
加多個滷水蛋補充蛋白質,碗上面仲有好多芽菜

📍KiKi麵店 (海之戀商場)
2023-09-11
2023-08-27 283 瀏覽
📍 kiki麵店(海之戀商場)荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場1樓1011號舖係donki 行開街,見到kiki麵店原來有好多樽裝飲品🥤可以買返屋企存貨。岩我打爆個雪櫃🫣🫣👉白桃烏龍茶💰13😋😋😋😋.8/5白桃烏龍茶係無糖架,我最鍾意❤️ 白桃味好香,而且烏龍茶好香濃,推!👉皇牌奶茶💰18😋😋😋😋.5/5身為香港人一定鐘意飲奶茶,佢個奶茶好香滑!!茶底好香,佢個鋁罐樽做身,方便攜帶,可以隨時隨地飲到巨有港式風味既奶茶😋😋👉冬瓜茶💰13😋😋😋😋.5/5天口熱,飲冬瓜茶黎消暑就最好不過,飲落又唔會好甜,仲可以去濕都幾唔錯👍🏻回頭: yesYesyes!!下次經過都會買多幾枝!😍😍😍#好喝的饮料#
📍 kiki麵店(海之戀商場)荃灣)
👉白桃烏龍茶
💰13
😋😋😋😋.8/5
白桃烏龍茶係無糖架,我最鍾意❤️ 白桃味
好香,而且烏龍茶好香濃,推!
👉皇牌奶茶
💰18
😋😋😋😋.5/5
👉冬瓜茶
💰13
😋😋😋😋.5/5
回頭: yesYesyes!!下次經過都會買多幾枝!😍😍😍#好喝的饮料[话题]#
2023-08-27 192 瀏覽
KiKi好多水果茶 喝茶也有季節性炎炎夏日, 氣溫之熱🥵再偏好單品茶真的會想點一杯冰凍水果茶的時候可能是天氣可能是氛圍也有可能Menu的照片🤔讓我想起看過的一本營銷心理學的書在海之戀經過Kiki麵看到貓,看到海,環境舒服就這樣進去喝茶吃麵啦經過無數次點水果茶的洗禮後冰凍水果茶還是甜的合我口味完全怕了酸得只有酸澀的茶口味就是硬是把水果跟茶放在一起一點融合都沒有於是適當的糖是有調味的作用至於這杯, 算是過關真的很多水果只是怕酸的我,依然覺得有點酸不過茉莉綠茶味還是有的
KiKi好多水果茶

喝茶也有季節性
炎炎夏日, 氣溫之熱🥵
再偏好單品茶
真的會想點一杯冰凍水果茶的時候
可能是天氣
可能是氛圍
也有可能Menu的照片🤔
讓我想起看過的一本營銷心理學的書

在海之戀經過Kiki麵
看到貓,看到海,環境舒服
就這樣進去喝茶吃麵啦

經過無數次點水果茶的洗禮後
冰凍水果茶還是甜的合我口味
完全怕了酸得只有酸澀的茶
口味就是硬是把水果跟茶放在一起
一點融合都沒有
於是適當的糖是有調味的作用
至於這杯, 算是過關
真的很多水果
只是怕酸的我,依然覺得有點酸
不過茉莉綠茶味還是有的
今晚同老婆又黎食kiki 麵,可惜部iphone死咗機,用唔到gogo dollars.... 本身諗住食蚵仔、魚仔花生、水餃加一個以前食開嘅餐,點知轉咗餐牌,種類少咗好多,雖然出咗個全日餐,但選擇亦有限,有少少失望,好彩服務仲係唔錯,店長同侍應仲會同我們交流,餐廳環境亦都keep到,商場內唯一可以慢慢享受的一間餐廳,希望佢哋會加返d 食材種類啦,如果繼續用現有嘅餐牌,我相信我同我老婆應該遲啲都唔會再黎啦…

2023-08-22 137 瀏覽
天氣熱留意多咗新飲品 kiki茶飲唔止即沖即飲手搖外賣杯仲有新鮮樽裝茶飲同楊枝甘露 揀咗三款飲下🥒冬瓜茶 500ml $13選用台灣冬瓜 無添加色素 零防腐劑一開蓋古早冬瓜味濃 生津止渴消暑良品🍑白桃烏龍茶 500ml $13選用上等烏龍茶葉 採用天然白桃無糖零卡路里 清香果味輕盈烏龍🧋皇牌奶茶 280ml $18選用優質西冷紅茶底配全脂淡奶 茶味芳香 口感幼滑 無添加色素 無防腐劑 建議鍾意甜嘅朋友揀冬瓜茶 想清淡健康揀白桃烏龍 要順滑層次感當然奶茶無誤😎
天氣熱留意多咗新飲品

建議鍾意甜嘅朋友揀冬瓜茶
想清淡健康揀白桃烏龍 要順滑層次感當然奶茶無誤😎
外賣自取
2023-08-19 183 瀏覽
叫咗兩個餐差唔多$300食完都唔知食咗d乜!*紅燒牛肉麵*湯底好淡,牛肉超韌,好難咬得開。*鵝油雞拌麵*成舊水,以為會食到鵝油嘅香氣,係無嘅,完全只係一碗好普通超淡嘅伴麵。D雞少肉,比d好差嘅部位,有一舊雞肉咬落去牙都咬崩,有隱藏骨頭……完全唔值,總之無下次。
叫咗兩個餐差唔多$300食完都唔知食咗d乜!
*紅燒牛肉麵*湯底好淡,牛肉超韌,好難咬得開。
完全唔值,總之無下次。

2023-08-18
2023-08-16 197 瀏覽
Kiki麵應該大家都唔陌生😊今日去左荃灣分店試下,餐廳好大,裝修時尚簡約,價錢又唔貴而且對住海景🫣環境一流,比人一種好舒服既感覺~- 紅燒牛筋條拌麵 $88 牛筋份量好多🐮好淋好入味,滷水鹹度適中,唔會過鹹,配料仲有蔬菜 紅蘿蔔 鹹酸菜 滷蛋~👍🏻- 起司肉鬆芋泥蛋餅 $48個皮好香好脆,芋泥餡好多!🥰芋泥配埋鹹鹹地嘅肉鬆簡直係天作之合,成個配搭好正,甜甜地好幸福💕不過建議同朋友share食,份量都幾多- 蔥香鵝油雞拌麵 $88🍜鵝油拌麵好特別,鵝油好香,又唔會勁油膩個隻,雞肉都好嫩滑🙆🏻‍♀️

- 紅燒牛筋條拌麵 $88

- 起司肉鬆芋泥蛋餅 $48

- 蔥香鵝油雞拌麵 $88🍜
2023-08-03 168 瀏覽
成日都係超級市場見到有kiki麵賣不過成日覺得自己煮就無咁好食見到樓下有kiki麵既實體店 就決定去試下分店地方寬敞 仲有好多貓貓罷設 可愛又可以打卡我地叫左個套裝 係一個主食, 一個小食同埋一個小甜品今次我地就叫左個酸菜魚麵 配台式腸同埋小銅鑼燒另外仲叫左個白桃烏龍同埋寒天蜂蜜茉莉綠茶酸菜魚麵味好香 魚既份量都好足台式腸好食! 鍾意蒜既朋友配埋蒜就更好食小銅鑼燒佢係偏軟熟 淋淋地咁 整體黎講都好食白桃烏龍係樽裝既 白桃味好香,好飲 真係推薦!!茉莉綠茶就無得揀甜度好彩黎到都唔算好甜!
成日都係超級市場見到有kiki麵賣
不過成日覺得自己煮就無咁好食
見到樓下有kiki麵既實體店 就決定去試下
分店地方寬敞 仲有好多貓貓罷設 可愛又可以打卡

我地叫左個套裝 係一個主食, 一個小食同埋一個小甜品
今次我地就叫左個酸菜魚麵 配台式腸同埋小銅鑼燒
另外仲叫左個白桃烏龍同埋寒天蜂蜜茉莉綠茶

酸菜魚麵味好香 魚既份量都好足
台式腸好食! 鍾意蒜既朋友配埋蒜就更好食
小銅鑼燒佢係偏軟熟 淋淋地咁
整體黎講都好食

白桃烏龍係樽裝既 白桃味好香,好飲 真係推薦!!
茉莉綠茶就無得揀甜度
好彩黎到都唔算好甜!
一個人行街街好想搵間cafe坐吓。無意中發現呢一間餐廳,餐廳嘅設計淺木色系為主,餐廳周圍有好多隻雕塑貓貓🐈🐈‍⬛好可愛😻 我就被吸引咗入去啦!同貓貓打卡!我選擇咗靠窗高凳位置,🤩180。C全海景,真係好舒服呀!雖然呢度係KiKi麵店,但原來仲有Kiki 茶飲 ,我見叫咗一支皇牌奶茶,發現超好飲,茶味香濃、牛奶細滑、甜味適中!😋所以決定買多支俾好鍾意飲奶茶嘅家姐!🥰另外再買咗兩支白桃烏龍茶 (淡淡的白桃味🍑,配上濃濃嘅烏龍茶)比老公放喺車🚙度飲☺️,而冬瓜茶呢就比囡囡👧🏻飲~ 冬瓜茶甜甜地都好好味!雪凍咗味道更佳👍🏻 估唔到呢間餐廳仲有得買台灣水果、乾糧、冷凍食品、糖果等。等我下次嚟試埋佢嘅麵食🍜先!仲要帶埋囡囡嚟呢度有咁多貓貓🐈‍⬛!最緊要係有BB凳丫嘛!
一個人行街街好想搵間cafe坐吓。
無意中發現呢一間餐廳,餐廳嘅設計淺木色系為主,
同貓貓打卡!
我選擇咗靠窗高凳位置,🤩180。C全海景,
真係好舒服呀!

雖然呢度係KiKi麵店,但原來仲有Kiki 茶飲 ,

我見叫咗一支皇牌奶茶,發現超好飲,
茶味香濃、牛奶細滑、甜味適中!😋
所以決定買多支俾好鍾意飲奶茶嘅家姐!🥰

冬瓜茶甜甜地都好好味!雪凍咗味道更佳👍🏻

估唔到呢間餐廳仲有得買台灣水果、乾糧、冷凍食品、糖果等。

等我下次嚟試埋佢嘅麵食🍜先!
仲要帶埋囡囡嚟
呢度有咁多貓貓🐈‍⬛!
最緊要係有BB凳丫嘛!

2023-07-04
下午茶
2023-07-26 182 瀏覽
成日都會喺超市見到Kiki麵,但其實佢地係有實體店架!今日黎到海之戀店,餐廳裝修幾光猛,入面有貓貓擺切,仲有海景添!餐廳主打台灣菜,有全日餐同選擇。全日套餐($148) - 包左小食,主食,野飲同甜品。小食揀左煙燻無骨鳳爪🦴,係冷盤黎,煙燻味配微辣,幾好味。黎到kiki麵梗係要試佢地嘅麵,所主食揀左川味牛肉湯麵🍜,牛湯好濃,4片牛肉厚切但肉質好嫩好淋,麵質有啲似上海拉麵,索湯😇 野飲揀左冬瓜茶🥤,唔算太甜,清涼解渴。跟餐可以以優優價錢加配小食,我地+$28加配香草雞翼,炸得幾香脆,香草味濃有少少似香葵雞翼,我幾鍾意❤️脆皮大雞排飯🍛($98) - 朋友食呢個台式飯,雞扒勁大塊真係大過塊面,超正!下面嘅飯係滷肉飯,滷肉汁足夠而且惹味,唔覺唔覺撈哂成碗飯黎食🤣

海之戀商場內的KiKi麵店面向海景,坐在窗邊位置可以一邊欣賞海景一邊品嘗台灣菜,十分寫意😌新出了鵝油拌麵套餐,包含了三款滷味配料,還可以自選兩款配料,比起單點更加優惠,而且可以嘗試更加多配料👍🏻鵝油拌麵用鵝油拌成的麵很香鵝油味,但不會很油膩,不過個人喜歡吃多汁一點,就把滷味配料的醬汁也加上去,多了滷水汁的味道又多添一番滋味了🫰🏻滷味配料(甜不辣、蘿蔔、百頁豆腐、金錢肚、鵝珍)滷味入味十足,份量亦很多,很抵食呢👍🏻蒜片台式腸台灣腸口感紮實,連同蒜片一起吃會有點蒜辣味令味道更加豐富 生乳銅鑼燒(抹茶)抹茶味香濃,銅鑼燒口感鬆軟,兩者配搭起來十分好吃🫰🏻黑糖紅棗薑母茶足料多薑及紅棗,覺得凍飲咗杯即刻暖和🫶🏻樽裝白桃烏龍茶烏龍茶清新配搭白桃香甜味,很喜歡兩者的配搭🫰🏻樽裝亦很方便,可以帶走邊行邊飲

鵝油拌麵

滷味配料
(甜不辣、蘿蔔、百頁豆腐、金錢肚、鵝珍)
滷味入味十足,份量亦很多,很抵食呢👍🏻

蒜片台式腸
台灣腸口感紮實,連同蒜片一起吃會有點蒜辣味令味道更加豐富

生乳銅鑼燒(抹茶)
抹茶味香濃,銅鑼燒口感鬆軟,兩者配搭起來十分好吃🫰🏻

黑糖紅棗薑母茶
足料多薑及紅棗,覺得凍飲咗杯即刻暖和🫶🏻

樽裝白桃烏龍茶
  • 鵝油拌麵套餐
2023-07-26 87 瀏覽
見到門口杯超大珍珠奶茶🧋就吸咗我入去啦入面有唔同表情姿勢嘅Kiki貓貓🐱抵食全日套餐$148包小食 主食 Kiki 茶 同甜品 另外可加配小食 🌶煙燻無骨鳳爪微辣所以唔太食得出 略帶煙燻味怕骨少食鳳爪 無骨實在太貼心🐮滷味牛三寶飯牛𦟌牛肚煮得幾腍 牛筋大件彈牙 滷水鹹度適中 配料仲有蔬菜 紅蘿蔔 鹹酸菜 滷蛋🍜紅燒牛肋條拌麵 熱辣辣夾起件牛肋仲出緊煙 麵條幼生輕微彈口 似蕎麥麵碗麵嘅精髓在於紅燒汁拌麵🧋樽裝Kiki 皇牌奶茶紅茶味香濃 奶順滑入口 細細支鋁樽飲完仲可以重用🍫生乳銅鑼燒巧克力軟綿綿外皮好似食緊雪芳蛋糕生乳比忌廉更有空氣感 仲有原味 抹茶味嫁買多幾包拌麵加XO醬 麻辣滷水冷藏包返屋企翻熱就食得 唔駛飛台灣
紅燒牛肋條拌麵

紅燒牛肋條拌麵
樽裝Kiki 皇牌奶茶
滷味牛三寶飯
2023-07-24 74 瀏覽
現在天氣熱辣辣,少不免會買飲品~ 最近發現Kiki 麵原來有供應自家出品樽裝飲品和水果,飲品價錢非常親民,感覺非常健康、無糖(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)我們試了白桃烏龍茶、冬冬茶、王牌奶茶(≧∇≦)超抵飲(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)白桃烏龍茶茶香十足,帶有淡淡的白桃香氣,重點是無糖!清新又健康(≧∇≦)我向來喜歡冬瓜茶~夏日炎炎來一杯冬瓜鮮草,絕對是夏天恩物,性價比十足!冬瓜茶帶有一點台灣清甜古早味的感覺~不錯不錯! 重點推介皇牌奶茶,我個人喜歡奶味濃郁的奶茶,愛奶多於茶(≧∇≦)這款剛好是奶味濃~入口順滑(*ˉ︶ˉ*)大家行過,不妨買來嚐嚐(*ˉ︶ˉ*)

大家行過,不妨買來嚐嚐(*ˉ︶ˉ*)
  • 白桃烏龍茶
2023-07-23 83 瀏覽
KiKi麵店 (海之戀商場) (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場1樓1011號舖Kiki麵店除左麵食出名之外,連飲品都唔差㗎,之前係佢地舖經過見到有d好得意既貓貓係門口,真係十分打卡,鍾意貓貓既朋友仔可以去睇下🤣另外自己都買左d樽裝飲品試下,大家可以參考下樽裝白桃烏龍茶 (500ml)$13白桃味道打開蓋後就好明顯聞到,烏龍茶味道香濃比起一般便利店買嘅味道更加明顯🤤樽裝冬瓜茶(500ml)$13冬瓜茶可消暑解渴,幫助排尿、消腫既功效,宜家炎炎夏日絕對好適合飲,味道偏向甜樽裝KiKi皇牌奶茶$18茶味非常香濃,打開蓋已經有好明顯既茶香味,奶既配搭都係👌適中,茶味奶味都好夠,而外型係好搶眼既橙色😆
KiKi麵店 (海之戀商場) (荃灣)

樽裝白桃烏龍茶 (500ml)$13

樽裝冬瓜茶(500ml)$13

樽裝KiKi皇牌奶茶$18
1K
2023-07-22 135 瀏覽
相信未食過都聽過呢間餐廳👍🏻朋友想食台灣嘢 諗到呢一間試吓先👀==============================Food List✏️🥯酥炸小饅頭佐煉奶 作為開胃小食非常適合 因為呢個真係開左個胃😍即叫即炸嘅饅頭加埋煉奶好食到不得了🫶🏻🥬滷肉時蔬 健康有營又不失美味👍🏻🥞起司鮪魚玉米蛋餅 係手抓餅上面加左芝士😍芝士香撲鼻❤️餡料有三文魚🐟吞拿魚同粟米🌽滿滿既餡料非常惹味🫶🏻澎湃程度係幾高📈大大啖咬落去😻滿足到不得之了😍🍜鵝油拌麵套餐 配料有小棠菜 小肥腸 雞翼 滷得非常入味好食😊🥒冬瓜茶 暖粒粒飲完好舒服😊🥤芝士海鹽雪絨愛玉白桃烏龍 大大推介🉐嗰陣桃香味撲鼻🌸好滿足💯==============================有時想過下台灣美食癮 呢間都不失為一個好選擇💯
Food List✏️

🥬滷肉時蔬 健康有營又不失美味👍🏻