2023-08-16
🌟一路已經book mark左呢間餐廳好耐,今次終於訂到位食到🌟入到去個體驗真係冇令到我失望🌟餐廳位於太子集團20樓,一入到去有兩面開陽嘅落地大玻璃,可以睇到維港嘅景色🌟餐廳主題係度假風,枱與枱之間空間感好足夠,裝修都好chill, 未食嘢已經可以瘋狂打卡,超興奮🍹Kaboom ($118)-呢到既cocktail 係必點-上枱已經好靚,東南亞渡假風滿滿,打卡一流- 用左whiskey, 甜酒,自家製大吉嶺奶茶調製,上面放左厚厚既煉奶雲尼拿cream -一飲落口,好有異國風情調味,whiskey 既麥芽香同大吉嶺奶茶既清淡果香融合得好好-一杯好高質既奶酒cocktail🥃Damn Pissed off ($ 108) - 見到玩味十足既cocktail 名,於是點左黎試下-上枱係好Q 既連浴缸泡泡,加埋隻黃色鴨仔🐥-用左vodka, 熱情果蓉,菠蘿汁同埋薑汁調製而成-飲落口,係好清新既熱帶風, vodka 加左熱情果同菠蘿汁,唔會太強烈嗆口,清爽又易入口-真係必點❗️❗🍍KABOOM Sharing Platter ($248)-份量好大需要兩至三個我人,一齊share-有雞肉串燒,網紙
🌟入到去個體驗真係冇令到我失望
🍹Kaboom ($118)
-呢到既cocktail 係必點
-上枱已經好靚,東南亞渡假風滿滿,打卡一流
-一杯好高質既奶酒cocktail
🥃Damn Pissed off ($ 108)
- 見到玩味十足既cocktail 名,於是點左黎試下
-上枱係好Q 既連浴缸泡泡,加埋隻黃色鴨仔🐥
-用左vodka, 熱情果蓉,菠蘿汁同埋薑汁調製而成
-真係必點❗️❗
-份量好大需要兩至三個我人,一齊share
-有雞肉串燒,網紙春卷,炸單骨雞翼,薯條同埋香檳蝦球
-每樣調味都好夠,配酒一流
-推薦雞肉串,炭烤過嘅雞肉串,仲保持肉汁鮮嫩,配埋特調嘅沙嗲醬汁,1秒鐘帶左我返咗去泰國
-其他炸物都好出色,即叫即炸,熱辣辣咁上台,香脆可口
🌮Deep sea Tacos ($138)
- 另一樣必點❗️❗️❗️
- 上枱有三大件Tacos, CP 值好高
- 滿到就瀉既cocktail 醬大蝦,加埋三文魚子,口感好好
-加埋焗到香脆,小麥味重既taco shell,同清爽生菜,完美配搭
🐟Pan Seared Fresh Salmon Fillet ($238)
-擺盤好用心
-三文魚有厚度,煎完嘅熟度啱啱好,嫩滑
-有好多蔬菜,健康
🥩Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak ($358)
-好大塊牛排,石燒完有炭燒味
-叫左medium, 係完美既粉紅色
-本身已經有海鹽調味,亦都可以加肉汁,換口味
-配菜有烤薯仔粒,南瓜同蕃茄仔