KABOOM

2022-07-25 254 瀏覽
KABOOM除咗靚景,啲食物賣相同味道都相當出色😋 主打東南亞fusion 菜式配以自家製嘅醬汁,風味十足💕仲有多款精心設計嘅cocktails,非常特別😎打卡一流📸🍹Damn Pissed Off! $108**呢款雞尾酒有好香既熱情果味👍🏻我覺得呢款雞尾酒係攻打少女心👱🏻‍♀️因為一見到個浴缸🛁就會想點嚟試吓🥣 Classic Truffle Mushroom Soup with Crouton $78** 媽咪話超濃郁蘑菇味,同埋唔使再落其他調味料都已經好夠味🥰🍝 Zucchini Noodle in Chorizo Cream Sauce with Seared Scallops $208**西葫蘆(意大利瓜)刨絲配埋自家制醬汁,入口脆口清香,不膩。🍚 Golden Fried Rice Topped with Grilled Pork Chop and Spiced Tomato Gravy (Makhani) $198**其實我好怕點豬扒同煎三文魚嘅菜式,因為好怕啲肉係鞋颯颯🫢但呢個烤豬扒仍然保留到肉汁,啲肉唔係鞋颯颯㗎👍🏻🐟 Pan Seared Salmon Served

🍹Damn Pissed Off! $108

🐟 Pan Seared Salmon Served with Ratatouille Salsa and Baby Brassica $238
**呢個香煎三文魚係非常出色,煎到啱啱好,絕對唔鞋口,再配埋秘製Salsa醬,yum 🤭

🐥 GO Big GO KABOOM Roasted Spring Chicken with Surprise Sides $268
**呢個燒春雞又係好有才華,除咗雞髀雞翼位有骨外,胸同背都袪咗骨,啖啖嫩肉,yummy! 🤩

侍應們都好有禮貌,係全場爆滿時都不忙幫我哋加水。雖然碟豬扒飯係等咗一段時間先上,但期間侍應都有keep住同廚房跟進返。始終新開試業期間,上菜都係比較慢啲,不過當係慢功出細貨😉期待下次再同三五知己去chill下😌

• Golden Fried Rice Topped with Grilled Pork Chop and Spiced Tomato Gravy (Makhani)
  • GO Big GO KABOOM Roasted Spring Chicken with Surprise Sides
2022-07-25 167 瀏覽
Happy Friday dinner🥰坐在頂樓環境舒服,食物味道也不錯!由於星期五關係,我限時個半小時,如果沒有限時更加好。當晚有少少微風,非常舒服!推介冬陰功玄學蟹意粉🍝我會再次光臨Kaboom👍

琴晚同朋友去咗呢間新開嘅東南亞餐廳,真係要趁我仲記憶猶新同大家分享呢個以身試伏嘅經驗😪 餐廳裝修格調塑造到好似外國海灘餐廳嘅感覺,有室內同室外花園🏝夜晚收咗太陽坐室外都唔係好熱,但book位記得要講明想坐室內定室外,如果唔係會random allocate~‼️可能因為餐廳開業只有個幾星期實在係太新,所以店員training明顯不足有好多嘢都唔清楚,例如招牌cocktail係咩都要再問下,斟水會斟有水嘅杯而唔係空杯🫣 亦有漏單/ 落咗單等超過30-45分鐘先上菜,食物質素亦有好大好大嘅進步空間🫤Satay Skewers ($98/ 4pcs) 一食落去我同朋友個樣都變曬,個味勁奇怪就好似落咗好多個青檸同落咗成斤鹽落啲沙嗲度,係勁酸同勁鹹,然後肉質好梅勁唔似雞肉,我咬咗一啖真係冇辦法再食落去😣Single Bone Chicken Wings ($88)雞翼就正常好多,仲帶有微微嘅鹹蛋黃鹹香,都不錯嘅,係唯一一碟我同朋友們有食曬嘅嘢~Zucchini Noodle in Chorizo Cream Sauce with Seared Scallops ($208)我哋覺得呢個翠玉瓜麵好似

Satay Skewers ($98/ 4pcs)

我哋覺得呢個翠玉瓜麵好似冇落調味就咁用水煮完就擺上碟咁,但個帶子又勁鹹,唔係好知自己食緊乜😦

Tom Yum Gong Risotto with Seafood Galore ($258)
份量唔算大,意大利飯係好有冬䕃公味好入味,配料有一隻大蝦、軟殼蟹同帶子,但同樣地帶子又係勁鹹,係條脷輕輕掂到都已經覺得好鹹😵‍💫

飲品都幾啱打卡,Mocktail Canloocan ($58) 同Hue ($58)都清新🍹Cocktail Damn Pissed Off ($128) 賣相好cute🛁 室外花園個景係幾靚,我會建議大家可能嚟飲杯嘢shi下sha就好了😅
Satay Skewers
Single Bone Chicken Wings
Hue
Canloocan
Damn  Pissed  Off
2022-07-23 279 瀏覽
一心諗住有新餐廳 環境看來不錯 三五知己打算一試 點知一入門口攞位個同事態度欠佳 我們是想要 indoor 位置 她卻安排了outdoor 沒有打電話confirm booking 卻好像在指責客人已經打電話和你們confirm?!?吓 真實是一個電話也沒有收到 看來現在市道真好 態度可以咁差 我看見門口還有其他顧客有差不多的經歷 Not Recommend。Bad Listed。
2022-07-22 333 瀏覽
傍晚六點幾,得幾枱人,每杯酒都要等成幾個字先到,連就咁一杯白酒,即使無需製作既,都要三番四次催單先有。果兩個鐘就係忙催單,令人未能輕鬆享受聚餐。原來有限時兩個鐘,入座時無講明,限時夠鐘前十五分鐘忽然走黎通知。已向對方表明唔知情,希望對方可以睇吓點樣安排一下,但對方十分堅持,肯定同事喺入座前已表明,所以不會另作安排,令人大失預算,只好取消後加單。而且埋單都要搞好耐,亦要催,又錯單,改單亦擾攘多時,令人大感失望。食物方面,味道非常單調,唔值。cocktail 飲品味道係可以,但飲唔出有酒。總括而言,需要大幅度改善,因為呢度係餐廳/酒吧,而非只是觀景台。

2022-07-22 248 瀏覽
服務及態度非常唔專業  ,上菜速度太慢,每個order要等20分鐘以上。用餐時間只有兩小時但入坐時冇說明,所以食左個半鐘左右,我地叫左支house white, 10分鐘后侍應過嚟同我哋講我哋仲有15分鐘用餐,我哋然後好驚訝,剛剛才叫咗一支白酒,轉頭同我哋講話我哋只有15分鐘,我們只有三個人,沒有可能15分鐘內隊晒支白酒,所以她叫我哋取消支白酒入咁我哋可以準時離開 。 之後我叫他們取消咗支白酒然後埋單,等張單都等咗15分鐘,張單到嘅時候發現所有飲品都不是歡樂時光價錢,因為我們之前叫嘅飲品全部都是七點前叫。之後又用咗15分鐘讓他們update返張單,最後要我們走過去Cashier 追佢哋比單我,因為我哋實在唔想久留。講返食物質素,唔好食。Cocktail 係唔差嘅,但係唔值嗰個價錢。佢收呢個價錢 其實有好多選擇。本人不會再去亦不會會建議朋友去。