KABOOM

✨Crab Bao Bao🦀•$118店員重點推介!果然有驚喜!估唔到中式刈都可以做到創意前菜☺️軟殼蟹炸漿夠薄,外脆內軟,蟹肉鮮味十足!配上微辣既Jalapeño house slaw,味道豐富☺️✨Kaboom Sharing Platter•$218睇住個menu 樣樣都想食🤣簡個小食拼盤就最岩!選擇困難症人士適用😆可以2-3個人share!分別有炸雞翼🐥、蝦🦐、串燒、蒜蓉包同枝豆🤓蝦非常彈牙,串燒豬肉串肥瘦適中,加左孜然粉,配泰式沙嗲醬汁🤓夠曬惹味😋✨Pan Seared Salmon Served with Ratatouille Salas and Baby Brassica🐟•$258主菜黎啦!沙律酸酸甜甜幾開胃😀三文魚扒煎至微焦,外皮更加係脆卜卜😋內裏鮮嫩無比,魚油不受控制地流出,魚香充滿成個口腔❤️擠啲檸檬汁更可以提鮮😋✨Go Big Go Kaboom Roasted Spring Chicken with Surprise Sides🐥•$268燒春雞透薄嘅雞皮燒到好脆!色澤平均,一啲油膩感都冇🤓啖啖都係肉☺️近雞胸嘅部份略略有少少鞋,其他地方都冇咩挑剔👀✨Kaboom•

✨Crab Bao Bao🦀•$118

✨Kaboom Sharing Platter•$218

主菜黎啦!沙律酸酸甜甜幾開胃

✨Kaboom•138
呢杯係餐廳嘅Signature cocktail 🍹 用泰式奶茶做inspiration! 加左Whiskey同Brulee Liqueur🌴上層加左層cream, 奶香味濃😀個人覺得茶味可以再加重啲,泰式奶茶嘅特色會再突出啲!

✨What A Day•$128
如果想飲啲比較清新嘅Cocktail推薦呢個!Tequila 加芒果熱情果同奇異果🥝What a life!
這間係尖沙咀太子集團中心頂樓新開的天台酒吧餐廳,充滿🏖渡假風,而且還可以飽覽維港的🌅醉人景色。餐廳分了上下兩層,上層係露天酒吧餐廳,而下層餐廳以清新的白色作主調,環境非常舒適💕.今次我地book左天台露天位置,幸運地遇上好天氣,六時入座重可以欣賞日間、黃昏、晚上的🌃維港夜景。.餐點方面的選擇都不少,以Fusion泰國菜為主,還有多款靚靚Cocktail🍹,真係夠晒chill!.🌮Deep Sea Tacos $118香脆的Taco入面包住彈牙🦐蝦肉、三文魚子、🥬生菜等,再配上酸酸地的醬汁,食落口感層次豐富,感覺清新。.🍢Satay Skewers $98串燒一客四串,可選豬或雞肉。我們選了豬🐷串燒燒得岩岩岩好,點上沙嗲醬,超惹味。.Pan Seared Salmon Served $238煎三文魚🐟的魚皮煎得好香脆,魚肉都好新鮮又嫩滑,有外脆內軟的口感,配上特色醬汁,伴碟還有新鮮🥗雜菜,真的健康又美味。.🥩Chargrilled Beef Strips w/ Roasted Vegetables $308牛扒份量不少,煮得剛剛好,牛味🐮香濃,肉質都嫩又多汁。配碟有多款新鮮🥬蔬菜和烤薯仔

🌮Deep Sea Tacos $118

🍢Satay Skewers $98

Pan Seared Salmon Served $238

牛扒份量不少,煮得剛剛好,牛味🐮香濃,肉質都嫩又多汁。配碟有多款新鮮🥬蔬菜和烤薯仔,豐富又美味。

🍸Damn Pissed Off $108
這杯cocktail 賣相💯分,係好可愛的mini浴缸🛁泡泡浴,上面還放有🌸花瓣,旁邊還放了QQ小鴨🐥可愛度十足。飲品由Vodka、百香果、姜味菠蘿汁整食,味道較易入口。

🍹Kaboom $118
另一杯就選了以店名的cocktail,以夏日菠蘿🍍造型設計,充滿休閒感🏖飲品由Whiskey、Brulee Liqueur、自製大吉嶺奶茶、Condensed Milk with Vanilla Flavour整成,酒味較濃。
2022-08-17 136 瀏覽
早幾年去曼谷旅行,當然要試下人氣靚景天台酒吧,當中 Sirocco Sky Bar 同 RED SKY BAR 都係必去之選近排尖沙咀都新開左一間城市景觀的天台酒吧,天氣良好的時候仲可以飽覽維港景色,影相打卡一個日與夜餐廳分為上下兩層,下層係以優雅白色為主的泰式餐廳,上層係戶外酒吧加上餐廳區,走東南亞風格,加上兩棵大稻草傘及戶外酒吧,一路嘆住杯 cocktail ,一路望住維港日落的醉人景色,真係 Chill 開心又令人陶醉餐廳主要提供泰國 fusion 主食、串燒、小食等,再加上多款設計特別的 cocktail ,就算情侶慢慢共度美好時光或者三五知己把酒談歡都非常合適食物方面:KABOOM Sharing Platter : 小食拼盤有辣味枝豆、香脆單骨雞翼、鬆脆蒜蓉包、雞肉串燒及爽滑鮮蝦雞尾酒,份量十足,性價比高,配搭cocktail 開心 share 一流Kaboom : 餐廳的 Signature cocktail 用上威士忌、奶油酒、大吉嶺奶茶、煉奶調製而成,再加上面層的 cream ,奶香味濃又帶有威士忌味道,口感特別Damn Pissed Off : 用上一個小小的浴缸當

食物方面:

Damn Pissed Off : 用上一個小小的浴缸當酒杯再加上可愛的浴缸鴨仔,再加上花瓣同氣泡,賣相非常吸睛,cocktail 用上 Vodka 、熱情果汁、菠蘿汁及薑汁調製而成,味道香甜帶少少的酒味,易於入口,創意十足,打卡一流

Ours Tips : 用餐時間為兩小時,又想 Happy Hour 又可以欣賞日落美景就記得預約六點鐘啦
2022-08-07
10 分鐘 (堂食)
尖沙咀呢間最近瘋狂洗板嘅餐廳真係一位難求 朋友好好彩book到帶我去威可惜天台位真係好早就俾人訂晒不過都可以打下卡 之後落番樓下indoor用餐嚟得梗係要叫番杯飲下啦佢有好多款自創嘅cocktails同mocktails 款款都勁靚Mandalay呢杯椰子造型嘅mocktail 飲落酸酸甜甜 有少少薑味幾夏天Kaboom呢度嘅signature cocktail睇個樣以為又係水果酒 點知好重雲尼拿奶香甜甜地 好啱女仔飲Tuna Cups春卷皮裝滿吞拿魚碎 一口嘅size又脆又軟滑Kaboom sharing platter有串燒 單骨雞翼 凍蝦 毛豆 蒜蓉包呢個份量好大 幾個人share會更好串燒好有泰國風味 炸雞翼勁脆口最正係毛豆 愈食愈辣好過癮Roasted Spring Chicken呢隻春雞偏大隻 但都好嫩滑雞皮香脆 雞肉幾重香草味 正!Tom Yum Gong Risotto冬蔭功味嘅risotto真係第一次食 味道唔算太突出不過材料有勁大隻蝦 帶子 軟殼蟹 好豐富呢間係會想再去嘅打卡餐廳 真係好有出國feel夜晚有風一啲都唔熱 下次要再早啲打去訂天台位先
尖沙咀呢間最近瘋狂洗板嘅餐廳真係一位難求

串燒好有泰國風味 炸雞翼勁脆口
最正係毛豆 愈食愈辣好過癮

Roasted Spring Chicken
呢隻春雞偏大隻 但都好嫩滑
雞皮香脆 雞肉幾重香草味 正!

Tom Yum Gong Risotto
冬蔭功味嘅risotto真係第一次食 味道唔算太突出
不過材料有勁大隻蝦 帶子 軟殼蟹 好豐富

呢間係會想再去嘅打卡餐廳 真係好有出國feel
夜晚有風一啲都唔熱 下次要再早啲打去訂天台位先
2022-08-17 123 瀏覽
今日去咗間算係新開嘅餐廳度食飯, 有分室內同埋室外, 室外就係上天台頂樓, 嗰日天氣好我哋可以坐室外, 未至於有無敵大海景但係都好開揚舒服坐喺度嘅時候就睇唔到嘅企喺度就望到啦入黑咗十五光十色環境係舒服嘅 朋友仔飲唔到酒所以叫咗杯 mocktail至於食物方面就麻麻地, 個risotto話係冬陰功味完全食不出意粉比較乾身總括嚟講食物就真係好一般落花下面嗰層搭𨋢嗰層就係室內, 環境都舒服不過有朋友食煙所以就揀咗上面 我哋六點半去到 表示用餐時間兩小時 ,到八點半嘅時候就催我哋離開但係現場所見仍然有吉枱冇人等位, 我哋再影埋相去完洗手間都成差不多九點, 都係冇客上嚟坐但係都趕我哋走, 而我哋食完飯之後冇人再嗌咗兩杯白酒嘅, 喺呢方面就有少少需要改進嘅地方

坐喺度嘅時候就睇唔到嘅企喺度就望到啦

入黑咗十五光十色

環境係舒服嘅

朋友仔飲唔到酒所以叫咗杯 mocktail

至於食物方面就麻麻地,
個risotto話係冬陰功味完全食不出
意粉比較乾身
總括嚟講食物就真係好一般

拼盤凍嘅,串燒又凍又乾,蒜蓉包又凍嘅,仲要無味,燒粟米本身嘅味道挽救返加咗芝士粉後嘅難食,個魚柳咸到食完要洗腎嘅,即刻叫佢cancel , 冬陰功 risotto 無冬陰功味,側邊啲炸蓮藕有浸油益味😂 deep sea tacos 入邊係最平價嘅生菜mix 雪藏蝦,勁難食,加pat 沙律醬都好呀😂未試過一間餐廳食咁多嘢全部都難食,唔會再去😂😂😂 真係好難食 ~~~~~~ 價錢同食物質素唔成正比,公仔麵好味過佢好多。
2022-08-16 218 瀏覽
七夕既日子當然要食餐特別既晚餐,今次七夕揀左尖沙咀呢一間KaBoOm慶祝一下, 可惜既係黃雨現在生效,下次好天氣一定要再去,室內既環境都吾差,有冷氣,而且一樣望到海景-Pan Seared Salmon Served $238食過好多次煎既三文魚,KaBoom呢到煎既三文魚絕對係暫時食過最好評價,魚肉十分嫩口,吾鞋口,重點 重點! 個魚皮就算打卡耐左遲左食都依然爆脆!抵讚-Roasted Spring Chicken w/ Suprise Sides $268燒春雞都係今次想食既一款菜式,肉質雞脾仔部分比較好食,而雞胸部位稍微有小小乾身,不過對於食慣雞胸絕對吾成問題-KABOOM Sharing Platter $218呢一款Platter足夠2-4人食,有串燒、蒜蓉包、單骨、雞翼、冷盤蝦,絕對係香口既前菜,最中意應該就係蝦同蒜蓉包!岀色-Crab Bao Bao $118只要有軟殼蟹必定會食,呢一款 Crab Bao Bao用左東南亞既白包加上軟殼蟹,醬汁超級開胃,完全吾油膩之餘 ,2啖就可以塞爆個口-Life Sucks, Let’s Get Drunk $108生活每一日都係一次

Pan Seared Salmon Served $238

KABOOM Sharing Platter $218

Crab Bao Bao $118

生活每一日都係一次既Challenge,飲杯小酒Chill一下都吾過份,呢杯 Suck有椰子同蜜瓜口味既Cocktail ,可以令各位美食獵人有反小小泰國既風情,相信都可以令各位短時間內放低一下生活上既無形壓力

Dam N Pissed Off $108
Dam N! 呢十幾年大家都辛苦了,休息一下,呢杯咁貼切用浴缸裝扮既Cocktail ,完全可以放鬆咁慢慢嘆,有Vodka ,Passion Fruit 絕對係幫大家係生活上加反小小Passion重新捱作
2022-08-15 162 瀏覽
朋友推介呢間有情調嘅餐廳!座位唔多,去到已經八成滿~Bread and dip platter &58未食已經傳來陣陣蒜香🧄麵包外脆內軟,牛油蒜香惹味非常🧈鍾意佢哋嘅麵包唔會好硬,邪惡又美味❗️麵包配有三款醬汁以供選擇,分別是牛油🌶辣味千島醬及沙律醬🥗大少鍾意辣味千島醬🧛🏿二小姐就鍾意牛油醬🧛🏻‍♀️A very Berry summery salad $118沙律色彩豐富🥗沙律醬連埋berries一齊打💗粉紅色又有果香🍓沙律菜新鮮爽口,配埋berries🫐充滿夏日風情Damn Pissed Off! $128Vodka ,Passion fruit Purée, Pineapple juice with ginger flavors📸️打卡首選😍仲有埋鴨仔🐤可愛到暈❗️Vodka 味道唔會太濃烈,有菠蘿、熱情果等水果在內🥭較易入口,薑味較淡,適合女生‼️No more OT please $128-Vodka, pomegranate Purée, lemon juice with Guava Flavour 🧛🏿大少見到個名就話要叫❗️有埋櫻花喺裏面🌸賣相好靚‼️又係適合女生打卡💗呢杯酒味較重,
朋友推介呢間有情調嘅餐廳!座位唔多,去到已經八成滿~

Bread and dip platter &58

Damn Pissed Off! $128

📸️打卡首選😍仲有埋鴨仔🐤可愛到暈❗️

No more OT please $128

呢杯酒味較重,味道較甜🍋檸檬汁中和一下,令整體味道冇咁單調~

Go big go kaboom Roasted Spring chicken with surprise sides $268

烤雞份量算大,外皮烤得香脆🐔時間控制得剛剛好👍🏻雞皮薄而脆,肉質嫩滑~調味料較淡,反而可以吃到雞的原味❗️唔錯

Zucchini noodle in chorizo cream sauce with seared scallops $208

呢個菜素食者都啱食,坊間亦唔係成日見❗️用瓜黎便使麵條,健康清新🌿醬汁充滿泰式風情,啱晒追求健康嘅香港人‼️

2022-08-04
2022-08-15 103 瀏覽
環境好Chill好高級既感覺,一入嚟就見到水吧擺滿各式各樣嘅酒,會即刻想飲返杯Cocktail🍸 而佢哋既Cocktail真係好多選擇,啲名好有創意,大家可以根據當日嘅Feelings 揀返唔同嘅Cocktail飲🤭 我揀左I Need to Keep Fit! $128 最特別係佢有個Avocado既Cream,帶係有少少抹茶口味🫒小食方面揀左Signature ge KABOOM Sharing Platter $218,有雞翼、蒜蓉包、雞肉串、枝豆同大蝦,呢個配搭都幾特別,好鍾意食個雞翼,好有南乳味😋 而個雞肉串燒就有孜鹽味同辣椒粉,都燒得幾惹味。不過最特別都係個枝豆,加咗啲辣椒醬料,食落多少少辣🌶Tong Yum Gong Risotto with Seafood Galore $258 就咁睇個賣相會估唔到佢係冬陰功口味,因為佢哋個顏色比較特別,係白色嘅。配料好豐富,大大粒嘅帶子,Juicy既大蝦同炸得好鬆脆嘅軟殼蟹撈埋Risotto一齊食,少少冬陰功味道既Fusion 菜好有創意🇹🇭Go Big Go KABOOM Roasted Spring Chicken with S

Go Big Go KABOOM Roasted Spring Chicken with Surprisep Side $268
燒春雞好大份,雞肉嫩滑,連啲配菜都係有燒過,誠意十足🙌🏻

White Chocolate Pistachio Mousse Cake $78 開心果控見到哩個甜品好開心,味道唔錯都幾有開心果味,連埋旁邊啲餅碎一齊食會更滋味❤️

呢度嘅環境真係好Chill,同情侶/朋友黎都非常合適,佢地有間Private room仲好啱同朋友黎慶祝🎂 啲Staff服務都好好,食物、環境、服務都一流,價錢亦都對得起佢哋嘅質素,會再黎❤️❤️❤
  • Tong Yum Gong Risotto with Seafood Galore
2022-08-15 91 瀏覽
七月新開幕的峇里風Rooftop Bar主打東南亞fusion菜 位於樓高20層的戶外空中花園 設室外和室內用餐區 草傘和藤椅等裝飾充滿峇里度假風情 除了可飽覽維港海景 黃昏時分更可觀賞日落 難怪餐廳才剛剛開業已經人頭湧湧.▪️Kaboom Sharing Platter | $218多人聚會不妨點這款小食拼盤 分別有炸雞翼 雞串 大蝦 蒜蓉包和枝豆 大蝦彈牙 蒜蓉包則略嫌未夠香脆 串燒加上孜然粉很惹味 另附泰式沙嗲醬汁 味道豐富.▪️Crab Bao Bao | $118小食的話也很推薦這款刈包 軟殼蟹炸得香脆 外面是軟熟的軟包 蟹肉炸粉不厚 配上微辣和酸甜的醬汁 味道配搭有驚喜.▪️Tom Yum Gong Risotto with Seafood Galore and Lotus Root Chips | $258雖然這道冬蔭公Risotto的冬蔭公味不算太突出 但勝在飯的質感拿捏得不錯 冬蔭公味道酸辣 開胃惹味 海鮮散發出陣陣冬蔭公香氣 熱騰騰份外滋味.▪️Roasted Spring Chicken with Surprise Sides | $268燒春雞份量頗大份 春雞外皮烤得脆

▪️Crab Bao Bao | $118

燒春雞份量頗大份 春雞外皮烤得脆香 色澤平均 賣相吸引 雞脾位置相對較滑溜 不過雞胸肉質略嫌有點乾身

▪️Damn pissed Off | $128
酒吧每款的Cocktails名字也很獨特 這杯cocktail是以份子料理方式沖調的雞尾酒 造型非常可愛 杯子是一個迷你浴缸 添上花瓣和氣泡做點綴 十分有創意 以熱情果和菠蘿配以淡淡玫瑰花味 清新且容易入口

餐廳環境開揚有格調 配上輕快的音樂 令人很有渡假的感覺 是很適合和朋友小酌暢飲的好地方🥂

用餐優惠
試食活動
2022-08-14 213 瀏覽
~Crab Bao Bao($118)🦀呢到嘅小食好驚喜🤩,比起主食反而更加推介大家😝。台式刈包甜甜地夾住炸到脆卜卜大大隻的軟殼蟹好正好好食😋,不過個醬汁有少少似千島醬好似唔太夾就有d扣咗分😗。~Deep Sea Tacos($118)🌮配料都幾豐富😚,一舊入面都有幾隻蝦🦐加埋生菜🥬,面頭仲有啲魚子添😚。口感豐富,作為開胃菜都唔錯呀🤓。~ Beef Strips with Roasted Vegetables and Gravy($308)🥩好貼心已經切開咗一塊塊💕,btw個人覺得可以唔洗點個醬汁🤪。另外仲配咗兩色嘅櫛瓜,車厘茄🍅同薯角等的配料,等你唔會淨係食牛肉咁dry😉。~ Zucchini Noodle in Chorizo Cream Sauce with Seared Scallops($208)🍝呢個我地冇咩點留意到個餐牌😌,原來係櫛瓜麵黎🤣。不過離遠望真係好似意粉咁😙,夾起先發現😅。帶子都幾鮮甜大粒😋,仲配咗啲火腿粒都幾特別🤓。如果生酮人士就真係岩哂啦😝。~Enough is Enough! ($108)🍹呢到嘅cocktail名都好特別😂,我就叫咗呢杯帶有西瓜🍉同青檸的
~Crab Bao Bao($118)🦀

~Deep Sea Tacos($118)🌮

~Enough is Enough! ($108)🍹
呢到嘅cocktail名都好特別😂,我就叫咗呢杯帶有西瓜🍉同青檸的。黎到好有夏日度假風⛱,打卡一流呀📸。不過比我想像中酒味更加濃😅,所以我自己將塊西瓜放埋入去整碎😂,飲落會更易入口😝。

~No More OT Please! ($108)🍸
朋友叫咗呢杯混合左番石榴同檸檬的🍋,唔知係咪因為係伏特加🧐,反而呢杯甜味更加重酒味較淡😗。所以唔飲得酒嘅女仔可以叫呢杯👍🏻,個杯同裝飾仲好精緻添🤩。

✨ 不過可惜個日落雨冇得坐係出面影相😢。

📍 尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓
🌴🥥KABOOM🏝 《尖沙咀》尖沙咀新開嘅海灘渡假風酒吧餐廳 個view 冇得輸 可以欣賞維港景色 夜晚7點黎到 仲可以睇埋日落🌄😎😎好靚 天黑開埋夜燈之後更chill 😌可以一次過滿足多個願望🦐🍢Kaboom sharing platter ($198)有蒜蓉包 雞翼 蝦🦐 枝豆 雞肉串份量都幾多 3個人 sharing食就岩岩好仲配埋三款醬汁 飲酒點呢個platter 最岩🦀Tom Yum Gong Risotto ($258)有一大隻炸軟殼蟹好 帶子 蝦 🦐同兩塊炸蓮藕好豐富 😆都幾冬陰功味 但唔會太辣🐓Roasted spring chicken 🍗 ($268)多肉 調味好 雞胸位去晒骨 好方便切! 🦀Crab bao bao ($118) 刈包好軟熟 入面夾住一大隻軟殼蟹 配埋酸酸甜甜嘅醬 幾得意嘅配搭 呢度有好多款🍸cocktail d 名都改得好特別可以根據自己果日心情揀返適合嘅cocktail 😌唔洗傷腦筋🐤Damn pissed Off (🛁$128) 浴缸🛁加鴨仔 十分之可愛! 熱情果 菠蘿🍍味呢啲配搭唔會輸 仲有淡淡玫瑰花味🌹一杯好有心思嘅cocktail 🍸
🌴🥥KABOOM🏝 《尖沙咀》

有蒜蓉包 雞翼 蝦🦐 枝豆 雞肉串
份量都幾多 3個人 sharing食就岩岩好
仲配埋三款醬汁 飲酒點呢個platter 最岩

🦀Tom Yum Gong Risotto ($258)

多肉 調味好 雞胸位去晒骨 好方便切!

🦀Crab bao bao ($118)

呢度有好多款🍸cocktail d 名都改得好特別

🐤Damn pissed Off (🛁$128)

🍸⛱Enough is enough!🍉 ($128)
有一大塊西瓜🍉插係度 西瓜傘都好可愛 呢杯野好igable 超夏日 好岩依家呢個咁熱嘅天氣叫

餐廳有兩層分室內同室外位 要打卡 記得book outdoor 位 夜左又唔會好熱 仲有d風tim 😝不是閒日黎都好full下 大家記得要預早book 位
2022-07-26
2022-08-13 82 瀏覽
尖沙咀太子集團中心最近頂層新開多一間泰式西餐廳,總共有兩層,下層係冷氣餐廳,上層係天台酒吧,十足十足泰國曼谷嘅風格,天台更加做到峇里風咁,對住維港好爽,可惜嗰日落雨無開放🥹☔️唯有下次再去🫡好彩下層偌大開揚都睇到維港景色👍🏻吞拿魚他他🤌🏻賣相精緻迷,四隻吞拿魚撻放喺黑色扇形嘅碟上面,鮮艷嘅顏色已經十分吸睛。食落酸甜嘅味道非常開胃,原本怕撻底唔夠香脆,好彩就算稍微放涼咗都仍然乾爽香脆,撻底應該用咗非常多層嘅酥皮👍🏻👍🏻😎冬陰功Risotto🤌🏻冬陰功mix意大利飯係泰西fusion, 每間嘅做法都好大分別,而餐廳嘅做法就偏向似普通忌廉意大利飯嘅味道,冬陰功嘅酸辣味道就唔算太大,海鮮方面附上虎蝦、帶子、軟殼蟹、炸蓮藕片,食材算多元化👍🏻KABOOM Sharing Platter🤌🏻串燒加單骨雞翼,配上蒜蓉包同唔同醬汁,味道不過不失,但感覺性價比不高Corn on Cob in 3 ways🤌🏻粟米有3款味道:typhoon shelter/ herb-crumbed, spicycornflakes,賣相係幾吸引😳但食落其實覺得都係普通粟米差唔多,純粹面頭加咗一啲調味料,反而仲無咗粟米本身

吞拿魚他他🤌🏻

冬陰功Risotto🤌🏻

KABOOM Sharing Platter🤌🏻

Corn on Cob in 3 ways🤌🏻

粟米有3款味道:typhoon shelter/ herb-crumbed, spicycornflakes,賣相係幾吸引😳但食落其實覺得都係普通粟米差唔多,純粹面頭加咗一啲調味料,反而仲無咗粟米本身嘅甜味🤣🤣

Cocktails / Mocktail 🤌🏻
呢度最出名嘅cocktail/mocktail ,擺明係俾你飲酒同睇風景傾偈,我哋四個人就嗌咗四杯🥃🥃🥃🥃

Life Sucks, Let's Get Drunk
Every Day Feels Like A Monday!
I Just Want To GoHome
If Not Now, When?

造型賣相好有夏日風情份,加埋個景真係可以幻想自己去咗東南亞😎😎(如果上到rooftop 仲好🫡),整體味道幾清新,的確不錯😎🥃

餐廳試業中,記得提早book位,總括而言飲品比食物更高性價比,不過佢始終係賣環境,同情侶/ 三五好友飲杯嘢的確推薦👍🏻😛

🚩 KABOOM (尖沙咀)
尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓

#addifoodie #addifoodie尖沙咀
#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情插畫
2022-08-03
無意在社交平台發現了這家尖沙咀新酒吧餐廳,上星期五放工就約埋閨密一齊試下。原本以為剛新開人唔多,點知入夜後天台酒吧都差不多full晒……好彩仲有一枱!小食餐牌都幾豐富,有十幾款,但女仔梗係有選擇困難,好彩場內侍應哥哥都好細心咁推薦了三款送酒小食。首先來的是5 spices roasted crispy cauliflower,吃得出即叫即烤,香而不焦!另外Deep Sea Tacos個sauce好正好鮮美(大份少少就好啦),下次再來一定會encore。最尾來的Kaboom Special Prawns都幾好,避風塘調味幾有驚喜,原本以為呢度跟環境一樣,食物走東南亞路線,冇諗過都有少少Hong Kong touch,其實幾有心思。下次應該會約多點人,試埋餐牌上其他野,就像當日見到都幾多人叫的烤粟米,好似不錯。
Kaboom Special Prawns
Deep Sea Tacos
2022-07-29
5 分鐘 (堂食)
Kaboom Special Prawns
Deep Sea Tacos
2022-08-12 83 瀏覽
依間位於尖沙咀Kaboom餐廳有兩層~裝修以木系竹子為主~上層係outdoor可飽覽維港景色,下層indoor燈光較昏暗幾有氣氛,都睇到夜景幾chill~環境幾舒服有bar枱窗邊位等選擇~本來諗住上rooftop但因為天雨關係當日冇開🥲好可惜呀~食物飲品方面都唔錯~當晚無開上層都幾full~建議大家book位🫠1️⃣Tuna Cups $88推薦依款Tuna cups入面係tuna tartare為主吞拿魚切碎份量都唔少fill滿成個撻😝加埋花瓣幾吸晴,仲有少量芝麻做topping食落幾香~撻皮咬落酥脆唔會淋👍🏻2️⃣Deep Sea Tacos $118依款Tacos食落味道唔算濃,比較light~Taco皮入口質感似Doritos🌽片但味道就冇佢咁濃,中間係沙律醬加生菜~頂頂有蝦同三文魚子~🦐幾爽口同大隻~份量都幾多,如果三文魚子再落多啲口感就更豐富!3️⃣Pan Seared Salmon Served with Ratatouile Salsa and Baby Brassica $238幾鐘意依款香煎三文魚,三文魚皮煎得酥脆食落焦香~魚肉質熟度剛好唔會乾柴幾moist,啖啖肉😝特別欣賞檸

1️⃣Tuna Cups $88

2️⃣Deep Sea Tacos $118

幾鐘意依款香煎三文魚,三文魚皮煎得酥脆食落焦香~魚肉質熟度剛好唔會乾柴幾moist,啖啖肉😝特別欣賞檸檬唔係hea上~用網布包住半個檸檬比自己控制番🍋汁份量~仲有少量雜菜salsa食落酸酸甜甜幾開胃

4️⃣Tom Yum Gong Risotto with Seafood Galore and Lotus Root Chips $258
依款冬陰功意大利飯材料包括炸蓮藕片、軟殼蟹、燒虎蝦同帶子,意大利飯食落口感軟硬度適中creamy~味道重忌廉味冬陰功味唔太出,唔會好辣食落都惹味,軟殼蟹、虎蝦同帶子唔乾~特別欣賞帶子幾爽口~

5️⃣Enough is Enough! $128
依杯Cocktail賣相幾靚~淡粉紅色加塊西瓜同紙傘做裝飾igable😙份量都幾大杯,但味道就不過不失,西瓜味唔算明顯🍉

6️⃣I Need to Keep Fit! $128
依杯Cocktail相對出色~飲落好有層次,rum酒味好出,賣相睇落好Healthy🤣超重抹茶味仲有牛油果cream起面~攪均飲都幾特別🍵都係第一次試到依個配搭👍🏻